- advertentie -

TERNEUZEN - Op scholengemeenschap De Rede in Terneuzen is melding gedaan van een man met een vuurwapen. De politie heeft de in- en uitgangen van de school afgesloten. In eerste instantie moesten de leraren en leerlingen in hun klaslokaal blijven, inmiddels worden ze in de aula opgevangen.

de stemming

ma 26-09-2016, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ZOUTELANDE - Jaouad Ben Salem mag zaterdag gewoon meedoen met de Kustmarathon. De wildcard die hij heeft gekregen van de organisatie blijft geldig, ondanks het mysterie dat om de 26-jarige atleet hangt. Op basis van zijn tijden zou hij een van de favorieten zijn de overwinning, maar er is veel onbekend over de loper.

KWADENDAMME - Op het Langeweegje in Kwadendamme zijn dinsdagochtend vroeg een man en een vrouw opgepakt. De twee hadden een aanhangwagen gestolen.

OOST-SOUBURG - Het aantal hotelovernachtingen is in de eerste helft van dit jaar in Zeeland met bijna 8 procent gestegen. Dat is een fractie boven het landelijk gemiddelde, is te zien in de cijfers van het CBS.

ZOUTELANDE - Eén van de 5000 lopers van de wandelmarathon komende zondag, is de 68-jarige Kees Maas uit Zoutelande. En dat is best bijzonder, want hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. Zes jaar geleden ontdekte Kees dat er iets niet klopte.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, op dinsdagochtend 27 september is dit in het nieuws in Zeeland.

GOES - Vakbond CNV Vakmensen maakt zich zorgen om de arbeidsomstandigheden bij Bax-shop. De bond gaat daarom deze week in gesprek met de directie van het Goese bedrijf, dat muziek- en audioproducten verkoopt.

VLISSINGEN - De 11-jarige Suzette Koopmans uit Vlissingen loopt komend weekend de wandelmarathon. Ze loopt die ruim 42 kilometer dan niet voor zichzelf, maar voor het goede doel. Ze wil namelijk geld ophalen voor Stichting Haarwensen. 

BRUINISSE - Het oesterseizoen 2016 is begonnen. Het allereerste vaatje heeft maandagavond 6860 euro opgebracht. Dat bedrag gaat naar het goede doel: het Prinses Máxima Centrum voor kinderen met kanker.

MIDDELBURG - Een 30-jarige man uit Nijmegen heeft voor de rechtbank in Middelburg een werkstaf van 120 uur tegen zich horen eisen. De man zou verschillende keren stiekem zijn schoonzus hebben gefilmd toen zij onder de douche stond. Dat gebeurde tussen 2012 en 2014 in het huis van zijn toenmalige vriendin in Aardenburg.

OOST-SOUBURG - Wielertalent Jarno Mobach uit Philippine mag naar het WK in Qatar. De KNWU heeft de 18-jarige renner geselecteerd voor zowel de tijdrit als de wegrit voor junioren.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse huisartsenposten willen in de toekomst betere informatie geven over de wachttijden. Het komt vaak voor dat mensen lang moeten wachten aan de telefoon, in de wachtkamer of op het huisbezoek van de arts. Daarom willen de huisartsenposten mensen daarover sneller informeren.

OOST-SOUBURG - In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 21 jongeren opgenomen op de alcoholpoli in Goes. Vorig jaar werden er gedurende heel het jaar 29 binnen gebracht. Wel zijn de drinkers gemiddeld jonger dan vorig jaar.

TERNEUZEN - Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical doet mogelijk een mega-investering in Terneuzen. Manager Anton van Beek van Dow Chemical Benelux zegt in het Financieel Dagblad dat hij aan het lobbyen is om Dow ervan te overtuigen dat voor de locatie Terneuzen moet worden gekozen.

MIDDELBURG - Het Openbaar ministerie heeft tegen een man van 43 een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 18 maanden geëist. De Poolse vrachtwagenchauffeur zou september vorig jaar een verkeersongeval op de N62 hebben veroorzaakt waarbij twee mensen om het leven kwamen.