- advertentie -

YERSEKE - Er is opnieuw gif gevonden in mosselen uit de Oosterschelde. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdagochtend bekendgemaakt. De uitslag betekent dat er nog steeds geen mosselen mogen worden opgevist uit delen van de Oosterschelde.

wo 29-06-2016, 06:26

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

KORTGENE - De estafettefietstocht Cycle for Hope, met een tussenstop in Kortgene, heeft dit jaar 380.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Het Zeeuwse team Luctor et Ermergo nam daarvan zo'n 15.000 euro zoor zijn rekening.

YERSEKE - Door de ontdekking van het gif tetrodotoxine (TTX) in de mosselen blijven verwateringspercelen in het oosten van de Oosterschelde dicht. Daarom wil de mosselsector starten met de verwatering van de mosselen op het land. 

KORTGENE - Na een urenlange zoekactie waarbij politiehonden werden ingezet is in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte van huiselijk geweld in Kortgene opgepakt. Eerder op de avond haalde de politie al een vrouw en een klein kind uit een woning.

VLISSINGEN - In Vlissingen is een eenzame zeehondenpup opgepikt door Zeezoogdierenhulp ZuidWest. Het jonge dier, een zogenoemde huiler, was aan land gebracht door Belgische loodsen. 

MIDDELBURG - De SP in Middelburg wil van burgemeester en wethouders weten of zij al wisten van de problemen bij de Veiligheidsregio Zeeland. De SP vindt het vreemd dat de gemeenteraad niet is geïnformeerd over het onderzoek naar het functioneren van de directeur van de Veiligheidsregio. 

STRIJENHAM - De oude garnalenkotter TS7 ligt nog steeds op het droge. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) wil het scheepswrak laten zinken om te dienen als duikobject. Maar dat is nog steeds niet gelukt. 

ROTTERDAM - De definitieve selectie wordt pas over twee weken bekend, maar Anthony van Assche denkt de uitkomst al te weten. Hij verwacht niet dat hij bij het Nederlands team hoort dat mee gaat doen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is woensdag 29 juni. Dit is het nieuws in Zeeland.

OOST-SOUBURG - IJsland scoort, letterlijk, ontzettend goed op het EK. En dan te bedenken dat dit land ongeveer hetzelfde aantal inwoners heeft als wij. Hoe kan het dan dat wij nog niet eens een profclub van de grond krijgen?

OOST-SOUBURG - Gerrie Ruijs, directeur van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is op non-actief gesteld. Dat is de uitkomst van de vergadering van het bestuur van de VRZ. Ruijs kwam onder vuur nadat een onderzoekscommissie onder leiding van Letty Demmers (oud-burgemeester van Vlissingen) felle kritiek had op haar functioneren.

EMMADORP - De actiegroep Noodklok Hedwige is begonnen met een burgerinitiatief. Burgers worden opgeroepen om digitaal een petitie te tekenen tegen de huidige ontwikkelingen rondom de Westerschelde. “De ontpoldering moet hoe dan ook worden gestopt”, schrijft de actiegroep in een persbericht.

WEMELDINGE - Vijftien werkzoekenden met een beperking hebben een zeiltocht op de Oosterschelde gemaakt. Potentiële werkgevers voor deze werkzoekenden zeilden ook mee. Tijdens de zeiltocht van het UWV hebben de twee groepen elkaar beter leren kennen. Dat leverde heel andere gesprekken op dan tijdens een sollicitatiegesprek.

MIDDELBURG - De provincie gaat erop toezien dat de dertien Zeeuwse gemeenten genoeg statushouders huisvesten. Als gemeenten niet genoeg doen om asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een huis te helpen, volgen er sancties.

OOST-SOUBURG - Als het dagelijks bestuur niet ingrijpt bij de problemen met de directie van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), doet commissaris van de Koning Han Polman het. Dat zegt Polman in reactie op de problemen rond Gerrie Ruijs, de directeur van de VRZ.