- advertentie -

KOUDEKERKE - De zorg voor cliënten op de 25 Zeeuwse zorgboerderijen verschraalt. Dat heeft te maken met de huidige veranderingen in de zorg. Door bezuinigingen gaat er minder geld naar zorgboerderijen. Dat betekent dat cliënten voortaan minder begeleiding krijgen, en sommige cliënten verliezen die zorg helemaal.

de stemming

wo 26-11-2014, 06:16

POORTVLIET - Op de Bram Groenewegeweg bij Poortvliet zijn dinsdagavond twee mensen gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Rond 21.00 uur kwamen ze met hun auto in een sloot naast de weg terecht

YERSEKE - De diepvriesmarkt is booming en logistiek bedrijf Kotra in Yerseke springt daar op in. Naast hun koelhuizen op het industrieterrein in Yerseke is een nieuwe vriesterminal verrezen met plaats voor 6500 pallets diepvriesgoederen. Het bedrijf had eerst slechts ruimte voor 200 pallets diepvries.

OOST-SOUBURG - De overheid moet meer doen om snel internet voor iedere Zeeuw toegankelijk te maken. "Anders loopt het platteland leeg", stelt hoogleraar plattelandsontwikkeling Dirk Strijker. Volgens Strijker is snel internet zó belangrijk, dat het een nutsvoorziening zou moeten zijn, zoals water en elektriciteit.

RENESSE - Het vroonfietspad tussen Renesse en Burgh-Haamstede wordt de komende tijd opgeknapt. Vanaf 1 december wordt het pad over de Vroongronden door Staatsbosbeheer van onderhoud voorzien. Het fietspad is daardoor twee weken niet te gebruiken.

BIEZELINGE - Het dorp Biezelinge heeft dinsdag een uur zonder stroom gezeten. Inwoners meldden via sociale media dat ze het sinds 21.30 uur zonder elektriciteit moesten doen.

VLISSINGEN - Fietsers kunnen binnenkort veiliger door Vlissingen fietsen. Zo'n dertig fietspaaltjes en hekken worden weggehaald in de stad. Op verschillende plekken worden de obstakels zichtbaarder gemaakt.

MIDDELBURG - De familie van een 16-jarige jongen uit Hoorn is naarstig naar hem op zoek. De jongen, Abel Fehres, is maandagochtend vanuit school zonder duidelijke bestemming vertrokken. Hij zou dinsdag rond 14.00 uur zijn gezien op station Middelburg.

MIDDELBURG - De provincie trekt 140.000 euro uit voor projecten die het platteland versterken. Het geld wordt onder meer gebruikt om het dorpshuis in Nisse op te knappen en fietspaden bij Ritthem en Clinge te verbeteren.

TERNEUZEN - De daders van de overval op de Kijkshop in Terneuzen afgelopen zomer komen uit de buurt. Dat vermoedt de politie. De zaak kwam dinsdagavond aan bod in het programma Opsporing Verzocht.

HULST - Een 21 jarige man uit Clinge is vanmiddag aangehouden op verdenking van het vernielen van een raam in Hulst. Volgens de politie heeft de verdachte dit gedaan na een ruzie.

ZIERIKZEE - In de Slabberswerf in Zierikzee is dinsdagmorgen een personenauto vernield, vermoedelijk door zwaar vuurwerk. De eigenaar heeft de politie gebeld en aangifte gedaan.

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers van de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg verkeert nog in onzekerheid over hun toekomst. Door de fusie tussen de bibliotheek en SCOOP verdwijnen 26,2 voltijdbanen. De ondernemingsraad van de Zeeuwse bibliotheek spreekt in een brief aan de raad van toezicht en de directie van een vertrouwensbreuk.

TERNEUZEN - De cliëntenraad van ZorgSaam is te goedgelovig geweest in hoe ze met de informatie van de directie zijn omgegaan. Voorzitter Frans Westerbeek steekt daarbij zijn hand meteen in eigen boezem. "We zijn met goede beloftes het bos in gestuurd."

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse drummer Harrie Roelse stapt uit Taymir. Dat maakte de indiepopband uit Den Haag vandaag bekend op zijn Facebookpagina. Taymir begint donderdag aan een clubtour en die maakt de band nog af in de huidige samenstelling.