EINDHOVEN - Auto's van Ford Adria worden woensdagmiddag geveild bij het online veilinghuis Fleetselect. Het gaat om een twintigtal personenauto's en bedrijfsauto's uit de boedels van zowel Ford Adria in Zeeland als Ford Eindhoven. Beide vestigingen gingen onlangs failliet.

de stemming

di 28-04-2015, 14:16

THOLEN - Het Volkerak-Zoommeer wordt straks de grootste waterberging van Nederland. Als er extra water in moet worden opgevangen, kan het water in de haven van Tholen met 2 meter stijgen. Het Waterschap Scheldestromen bouwt daarom na de zomer een keermiddel, om te voorkomen dat er in zulke situaties schade ontstaat.

VLISSINGEN - Schouw 'De Nieuwe Zorg' is dinsdagmiddag in Vlissingen te water gelaten. Het schip, voorheen de Philippine 57, lag jaren te verpieteren op de kade in Bruinisse totdat Wout Dijkstra het initiatief nam om de teloorgang van het Zeeuws visserserfgoed een halt toe te roepen.

VLISSINGEN - Drie Nepalese studenten van de HZ komen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in hun land. Bij de ramp zijn duizenden Nepalezen omgekomen en is er voor tientallen miljoenen euro's schade aangericht. De drie studenten willen een geldinzamelingsactie beginnen.

GOES - Bij het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes beginnen per 1 mei drie reumatologen van het Erasmus MC en in september komt daar nog een vierde reumatoloog bij. De aanstelling is voor vijf dagen in de week. Dat meldt het ADRZ dinsdag.

MIDDELBURG - Roompot Vakanties bestaat 50 jaar. Het bedrijf begon ooit als een kleine camping op Noord-Beveland, maar onder leiding van Henk van Koeveringe groeide het uit tot een internationaal vakantieconcern. Van Koeveringe kijkt met genoegen terug op de groei van het bedrijf, waarvan hij vorig jaar afscheid nam als directeur.

Noord-Beveland

Van Koeveringe werd in 1975 algemeen directeur bij het bedrijf van zijn schoonvader. Inmiddels is Roompot Vakanties uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, met meer dan 235 vakantieparken, verspreid over 11 landen, waar zo'n 2000 mensen werkzaam zijn.

MIDDELBURG - Een 30-jarige man is maandagavond aangehouden in zijn woning aan de Fazantenhof in Middelburg. Hij was doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de N57.

VLISSINGEN - De twee beste Zeeuwse ploegen van dit moment spelen vanavond tegen elkaar in de halve finale van de districtsbeker. Voor Vlissingen-trainer Ruud Pennings wordt het een bijzondere wedstrijd: hij is volgend seizoen trainer bij Hoek.

MIDDELBURG - Nog een kleine twee weken en dan beginnen voor duizenden leerlingen de examens. Niet iedereen is er zeker van te slagen en doet daarom mee aan de examentraining op school.

MIDDELBURG - Cabaretier Arie Vuyk geeft zaterdag 9 mei in Middelburg een benefietvoorstelling voor Nepal. Vuyk speelt dan in het Spiegeltheater belangeloos zijn show 'Alles is de rest'.

ZOUTELANDE - In Zoutelande zijn zaterdagavond 30 jongeren onder de 18 betrapt met alcohol in het bloed. Ze werden in het kader van een anti-alcoholcampagne gecontroleerd door de politie en hulporganisatie Indigo.

OOST-SOUBURG - De Delta Ride for the Roses breidt uit met een speciale Ladies Night. Vrijdag 12 juni, de avond voor de traditionele fietstocht tegen kanker, start deze fietstocht op de Grote Markt.

KOUDEKERKE - In het seizoen 2010-2011 beleefde VCK het beste bekertoernooi ooit in de clubhistorie. Onder leiding van trainer Nick Corrè haalde de derdeklasser de halve finale en mocht het een jaar later zelfs meedoen aan de profbeker.

OOST-SOUBURG - Hoe vierde Zeeland Koningsdag? Wij hebben de leukste foto's op Instagram voor je bij elkaar gezocht.

MIDDELBURG - Roompot Vakanties wil de komende jaren de Europese kust gaan veroveren. Dat zegt Jurgen van Cutsem, de hoogste baas van de Roompotgroup BV. Hij wil een aantal nieuwe parken realiseren langs de kust en daarnaast wil hij een aantal bestaande parken overnemen.