- advertentie -

OOST-SOUBURG - Verkeer dat over de brug bij Sas van Gent wil, moet nog steeds omrijden.  Werkzaamheden lopen uit en de systemen werken niet goed. Het is onduidelijk wanneer de brug weer toegankelijk is. 

de stemming

di 25-04-2017, 14:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

GAPINGE - Kathrin Ginsberg uit Gapinge is benoemd tot kwartiermeester voor de Grote Kerk in Veere. Ze wordt het aanspreekpunt voor het plan om van de monumentale kerk een cultureel bolwerk te maken.

MIDDELBURG - De kogel is door de kerk: de Amsterdam Arena wordt omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena. Mooi, maar wel veel te laat, zegt dé biograaf van de beste Nederlandse voetballer ooit, Henk Davidse uit Middelburg.

OOST-SOUBURG - Ook dit jaar hebben de Oranjeverenigingen in Zeeland hun best gedaan om een mooi programma neer te zetten. Wij hebben negen opvallende activiteiten voor je op een rij gezet.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van het Haringvlietplein in Zierikzee. Daarmee is een provinciale subsidie van bijna acht ton veiliggesteld. Op het plein komen onder meer twee supermarkten.

TERNEUZEN - De donatiewebsite van Dow Benelux is tijdelijk uit de lucht. Via die website kunnen goede doelen zich normaal gesproken opgeven voor een donatie, maar nu even niet. Het chemieconcern in Terneuzen is bezig met een herziening van het donatiebeleid en daar hoort ook een nieuwe donatiewebsite bij.

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging van een 33-jarige man moet met 2 jaar verlengd worden, dat eiste het Openbaar Ministerie vandaag voor de rechtbank in Middelburg. De man is de veroordeelde in een zedenzaak die Zeeland in 2002 in z'n greep hield.  

TERNEUZEN - Veiligheidsregio Zeeland, de organisatie die waakt over de veiligheid in de provincie, gaat op de schop. Bedoeling is dat er nu meer verantwoordelijkheid komt te liggen bij regionale posten waardoor medewerkers en vrijwilligers meer plezier krijgen en de kwaliteit van het werk toeneemt. Ook krijgen alle dertien Zeeuwse burgemeesters een gelijkwaardige rol in het bestuur. 

BIGGEKERKE - Het is aan de frisse en natte kant, maar dat weerhoudt kampeerders er niet van om naar Zeeland te komen. De meesten met de caravan, maar bijvoorbeeld vader en zoon Gertjan en Sybren van het Hof uit het Gelderse Meeteren kiezen voor de tent.

VLISSINGEN - Een droomaffiche is het voor Thomas Ragut. De halve finale van het districtsbekertoernooi tussen Vlissingen en Hoek morgenavond. Negen seizoenen speelde hij voor Hoek en hij is nu aan zijn zevende jaar bij Vlissingen bezig. Ragut stopt aan het eind van het seizoen met voetballen, maar tijdens de wedstrijd van morgen neemt hij alvast afscheid. 

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk begint met rondvluchten. Volgens het museum is vanuit de lucht goed te zien hoe de watersnoodramp van 1953 ingreep in het landschap, en wat er tegenwoordig wordt gedaan om overstromingen te voorkomen.

VLISSINGEN - Het waren benauwde momenten toen visser Carl van Belzen vorig jaar, zonder reddingsvest aan, overboord sloeg van de Yerseke 138. "Het was slecht weer en ik kon m'n evenwicht niet houden." Veel vissers dragen geen reddingsvest omdat ze het onwerkbaar vinden. 

OOST-SOUBURG - Kinderopvangorganisaties zijn blij met de uitgebreide inspectierapporten van de GGD Zeeland. De GGD voert de inspecties uit om te controleren of een kinderopvang zich houdt aan de strenge regels die gelden. De rapporten van die inspecties zijn nu openbaar.  

KATSEVEER - De automobilist heeft geen schuld aan het dodelijk ongeluk waarbij zondagmiddag een 78-jarige wielrenner op de Katseveerweg bij Katseveer om het leven kwam. Dat concludeert de politie na onderzoek.

VLISSINGEN - Veel vissers hebben een slechte gewoonte: ze dragen op zee geen reddingsvest. Een speciaal daarvoor ontwikkeld reddingsvest moet daar verandering in brengen. Veel vissers dragen hun oude reddingsvest niet, omdat ze het onhandig vinden werken. De hoop is dat ze het nieuwe reddingsvest wél gaan dragen.