- advertentie -
wo 30-07-2014, 15:36

WISSENKERKE - Aan de Dorpsweg in Wissenkerke zijn de afgelopen maand elke dag dode kauwen gevonden. De politie vermoedt dat het om vergiftiging gaat en waarschuwt dat huisdieren en kinderen het gif ook binnen kunnen krijgen.

DEN HAAG - De Socialistische Partij in de Tweede Kamer wil duidelijkheid van minister Schippers van Volksgezondheid over de toekomstplannen van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

MIDDELBURG - Het Rijk fietst dwars door bestaande plannen heen met het voornemen om voor de kust van Walcheren getijde-energie op te wekken. Dat vindt de Partij voor Zeeland.

DEN HAAG - De uit Middelburg afkomstige Volkert van der Graaf hoeft geen enkelband meer te dragen. De moordenaar van Pim Fortuyn mag voortaan ook weer een aantal gemeenten bezoeken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

TERNEUZEN - Bij een ongeluk op de Tractaatweg bij Terneuzen is woensdagmiddag een gewonde gevallen. Iets na 13.00 uur was daar een botsing tussen een personenbusje en een betonwagen. Daarbij kantelde de betonwagen en is beton, olie en brandstof eruit gelekt.

HANSWEERT - Muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert wil een groot feest als het Kanaal door Zuid-Beveland 150 jaar bestaat. Op Facebook is een pagina opgezet waar ideeën ingediend kunnen worden.

MIDDELBURG - Vanaf 1 augustus kunnen zo'n tachtig studenten van het University College Roosevelt (UCR) gehuisvest worden in Bachtensteene in Middelburg, het voormalige verzorgingshuis Willibrord.

NIEUWVLIET - Tien nieuwe borden moeten wandelaars op het strand van Nieuwvliet nog eens extra waarschuwen voor drijfzand. Er staan al wel borden, maar die zijn niet van alle kanten op het strand goed zichtbaar. Afgelopen tijd zakten zowel mensen als paarden weg in het zand.

WESTDORPE - De Tractaatweg bij Westdorpe vanaf Sas van Gent is woensdagmorgen ruim een uur afgesloten geweest. Een tankwagen lekte daar rond 7.30 uur een vloeistof, waardoor de weg spekglad was.

OOST-SOUBURG - Het krulbollen is in Zeeuws-Vlaanderen een populaire volkssport, maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

OOST-SOUBURG - Het zeegebied voor de kust van Walcheren is niet de meest geschikte plek voor getijde-energie. Dat zegt Albert Jan van der Waal van Tocardo. Het bedrijf Tocardo uit Den Oever werkt sinds eind jaren negentig aan de ontwikkeling van een manier om stroom op te wekken uit eb en vloed.

VLISSINGEN - Het Vlissingse riool is één van de onderwerpen die woensdagavond bij de zomersessie van de gemeente ter sprake komt. Door oplopend achterstallig onderhoud gaan de komende kosten zwaar drukken op de begroting van de gemeente.

KRUININGEN - Een streep onder het verleden en hard werken aan de toekomst. Met die instelling begint voetballer Tom Boere uit Terneuzen aan het nieuwe voetbalseizoen. Boere (21) is neergestreken bij FC Eindhoven en wil zijn belofte daar eindelijk inlossen.

WOLPHAARTSDIJK - De filmcompetitie Filmstarz is weer in volle gang. Drie beginnende regisseurs krijgen van stichting CAVAK de kans om in een week een korte speelfilm te draaien. Lennart Gosman is deze week in Wolphaartsdijk aan het draaien. Daarna zijn Elke Verplanke en Ines den Hollander aan de beurt.