- advertentie -

MIDDELBURG - De directie en de Raad van Commissarissen van Delta zeggen niets verkeerds te hebben gedaan door afvalverwerker Indaver in de verkoop te zetten. Volgens hen was al lang afgesproken dat Indaver in de verkoop zou gaan als de markt daarvoor goed was. Ze vinden niet dat ze een fout hebben gemaakt door dit niet vooraf ter goedkeuring aan de aandeelhouders voor te leggen.

de stemming

ma 22-09-2014, 15:51

WESTENSCHOUWEN - Voor atleet Tim Pleijte uit Zoutelande is trailrunning belangrijker dan de reguliere wegatletiek. Pleijte heeft zich toegelegd op deze discipline binnen de atletieksport. In 2015 wil hij meedoen aan de Transalpine-Run tussen Duitsland en Italië.

MIDDELBURG – De rechtszaak over de moord op een hoogbejaarde man in Axel is uitgesteld. Aanvankelijk had de rechtbank Zeeland/West-Brabant volgende week twee dagen voor de rechtszaak ingeruimd. Maar een woordvoerster van de rechtbank liet maandagmiddag weten dat het onderzoek nog niet helemaal is afgerond. Het wachten is nog op stukken van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

GOES - Goes is een van de zeven gemeenten in Nederland die samen met zorgverzekeraar CZ een proef start met wijkteams als schakel in de zorg.

ZAAMSLAG - In een schuur op een camping aan de Koning Willem III-weg bij Zaamslag heeft een grote brand gewoed. Behalve het pand stonden ook enkele landbouwvoertuigen in brand. Om 16.20 uur is het sein brand meester gegeven.

HEINKENSZAND - In Wolphaartsdijk zijn gisteren drie mannen van 22, 39 en 44 jaar en een 34-jarige vrouw aangehouden wegens vernielingen in Heinkenszand. Daar zouden ze bij een woning aan de Van Citterstraat onder meer een raam en tuinmeubilair hebben kapotgemaakt.

VLISSINGEN - Nancy van de Ven uit Vlissingen heeft van sportkoepel NOC*NSF de A-status gekregen. De zestienjarige motorcrosser heeft daardoor, minstens voor een jaar, meer financiële middelen tot haar beschikking. De A-status is voor Nederlandse sporters die op het hoogste mondiale niveau acteren.

ARNEMUIDEN - Een dronken automobiliste uit Kapelle is gisteravond aangehouden nadat ze op de Calandweg bij Arnemuiden een verkeersbord had geramd. Toen de 24-jarige vrouw daar wilde wegrijden beschadigde ze bovendien de auto van iemand die haar wilde helpen.

KWADENDAMME - Een 24-jarige man uit Borssele is zondag opgepakt in Kwadendamme voor dreigen met een kettingzaag. De verdachte zou met ronkende kettingzaag achter een 27-jarige man aangerend zijn.

OOSTKAPELLE - Het Zeeuws Kampioenschap sjezenrijden in Oostkapelle is afgelopen weekend geëindigd in mineur. Het paard van één van de deelnemers moest worden afgemaakt, omdat het bij een ongeluk zijn voet verloor. Voorzitter van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging Lein Kodde had dit in dertig jaar nog nooit meegemaakt. "Het was een compleet drama."

BRESKENS - De afgelopen weken zijn meerdere meldingen gedaan van jongeren die in Breskens auto's, bussen en zelfs personen met eieren bekogelen. De politie vreest voor ongelukken als gevolg van het smijten met de eieren en is daarom op zoek naar getuigen.

OOST-SOUBURG - Grote delen van Zeeland zijn door de eeuwen heen drooggelegd. Soms door de natuur, maar vaak door de mens. Het water en land hebben door de eeuwen heen gewisseld van plaats, en zelfs nu worden stukken drooggemaakt of teruggegeven aan het water.

CADZAND - Bij de Wereldvredesvlam in Cadzand merken ze dat er meer boodschappen worden achtergelaten dan gebruikelijk. Volgens Els van Venrooy van de werkgoep Wereldvredesvlam Cadzand komt dat door de onrust in de wereld.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bands BLØF en Racoon hebben, net als een aantal andere bekende Nederlandse artiesten liedjes gedoneerd aan het Rode Kruis. Vanaf vandaag is een speciaal album te downloaden via de website van het Rode Kruis, voor acht euro.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp krijgt 1,5 miljoen euro subsidie voor uitbreiding. Met het geld kan het nieuwe bevrijdingspark worden aangelegd. In het park bij het Bevrijdingsmuseum wordt een polder nagemaakt uit de oorlogsperiode 1939-1945. Het geld komt van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.