- advertentie -

MIDDELBURG - Op de vierde dag in het proces tegen de verdachten in de zedenzaak draaide het om de klanten van het meisje. Zes Zeeuwse mannen staan terecht voor prostitutie met een minderjarige. Hun verweer was telkens hetzelfde: ze zeggen allemaal dat ze niet doorhadden dat het meisje minderjarig was.

de stemming

vr 02-12-2016, 16:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - De komst van een tweede university college levert Zeeland aardig wat banen op, als het doorgaat. Dat is de uitkomst van een onderzoek van ZB Planbureau, de Universiteit van Gent en University College Roosevelt.

OOST-SOUBURG - Drie bejaarde vrouwen zijn donderdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. In Goes, en Vlissingen gingen de oplichters er met de portemonnee en sieraden van de vrouwen vandoor. De daders zijn, volgens de politie, een man en een vrouw.

SCHARENDIJKE / ZIERIKZEE - Twee jongemannen zijn vrijdagmorgen door de politie in Scharendijke en Zierikzee aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van onder meer woninginbraken, diverse diefstallen en handel in verdovende middelen op Schouwen-Duiveland. 

ZAAMSLAG - Wie brengt een zak vol lekkers mee? Sinterklaas, hoezee! En in Zeeuws-Vlaanderen heeft de Sint een extra lekkernij op zijn repertoire, daar gaan de deegmannetjes misschien wel net zo hard over de toonbank als de pepernoten.

WISSENKERKE - Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) op Noord-Beveland krijgt een festivaltent. Het festival heeft daarvoor genoeg geld opgehaald via crowdfunding. De organisatie wil een tent neerzetten die goed past in het landschap, maar had daar zelf niet genoeg geld voor.

VLAKE - Op de A58 was bij de Vlaketunnel een rijstrook afgesloten, omdat het asfalt moet worden gerepareerd. Het gaat om de weg van Vlissingen richting Bergen op Zoom.

TERNEUZEN - Een man is donderdagavond in Terneuzen aangehouden omdat hij een agenten had geslagen. Een politiebiker sprak de man in de Nieuwediepstraat in eerste instantie aan omdat hij zonder licht op de fiets zat. Nadat de man, een 31-jarige man uit Sluiskil, zijn licht had aangezet, werd het gesprek onvriendelijker.

MIDDELBURG - Zeeland moet de broedende kip niet storen, nu de provincie en het kabinet weer met elkaar aan tafel zitten om een oplossing te vinden voor de noodlijdende kerncentrale. Zo reageerden politieke partijen in Provinciale Staten vanochtend, toen in de commissie Bestuur gesproken werd over de onderhandelingen in Den Haag.

KAPELLE - De Rabobank Oosterschelde sluit drie van de zes filialen. De kantoren in Kapelle, Heinkenszand en Yerseke sluiten op 31 januari voor het laatst de deuren. Klanten van die filialen moeten vanaf februari naar Goes, Zierikzee en Tholen om hun bankzaken te regelen.

OOST SOUBURG - Uientelers doen een noodoproep aan Europa om een chemisch middel te mogen blijven gebruiken. Het gaat om een zogeheten kiemremmer, want als uien scheuten gaan vormen zijn ze nutteloos voor de export. De EU wil de kiemremmer vanaf oktober volgend jaar verbieden. 

MIDDELBURG- Als de nood hoog is, is de redding nabij. De gemeente Middelburg heeft besloten dat de Vleeshal, het centrum voor hedendaagse kunst, zo belangrijk is voor de stad en voor Zeeland, dat de gemeente er alles aan wil doen om de Vleeshal overeind te houden. 

MIDDELBURG - Het proces tegen de verdachten in de zedenzaak gaat zijn vierde dag in. Zes mannen uit Zeeland staan terecht voor prostitutie met een minderjarige. Tegen de verdachten werd steeds acht maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

MIDDELBURG - De Krantenbank en Tijdschriftenbank Zeeland zijn weer volledig beschikbaar. De Zeeuwse Bibliotheek heeft afspraken gemaakt met twee organisaties over auteursrechten, en daardoor zijn ook kranten van na 1940 weer te bekijken.

VLISSINGEN - Vlissingen wil minderjarige vluchtelingen opnemen uit Calais. De gemeenteraad van Vlissingen nam donderdagavond een motie aan van GroenLinks. Tijdens de vorige raadsvergadering, vier weken geleden, staakten de stemmen. Drie raadsleden waren toen afwezig.