- advertentie -

COLIJNSPLAAT - De Zeelandbrug is één van de drie bruggen in Nederland waar een sluis aangelegd kan worden die boten kantelt. Daardoor hoeft de brug niet meer open en komt er een eind aan een heleboel frustratie, die het wachten voor een open brug oplevert. RTLZ publiceerde vrijdag over deze nieuwe uitvinding van Royal HaskoningDHV.

de stemming

vr 22-08-2014, 15:41

VLISSINGEN - Het nieuwe olielek bij het scheepswrak bij Vlissingen is zo ver afgezwakt dat er geen oliedruppels meer worden gevonden. Dat meldt Rijkswaterstaat. Maandag werden er nog oliedruppels waargenomen tot 200 meter rondom het wrak.

HOEK - Zaterdag begint voor Hoek de Topklasse met een thuiswedstrijd tegen Capelle. Vier jaar geleden acteerde Hoek voor het laatst op het hoogste amateurniveau. Giovanni Siereveld was er als enige speler uit de huidige selectie toen ook bij.

MIDDELBURG - De politie heeft zes tips binnengekregen over de diefstallen in het provinciehuis van Middelburg in april dit jaar. Dit naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht over gestolen portemonnees uit het kantoor.

MIDDELBURG - Kunstenaar William Verstraeten uit Middelburg daagt Van Lanschot Bankiers voor de rechter als de bank zijn huis in de oorspronkelijke kleur laat herschilderen. Want het door hem oranje geverfde pand is volgens Verstraeten nu een kunstwerk waar auteursrecht op rust.

MELISKERKE - Het wapen dat donderdag is gevonden in een woning in Meliskerke is geen vuurwapen, zoals de politie eerder meldde, maar een luchtbuks. De 29-jarige bewoner werd aangehouden omdat hij met dat wapen een dorpsgenoot zou hebben bedreigd.

REIMERSWAAL - De gemeente Reimerswaal heeft de afgelopen vier weken zo'n 1100 telefoontjes en 600 brieven en e-mails gehad over graven in de gemeente. De aanleiding voor de extra telefoontjes was een brief over het verlengen van het onderhoudscontract van koopgraven van tussen 1972 en 1993. Door een fout is die brief ook bij mensen bezorgd voor wie verlenging nog niet nodig is.

TERNEUZEN - De stichting 'Zeeland houdt van schaatsen' is boos op de gemeente Terneuzen. Want die wil volgens de stichting niet meebetalen aan een ijsbaan in Terneuzen. De stichting heeft bezwaar aangetekend.

GOES - De politie heeft donderdagavond in Goes de vermoedelijke overvaller van de textielwinkel in 's-Gravenpolder opgepakt. Het gaat om een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

VLISSINGEN - Deskundigen van buiten moeten zich gaan buigen over hoe het verder moet met de sanering van het Thermphos-terrein in Vlissingen-Oost. Dat wil de statenfractie van GroenLinks. Sinds de sluiting van de fabriek, eind 2012, is er ruzie over het schoonmaken van de vervuilde grond. Niemand wil opdraaien voor de kosten.

WILHELMINADORP - Nog één keer de beest uithangen en dan is het toch echt gedaan met de schoolvakantie. Maandag worden de leerlingen van de Zeeuwse basisscholen weer in de klas verwacht.

MIDDELBURG - De tweede editie van het dansproject Dansdroom Zeeland gaat dit najaar van start. Zeeuwse amateurdansers van verschillende leeftijden en dansniveaus krijgen de kans om onder leiding van een bekende choreograaf een choreografie in te studeren.

THOLEN - Bezoekers van het Zeeuws Museum in Middelburg hebben waarschijnlijk de Egyptische mummie in de collectie wel gezien, maar is dit de enige mummie in Zeeland? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

UTRECHT - Directeur Bas Nugteren van de sterrenwacht in Utrecht, is "hartstikke blij" dat de gestolen meteorieten zijn teruggevonden. Ondanks het feit dat de ruimtestenen aan gruzelementen liggen, zijn ze volgens Nugteren nog groot genoeg voor wetenschappelijk onderzoek en exposities.

WESTKAPELLE - Discotheek De Hooizolder in Westkapelle beleeft zijn laatste weekend. Donderdagavond werd voor het laatst een schuimparty gehouden. Voor veel mensen was dit jarenlang de plek om tot in de late uurtjes uit te gaan. De Hooizolder ging dit jaar in het hoogseizoen nog voor een laatste keer een aantal avonden open.