- advertentie -

TERNEUZEN -  De eerste voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen zijn vanaf vandaag zichtbaar, hoorbaar en zelfs voelbaar. Op het sluizencomplex zijn vanochtend namelijk heiproeven gestart.

de stemming

ma 25-07-2016, 16:06

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GOES - Op de A58 ter hoogte van Heinkenszand is maandag aan het eind van de middag een ongeluk gebeurd waarbij twee personenauto's waren betrokken. De weg richting Vlissingen was afgesloten, met een file tot gevolg.

VLISSINGEN - Het gebied rond de Gildeweg in Vlissingen is nog niet helemaal vrij van asresten en brokstukken als gevolg van de brand van afgelopen zaterdag. Vooral tussen de bosjes en de struiken liggen nog asresten.

NOORDGOUWE - De politie zoekt de bijrijder van het bestelbusje dat zaterdag betrokken was bij een ongeluk in Noordgouwe. Bij dat ongeval is een vrouw uit Noordgouwe om het leven gekomen. Een man uit dezelfde plaats raakte zwaargewond. 

MIDDELBURG - De stadsschouwburg gaat vanaf september volgend jaar dicht voor renovatie. Dat is maandagochtend in het stadskantoor bekend gemaakt tijdens de ondertekening van de verbouwcontracten.

KORTGENE - Toeristenbelasting wordt te vaak gebruikt om de begroting sluitend te krijgen en toeristen krijgen te weinig terug voor hun belastinggeld. Dat zegt de overkoepelende organisatie van recreatieondernemers Recron Zeeland.

BRESKENS - De redders van de KNRM in Breskens hebben maandagochtend 27 opvarenden van een rondvaartboot veilig aan wal gebracht. De rondvaartboot was tijdens een 'krabbenexcursie' gestrand op de Plaat van Breskens in de Westerschelde.

MIDDELBURG - Barbara Oomen vertrekt per 1 augustus als dean van het University College Roosevelt. Ze gaat voor een jaar naar Florence om onderzoek te doen naar mensenrechten, maar ze komt daarna zeker terug naar Zeeland. Oomen heeft zowel op professioneel als op persoonlijk vlak haar hart aan onze provincie verloren. 

OUWERKERK - De familie Heisterkamp uit het Duitse Gescher werd maandag verrast toen ze het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk bezochten. Een van de familieleden werd geregistreerd als 50.000ste bezoeker van 2016. 

VLAKE - De Vlaketunnel, in de richting naar Bergen Bergen op Zoom, is maandagmiddag even afgesloten geweest vanwege een geschaarde caravan. Het ongeluk gebeurde tegen 13.00 uur. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

AMSTERDAM - Het oude 100 gulden-biljet met de Zeeuwse zeeheld Michiel de Ruyter kan na maandag 25 juli niet meer ingewisseld worden voor euro's. Heeft u toch nog 100 gulden-biljet thuis liggen, dan moet u naar verzamelaars. Die willen er best 100 euro voor betalen. 

THOLEN - Twee mannen zijn zondagavond op de Oesterdam tussen Rilland en Tholen door de politie uit de auto gepraat en gedwongen op de grond te gaan liggen. De politie verdacht hen van vuurwapenbezit. 

RENESSE- Op de Hogezoom in Renesse is in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. In de auto van de man werden zakjes met, vermoedelijk, speed aangetroffen. Ook had de man een flink geldbedrag bij zich.

TERNEUZEN - Twee mannen worden ervan verdacht zondagavond terrasmeubilair te hebben gestolen in Terneuzen. Een 46-jarige man uit Etten-Leur is opgepakt, een tweede man wordt nog gezocht. Zijn identiteit is al bekend bij de politie. De spullen werden gestolen tegenover het politiebureau van Terneuzen.

OOST-SOUBURG - 15,9 miljoen euro aan toeristenbelasting is er vorig jaar bij de Zeeuwse gemeenten binnengekomen. Het geld wordt vooral gebruikt om de begroting sluitend te krijgen. Een klein deel van de opbrengst gaat naar investeringen die nodig zijn voor het toerisme.