- advertentie -

MIDDELBURG - Online bookmakers verdienen flink geld aan het tennistoernooi Challenger Zeeland. Op sites als Unibet, William Hill en Bwin kun je honderden euro's inzetten op partijen die plaats vinden in Middelburg, maar zelfs in Oost-Souburg waar soms maar drie toeschouwers langs de kant staan. Challenger Zeeland is daarmee extra gevoelig voor matchfixing.

de stemming

do 30-06-2016, 14:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

DEN HAAG - Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid vindt dat gemeenteambtenaren niet toegerust zijn om psychiatrische zorg voor kinderen en jongeren te beoordelen. Wel moet de gemeente beoordelen of de zorgorganisatie voldoende kwaliteit heeft. Gemeenten mogen ook niet vragen naar diagnosen van jeugdpsychiaters.

WESTDORPE - Het Finlandcircuit in Westdorpe mag vijf maanden langer openblijven. Het motorcrossterrein zou vrijdag al dicht moeten, maar de nieuwe huurder van de grond heeft de toezegging gedaan dat de motorcrossers het circuit nog tot 1 december mogen blijven gebruiken.

VLISSINGEN - Vanmorgen is een zeehondenpup van net zeven dagen oud gevonden op het strand bij Hoedekenskerke. De Zeezoogdierenhulp ZuidWest heeft het diertje meegenomen en bijgevoerd bij de strandpost in Vlissingen. De zeehondenpup gaat naar de opvang in Stellendam om aan te sterken.

MIDDELBURG - Op de Middelburgse markt hebben collega's en klanten afscheid genomen van koopman Jos Daems. Hij was 50 jaar lang present met zijn stoffenkraam.

VLISSINGEN - De natuurcompensatie Nolle-Westduin is afgerond. Op 6 juli wordt de nieuw aangelegde natuur officieel opgeleverd. Het is compensatie voor de kustversterking in dat gebied, die in 2010 werd afgerond.

VLISSINGEN - Het is een zeldzaam zicht: een luxe jacht van 83 meter. Het is het grootste jacht ooit gebouwd in Zeeland. Bij Amels in Vlissingen is het donderdagochtend uit dok 2 gesleept en aan de kade afgemeerd.

OOST-SOUBURG - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen is teleurgesteld over de kritiek van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV). Volgens Lonink komt die kritiek van rancuneuze ex-brandweermedewerkers van buiten Zeeland die niet weten waar ze het over hebben. 

ZEEBRUGGE - Het wrak van de Flinterstar wordt in Gent gesloopt. Dat meldt de scheepvaartkrant Schuttevaer. Het eerste stuk van het gezonken vrachtschip is deze week boven water gehaald. 

VLISSINGEN - Mensen die met drones vliegen tijdens het hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen worden hard aangepakt. Daarvoor waarschuwt organisator van Rescue Maarten Janssens. 

OOST-SOUBURG - Net als een aantal Zeeuwse burgemeesters, wil nu ook de burgemeester van Moerdijk dat zeehavens de georganiseerde misdaad beter gaan aanpakken. Moerdijk lanceert daarom nu een actieplan, vooral de communicatie tussen de havens moet beter.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 30 juni. Dit is het nieuws in Zeeland.

OOST-SOUBURG - De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) noemt het uiterst bijzonder dat gezien de ontwikkelingen binnen de leiding van de Veiligheidsregio Zeeland, voorzitter Jan Lonink nog op zijn post zit.

VLISSINGEN - Een recordaantal van 55 kinderen krijgt dit schooljaar een diploma van de VoorleesExpress. Kinderen op Walcheren tot 8 jaar zijn de afgelopen tijd door voorleesvrijwilligers geholpen in het verbeteren van taalvaardigheid. De belangstelling voor de taalvaardigheidstraining neemt volgens de organisatie toe.

MIDDELBURG - Het is de hobby van veel kinderen en misschien ook wel van veel ouders: ravotten in de modder. Woensdag was het nationale modderdag. Op verschillende plaatsen in onze provincie kon er naar hartenlust gespeeld worden in de modder.