- advertentie -

MIDDELBURG - Een goed begin voor het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival. Zo'n 3500 mensen kwamen kijken naar BLØF en daarmee was de eerste avond meteen uitverkocht. Vorig jaar, toen Ilse de Lange het festivalhart opende, kwamen zo'n 2800 muziekliefhebbers naar het plein.

de stemming

vr 29-08-2014, 15:51

OOST-SOUBURG - Het aantal mensen met een bijstanduitkering in Zeeland is nog altijd een stuk lager dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vandaag zijn bekendgemaakt. Waar in Zeeland 1,8 procent van de Zeeuwse bevolking een bijstanduitkering ontvangt, is dat voor heel Nederland 2,4 procent.

KRUININGEN - Openluchtzwembad Den Inkel in Kruiningen staat in de top tien van de 'Zwembad van het jaar verkiezing' voor openluchtzwembaden. Den Inkel kreeg van de stemmers een ruime 9 en belandde daarmee op plek 9. Zwembad De Goudvijver uit Serooskerke is op de 14e plaats terechtgekomen.

'S-HEER ARENDSKERKE - Automobilisten die gebruik maken van de Sloeweg zal het niet zijn ontgaan. De weg wordt de komende twee jaar verdubbeld. De aannemer is inmiddels begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

BRESKENS - Zeilen in een bootje, varen in ene kano of lopen over water in een waterbal. Jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen konden vandaag in de haven van Breskens kennismaken met verschillende watersporten.

AXEL - De gestopte zwemclub De Otters uit Axel heeft een bestemming gevonden voor het geld dat nog in kas zat. Met de 12.000 euro schenkt de zwemclub twee speeltoestellen aan Axelse openluchtzwembad 't Plaatje.

HEINKENSZAND - Frans Sturm heeft het na veertig jaar eindelijk voor elkaar: hij heeft een zwarte dahlia gekweekt. Zwarte bloemen zijn zeer zeldzaam en erg populair. In het verleden is er bijvoorbeeld eeuwenlang gezocht naar een zwarte roos en zwarte tulp.

HULST - De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een 33-jarige man uit Hulst aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij vanuit zijn woning in de binnenstad in hard- en softdrugs handelde.

KAPELLE - Een 16-jarig meisje uit Kruiningen is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Kapelle. Zij is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

AARDENBURG - Installatiebedrijf Jan de Ridder Installaties BV in Aardenburg is failliet. Hierdoor verliezen zes werknemers hun baan. Mogelijk kunnen twee of drie van hen nog aan de slag bij een ander installatiebedrijf.

TERNEUZEN - De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van een mishandeling in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 augustus op de Markt in Terneuzen. De mishandeling gebeurde rond 04.00 uur.

MIDDELBURG - Leerlingen van de Zeeuwse basisscholen gaan hun fietsvaardigheden voortaan met helm op trainen. Volgens de Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) is een fietshelm voor kinderen noodzaak.

MIDDELBURG - Na tien jaar is BLØF terug op het Abdijplein in Middelburg. Vrijdagavond opent de band het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival.

DISHOEK - Op het strand van Dishoek heeft een sportvisser donderdag een giftige pijlstaartrog gevangen. Van kop tot staart was de vis een meter lang. De visser heeft een filmpje en een foto van zijn vangst gemaakt. Daarna heeft hij de giftige vis weer teruggezet in zee.

MIDDELBURG - Het kleurrijk ingerichte terras van café De Herberg in Middelburg heeft 'een beetje te veel kleur'. Volgens de welstandscommissie past het terras niet binnen het zogenoemde terrassenbeleid van de gemeente Middelburg. Er was een anonieme klacht ingediend tegen het terras ingediend.