- advertentie -

BRUINISSE - Een auto en een betonwagen zijn maandagavond frontaal in botsing geraakt op de N59 bij Bruinisse. De auto is na de aanrijding over de kop geslagen. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht. Hij was volgens de politie aanspreekbaar.

de stemming

ma 02-05-2016, 15:01

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - De fracties van de PvdA en POV in de Vlissingse raad zijn boos op de Cultuurwerf in Vlissingen. Ondernemers op het Bellamypark, de Oude en Kleine Markt en de Nieuwendijk zouden zelf geen activiteiten mogen houden tijdens festival Onderstroom. Organisator Cultuurwerf spreekt dat tegen.

GRIJPSKERKE - De organisatie van Hrieps kijkt met een goed gevoel terug op het festival van afgelopen zaterdag. Met bijna vijfduizend verkochte kaarten was het evenement in Grijpskerke zo goed als uitverkocht. Het feest verliep daarnaast volledig zonder incidenten.

MIDDELBURG - De politiek in Middelburg eist opheldering over de privacy-rel rondom zorgloket Porthos. Gemeenteambtenaren vragen daar naar medische gegevens van kinderen die onder behandeling zijn bij jeugdpsychiaters. Zowel ouders als psychiaters trekken daarover aan de bel.

OOST-SOUBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas bevestigt dat als de voorspellingen uitkomen, het mogelijk is om de tunnel eerder tolvrij te maken dan 2033. Wel benadrukt hij dat er ook andere mogelijkheden zijn met het overschot aan tolopbrengsten. Uit onderzoek van Omroep Zeeland blijkt dat wanneer het verkeer de komende jaren blijft stijgen, de tunnel misschien al in 2027 tolvrij kan. 

BRESKENS - De vliegtuigbom die vrijdag werd gevonden in het centrum van Oostburg, is maandag om 15.50 tot ontploffing gebracht. De gecontroleerde explosie werd uitgevoerd op afgelegen locatie aan de Langeweg in Breskens. De knal was in de wijde omgeving te horen.

GOES - Discussie binnen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, waar de directie en vier van de zeven cardiologen er samen niet uit komen. Het ziekenhuis wil graag dat de artsen zich aansluiten bij een coöperatie om de samenwerking te verbeteren. Artsen vrezen de financiële risico's.

VLISSINGEN - Politieteam Walcheren gaat tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen filmpjes en foto's maken die gepubliceerd worden op Facebook. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen tijdens de avond- en nachtdienst van de politie op 5 mei. 

OOST-SOUBURG - De Westerscheldetunnel kan zo'n vijf jaar eerder tolvrij. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Zeeland. Als de verwachtingen uitkomen en het de komende jaren nog drukker wordt in de tunnel, komt er genoeg geld binnen om eerder te stoppen met het heffen van tol. 

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland heeft onderzoek gedaan naar de financiën rondom de Westerscheldetunnel en daaruit blijkt dat de tunnel zo'n vijf jaar eerder tolvrij kan. Hoe dat precies zit, leggen we hier uit door middel van zes vragen en antwoorden. 

OOST-SOUBURG - Het waterschap gaat vanaf augustus drie dijktrajecten op Schouwen-Duiveland versterken. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is drie miljoen euro nodig.

ZIERIKZEE - In Zierikzee is zondagavond een ruzie tussen een echtpaar uit de hand gelopen. Een 30-jarige inwoner van Zierikzee is opgepakt wegens mishandeling. 

NIJMEGEN - De bands PEER en The Royal Engineers zijn geselecteerd voor de Popronde. In totaal doen 138 acts mee aan het rondreizende muziekfestival. Ook Thijs Boontjes Dans- en Showorkest met de Zeeuwse drummer Harrie Roelse doet mee. De Popronde begint op 15 september in Nijmegen en doet dit najaar 41 steden aan, waaronder Middelburg.

TERNEUZEN - The Bright heeft dit weekend de finale van de bandwedstrijd Steenworp gewonnen. De band heeft hiermee een optreden op Weitjerock verdiend. 

DEN HAAG - Het Zeeuwse VVD-Tweede Kamerlid André Bosman wil een oplossing voor de Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen die geldproblemen hebben. In kamervragen dringen hij en zijn collega Straus er bij staatssecretaris Dekker op aan om met de schoolbesturen te overleggen.