- advertentie -

VLISSINGEN - De ondernemingsraad van het fietsvoetveer wil met twee boten blijven varen. De tweede boot, de zogenaamde tussenboot, gaat wel minder varen, waardoor de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens rendabeler wordt. 

de stemming

do 29-09-2016, 14:56

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GOES - De cursus 'Swingend je hersenen aanscherpen' is donderdag gestart in Goes. Speciaal voor mensen met de ziekte Multiple Sclerose. 

OOST-SOUBURG - De wielerwedstrijd ZLM Tour krijgt volgend jaar een vernieuwde route. De samenwerking met de gemeente Tholen wordt uitgebreid en de etappe op zaterdag ondergaat een facelift.

YERSEKE - Op en rond de A58 zijn donderdagochtend dode katten gevonden. Een weginspecteur van Rijkswaterstraat zag de katten langs de snelweg bij Yerseke.

MIDDELBURG - Toeristen moeten meer gaan betalen voor een overtocht met het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens. Dat wil D66 in Provinciale Staten.

OOST-SOUBURG - Falcon Autumn, de grote landelijke militaire oefening van landmacht en luchtmacht is in Zeeland drie dagen op dreef. Vandaag wordt gevochten bij de sluizen in Veere. Vliegveld Midden-Zeeland werd dinsdag veroverd op de 'vijand' en is nog steeds in goede handen.

VLISSINGEN - Het moet de avond van zijn leven worden: de twaalfjarige violist Rolf de Vries uit Middelburg speelt zaterdag mee met The Dublin Legends. De Ierse folkmuzikanten geven een concert in Vlissingen. Dankzij bemiddeling van zijn vader mag Rolf een nummer meespelen. 

VLISSINGEN - Het KNMI-weerstation in Vlissingen heeft een nieuw weerrecord te pakken. De gemiddelde temperatuur was in september 19 graden. Normaal gesproken is de gemiddelde etmaaltemperatuur ruim drie graden lager.

ZOUTELANDE - Hardlopen in een fleurig rokje of jurkje. De Zeeuwse marathonloopsters Paola van Gilst en Natalie Sinke willen niets anders meer.

VLISSINGEN - De HZ in Vlissingen hoort voor het zevende jaar op rij bij de beste hogescholen van Nederland. In de Keuzegids Hbo 2017 bezet de HZ bij de middelgrote hogescholen de derde plaats. 

TERNEUZEN - Bij een bedrijfsongeval bij Dow in Terneuzen is een 55-jarige man uit Wissenkerke om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 29 september en dit is in het nieuws in Zeeland.

GOES - Vakbond CNV gaat komende vrijdag praten met de werknemers van Bax-shop in Goes. De bond heeft daarover woensdag afspraken gemaakt met de directie van het bedrijf. CNV maakt zich zorgen over de slechte arbeidsomstandigheden en nare werksfeer.

HOEDEKENSKERKE - Het Hoondert Rally Team van Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke ziet af van deelname aan de Dakar Rally van 2017. Hoondert heeft door drukke werkzaamheden onvoldoende tijd om zich goed voor te bereiden. 

MIDDELBURG - De overschrijving van de Hongaarse keeper Marcell Vámosi naar Zeelandia Middelburg is rond. Vámosi moet nog even wachten voordat hij officiële wedstrijden kan spelen. Pas na de winterstop is hij speelgerechtigd voor de zondag tweedeklasser.