- advertentie -
ma 28-07-2014, 06:51

VROUWENPOLDER - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft met zijn partner Mart van Werkhoven uit Groningen het eredivisietoernooi in Vrouwenpolder gewonnen. Het duo versloeg in de finale Timko Lokerse uit Dishoek en Eric-Jan Rothfusz uit Gouda met 21-16 en 21-18.

KAPELLE - Ongeveer vijftig acteurs en actrices kwamen zaterdag op de castingdag af van de nieuwe film Zeeuws Meisje. De makers van de film zijn op zoek naar twintig mensen voor de belangrijke rollen. Komende week maken ze een definitieve keuze.

GOES - De 17-jarige Alan Blok heeft zondagmiddag de Dancetour in Goes geopend. Als eerste mocht de Goesenaar achter de dj-booth op de Grote Markt klimmen en plaatjes draaien.

SCHOUWEN-DUIVENLAND - Het gaat goed met de konijnenstand op Schouwen-Duiveland. Een aantal jaren geleden was het aantal wilde konijnen door ziektes fors afgenomen. Maar in de duinen en aan de oostkant van het eiland worden er weer grote populaties waargenomen door Staatsbosbeheer.

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek derde gewonnen op het onderdeel 400 meter horen voor mannen. De atleet uit Wolphaartsdijk, die uitkomt voor AAV'36 uit Alphen aan de Rijn, finishte in een tijd van 52'75".

IJZENDIJKE - Meer dan duizend bezoekers hebben zaterdag een bezoek gebracht aan het muziekfestival WeitjeRock. In de polder tussen IJzendijke en Biervliet was het, volgens bezoekers, als vanouds gezellig.

BURGH-HAAMSTEDE - Het Schouws Elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist FC Dordrecht met 6-0 verloren. In Burgh-Haamstede was de ruststand 2-0. Na rust liep de profclub, waar de Zeeuwen Gérard de Nooijer en Rody Hoegee assistent-trainer zijn, verder weg.

IJZENDIJKE - Bij een steekpartij in IJzendijke is een 22-jarige man gewond geraakt aan zijn armen. Dat gebeurde in de Schuttersstraat. In een woning verderop in de straat werd de vermoedelijke dader aangehouden.

AAGTEKERKE - Voor de 24e keer werd zaterdag in Aagtekerke de jaarlijkse Trekkertrek gehouden. Zo'n 150 tractoren in alle soorten en kleuren probeerden een aanhangwagen met steeds zwaarder wordend gewicht zo ver mogelijk te trekken. Ook dit jaar bracht het evenement veel volk op de been.

SLUIS - In een loods in de Nieuwstraat in Sluis is zaterdagmiddag rond 14.00 uur een brand uitgebroken. Bij de brand kwam veel rook vrij.

OOSTBURG - Voor de moord op een prostituee in Zeebrugge is een 60-jarige man uit Oostburg aangehouden. Dat melden verschillende Belgische media. De 43-jarige vrouw werd donderdagmorgen dood gevonden op het strand van Zeebrugge. Ze was halfnaakt en zou zijn gewurgd.

WEMELDINGE - In Wemeldinge is zaterdag de zeilregatta '4 uren van de Gaffer' op de Oosterschelde gevaren. Hieraan deden ongeveer dertig Nederlandse en dertig Engelse gaffelgetuigde zeilboten mee.

KOEWACHT - Een 57-jarige man is vrijdagavond in zijn woning in Koewacht aangehouden voor het bedreigen van zijn vrouw. De man bedreigde haar met een bajonet.

KAMPERLAND - Een meisje van 1 jaar oud is overreden door een personenauto op een camping aan de Schotsmanweg in Kamperland. Het kind liep een gebroken sleutelbeen op.