- advertentie -

NEELTJE JANS - Rijkswaterstaat besluit in de loop van dinsdagavond of de schuiven van de Oosterscheldekering dinsdagnacht dicht gaan. Volgens de huidige gegevens zal rond half twee dinsdagnacht een waterpeil van 3,05 meter boven NAP worden bereikt.

de stemming

di 21-10-2014, 06:46

NIEUW EN ST-JOOSLAND - De Russische boycot heeft nog steeds grote gevolgen voor Zeeuwse boeren. Ze kunnen hun winterpenen amper kwijt. Het overschot is zo groot dat de groente soms zelfs niet eens meer wordt geoogst.

OOST-SOUBURG - De waterkwaliteit van de Lekvijver in Oost-Souburg is weer goed. De stank is verdwenen en het waterkwaliteitsprobleem is opgelost. De mogelijke oorzaak is volgens Waterschap Scheldestromen zoute kwel.

MIDDELBURG - Vijftien bewoners van woonzorgcentrum Eben-Haëzer in Middelburg zijn besmet met de MRSA-bacterie. Ook vijf medewerkers zijn besmet geraakt. De bacterie kan ernstige infecties veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand.

RILLAND - Een treinreiziger is maandag bestolen toen hij een bejaarde vrouw hielp bij het uitstappen op het station Rilland. Toen de man in zijn coupé terugkwam was zijn koffer weg.

MIDDELBURG - Een 22-jarige Middelburger is maandagavond gearresteerd, omdat hij hennep kweekte in zijn woning. De politie ontdekte de illegale wietteelt na een tip over geluidsoverlast in de De Ruyterstraat.

ZIERIKZEE - De schepen van de Bietentocht zijn dinsdag niet uitgevaren. Het was de bedoeling om naar Colijnsplaat te varen, maar het weer was volgens de organisatie te slecht. Er is een windkracht 7 verwacht voor dinsdagmiddag en door die harde wind kunnen er ongelukken gebeuren. Dat wil de organisatie voorkomen. Daarom is er een alternatief programma bedacht op de kade in Zierikzee.

MIDDELBURG - De Zeeuwse bevolking moet zich bij verkiezingen direct kunnen uitspreken over een aantal controversiële ontwikkelingen in de provincie. Daarom wil D66 dat er tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten een referendum wordt gehouden. De Zeeuwse politiek stemt volgende week vrijdag over het voorstel.

MIDDELBURG - Negen maanden voor de komst van de Tour de France naar Zeeland worden al volop lokale initiatieven bedacht om de provincie te promoten. Op zondag 5 juli 2015 finisht de tweede etappe van de Tour op Neeltje Jans.

GOES - Het ADRZ en Zeeuwse huisartsen voeren campagne om van patiënten toestemming te krijgen voor uitwisseling van medische gegevens. Per 1 januari 2015 kunnen medische gegevens alleen worden uitgewisseld als de patiënt daar toestemming voor heeft gegeven.

GOES - Kaakchirurgen maken zich los van het ADRZ in Goes. Zij gaan als zelfstandig bedrijf verder. Ze gaan ruimtes in het ziekenhuis en locaties bij Zeelandcare huren. De kaakchirurgen blijven wel samenwerken met het ADRZ en behandelen daar ook mensen op de spoedeisende hulp.

ZIERIKZEE - De eerste etappe van de Bietentocht 2014 is goed verlopen. Harde wind en felle opklaringen zorgden maandag voor uitzonderlijk plaatjes op de Oosterschelde van oude platbodems in volle glorie. De tocht leidde van Goes via Yerseke naar Zierikzee.

MIDDELBURG - Energie- en internetbedrijf Delta gaat in heel Zeeland zogenoemde WiFi-spots aanbieden. Afgelopen zomer draaide in Vlissingen een proef waardoor klanten van ZeelandNet via de draadloze netwerken van andere klanten kunnen internetten.

SLUIS - De opgestapte wethouder Stan Lauret van de gemeente Sluis is verbaasd over het feit dat ambtenaren klachten tegen hem hebben ingediend. Hij zegt daar zelf nooit iets van gehoord te hebben. Die klachten zijn dan ook niet de reden dat hij is opgestapt.

GOES - De gemeente Veere en gemeente Goes hebben hun vorderingen op de failliete IJslandse bank Landsbanki verkocht. Dat betekent dat de gemeenten zes jaar na het geruchtmakende faillissement van de bank alsnog hun geld krijgen.