- advertentie -

TERNEUZEN - ZorgSaam in Terneuzen heeft nog grotere financiële problemen dan tot nu toe bekend was. Tot voor kort ging de zorgsinstelling uit van een verlies in 2014 van 17,5 miljoen euro. Vandaag brengt ZorgSaam naar buiten dat het verlies mogelijk 25 miljoen euro bedraagt. De situatie is zo precair dat de organisatie in gesprek is met banken, het waarborgfonds en verzekeraars over een financieel reddingsplan om zo de zorg in Zeeuws-Vlaanderen in stand te houden.

de stemming

ma 26-01-2015, 15:51

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland start op zaterdag 7 februari met een vernieuwde radioprogrammering. Op werkdagen komt het uur tussen 6.00 en 7.00 uur terug, presentatoren krijgen eigen programma’s en onderdelen van de vormgeving zijn opgefrist.

'S-GRAVENPOLDER - Het was ontzettend spannend, vertelt directeur Cora van der Peijl van basisschool De Rank uit 's-Gravenpolder. Maandag ontving de school voor het eerst het predicaat 'Excellente school' van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

MIDDELBURG - Voorbarig en asociaal. FNV heeft geen goed woord over voor de handelswijze van Zorgstroom. Volgens de vakbond worden woensdag al de eerste ontslagbrieven verstuurd, terwijl de precieze gevolgen van de bezuinigingen voor de thuiszorgorganisatie nog onduidelijk zijn.

OOST-SOUBURG - Sinds maandagochtend zijn de stembussen geopend voor de verkiezing van het 'Leukste uitje van Zeeland'. De ANWB organiseert deze verkiezing.

MIDDELBURG - Vier jongens zijn zaterdagavond op de Zuidsingel in Middelburg op heterdaad betrapt bij het spuiten van graffiti. De daders zijn dertien en veertien jaar oud en komen uit Middelburg en Oost-Soubrug.

OOST-SOUBURG - De Christelijke basisschool De Rank uit 's-Gravenpolder, openbare basisschool Tweemaster-Kameleon uit Oost-Souburg en drie afdelingen van het Calvijn College zijn 'excellente scholen'. Maandagmiddag ontvingen zij dit predicaat van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

RENESSE - Boerin Bertie deed niet erg haar best voor haar brievenschrijfsters, zo vinden onze Zeeuwse Boer Zoekt Vrouw-specialisten. De drie dames uit Renesse bespreken iedere week de uitzending van Boer Zoekt Vrouw.

GOES - ZLM in Goes is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot de beste verzekeraar van Nederland. Uit het klanttevredenheidsonderzoek 2014 van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat klanten ZLM een 8,5 als rapportcijfer geven.

MIDDELBURG - Zes mannen uit de Middelburgse wijk Dauwendaele zijn veroordeeld tot celstraffen variërend van zestig dagen tot twee jaar cel. Van één verdachte is de zaak aangehouden, omdat er nog een getuige moet worden gehoord.

OOST-SOUBURG - De politie Zeeland heeft de laatste drie weken negentig bekeuringen uitgeschreven voor niet-handsfree bellen. Begin januari ging de campagne 'Be smart met je phone, weersta de verleiding' van start.

VLISSINGEN - Van kwajongen tot luitenant-admiraal-generaal van Holland en West-Friesland. Het leven van Michiel de Ruyter was allesbehalve saai. Morgen gaat een speelfilm over de Vlissingse zeeheld in première.

BURGH-HAAMSTEDE - Vijf eeuwelingen uit de gemeente Schouwen-Duiveland hebben een gedenkboom gekregen. De bomen worden maandag geplant in Burgh-Haamstede, Brouwershaven en Zierikzee.

ZIERIKZEE - Volgens ondernemer Paul Huges kan het zieltogende Cameramuseum in Zierikzee uit de brand geholpen worden door ondernemers uit de stad. Op Facebook zegt hij 500 euro toe en vraagt aan vijf anderen om ook die donatie te doen.

MIDDELBURG - De stanklucht op de markt in Middelburg wordt veroorzaakt door styreen, dezelfde stof die onlangs vrijkwam bij een scheepsongeluk op de Westerschelde. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Metingen komen uit op nul.