- advertentie -

VLISSINGEN - Zo'n 200 vluchtelingen kregen zaterdagmiddag een warm onthaal bij sporthal Baskensburg in Vlissingen. Het gaat om een noodopvang voor 72 uur. De vluchtelingen komen vanuit Cadzand waar ze ook in een sporthal werden opgevangen.

vr 09-10-2015, 06:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Hoek heeft in de hoofdklasse B de vierde nederlaag van het seizoen geleden. In Katwijk verloor de ploeg van interim-trainer Wesley de Smet met 2-0. Een klasse lager hadden Kloetinge en Bruse Boys wel succes.

GOES - Het lijkt een ouderwetse manier van reclame maken, met een groot reclamebord door een stad fietsen. Maar de jonge ondernemers Pim Zuidijk uit Kapelle en Izak de Heer uit Tholen vinden het een gat in de markt. De zestienjarigen hebben inmiddels hun derde opdracht binnengehaald.

HULST - De politie heeft vrijdag in de gemeente Hulst een 39-jarige man aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht zijn 33-jarige ex-vriendin meerdere malen te hebben mishandeld. Ook verdenkt de politie de man ervan zijn ex-vriendin ernstig te hebben bedreigd.

VLISSINGEN - Twee jongens zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in Vlissingen zwaargewond geraakt toen zij door een dak vielen dat uit asbest was vervaardigd. Ze maakten een val bij een loods aan de Oude Industrieweg. De twee slachtoffers vielen vier tot zes meter naar beneden.

VLISSINGEN - Bij het station in Vlissingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Middelburg aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

OOST-SOUBURG - Vanwege het warme voorjaar en de warme zomermaanden zijn dit jaar extreem veel tekenbeten gemeld. Deze zomer zijn nog meer meldingen gedaan dan in het topjaar 2012.

VLISSINGEN - Het is vermoedelijk de duurste theateract ooit in Zeeland met een toegangsprijs van 89 euro. Vanavond treedt in Vlissingen muzieklegende Dionne Warwick op. De 74-jarige veterane is bekend van wereldhits als I Say a Little Prayer, Do Yo Know the Way to San José en I’ll Never Fall in Love Again.

OOST-SOUBURG - De afgelopen week stond het Zeeuwse nieuws grotendeels in het teken van de aanvaring van het vrachtschip Flinterstar met de tanker Al Oraiq voor de kust van Zeebrugge. Omroep Zeeland heeft van acht vragen over de olie de antwoorden op een rijtje gezet.

KAMPERLAND - Aquacultuur vergt veel geduld en doorzettingsvermogen, dat is het oordeel van Adri Bout, directeur van Seafarm in Kamperland. Zijn tarbot- en mesheftenkwekerij is na 15 jaar uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met 25 mensen in dienst. Maar dat ging niet vanzelf.

'S-HEERENHOEK - In 's-Heerenhoek staat een enorme tent ter gelegenheid van het oktoberfeest, dat zaterdag wordt gehouden. Dit jaar grootser dan ooit, want de carnavalsstichting De Koenkelpot bestaat 55 jaar en dat wordt op grootste wijze gevierd.

VOGELWAARDE - Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagmiddag bij een inval in Vogelwaarde een man opgepakt. Met behulp van een ram werd een deur geforceerd om de woning aan de Rapenburg (N688) binnen te komen.

MIDDELBURG - Eindelijk kan de provincie eens een keer goed nieuws melden over de Sloeweg. Want ondanks alle tegenslagen, missers, blunders en tekorten, ligt het werk aan de verdubbeling van de weg tussen de A58 en de Westerscheldetunnel nu voor op schema.

ROTTERDAM - Het Ronald McDonald Huis in Rotterdam gaat onderzoeken of er een vestiging van de organisatie in Zeeland kan komen. Het huis bij het Sophia Kinderziekenhuis bestaat 30 jaar en wil de komende jaren uitbreiden. Het zou gaan om een huiskamer in één van de Zeeuwse ziekenhuizen.

TERNEUZEN - Zeeland krijgt een nieuwe suikerterminal. Het Belgische Vlaeynatie gaat een nieuwe terminal voor op- en overslag van witte suiker bouwen op de Axelse Vlakte in het havengebied van Terneuzen. De komst van de nieuwe Zeeland Sugar Terminal levert ongeveer dertig arbeidsplaatsen op.