- advertentie -

'S-GRAVENPOLDER - Bij de gewapende overval van woensdagmiddag op een winkel in 's-Gravenpolder is niets buitgemaakt. Het slachtoffer, de 75-jarige eigenaresse van de textielwinkel aan de Bosseweide, is met de schrik vrijgekomen. De recherche is op zoek naar getuigen van het misdrijf.

de stemming

wo 20-08-2014, 14:00

ZIERIKZEE - De stichting Museumhaven Zeeland in Zierikzee wil 60.000 euro van de gemeente Schouwen-Duiveland voor het verder opknappen van een negentiende eeuws schip, een boeier. Het gaat om de "Vabel". Dat is vermoedelijk een oude douaneboot.

MIDDELBURG - Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht is één tip binnengekomen over de gestolen portemonnees uit het provinciehuis. De politie hoopt dat er nog meer tips zullen volgen.

VLISSINGEN - Tijdens de komende editie van Film by the Sea in Vlissingen gaat het Vestzaktheater in de Willem 3 kazerne in Vlissingen dienst doen als extra bioscoopzaal. Het Vestzaktheater heeft 99 stoelen en wordt voorzien van professionele filmapparatuur tijdens het filmfestival.

NIEUWERKERK - Een brommerbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt door een ongeval op de N59 ter hoogte van Nieuwerkerk. De weg is een tijdlang afgesloten geweest.

ZIERIKZEE - Zierikzee mag zich vanaf dit weekend de trotse eigenaar noemen van het eerste drijvende terras van Nederland. Het terras beweegt mee met het getij.

GREVELINGEN - Langeafstandssurfer Dennis Klaaijsen wil de Noordzee oversteken. De surfer uit Vlissingen baarde eerder deze maand opzien door 720 kilometer te surfen in 24 uur. Daarmee verbeterde hij zijn eigen wereldrecord.

KORTGENE - Drie jongens van 15 en 16 jaar zijn afgelopen nacht in Kortgene opgepakt op verdenking van een woninginbraak in de Ooststraat. In Wolphaartsdijk werden vanochtend vroeg ook twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van een poging tot inbraak.

KERKWERVE – Een fles met daarin een briefje heeft een reis van ruim twee en een halve maand afgelegd vanuit Engeland naar Zeeland. Wilco Jacobusse uit Kerkwerve zag afgelopen weekend het flesje drijven. Hij moest eerst naar huis om de weerbarstige kurk te verwijderen.

OOST-SOUBURG - De dertien Zeeuwse gemeenten willlen in de tweede helft van oktober alles hebben geregeld voor de jeugdzorg die ze vanaf volgend jaar moeten leveren. Vanaf 1 januari vallen alle vormen van jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten, omdat het Rijk die zorgtaken naar hen overhevelt.

CADZAND - De nieuwbouw van tientallen woningen langs de Badhuisweg en Koolsweg in Cadzand mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State in Den Haag bepaald.

KLOETINGE - Een supporter van voetbalvereniging Kloetinge mag een jaar lang niet op sportpark het Wesselopark komen. De terreinontzegging geldt tot 1 augustus 2015. Het is de eerste keer dat Kloetinge zo'n straf oplegt.

KRUININGEN - Het plukseizoen is weer begonnen. De eerste Polen zijn inmiddels in Zeeland gearriveerd. Uit controles blijkt dat hun huisvesting soms zodanig te wensen over laat, dat de gemeente Reimerswaal vanaf volgend jaar scherpere regels wil om mensonwaardige en onveilige situaties te voorkomen.

OOST-SOUBURG - De VVD wil dat de meeuw van de lijst van beschermde diersoorten wordt afgehaald, zodat de overlast van de vogels aan bijvoorbeeld de Zeeuwse kust kan worden aangepakt. Tweede Kamerlid Rudmer Heerema vindt dat in het uiterste geval meeuwen moeten kunnen worden vergast of afgeschoten.

GOES - Een unieke voorhoofdsnaald heeft dinsdagavond bij een veiling in Goes 9000 euro opgebracht. Het was het pronkstuk van een collectie accessoires van Zeeuwse klederdrachten van een verzamelaar uit Hilversum.