- advertentie -

MIDDELBURG - In de toekomst gaan er ambulances rijden van Zeeuws-Vlaanderen naar Goes en van boven de Westerschelde naar Terneuzen. Voor de grote afstanden worden helikopterambulances ingezet. Dat is nodig omdat de complexe spoedeisende hulp in Zeeland wordt verdeeld over de ziekenhuizen in Goes en Terneuzen.

de stemming

vr 03-07-2015, 06:30
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijken: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

SINT JANSTEEN - Een 36-jarige automobilist uit Terneuzen is maandagavond opgepakt omdat hij in Sint Jansteen rondreed met verschillende soorten drugs op zak. De man werd rond 20.50 uur staande gehouden bij een politiecontrole aan de Brouwerijstraat.

MIDDELBURG - Ziekenhuis ADRZ en ziekenhuis ZorgSaam moeten intensief gaan samenwerken om dure ziekenhuisvoorzieningen in de provincie te behouden. Dat stelt de commissie Toekomstige Zorg in hun toekomstplan (pdf) dat dinsdag is overhandigd aan minister Schippers van Volksgezondheid. De commissie wil de behandeling van complexe aandoeningen concentreren op één ziekenhuislocatie. Waar welke zorg komt wordt nog verder onderzocht.

TERNEUZEN - Europa betaalt veel minder mee aan de nieuwe sluis bij Terneuzen. Volgens een woordvoerder van de haven van Gent steekt de Europese Commissie geen 300 miljoen, maar 48 miljoen in de nieuwe sluis.

RENESSE - Het mag allemaal niet te duur zijn en bij slecht weer wordt de tent afgebroken en keert hij onmiddellijk huiswaarts. De stereotype Nederlandse toerist. Omroep Zeeland heeft een aantal recreatieondernemers gevraagd om de typische Nederlander te omschrijven.

HEINKENSZAND - De poederbrief aan het adres van woningcorporatie R&B Wonen in Heinkenszand is nep. Tot die conclusie is een expert gekomen rond het middaguur.De politie onderzoekt nu wat er precies in de brief zat en wie de brief heeft verstuurd.

HOOFDPLAAT - Bij Hoofdplaat is het stoffelijk overschot gevonden van een 84-jarige vermiste man uit IJzendijke. Een visser trof het lichaam dinsdag aan in een inlaag, laat de politie weten.

TERNEUZEN - In Terneuzen mogen vanaf dinsdag lege melk-, sap- en soeppakken bij het plastic afval worden gegooid. Volgens de gemeente kunnen de pakken uit het afval worden gehaald om zo het karton, plastic en aluminium opnieuw te gebruiken.

MIDDELBURG - Voor de eerste keer meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen is 'best spannend', vinden Shakira (13) en Dimitri (11) van Leeuwen uit Middelburg. Broer en zus zijn misschien wel de jongsten van de Zeeuwen die meedoen aan Nederlands grootste wandelevenement dat op 21 juli van start gaat.

NEELTJE JANS - De Delta Experience is sinds maandag open voor publiek. Volgens Ria Geluk - die de watersnood van dichtbij meemaakte - is het een aanwinst voor Deltapark Neeltje Jans. Ze is vooral blij dat er geen sprake meer is van een attractie, want dat maakte veel emoties los bij de nabestaanden en slachtoffers van de watersnoodramp.

OOST-SOUBURG - Jongeren lijken makkelijker een vakantiebaantje te vinden nu de economie aantrekt. In Zeeland werken de meeste jongeren in de horeca en het toerisme. Landelijk willen jongeren het liefst werken tijdens feesten en evenementen.

OOST-SOUBURG - De stichting Zeeuws Elftal heeft de selectie voor het oefenduel van het Zeeuws Elftal tegen FC Dordrecht bekendgemaakt. Hoek is met zeven spelers hofleverancier. 

MIDDELBURG - Sven Figee, Peter Slager en Pablo van de Poel zijn dit jaar de coaches van POPAANZEE. Voor het bandcoachingstraject zijn dit jaar de bands Keaton, PEER en Monsun geselecteerd. Doel is om de bands te helpen bij het verder uitbouwen van hun carrière en het verwezenlijken van professionele ambities. POPAANZEE is een samenwerkingsproject van SCOOP en zes Zeeuwse poppodia.

VLISSINGEN - Een Belgische zwemmer dreef maandag met drijfplankje en reddingsvest gevaarlijk dichtbij de vaargeul bij het Nollehoofd bij Vlissingen. De 31-jarige man uit Antwerpen negeerde meerdere malen waarschuwingen en is uiteindelijk tegen zijn wil aan boord van de reddingsboot gehesen en aan wal gebracht.

OOST-SOUBURG - De Israëlische rabbijn Eliezer Berland (77) is mogelijk niet meer in Nederland. Justitie zegt geen idee te hebben waar de 'seksrabbijn' uithangt. De Hoge Raad besliste vorige week dat de rabbijn mag worden uitgeleverd aan Israël. Daar wordt hij verdacht van seksueel misbruik. Berland en zijn gevolg verbleven in maart dit jaar in Zeeland.