ZOUTELANDE - In Duitsland is het paasvakantie en dat betekent een invasie van Duitse toeristen in Zeeland. Samen met het lange paasweekend in Nederland zorgt dat voor veel drukte de komende dagen. Volgens de VVV loopt de bezettingsgraad op tot tachtig procent. De toeloop van toeristen zorgt vandaag op de N57 en de A58 voor extra drukte.

de stemming

vr 18-04-2014, 15:56

HULST - René van Domburg van Progressief Hulst neemt de plaats in van vertrekkend gemeenteraadslid Frans de Vries. De Vries stopt als raadslid in de gemeente Hulst vanwege gezondheidsredenen.

THOLEN - De politie heeft donderdag in een woning aan de Kruittoren in Tholen drie mensen betrapt toen ze bezig waren met het knippen van hennepplanten. Het gaat om een 53-jarige man, een 27-jarige vrouw en een 39-jarige vrouw uit België. Ze zijn aangehouden. In de woning zijn 101 hennepplanten in beslag genomen.

OOST-SOUBURG - Een 29-jarige Vlissinger die in de nacht van het Bevrijdingsfestival 2012 twee fietsers aanreed, heeft van de rechtbank een zwaardere straf gekregen dan het OM had geëist. De man kreeg een werkstraf van 240 uur, vier maanden voorwaardelijke celstraf, een geldboete van 390 euro en is vier jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

VLISSINGEN - Een film over en door Zeeuwen, gedraaid in de provincie. Dat is de intentie van de film Solle. Die gaat over twee jonge mannen die onder moeilijke omstandigheden verliefd worden. De cast is rond, de cameraploeg ook. Alleen, het geld is nog een probleem.

HULST - Tijdens een drugsactie in de binnenstad van Hulst zijn donderdag vijf personen aangehouden. De drugsactie werd gehouden naar aanleiding van klachten uit de buurt.

VEERE - Vanaf zaterdag kunnen mensen gebruikmaken van de watertaxi in Veere. Initiatiefnemers Paul van Kerkhoven en Carel Peterson zijn vorig jaar begonnen met de voorbereidingen en zijn blij dat de taxi nu daadwerkelijk in de vaart wordt genomen.

WEMELDINGE - Het wordt zijn eerste grote klassieker ooit en dus is Marco Minnaard (25) uit Wemeldinge gespannen voor de Amstel Gold Race van aankomende zondag. De renner van Wanty-Groupe Gobert gaat voor het eerst meer dan 250 kilometer fietsen en mikt op een vroege ontsnapping.

GOES - Jonge patiëntjes in het ADRZ in Goes krijgen vandaag bezoek van de paashaas. Ieder kind op de polikliniek en de verpleegafdeling krijgt een chocoladepaashaas. De actie is een idee van Chocolate Lovers in Middelburg.

GRONINGEN - Alles is Liefde en Omarm van BLØF en Oceaan van Racoon waren donderdagavond te horen in The Passion 2014 in Groningen. Het tv-evenement van EO en RKK vertelt jaarlijks het lijdensverhaal van Jezus aan de hand van bekende Nederlandstalige muziek.

HULST - Eric Provoost uit Hulst heeft de e-Learning Award gewonnen. Hij heeft deze prijs gekregen voor de app 'Mobile Music Trainer' die hij heeft ontwikkeld.

OOST-SOUBURG - Het aantal Zeeuwse jongeren dat een Haltstraf kreeg na een zwaar vergrijp is flink gestegen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Stichting Halt. Volgens Halt komt dat onder meer omdat steeds vaker wordt gekozen om jongeren te verwijzen naar Halt in plaats van ze te veroordelen tot een taakstraf.

VLISSINGEN - De LPV, PSR, SP en D66 hebben een akkoord bereikt over een nieuwe coalitie in de gemeente Vlissingen, dat is donderdag bekend gemaakt. Speerpunten zijn het op orde brengen van de gemeentefinanciën, het op een sociale en solidaire wijze vormgeven van de decentralisaties en het werken aan een nieuwe bestuurscultuur.

HULST - In een woning in Hulst zijn woensdagmiddag vijf verwaarloosde honden aangetroffen. De eigenares moet voor deze dieren een ander adres zoeken.

RENESSE - Renesse maakt zich met gemengde gevoelens op voor het nieuwe toeristenseizoen. Ondernemers vrezen dalende omzetten door de nieuwe regels voor alcohol. Jongeren laten Renesse daardoor links liggen en verkiezen het buitenland voor een vakantie.