- advertentie -
di 09-02-2016, 06:21
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

DOMBURG - Het aantal autodiefstallen is in een jaar met een kwart afgenomen; van 55 in 2014 naar 41 in 2015. Van die 41 zijn er 26 terug gevonden. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Maar het terugvinden van een auto maakt lang niet altijd alles goed bij de eigenaar. Zoals bij Wyanda van den Brandhof.

OOST-SOUBURG - Het is dinsdag 9 februari. Goedemorgen, dit is in het nieuws in Zeeland:

TERNEUZEN - In Terneuzen werd maandagavond een verwarde man gezocht die met een onklaar vuurwapen rondliep in de buurt van het Rivierenpark Terneuzen. Om 22.15 uur meldde Burgernet Zeeland dat de man was aangetroffen.

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg hebben maandagavond verschillende brandjes gewoed in stapels oud papier. Door de storm werd het brandende papier verspreid over winkelstraat Lange Delft.

OOST-SOUBURG - Het carnaval in Zeeland is nog volop bezig. Intussen zijn er verschillende optochten geweest. Hieronder een overzicht.

VLISSINGEN - Het slechte weer van afgelopen dagen zorgt bij Chiquita Nederland voor problemen met de aanvoer van bananen bij haventransporteur Kloosterboer in Vlissingen. De voorverpakte bananen bij supermarkt Albert Heijn zijn daardoor uitverkocht.

OOST-SOUBURG - De politie heeft dit weekend in Zeeuws-Vlaanderen drie mensen bekeurd voor rijden onder invloed. De politie controleerde op drie plekken. In totaal ondergingen ruim 240 mensen een blaastest.

MIDDELBURG - Als het aan justitie ligt, gaat een 35-jarige man uit Rilland de gevangenis in voor het opzettelijk aanrijden van een fietser. De officier van justitie eist een jaar celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor zes maanden.

HULST - Een loempiaverkoper is afgelopen nacht in Hulst bestolen van zijn dagomzet. De man had het geld verstopt in een koelbox.

OOST-SOUBURG - Wie heeft hét Zeeuwse liefdeslied gemaakt? Op Valentijnsdag, zondag 14 februari krijgen we antwoord op die vraag. Die ochtend wordt het Zeeuwse Top 40 Valentijnsconcert uitgezonden. Dit zijn de twaalf finalisten.

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen doet mee aan een onderzoek naar het terugwinnen van plastic uit rioolwater. Het doel is het water op grote schaal te zuiveren om grondstoffen te hergebruiken. De proef wordt uitgevoerd bij de rioolzuivering in Bath.

OOST-SOUBURG - Zeeland moest vanmiddag en vanavond rekening houden met zware windstoten. Aan de kust waren uitschieters tussen 80 en 100 km/uur per uur mogelijk. Uiteindelijk werd om 19:30 uur een windsnelheid van 112 km/uur gemeten, de hoogst gemeten windsnelheid van heel Nederland op de maandagavond. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor heel Zeeland.

Onstuimig

MIDDELBURG - De Roosevelt Stichting heeft geen probleem met de protestactie van Voorpost in Middelburg. Deze rechts-radicale groepering wil betogen tegen de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Zij krijgt op 21 april de internationale Four Freedoms Award in de Nieuwe Kerk.

MIDDELBURG - Een 49-jarige man uit België moet een jaar de cel in voor de zware mishandeling, maart vorig jaar, van een man in Yerseke. Het 65-jarige slachtoffer is een week na de mishandeling aan zijn verwondingen overleden. De straf die rechtbank in Middelburg heeft opgelegd is zwaarder dan de eis van het Openbaar Ministerie.