- advertentie -

OOST-SOUBURG - De politie heeft vannacht een 22-jarige man uit Vlissingen betrapt en aangehouden bij het vernielen van auto's. De verdachte bekende ook de vernielingen van auto's vorige maand in Vlissingen en Oost-Souburg.

de stemming

zo 23-04-2017, 13:51

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

Wilhelminadorp - Op de Deltaweg bij Katseveer is zondagmiddag bij een frontale botsing een racefietser om het leven gekomen. 

KAPELLE - In Antwerpen is zaterdagmiddag een 48-jarige man uit Hoogerheide aangehouden. Hij wordt ervan verdacht diezelfde middag in Kapelle met een vuurwapen te hebben gedreigd.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse amateurclubs hebben vanmiddag goede zaken gedaan. Kloetinge pakte een eenvoudige overwinning op Zuidland. Doordat concurrent WNC punten verspeelde in eigen huis nam het ook de koppositie over in de 1e klasse C. Hoek was thuis te sterk voor naaste belager RVVH en blijft stabiel in de middenmoot meedraaien. Bruse Boys heeft nog een punt nodig om kampioen te worden in de 2e klasse.

BORSSELE - Een bestuurder onder invloed heeft vrijdagavond voor problemen gezorgd op het tolplein van de Westerscheldetunnel. De man, een 32-jarige inwoner van Zaamslag, had geen geld bij zich en kon ook niet met een pasje betalen. Toen hem werd gevraagd om achteruit te rijden, ramde hij een paaltje.

OOSTKAPELLE - Tulpen, narcissen en gladiolen. Tijdens de Zeeuwse Bloembollenroute zijn ze allemaal te zien. De route is gisteren begonnen en gaat vandaag door. Drie Walcherse tuinen doen mee.

GOES - Cafetaria Snack77 bakt volgens het AD de beste frites van Zeeland. De zaak aan de Oostsingel in Goes komt als beste Zeeuwse frituur uit de bus bij de landelijke friettest. Landelijk eindigt Snack77 op de 37-ste plek.

GOES - Zeeland krijgt een derde crematorium. Aan de Nansenbaan in Goes, ter hoogte van de nieuwe aansluiting op de A58, zijn de werkzaamheden begonnen. Het nieuwe crematorium is vooral bestemd voor inwoners van de Bevelanden. Die moeten nu nog naar Middelburg of Terneuzen voor een crematie.

GROESBEEK - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft met FC Dordrecht de afstand met Achilles'29 op drie punten weten te houden. In de Jupiler League speelden de twee laaggeklasseerde clubs met 2-2 gelijk.

SEROOSKERKE - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Serooskerke (W) is vrijdagavond een man gewond geraakt. Door een nog onbekende oorzaak belandde de automobilist in een greppel aan de andere kant van de weg. 

OOST-SOUBURG - De jodiumtabletten, ook wel kernramppillen genoemd, worden in september thuis bezorgd bij Zeeuwse jongeren onder de 18. Die pillen beschermen tegen het radioactieve jodium dat vrij kan komen als er een ongeval is bij een kerncentrale. De pillen worden via de post bezorgd.

HULST - De programmering van muziekfestival Vestrock in Hulst is rond. De laatste bands zijn toegevoegd aan de line-up, met als meest aansprekende naam Maxi Jazz, de frontman van Faithless dat bekend staat van hits als Insomnia en God is a DJ

KAPELLE - Hij moest er lang en breed over nadenken en kwam uiteindelijk tot de beslissing om niet op een bod van 30.000 dollar in te gaan. De waarde van Jurian van der Hart's Facebookpagina over trucks is eigenlijk niet in geld uit te drukken.

GOES - De samenwerking tussen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en het Erasmus MC kan van start. Vrijdag kregen beide partijen een groen sein van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), dat kijkt naar de gevolgen voor de concurrentie.  Met dat akkoord is de samenwerking officieel begonnen.