- advertentie -

WAARDE - Hoog bezoek voor Waarde. Prinses Beatrix was daar vanochtend voor de opening van de Zeeuwse Molendag. De openingshandeling was bij molen De Hoed in Waarde.

wo 02-09-2015, 15:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

COLIJNSPLAAT - Ruim honderd mensen hebben zaterdagmorgen genoten van een boerenontbijt in Colijnsplaat. Het gaat om nieuwe inwoners van de gemeente Noord-Beveland. Zij worden op deze manier welkom geheten. Het boerenontbijt werd geserveerd in proefboerderij de Rusthoeve in Colijnsplaat.

OOST-SOUBURG - Johnny Hoogerland is content met zijn contractverlenging bij Team Roompot Oranje Peloton. 'De onderhandelingen waren allemaal niet zo spannend, als het goed voelt, voelt het goed', reageert de uit Langeweegje afkomstige wielrenner.

MIDDELBURG - Een 25-jarige man uit Middelburg werd vrijdagavond in zijn eigen huis mishandeld, nadat zijn belager de woning binnengedrongen was. De twee mannen zijn bekenden van elkaar. De politie rekende de 35-jarige verdachte in.

MIDDELBURG - Een 23-jarige man uit Middelburg zit vast nadat hij twee personen mishandelde. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De verdachte bezocht een voorstelling van het Zeeland Nazomerfestival op het Abdijplein in Middelburg. Hij zou daarbij een glas bier gegooid hebben naar een van de artiesten.

OOST-SOUBURG - Dit weekend barst het amateurvoetbal in Zeeland weer los. De eerste competitieronde belooft een mooie te worden met onder meer de derby tussen Kloetinge en Bruse Boys op het programma. Omroep Zeeland blijft het hele seizoen nauw betrokken bij de verrichtingen van de Zeeuwse amateurclubs.

OOST-SOUBURG - Het boek 'Het relaas van Solle' van de Zeeuwse schrijver en journalist Andreas Oosthoek is genomineerd voor De Bronzen Uil. Dat is een prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman. Op 10 oktober wordt de winnaar bekend.

MIDDELBURG - Voor het eerst klonk vanmiddag in de moskee in Middelburg een oproep tot gebed. Die was buiten de moskee nauwelijks te horen.

RILLAND - Waar nu nog bieten groeien in Rilland, zouden dit jaar al duizenden zonnepanelen moeten staan. Een investering van acht miljoen euro. Maar omdat de subsidiepot van het Rijk nu leeg is,moet de bouw van het zonnepanelenpark een jaar worden uitgesteld. Initiatiefnemer Chris Hopmans gaat er van uit dat de zonnepanelen er in de zomer van volgend jaar staan.

MIDDELBURG - De Statenfractie van de SGP heeft bezwaar tegen het feestelijk onthaal van de mariniers in Vlissingen, komende zondag. De partij vindt het niet alleen jammer dat de achterban van de SGP daar niet bij kan zijn, maar vindt het nog veel erger dat dit feestje op de dag van God wordt gehouden.

MIDDELBURG - Zo'n 85 procent van de deelnemers aan de enquete over de gsm-dekking in Zeeland zegt problemen te hebben met de bereikbaarheid van hun mobiele telefoon. De provincie heeft sinds half juli zo'n 2100 reacties gekregen op de enquete.

MIDDELBURG - De provincie en de gemeente Reimerswaal trekken samen op in hun verzet tegen de komst van 380KV-hoogspanningsleidingen op het grondgebied van Reimerswaal. Dat benadrukte dagelijks provinciebestuurder Carla Schönknecht vrijdag tijdens de statencommissie Ruimte.

MIDDELBURG - De jury van de Zeeuwse Boekenprijs heeft de longlist samengesteld. Voor de prijs zijn dit jaar 86 boeken ingezonden. De Zeeuwse Boekenprijs wordt op zaterdagavond 7 november uitgereikt in de Zeeuwse bibliotheek, aan het eind van de Week van het Zeeuwse Boek.

OOST-SOUBURG - Johnny Hoogerland uit Langeweegje rijdt ook volgend seizoen bij Team Roompot Oranje Peloton. Het management van de ploeg en de 32-jarige Hoogerland hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract voor één seizoen.

VLISSINGEN - Vlissingen staat komend weekend in het teken van de komst van de marinierskazerne naar de stad. Onder het motto 'Zeeuwen ontmoeten mariniers' wordt het Korps Mariniers zondag welkom geheten.