OOST-SOUBURG - Een schitterende duikdag voor de ruim negentig deelnemers aan het WK onderwaterfotografie in Zeeland. Rustig water, een stralende zon en heldere lucht. Dat helpt allemaal mee met het maken van een perfecte foto.

vr 22-05-2015, 13:10

VROUWENPOLDER - ASO-directeur Prudhomme ziet de World Ports Classic als generale repetitie voor komende zomer als de Tour de France op Neeltje Jans finisht. Met name voor de renners. "Ze kunnen hun kopmannen nu informeren over hoe het eraan toegaat met de wind."

OOST - SOUBURG - Kloetinge heeft goede zaken gedaan in de nacompetitie voor behoud in de Hoofdklasse. De ploeg van Diederik Hiensch won met 0-1 van Sliedrecht en heeft aan een zege op Swift genoeg om in de Hoofdklasse te blijven.

WOLPHAARTSDIJK - Zagerij Zeeuws-Hout uit Wolphaartsdijk kampt met een tekort aan Zeeuws hout. Het bedrijfje is een centraal verwerkingspunt voor hout uit de provincie en kreeg in het verleden de boomstammen veelal gratis van plantsoendiensten. Maar gemeentes voeren het groenbeheer steeds minder in eigen beheer uit.

OOST-SOUBURG - In Zeeland zijn ruim zevenduizend legale vuurwapens. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) van de politie heeft ontvangen. In de gemeente Noord-Beveland zijn er bijna vier wapens per honderd inwoners te vinden. In Vlissingen zijn de minste legale vuurwapens geregistreerd.

OOST-SOUBURG - Profwielrenners hebben vandaag ruim 100 kilometer gereden over Zeeuwse wegen. Ze deden dat tijdens de eerste etappe van de World Ports Classic, een tweedaagse wielerwedstrijd tussen Rotterdam en Antwerpen. De eerste 70 killometer vandaag waren exact dezelfde als de laatste 70 km van de Tour-etappe die op 5 juli finisht op Neeltje Jans.

HEINKENSZAND - Als het aan het Vlaamse amateurmodel Else Brasseur ligt, gaat ze zondag op de Pinkstermarkt in Heinkenszand naakt op de foto met oude auto's. De organisatie van de oldtimersbeurs die plaatsvindt op de Pinkstermarkt weet van niets, maar ze sluiten haar komst niet uit.

HOEK - Op een vakantiepark in Hoek zijn vanmorgen vroeg vier personen aangehouden voor een ruzie waarbij een 31-jarige man uit Utrecht gewond geraakt is aan zijn arm. Er is mogelijk sprake geweest van een steekpartij, maar wat er precies is gebeurd, wordt nog door de politie onderzocht.

AXEL - Koen Verhulst (14) uit Axel is gek op het Eurovisie Songfestival. Op YouTube maakte de tiener al 50 video's waarin hij de liedjes en de halve finales in het Engels van stevig commentaar voorziet.

SLUISKIL - De Sluiskiltunnel is afgelopen nacht open gegaan voor het verkeer. Vanaf 00:00 uur konden mensen gebruik maken van de tunnel. Daarmee is het wachten voor de Sluiskilbrug verleden tijd.

VOGELWAARDE - In een schuur bij een huis aan de Provincialeweg in Vogelwaarde heeft vrijdagavond brand gewoed. Een naastgelegen grotere schuur is bespaard gebleven. Op het schuurtje lag een asbesthoudend dak.

ZIERIKZEE - Tweede pinksterdag beklimmen honderden mensen de Franse berg Mont Ventoux op om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose. Onder hen 50 Zeeuws Vlaamse middelbare scholieren, die ieder 500 euro op willen halen. MS-patiënt Frans Kruijf (48) uit Zierikzee is heel blij met de sponsoractie.

OOST-SOUBURG - Bijna alle provincies hebben een nieuw provinciebestuur. Zuid-Holland maakte vrijdag bekend dat er een akkoord is. Daarmee is Zeeland de enige provincie zonder een nieuw bestuur.

ELLEWOUTSDIJK - Terwijl iedereen deze week in de ban is van de opening van die andere tunnel, de Sluiskiltunnel, heeft het personeel van de Westerscheldetunnel even andere dingen aan het hoofd. De vrijdag voor Pinksteren is de drukste dag van het jaar voor wat betreft tunnelpassages.

MIDDELBURG - Het provinciebestuur wil in de toekomst bij grote projecten iemand aanwijzen die de kosten kritisch in de gaten houdt. Dat zei gedeputeerde Carla Schönknecht tijdens een vergadering in het provinciehuis.