OOST-SOUBURG - De Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG) wil deze zomer een onderzoek naar de mobiele bereikbaarheid van alarmnummer 112 op en rond de Zeeuwse stranden.

zo 26-04-2015, 13:46

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen lijkt kansloos voor het kampioenschap in de hoofdklasse A. De ploeg speelde met 1-1 gelijk bij DHC en zag beide concurrenten Magreb'90 en De Dijk winnen.

ZIERIKZEE - De voorbereidingen voor het wereldkampioenschap onderwaterfotografie zijn in volle gang. De wedstrijd wordt eind mei in Zeeland gehouden. Duikende fotografen uit twintig landen strijden om de wereldtitel. Er wordt gedoken in het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en de Oosterschelde.

OOST-SOUBURG - Een 33-jarige man uit de gemeente Vlissingen is in de nacht van zaterdag op zondag beschonken tegen een boom in de Lekstraat in Oost-Souburg gereden.

VEERE - In de gemeente Veere rijden vanaf dit weekend tuk tuks rond om bewoners en toeristen te vervoeren. Het gaat om elektrisch aangedreven karretjes, die bestuurd worden door medewerkers van Orionis Walcheren. Met ruimte voor vier tot zes personen.

HEINKENSZAND - Topdrukte deze dagen bij verhuurbedrijf Canuck in Heinkenszand. Sinds november is het bedrijf al bezig met binnenhalen van opdrachten om spullen te leveren voor Koningsdag. In de week voor Koningsdag bereikt dat een hoogtepunt, want dan worden alle bestellingen in het hele land afgeleverd.

OOST-SOUBURG - Na lokaal een beetje regen in de vroege ochtenduren, wordt het in Zeeland al snel overal droog op Koningsdag. Ook laat de zon zich geregeld zien. Warm wordt het echter niet.

KLOETINGE - Hoofdklasser Kloetinge heeft het cruciale degradatieduel tegen concurrent SHO gewonnen. Op het eigen Wesselopark won de ploeg van trainer Diederik Hiensch met 3-1. Yves Nyemb was de grote man bij de thuisploeg. De aanvaller scoorde de eerste twee goals.

OOST-SOUBURG - In de strijd tegen degradatie heeft hoofdklasser Kloetinge goede zaken gedaan. Op eigen veld versloeg het directe concurrent SHO met 3-1.

WEMELDINGE- De 25 buurtverenigingen in Wemeldinge pakken iedere vijf jaar groots uit tijdens Koninginnedag, tegenwoordig Koningsdag, in Wemeldinge. Vijf jaar geleden werd het dorp op 30 april bezocht door de Koninklijke familie.

OOST-SOUBURG - Het heeft even moeten duren, maar zo'n 80.000 Zeeuwse huizenbezitters hebben een voorlopig energielabel toegestuurd gekregen. Eigenlijk hadden ze het label in januari al binnen moeten hebben, maar dat is door storingen en tegenslag ruim drie maanden later geworden.

MIDDELBURG - De 35-jarige bewoner van de woning aan de Robert Johnsonstraat in Middelburg waar in de nacht van vrijdag op zaterdag brand woedde is aangehouden. In het pand werden na de brand explosieven, vuurwerk en cocaïne gevonden.

VLISSINGEN - De Vlissingse schilder Dick van de Velde ruimt schilderijen op. Al 50 jaar schildert hij voornamelijk maritieme taferelen. Echt beroemd is hij niet en verkopen doet hij ook niet zoveel, dus de doeken beginnen zich langzamerhand op te stapelen in zijn garage.

WOERDEN - De politie gaat op Koningsdag in de regio Zeeland-West-Brabant en in het noorden van het land actievoeren voor een betere cao. Agenten zullen op vrijmarkten pennen uitdelen aan het publiek en het publiek vragen een petitie te tekenen.

ENSCHEDE - Dennis de Nooijer vertrekt na dit seizoen als jeugdtrainer bij FC Twente. Dat heeft de oud-prof aan de club laten weten. De Nooijer is sinds dit seizoen trainer van FC Twente onder 16 jaar, maar keert terug naar Zeeland.