- advertentie -
do 08-12-2016, 15:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Over twintig jaar wonen 14.000 mensen met dementie in Zeeland, en die moeten een plek in onze samenleving krijgen, zegt Arie Pinxteren, voorzitter van de Zeeuwse afdeling van Alzheimer Nederland.

MIDDELBURG - De Zweedse investeringsmaatschappij EQT neemt voor 488 miljoen euro DELTA Retail over van DELTA. Wat is dat EQT voor een bedrijf? Vijf vragen en vijf antwoorden. 

TERNEUZEN - De politie heeft een man aangehouden die over de balie bij het stadhuis in Terneuzen was geklommen en stampij maakte. Het gaat om een 43-jarige man uit Terneuzen.

HALLE - VILVOORDE (B) - Voetbalclub HSV Hoek moet het de komende maanden waarschijnlijk zonder Armand Doka stellen. De voetballer is in België veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, wegens mishandeling van zijn vriendin. Hij moet ook een boete van 1200 euro betalen.

MIDDELBURG - Er staan weer bomen op de Loskade in Middelburg. Donderdagmiddag plantte wethouder Arjan Beekman de laatste iep in een serie van twintig gewone iepen die een hoogte kunnen bereiken van zo'n 15 meter.

DEN HAAG - Zeeland krijgt een bovengemiddeld cijfer van een 8,2 van recreatieve fietsers. Volgens de ANWB vinden die fietsers het landschap in Zeeland het belangrijkst voor een goede fietstocht.

IJZENDIJKE - Maar acht van de ongeveer 400 Zeeuwse cafés doen een gooi naar een plekje in de Café Top 100 van Misset Horeca. Begin deze maand werd die weer bekend gemaakt. Voor de keuring moet betaald worden en veel cafés hebben daar geen zin in. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen plekje verdienen in de lijst.

MIDDELBURG - Een 51-jarige man uit Westkapelle krijgt, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, twaalf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk . De man stond vandaag als laatste klant van een minderjarige prostituee voor de rechter. Andere klanten van het meisje hoorden vorige week celstraffen tussen de vier en acht maanden tegen zich eisen.

OOST-SOUBURG - Uit extern onderzoek naar het functioneren van zorgloket Porthos blijkt dat de privacy van zorgaanvragers niet gegarandeerd kan worden. Medewerkers van Porthos delen 'ruimhartig' gegevens met gebiedsteams. Ook zijn computersystemen zo ingericht, dat er risico is op datalekken.

OOST-SOUBURG - De mannelijke Zeeuwse fietsers fietsen het snelste van de hele wereld. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de populaire sportapp Strava. Bij de vrouwen zijn onze zuiderburen het snelst, maar bij de mannen is Nederland het snelste land en binnen ons land is Zeeland de snelste provincie. 

OOST-SOUBURG - De politie blijft appen met de burger. Dat is de uitkomst van een proef met WhatsApp die sinds maart in Zeeland gehouden werd. De politie noemt de proef een succes.

OOST-SOUBURG - De Tweede Kamer geeft geen steun aan het plan van de SGP om geld voor Zeeland vrij te maken. De Kamer twijfelt aan de manier waarop de SGP aan het geld komt. Dat zou een te risicovol potje zijn om geld uit te halen. 

MIDDELBURG - Door een vuurwerkbom zijn in Middelburg de ruiten gesneuveld van meerdere panden aan de Sint Janstraat. Woensdagavond hoorden buurtbewoners rond 22.00 uur een enorme knal. Toen ze poolshoogte gingen nemen, bleek de straat bezaaid te zijn met glasscherven. 

HEINKENSZAND / DOEL (B) - Burgemeester Jaap Gelok van Borsele vindt niet dat België zijn kerncentrales moet sluiten. Daarmee trekt hij een andere conclusie dan de minister, die woensdag een oproep deed aan het Belgische kabinet om de centrales te sluiten.