- advertentie -

TERNEUZEN - Ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen maakt zich geen zorgen over de komst van het nieuwe grote ziekenhuis op de grens bij Knokke. Met goede service en korte wachttijden zegt het ziekenhuis de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

de stemming

di 30-09-2014, 06:35

VLISSINGEN - De grote wereldbol, gemaakt van plastic flessen, blijft definitief in Zeeland. Het kunstwerk van Peter Smith dat nu nog op het Bellamypark in Vlissingen staat, krijgt een plaatsje in Terneuzen. De bol met een doorsnee van vijf meter verhuist morgen per schip.

ZOUTELANDE - Het onderdeel Electric Run van de Kustmarathon Zeeland heet voortaan Light Kust Run. Een Amerikaans bedrijf dat de naam Electric Run heeft geregistreerd, dreigde met een boete van tweeduizend euro per dag.

AXEL - De finalewedstrijd van het Open Zeeuws Kampioenschap Motorcross in Axel van komende zaterdag is afgelast.

ZONNEMAIRE - Gezellig samen lekker eten, dat is het doel van de maandelijkse aanschuiftafelavonden bij restaurant d'Ouwe Smisse. Tijdens deze avonden zitten de gasten met elkaar aan een grote tafel.

MIDDELBURG - De Kindertelefoon Zeeland houdt op te bestaan. De landelijke organisatie brengt het aantal locaties terug van 18 naar 7. Al sinds 1 augustus zijn er geen Zeeuwse vrijwilligers meer actief.

TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse huisartsen blijven patiënten doorverwijzen naar ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Met het ziekenhuis in Terneuzen zijn de contacten goed en het zorgniveau is hoog. "Het blijft onze primaire partner," zeggen de huisartsen.

MIDDELBURG - De 67-jarige Cees Maas is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van energiebedrijf Delta. Maas die al sinds mei lid was van de raad is de opvolger van Daan van Doorn die vorige week aftrad.

MIDDELBURG - Elk najaar is het raak. Auto’s raken in de slip, bestuurders verliezen de macht over het stuur of voertuigen komen tot stilstand tegen een boom. In dit oogstseizoen zijn wegen soms spekglad door resten modder van de akkers.

TERNEUZEN - In het havengebied van Vlissingen is het project Sloewarmte begonnen. Daarbij wordt de restwarmte van olieraffinaderij Zeeland Refinery gebruikt door andere bedrijven in Vlissingen-Oost. Het doel is om de uitstoot van kooldioxide te beperken en kosten te besparen.

OOST-SOUBURG - De eerste Zeeuwse agenten hebben maandagmorgen hun nieuwe uniform gekregen. Dat gebeurde op de politieacademie in Ossendrecht. De komende drie weken krijgen alle Zeeuwse agenten die op straat werken hun nieuwe kleding overhandigd.

ZOUTELANDE - De afgelopen weken is er in huize Lievense over niets anders gesproken dan de kustmarathon. Lein en Lenie Lievense zijn dag en nacht bezig met de allerlaatste voorbereiding van het grootste sportevenement van Zeeland.

KOEWACHT - Op de Emmabaan in Koewacht is maandagochtend een zwaargewonde pony gevonden die was aangereden. Het dier, dat was ontsnapt uit een wei, had beide achterbenen gebroken. Een dierenarts heeft de pony laten inslapen.

MIDDELBURG - Als de SGP na de verkiezingen in maart weer deel uitmaakt van het dagelijks provinciebestuur, wordt Harry van der Maas gedeputeerde namens de staatkundig gereformeerden.

NIEUW-NAMEN - De brandweerkazerne in Nieuw-Namen staat te koop, meldt de gemeente Hulst. Het gebouw is niet meer nodig omdat de brandweer in Nieuw-Namen voortaan samenwerkt met de brandweer in Kieldrecht in België.