di 26-05-2015, 06:20

MIDDELBURG - De PvdA in Middelburg wil dat de gemeente de Voedselbank Walcheren helpt bij het vinden van een nieuw gebouw. De gemeente wil het pand in Middelburg waar de Voedselbank nu gevestigd is op termijn ergens anders voor gaan gebruiken.

VLISSINGEN - De stichting Samenwerking Vlissingen Ambon zoekt met spoed foto's van de Molukse gemeenschap in de jaren 50, 60 en 70. Ze worden vrijdag gebruikt op een ontmoetingsavond in het stadhuis van Vlissingen.

RENESSE - Damir Zurub uit Kroatië is wereldkampioen onderwaterfotografie geworden. Het WK werd de afgelopen dagen gehouden in Zeeland. Bijna honderd onderwaterfotografen doken daarvoor het water van de Oosterschelde en het Grevelingenmeer in.

AMSTERDAM - VC Vlissingen is door een knappe 0-2 overwinning op De Dijk nog volop in de race om een ticket voor de topklasse. De ploeg van trainer Ruud Pennings moest winnen van De Dijk om de volgende ronde te bereiken, dat lukt door doelpunten van Josimar Pattinama en Hoessein Bouzambou.

MIDDELBURG - Een eigen onderzoek van Provinciale Staten moet de onderste steen boven brengen in de gang van zaken rond het Sloewegdebacle. Een voorstel daartoe wordt dinsdag besproken in de Statenvergadering.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen is een stap dichter bij promotie naar de topklasse. Het won met 0-2 van De Dijk. Vlissingen neemt het in de volgende ronde op tegen Oss'20.

MIDDELBURG - Joggen aan een touwtje. Stefan van Ouwerkerk uit Middelburg is door een oogaandoening nagenoeg blind, maar dat weerhoudt hem er niet van om te sporten.

BAARLAND - Kastelen lieten maandag de ophaalbrug zakken voor de kastelendag. Elk jaar op Tweede Pinksterdag zijn kastelen en buitenplaatsen geopend voor publiek.

MIDDELBURG - In een reactie op de misbruikzaak van de boeddhistische leraar in Middelburg waarschuwt de boeddhistische non Lama Thubten Wangmo om zelf kritisch te zijn: "Dit was een charlatan van de eerste rang, denk ik. En zo zijn er velen."

MIDDELBURG - Tientallen Zeeuwen zijn in training voor de Alpe d'HuZes, een jaarlijkse fietstocht voor het goede doel. Eén van de deelnemers is wiskundeleraar Martin Hofman uit Middelburg. Hij heeft inmiddels 2000 trainingskilometers in de benen.

ARNEMUIDEN - Bij een verkeersongeval op de Calandweg in Arnemuiden zijn zondag twee motorrijders uit Capelle aan den IJssel zwaargewond geraakt.

MIDDELBURG - De slachtoffers van de seksueel misbruik verdachte boeddhistische leraar Gerhard Mattioli uit Middelburg zijn door hem bedreigd. Het misbruik vond plaats tussen 2001 en 2007.

KATTENDIJKE - De 19-jarige Boudewijn Lamper uit Kattendijke gaat morgen op bootcamp naar New Jersey, Amerika. Niet voor zijn fysieke conditie, maar om zijn marimba-spel te verfijnen. Hij krijgt daar les van Leigh Howard Stevens, de Messi van de marimba.

TERNEUZEN - Een fietser is op het fietspad aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen door twee mannen op de grond geslagen en van zijn spullen beroofd. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag