- advertentie -

NEELTJE JANS - De Stormvloedkering in de Oosterschelde is weer open. Om 06.20 uur woensdagmorgen werden de schuiven van de kering door Rijkswaterstaat geopend en rond 7.30 uur was de kering weer helemaal open. 's Nachts was de kering gesloten omdat bij de Roompot een waterstand van meer dan 3 meter boven NAP werd bereikt. Het hoogste peil was 3 meter en 19 centimeter, omstreeks 02.00 en 02.45 uur.

de stemming

wo 22-10-2014, 06:11

TERNEUZEN - Op het Stadhuis in Terneuzen worden woensdagmiddag de twee Terneuzense medaillewinnaars van de Special Olympics European Games 2014 gehuldigd. Marijn Stahl won in september Olympisch goud, Edwin Maas zilver.

MIDDELBURG - De Spinhuisbrug in Middelburg wordt definitief níet de Zeeuwse Point des Arts. Die Parijse brug staat bekend om de vele hangslotjes die stelletjes daar ophangen en eerder dit jaar probeerden het onlangs getrouwde stel Marijn en Sara Kaat voor elkaar te krijgen dat dit ook mogelijk wordt op de Middelburgse brug. Maar het stel zet nu een punt achter die poging.

VLISSINGEN - Tankopslagbedrijf Vopak schrapt in Nederland 200 van de 1000 banen. Ook in Zeeland worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Het bedrijf heeft een terminal in Vlissingen en een kantoor in Terneuzen.

ARNEMUIDEN - Voor Stefan Pleijte uit Arnemuiden is een nieuwe sportrolstoel in zicht. Stefan lijdt aan de ziekte van Duchenne. Die maakt dat zijn spieren een voor een uitvallen. Zijn passie is rolstoelhockey, maar om op niveau te kunnen blijven spelen heeft hij een nieuwe rolstoel nodig. En door acties van dorpsgenoten kan die binnnenkort worden opgehaald.

ZIERIKZEE - De sporthal van Sportboulevard Sportblok in Zierikzee krijgt een nieuwe vloer. Dat hebben de gemeente en de beheerder van de sporthal besloten. Het complex, dat 17 miljoen euro heeft gekost, werd begin september geopend. Al snel kwamen klachten dat de vloer te ruw was.

NIEUW EN ST-JOOSLAND - De Russische boycot heeft nog steeds grote gevolgen voor Zeeuwse boeren. Ze kunnen hun winterpenen amper kwijt. Het overschot is zo groot dat de groente soms zelfs niet eens meer wordt geoogst.

OOST-SOUBURG - De waterkwaliteit van de Lekvijver in Oost-Souburg is weer goed. De stank is verdwenen en het waterkwaliteitsprobleem is opgelost. De mogelijke oorzaak is volgens Waterschap Scheldestromen zoute kwel.

MIDDELBURG - Vijftien bewoners van woonzorgcentrum Eben-Haëzer in Middelburg zijn besmet met de MRSA-bacterie. Ook vijf medewerkers zijn besmet geraakt. De bacterie kan ernstige infecties veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand.

RILLAND - Een treinreiziger is maandag bestolen toen hij een bejaarde vrouw hielp bij het uitstappen op het station Rilland. Toen de man in zijn coupé terugkwam was zijn koffer weg.

MIDDELBURG - Een 22-jarige Middelburger is maandagavond gearresteerd, omdat hij hennep kweekte in zijn woning. De politie ontdekte de illegale wietteelt na een tip over geluidsoverlast in de De Ruyterstraat.

ZIERIKZEE - De schepen van de Bietentocht zijn dinsdag niet uitgevaren. Het was de bedoeling om naar Colijnsplaat te varen, maar het weer was volgens de organisatie te slecht. Er is een windkracht 7 verwacht voor dinsdagmiddag en door die harde wind kunnen er ongelukken gebeuren. Dat wil de organisatie voorkomen. Daarom is er een alternatief programma bedacht op de kade in Zierikzee.

MIDDELBURG - Het Waterschap Scheldestromen heeft fase 1 ingesteld van dijkbewaking. Aanleiding is de hoogwaterverwachting voor komende nacht. In Vlissingen wordt een waterstand van 3.60 meter boven NAP verwacht rond 2.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag.

NEELTJE JANS - Rijkswaterstaat besluit in de loop van dinsdagavond of de schuiven van de Oosterscheldekering dinsdagnacht dicht gaan. Volgens de huidige gegevens zal rond half twee dinsdagnacht een waterpeil van 3,05 meter boven NAP worden bereikt.

MIDDELBURG - De Zeeuwse bevolking moet zich bij verkiezingen direct kunnen uitspreken over een aantal controversiële ontwikkelingen in de provincie. Daarom wil D66 dat er tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten een referendum wordt gehouden. De Zeeuwse politiek stemt volgende week vrijdag over het voorstel.