OOST-SOUBURG - Ruim de helft van de provinciale wegen in Zeeland is onveilig. Dat stelt verkeersorganisatie ANWB na onderzoek. De ANWB adviseert de provincie om de komende twintig jaar 99 miljoen euro te investeren in de Zeeuwse N-wegen.

de stemming

wo 23-04-2014, 13:56

YERSEKE - Johan van Nieuwenhuijzen wordt volgende maand de eerste directeur van de mosselveiling in Yerseke, die is overgenomen door de Zeeuwse mosselkwekers. Per 1 mei wordt de mosselveiling een zelfstandig bedrijf, omdat het Productschap Vis volgend jaar ophoudt te bestaan. Het productschap exploiteerde de mosselveiling sinds 1968.

SAS VAN GENT - De provincie Zeeland kan voorlopig niets doen voor de mensen die hun baan kwijtraken bij Sas Glas in Sas van Gent. Dat antwoorden Gedeputeerde Staten op vragen van de Partij voor Zeeland.

OOST-SOUBURG - De Landmacht viert zijn 200-jarig bestaan vandaag en ook op acht plaatsen in Zeeland worden activiteiten gehouden. Zo worden wapens en uniformen getoond en zijn er voertuigen te zien. Dat gebeurt in Breskens, Goes, Middelburg, Oostburg, Terneuzen, Vlissingen, Westkapelle, Yerseke en Zierikzee.

HULST - De 71-jarige Rudi Boeting uit Hulst vertrekt vrijdag voor een fietstocht van de Atlantische Oceaan naar de Zwarte Zee. Hij begint in Nantes aan de Franse westkust en eindigt in de Roemeense havenstad Constanta. In totaal legt hij in drie weken tijd zo'n 3600 km af om geld op te halen voor een goed doel.

DEN HAAG - De strafzaak tegen een 28-jarige Vlissingse voor het wurgen van een 36-jarige plaatsgenoot moet over. Dat heeft de Hoge Raad in Den Bosch dinsdag beslist. De vrouw werd in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel voor doodslag. De vrouw bekende de Vlissinger te hebben gewurgd met een usb-kabel, maar trok later die verklaring in.

MIDDELBURG - De kans dat de provincies Zeeland en Zuid-Holland worden samengevoegd is uiterst klein geworden. Zeker nu de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht dinsdagavond hebben laten weten niet meer mee te willen werken aan de fusieplannen van het kabinet.

KRUININGEN - Podium Reimerswaal krijgt van de nieuwe coalitie in de gemeente Reimerswaal geen subsidie. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord van de SGP, de VVD en het CDA. Jacques Boonman van Podium Reimerswaal is teleurgesteld. Vorige week had hij nog de hoop dat het CDA en de VVD hun verkiezingsbeloften zouden nakomen.

THOLEN - Zeehond Happie zwemt wel degelijk in de Zeeuwse wateren, en is niet uitgezet in de Waddenzee. Dat zegt Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren, hij was zondag bij de vrijlating.

ZOUTELANDE - De vijf beste campings van Nederland, volgens Zoover, staan in Zeeland. Dat bleek dinsdag bij de uitreiking van de Zoover Awards 2014. De ranglijst is gemaakt op basis van de waarderingen die op de site Zoover zijn achtergelaten door gasten.

KOUDEKERKE - Bij een aanrijding op de Vlissingsestraat ter hoogte van de Ter Poorteweg bij Koudekerke is dinsdag rond 16.30 uur een fietser gewond geraakt. Die kwam in botsing met een automobilist. De politie liet op social media weten dat het slachtoffer een hoofdwond heeft, maar wel aanspreekbaar is.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse bedrijven moeten zoveel mogelijk profiteren van de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Daarop hamerde Tweede Kamerlid Sultan Günal-Gezer van de Partij van de Arbeid dinsdag in een commissievergadering in Den Haag. Voor de krimpregio Zeeland is het van belang aanbestedingen zoveel mogelijk regionaal te doen, vindt zij.

GOES - Een leegstaand gebouwtje van de tennisvereniging aan het Geldeloozepad in Goes is dinsdagmiddag uitgebrand. Het vuur werd rond kwart voor vijf ontdekt, en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland begint een imago-onderzoek. De gemeente wil weten wat inwoners, ondernemers en mensen met een tweede huis op het eiland, vinden van de gemeente. Het onderzoek moet vooral uitwijzen hoe de gemeente overkomt. Vinden de ondervraagden bijvoorbeeld of de gemeente op tijd en juist antwoordt op vragen?

ZIERIKZEE - Zeeuwse ondernemers laten Koningsdag veelal aan zich voorbij gaan. Dit jaar wordt voor het eerst sinds 1891 Koningsdag gevierd. Je zou verwachten dat hier commercieel iets mee gedaan wordt. Maar behalve wat oranje-artikelen bij de plaatselijke supermarkt, drogisterij of bouwmarkt, blijft de oranje-koorts uit.