KLOETINGE - Kloetinge maakt zich op voor de Zeeuwse versie van 'The Passion'. Morgen staat het dorp in het teken van theaterspektakel 'De Passie van Kloetinge'.

de stemming

vr 27-03-2015, 14:31

OOST-SOUBURG - De burgemeester van de Limburgse gemeente Echt-Susteren, Jos Hessels, zegt zich geen zorgen te maken over de komst van een grote groep orthodoxe joden. Het zijn de volgelingen van de omstreden rabbijn Berland die de afgelopen maand verbleven in Heinkenszand.

HULST - In Hulst is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige inwoner aangehouden. Hij wordt verdacht van aanranding en mishandeling.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta verwacht 15 miljoen euro aan dividend uit te keren aan de Zeeuwse gemeenten en provincie. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Delta kan dit dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders dankzij een positief resultaat over 2014.

KLOETINGE - Emergis heeft vrijdag de Herstelacademie geopend. In de academie worden antwoorden gegeven op vragen als: hoe kom ik uit de schulden en hoe vind ik de balans in mijn leven terug? De academie staat op het terrein van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Kloetinge.

TERNEUZEN - De N62 (Tractaatweg) is volgende week woensdag van 20.00 uur tot 05.00 uur donderdagmorgen deels afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de N683, N61 en de N252. Dit wordt met gele borden aangegeven.

OOST-SOUBURG - De prijzenkast van JB Meijers en zijn Common Linnets blijft maar groeien. Donderdagavond won de band in Berlijn een ECHO Award in de categorie 'Newcomer International'. De band van Ilse DeLange en de in Hulst opgegroeide JB Meijers werd verkozen boven onder meer George Ezra en Sam Smith.

MIDDELBURG - Het Juridisch Loket in Middelburg stopt vanaf 7 april met het geven van juridisch advies aan de balie. Er wordt voortaan alleen telefonisch en online advies gegeven of op afspraak.

HOEK - De reconstructie van de N61 tussen Schoondijke en Hoek is zo goed als klaar. Vrijdagavond wordt het laatste deel van de nieuwe hoofdrijbaan opengesteld. De werkzaamheden hebben in totaal twee en een half jaar geduurd.

AXEL - Kimberly van Hoorn (23) uit Axel doet dit weekend mee aan het Europees kampioenschap voor make-up artiesten. Ze werkt in het dagelijks leven bij kapsalon Burny's in Axel. En zij is niet het enige talent dat daar vandaan komt.

MIDDELBURG - Een Middelburgse vrouw is donderdagavond op haar fiets bestolen van haar handtas. Een man griste de handtas van haar fietsrek en sloeg op de vlucht. De politie is op zoek naar getuigen.

VLISSINGEN - De politie heeft donderdagnacht een 39-jarige Vlissinger betrapt bij het stelen van diesel uit een vrachtwagen in Vlissingen. De man is opgepakt en voorgeleid aan een hulpofficier van justitie.

MIDDELBURG - Een 36-jarige man uit Spijkenisse is in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt voor het bezit van een vuurwapen.

HEINKENSZAND - De joodse volgelingen van rabbijn Eliezer Berland zijn vrijdagmiddag vertrokken uit vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. Bepakt en bezakt stapten ze rond 15:00 uur in bussen. Parkmanager Robert Jan Provoost denkt dat de groep naar Limburg vertrekt.

MIDDELBURG - Bij de arrestatie van twee Engelsen in Middelburg zijn vrijdagmorgen twee agenten lichtgewond geraakt. De mannen van 25 jaar en 62 jaar werden aangehouden nadat ze, in dronken toestand, voor een rijdende ambulance sprongen.