- advertentie -

OOSTBURG - Ambulances in Zeeuws-Vlaanderen doen vanwege de werkzaamheden op de N61 tussen Schoondijke en Hoek langer over een spoedrit. Volgens ambulancechauffeur Henk Steenbergen maken de tijdelijke maatregelen op de weg het de ambulance een stuk lastiger om in te halen. Hij roept weggebruikers op om goed te reageren op de ambulance.

de stemming

do 24-07-2014, 06:46

OOST-SOUBURG - Meer dan duizend kilometer zou Frank Rammeloo uit Middelburg fietsen, langs alle provinciehoofdsteden. Maar vanwege de hitte is hij nu al afgestapt. Na 220 kilometer.

OOST-SOUBURG - Vier buslijnen in Zeeuws-Vlaanderen moeten weer bemand worden door betaalde chauffeurs en niet langer door vrijwilligers. Dat stelt Jack d'Hooghe van vakbond FNV in een open brief aan het dagelijks provinciebestuur.

SINT JANSTEEN - In Sint Jansteen is een petitie opgezet voor behoud van het dierenparkje bij postorderbedrijf Neckermann. Al jarenlang loopt op het terrein een aantal kippen en geiten en die worden verzorgd door een echtpaar uit Hulst.

VLISSINGEN - Veel kerken stonden woensdag stil bij de nationale dag van de rouw. Ook in de Sint Jacobskerk in het centrum van Vlissingen. Mensen konden er een kaars aansteken, een condoleanceboek tekenen en herdenken. Tijdens de minuut stilte hielden aanwezigen de hand van hun buurman of -vrouw vast.

SEROOSKERKE - Met het onthullen van een kunstwerk werd de tiende Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren woensdagavond geopend. Het kunstproject is gemaakt door leerlingen van groep vijf en zes van basischool de Wegwijzer in Serooskerke. Iedereen heeft een tegel gemaakt met als thema contrast.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta wil de Sloecentrale in Vlissingen inzetten voor het Belgische energienetwerk. België verwacht in de toekomst een tekort aan stroom vanwege de sluiting van de eigen kerncentrales. Daarom heeft het land nu een aanbesteding uitgeschreven voor 2019.

KAPELLE - In de Oude Bosstraat in Kapelle heeft de politie woensdag een hennepkwekerij met 152 kleine plantjes ontruimd. Ze groeiden op de eerste verdieping van een schuurtje. In de aangrenzende woning werd illegaal stroom afgetapt.

VEERE - Stichting Op Goede Gronden uit Veere is verkozen tot de Zeeuwse 'held van de smaak 2014'. Het Walchers kogelboontje van de stichting kreeg de beste beoordeling. De winnaar vertegenwoordigt Zeeland tijdens de nationale verkiezing van de smaakprijs eind september.

MIDDELBURG - Zeeland is een minuut stil geweest woensdag voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne. Op verschillende plaatsen hadden mensen zich verzameld om een eerbetoon te brengen op deze nationale dag van rouw. Onder meer op het Abdijplein in Middelburg.

AARDENBURG - Een 42-jarige man is dinsdagavond aangehouden omdat hij iemand met een moker te lijf ging in Aardenburg. Een aantal buurtbewoners zat op het plein in de Verloren Kostje.

ZIERIKZEE - Voor de haven van Zierikzee is een vlot afgedreven met daarop een groep mensen. Twee boten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en twee van Rijkswaterstaat zijn in actie gekomen om het vlot terug de haven in te slepen.

RENESSE- Een agressieve 21-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt in Renesse. En toen hij werd gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau was hij zo agressief dat hij bewusteloos raakte.

KAPELLE - Een 34-jarige man is gisteren in Kapelle bedreigd en mishandeld na een ruzie met twee mannen over parkeren. Hij liep daarbij een gebroken enkel op. Er werden door de politie twee mannen aangehouden. Zij zijn 20 en 42 jaar oud en komen uit de gemeente Reimerswaal.

OOST-SOUBURG - Zónder financiële hulp van de provincie, blijven Omroep Zeeland en de PZC relatief hetzelfde nieuws maken. "Nieuws dat van ons allemaal is, daar mag de provincie Zeeland best aan bijdragen. Alleen dan kunnen we meer unieke verhalen maken dan nu het geval is", zegt PZC-uitgever Erik van Gruijthuijsen.