- advertentie -

WESTDORPE - Bij een ongeluk op de Tractaatweg bij Westdorpe is zaterdagmiddag een 60-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland omgekomen. Dat gebeurde na een frontale botsing tussen twee auto's. 

de stemming

za 01-10-2016, 14:26

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

TERNEUZEN - Zo'n 150 Zeeuws-Vlamingen hebben zich vandaag tijdens een castingdag in het Scheldetheater aangemeld als figurant voor de speelfilm Weg van Jou. De opnames voor de film, voorheen bekend als Petit Paris, starten binnenkort. Onze verslaggever deed ook een poging. 

OOST-SOUBURG - In de hoofdklasse B heeft Hoek de koppositie niet van Achilles Veen kunnen overnemen. In de thuiswedstrijd tegen DFS kwamen de Zeeuws-Vlamingen niet verder dan een gelijkspel. Een klasse lager heeft Kloetinge met 1-1 gelijkgespeeld tegen Nieuw-Lekkerland. MZC'11 verloor van Zuidland en staat nog steeds puntloos onderaan.

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond op de Rouaansekaai in Middelburg een 50-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval in Tilburg. 

MIDDELBURG - In het gebouw van ZB Planbureau in Middelburg is vandaag de jaarlijkse wetenschapsdag gehouden. Die stond in het teken van duurzaamheid en recyclen.

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden die met de hun auto door Vlissingen scheurden. Agenten konden de mannen aanhouden nadat ze op de Nieuwstraat tegen een paaltje tot stilstand kwamen.

VEERE - De KNRM heeft vrijdagavond een gewonde man op een zeiljacht geholpen. De zeilboot was aan de grond gelopen. De man had zich verwond toen hij probeerde de boot los te steken.

BROUWERSHAVEN - De eigenaar van een camping aan de Spuiweg in Brouwershaven heeft vrijdagochtend een inbreker aangehouden. Een campinggast hoorde gerommel in een stacaravan bij hem in de buurt en waarschuwde de eigenaar. 

BURGH-HAAMSTEDE - De langste afstand van het Kustmarathonweekend wordt niet gelopen, maar gereden. Ruim 1200 mountainbikers vertrokken zaterdagochtend voor een 53 kilometer lange toertocht van Zoutelande naar Burgh-Haamstede. 

NEELTJE JANS - De crowdfundactie van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering is geslaagd. Binnen een dag had Tocardo, het bedrijf achter de getijdencentrale, de gewenste 850.000 euro ingezameld.

BURGH-HAAMSTEDE - Volg het Kustmarathonweekend bij Omroep Zeeland! Via radio, tv, website en Facebook volg je alle hoogtepunten van de Kustmarathon, de MTB-tocht en de Wandelmarathon. 

DOMBURG - Op sommige momenten leek de kust tussen Domburg en Zoutelande vrijdagavond wel een lang gerekte kerstboom. Muziek, lampjes én ruim 1200 vrolijk verlichte deelnemers vormden samen de derde editie van de Light Kustrun over een deel van Kustmarathon parcours. 

ZOUTELANDE - Anjolie Engels-Wisse uit Middelburg is de winnares van de 10 kilometer Ladiesrun. Ze kwam met een tijd van 41'06" als snelste over de streep.

ELLEWOUTSDIJK - Bij een ongeluk in Ellewoutsdijk is een fietser omgekomen. Een man van 88 uit de gemeente Borsele werd geschept door een bestelbusje.

TERNEUZEN - De ANWB biedt toch nog excuses aan voor de foute kaart die in het blad Reizen van de ANWB staat. In eerste instantie vond de ANWB een rectificatie niet nodig en noemde een woordvoerder het 'een storm in een glas water', maar die komt daar nu dus op terug.