di 26-05-2015, 15:45

DOEL - Het openhouden van de kernreactoren Doel 1 en 2, net over de grens in België, is een stap dichterbij. Een Belgische kamercommissie heeft ermee ingestemd.

HOEK - De tegenstander van Hoek in de halve finale van de nacompetitie is bekend. DOVO uit Veenendaal, de ploeg van trainer Hans Kraay jr (foto) heeft zich met een 8-0 zege op ODIN'59 geplaatst voor de volgende ronde.

VLISSINGEN - Soulaiman Aouraghe uit Vlissingen wordt vandaag (woensdag) misschien wel de beste voorlezer van Nederland. In muziekcentrum Tivoli in Utrecht komt hij samen met elf andere provinciale kampioenen uit in de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

ROTTERDAM - Dolf Roks uit Zierikzee wordt met ingang van komend seizoen hoofd opleidingen en scouting bij Sparta Rotterdam. Zijn parttime functie wordt omgezet naar een fulltime aanstelling bij de Jupiler League club. Zijn rol bij de JVOZ wordt daardoor geminimaliseerd.

OOST-SOUBURG - Drie weken lang hebben ze er aan gewerkt en nu moet het zeker 15.000 euro op gaan brengen: een zelfgemaakt tuinhuisje. Zes werkloze jongemannen uit Zeeuws-Vlaanderen die meedoen aan een leertraject van Bouwmensen Zuid-West maakten het als opdracht. Het huisje wordt geveild en de opbrengst gaat naar Voedselbank Zeeuws Vlaanderen.

HULST - Hulst heeft sinds vandaag/dinsdag een eigen postzegel. Op de zegel is de Zeeuws-Vlaamse vestingstad te zien vanuit de lucht. Het model voor de afbeelding is een stadskaart uit 1645.

ZIERIKZEE - Op Schouwen-Duiveland hebben vrijwilligers botten gevonden van een bruine beer. Archeologen van de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie (AWN) vonden opperarmbeenbotten en spaakbeenbotten in een duingebied op de kop van Schouwen.

MIDDELBURG - De groei van de huizenverkoop in Zeeland blijft doorgaan. Uit de cijfers van het Kadaster over de maand april blijkt de grootste groei voor deze maand in zeven jaar. Er zijn in totaal 324 huizen verkocht. Zo hoog is het sinds 2008, toen de crisis op de huizenmarkt begon, niet meer geweest.

MIDDELBURG - De kans is groot dat Peter van Dijk uit Kattendijke niet terugkomt in de Eerste Kamer. Hij lijkt het slachtoffer te worden van een voorkeurstemmenactie van de PVV in Gelderland, Friesland en Flevoland. Daar stemden PVV-Statenleden op kandidaten uit hun eigen provincie die op een onverkiesbare plaats stonden.

DEN HAAG - Voormalig theaterdirecteur Hans van Westreenen is op 77-jarige leeftijd overleden. Van Westreenen werd geboren in Middelburg in 1938. Hij was zakelijk leider van de Haagse Comedie van 1977 tot 1988 en in de jaren daarna medeoprichter van het Nationale Toneel en directeur van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

SLUIS - Een jongeman uit Sluis is opgepakt voor aanrichten van vernielingen aan het huis van zijn buren. Hij sloopte onder meer een hek, rolluik en een aantal ramen, omdat hij boos was op zijn buurjongen. De dader liep bij de vernielingen verwondingen op aan zijn arm.

GOES - De Raad van Bestuur van het ADRZ in 2014 heeft de Raad van Toezicht te laat en te rooskleurig geïnformeerd over de cijfers van het ADRZ. Dat zegt de voorzitter van de Raad van Toezicht, Willemien van Montfrans. De Raad van Bestuur bestond toen uit Rinus van Riel, die financieel directeur was en Huybert van Eck als directeur medische zaken.

VLISSINGEN-OOST - Zo'n veertig oud-Thermphos-medewerkers werken mee aan de sanering van de oude fosforproducent in Vlissingen-Oost. Ze ondersteunen de aannemer die het werk doet en geven advies op basis van hun ervaring en kennis van de fabriek.

BORSSELE - Bij de kerncentrale was vanmiddag opnieuw een loze brandmelding. Het gaat om de vierde in twee weken tijd.