- advertentie -

RENESSE - De relatie tussen boerin Bertie uit Renesse en Esther is uit. Het stel vond elkaar in 2014 via het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw. "Ze kwamen er gaandeweg achter dat ze meer vriendinnen zijn dan geliefden", staat op de site van Boer zoekt Vrouw.

de stemming

di 17-01-2017, 14:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

WAARDE - De politie heeft in Waarde een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was nog in werking, laat de politie weten.

MIDDELBURG - Het provinciebestuur gaat geen moeite doen de Ronde van Spanje naar Zeeland te halen.  De Vuelta, zoals de Ronde van Spanje officieel heet - start in 2020 waarschijnlijk in Utrecht.

GOES - Mirjam Braspenning (38) woont op zichzelf in een studio in Goes-Oost en had behoefte aan meer sociale contacten in haar wijk. Ze besloot mee te doen aan het project de Wijkcirkel, waarbij buurtbewoners er proberen te zijn voor elkaar. Niet alleen voor een bakje koffie, maar ook door elkaar te helpen met bijvoorbeeld het halen van boodschappen. 

GOES - De te persoonlijke vragen die medewerkers van het Walcherse zorgloket Porthos stellen aan mensen met een psychiatrische ziekte, hebben een negatieve invloed op de behandeling van die patiënten. Dat zegt jeugdpsychiater Achainersing van Emergis.

SLUIS - Het Bizarium in Sluis is een museum vol met bizarre uitvindingen. De ontwerpen kwamen vaak niet verder dan de tekentafel, maar Marc De Jonghe en Ann Geerinck besloten die vergeten uitvindingen nieuw leven in te blazen. Na drie jaar bouwen is sinds kort dat werk te zien in hun eigen museum.

IJMUIDEN - Dennis de Nooijer stopt per direct met zijn werkzaamheden als assistent-trainer van Telstar. De uit Oost-Souburg afkomstige De Nooijer was sinds dit seizoen werkzaam bij de Jupiler Leauge-club uit IJmuiden. De oud-profvoetballer heeft zelf zijn contract ingeleverd.

ANTWERPEN (B) - In de haven van Antwerpen zijn vorig jaar 2,7 procent meer goederen overgeslagen. Dat blijkt uit de definitieven jaarcijfers van het havenbedrijf. Vooral de containeroverslag nam fors toe.

NIEUW-NAMEN - Veel Zeeuwen hebben vast eens een tochtje door het Verdronken Land van Saeftinghe gemaakt. Altijd al afgevraagd hoe dat er van boven uitziet? Je ziet het in een nieuwe video. 

OOST-SOUBURG - Voor de Zeeuwse KNRM-stations gaat 2016 de boeken in als 'gemiddeld reddingsjaar'. In totaal werd door de zes stations 263 keer uitgerukt, net iets meer dan in 2015. Toen kwamen de redders 247 keer in actie. 

GOES - Ze zijn nu nog met z'n zessen, maar ze hopen snel meer inwoners te verwelkomen. Zes dames uit Goes-Oost doen mee aan het project de Wijkcirkel van de Stichting Maatschappelijk werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). Ze helpen elkaar: van een luisterend oor, tot boodschappen doen of zelfs een gezamenlijke avondmaaltijd. 

ZIERIKZEE - Zierikzee kampte dinsdagmorgen met een waterstoring. Vanaf 08.00 uur zaten verschillende huishoudens en bedrijven zonder water. De oorzaak was een lekkage aan de Nieuwe Koolweg in Zierikzee. Het lek werd tegen 09.30 uur ontdekt en direct gerepareerd. 

WILHELMINADORP - Op de Deltaweg (N256) zijn dinsdagochtend vier auto's op elkaar gereden. Het ongeval gebeurde voor de stoplichten bij Wilhelminadorp. 

OOST-SOUBURG - De vier multinationals AkzoNobel, DSM, Google en Philips gaan in de toekomst ook groene stroom afnemen van windpark Bouwdokken. Eerder heeft het consortium ook getekend voor stroom van het Zeeuwse Windpark Krammer rondom de Krammersluizen. 

GOES - Het Getijde College in Goes gaat naast middelbaar onderwijs en een mbo-opleiding ook een hbo-opleiding aanbieden. Dat maakte de overnamepartner Essenzo bekend. Samen met de stichting Ojee ADHD uit Ouwerkerk heeft Essenzo opleidingen uit Gouda het failliete College overgenomen.