- advertentie -

OOST-SOUBURG - De asielzoekerscentra in Goes en Middelburg blijven open. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vandaag bekendgemaakt. Omdat het aantal asielzoekers fors is afgenomen sluit het COA overal in het land azc's. Dat is woensdag bekendgemaakt. 

de stemming

wo 26-04-2017, 14:36

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Een 76-jarige man is door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.  Hij is schuldig bevonden aan oplichting en een poging daartoe.  Het Openbaar Ministerie eiste in de zaak achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk.  

OOST-SOUBURG - Precies honderd Zeeuwen hebben vanochtend een lintje ontvangen, iets meer dan in andere jaren. Onder de gedecoreerden zijn dit keer vijf echtparen. En ook twee broers, namelijk Wim en Kees van Belzen uit Terneuzen en Vlissingen.

OOST-SOUBURG - Bij een grote snelheidscontrole in Sluiskil zijn dinsdag 276 bestuurders bekeurd. In totaal passeerden 2.257 automobilisten de flitser op de N252. 

OOST-SOUBURG -  Bewoners van de Spoorstraat in Arnemuiden zijn dinsdagnacht opgeschrikt door een automobilist die een spoor van vernielingen achterliet. Een onbekende bestuurder reed vuilnisbakken omver en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De automobilist nam vervolgens de benen.  

GOES - Carolien Rottier uit Goes is een van de 150 gelukkigen die met koning Willem-Alexander mogen dineren in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Vijftig van de 150 stoelen zijn voor mensen die net als Willem-Alexander op 27 april vijftig worden. Carolien hoort bij dit selecte groepje.

VLISSINGEN - Een volle Baskensburg, de fanatieke aanhang die de clubnaam scandeert en de ene na de andere mooie actie op de vloer. Een avondje Groene Ster in een notendop. Deze week bestaat de Vlissingse zaalvoetbalvereniging tien jaar.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, op de ochtend van woensdag 26 april is dit in het Zeeuwse nieuws:

OOST-SOUBURG - Verkeer dat over de brug bij Sas van Gent wil, moet nog steeds omrijden.  Werkzaamheden lopen uit en de systemen werken niet goed. Het is onduidelijk wanneer de brug weer toegankelijk is. 

OOST-SOUBURG - Het is de dag van de lintjes. De Zeeuwse burgemeesters reizen stad en land af in hun gemeente om de onderscheidingen uit te reiken. En welke gemeente heeft er dit jaar de meeste? In de loop van de ochtend wordt dat duidelijk.

GAPINGE - Kathrin Ginsberg uit Gapinge is benoemd tot kwartiermeester voor de Grote Kerk in Veere. Ze wordt het aanspreekpunt voor het plan om van de monumentale kerk een cultureel bolwerk te maken.

MIDDELBURG - De kogel is door de kerk: de Amsterdam Arena wordt omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena. Mooi, maar wel veel te laat, zegt dé biograaf van de beste Nederlandse voetballer ooit, Henk Davidse uit Middelburg.

OOST-SOUBURG - Ook dit jaar hebben de Oranjeverenigingen in Zeeland hun best gedaan om een mooi programma neer te zetten. Wij hebben negen opvallende activiteiten voor je op een rij gezet.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van het Haringvlietplein in Zierikzee. Daarmee is een provinciale subsidie van bijna acht ton veiliggesteld. Op het plein komen onder meer twee supermarkten.

TERNEUZEN - De donatiewebsite van Dow Benelux is tijdelijk uit de lucht. Via die website kunnen goede doelen zich normaal gesproken opgeven voor een donatie, maar nu even niet. Het chemieconcern in Terneuzen is bezig met een herziening van het donatiebeleid en daar hoort ook een nieuwe donatiewebsite bij.