- advertentie -

TERNEUZEN  - Dit is de allerlaatste kans voor scheepsspotters: het grote Franse marineschip Jules Verne vaart vandaag door de sluis bij Terneuzen naar Gent, om volledig gesloopt te worden. Het schip wordt rond 13.15 uur in de Westsluis verwacht. 

de stemming

za 28-05-2016, 16:35

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOSTKAPELLE - Een 44-jarige wielrenner uit Oost-Souburg is gewond geraakt toen hij op zaterdagavond tegen een hek reed tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Zijn fiets brak bij de botsing in tweeën. Hij had verwondingen in zijn gezicht en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

SLUIS - Bij een alcoholcontrole in Sluis zijn zaterdagavond zeven automobilisten betrapt op rijden onder invloed. Een van hen, een 44-jarige Belg, moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had ruim drie keer meer alcohol op dan is toegestaan. 

SINT PHILIPSLAND - Een 35-jarige vrouw uit Sommelsdijk is zaterdagavond met haar auto over de kop geslagen op de Philipsdam bij Sint Philipsland. Ze raakt lichtgewond en is met enkele kleine hoofdwonden naar het ziekenhuis gebracht. 

HULST - De brandweer heeft zondagmorgen aan de Hogeweg in Hulst een brand in een schuur met stro geblust. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland lag er in de schuur zo'n 1000 kilo aan stro. 

OOST-SOUBURG - Vandaag zijn er negen wedstrijden gespeeld in de nacompetitie van het amateurvoetbal in onze regio. Vlissingen en Rillandia promoveren naar de derde klasse.

GOES - Bakker Van Meijel uit Clinge is wederom de beste Zeeuwse bolusbakker. Op de Bolusdag in Goes ontving hij zaterdag de Zeeuwse Bolustrofee 2016. Ook in 2014 en 2015 nam de bakker de trofee naar huis. 

WOLPHAARTSDIJK - In Wolphaartsdijk zijn zaterdag keuringen gehouden voor politiehonden. Bij goed gevolg kunnen de honden een certificaat verdienen waarmee ze aan het werk mogen.

AXEL - De loods van een hoveniersbedrijf in Axel is zaterdagmiddag volledig uitgebrand. De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen en een hoogwerker om de brand te blussen en om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het nabijgelegen tankstation. 

ELLEMEET - Nederlandse autoriteiten hebben zich in 2012 voor het karretje laten spannen door Turkije bij de aanhouding van 55 vermeende PKK-aanhangers in Ellemeet. Dat is de conclusie van het VPRO radioprogramma Argos. Een van de arrestanten zou namelijk een infiltrant van de Turkse inlichtingendienst MIT zijn.

NIEUWVLIET - Wanneer je hoort dat iemand op een scootmobiel een reis gaat maken van zo'n 1400 kilometer, ben je enigszins verbaasd. Maar wanneer je dan hoort dat diegene 78 jaar oud is en tijdens deze reis een culinair kookboek gaat schrijven, twijfel je aan de waarheid van dit verhaal. Maar niets is minder waar.

AXEL - Het Open Zeeuws Kampioenschap Zweefvliegen dat dit weekend in Axel gehouden zou worden is afgelast vanwege slechte weersvoorspellingen. Volgens de organisatie was het niet verantwoord om door te gaan vanwege het grote risico op onweer en valwinden.

GOES - Kees Scheurwater uit Krabbendijke is de winnaar van Zeeland Bakt Taart geworden. Met zijn creatie appeltaart aan zee maakte Scheurwater de meeste indruk op de jury. 

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen doet er te lang over om te komen met een nieuwe vorm van rioolheffing. Dat vindt de CDA-fractie in de gemeenteraad. Nu wordt die belasting nog gebaseerd op de WOZ-waarde van de woning. Het CDA noemt dat 'verkapte inkomenspolitiek'.

CADZAND - Het verlengen van het contract voor twee jaar met de hoofdsponsor heeft de ambities van wielerploeg Roompot Oranje Peloton niet veranderd. Dat zegt manager Michael Zijlaard van de wielerploeg.