- advertentie -

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat verwacht dat de olie uit het dinsdag bij Zeebrugge gezonken vrachtschip de Zeeuwse kust niet gaat bereiken. Dat meldt Rijkswaterstaat na een inspectievlucht over zee. Eerder was de verwachting nog dat de olie donderdag op de Zeeuwse stranden zou aanspoelen.

de stemming

do 08-10-2015, 06:26
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - De politie heeft donderdag geoefend met een politiehond op het Badstrand in Vlissingen. Twee nep-criminelen met pistolen werden met de hulp van een herdershond ingerekend.

SINT-PHILIPSLAND - Dick Advocaat reikt dit jaar de certificaten uit aan de deelnemers van de voetbalschool van NOAD '67 in Sint Philipsland. Aan de voetbalschool doen ongeveer honderd deelnemers mee.

SINT-ANNALAND - Oesterrapers maken gebruik van een maas in de wet. Dat zegt buitengewoon opsporingsambtenaar Rob Mulder. Door met grote groepen mensen op het schor oesters te rapen wordt het maximaal toegestane quotum zelden overschreden en is de pakkans erg klein.

MIDDELBURG - De VVD wil dertig villa's bouwen in de Cleene Hooge, een uniek landschap aan de rand van Middelburg. Het plan zou de gemeente, die kampt met een enorme schuld, veel geld kunnen opleveren. De ChristenUnie is faliekant tegen het plan en wil het bijzondere natuurgebied koste wat het kost bewaren.

VEERE - Inwoners van de gemeente Veere waren in 2014 de gulste Zeeuwen: zij gaven per huishouden het meest aan collectanten, namelijk gemiddeld 13,48 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

OOST-SOUBURG - In het derde kwartaal zijn in Zeeland meer woningen verkocht dan in april, mei en juni. Dat komt met name door een toename van het aantal verkochte woningen op Walcheren, Tholen, Schouwen-Duiveland en in de Bevelanden, blijkt uit kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

NIEUW EN SINT JOOSLAND - Rob Ehrens, bondscoach van de KNHS, geeft 13 november een clinic voor Zeeuws gefokte spring- en eventingpaarden. Aan de clinicavond kunnen paard-ruitercombinaties van alle niveaus meedoen.

ZONNEMAIRE - Het is even wat anders, maar volgens kok Evert van Dilst van restaurant d'Ouwe Smisse in Zonnemaire is een stukje Zeeuws ganzenvlees de moeite waard. Sinds enkele maanden staat het bij hem op de menukaart en de reacties zijn positief.

OOST-SOUBURG - Instagram bestaat vijf jaar. Omroep Zeeland heeft al enige tijd een Instagram account en naar aanleiding van het jubileum besloten wij de foto's met de meeste likes op een rijtje te zetten. Wat vonden jullie de mooiste foto's?

GOES – De gemeente Goes houdt er rekening mee dat het COA voor het einde van het jaar met een verzoek komt om opnieuw vluchtelingen op te vangen in de Zeelandhallen. Per 23 oktober loopt de overeenkomst over de huidige crisisopvang, met maximaal 400 plaatsen, af. Maar omdat er nog altijd te weinig plaatsen zijn om vluchtelingen op te vangen, houdt Goes rekening met een nieuwe aanvraag.

MIDDELBURG - De oestersector wil een verbod op het oesterrapen door particulieren. Het Visserij Initiatief Zeeland (VIZ), een platform van belanghebbenden onder voorzitterschap van de provincie, onderzoekt of dit kan. En komt vervolgens met een advies aan het Ministerie van Economische Zaken.

OOST-SOUBURG - Ganzen die in Zeeland voor overlast zorgen en worden afgeschoten niet weggooien, maar opeten. Dat idee van Hollands Wild, slaat steeds meer aan. In Zeeland kun je tegenwoordig in negen boerderijwinkels ganzenvlees kopen en bij een handjevol restaurants staat gans op de menukaart.

ZEEBRUGGE (B) - Uit het dinsdag gezonken vrachtschip de Flinterstar stroomt meer olie. Dat meldt de gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen donderdagochtend volgens Vlaamse media. Het schip is zwaarder beschadigd dan gedacht.

IJZENDIJKE - Een bejaard echtpaar uit Terneuzen is woensdagavond op de Isabellaweg in IJzendijke gewond geraakt na een aanrijding met een landbouwvoertuig. De 80-jarige man en zijn 83-jarige vrouw zijn met lichte verwondingen in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.