- advertentie -

ARNEMUIDEN - De A58 tussen Heinkenszand en Arnemuiden was maandag rond 16.00 uur enige tijd afgesloten na een aanrijding tussen twee taxibusjes van vervoerder TCR. In de taxibusjes zaten kinderen, meldt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

de stemming

vr 03-07-2015, 06:30
- advertentie -
- advertentie -

MIDDELBURG - Een 44-jarige Bulgaarse vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats hoorde maandag een straf van een jaar gevangenis en 6 maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze bij zes Zeeuwse vrouwen hun portemonnee en pinpas heeft gestolen.

OOST-SOUBURG - De Tour de Hollande wordt vandaag weer Tour de France. Na twee etappes in Nederland heeft de Tour-karavaan zich vandaag richting België verplaatst. De Nederlandse renners hebben genoten van de Tour in eigen land. 'Ik ben trots om Nederlander te zijn door de finish in Zeeland.'

MIDDELBURG - Constructiebedrijf Hillebrand BV in Middelburg is uitgeroepen tot beste bedrijf in de staalbranche. Het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in het bedrijf een voorbeeld van oerdegelijk ondernemerschap met oog voor haar omgeving.

MIDDELBURG - Een 25-jarige automobilist uit Koudekerke moet van de rechtbank in Middelburg 180 uur taakstraf verrichten voor het veroorzaken van een ongeluk met dodelijke afloop Ook mag hij een jaar niet autorijden. De man was in 2013 betrokken bij een ongeluk aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen, waarbij een 79-jarige fietser om het leven kwam.

VLISSINGEN - Singer-songwriter Peetman uit Middelburg heeft een nieuwe single met videoclip gelanceerd: Sad Country Song. De clip is gemaakt in samenwerking met twee Vlissingse kunstenaars en is een combinatie van fotografie en muziek.

OOST-SOUBURG - Met bijna 2 miljoen kijkers is de touretappe naar Neeltje Jans de best bekeken etappe ooit in Nederland. Toch liep niet alles goed. We hebben de Westerscheldekering langs horen komen, een Zeelandbrug die wel heel erg op de pijlerdam lijkt en Mark Cavendish als winnaar. Een aantal bloopers op een rij.

MIDDELBURG - Provinciale Staten nemen vrijdag een besluit over het oprichten van de Commissie Onderzoek Project Sloeweg. Die moet antwoord geven op de vraag wat er allemaal is misgegaan bij het Sloewegdebacle. Ook moet de commissie aanbevelingen doen over hoe zulke grote projecten in de toekomst beter beheerst en gecontroleerd kunnen worden.

ROOSENDAAL - De afdeling Spoedeisende Hulp van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal is weer volledig open. Afgelopen zaterdag was daar een patiënt binnengebracht die mogelijk besmet is met Ebola. Daarna is besloten de afdeling te sluiten uit voorzorg voor mogelijk verdere besmettingen.

TERNEUZEN - Het openbaar vervoer voor 65-plussers in Zeeuws-Vlaanderen is per 1 augustus 2015 niet meer gratis. Dat hebben de Zeeuws-Vlaamse gemeentes besloten.

MIDDELBURG - Het uitvaartduo Rob K. en Pamela B. van Uitvaartzorg Memoriam Walcheren heeft de deadline van de gemeente Middelburg gemist om hun schuld te betalen. De gemeente krijgt nog zo'n 20.000 euro van de twee voor uitvaartkosten en huur. De gemeente schakelt nu een deurwaarder in om het geld toch terug te krijgen. Op 4 juni was er een gesprek tussen K. en de gemeente Middelburg.

MIDDELBURG - De provincie wil graag weten wat de finish van een etappe in de Tour de France ons oplevert. Daarom is een vragenlijst gemaakt om dit te meten en dat onderzoek begint vandaag. Met bijna 2 miljoen Nederlandse kijkers was de touretappe naar Neeltje Jans, de best bekeken etappe ooit op eigen bodem.

BRESKENS - Een boot met twee vissers aan boord is zondagmiddag in de problemen geraakt op de Westerschelde. Alle olie was in een keer uit de motor gelopen. Tijdens het wachten op de reddingdienst begon het hard te waaien waardoor het anker het niet langer hield en de vissersboot wegdreef.

KOUDEKERKE- De Benefietstocht om speciale fietsen aan te kunnen schaffen voor meervoudig gehandicapten heeft zaterdag ruim 10.000 euro opgeleverd. De 42 kilometer lange tocht ging over Walcheren en was een initiatief van een aantal medewerkers van Arduin, omdat ze willen dat ook zwaar gehandicapten, die afhankelijk zijn van een rolstoel, het gevoel van fietsen kunnen ervaren.

ZOUTELANDE - Zo'n 350 wandelaars zijn maandagochtend in Vlissingen begonnen aan de strandvijfdaagse. Het is een jubileumeditie dit jaar, want het wordt voor de vijftiende keer georganiseerd.