- advertentie -

MIDDELBURG - In verschillende Zeeuwse plaatsen zijn agressieve klusjesmannen actief. Het gaat om ongeveer zeven Engelssprekende mannen die rondrijden in een witte bus en blauwe stationwagon met Engels kenteken. Bij de politie zijn al meerdere meldingen over de mannen binnengekomen.

de stemming

di 30-08-2016, 14:26

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

BIERVLIET - In Zeeland staan binnenkort twaalf kerken te koop en dat zullen er de komende jaren snel meer worden vanwege teruglopend kerkbezoek. De plaatselijke kerkbesturen hebben er een grote klus aan om ze verkocht of herbestemd te krijgen. Ondertussen lopen de vaste lasten gewoon door.  

BRESKENS - De KNRM heeft dinsdagochtend voor de Zeeuwse kust een zinkend schip gered. Reddingsboten van de KNRM Westkapelle en Breskens voeren om 05.16 uit omdat het vaartuig water maakte.

SAS VAN GENT - Van een ziekenhuisbezoekje voor de kapitein tot het lossen van de vracht van een zeeschip. Cargadoors, oftewel scheepsagenten, regelen het allemaal. Deze maand viert de Vereniging van Zeeuwse Cargadoors haar honderdtiende verjaardag. 

OOST-SOUBURG - Het is dinsdag 30 augustus. Goedemorgen! Dit is het Zeeuwse nieuws.

's-HEERENHOEK - 'Nijntje op de fiets' wordt de derde hertaling van troubadour Engel Reinhoudt uit 's Heerenhoek. Eerder hertaalde hij, van het Nederlands naar het Zeeuws vertalen, 'Opa en oma Pluus' en 'Nijntje an Zêe'. Nijntje Pluis, het beroemde konijn van Dick Bruna, verschijnt nu dus voor de derde keer in het Zeeuws.

DEN HAAG - Minister Dijsselbloem van Financiën moet het kabinet ervan overtuigen dat er hoognodig wat gedaan moet worden voor de werkgelegenheid in Zeeland. Dat vinden de Zeeuwse PvdA-Kamerleden Albert de Vries en Joyce Vermue. Ze hebben dinsdagmiddag een overleg met hun partijgenoot Dijsselbloem.

GOES - In Goes is maandagmiddag het project Zomerondernemers 2016 afgerond. Twintig jonge ondernemers zijn zes weken begeleid om hun onderneming op te starten.

MIDDELBURG – Een groep verontruste Zeeuwen wil een een volksraadpleging houden over financiële steun aan de kerncentrale. Maar hun oproep lijkt op voorhand kansloos. Een ruime meerderheid in Provinciale Staten vindt het onderwerp niet geschikt voor een referendum.

MIDDELBURG - Een op de vier Zeeuwse scholieren doet aan de lijn en één op de zeven is het afgelopen jaar zelfs vijf kilo of meer kwijt geraakt. Dat blijkt uit een onderzoek van het ZB Planbureau onder 14- en 15-jarigen. Bijna de helft van de middelbare scholieren heeft wel eens last  van een vreetbui gehad.

KRABBENDIJKE - Burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal doet een beroep op de inwoners van Krabbendijke om niet te speculeren over de oorzaak van de brand in Zorgcentrum Ter Weel. Bij die brand kwamen twee hoogbejaarde bewoners om het leven. Zoon heeft alle vertrouwen in het onderzoek dat gaande is. 

HULST - Een begrip worden in de internationale wereld van het veldrijden en zo elk jaar de wereldtop binnenhalen. Als het aan het gemeentebestuur van Hulst ligt is dat de toekomst van de nieuwe Vestingcross in de stad. Wethouder Jean Paul Hageman is een fervent veldritliefhebber en heeft flink moeten lobbyen om een internationale cyclocross binnen te halen.

TERNEUZEN - De politie heeft nog twee verdachten aangehouden voor de schietpartij in Axel van zondagnacht. Daarbij werd een 28-jarige man uit Terneuzen neergeschoten. In totaal zitten in deze zaak nu drie verdachten vast.

VLISSINGEN - Een verwarde 42-jarige man is zondag in Vlissingen opgepakt. De politie kreeg rond 15.15 uur de melding dat een man met een uitgeklapt mes door de Badhuisstraat richting de Boulevard Evertsen liep.

GEERAARDSBERGEN (B) - De absolute wereldtop in het veldrijden doet op zondag 12 februari mee aan de Vestingcross in Hulst. Ondermeer wereldkampioen Wout van Aert en de Nederlandse toppers Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn vastgelegd door de Belgische organisatie.