- advertentie -

RILLAND - De politie heeft zes tips ontvangen over de moord op Erik van den Boogaart. De moord op de man uit Spijkenisse werd dinsdag op televisie behandeld in het programma Opsporing Verzocht. Het lichaam van Van den Boogaart werd in november in het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland gevonden.

de stemming

di 24-01-2017, 15:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Het Zeeuwse provinciebestuur trekt 260.000 euro uit om een doorstart van het Roosevelt Study Centre mogelijk te maken. Het instituut gaat anders werken en het is de bedoeling dat er de komende jaren studenten Amerikanistiek uit de hele wereld naar Middelburg komen om te promoveren. 

KAPELLE - Niet alle inwoners van Kapelle zitten te wachten op een oproep van de gemeente om mee te doen aan een fitheidstest. Die oproep viel op de mat bij alle inwoners tussen de 55 en 70 jaar. Wie niet reageert, krijgt bezoek van de gemeente.

GOES - Jan Korstanje (85) uit Goes heeft dinsdagmiddag de Frans Naereboutpenning ontvangen uit handen van burgemeester Verhulst. Korstanje heeft als vrijwilliger meer dan 25 jaar maaltijden bezorgd bij ouderen.

KOEWACHT - Een verwarde vrouw heeft vanmiddag de hulpdiensten in Koewacht beziggehouden. Ze belde zelf met de politie met een onduidelijke, verontrustende melding. Uiteindelijk is alles goed afgelopen.

NIEUW-NAMEN - Tholen en Reimerswaal willen dat Europa toezicht gaat houden op de kerncentrale in Doel, net over de grens in België. Maar in Nieuw-Namen, het Zeeuwse dorp dat het dichtstbij Doel ligt, lijkt niemand zich zorgen te maken.  

BROUWERSDAM - Tegenstanders van de komst van het Brouwerseiland aan de Brouwersdam willen op een ludieke manier hun protest laten zien. Dat willen ze doen door het vormen van een menselijk lint op en rondom de Middelplaathaven. Dat zou op 4 maart moeten gebeuren.

MIDDELBURG - Waar in Zeeland zit er zoet water in de grond en in welk hoeveelheden? Dat is vanaf vandaag te zien op de websites van de provincie en het waterschap. Vooral boeren zullen daar blij mee zijn, want zoet water is schaars in Zeeland.

VLISSINGEN - Jaarlijks komen er zo'n vijfhonderd internationale studenten naar Walcheren. Ze studeren aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen of aan het University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. Studenten Alex en Maria ruilden hun thuisland in voor Vlissingen. 

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg start begin februari met het vernieuwen van de Noordpoortbrug, de brug bij 't Gasthuis. De werkzaamheden zouden aanvankelijk afgelopen zomer al beginnen.

OOST-SOUBURG - De kerncentrale in Doel is veilig. Dat is de boodschap van Jan Trangez, de directeur van Doel, aan het buurland Nederland dat zich zorgen maakt over de kerncentrale. Volgens hem zijn er niet meer, maar juist minder incidenten te melden dan vroeger.

OOST-SOUBURG - Het is de tweede dag op rij dat het mistig is in Zeeland en ook woensdag wordt mist verwacht. Maar wie over de Zeeuwse wegen rijdt, ziet volstrekte willekeur wat betreft van het gebruik van mistlampen. De één zet ze wel aan en de ander niet. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Wat zijn de regels? 

MIDDELBURG - Het aantal auto- en brommerdiefstallen is in Zeeland afgenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (STAVC). In 2016 werden 218 brommers gestolen en 122 personenauto's. Ook landelijk is er een afname. 

GENT - Opnieuw zijn problemen ontstaan door de mist vandaag. Op sommige plekken is het zicht zeer slecht en ook kan het glad zijn doordat de mist aanvriest.

VLISSINGEN - Reach Out and Touch, oftewel ROAT. De naam van de instelling viel de afgelopen weken regelmatig na de nieuwjaarsrellen in het Vlissingse Middengebied. De taak van ROAT is probleemjongeren weer op het rechte pad te helpen. Dat doen ze bijvoorbeeld via een sleutelwerkplaats op industrieterrein Vrijburg in Vlissingen.