- advertentie -

KAPELLE - Timmerbedrijf VKP uit Kapelle sluit dit jaar af met een grote plus, in tegenstelling tot veel andere (bouw)bedrijven. Het afgelopen jaar vielen weer heel wat bedrijven om. Maar het timmerbedrijf boekte juist 25% meer omzet.

de stemming

MIDDELBURG - De politie denkt met de aanhouding van twee jongens van 17 en 20 jaar de daders van zeker vijf straatroven in Middelburg te hebben opgepakt.

KLOOSTERZANDE - Na ruim negen maanden is het rouwbord van Henricus Bornius in de Hof te Zandekerk in Kloosterzande in ere hersteld. Het bord verkeerde in erbarmelijke staat en is door beeldhouwer Ronny Ivens uit Hulst volledig gerestaureerd.

GOES - Bij een eenzijdig ongeval op de Deltaweg bij Goes is zaterdagavond een 20-jarige man uit Kapelle omgekomen. Rond 23.30 uur verloor de man de macht over het stuur om vervolgens in de berm terecht te komen.

GOES - Het weekend voor kerst staat in het teken van de laatste kerstinkopen. Wie eens iets anders zou willen geven dan sokken of parfum kon vandaag in Goes terecht. In de Grote of Maria Magdalenakerk werd voor het eerst in Zeeland een pop-up markt georganiseerd.

OOST-SOUBURG - Slechts een handjevol wedstrijden in het amateurvoetbal omdat het inhaal- en bekerweekend is. Zaterdag bereikten FC Axel en Hoek de achtste finales van de districtsbeker.

AAGTEKERKE - De vijftiende editie van de Aagtekerkerun is gewonnen door Tim Pleijte uit Zoutelande. Pleijte liep de wedstrijd over veertien kilometer, die in de omgeving van Aagtekerke wordt gehouden. in een tijd van 44.27'.

KLOETINGE - De Zeeuwse wereldkampioen op de cornet Wim van Boven is weer even terug in Zeeland. Met Brassband Excelsior repeteerde hij voor een kerstconcert dat op zondag 21 december in de Geerteskerk in Kloetinge wordt gegeven.

THOLEN - De brandweer heeft vrijdagavond voorkomen dat een voormalige shoarmazaak in Tholen waterschade heeft opgelopen. De politie kwam af op een melding dat er water uit het pand aan de Molenvlietsestraat kwam.

GOES - Wat is tegenwoordig de betekenis van Kerstmis? Gaat het nog steeds over het Christelijke verhaal van de geboorte van Jezus of is het vooral een feest om samen lekker te eten?

SINT-MAARTENSDIJK - De Brabantse schaapsherder John Sterrenburg verhuist deze week zijn schapen van Dussen naar Sint-Maartendijk. Het is bijna lammertijd en Sterrenburg was daarom op zoek naar een schuur waar zijn schapen kunnen verblijven en geschoren kunnen worden.

DREISCHOR - De politie verwacht dat een 26-jarige Poolse man woensdag bij Dreischor niet als gevolg van een misdrijf gewond is geraakt. De man werd twee dagen geleden met meerdere snijwonden aangetroffen op de Zuiddijkweg.

OOST-SOUBURG - De A58 is zaterdag richting Vlissingen tussen Hoogerheide en Rilland afgesloten door Rijkswaterstaat vanwege asfalteringswerkzaamheden. De afsluiting is gepland tussen 7.00 uur en 15.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd.

OOST-SOUBURG - Zeeland telt drie zwakke afdelingen in het voortgezet onderwijs en twee zwakke basisscholen. Dat blijkt uit onderzoek van de onderwijsinspectie.

OOST-SOUBURG - Het treinverkeer richting Brabant is gestremd vanwege een aanrijding met een persoon tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. De extra reistijd is naar verwachting 60 minuten.