- advertentie -
do 11-02-2016, 06:21
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ROOSENDAAL - De bocht in de A58 bij Roosendaal is het gevaarlijkste stuk weg van Nederland. Dat beweert de stichting Incident Management Nederland op basis van cijfers van autobergers.

VLISSINGEN - Het verlies van een simpel knuffelkonijn bezorgt Veer Patist uit Vlissingen veel kopzorgen. Ze verloor de knuffel van haar dochter woensdagochtend op het fietspad langs het Scheldemond College richting Bossenburgh.

GOES - Tientallen mensen stapten woensdag gespannen het Historisch Museum in Goes binnen voor de taxatiedag die het museum samen met het Zeeuws Veilinghuis had georganiseerd. Van Zeeuwse knopen tot paardenmessen, iedereen dacht dat die een schat op zolder had liggen.

VLISSINGEN - Wethouder John de Jonge van Vlissingen neemt niet langer deel aan het aandeelhoudersoverleg van Delta. Volgens De Jonge bemoeien de aandeelhouders zich te veel met de koers van het energiebedrijf. "En ik vind dat ongepast", aldus de wethouder.

BRUSSEL (BEL) - Op het menu van Europese ambtenaren en vertegenwoordigers vanavond staan oesters en garnalen uit Zeeland. Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) houdt een receptie in Brussel vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

DUINKERKE (FRA) - Met 350 dekens vertrekt de Kledingbank Zeeland morgen naar Duinkerke. Ook worden kleding en brandhout naar de Franse kustplaats gebracht. De spullen worden daar verdeeld onder vluchtelingen. Het is de op één na laatste keer dat het Zeeuwse transport richting Frankrijk vertrekt.

MIDDELBURG – De Raad van Commissarissen van Delta is in gesprek met algemeen directeur Arnoud Kamerbeek over de commotie rond zijn salarisverhoging. Dat heeft voorzitter Cees Maas van de Raad van Commissarissen vanmiddag verteld aan de aandeelhouders. Hij verwacht op korte termijn met een oplossing te kunnen komen.

MIDDELBURG - Arie Leen Kroon (61) is de nieuwe hoofdredacteur van de Provinciale Zeeuwse Courant. Hij volgt Peter Jansen op die vorig jaar overstapte naar dagblad De Gelderlander.

GOES - De politie heeft zondag meldingen binnengekregen over jongens die kerkdiensten verstoorden in drie verschillende kerken in Goes. Het waren allemaal kerken in de omgeving van de Bergweg.

HOEK - De 22-jarige Lieke de Cock uit Biervliet zamelt fietsen in voor de asielzoekers die tijdelijk op vakantiepark Marina Beach in Hoek wonen. Lieke studeert in Eindhoven, maar komt nog vaak terug naar haar ouders in Biervliet.

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een steekpartij vannacht in Nieuw- en Sint Joosland. Maar wel één waarvan de details en de aanleiding onduidelijk zijn. De betrokkenen zijn niet erg spraakzaam volgens de politie.

GOES - In een aantal Zeeuwse cafés wordt, ondanks het rookverbod, nog steeds gerookt, ondanks de boetes die worden uitgedeeld bij een overtreding. Eén café dat de afgelopen periode meerdere boetes heeft gekregen, is café Jack's in Goes.

MIDDELBURG - Poppodium De Spot waarschuwt op Facebook voor valse kaartjes voor het optreden van de Staat donderdag in Middelburg. Het gaat vooral om particulieren die niet via officiële verkoopkanalen tickets aanbieden.

MIDDELBURG - De politie heeft een 19-jarige Middelburger aangehouden voor diefstal met geweld. De verdachte sloeg dinsdag bij de bushalte aan de Kruisweg in Middelburg een 18-jarige jongen uit Koudekerke in het gezicht.