- advertentie -

IJZENDIJKE - Het bekeravontuur voor de vrouwen van IJzendijke zit erop. Tegen eredivisionist Telstar hield de ploeg van trainer Guust van de Velde lang stand, maar trok het uiteindelijk toch aan het kortste eind. De bezoekers maakten pas laat in de tweede helft het verschil.

de stemming

di 21-02-2017, 15:36

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - De politie heeft een 21-jarige man uit Vlissingen aangehouden die verdacht wordt van huisvredebreuk, vernieling en het runnen van een kleine wietkwekerij. De aanhouding gebeurde dinsdagavond bij zijn woning aan de Hendrick Vroomlaan in Vlissingen.

MIDDELBURG - De provincie geeft bijna 1,75 miljoen euro subsidie aan 39 projecten waarbij huizen worden opgeknapt, samengevoegd of gesloopt. 208 verouderde en verpauperde woningen worden gesloopt. Daarvoor komen 113 huizen terug die energiezuinig zijn en goed bewoonbaar zijn voor mensen op leeftijd.

ZIERIKZEE - De praathuisjes op Schouwen-Duiveland blijven in beheer bij de gemeente, als het aan het college van B&W ligt. De afgelopen jaren heeft de gemeente vanwege bezuinigingen de uitgaven tegen het licht gehouden. De praathuisjes ontspringen nu toch de dans.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland trekt twee jaar lang een bedrag van 65.000 euro per jaar uit voor de komst van een 'eilandmarketeer'. Die moet het eiland gaan verkopen.

DEN HAAG - Van alle partijen die dinsdagmiddag het landelijke Kustpact ondertekenden, is Zeeland het meest gebaat bij een goed akkoord. Dat zei minister Schultz (Infrastructuur & Milieu, VVD) na de ondertekening van het akkoord.

TERNEUZEN -  Burgemeester Lonink van Terneuzen is blij dat de gereguleerde wietteelt een stapje dichterbij is gekomen. De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de Wietwet van D66. De initiatiefwet moet een einde maken aan de praktijk waarbij wiet wel mag worden verkocht in een coffeeshop, maar niet geteeld of aangevoerd.

Bewoners van de Stromenwijk en 't Zand in Middelburg hebben drie maanden na invoering weinig problemen met de nieuwe nieuwe manier van afval inzamelen. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente. De rolcontainer voor restafval is eind oktober omgedoopt tot een rolcontainer voor plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken. 

OOST-SOUBURG - De stichting Stoploverboys NU wil graag voorlichting in Zeeland geven over de gevaren van loverboys, maar komt bijna nergens binnen. Dat vertelde Anita de Wit van de stichting in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer. 

OOST-SOUBURG - Milan Vader uit Middelburg is teleurgesteld over het besluit van NOC*NSF om vanaf dit jaar te stoppen met financiële steun voor de mountainbikesport. Vader, die tegenwoordig in Limburg woont, werkt al jaren aan zijn Olympische droom. Een nieuwe ploeg, betaald door het Limburgse bedrijfsleven, moet de mountainbiker nieuwe kansen bieden.

DEN HAAG - De Zeeuwse gedeputeerde Carla Schönknecht staat vandaag trots te glimmen, als minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu het landelijke Kustpact ondertekent. Zeeland is van alle provincies het verst in het uitwerken van dat Kustpact.

VLISSINGEN - De politie heeft maandagavond een 21-jarige Vlissinger opgepakt nadat agenten in zijn auto een tas vol gedroogde wiettoppen hadden gevonden. De agenten hielden hem om 19.10 uur staande op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen omdat hij over de weg slingerde. 

VLISSINGEN - Het dagelijks gemeentebestuur moet proberen om het nog op te richten bèta-college naar Vlissingen te halen. Dat vinden de CDA- en LPV-fracties in de gemeenteraad. Ze hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen.

OOST-SOUBURG - Huis kopen en heb je veel geld? Ga dan naar de gemeente Veere. Daar is de gemiddelde huizenprijs het hoogst in Zeeland, ruim 260.000 euro. Heb je weinig geld, dan kan je het beste naar Terneuzen verhuizen. Daar kosten de huizen het minst, gemiddeld 160.000 euro.

MIDDELBURG - Barbara Oomen van de University College Roosevelt (UCR) in Middelburg krijgt een beurs van 1,5 miljoen euro voor haar onderzoek naar mensenrechten. Ze onderzoekt de verhouding tussen lokale overheden en internationale mensenrechten.