- advertentie -

VROUWENPOLDER - BNN-presentator Patrick Lodiers heeft een documentaire gemaakt over de inwoners van Vrouwenpolder na het vallen van PostcodeKanjer in het dorp.

de stemming

do 27-11-2014, 14:56

GOES - De gemeente Goes wil op korte termijn de binnenstad aantrekkelijker maken. Daarvoor heeft de gemeente een nieuw actieplan gemaakt. Het plan is een vervolg op het grote masterplan uit 2002.

SIRJANSLAND - Het jachtverbod dat is ingesteld vanwege de vogelgriep heeft grote gevolgen voor de Zeeuwse akkerbouwers. Door dat verbod mag er op het land niet gejaagd worden. Ganzen hebben dus vrij spel en hebben al voor veel schade gezorgd.

MIDDELBURG - Hendrik-Jan van Arenthals wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Scalda. Hij volgt Hennie van Meerkerk op die per 1 maart stopt bij de mbo-school. Van Arenthals is nu nog directeur van de Mondia Scholengroep in Middelburg en Vlissingen.

TERNEUZEN - Bestuurder Arnold Schelfhout van zorgorganisatie ZorgSaam heeft zijn ontslag ingediend. Hij zegt zich medeverantwoordelijk te voelen voor de slechte financiële situatie waarin de Zeeuws-Vlaamse zorgorganisatie zit.

OOST-SOUBURG - Greetje Kauffeld is onderscheiden met de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal. De 75-jarige jazz-zangeres werd geboren als Greetje Kloet en bracht een groot deel van haar jeugd door in Vlissingen en Middelburg.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur moet haast maken om de aandelen van waterbedrijf Evides te splitsen van energiebedrijf Delta. Dat is volgens GroenLinks in Provinciale Staten de enige manier om de winstuitkering van Evides veilig te stellen voor de toekomst.

KOEWACHT - De toenemende vraag naar vlas in Azië heeft positieve gevolgen voor het bedrijf Linex in Koewacht. Zij maken spaanplaten van een restproduct van de vlasverwerking. Nu de sector op volle toeren draait, doen zij dat dus ook.

OOST-SOUBURG - De rustgebieden in de Voordelta worden uitgebreid. Dat staat in het nieuwe beheerplan voor het natuurgebied. Zo wordt het rustgebied Slikken van Voorne groter gemaakt en wordt er een winterrustplek ingesteld bij de Middelplaat voor de Schouwse kust. Vooral de roodkeelduiker en de steltloper moeten hiervan profiteren.

OOSTKAPELLE - Op de website van de Nederlandse Kastelenstichting is voortaan ook een lijst van Zeeuwse kastelen te vinden. In de lijst staan 280 Zeeuwse plaatsen waar mogelijk een kasteel of een kleine burcht heeft gestaan, of nog steeds staat.

SINT-MAARTENSDIJK - Een boek lenen in een cafetaria. In Sint-Maartensdijk kan het. Daar zijn Ferdinand Griesdoorn en Mike de Rijcke een vrije bibliotheek gestart in cafetaria 't Hoekske. Iedereen mag een boek uit de boekenkast halen, als er maar weer een boek voor teruggezet wordt.

OOST-SOUBURG - John Schot (30) uit Tholen heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. Schot liet via Facebook weten dat hij door blessures niet meer in staat is normaal te trainen en per direct stopt bij Halsteren. De middenvelder was in het verleden prof bij RBC Roosendaal.

ZIERIKZEE - Veel Zeeuwen verliezen komend jaar zorg aan huis door bezuinigingen. Daardoor worden mensen die zorg nodig hebben meer afhankelijk van hulp uit hun eigen omgeving. In een speciale cursus leren mensen met een beperking hoe je in je directe omgeving om zorg kunt vragen.

STAVENISSE- Bij Stavenisse is een auto bijna de Oosterschelde ingereden. Het voertuig kwam door nog onbekende oorzaak op het talud van de dijk terecht en kon nog net voor het water stoppen.

SLUISKIL - Omdat de vraag naar vlas in China en India flink is toegenomen, is de Zeeuws-Vlaamse vlasvoorraad bijna op. De afgelopen jaren zijn Zeeuwse boeren minder vlas gaan telen omdat de vraag in Europa en Amerika sterk gedaald was. Nu de vraag uit Azië zo groot is, zullen ze weer moeten uitbreiden.