- advertentie -

OOST-SOUBURG - Mossels en oesters uit de Oosterschelde mogen weer in de handel worden gebracht. Dat zegt Benno Bruggink van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Delen van de Oosterschelde waren vanaf eind juni afgesloten voor de mossel- en oestervissers na de vondst van de giftige stof tetrodotoxine. 

de stemming

vr 29-07-2016, 15:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

IJZENDIJKE - De laatste voorbereidingen voor WeitjeRock in IJzendijke zijn in volle gang. Het muziekfestival begint morgen met een nieuwe start. Dit jaar op een nieuwe locatie. 

MIDDELBURG - De voetbalzender FOX Sports gaat mogelijk op zwart bij Delta. Het contract met de zender loopt op 1 augustus af en het is nog allerminst zeker of Delta in wil gaan op de eis van FOX om haar belangrijkste voetbalkanaal toe te voegen aan het basispakket. 

GOES - De Zeeuwse verzekeraar ZLM in Goes heeft een nieuw record te pakken in de geschiedenis van het bedrijf. In de nacht van 23 op 24 juni liepen veel Brabantse verzekerden schade op bij noodweer. "Wekenlang hebben we gewerkt met ruim honderd man om alles af te handelen", zegt directeur Marinus Schroevers.

VLISSINGEN - Voor elf leerlingen van het Scheldemond College in Vlissingen begint de vakantie pas vandaag. Ze gingen twee weken langer naar school met als resultaat dat ze nu toch over zijn naar het volgende jaar. 

OOST-SOUBURG - De politie is op zoek naar twee mannen die hebben ingebroken in een woning aan de Molenweg in Oost-Souburg. Via Burgernet wordt buurtbewoners gevraagd om meer informatie.

AXEL - Twee medewerkers van het zwembad 't Plaatje in Axel hebben vrijdagmiddag met ademhalingsproblemen het zwembad moeten verlaten. De oorzaak was een chloorlek in de machinekamer van het openluchtzwembad.   

BRESKENS - Als het aan de gemeente ligt zijn de Visserijfeesten in Breskens dit jaar eerder stil dan voorgaande jaren. De gemeente Sluis heeft de ondernemers een brief gestuurd waarin ondernemers opgeroepen worden na 02.00 uur geen harde muziek meer te draaien.

DISHOEK - Zwemdiploma C is niet genoeg om goed in open zee te kunnen zwemmen. Dat zegt Jolanda van Belzen van Zwemschool Westduin. Vooral kinderen moeten leren omgaan met eb en vloed, stroming en zout water. 

VLISSINGEN - Een winkeldief bleek donderdag meer op zak te hebben dan gestolen goederen. Toen agenten de man na aanhouding fouilleerden, bleek dat hij ongeveer 10.000 euro geld op zak had.

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag twee illegale bordelen gesloten. Bij de inval in de twee woningen aan de Saffier in Middelburg heeft de politie vijf mannen aangehouden. De mannen, een Vlissinger en vier Middelburgers, worden verdacht van het organiseren van illegale prostitutie.

YERSEKE - De gemeente Reimerswaal heeft opvallend veel inwoners die in het buitenland geboren zijn. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal in 20 jaar tijd is verdubbeld, van 927 in 1996 naar 1759 in 2015. 

BRESKENS - De vuurtoren in Breskens verwacht vrijdagmiddag de tienduizendste bezoeker. Volgens de voorzitter van de stichting die de toren beheert overtreft dat alle verwachtingen. Vorig jaar ging de vuurtoren na een opknapbeurt open voor publiek.

WESTKAPELLE - Wandelaars hebben vrijdagochtend een onderbeen gevonden op het strand van Westkapelle. Het been is gevonden ter hoogte van de Joossesweg. Het gaat om een been tot de knie. De schoen zat nog om de voet. De politie heeft het been weggehaald.

OOST-SOUBURG - Zeeuwen, vergeet 'Zwarte Zaterdag'. Zeeland heeft last van een zwarte verkeerszomer. Onze provincie is de enige provincie in Nederland waar in de zomermaanden het verkeersdrukte niet af-, maar juist toeneemt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.