- advertentie -

kruiningen - De gemeenteraad van Reimerswaal heeft dinsdag een unanieme motie ingediend en aangenomen, waarin ze protesteert tegen de plaatsing van hoogspanningsmasten in de buurt van Krabbendijke. Netbeheerder Tennet wil een nieuwe hoogspanningslijn aanleggen, die dichter bij het dorp komt te liggen dan de oude masten.

de stemming

di 02-09-2014, 15:56

VLISSINGEN - Zo'n 160 mensen kwamen dinsdagmiddag en dinsdagavond af op een voorlichtingsbijeenkomst voor startende ondernemers in Vlissingen. Broodnodig, volgens Tim van den Berg van organisator Zeeland Business, het Zeeuwse zakenblad.

HULST - Bij een vechtpartij in een café aan de Grote Markt in Hulst zijn zondagavond twee personen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak ontstond om 21.15 uur een knokpartij, waarbij onder andere met glaswerk werd gegooid.

MIDDELBURG - De 51-jarige man die maandag door de rechtbank in Middelburg is veroordeeld tot negen jaar cel, gaat in hoger beroep. Dat heeft de man besloten na overleg met zijn advocaat. Dat betekent dat de zaak verder wordt behandeld door het Gerechtshof in Den Bosch.

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Griffioen is het eerste integrale kindcentrum (IKC) van Zeeland van start gegaan: de Aventurijn. In een IKC worden basisonderwijs en diverse manieren van opvang onder één dak gezet.

DEN HAAG - Minister Schippers van Volksgezondheid zegt dat de acute zorg voor inwoners en bezoekers van Walcheren goed is geregeld. De SP had kamervragen gesteld over de locatie van de acute zorg van het ADRZ. Walchenaren moeten daarvoor sinds enkele jaren naar Goes. De SP maakt zich grote zorgen of ambulances vanuit verschillende uithoeken van Walcheren wel op tijd in Goes kunnen zijn.

VLISSINGEN - De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens blijft nog tot en met vrijdag in beperkte dienstregeling varen. Dat heeft vervoerder Veolia dinsdag bekendgemaakt.

VEERE - Het is een wonder dat er niet meer ongelukken gebeuren tussen kitesurfers en strandgangers. Dat zegt Nicolaï Zwager van de surfschool op de Veerse Dam. Hij reageert op het ongeluk van afgelopen weekend op het strand van Dishoek.

MIDDELBURG - Als je over vier jaar van school komt en op zoek gaat naar een baan, heb je in Zeeland de meeste kans op iets in de techniek, gezondheidszorg of landbouw. Deze beroepsgroepen bieden in 2018 de beste baangarantie aan starters op de Zeeuwse arbeidsmarkt.

MIDDELBURG - De fractie van de ChristenUnie in Provinciale Staten vraagt zich af of het plan van de provincie om zelf het fietsvoetveer te gaan beheren wel hout snijdt. De partij verwijt het dagelijks provinciebestuur gebrek aan lange termijn visie.

ZUIDDORPE - De groep oudere werklozen die moeite heeft om aan een baan te komen, wordt steeds jonger. Het Zeeuwse UWV had al een speciaal begeleidingstraject voor 55-plussers, maar biedt nu ook 50-plussers extra hulp bij de zoektocht naar een baan.

Arbeidsmarkt

OOST-SOUBURG - Als Zeeuwen ergens in de horeca pils drinken, drinken ze vooral Heineken en Jupiler. Regionale brouwers die in andere provincies volop hun pils afzetten aan de eigen provinciegenoten kennen de Zeeuwen nauwelijks.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta onderzoekt of er een een zonnepark kan komen langs de Ceresweg op Tholen. Daar zouden 70.000 zonnepanelen kunnen komen, zegt woordvoerder Arendo Schreurs van Delta.

DREISCHOR - Schouwen-Duiveland, het noordelijkste eiland van Zeeland. Nu heeft het hele gebied één naam, maar vroeger was dat anders. Waar stopt Schouwen en begint Duiveland? Op zulke vragen geeft Omroep Zeeland deze zomer antwoord in de rubriek het DNA van Zeeland.

RILLAND - Het project 'Rilland doet het' bespaart de gemeente Reimerswaal geld. Dat blijkt uit een evaluatie van het project dat ongeveer anderhalf jaar geleden begon. 'Rilland doet het' is opgezet om inwoners te helpen door verschillende maatschappelijke organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen.