- advertentie -

VLISSINGEN - Door een grote staking in België kunnen schepen nauwelijks van of naar de haven van Antwerpen. Dat hebben loodsen gezegd tegen de Vlaamse omroep VRT.

de stemming

vr 21-11-2014, 15:06

OOST-SOUBURG - Het laatste stuk van de snelweg A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord is maandagochtend om zes uur open gegaan. Een autorit van Zeeland naar Rotterdam wordt daardoor een stuk korter.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft in de hoofdklasse A de koppositie overgenomen door thuis te winnen van Quick uit Den Haag dat nu de nummer twee is. In de eerste klasse heeft GOES gewonnen door twee doelpunten van Frits Paap in de slotfase. Hieronder vindt u alle uitslagen in het amateurvoetbal.

VLISSINGEN - Op de eigen Irislaan heeft VC Vlissingen de wedstrijd tegen Quick met 2-1 gewonnen. Het duel had als inzet de koppositie in de hoofdklasse A. Doelpunten aan de kant van Vlissingen kwamen van Salim Ben Sellam en Etienne Mallie. Jevon Blijd scoorde voor de bezoekers.

MIDDELBURG - Een 70-jarige vrouw uit Middelburg is zondagmiddag rond 16.00 in haar woonplaats op straat van haar tas beroofd. Dat gebeurde op de Populierenlaan. Ze raakte niet gewond.

ZOUTELANDE - Een 53-jarige motorrijder uit Westkapelle is zondagavond omgekomen nadat hij bij een ongeluk was betrokken bij Zoutelande. Rond 15.45 uur botste hij op de Westkapelseweg frontaal tegen een tegemoetkomende auto.

OOST-SOUBURG - Het landelijke vervoersverbod voor pluimvee is van de baan. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zondagmiddag bekendgemaakt. Wel komt ze met nieuwe maatregelen om verdere verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan.

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Duunmede in Middelburg een 31-jarige man aangehouden voor de diefstal van een brommer. Het voertuig was donderdag gestolen in 's-Heer Hendrikskinderen.

MIDDELBURG - Inbrekers hebben zaterdag volgens de politie een grote buit binnengehaald in Middelburg. Uit een vrijstaande woning aan de rand van het centrum namen ze een grote hoeveelheid sieraden mee.

VLISSINGEN - Het Vlissingse echtpaar Bob en Henny Pieters is zondagmorgen Pauselijk onderscheiden. Aan het einde van de eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen kregen ze de gouden kruizen van Pro Ecclesia et Pontifice opgespeld.

KAPELLE - Angstige momenten waren het, afgelopen vrijdagavond voor de bewoners van Ceresstraat in Kapelle. Een buurtgenoot gaf een privéfeestje, maar dat toen het nieuws zich via social media verspreidde stonden plotsklaps 125 luidruchtige feestgangers in de straat.

HEINKENSZAND - Modeltreinliefhebbers konden vandaag hun hart ophalen in Heinkenszand. De Zeeuwse treinmodelruilbeurs bestaat alweer 25 jaar, maar de beurs is onverminderd populair onder hobbyisten.

MIDDELBURG - De 18-jarige Guitho de Wolff houdt hoopt dat zijn sport de Olympische status krijgt. De turner van Turn '87 uit Oostburg is gespecialiseerd in twee onderdelen. De dubbele minitrampoline en airtumbling. Volgens De Wolff maakt de dubbele minitrampoline de meest kans om in aanmerking te komen.

OOST-SOUBURG - Kloetinge heeft een knappe overwinning geboekt in de hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen de nummer vier Quick Boys werd met 1-0 gewonnen. Jason Tjien Fooh tekende in de zevende minuut voor het enige doelpunt.

MIDDELBURG - Dialectsprekers en liefhebbers kwamen zaterdag naar Middelburg om de verjaardag van het Zeeuwse woordenboek te vieren. Dat woordenboek bestaat vijftig jaar. Volgens taaldeskundigen staat het symbool voor het 'Zeeuws zijn'.