- advertentie -

WILHELMINADORP - Stichting Het Zeeuwse Landschap wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de teruglopende visstand in de Oosterschelde. De invloed van onder meer de Japanse oester en de visserij moeten volgens de stichting kritisch bekeken worden.

de stemming

di 29-07-2014, 15:36

OOST-SOUBURG - De film over het leven van Michiel de Ruyter is de montagefase ingegaan. Al het beeldmateriaal is geschoten, nu worden op computers de stukjes aan elkaar gemonteerd. Midden februari 2015 moet de film in de bioscoop te zien zijn.

SINT JANSTEEN - De geiten, schapen en kippen van Neckermann mogen voorlopig op het terrein rond blijven lopen. De gemeente Hulst en de Rabobank hebben dat samen afgesproken met de curator van het failliete internetbedrijf.

GOES - In een jaar tijd is het aantal medewerkers in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector met 700 afgenomen. Dat zijn in totaal zo’n driehonderd voltijd banen minder, meldt ViaZorg, een arbeidsorganisatie voor de sector. Klik op de tweede afbeelding voor een overzicht.

Het Openbaar Ministerie gaat voorlopig in cassatie tegen het niet vervolgen van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen. Later wordt besloten of de cassatie al dan niet wordt doorgezet. Volgens een woordvoerster van het OM is er meer tijd nodig om het arrest te bestuderen dan de twee weken die er eigenlijk voor staan.

BROUWERSDAM - De videoclip Klaar Voor van BLØF is vanaf vandaag te zien op het YouTube-kanaal van de band. De clip is opgenomen tijdens Concert at SEA 2014.

WESTKAPELLE - De Oranjestraat en Wilhelminastraat in Westkapelle krijgen na de zomervakantie speciale goten, die wateroverlast moeten tegengaan. Maandag liepen daar verschillende huizen en tuinen onder water.

OOST-SOUBURG - Een spoorloper is zaterdag in Oost-Souburg ontsnapt aan een boete. Toen de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) hem op heterdaad betrapten dook hij het kanaal in. Dat scheelde hem zo een boete van 140 euro.

HEINKENSZAND - Zeeuws fruittelers zijn optimistisch over de appel- en perenoogst. Volgens brancheorganisatie GroentenFruit Huis hangen er, in vergelijking met vorig jaar, 12 procent meer appels aan de bomen en 3 procent meer peren.

RIJEN- "Een eervolle taak, ik moest daar gewoon bij zijn", zo kijkt de in Vlissingen geboren Tobias Bimmel terug op de ceremonie voor de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17. Als sergeant-majoor van de Luchtmacht was hij onderdeel van de ceremonie op het vliegveld in Eindhoven. Hij stond op de plek waar de rouwauto's zich opstelden om een kist te ontvangen.

NOORDGOUWE - Het hosternokke-project van Roger van der Veken is klaar. De geluidstechnicus uit Noordgouwe liet allemaal Zeeuwen de afgelopen weken het typisch Zeeuwse woord Hosternokke inspreken.

THOLEN - Het zangduo Anita en Ed uit Tholen wordt ambassadeur van de Zeeuwse afdeling van de Stichting 'Laat kinderen lachen'. Dat is een stichting die zich inzet voor kinderen die ziek zijn of in arme gezinnen wonen.

SCHOUWEN-DUIVENLAND - Het gaat goed met de konijnenstand op Schouwen-Duiveland. Een aantal jaren geleden was het aantal wilde konijnen door ziektes fors afgenomen. Maar in de duinen en aan de oostkant van het eiland worden er weer grote populaties waargenomen door Staatsbosbeheer.

OOST-SOUBURG - De bouwvak voor Zuid-Nederland is begonnen, maar bij verschillende grote bouwprojecten gaat het werk gewoon door. Zo wordt er volop gewerkt aan de Sluiskiltunnel. Ook de aanleg van het natuurgebied Waterdunen bij Breskens gaat gewoon door.

HOEK - De nieuwe verkeerssituatie op de N61 bij de Braakman is verwarrend maar wel veiliger voor de vakantiegangers. Dat zegt manager Robert Ronday van vakantiepark Marina Beach in Hoek.