- advertentie -

KLOETINGE - De opvang van ernstige psychiatrische patiënten komt in gevaar, als gemeenten en zorgverzekeraars niet bijspringen. Dat schrijft de directie van GGZ-instelling Emergis in een brandbrief aan de Zeeuwse burgemeesters.

de stemming

wo 02-09-2015, 15:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Roeier Corné de Koning en rolstoelbasketballer Mark Aalders mogen naar de Paralympische Spelen in Rion de Janeiro. De sporters, beiden uit Goes, plaatsen zich donderdag allebei en gaan hun debuut maken op Olympisch niveau.

OOST-SOUBURG - Danny Blind, de eerste Zeeuwse bondscoach ooit, is en blijft onlosmakelijk verbonden met het Walcherse dorp Oost-Souburg. Blind (54) werd er geboren en getogen en zette er zijn eerste stappen als speler. Ook zijn afscheidsduel als speler speelde hij in augustus 1999 bij RCS.

VLISSINGEN - De ondernemingsraad van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis had er geen rekening mee gehouden dat de reorganisatie bij het ziekenhuis gepaard zou gaan met gedwongen ontslagen. Dat zegt Willeke de Koster, de voorzitter van de ondernemingsraad van het ADRZ.

VLISSINGEN - De politie heeft bij een inval in een woning aan de Calandstraat in Vlissingen drugs en vuurwapens gevonden. Bij de inval is de 24-jarige bewoner aangehouden.

UTRECHT - Er is geen geld voor een uitgebreid sociaal plan voor de mensen die hun baan verliezen bij ziekenhuis ADRZ. Dat stelt bestuurder Mark Froklage van de vakbond NU'91. Hij heeft overleg gehad met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en daarin is hem duidelijk geworden dat het ziekenhuis geen geld kan vrijmaken voor extra's.

SCHARENDIJKE - De brandweer heeft donderdag de Ingridstraat in Scharendijke een tijdlang afgesloten vanwege een gaslek. Volgens Veiligheidsregio Zeeland ging het om een ondergronds aardgaslek en was er geen gevaar voor de omgeving omdat het gas snel verwaaide.

OOST-SOUBURG - Danny Blind uit Oost-Souburg zit vanavond voor het eerst als bondscoach van het Nederlands elftal op de bank. Oranje neemt het in een EK-kwalificatieduel op tegen IJsland. De uit Aardenburg afkomstige Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, heeft alle vertrouwen in zijn provinciegenoot.

GOES - De laatste oproep voor meer vrijwilligers voor de tijdelijke opvang van asielzoekers in de Zeelandhallen, heeft effect gehad. Volgens woordvoerder Robert Ploeg van het COA hebben zich meerdere nieuwe vrijwilligers gemeld. Die zorgen er voor dat er activiteiten zijn voor de asielzoekers, zoals sportwedstrijden.

MIDDELBURG - Een 19-jarige inwoner van Vlissingen heeft 16 maanden jeugddetentie gekregen, waarvan 8 voorwaardelijk, voor een overvalpoging op een hoogbejaarde winkelier in zijn woonplaats. In februari probeerde de Vlissinger de groentewinkel van het echtpaar Trimpe te overvallen.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wil begraven duurder maken. De kosten voor begraven zullen tien jaar lang jaarlijks stijgen met 2,5 procent bovenop de inflatiecorrectie. De stijging is nodig omdat de gemeente nu zelf te veel moet bijdragen.

DREISCHOR - De waterzuiveringsinstallatie Pasveersloot in Dreischor en de Zeelandbrug zijn aangewezen als rijksmonument. Beide bouwwerken uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog zijn door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed omarmd.

MIDDELBURG - De provincie gaat geen extra geld uit trekken om minderjarige mbo'ers tegemoet te komen bij kosten voor openbaar vervoer. Dat zegt gedeputeerde Harry van der Maas. De provincie Noord-Brabant doet dat wel.

MIDDELBURG - Het University College Roosevelt (UCR) heeft woensdagavond ruim 20 duizend euro opgehaald om studenten buiten Europa naar Middelburg te halen. De buitelandse studenten kunnen met het geld aan de universiteit studeren.

GOES - Vrouwen zijn empathischer dan mannen en daarom zijn het goede boekverkopers. Dat zegt Manda Heddema, eigenaar van boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Zij is een van de vijf genomineerden voor de titel 'Boekverkoper van het jaar'. De winnaar wordt zaterdag (5 september) bekendgemaakt.