- advertentie -

VLISSINGEN - Geen zin in carnavalsgebral, -muziek en -verkleedpartijen? Boek dan een hotelkamer in Zeeland! Een aantal Zeeuwse hotels biedt zelfs speciale arrangementen aan voor mensen die de carnaval ontvluchten. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

de stemming

zo 26-02-2017, 13:36

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

FALUN (ZWE) - Niels Mesu uit Middelburg is er niet in geslaagd het eindklassement van de KPN Grand Prix op natuurijs te winnen. Bij de vijfde en laatste wedstrijd in het Zweedse Falun moest Mesu voor leider Frank Vreugdenhil eindigen, maar dat lukte niet.

KUALA LUMPUR (MAL) - Voor het eerst sinds april 2016 heeft de uit Zierikzee afkomstige Lesley Kerkhove het hoofdschema van een WTA-toernooi bereikt. Kerkhove bereikte zondag het hoofdtoernooi van de Malaysian Open in Kuala Lumpur. De Schouwse tennisster won in de tweede en laatste kwalificatieronde van Barbara Haas uit Oostenrijk.

AXEL - Een 18-jarige man uit Terneuzen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op het Szydlowskiplein in Axel de ruit van een cafetaria te hebben vernield.

WESTERSCHELDETUNNEL - Afgelopen zaterdag reden 16.469 voertuigen gratis door de Westerscheldetunnel. Dat is ruim duizend voertuigen minder dan tijdens de eerste tolvrije zaterdag van het jaar, in januari. 

MIDDELBURG - Twee zakkenrollers liepen in de nacht van zaterdag op zondag in Middelburg tegen de lamp. De twee mannen worden er van verdacht een tasje te hebben gestolen in een kroeg aan de Langeviele in Middelburg. De politie werd door een portier van de kroeg op de mannen gewezen.

OOST-SOUBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf vandalen aangehouden in Oost-Souburg. De jongens verdacht van openlijke geweldpleging. De jongens zouden een bushokje hebben vernield en een 'te koop'-bord uit een tuin hebben getrokken.

GOES - Een man van 21 uit Vlissingen is zaterdagmiddag aangehouden in Goes omdat hij van een jongen een fiets had gestolen. Hij ging er op de Lewestraat in Kloetinge met de fiets vandoor.

SINT JANSTEEN - De politie heeft zaterdagavond na een vechtpartij een 38-jarige Belg aangehouden. De man zou een Utrechter geschopt hebben terwijl hij al op de grond lag. De man uit Sint Gillis en Waas zit nog vast in een politiecel in Torentijd.

VOGELWAARDE - Een extra feestlijke carnavalsoptocht vandaag in Vogelwaarde. Carnavalsvereniging de Vogelpiek bestaat 55 jaar en dat soort getallen doen ertoe in het wereldje van de carnavalvierders. 

GOES - Een sportarts, een chirurg en een fysiotherapeut onder hetzelfde dak die je helpen bij je herstel. Dat gaat het Admiraal De Ruyter ziekenhuis in Goes geblesseerde sporters vanaf april bieden. Sportgeneeskunde wordt een specialisme bij het ADRZ en daar kunnen Zeeuwen met blessures volgens het ziekenhuis veel profijt van hebben.

GOES - In de kou op de Markt in Goes stond de Zeeuwse PvdA-kandidaat Joyce Vermue uit Schoondijke vanmorgen met een kraam. Ze was, zoals zoveel politici in deze tijd, op stemmenjacht. 

VLISSINGEN - De 17-jarige jongen die afgelopen woensdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de nieuwjaarsrellen in Vlissingen blijft langer vast zitten. Dat heeft de kinderrechter bepaald.

RILLAND - In Rilland heeft zaterdagochtend brand gewoed in twee auto's. De politie denkt aan brandstichting.

VLISSINGEN - In de Schuttershofstraat in Middelburg is in de nacht naar zaterdag een 24-jarige Vlissinger aangehouden. Tijdens een vechtpartij sloeg hij een 21-jarige Middelburger buiten westen.