- advertentie -

THOLEN - De 58-jarige Ger van de Velde-De Wilde wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Tholen. Ze is woensdagavond door de gemeenteraad voorgedragen als opvolger van Willem Nuis die per 1 oktober is vertrokken.

de stemming

wo 01-10-2014, 14:11

HULST - Alle kerkklokken in de gemeente Hulst zullen volgende week vrijdagavond een kwartier luiden. Daarmee worden de duizenden Belgische vluchtelingen herdacht die tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Nederland kwamen.

KLOOSTERZANDE - Twee mensen zijn aangehouden na een inbraak in een apotheek aan de Cloosterstraat in Kloosterzande. Ze komen volgens de politie uit Sprang-Capelle en het Britse Galway.

VLISSINGEN - De verhuizing van de plastic wereldbol van Vlissingen naar Terneuzen is woensdag sneller verlopen dan verwacht. Binnen een uur was het gevaarte van 1200 kilo verplaatst van het Bellamypark naar de kade aan de Koningsweg. Daar is het gevaarte op een schip geladen om in Terneuzen een voorlopig plaatsje te krijgen.

ZIERIKZEE - De vloer van hal twee van het nieuwe sportcentrum Sportblok in Zierikzee is ongeschikt voor zaalvoetbal. Dat heeft een testwedstrijd woensdagavond uitgewezen. De test werd gehouden op advies van de gemeente Schouwen-Duiveland en de KNVB.

MIDDELBURG - Het Oude Polderhuis in Middelburg wordt verbouwd tot hotel. Woensdag is daarvoor het startschot gegeven door wethouder Aalberts van Middelburg.

 

OOST-SOUBURG - De komende 25 jaar zal het aantal tieners in Zeeland sterk afnemen, blijkt uit de prognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Zeeland leven nu nog 46.100 personen tussen de tien en de twintig jaar. In 2040 zijn dat er nog maar 37.800, bijna 20 procent minder. Ook het aantal kinderen onder de tien zal afnemen, maar niet zo sterk.

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen gaat volgend jaar minder uitgeven. Dat blijkt uit de begroting voor 2015. Die is sluitend gemaakt door onder meer te kiezen voor minder investeringen in onderhoud van riolering, bestrating en straatverlichting.

DOMBURG - De veiligheid tijdens het kustmarathonweekend ligt voor een groot deel in de handen van ruim 850 vrijwilligers. Zij werken als parcourswacht, verkeersregelaar, maar ook bij de verschillende hulpposten als hulpverlener.

DEN HAAG - Koos Schouwenaar uit Middelburg staat op plaats acht op de kandidatenlijst van de VVD voor de Eerste Kamer. De oud-burgemeester van Middelburg maakt daarmee een grote kans op een tweede termijn in de Senaat.

VLISSINGEN - Het Nederlandse team dat meedoet aan de Solar Challenge in Zuid-Afrika staat halverwege de race fier aan kop. De 20-jarige Mark Hupkens uit Vlissingen is teamcaptain van het team van Delftse TU-studenten dat meedoet aan het wereldkampioenschap voor zonneauto's. Aanstaande zaterdag is de finish in Kaapstad.

VLISSINGEN - Het Trainingscentrum aan de Buitenhaven van Vlissingen maakt sinds de verzelfstandiging in 2010 een sterke groei door. Zo kwamen er in 2010 10.000 cursisten en zijn dat er nu 15.000 per jaar. Ook de omzet van het trainingscentrum groeide in vier jaar met vijftig procent. Het bedrijf wil geen bedragen noemen uit concurrentieoverwegingen.

NIEUWKERKEN (B) - Twee verdachten van een inbraak in Kloosterzande zijn vannacht aangehouden na een achtervolging tot in België. De politie was getipt dat het duo rond 02.15 uur een deur forceerde van een apotheek aan de Cloosterstraat. Het tweetal werd even later gezien op de rondweg Terhole.

MIDDELBURG - De SP in Provinciale Staten heeft Ger van Unen uit Kloosterzande opnieuw aangewezen als lijsttrekker voor de verkiezingen voor Provinciale Staten volgend jaar. De kandidatencommissie onder leiding van Kees Slager heeft, na gesprekken met alle kandidaten, besloten Van Unen op nummer 1 te zetten.

MIDDELBURG - De ChristenUnie in Provinciale Staten moet op zoek naar een nieuwe partijleider. De huidige fractievoorzitter Paul Colijn heeft besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor de verkiezingen van maart 2015. Eerder al vertrok Arjan Beekman omdat hij wethouder werd in Middelburg.