- advertentie -

TERNEUZEN - De sinds 2 maart jl. vermiste Karin en Willem Geertsma uit Terneuzen zijn terecht. Zij zijn weer naar hun woning teruggekeerd.

de stemming

wo 04-05-2016, 06:26

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

CADZAND-BAD - Bij het project Cadzand-Maritiem is een belangrijke mijlpaal bereikt, de baggerwerkzaamheden in de nieuwe jachthaven zijn afgerond. Ook zijn de nieuwe strekdammen op sterkte en is de kust nu officieel veilig. 

BRESKENS - Jaap Keijmel maakte op 11 sepember 1944 het bombardement van Breskens mee. Een gebeurtenis die hem voor het leven traumatiseerde. 'Iedere nacht als ik wakker word denk ik weer aan de muren en proef ik weer het stof van instortende gebouwen,' aldus Keijmel. 

VEERE - Muziekpodium Zeeland roept publiek op om actie te voeren voor behoud van de culturele organisatie. Door bezuinigingen, en door juist te kiezen voor korte festivals, draait de provincie het Muziekpodium de nek om, schrijft directeur Willem Kniknie in een e-mail. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is woensdag 4 mei 2016. Dit is het nieuws vanmorgen in Zeeland.

HEINKENSZAND - Bo en Mink Remijn (12 en 11 jaar) zijn klaar voor het NK Minibike. De broers uit Heinkenszand doen donderdag mee aan de wedstrijd die in Goes verreden wordt.

NIEUWDORP - Afvalverwerker Indaver heeft maatregelen genomen om vliegenoverlast in Nieuwdorp te voorkomen. Inwoners werden de afgelopen jaren geteisterd door zwermen grote vliegen. Sommige bewoners waren ten einde raad, en moesten soms noodgedwongen binnen blijven.

OOST-SOUBURG - Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) moet de Walcherse gemeenten op het matje roepen, omdat ouders bij zorgloket Porthos zijn gevraagd naar vertrouwelijke, medische gegevens van kinderen. Dat vinden de Tweede Kamerfracties van D66 en PvdA.

VLISSINGEN - De Jonge Democraten (JD), de jongerenvereniging van D66, gaan tijdens Bevrijdingsfestival in Vlissingen flyeren voor de komst een drugstestpunt. In Zeeland is er geen plek om bijvoorbeeld xtc-pillen te testen en dat is volgens de JD en ook het Trimbos-instituut gevaarlijk. Vooral omdat de partydrug steeds populairder wordt.

ZIERIKZEE - In de kleinere Zeeuwse kernen is de laatste vier jaar naar verhouding méér gebouwd dan in de grotere Zeeuwse steden. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Schouwen-Duiveland, Kapelle en Sluis gaan aan kop. Terneuzen, Middelburg en Vlissingen zijn hekkensluiter.

MIDDELBURG - De twee verdachten (25 en 38) van poging tot moord in Terneuzen blijven, ondanks het verzoek van hun advocaten, vastzitten. De mannen zouden in december 2014 een toen 27-jarige Terneuzenaar hebben neergeschoten. Het zou een wraakactie zijn geweest voor de moord op Gideon Verhelst twee weken eerder.

RENESSE - Van politiemensen in opleiding voor hoge functies tot bootwerkers van de Havenvakschool in Rotterdam. Halverwege de 20e eeuw werden honderden jonge jongens onderworpen aan het regime van Outward Bound Nederland in Slot Moermond bij Renesse. Een opleiding met een karaktervormend lessenpakket.

VLISSINGEN - De NS zet drie extra treinen in tijdens Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Deze sprinters rijden in de late uurtjes en hebben Goes als eindbestemming. De laatste vertrekt om 00.36 uur.

MIDDELBURG - Een erespeld voor Sophie Mensen uit Middelburg. Ze is 70 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Net zo lang als de partij bestaat.

WINTAM (B) - De narwal die op 27 april dood werd aangetroffen in de Schelde, in de sluis van Wintam bij Bornem in België is waarschijnlijk gestorven aan verhongering. Dat heeft de autopsie uitgewezen. Het is de allereerste keer dat dit Arctische zeezoogdier in België werd gesignaleerd.