SLUISKIL - Het asbesthoudende schip de Diamond Princess dat al 2,5 jaar in Sluiskil ligt, vertrekt binnenkort naar Gent om daar te worden gesloopt. Zowel Rijkswaterstaat Zee en Delta als sloopbedrijf Galloo Gent bevestigen dat er een overeenkomst is gesloten.

de stemming

di 31-03-2015, 15:46

GOES - Scholengroep Pontes, het Ostrea Lyceum en het Edudelta College willen samen één beroepsgericht vmbo in Goes vormen. De scholen gaan onderzoeken of een samenwerking vanaf 1 augustus 2016 mogelijk is.

MIDDELBURG - Een 42-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van 750 euro. De man is schuldig bevonden roekeloos rijgedrag op 16 december 2012.

OOST-SOUBURG - Met een grote afterparty met boeren, briefschrijfsters en fans is officieel afgenomen van Boer zoekt Vrouw. En er waren nog wat nieuwtjes. Zo blijkt de Zeeuwse boerin Bertie vroeger dj te zijn geweest.

ARNEMUIDEN - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is het aantal vluchten van en naar Vliegveld Midden-Zeeland afgenomen. In 2014 verwerkte het vliegveld nog maar 20.089 overland vluchten, 825 vluchten minder dan het jaar ervoor. In 1998 verwerkte het vliegveld nog ruim 35.000 vluchten.

OOST-SOUBURG - De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) heeft de campagne 'Een echte wielrenner laat van zich horen' gelanceerd. De campagne moet ergernissen tussen wielrenners en het overig wegverkeer verminderen.

TERNEUZEN - Een man uit Sas van Gent heeft verschillende woninginbraken in zijn woonplaats bekend. Hij meldde zich maandagmorgen op het politiebureau.

BIERVLIET - Het zijn goede tijden voor machinefabriek Vervaet uit Biervliet. Het familiebedrijf in Zeeuws-Vlaanderen was al bekend in Europa, maar verkoopt sinds twee jaar ook bietenrooiers aan Amerika. Voor dit jaar staat de bouw van veertig mestinjecteer-machines en 25 bietenrooiers op stapel.

VLISSINGEN – Steeds meer leerlingen in Zeeland kiezen voor een technische opleiding. Het aantal leerlingen binnen de sector techniek op het mbo is de afgelopen tien jaar met bijna vijf procent gestegen.

MIDDELBURG - Vijf oorlogsmonumenten in Zeeland zijn genomineerd voor de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs. De monumenten in Domburg, Hoedekenskerke, Kapelle, Koudekerke en Middelburg zijn gekozen uit de zeventien aanmeldingen.

OOST-SOUBURG - Energiebedrijf Delta is niet langer in de race om stroom te leveren aan België. Volgens het zakenblad Tijd heeft de Belgische regering de aanbesteding geannuleerd omdat de Europese Commissie bezwaar zou hebben.

NUMMER EEN - Op de Westerschelde bij Nummer Een is maandagavond een beunschip gekapseisd. De twee opvarenden zijn van boord gehaald. Het 80 meter lange schip, de Willem maakte rond 19:30 uur water en kapseisde vijftien minuten later.

OOST-SOUBURG - De Zeelandbrug verschijnt samen met negen andere bruggen op een postzegel. Met de actie Bruggen in Nederland besteedt PostNL aandacht aan belangrijke, naoorlogse bruggen in Nederland.

MIDDELBURG - CDA, SGP, VVD en PvdA kunnen ook de komende vier jaar het provinciebestuur van Zeeland gaan vormen. Dat is het advies van informateur Piet Bruinooge.

OOST-SOUBURG - Er is een mogelijke oplossing gevonden voor de aardappelziekte phytophthora. Een nieuw gen in wilde aardappelen verzet zich met verve tegen tegen de beruchte aardappelziekte, zo ontdekten onderzoekers.