VLISSINGEN - Het hoger onderwijs in Zeeland krijgt een enorme impuls door een miljoenen-investering in gebouwen en opleidingen van de HZ University of Applied Sciences. De HZ gaat uitbreiden naar Middelburg en mogelijk Goes. Het lesprogramma wordt gemoderniseerd en aangevuld met meer praktijkgericht onderwijs.

de stemming

wo 01-04-2015, 14:16

MIDDELBURG - Bij de provincie Zeeland zijn uiteindelijk 83 aanvragen binnengekomen voor de subsidie om een verouderde woning te slopen of op te knappen. Voor het derde jaar heeft de provincie daarvoor 3,5 miljoen euro beschikbaar. Tot 1 april konden iedereen zijn plannen indienen.

MIDDELBURG - De Zeeuwse bands Keaton, PEER en Monsun zijn geselecteerd voor het bandcoachtraject POPAANZEE 2015. Voor het nieuwe seizoen hadden 16 acts zich aangemeld.

OOST-SOUBURG - Het 5e Beijing International Film Festival heeft de speelfilm over Michiel de Ruyter geselecteerd. Regisseur Roel Reiné en enkele hoofdrolspelers zijn uitgenodigd om in april de galapresentatie in China bij te wonen.

OOST-SOUBURG - De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) wil dat er op de daken van alle Zeeuwse bedrijven zonnepanelen komen te liggen.

OOST-SOUBURG - Een theehuis in Middelburg wordt een snackbar, kinderen in Kapelle krijgen een chip en het prikbord op ZeelandNet krijgt een geurtje. Wij hebben de 1 april grappen uit Zeeland onder elkaar gezet.

MIDDELBURG - Het nieuwe dagelijks bestuur van Waterschap Scheldestromen bestaat uit CDA, SGP en Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen. Die laatste partij komt in de plaats van de VVD. De twee vaste zetels gaan naar de fractie ongebouwd, die met name de boeren vertegenwoordigt, en de fractie bedrijven.

TERNEUZEN - De politie heeft een 23- jarige man uit Terneuzen en een 40-jarige man uit Sluiskil aangehouden. De mannen probeerden bij een bedrijf aan de Ambachtstraat in Terneuzen oud ijzer te verkopen. Het ijzer is vermoedelijk gestolen.

OOST-SOUBURG - Goedkope appartementen in Zeeuws-Vlaanderen hebben op dit moment de beste verkoopkans op de woningmarkt. De kans dat de eigenaar van een flatje met minder dan een ton vraagprijs binnen twee maanden een koper heeft gevonden is 23,5 procent. Dat blijkt uit een berekening van Omroep Zeeland op basis van gegevens van Funda.

BRUINISSE - Voor veel inwoners en toeristen is en blijft Schouwen-Duiveland een eiland. Maar aan dat eiland-denken kwam vandaag, precies vijftig jaar geleden al een einde. Want op die dag, 1 april 1965, werd Schouwen-Duiveland officieel via de Grevelingendam met Goeree-Overflakkee verbonden.

SCHARENDIJKE – Het inspiratiecentrum op de Brouwersdam gaat op 30 april open. Het centrum heeft ruim drie miljoen gekost en krijgt een 4D auditorium met beweegbare stoelen en een onderwaterlounge. Er komt ook voorlichting over de getijdencentrale.

GOES - Onder de leuze 'Ik trap voor mijn pap' begint Najoni Kamps (23) uit Goes woensdag met een fietstocht van twee weken dwars door Nederland. In totaal wil ze zo'n 1000 kilometer fietsen.

GOES - Bijna vijf ton aan schade. Dat is de rekening die verzekeraar ZLM heeft opgemaakt na de storm van de afgelopen dagen. Vanaf zondag zijn er zijn ruim zeshonderd meldingen binnen gekomen van schade.

SINT-MAARTENSDIJK - Het buurtpreventieteam in Sint-Maartensdijk mag doorgaan met zijn werkzaamheden. Dat is besloten door het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad moet het besluit nog wel goedkeuren.

TERNEUZEN - De speelkooi in de Terneuzense wijk Othene is voorlopig afgesloten met bouwhekken. Van de rechter moet de speelkooi 's avonds en 's nachts op slot om overlast voor de buurt te voorkomen. Als dat vanaf vandaag niet gebeurt moet Terneuzen een dwangsom van 2500 euro per dag betalen.