- advertentie -

AMSTERDAM - In de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam genaamd De Bunker begint maandag de rechtszaak tegen de opdrachtgevers voor de smokkel van cocaïne die leidde tot de grootste drugsvangst in Nederland tot nu toe. In de haven van Vlissingen werd in 2003 ruim vier ton cocaïne gevonden op een schip uit Venezuela.

zo 07-02-2016, 13:55
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

CADZAND - De halve marathon van Cadzand is gewonnen door Tim Pleijte uit Vlissingen en Annemie Danneels uit Knokke-Heist. Daarmee kreeg de wedstrijd dezelfde winnaars als in 2015.

VLISSINGEN - In Vlissingen is dit weekend de jaarlijkse Scheepvaartdag gehouden. Honderden jongeren kwamen daar naar toe om zich te oriënteren op een maritieme of logistieke opleiding.

BRUINISSE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bestuurder van een opgevoerde brommobiel betrapt bij Bruinisse. De brommobiel van de 17-jarige jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland kon met gemak honderd kilometer per uur halen.

OUWERKERK - Toenemende vergrijzing en het uitblijven van aanwas van jeugd is één van de belangrijkte bedreigingen voor het zendamateurschap. Volgens de Delta Radio Communicatie Ondersteuning (DRCO) is een radionetwerk een belangrijke back-up bij rampen als de digitale communicatiemiddelen het laten afweten.

ARNEMUIDEN - TOP Arnemuiden heeft zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar de play-offs voor promotie naar de Korfbal League. In Sporthal de Blikken was de ploeg van Arco Goedkoop te sterk voor directe concurrent Deetos Snel. Mede dankzij een ijzersterke tweede helft werd het 30-27.

AARDENBURG - In West-Zeeuws-Vlaanderen wordt alleen in Aardenburg carnaval gevierd, maar je hoeft de Aardenburgers niet te vertellen hóe je dat doet.

GOES - Zeeuwse judotalenten hebben vandaag les gehad van Deborah Gravenstijn. De judoka die twee Olympische medailles heeft gewonnen is nu kracht- en conditietrainer. Ze kwam speciaal naar Goes om de Zeeuwse talenten nog verder te helpen.

SINT JANSTEEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Heerlijkheid in Sint Jansteen twee Belgen aangehouden omdat zij 96 wietplanten in hun auto hadden liggen. Agenten die achter de auto reden, roken een zeer sterke wietgeur en gaf daarom de Belgen een stopteken.

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man uit Zierikzee betrapt met een gestolen computer achterop zijn fiets. De politie vermoedt dat hij die vlak daarvoor had meegenomen uit een container van de milieustraat in zijn woonplaats.

MIDDELBURG - Roy Hendriksen uit Middelburg gaat volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij Helmond Sport. Dat maakte de Brabantse eerstedivisieclub zaterdag bekend. Helmond Sport wordt de eerste profclub voor Hendriksen als hoofdtrainer.

GOES - De politie heeft vrijdag bij een inval in een woning aan de Nieuwstraat in Goes grote hoeveelheden harddrugs gevonden. In totaal zijn er negen verdachten aangehouden.

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagavond een 36-jarige man uit Vlissingen opgepakt voor het dealen in verschillende soorten harddrugs. Hij werd opgemerkt bij een drugscontrole in de Verkuijl Quakkelaarstraat.

OUWERKERK - Radiofrequenties die gebruikt werden na de watersnoodramp van 1953 waren zaterdagmiddag weer even gevuld. Zendamateurs van onder meer de Walcherse afdeling van de vereniging van radioamateurs zonden uit op de toenmalige noodfrequentie 3700 KHz op de korte golf.

VOSSESTAD - De stadhuistoren in Hulst moet het zonder de bekende kiel doen. Het waait te hard in Vossestad om de kiel over de toren te kunnen trekken, zo laat A.H.C. De Vossen weten.