- advertentie -
wo 25-11-2015, 15:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

WISSENKERKE - In Wissenkerke is woensdagavond een bijeenkomst gehouden om mensen enthousiast te maken voor de aanleg van een nieuw netwerk voor internetverbindingen. Volgens de initiatiefnemers, de Energiek Coöperatie Noord-Beveland, hebben vooral mensen in het buitengebied last van traag internet.

MIDDELBURG - 'Denk die grens maar weg', dat zei commissaris van de Koning Han Polman vandaag tijdens de Vlaams-Nederlandse Delta conferentie. De jaarlijkse bijeenkomst van zes Nederlandse en Vlaamse provincies vond voor het eerst plaats in Zeeland. Thema was de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

SINT PHILIPSLAND - De twee mannen die twee weken geleden op heterdaad werden betrapt tijdens een inbraak in de kantine van de voetbalvereniging NOAD'67 in Sint Philipsland blijken meer op hun kerfstok te hebben. Ze hebben meerdere inbraken bekend.

MIDDELBURG - Het gemeentebestuur van Middelburg heeft er vertrouwen in dat recreatiegebied Waterpark Veerse Meer een doorstart kan maken. Het bedrijf achter het ambitieuze project waarbij zes kleinere parken samengevoegd worden tot één watersportparadijs, is failliet. De curator zoekt naar mogelijke kopers.

MIDDELBURG - Een 26-jarige Middelburger is dinsdag aangehouden voor het dealen van drugs vanuit zijn woning. De politie had meerdere meldingen van overlast gekregen vanuit de buurt.

KRUININGEN- Treinreizigers die gebruik maken van het station Kruiningen-Yerseke zien het plan van vervoersdeskundige Lex Boersma niet zitten. Boersma stelt voor om de stoptrein te vervangen door een intercitytrein die alleen de grote plaatsen aandoet. De reizigers van de kleinere stations moeten maar met de fiets of de bus.

GOES - Een nieuwe groep van zo'n honderd vluchtelingen komt morgen aan bij de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes. De bussen worden vanaf 13.00 uur verwacht, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Goes.

VEERE - Veere is winnaar van de Toeristenbelasting Award 2015. Wethouder René Molenaar (CDA) nam de prijs woensdagmiddag in Gorinchem in ontvangst namens de Walcherse gemeente.

KAMPERLAND - Suriname viert woensdag zijn veertigste onafhankelijkheidsdag. Er zijn tal van connecties tussen Zeeland en de voormalige kolonie in Latijns-Amerika. Maar wat veel mensen niet weten is dat de huidige president van Suriname, Desi Bouterse, Zeeuwse roots heeft. En er wonen nog altijd verre achterneven van hem in Zeeland.

OOSTERSCHELDE - De geruchten die gonzen op internet over een mensenhaai van acht meter die gespot zou zijn in de Oosterschelde zijn niet waar. Meerdere deskundigen verwijzen dat verhaal naar het land der fabelen.

NEELTJE JANS - Het is niet gelukt om een afnemer te vinden voor de getijdenenergie die wordt opgewekt in de Oosterscheldekering. Het bedrijf achter de centrale, Tocardo, hoopte bij de start ervan een groot bedrijf te kunnen presenteren als vaste klant.

RENESSE - Het SUS-team blijft komend jaar toch actief in Renesse. De gemeente Schouwen-Duiveland herziet het besluit van vorige week om de beveiligers van Roxy Security niet meer in te huren.

GOES - Zeeland zou beter af zijn met intercitytreinen in plaats van stoptreinen. Dat stelt vervoersdeskundige Lex Boersma. Het aantal treinreizigers in Zeeland daalt en Boersma denkt die daling dat komt doordat de trein sinds een paar jaar op alle Zeeuwse stations stopt.

MIDDELBURG - Een video gemaakt door vier studenten van de HZ in Vlissingen wordt woensdag getoond tijdens de conferentie van de Vlaams-Nederlandse Delta in Middelburg. De video past goed bij het thema van de dag: grensoverschrijdende arbeidsmarkt.