- advertentie -

GOES - Zes Zeeuwse overwegen kunnen veiliger volgens een inventarisatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De inventarisatie is twee jaar oud, maar er is nog bijna niets gebeurd aan deze overwegen. Alleen Goes heeft plannen om een van de overgangen aan te pakken.

de stemming

vr 06-05-2016, 14:16

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, heeft vrijdagmiddag de tentoonstelling 'Provinciale Stoombootdiensten in relatie tot de KMS De Schelde' geopend. De tentoonstelling is te zien in de 'de Oude Verbandkamer' van de voormalige scheepswerf De Schelde.

OOST-SOUBURG - Sinds 1 januari zijn de regels om een taxibedrijf te beginnen versoepeld. De nieuwkomers op de markt worden 'vrije of eigen rijders genoemd'. Volgens de één is hun opkomst het begin van een ware Zeeuwse taxioorlog, maar volgens de ander valt dat wel mee. 

IJZENDIJKE - Paarden en pony's in allerlei maten en soorten. Zo'n 75 zijn er deze dagen te zien in en rond IJzendijke. Daar wordt voor de tweede keer de Paardenvierdaagse gehouden. Bedoeld om de ruiters en menners de omgeving van het Zeeuws-Vlaamse dorp te laten zien. 

TERNEUZEN - In een huis aan de Nieuwediepstraat in Terneuzen is donderdagavond een wietkwekerij opgerold. Dat gebeurde naar aanleiding van een tip dat drie mannen via het raam de woning binnengingen. Dat meldt de politie.

OOST-SOUBURG - Zes Zeeuwse spoorwegovergangen moeten veiliger. Twee jaar geleden zijn ze op een verbeterlijst van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu terechtgekomen. Maar nu twee jaar later is er nog bijna niets gebeurd. Dit zijn de zes overwegen op de lijst.

YERSEKE - Een 51-jarige bestuurder is donderdagavond in Yerseke tegen een geparkeerde auto gereden. De man uit Yerseke had te veel alcohol gedronken en zijn rijbewijs was eerder al ingevorderd voor rijden onder invloed. Dat meldt de politie.

KRABBENDIJKE - Op de A58 heeft een kilometerslange file gestaan ter hoogte van Krabbendijke, richting Vlissingen. Oorzaak was een aanrijding tussen twee auto's. Het is de derde dag op een rij dat het verkeer vaststaat op de A58. 

SINT ANNALAND - Op de voetbalvelden van WHS in Sint Annaland krioelt het nog tot vrijdagavond van de talentjes uit zes Europese landen. Het zijn de 288 kinderen die verdeeld over 24 teams die deelnemen aan het eerste WHS internationale E-toernooi voor spelers tot 11 jaar. 

GOES - Een 40-jarige man uit Goes is afgelopen nacht aangehouden. Volgens de politie belde hij tot negen keer toe onnodig alarmnummer 112. 

VLISSINGEN - Gevestigde taxibedrijven denken niet dat de concurrentie van 'eigen rijders' hen de kop kost. Door meer kwaliteit te leveren dan de zelfstandige chauffeurs hopen zij te overleven.

OOST-SOUBURG -Vanwege de aanhoudende droogte heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) code oranje ingesteld. Dit omdat het risico op natuurbranden groot is. In natuurgebieden geldt sinds vrijdag een vuurverbod.

OOST-SOUBURG - Liefhebbers kunnen dit weekend naar hartenlust aan de slag met de barbecue. Vrijdag tot en met zondag is er volop zonneschijn. Zaterdag verwacht MeteoGroup zelfs de eerste zomerse dag van het jaar, met een temperatuur van 25 graden.

OOST-SOUBURG - Zes Zeeuwse spoorwegovergangen moeten veiliger. Twee jaar geleden zijn ze op een verbeterlijst van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu terechtgekomen. Maar nu twee jaar later is er nog bijna niets gebeurd. Dit zijn de zes overwegen op de lijst.

VLISSINGEN - Het was zonnig weer én bijna iedereen was vrij. Dat heeft er toe geleid dat het Bevrijdingsfestival in Vlissingen donderdag een recordaantal bezoekers had: 45- tot 50.000. Dat meldt de organisator Onno Bakker van het festival.