vr 06-03-2015, 06:26

RITTHEM- Het boek over Jos Broeke uit Ritthem is meer dan dan een boek over het weer. De enige echte weerman van Zeeland vertelt in het boek 'Jos én het weer in Zeeland' vrijuit over zijn persoonlijk leven.

TERNEUZEN - De Kanaalzone is booming business. Dat zegt burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen. Naast de nieuwe meststoffenfabriek op de Axelse Vlakte, waarvoor donderdag het startsein werd gegeven, komt er mogelijk nog een nieuwe fabriek in die regio.

ZIERKZEE - Opnieuw heeft er brand gewoed in een sloopwoning in Zierikzee. Ditmaal gaat het om een sloopwoning aan de Marisstraat. Kort na 03.00 uur kwam de melding binnen, iets meer dan een uur later had de brandweer het vuur onder controle.

RILLAND - Tankstation De Meeuw in Rilland is verkocht. Het bedrijf was vijftig jaar in handen van de 69-jarige Wim Meeuwsen en is inmiddels een begrip in Zeeland. Het tankstation staat bekend om zijn lage brandstofprijzen.

KRABBENDIJKE - De nieuwe hoogspanningslijn tussen Borssele en Rilland komt verder van Krabbendijke af te liggen. Dat voorstel presenteerde netbeheerder TenneT donderdagavond in het dorpshuis De Meiboom. Wel komen daarmee vier woningen in Roelshoek in de risicozone te liggen.

AMSTERDAM - De Zeeuwse documentaire "Racoon: Blue Days, Song Days" is donderdag in de Melkweg in Amsterdam in première gegaan. De uit Bruinisse afkomstige Erik de Bruyn heeft de documentaire geregisseerd.

VLISSINGEN - Een deel van de Boulevard in Vlissingen was donderdagavond afgezet omdat een groep van zo'n 200 orthodoxe joden het hotel Arion uitkwam en buiten op de stoep feestvierden. De politie was aanwezig om toezicht te houden.

TERNEUZEN - De twee vrouwen die deze week door de politie zijn aangehouden in verband met de schietpartij in de Iepenlaan op 16 december 2014, zijn donderdagmiddag in vrijheid gesteld. De vrouwen blijven wel verdachten in het onderzoek.

ZIERIKZEE - De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij in de Wielingenstraat in Zierikzee opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip.

VLISSINGEN - De film over Michiel de Ruyter is in Vlissingen het meest bezocht van Nederland. Ruim 25.000 mensen zagen de film in de geboortestad van De Ruyter. Dat is vijfduizend bezoekers meer dan in Pathé De Kuip, de nummer twee in deze lijst.

HOEK - Gert-Jan van Leiden gaat HSV Hoek verlaten. De verdedigende middenvelder kiest voor een studie in Amsterdam en gaat in de hoofdstad op zoek naar een nieuwe club. Verdediger Thomas van den Houten blijft Hoek wel trouw.

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond in Middelburg een 24-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een valse aangifte te hebben gedaan.

OOST-SOUBURG - Als het aan een meerderheid van de Nederlanders ligt hoeft de Eerste Kamer niet te worden afgeschaft. Maar de meeste mensen die vinden dat de Senaat wèl kan worden afgeschaft, wonen in Zeeland. Dat blijkt uit een panelonderzoek van EenVandaag in samenwerking met de regionale omroepen.

OOST-SOUBURG - Tijdens extra controles op bellen tijdens het rijden heeft de politie de afgelopen twee maanden 300 boetes uitgedeeld en 40 mensen gewaarschuwd. Sinds begin dit jaar wordt extra gecontroleerd op afleiding in het verkeer. De smartphone is daarbij één van de grootste boosdoeners. 5 tot 25% van alle verkeersslachtoffers valt door afleidingen in het verkeer.