- advertentie -

CADZAND-BAD - België en Nederland nemen maatregelen om natuurgebied Het Zwin te beschermen. Uit simulatiemodellen blijkt dat twee olievlekken voor de kust van Vlaanderen mogelijk toch aanspoelen.

de stemming

di 06-10-2015, 06:15
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Met de mogelijke komst van vluchtelingen naar sporthal Baskensburg in Vlissingen is op voorhand de zaalvoetbalwedstrijd van Groene Ster van komende vrijdag afgelast.

OOST-SOUBURG - Eet je weleens honing of wil je weten wat je moet doen als je gestoken bent door een bij? Imker Jolanda van der Burgt uit Kruiningen heeft een paar tips voor je.

MAASTRICHT - Manuela de Munck uit Wemeldinge heeft het NK Oestersteken gewonnen. De Zeeuwse bleek vanmiddag in Maastricht de beste van twaalf deelnemers bij het opensteken en klaarmaken van dertig oesters.

MIDDELBURG - De provincie wil honderd Zeeuwen helpen met het vinden van een baan in België. Samen met andere grensprovincies doet Zeeland een beroep op een speciaal fonds van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

BRESKENS - De Interballast I van DC Dredging uit Breskens is opgeroepen om te helpen met het opruimen van het oliespoor. Dat spoor is ontstaan na de aanvaring voor de Belgische kust dinsdagochtend.

MIDDELBURG - De politie waarschuwt bewoners van zorgcomplexen voor dieven, die met behulp van een vlotte babbel en een bosje bloemen proberen binnen te dringen en sieraden te stelen. Dat wordt ook een 'babbeltruc' genoemd. Dit gebeurde afgelopen weken een paar keer in Middelburg en Bruinisse.

KAPELLE - Een 66-jarige man uit 's-Gravenpolder heeft maandagavond onder invloed van alcohol op de Viaductweg in Kapelle een ongeluk veroorzaakt. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

MIDDELBURG - Een 73-jarige vrouw uit Middelburg raakte dinsdag ernstig gewond bij een val van haar fiets. Een 42-jarige man uit Koudekerke zag het gebeuren en viel flauw. Ook hij raakte daarbij gewond.

TERHOLE - De politie onderzoekt of een man die maandagmiddag met hoge snelheid een huis aan de Hulsterweg in Terhole binnenreed meedeed aan een straatrace. De bestuurder, een 45-jarige man uit Terhole, raakte door de klap gewond en verklaarde niet meer te weten hoe het ongeluk kon gebeuren.

LEWEDORP - Veel bouwbedrijven hebben tijdens de economische crisis rake klappen gekregen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp is de dans ontsprongen. Dat komt -naar eigen zeggen- deels omdat ze een familiebedrijf zijn.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur volgt de keuze van online stemmers voor een nieuw provincielogo. Vrijdag werd al bekend dat een ruime meerderheid van de online stemmers voor de derde optie koos. Dinsdagmiddag besloot de provincie officieel dat dit het nieuwe logo wordt.

MIDDELBURG - Bij een vechtpartij in het AZC in Middelburg is maandagavond rond 20.00 uur een 33-jarige man gewond geraakt. De politie heeft drie verdachten aangehouden, waaronder de gewonde man.

ROTTERDAM - Bart Nieuwkoop (19) uit Tholen richt zich dit seizoen op de rechtsbackpositie bij de hoofdmacht van Feyenoord. Afgelopen zondag maakte hij zijn competitiedebuut in de wedstrijd tegen De Graafschap (1-2 winst).

STAVENISSE - De politie heeft dinsdagochtend in Stavenisse rond 01.30 uur een zeventienjarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een chalet van een vriend van zijn moeder te hebben vernield.