- advertentie -

SLUISKIL - Vijf supermarkten, een vishandel en een casino in Zeeuws-Vlaanderen werden in één week tijd slachtoffer van inbrekers. Daarbij werd meestal weinig buitgemaakt, maar er was wel telkens veel schade. De politie onderzoekt nu of het dezelfde daders waren die achter al deze inbraken zitten.

di 28-03-2017, 14:16

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Nieuwe bedrijven in de binnenhavens van Vlissingen bieden straks honderden nieuwe banen. Dat zegt de Vlissingse wethouder John de Jonge. Volgens hem willen veel bedrijven zich in de binnenhavens vestigen, die straks de windmolenparken op zee onderhouden.

KOUDEKERKE - De Kynologenclub Zeeland is het niet eens met het advies van de Raad voor Dierenaangelegenheden over zogeheten hoogrisicohonden. De raad adviseert speciale maatregelen te nemen tegen 'vechthondenrassen', zoals pitbulls, staffords en mastiffs. KC Zeeland vindt dat de hond de dupe wordt als dat advies wordt opgevolgd.

SLUISKIL - De Spar supermarkt in Sluiskil is in de nacht van dinsdag op woensdag flink onder handen genomen door inbrekers. Een glazen deur is ingeslagen, rolluiken zijn beschadigd, een houten deur is gesloopt. En dat is extra vervelend voor personeel en eigenaar, want de supermarkt was net gerenoveerd. 

ZIERIKZEE - De kust van Schouwen-Duiveland is nu veilig, zegt het Waterschap Scheldestromen. Op drie plekken langs de Oosterschelde is de versterking van de dijk afgerond: bij Flaauwershaven, tussen Zierikzee en Bruinisse, en bij Burghsluis. 

GOES - Hospice Clarahofje in Goes bestaat dit jaar 25 jaar. De opvang voor terminaal zieke mensen begon in 1992 in een woonhuis in Hansweert als eerste hospice in Zeeland. Zeven jaar geleden was het huis te klein om aan de groeiende vraag te voldoen en werd een nieuw pand betrokken in Goes. 

MIDDELBURG - Het aantal Zeeuwse jongvolwassenen dat veel alcohol drinkt is de laatste vier jaar iets afgenomen, maar nog steeds doet de helft aan zogenoemd binge drinken. Dat blijkt uit de Zeeuwse Jeugdmonitor, een onderzoek van ZB Planbureau. 

ZIERIKZEE - Onkruid krijgt geen kans meer in de gemeente Schouwen-Duiveland. Sinds vorig jaar mag een gemeente geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken op wegen, stoepen en in perken. Daarom presenteert de gemeente nu een nieuwe aanpak.

OOST-SOUBURG - Dit is Zeeland wordt wakker van woensdag 29 maart. Met in het nieuws: het oudste cruiseschip ter wereld in Terneuzen, busje in brand bij Sas van Gent en een oefening van mariniers.

TERNEUZEN - Hoe moet je als havenbedrijf omgaan met een terroristische dreiging? Dat wordt vanaf woensdag geoefend in de Zeeuwse havens. Verschillende bedrijven in de Vlissingse haven doen mee aan een oefening van het Korps Mariniers om ervaring op te doen met het Korps. 

TERNEUZEN - Het oudste nog varende cruiseschip ter wereld is dinsdagavond de sluizen van Terneuzen gepasseerd. De Astoria, in de vaart sinds 1946, heeft 471 passagiers en 236 bemanningsleden aan boord.

ASSEN - Rick van Drongelen uit Axel heeft zich dinsdag met Oranje onder 19 geplaatst voor het EK voetbal van komende zomer in Georgië. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg had genoeg aan een 0-0 gelijkspel tegen Griekenland in Assen. 

SAS VAN GENT - Op de Westkade in Sas van Gent is dinsdagmiddag rond 17.00 uur een bestelbusje uitgebrand. Er kwam zo veel rook vrij dat de weg tijdelijk moest worden afgezet. 

KOUDEKERKE - De 39-jarige Karin Heuvingh leeft al zes jaar voor een prikkie in een villa met landgoed. Samen met haar twee hondjes woont ze voor tweehonderd euro per maand antikraak in voormalige verpleeghuis Der Boede in Koudekerke. "Ik had nooit durven dromen dat ik nog eens baronesje zou worden!" 

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. De veiligheidsregio dacht eerst dat er een auto in brand stond in de tunnel. Later bleek dat het om een auto met pech ging.