- advertentie -

OOST-SOUBURG - Op veel plaatsen in Zeeland hangt vandaag de vlag halfstok of wordt op een andere wijze rekening gehouden met de dag van nationale rouw. Vanmiddag rond 16.00 uur landen de vliegtuigen met aan boord de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Eindhoven.

wo 23-07-2014, 06:31

NEELTJE JANS - De Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en Politie hielden dinsdagavond een grenscontrole van plezierjachten. Er werd gecontroleerd op onder andere mensensmokkel en drugs, maar ook op geldige papieren en belastingontduiking.

ZIERIKZEE - De opening van het seizoen van de Oosterscheldekreeft wordt laagdrempeliger door volgend jaar de eerste ‘Oosterscheldekreeft voor de consument’ te organiseren. Dat is één van de ideeën die staat in het plan ‘Culinair Schouwen-Duiveland’, want die gemeente moet de culinaire spil van de Delta worden, als het aan burgemeester en wethouders ligt.

CADZAND-BAD - Op het strand van Cadzand-Bad wordt 27 juli begonnen met de actie 'Schone jongens en meiden'. Een campagneteam van studenten zamelt de hele zomer afval in op Zeeuwse stranden en deelt zogenoemde strandasbakken uit.

LAMSWAARDE - Een gespecialiseerd bedrijf is dinsdag in Lamswaarde begonnen met het opruimen van asbest. Het asbest kwam zondag vrij bij een brand in een schuur aan de Frederik Hendrikstraat in Lamswaarde.

CAMPINAS (BRA) - Hij was er al drie keer dicht bij, maar dit jaar moet echt gaan gebeuren. Karter Ruben Boutens (22) uit Middelburg wil in Brazilië wereldkampioen worden in zijn sport. Van dinsdag tot en met zondag wordt het WK in Campinas gehouden en dat gebeurt voor het eerst in de buitenlucht.

OOSTBURG - Bij de baggerwerkzaamheden in het Groote Gat in Oostburg zijn in totaal 105 niet gesprongen explosieven gevonden. Het gaat vooral om kleine munitie, maar het waterschap vond ook een Britse en Duitse Brisantgranaat in de kreek.

GOES - De GGD Zeeland meldt dat er in de provincie kinderen zijn met de hand-, voet- en mondziekte. Dat is een besmettelijke aandoening die wordt veroorzaakt door een virus. Door de ziekte krijgen patiënten pijnlijke kleine blaasjes in de mond en aan handpalmen en voetzolen.

TERNEUZEN - Terneuzen en Sluis zijn de enige gemeenten in Zeeland die een condoleanceregister hebben geopend voor steunbetuigingen aan nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne.

GOES - In een winkel in Goes zijn peperdure sokken te bewonderen. Ze zijn gemaakt van de wol van de Vicuña; een zeldzame lamasoort die leeft in het Andesgebergte. De sokken kosten 865 euro,, maar zijn niet te koop.

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat versterkt de komende jaren de kust op verschillende plekken in Zeeland. In 2014, 2015 en 2016 wordt zand gespoten op de stranden bij Cadzand-Bad, Nieuwvliet, Dishoek, Vlissingen, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Renesse en de Brouwersdam.

MIDDELBURG - Vijf werknemers van Orionis stappen naar het College voor de Rechten van de Mens. Ze stellen dat ze bij de reorganisatie van de sociale werkvoorziening op Walcheren zijn gediscrimineerd. Bij de reorganisatie lijken opvallend veel oudere en allochtone werknemers boventallig te zijn verklaard. Ook wordt soms 'ziekte' genoemd als reden voor die boventalligheid.

VLISSINGEN - In Vlissingen heeft dinsdagmiddag een zeecontainer met daarin autobanden en gasflessen in brand gestaan. De Veiligheidsregio Zeeland had de brand opgeschaald vanwege ontploffingsgevaar. Om 14.15 uur was de brand geblust.

OOST-SOUBURG - Rockband The Pheromones uit Amsterdam heeft zijn debuutalbum afgeleverd. Drie van de vier bandleden zijn uit Middelburg afkomstig: gitarist Matthijs Hoitsma en de broers Marijn en Michiel Slager. Zij vormden eerder met zanger Willy Berrevoets de band Nuff Said

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland en de PZC vragen steun aan het dagelijks provinciebestuur voor verregaande samenwerking. Beide mediabedrijven zien samenwerking als een noodzaak om in de toekomst de Zeeuwen via verschillende platformen te kunnen blijven bedienen.