MIDDELBURG - Decathlon mag zich vestigen op het ZEP-terrein aan de rand van Middelburg. Dat heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad maandagavond beslist. Alleen GroenLinks, SP en LPM stemden tegen.

de stemming

ma 20-04-2015, 14:45

RITTHEM - Op het hoofdbastion van Fort Rammekens bij Ritthem worden woensdagmorgen twee kanonnen geplaatst. Ze worden met een telescoopkraan in de affuiten gezet. De kanonnen worden geplaatst om bezoekers een indruk te geven van het materiaal waarmee ongewenste indringers vroeger werden buitengehouden.

MELISKERKE - De politie heeft maandagmiddag vergeefs gezocht naar een 34-jarige man in Meliskerke met een openstaande boete. Agenten wilden hem aanhouden, maar de man wist rennend te ontsnappen.

KAPELLE - Hij kwam al door de voorrondes van het Jeugdjournaal heen, maar heeft nu aan het presenteren mogen proeven. Afgelopen zaterdag deed Finn de Mol (10) uit Kapelle een screentest. Als hij de meeste stemmen krijgt, mag hij op 2 mei samen met Robbie Kammeijer het Jeugdjournaal presenteren.

MIDDELBURG - De gemeenteraad van Middelburg moet maandagavond een beslissing nemen over de mogelijke komst van een Decathlon. Het Franse sportwarenhuis wil een winkel openen op het ZEP-terrein aan de rand van de stad. Met een winkeloppervlak van 2.500 vierkante meter, meer dan tien keer zo groot als een gemiddelde winkel.

SCHOONDIJKE - Wie langs de nieuwe N61 in Zeeuws-Vlaanderen rijdt, ziet daar in rap tempo bomen langs de weg verschijnen. In het kader van de laatste puntjes op de i, gaan bijna 1700 bomen de grond in; vooral populieren, iepen en abelen.

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes houdt op 30 mei weer een gratis huidcheck-dag. Mensen kunnen zich dan laten testen op huidkanker. Inschrijven voor de huidcheck kan vanaf vandaag. In totaal kunnen tachtig personen meedoen aan het dermatologisch onderzoek.

ZAAMSLAG - De politie zoekt een man die maandagmiddag een handtas heeft gestolen in Zaamslag. De dader graaide de tas al fietsende uit de kinderwagen van een 26-jarige vrouw uit Zaamslag.

GOES - De eerste bananen zijn dinsdag geoogst in de kas van het Omnium in Goes, het vroegere Sportpunt Zeeland. Het sport- en zwemcomplex heeft er onder meer een overdekt, subtropisch bos bijgekregen. Daar staan ook enkele bananenbomen, waarvan dinsdag de eerste vruchten zijn geoogst.

OOST-SOUBURG - De provincie Zeeland trekt 50.000 euro uit voor extra evenementen rond de Touraankomst op Neeltje Jans. De helft van dat bedrag wordt gestoken in culturele 'side events', de andere 25.000 euro zijn bedoeld voor evenementen die met sport te maken hebben.

OOST-SOUBURG - De eerste nacht in hun nieuwe huis in Oost-Souburg eindigde voor de familie Van Klinken met een fikse kater. Vandalen sloegen zaterdagnacht de voorruit van hun twee jaar oude KIA Picanto aan diggelen. Ook in de motorkap zitten er deuken. Schadepost: 1000 euro.

VLISSINGEN - Vijf oppositiepartijen in de Vlissingse gemeenteraad dienen een motie in, om de komst van een Food Plaza in Vlissingen mogelijk te maken. Deze Food Plaza moet komen op bedrijventerrein Baskensburg, volgens een onderzoek van HZ-studenten. Ze namen het bedrijventerrein onder de loep, vanwege de leegstand daar na het sluiten van een grote meubelzaak en een elektronicazaak.

HOOFDPLAAT - Het lichaam van de verdronken schipper dat zondag is teruggevonden bij Hoofdplaat is mogelijk gaan drijven door dregwerkzaamheden. Dat zegt woordvoerder Jeanette Kruit van SIGNI, een Brabantse organisatie die met honden vermiste personen opspoort.

OOST-SOUBURG - Steeds meer Zeeuwse sportevenementen richten zich op side-events. Dat zijn sporten en evenementen die tijdens grote sportevenementen worden georganiseerd. Tijdens de ZLM Roompot Tour was bijvoorbeeld ook een skeelerwedstrijd op het parcours van de ploegentijdrit.

VLISSINGEN - De brandweer is maandagochtend uitgerukt naar de Boulevard Bankert in Vlissingen. In het zorghotel daar werd alarm geslagen over een brandlucht. Omdat in het pand patiënten waren, werd voor de zekerheid ook een ambulance naar de boulevard gestuurd. Eenmaal ter plaatse hebben de hulpdiensten geen brand geconstateerd. De brandlucht is vermoedelijk via het verversingssysteem in het gebouw binnengedrongen.