- advertentie -

KAPELLE - Angstige momenten waren het, afgelopen vrijdagavond voor de bewoners van Ceresstraat in Kapelle. Een buurtgenoot gaf een privéfeestje, maar dat toen het nieuws zich via social media verspreidde stonden plotsklaps 125 luidruchtige feestgangers in de straat.

de stemming

vr 21-11-2014, 15:06

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Duunmede in Middelburg een 31-jarige man aangehouden voor de diefstal van een brommer. Het voertuig was donderdag gestolen in 's-Heer Hendrikskinderen.

HEINKENSZAND - Modeltreinliefhebbers konden vandaag hun hart ophalen in Heinkenszand. De Zeeuwse treinmodelruilbeurs bestaat alweer 25 jaar, maar de beurs is onverminderd populair onder hobbyisten.

MIDDELBURG - De 18-jarige Guitho de Wolff houdt hoopt dat zijn sport de Olympische status krijgt. De turner van Turn '87 uit Oostburg is gespecialiseerd in twee onderdelen. De dubbele minitrampoline en airtumbling. Volgens De Wolff maakt de dubbele minitrampoline de meest kans om in aanmerking te komen.

OOST-SOUBURG - Kloetinge heeft een knappe overwinning geboekt in de hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen de nummer vier Quick Boys werd met 1-0 gewonnen. Jason Tjien Fooh tekende in de zevende minuut voor het enige doelpunt.

MIDDELBURG - Dialectsprekers en liefhebbers kwamen zaterdag naar Middelburg om de verjaardag van het Zeeuwse woordenboek te vieren. Dat woordenboek bestaat vijftig jaar. Volgens taaldeskundigen staat het symbool voor het 'Zeeuws zijn'.

THOLEN - Een 19-jarige Dordtenaar is zaterdagmorgen vroeg aangehouden voor de diefstal van bijna 600 lege bakkerskratten bij een bedrijf aan de Energieweg in Tholen. De diefstal werd rond 02.15 uur ontdekt, toen enkele getuigen de krattendieven op heterdaad betrapten.

GOES - Jonge beginnende bestuurders waren zaterdag welkom bij Trials in Goes voor een anti-slipcursus. Het is de bedoeling om zo de jongeren bewuster te maken van de gevaren op de weg. Ook was er aandacht voor de gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer.

MIDDELBURG - De leerlingen van het Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) hebben tot nu toe ruim 32.000 euro opgehaald voor actie Dance4Life. Met dit bedrag voert de school de landelijke ranglijst van scholen in Nederland aan.

BORSSELE - In Borssele zijn vrijdagmiddag twee wielrenners gewond geraakt bij een ongeval. De fietsers zijn volgens de politie aangereden door een 26-jarige bestuurder van een bestelbus. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

OOST-SOUBURG - In de Westerschelde is geen poliovirus aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er werd voor het virus gevreesd omdat begin september in België met polio besmet water in een rivier was geloosd die uitmondt in de Westerschelde.

MIDDELBURG - Hans van Hage uit Biervliet is lijsttrekker voor GroenLinks bij de Provinciale verkiezingen in maart volgend jaar. De afgelopen twaalf jaar was dat Leen Harpe. Dit jaar heeft Harpe zich niet kandidaat gesteld. Bij GroenLinks is het gangbaar dat de lijsttrekker na drie perioden plaats maakt.

RILLAND - Het plan voor een outdoor kartcircuit in Rilland gaat niet door. Volgens iniatiefnemer Sjoerd Klip is vanuit de lokale politiek te weinig steun om het plan op de agenda van de gemeenteraad te krijgen.

MIDDELBURG - De uitbreidingen op het terrein van chemiebedrijf Eastman in Middelburg is vrijdagmiddag officieel geopend. Dat werd gedaan door commissaris van de Koning Han Polman en de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann.

STEENBERGEN - Twee mannen uit Sint-Maartensdijk zijn vrijdag opgepakt voor een poging tot het stelen van stroomkabels boven het nieuwe gedeelte van de A4 tussen Halsteren en Dinteloord. Volgens de politie probeerden de twee 27-jarige mannen 275 meter kabel te stelen van de verlichting boven de snelweg.