- advertentie -

NIEUWDORP - Zeeland Refinery in Nieuwdorp vervangt de komende jaren honderden lampen door duurzame ledlampen. De raffinaderij wil daarmee de lichthinder verminderen maar ook energie besparen. De Zeeuwse Milieufederatie en GroenLinks willen meer van dit soort initiatieven zien in Zeeland om de lichtvervuiling terug te dringen.

de stemming

vr 28-10-2016, 15:01

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - In Zeeland worden nog vaak onontplofte bommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, omdat Zeeland de zwaarst gebombardeerde provincie van Nederland is. Dat zegt historicus Hans Sakkers die veel heeft gepubliceerd over Zeeland in de oorlog.

GOES - Een petitie voor behoud van het Historisch Museum de Bevelanden in Goes is ruim drieduizend keer ondertekend. De gemeente Goes wil de de subsidiekraan voor het museum een eind dicht draaien. Het bestuur van het museum zegt het museum te sluiten als de bezuiniging doorgaat. 

MIDDELBURG - Zeeland heeft te veel lichtvervuiling. Dat vinden de Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) en GroenLinks in Zeeland. Gemeenten, provincie en bedrijven moeten daar snel wat aan doen. Het verminderen van licht in de provincie is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor mens, dier en milieu. Ze doen deze oproep aan de vooravond van de landelijke actie Nacht van de Nacht. 

OOST-SOUBURG - De politie heeft dit jaar 129 wildkampeerders in Zeeland betrapt. Er zijn vijf keer meer boetes uitgedeeld dan vorig jaar. Toen kregen 24 wildkampeerders een boete. De meeste boetes zijn uitgedeeld aan de Walcherse kust. 

HULST- De politie heeft donderdag op de Truffinoweg in Hulst een auto met een aanhanger vol hennepplanten aangehouden. De politie kwam de auto op het spoor dankzij een tip. In de aanhanger stonden 31 hennepplanten en verschillende goederen die gebruikt kunnen worden voor het telen van hennep.

OOST-SOUBURG - Bommen uit de Tweede Wereldoorlog, zorgen in Zeeland nog steeds voor vertraging bij nieuwbouwprojecten. In juli werden bijvoorbeeld vijf vliegtuigbommen onschadelijk gemaakt die boven de grond waren gekomen bij de Buitenhaven in Vlissingen waar de nieuwe marinierskazerne wordt gebouwd. Maar er liggen nog veel meer bommen en munitie verborgen in de Zeeuwse grond.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen. Het is vrijdag 28 oktober 2016 en dit is het nieuws in Zeeland.

ARNHEM - Een kans van één op drie geeft judoka Sjors Riddersma uit Middelburg zichzelf. Samen met Michael Korrel en Simeon Catharina zal hij moeten gaan uitvechten wie in de klasse tot 100 kilogram mee zal gaan doen aan de Olympische Spelen in Tokio.

SLUIS - De gemeenteraad van Sluis weigert structureel mee te betalen aan het beheer van Waterdunen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Bij het project is nu nog een tekort van 3,7 miljoen euro. 

DEN HAAG - CDA en PvdA zijn donderdagmiddag tijdens een overleg in de Tweede Kamer over het spoor in de bres gesprongen voor de Zeeuwse treinreizigers. De verkeerswoordvoerders van beide partijen spraken hun zorgen uit over de toegenomen reistijd vanuit Zeeland naar de Randstad in de nieuwe dienstregeling per 11 december. 

KLOETINGE - Bij een steekpartij op het terrein van Emergis in Kloetinge is donderdagmiddag een 49-jarige man uit Axel met een mes neergestoken. Volgens de politie is hij in zijn keel gestoken en naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels buiten levensgevaar. 

THOLEN - Goran uit Tholen wilde met eigen ogen de strijd tegen IS in Irak zien. Daarom pakte hij zijn auto en reed hij in drie dagen naar de Iraakse stad Mosul. 

THOLEN - Een winkel waar iedereen die dat wil, spullen kan verkopen. Dat is het concept van Jouw Marktkraam. Sinds deze week heeft de winkelketen een vestiging in Tholen-Stad.

WESTERSCHELDETUNNEL - Programmamaker Wilfried de Jong moest bij de Westerscheldetunnel even improviseren. Hij trad woensdagavond op in Terneuzen. "Ik had vlak voordat ik wegging van pak gewisseld, want ik wilde toch een licht pak aan", vertelt De Jong. En daar ging het mis.