- advertentie -
vr 31-10-2014, 06:41

MIDDELBURG - Paul Colijn stelt zich volgend jaar niet herkiesbaar voor de ChristenUnie bij de statenverkiezingen. De partijleden hebben Jan Henk Verburg als nieuwe lijsttrekker naar voren geschoven.

MIDDELBURG - Van het popduo Romi Cage uit Middelburg verschijnt vandaag een trancetrack op het label van Armin van Buuren. Het gaat om een bewerking van Don't Wait door het Egyptische dj-duo Fady & Mina.

RENESSE - Het politieteam Renesse is donderdagavond in Doorn verkozen tot het beste politieteam van Nederland. Zo'n tien leden van dat team namen de trofee in ontvangst tijdens de eerste uitreiking van de award. Initiatiefnemer voor de prijs is stichting Waardering Erkenning Politie (WEP).

IJZENDIJKE- De dorpsraad van IJzendijke gaat langs alle IJzendijkse deuren om handtekeningen op te halen. Ze willen namelijk dat buslijn 1 weer door het dorp gaat rijden. Na ongeveer een week langs de deuren te hebben gelopen, zijn er al bijna 800 handtekeningen opgehaald.

MIDDELBURG - Het oranje monumentale pand in de Lange Noordstraat in Middelburg wordt weer wit. Schilders zijn in opdracht van de nieuwe eigenaar begonnen met het schuren van de gevel. De voormalige eigenaar, kunstenaar William Verstraeten, schilderde zijn woning in augustus uit protest oranje.

RILLAND - ProRail heeft aangifte gedaan van vandalisme naar aanleiding van de aanrijding woensdagavond die het treinverkeer in Zeeland plat legde. Een trein kwam om 21.45 uur tussen Rilland-Bath en Bergen op Zoom in aanrijding met een kunststof bouwhekvoet.

VLISSINGEN - Tientallen veteranen van de Zeeuwse afdeling van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO) hebben donderdag in Vlissingen de Slag om de Schelde herdacht. De campagne van de geallieerden om Zeeland en West-Brabant te bevrijden.

VLISSINGEN - Bij het weerstation in Vlissingen wordt komende zaterdag mogelijk een nieuw weerrecord gehaald. De weermannen en -vrouwen van MeteoGroup voorspellen dan een temperatuur tussen de 17 en de 19 graden. Als dat klopt is de kans groot dat het oude record uit 2005, van 17,5 graden, zaterdag zal sneuvelen.

KAPELLE - Een 42-jarige Vlissinger is woensdagavond bij Kapelle aangehouden op verdenking van heling. De politie zag hem rond 21.25 uur op de A58 rijden in een gestolen auto en dwong de bestuurder tot stoppen.

KLOETINGE - Emergis ontkent cliënten zwijggeld te hebben betaald. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt de bewering van twee cliënten van de Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg dat ze 2500 euro hebben gekregen om te zwijgen over een incident vorig jaar.

MIDDELBURG - Liedjesfestival 'Zing Zeeuws!' beleeft vrijdag 7 november zijn vijfde editie. Deze keer wordt het tweejaarlijkse liedjesfestival gehouden in Brogum, Zierikzee.

SINT MAARTENSDIJK/ SINT PHILIPSLAND - Bij woningen in Sint Maartensdijk en Sint Philipsland zijn woensdag hennepkwekerijen ontdekt.

VLISSINGEN - Bij een inval door de politie in twee woonwagens aan de Zuidbeekseweg in Vlissingen zijn donderdagochtend drugs gevonden. Om hoeveel en welke drugs het precies gaat is nog niet bekend.

RENESSE - Donderdagavond wordt bekend of politieteam Renesse het beste politieteam van Nederland wordt. Het team heeft concurrentie van vijf andere teams uit het land. De verkiezing is een initiatief van de Stichting Waardering Erkenning Politie, Stichting WEP.