- advertentie -

BORSSELE - De brandweer is zondagmorgen om 11:00 uur uitgerukt voor een melding van brand bij de kerncentrale in Borssele. Het bleek loos alarm. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er tijdens controlerondes niks aangetroffen.

de stemming

vr 19-09-2014, 15:56

GOES - Ruim 300 fietsers reden zondagmorgen mee met de 3e Grand Tour Johnny Hoogerland. De fietstocht wordt georganiseerd door Stichting Jayden die zich inzet tegen neuroblastoom kanker bij kinderen. Rond het middaguur was er ruim €4000 opgehaald voor het goede doel.

OOST-SOUBURG - Grote uitslagen vanmiddag op de Zeeuwse velden. In de 4e klasse A won Jong Ambon na een doelpuntrijke wedstrijd met 9-3 van Wolfaartsdijk. In diezelfde klasse versloeg Heinkenszand Waarde met 7-0.

HOEK - Topklasser Hoek heeft een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Excelsior Maassluis. De nog puntloze hekkensluiter won in Hoek met 1-3. Een prachtige goal van Nick de Groote was voor Hoek het hoogtepunt van een verder teleurstellende middag.

'S- HEER ABTSKERKE - Op Hoeve Van der Meulen in ’s-Heer Abtskerke is zaterdagochtend de eerste klapbank van Zeeland onthuld. Dat gebeurde tijdens de 'Erfgoeddag in het Landschap'.

VLISSINGEN - Op de Minister Lelystraat in Vlissingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een jongen (17) aangehouden, omdat hij probeerde aan een controle te ontsnappen. Hij had teveel alcohol gedronken en geen rijbewijs bij zich.

NIEUWERKERK - Een man is vrijdagavond rond 22.30 uur gewond aangetroffen op de parallelweg van de N59 bij Nieuwerkerk. Een automobilist, die over de N59 reed, zag in de buurt van de Vissersweg iets liggen. Hij ging terug en vond een gewonde man. Het slachtoffer was nauwelijks aanspreekbaar.

VOGELWAARDE - Het ongeluk bij Vogelwaarde waarbij zaterdagmiddag vijf mensen uit Vogelwaarde gewond zijn geraakt lijkt te zijn veroorzaakt door een 19-jarige man. Uit politieonderzoek blijkt dat hij op de Schoolstraat waarschijnlijk niet genoeg rechts hield. Hij botste frontaal op een tegenligger.

ZOUTELANDE - Zeeland heeft niet langer de hoogste duintop van Nederland. Bij recente metingen in Noord-Holland is gebleken dat een duintop bij Schoorl hoger is.

VLISSINGEN - De zeezwemwedstrijd de Scheldebeker krijgt een vervolg. De wedstrijd in de monding van de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens wordt weer gezwommen in 2019. Frans Reijniers van de organisatie noemt het schitterend en is trots.

VLISSINGEN - Acteur Rutger Hauer heeft vrijdagavond de Grand Acting Award Film by the Sea gekregen. Het filmfestival eert de acteur die doorbrak met de film Turks Fruit vanwege zijn indrukwekkende oeuvre. Hauer arriveerde vrijdagmiddag per helikopter.

GOES - Claudia Brandenburg is de opvolger van Rinus van Riel binnen de Raad van Bestuur van het ADRZ. Van Riel vertrekt in december bij het ADRZ na een interimperiode van iets meer dan een jaar.

AXEL - In Axel en omgeving wordt dit weekend gevierd dat het gebied precies 70 jaar geleden werd bevrijd van de Duitsers. In Axel hebben de Polen daar de beslissende hand in gehad, en daardoor is de band tussen Polen en Axel er één van dankbaarheid en respect..

GOES - Zeeuwse gemeenten en de Veiligheidsregio Zeeland houden woensdagavond 24 september een grote bijeenkomst, voor slachtoffers van de kettingbotsingen op de A58, afgelopen dinsdag. De bijeenkomst is in Theater De Mythe in Goes en start om 19.30. Ook familie en ooggetuigen van de ongelukken zijn welkom.

OUWERKERK - Rijkswaterstaat gaat de regels voor het sluiten van de stormvloedkering versoepelen. Dat is op aandringen van het waterschap. Volgens het schap kunnen dijken rond de Oosterschelde die zijn voorzien van nieuwe steenlagen en begroeiing door hoog water worden aangetast. Dat bleek vrijdag uit de reacties van alle betrokken overheden op een bijeenkomst over het nieuwe Deltaprogramma.