- advertentie -
wo 25-11-2015, 06:25
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Sprekers van over de hele wereld komen in december naar Middelburg voor een internationale conferentie over kinderrechten. Van 17 tot en met 19 december houdt de University College Roosevelt lezingen en workshops over thema's als radicalisering en onderwijs in vluchtelingenkampen.

OOST-SOUBURG - Van alle provincies hebben jongeren in Zeeland het meest een baan. Daarnaast is het aandeel jongeren in een bijstandsgezin het laagst van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het jaarrapport 2015 van de Landelijke Jeugdmonitor.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is woensdag 25 november. Dit is het nieuws in Zeeland.

KAMPERLAND - Suriname viert woensdag zijn veertigste onafhankelijkheidsdag. Er zijn tal van connecties tussen Zeeland en de voormalige kolonie in Latijns-Amerika. Maar wat veel mensen niet weten is dat de huidige president van Suriname, Desi Bouterse, Zeeuwse roots heeft. En er wonen nog altijd verre achterneven van hem in Zeeland.

MIDDELBURG - Broeder Dieleman uit Middelburg brengt onder de titel 'Uut De Bron' een nieuw album uit met een boek. Boek en cd werden dinsdag gepresenteerd in de Kloveniersdoelen in Middelburg.

NEELTJE JANS - De getijdencentrale in de Oosterscheldekering is gestart met het opwekken van groene stroom. Eind september zijn de vijf waterturbines in de kering gehangen en de afgelopen weken is de centrale aangesloten op het net.

BORSSELE - De kolencentrale in Borssele is sinds dinsdagmiddag 15.00 uur definitief dicht. Dat is ruim vijf weken eerder dan gepland. De centrale zou volgens planning 1 januari sluiten.

SINT-ANNALAND - De oud-voetbalprofs Dennis en Gérard de Nooijer zetten zich in voor het jeugdvoetbal op Tholen. De voetbaltweeling verzorgt de komende maand enkele trainingen voor de talentvolle spelers op het eiland in de leeftijd van tien tot dertien jaar.

WISSENKERKE - De start van de bouw van de Aldi in Wissenkerke is vertraagd. Eigenlijk zouden vorige maand de werkzaamheden in de Voorstraat al gestart zijn, maar er is nog niets gebeurd.

MIDDELBURG - In een loods van buizenhandel Herstaco aan de Nijverheidsweg in Middelburg is dinsdagavond een forse brand uitgebroken. De brand brak rond 19.45 uur uit in een stapel met houten pallets. Bij de brand kwam veel rook vrij.

GOES - De Powerwuuf Award 2015 gaat naar Jaqueline de Nood-Paree uit Middelburg. Ze kreeg het bijbehorende beeldje uit handen van Goese wethouder Loes Meeuwisse. Er waren tien vrouwen voor de award genomineerd.

DEN BOSCH - De politie heeft dinsdag een 16-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden voor de schietpartij waarbij een 21-jarige Tholenaar in zijn hand werd geschoten. Dat gebeurde op 19 november bij het treinstation in Den Bosch-Oost.

DEN HAAG - De PvdA in de Tweede Kamer wil dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek doet naar het opnieuw invoeren van intercitytreinen op het Zeeuwse spoor. Op dit moment stoppen de treinen op alle Zeeuwse stations.

NIEUWVLIET - Camping Zonneweelde in Nieuwvliet heeft voor het tweede jaar de publieksprijs voor het beste kampeer- en bungalowbedrijf van Nederland gekregen.