- advertentie -
wo 26-11-2014, 14:40

OOST-SOUBURG - Zaalvoetballer Khalid El Hattach is geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Voor de speler van Groene Ster is het zijn eerste oproep voor de definitieve selectie. Saïd en Hoessein Bouzambou kregen ook een uitnodiging van bondscoach Marcel Loosveld.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland blijft toch te bekijken via de satelliet. De uitzendingen van de regionale omroep worden onderdeel van het basispakket van Canal Digitaal. De komende twee jaar blijven de programma's via de Astra satelliet te bekijken. Dit betekent wel dat de programma's niet langer 'free-to-air' (gratis) te ontvangen zijn.

TERNEUZEN - Bij de politie zijn tot woensdagmorgen acht tips binnengekomen over de overval in augustus op de Kijkshop in Terneuzen. Om die tips werd dinsdagavond gevraagd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp krijgt een bijzondere bel. Die is in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog gebruikt op een boei die de vaarweg tussen de monding van de Thames en Antwerpen aangaf, ten tijde van de Slag om de Schelde.

MIDDELBURG - Zeeuwen voelen zich sterk verbonden met hun eigen provincie. Dat blijkt uit een enquête van Omroep Zeeland en EenVandaag. Alleen Friezen en Groningers zijn nog trotser op hun eigen provincie dan de Zeeuwen.

POORTVLIET - Bij een ongeval in Poortvliet is dinsdagavond een 19-jarige automobilist uit de gemeente Tholen gewond geraakt. Hij liep een gebroken sleutelbeen op.

YERSEKE - De diepvriesmarkt is booming en logistiek bedrijf Kotra in Yerseke springt daar op in. Naast hun koelhuizen op het industrieterrein in Yerseke is een nieuwe vriesterminal verrezen met plaats voor 6500 pallets diepvriesgoederen. Het bedrijf had eerst slechts ruimte voor 200 pallets diepvries.

KOUDEKERKE - De zorg voor cliënten op de 25 Zeeuwse zorgboerderijen verschraalt. Dat heeft te maken met de huidige veranderingen in de zorg. Door bezuinigingen gaat er minder geld naar zorgboerderijen. Dat betekent dat cliënten voortaan minder begeleiding krijgen, en sommige cliënten verliezen die zorg helemaal.

MIDDELBURG - De cartoons van Cor de jonge die elke week worden gepubliceerd in de PZC zijn gebundeld in het boek Zeeland is het einde! Gelijktijdig met de presentatie van het boek woensdagmiddag wordt ook een tentoonstelling geopend van de cartoons.

OOST-SOUBURG - De overheid moet meer doen om snel internet voor iedere Zeeuw toegankelijk te maken. "Anders loopt het platteland leeg", stelt hoogleraar plattelandsontwikkeling Dirk Strijker. Volgens Strijker is snel internet zó belangrijk, dat het een nutsvoorziening zou moeten zijn, zoals water en elektriciteit.

RENESSE - Het vroonfietspad tussen Renesse en Burgh-Haamstede wordt de komende tijd opgeknapt. Vanaf 1 december wordt het pad over de Vroongronden door Staatsbosbeheer van onderhoud voorzien. Het fietspad is daardoor twee weken niet te gebruiken.

BIEZELINGE - Het dorp Biezelinge heeft dinsdag een uur zonder stroom gezeten. Inwoners meldden via sociale media dat ze het sinds 21.30 uur zonder elektriciteit moesten doen.

VLISSINGEN - Fietsers kunnen binnenkort veiliger door Vlissingen fietsen. Zo'n dertig gevaarlijke fietspaaltjes en hekken worden weggehaald in de stad. Op elf andere plekken waar dat onveilig is, worden de obstakels zichtbaarder gemaakt.

MIDDELBURG - De familie van een 16-jarige jongen uit Hoorn is naarstig naar hem op zoek. De jongen, Abel Fehres, is maandagochtend vanuit school zonder duidelijke bestemming vertrokken. Hij zou dinsdag rond 14.00 uur zijn gezien op station Middelburg.