- advertentie -

GOES - De grootste fans van Max Verstappen wonen misschien wel in Zeeland. De familie Meerman uit Goes is helemaal idolaat van de jonge coureur. 'Alles hier in huis staat in het teken van Max', aldus Noël, die samen met moeder Katrien en vader Kees naar alle Formule 1-races kijkt.

vr 27-11-2015, 15:16
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ZOUTELANDE - Hamid El Mouaziz heeft vrijdagavond dan toch zijn prijzengeld voor de Kustmarathon gekregen. De hardloper won in een parcoursrecord, maar vergat om zijn gewonnen 1000 euro op te halen.

OOSTKAPELLE - Oostkapelle heeft sinds vrijdag een Hof van Heden. Op het terrein aan de rand van het dorp komt een tuin met fruit- en notenbomen. De protestantse gemeente zit achter het initiatief en hoopt dat mensen elkaar in de tuin gaan ontmoeten.

VLISSINGEN - Dirigent en componist Léon Bours wordt vrijdagavond herdacht met een concert in de Vlissingse Sint-Jacobskerk. "Hij was echt een kei in het combineren van melodieën voor een sterk muzikaal effect", zegt accordeonist Monty van Belzen over Bours.

WALSOORDEN - Bij erotiekconcern Pabo in Walsoorden verdwijnen geleidelijk ongeveer dertig banen. Bij vestigingen in de rest van het land en in het buitenland komen nog eens tientallen mensen op straat te staan.

WEMELDINGE - Landbouwcoöperatie CZAV in Wemeldinge geeft dit jaar 2,2 miljoen euro terug aan haar leden. Dat is het hoogste bedrag ooit voor de ruim 3.000 aangesloten boeren. CZAV verwacht het jaar af te kunnen sluiten met een miljoenenwinst.

'S-HEERENHOEK - Een 57-jarige vrouw is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval bij 's-Heerenhoek. Ze raakte met haar auto van de weg en kwam in een sloot terecht. De vrouw uit Heinkenszand had te veel alcohol gedronken.

MIDDELBURG - Zes Middelburgse sportverenigingen zetten de deuren open voor asielzoekers. De clubs zijn gevestigd in sportcomplex De Sprong, dat vlakbij het asielzoekerscentrum in Middelburg ligt. "Het is een win-win situatie", zegt Peter Boon van Tafeltenniscombinatie Middelburg.

MIDDELBURG - Indoor Karting Middelburg heeft naar eigen zeggen flink geprofiteerd van de 'Max Verstappen-mania' in ons land. Het ledental van de vereniging is het afgelopen jaar met 50 procent gestegen.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is vrijdag 27 november. Dit is het nieuws in Zeeland.

OUWERKERK - Niet eerder getoonde werkfoto's van Rijkswaterstaat werpen een nieuwe blik op de watersnoodramp van 1953. De gedetailleerde afbeeldingen zijn gebundeld in een speciale atlas en brengen de grootste verwoestingen van dijken in beeld vanuit de lucht.

TERNEUZEN - De gemeenteraad van Terneuzen heeft donderdagavond ingestemd met de komst van 600 asielzoekers, het liefst gezinnen, naar Marina Beach bij Hoek. De opvang geldt voor één jaar.

WEMELDINGE - Tennis Organisatie Zeeland (TOZ) gaat fuseren. Samen met de Brabantse tennisschool Eye for tennis wordt per 1 september volgend jaar de Tennis Organisatie Zuidwest-Nederland gevormd.

TERNEUZEN - Op twee middelbare scholen in Terneuzen zijn woensdagmorgen zeven messen gevonden bij een kluisjescontrole. Bij vijf van de zeven messen ging het om een zakmes. Eén leerling is aangehouden voor verboden wapenbezit.

HULST - De producenten van de nieuwe dramaserie 'Als de Dijken Breken' zoeken figuranten. Volgende week zijn er opnames in Hulst en daarvoor zoeken zij mannen, vrouwen en kinderen die graag mee willen spelen in de serie.