- advertentie -

MIDDELBURG - Een man is donderdagavond gewond geraakt in een fietstunnel in Middelburg. De Rotterdamse traumahelikopter werd ingezet. Wat er is gebeurd is nog niet bekend.

Fietstunnel

de stemming

do 27-08-2015, 06:50
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

COLIJNSPLAAT - De opbrengst van de uien valt dit jaar tien procent lager uit dan vorig jaar. Dat heeft te maken met de droge zomer. Het huidige wisselvallige weer kan dat niet meer veranderen.

CADZAND - In 27 dagen tijd is ruim 11.000 kilo afval van de stranden langs de Noordzee gehaald. De opruimactie van de Stichting De Noordzee begon 1 augustus op het strand van Cadzand en eindigde op Schiermonnikoog.

WESTKAPELLE - Westkapelle heeft iets wat andere dorpen achter de dijk niet hebben. Dat blijkt uit het overzicht van de locatievoorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival. Gewoonlijk komen alleen grotere steden als Middelburg, Goes en Vlissingen vaak aan de beurt.

OOST-SOUBURG - Ondernemers die leven van toeristen hebben een goede zomer gehad. Het was op veel plaatsen niet alleen drukker, maar de mensen gaven ook meer uit. Van binnenattractie tot een kledingwinkel en van een strandpaviljoen tot buitenattractie; iedereen zegt een goed seizoen te hebben gehad.

GOES - De zingende non met het tragische leven. Op het Zeeland Nazomerfestival is dinsdag Soeur Sourire in première gegaan. Het verhaal van de Waalse 'Zuster Glimlach' is door Louis van Beek vertaald naar het podium en werd voor het eerst aan het publiek vertoond in de Grote Kerk in Goes.

VLISSINGEN - De politie heeft woensdag een 51-jarige Vlissinger opgepakt die in zijn woonplaats drugs dealde op de Aagje Dekenstraat. Een agent was getuige van de deal.

BRUINISSE - Hij had het zelf niet eens door, Piet Hoogerwerf uit Bruinisse, toen één van de opstappers op zijn sportvisboot een bijzondere vangst deed. "Pas na het plaatsen van een foto op Facebook werd het mij duidelijk dat het om een tonijn ging, zeer waarschijnlijk de eerste die gevangen is in Nederland."

VLISSINGEN - Josephine Elliott wordt de nieuwe wethouder voor D66 in Vlissingen. Ze is de opvolger van Dick Verboom die op 1 september stopt omdat hij zichzelf niet vindt passen in het publiek bestuur.

VROUWENPOLDER - Voetafdrukken in het zand verraadden in de nacht van woensdag op donderdag de inbreker van een strandtent in Vrouwenpolder. De politie hield de man, 31-jarige Belg, uiteindelijk in de duinen aan.

BORSSELE - De bibliobus in de gemeente Borsele verdwijnt. Vanaf maandag rijdt de bus alleen nog in het dorp Borssele. De gemeente verruimt ter compensatie de openingstijden van de bibliotheek in Heinkenszand.

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagavond twee mannen op heterdaad betrapt terwijl zij bij een huis aan de Edisonstraat in Terneuzen aan het inbreken waren. De politie kwam in actie na meldingen van buurtbewoners.

MIDDELBURG - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in de zaak rond Uitvaartzorg Memoriam Walcheren. Het gaat om een 43-jarige vrouw uit Middelburg. Eerder werd een 51-jarige man uit Middelburg aangehouden. De twee worden verdacht van verduistering.

MIDDELBURG - Door onkunde over de historische waarde van gebouwen en landschappen gaat cultureel erfgoed verloren. Dat vindt de ChristenUnie in Middelburg. De partij wil dat burgemeester en wethouders historische plekken beschermen.

SLUISKIL - Zeeuws-Vlaanderen krijgt eind van het jaar een brandweermuseum. Het initiatief komt van brandweerman Gerben Dijkstra. Hij gaat zijn privé-collectie in een lokaal van de voormalige Oranje Nassauschool in Sluiskil tentoonstellen.