- advertentie -

ZOUTELANDE - De politie heeft foto's verspreid van de mogelijke daders van een mishandeling in Zoutelande. Daarbij werd een 70-jarige man op 20 juni achterover geduwd en brak zijn bekken.

do 28-07-2016, 15:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - De Zeeuwen hebben de volste vuilnisbakken van Nederland. Dat blijkt uit een overzicht van het CBS. Vorig jaar produceerde de gemiddelde Zeeuw 696 kilo huishoudelijk afval. Het Nederlandse gemiddelde is bijna 200 kilo minder. 

OOST-SOUBURG - Het is nog onduidelijk of de twee Zeeuwse locaties voor noodopvang van asielzoekers open blijven. Het besluit daarover valt in september. In totaal sluiten in het hele land vijftien noodopvanglocaties voor vluchtelingen. Zeeland heeft noodlocaties in Terneuzen en in Goes.

OOST-SOUBURG – De overheid moet nu ingrijpen in de fruitsector. Dat stelt landbouworganisatie ZLTO. Als er niets gebeurt raakt driekwart van de Zeeuwse fruitbedrijven dit jaar in de financiële problemen. De aanhoudende Russische boycot op groente en fruit uit de Europese Unie is de boosdoener. 

HULST - Een verwarde man heeft donderdagmorgen vroeg vernielingen gepleegd bij een woning aan de Mauritslaan. De melder hield hem tegen tot de politie arriveerde.

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van van woensdag op donderdag vijf mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht een auto te hebben vernield in de Roozenburglaan.

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer is woensdagavond een 'Project X-feest' voorkomen. Dat zegt de gemeente Tholen. Een 16-jarige jongen wilde een feestje organiseren voor vrienden, maar de uitnodiging verspreidde zich razendsnel via sociale media. 

TERHOLE - Bij een ongeluk in Terhole is donderdagochtend een persoon om het leven gekomen. Een auto op de Hulsterweg reed tegen een woning, raakte in een greppel en vloog in brand. 

DOMBURG - Hulp verlenen tijdens een hulpverleningsevenement. Het overkwam de bemanning van de Uly van reddingstation Westkapelle. Tijdens de Rescue in Vlissingen woensdag, werden zij opgeroepen omdat een jachtje in de problemen was gekomen. 

GOES - De gemeente Goes zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het openlucht-spektakel in het Aziëjaar. Goes heeft 2017 benoemd tot Azië-jaar, dat betekent dat er in de gemeente het hele jaar activiteiten zijn die met het werelddeel te maken hebben. 

Goedemorgen! Het is donderdag 27 juli. Dit is het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - Mbo'ers van studentenbedrijf Inceptio in Vlissingen tikken niet-duurzame scholen graag op de vingers. In opdracht van de Vereniging van Zeeuwse gemeenten controleren de zogenoemde Green agents schoolgebouwen en geven ze advies hoe directeuren energie kunnen besparen.

VLISSINGEN - Tijdens Rescue in Vlissingen heeft Omroep Zeeland 360 graden-video gemaakt. De video's zijn te bekijken met een speciale bril, maar ook op uw telefoon of ipad. Wanneer u beweegt kan je rondkijken in de ruimte.

OOST-SOUBURG - De ui heeft het dit jaar lastiger dan de afgelopen jaren. Landbouwcoöperatie CZAV waarschuwt telers daarom om extra alert te zijn op de trips. Door een natte junimaand heeft de ui korte wortels, waardoor het insect de oogst kan vernielen.

GOES - De roemruchte discotheek De Blaauwe steen in Goes moet weer open. Daarom is Gideon Mulders een crowdfundactie gestart om 12.500 euro in te zamelen.