- advertentie -

OOST-SOUBURG - Het mooie weer dit weekend, zorgt voor topdrukte in Zeeland. Door het lange weekend verblijven er sowieso meer toeristen in de provincie, maar het mooie weer heeft voor een extra hoge piek gezorgd. Op campings en vakantieparken zijn er bijna geen vrije plekjes meer. 

vr 26-05-2017, 14:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ARNEMUIDEN - Korfbalster Anita de Ridder speelt zaterdag haar laatste wedstrijd voor TOP uit Arnemuiden. De Ridder hoopt binnen twee weken de naam van haar nieuwe club bekend te maken. "Ik wil Oranje halen en landskampioen worden."

GOES - Wie van het levenslied houdt kan komende zondag voor een Piratenfeest terecht in de bowling van de Zeelandhallen in Goes. Ondanks de warme temperaturen en de concurrentie van het populaire Klomppop zijn er inmiddels tweehonderd kaarten verkocht.

VLISSINGEN - Zo'n tweehonderd tekenbeten liep hij op tijdens zijn werk bij de veldpolitie van het regiokorps Zeeland. Inmiddels lijdt Vlissinger Ton Riemslag al ruim dertig jaar aan de ziekte van Lyme: een infectieziekte die besmette teken met zich meedragen en kunnen overbrengen op de mens.

GOES - De Vitale Revolutie, een initiatief van GGD en gemeenten, dreigt te mislukken. Dat zegt GGD-directeur Ronald de Meij. Het project streeft naar een gezonde woon- en werkomgeving. Daardoor wordt de mens gelukkiger, creatiever en gezonder. Volgens De Meij werken het onderwijs en bedrijfsleven tot nu toe niet goed mee aan de Vitale Revolutie

DEN BOMMEL - Verkeer vanuit Rotterdam naar de Zeeuwse stranden kon vrijdag niet via de A29 en de N59 rijden. Op de A29 ter hoogte van het knooppunt Hellegatsplein was namelijk vrijdagochtend rond 08.45 uur een mestwagen gekanteld. 

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 42-jarige dronkenlap aangehouden die in Vlissingen voor overlast zorgde. Hij had eerder al vanwege andere overlastsituaties een gebiedsverbod opgelegd gekregen van de gemeente en ging nu dus opnieuw in de fout.

TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige man uit Terneuzen in zijn woonplaats aangehouden voor het bedreigen van vrouw uit de gemeente Terneuzen. Hij zou haar eerder die nacht bij een ruzie hebben bedreigd met een scherp voorwerp. 

OOST-SOUBURG - Het Waterschap Scheldestromen doet via Twitter een dringende oproep aan de campinggasten in onze provincie: spoel vochtige doekjes niet door de wc! Door de doekjes verstopt het riool, en al meerdere keren heeft het waterschap riolen en gemalen moeten repareren. 

OOST-SOUBURG - De toekomst van getijdenenergie ligt voor een groot een deel in Zeeuwse handen. Over een jaar moet duidelijk zijn welk effect de getijdencentrale in de Oosterscheldekering heeft op het natuurgebied en de stabiliteit van de kering. Onderzoekers kijken onder meer naar veranderde stroming en de doodsoorzaak van zeehonden en bruinvissen.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 26 mei, de ochtend na Hemelvaart, en dit is in het Zeeuwse nieuws:

DEN HAAG/GOES - VC Vlissingen is tegen een kleine nederlaag aangelopen in de nacompetiewedstrijd tegen Quick. De ploeg uit Den Haag won met 1-0. Zondag is de return in Vlissingen met als inzet een plaats in de Derde divisie. In de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse ligt GOES nog op schema na een 2-1 zege op Wittenhorst. 

VLISSINGEN - Studenten van de HZ en Scalda in Vlissingen die bezig zijn met het project 'Geen brug te ver' zijn net terug van een onderzoeksreis in Marokko. Tijd om bij te komen is er niet, want er moet een nieuw ontwerp komen voor de loopbrug die zij willen bouwen bij een dorp in het Atlasgebergte. 

GOES - Op het museumterrein van Stoomtrein Goes-Borsele is vandaag het jaarlijkse 'Sporen naar het verleden' van start gegaan en daar kwamen liefhebbers op af van heinde en verre.

DOMBURG - De Domburgse Schildersweek wil graag een evenement worden dat een breder publiek trekt. Met muziek, lezingen, toneel en een grote tent op het grasveld voor het Badhotel hoopt de organisatie de drempel om de schildersweek te bezoeken, lager te maken.