- advertentie -

VLISSINGEN - De Gildeweg in Vlissingen is na de brand van zaterdagmorgen weer vrijgegeven. Dat betekent onder meer dat de winkels en bedrijven zondag weer open konden, zoals de supermarkt. Volgens de gemeente is het verontreinigde gebied schoongemaakt. De achtergebleven asresten en brokstukken worden later opgeruimd. 

de stemming

zo 24-07-2016, 14:56

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ZAAMSLAG - Een motorrijdster is zondagochtend op een rotonde van de Rondweg bij Zaamslag onderuit gegaan.  De bestuurder, een 58-jarige vrouw uit Vogelwaarde, is daarbij gewond geraakt.

HELMOND - ''De man die dit jaar Helmond Sport gaat leiden, en die voor ons succes gaat zorgen dames en heren. Geef hem een hartelijk applaus.. Onze hoofdtrainer/coach... Roy Hendriksen!'' 

OOST-SOUBURG - 'Parijs halen' is voor wielrenners een belangrijk doel in de Tour de France. Cees Priem (65) reed vijf keer de Tour, maar reed de wedstrijd niet één keer uit. Wel won hij twee etappes.

OLIVA (SPA) - Amazone Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) heeft haar tweede gouden medaille gewonnen bij het Europees kampioenschap dressuur voor Young Riders. Nieuwenhuis won zondag de Kür op muziek.

SCHEVENINGEN - Dirk Boehlé uit Hulst is er niet in geslaagd om bij het Nederlands kampioenschap beachvolleybal de halve finale te bereiken. Boehlé eindigde met zijn gelegenheidspartner Joris Marcelis op de negende plaats.

HULST - Een 74-jarige fietsster is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Hulst. De vrouw kreeg vermoedelijk geen voorrang van een automobiliste.

ZIERIKZEE - Op het terrein van MZC'11 in Zierikzee heeft het Zeeuws Elftal verloren van Jupiler League-club FC Dordrecht. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer was de gehele wedstrijd beter en won verdiend met 0-2. Smet op de avond was de blessure die Zeeuws Elftal-speler Tom Blomaard in de slotminuut opliep.

OOST-SOUBURG - De draaibrug in Souburg over het Kanaal door Walcheren is weer open. De reparaties gingen sneller dan verwacht en daardoor kunnen zowel de scheepvaart als de voetgangers en fietsers er weer gebruik van maken.

WOLPHAARTSDIJK - De Kunstwei in Wolphaartsdijk is vandaag weer het decor voor Funfest Outdoor. Na het succes van vorig jaar, heeft vandaag de tweede editie plaats. Daarmee komt voor de festivalorganisatie een lang gekoesterde wens uit. Tot nu toe werd Funfest gehouden in poppodium ’t Beest in Goes. 

OLIVA (SPA) - Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) is zaterdag Europees kampioen dressuur geworden bij de Young Riders. Nieuwenhuis won in Spanje met overmacht de eerste individuele proef.

OOST-SOUBURG - De draaibrug in Oost-Souburg over het Kanaal door Walcheren is tot maandag dicht voor zowel scheepvaartverkeer als voetgangers en fietsers. Oorzaak is de brug die opnieuw afgesteld moet worden.

VLISSINGEN - Bedrijven op het bedrijventerrein aan de Gildeweg in Vlissingen zijn ernstig gedupeerd door een grote brand zaterdagochtend bij Garagebedrijf Hofman aan de Gildeweg. Bij de brand is asbest vrijgekomen en deeltjes daarvan liggen op het bedrijventerrein. Dat wordt verwijderd.

HEINKENSZAND - Een Amerikaans avontuur maakt voorlopig een einde aan de politieke loopbaan van Jolanda Boerjan uit Heinkenszand. Het VVD-Statenlid verhuist in augustus naar het dorp Middletown, vlakbij Washington. Het afscheid van Zeeland valt haar zwaar.

NOORDGOUWE - Bij een ongeval is in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrouw uit Noordgouwe om het leven gekomen. Een man uit dezelfde plaats raakte zwaargewond. Een man uit Dreischor is aangehouden.