- advertentie -

DEN HAAG - Een tweede kerncentrale in Zeeland wordt door minister Henk Kamp niet uitgesloten. Dat zegt Kamp in een interview met de NOS. Onder dit kabinet is daar geen sprake van door afspraken met de PvdA. 

de stemming

vr 09-12-2016, 16:11

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

BRUINISSE - Drie automobilisten hebben bij een verkeerscontrole hun auto achter moeten laten. Zij konden bij een verkeerscontrole van de politie en de belastingdienst hun openstaande rekeningen niet gelijk betalen. Hun auto is in beslag genomen. 

HULST - Een man die donderdag in Hulst van achteren op een auto reed, is er na het ongeluk vandoor gegaan. De man gaf de andere automobilist aan verderop langs de weg gegevens uit te willen wisselen. De geraakte automobilist stopte op de afgesproken plek, maar de man reed door.

NIEUW NAMEN - De politie heeft donderdag vijf Britse stropers aangehouden op verdenking van stroperij. De mannen werden aangehouden in de Emmapolder bij Nieuw Namen.

SLUIS - Een museum vol bizarre uitvindingen opent dit weekend in Sluis. In het Bizarium zijn uitvindingen te bekijken die ooit bedacht zijn, maar niet uitvoerbaar waren.

GOES - Medewerkers van webwinkel Bax-shop geloven niet dat er iets zal veranderen aan de arbeidsomstandigheden bij het bedrijf. Dat blijkt uit gesprekken die Omroep Zeeland de afgelopen weken heeft gehad met medewerkers. Vrijdag heeft vakbond CNV Vakmensen gepraat met de directie over mogelijke veranderingen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse actrice Lente Voorhoeve, die in de veelbesproken reclame van een zorgverzekeraar een sexy arts speelde, is helemaal klaar met dat getrol op internet. Daarom komt zij nu met een videoboodschap tegen internetpesten.

BURGH-HAAMSTEDE - Van over heel de wereld is er interesse voor de Zeeuwse kweeksla die in de verpakking groeit. Ruim twee maanden nadat het bedrijf VitroPlus uit Burgh-Haamstede de Zeeuwse PioniersPrijs 2016 won, blijven de vragen over de sla binnenkomen, zegt de directie. 

ALMELO / BORSSELE - Nederland moet zich niet bezighouden met de sluiting van de kerncentrale in Borssele, maar juist nadenken over de bouw van een tweede kerncentrale in Zeeland. Dat zegt directeur Ad Louter van uraniumverrijker Urenco Nederland.

OOST-SOUBURG - Als iemand een prijs wint in de Postcode Loterij dan mogen vooral familie en vrienden meegenieten. Ze mogen bijvoorbeeld mee op reis of mee uit eten. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de Postcode Loterij.

HOEK - De protestantse kerk in Hoek is weer klaar voor gebruik. Bijna twee jaar geleden werd de dorpskerk grotendeels verwoest door een brand. De gemeente zat niet lang bij de pakken neer en herbouwde een modernere kerk. Vandaag is de officiële opening.

MIDDELBURG - Achttien kilo illegaal vuurwerk en drie nepwapens zijn in beslag genomen na buurtonderzoek in Middelburg. Aanleiding voor dat onderzoek was de gigantische knal woensdagavond in de Sint Janstraat waarbij dertien ruiten sneuvelden. Een 24-jarige Middelburger is aangehouden.

VROUWENPOLDER - Ondernemer Marco Doeleman reageert teleurgesteld op het besluit van de gemeenteraad van Noord-Beveland. Die besloot unaniem om nee te zeggen tegen het plan voor een eiland in het Veerse Meer. Doeleman geeft echter niet op en wil nog in gesprek met diverse overheden en betrokken partijen.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 9 december 2016 en dit is het nieuws in Zeeland.

OVEZANDE - DI-RECT, Jebroer, The Grand East, CUT_ en Ferocious Dog. Dat zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt en op zaterdag 27 mei 2017 tijdens Klomppop Festivalweekend optreden.