OOST-SOUBURG - Zeeuwen zijn de gelukkigste inwoners van Nederland. Dat blijkt uit een overzicht van regionale cijfers dat het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van maart.

de stemming

wo 28-01-2015, 14:30

MIDDELBURG - De Middelburgse Niels Mesu is elfde geworden op het open Nederlands Kampioenschap. De schaatser van Team A-ware/Fonterra kwam na honderd kilometer drie seconden na winnaar Gerry Hekman binnen.

OOST-SOUBURG - Herman Brock Jr. is zondag 8 februari te zien in het VPRO-programma Vrije Geluiden. De singer-songwriter uit Terneuzen heeft pas zijn album The Old World uitgebracht, een eerbetoon aan de grote namen uit de bluegrassgeschiedenis.

VLISSINGEN - De muziekvideo over zeeheld Michiel de Ruyter, die leerlingen van het Scheldemond College hebben gemaakt, is vandaag in première gegaan voor alle leerlingen van de middelbare school in Vlissingen.

TERNEUZEN- Een ode aan Carnaval, zo kan de expositie Leut Kieke in het gemeentehuis van Terneuzen omschreven worden. De werkgroep Tentoonstellingen Terneuzen wil met de expositie laten zien dat kunst ook vrolijk kan zijn.

HULST - De politie heeft dinsdagavond op het Groot Eiland van Hulst een Belg aangehouden nadat de man zonder vergunning twee reeën heeft afgeschoten.

MIDDELBURG - De politie heeft maandag een 17-jarige Middelburger aangehouden voor een mislukte overval op het tankstation aan de Rotterdamsekaai in Middelburg. De jongen werd herkend nadat Opsporing Verzocht op 2 december beelden van de overval heeft uitgezonden.

VROUWENPOLDER - Een 24-jarige Engelsman is dinsdagmiddag aangehouden omdat hij een auto van de weg probeerde te drukken. Eerder had hij de bestuurder van de auto aangeboden zijn erf te asfalteren.

MIDDELBURG - De website van de Provincie Zeeland kampte woensdag van 11.00 tot 14:00 uur met problemen. De site was nog wel te bereiken maar de informatie ontbrak op alle pagina´s.

TERNEUZEN - De cliëntenraad van ZorgSaam maakt zich zorgen over de toekomst van de zorg in Zeeuws-Vlaanderen. Voorzitter Frans Westerbeek is vooral bang dat de zorg na een ziekenhuisopname straks niet meer gegarandeerd is.

OOST-SOUBURG - Mocht ZorgSaam er niet uitkomen met de banken en verzekeraars, dan kan de zorginstelling bij de overheid aankloppen voor hulp. Dat zegt de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) die waakt over de kwaliteit van zorg in Nederland. De NZA zegt de situatie bij ZorgSaam nauwlettend in de gaten te houden zodat zorg gegarandeerd blijft voor inwoners in de regio.

HULST - Een auto is woensdagochtend te water geraakt bij de rondweg Terhole in de buurt van Hulst. De bestuurder is al uit zijn auto, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

OOST-SOUBURG - De Zeeuws Brabantse sportvereniging voor doven en slechthorenden (ZBSD) is verkozen tot beste sportclub voor doven van Nederland. De club ontvangt een oorkonde van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond. Het is voor het eerst dat de ZBSD de prijs wint.

VLISSINGEN - De reacties van Zeeuwse filmbezoekers zijn na de Zeeuwse première van de langverwachte film over het leven van Michiel de Ruyter erg positief. 'On-Nederlands goed' is na het zien van de film een veel geuite term.

UTRECHT - Het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht behandelt vandaag de zaak van vijf werknemers van werkvoorziening Orionis Walcheren. De vijf, die boventallig zijn verklaard, voelen zich gediscrimineerd. Bij de reorganisatie vallen opvallend veel oudere, allochtone en zieke werknemers buiten de boot.