- advertentie -

BURGHSLUIS- De veldleeuwerik is terug. Volgens stichting Het Zeeuwse Landschap zit bij Burghsluis de grootste concentratie leeuweriken van Nederland. Het gaat al jaren slecht met de vogel, maar door een andere manier van boeren proberen natuurorganisaties en boeren het zangertje weer terug te halen. En dat lukt.

do 30-06-2016, 06:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Vanmorgen is een zeehondenpup van net zeven dagen oud gevonden op het strand bij Hoedekenskerke. De Zeezoogdierenhulp ZuidWest heeft het diertje meegenomen en bijgevoerd bij de strandpost in Vlissingen. De zeehondenpup gaat naar de opvang in Stellendam om aan te sterken.

MIDDELBURG - Op de Middelburgse markt hebben collega's en klanten afscheid genomen van koopman Jos Daems. Hij was 50 jaar lang present met zijn stoffenkraam.

VLISSINGEN - De natuurcompensatie Nolle-Westduin is afgerond. Op 6 juli wordt de nieuw aangelegde natuur officieel opgeleverd. Het is compensatie voor de kustversterking in dat gebied, die in 2010 werd afgerond.

ZEEBRUGGE - Het wrak van de Flinterstar wordt in Gent gesloopt. Dat meldt de scheepvaartkrant Schuttevaer. Het eerste stuk van het gezonken vrachtschip is deze week boven water gehaald. 

VLISSINGEN - Mensen die met drones vliegen tijdens het hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen worden hard aangepakt. Daarvoor waarschuwt organisator van Rescue Maarten Janssens. 

OOST-SOUBURG - Net als een aantal Zeeuwse burgemeesters, wil nu ook de burgemeester van Moerdijk dat zeehavens de georganiseerde misdaad beter gaan aanpakken. Moerdijk lanceert daarom nu een actieplan, vooral de communicatie tussen de havens moet beter.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 30 juni. Dit is het nieuws in Zeeland.

OOST-SOUBURG - De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) noemt het uiterst bijzonder dat gezien de ontwikkelingen binnen de leiding van de Veiligheidsregio Zeeland, voorzitter Jan Lonink nog op zijn post zit.

VLISSINGEN - Een recordaantal van 55 kinderen krijgt dit schooljaar een diploma van de VoorleesExpress. Kinderen op Walcheren tot 8 jaar zijn de afgelopen tijd door voorleesvrijwilligers geholpen in het verbeteren van taalvaardigheid. De belangstelling voor de taalvaardigheidstraining neemt volgens de organisatie toe.

MIDDELBURG - Het is de hobby van veel kinderen en misschien ook wel van veel ouders: ravotten in de modder. Woensdag was het nationale modderdag. Op verschillende plaatsen in onze provincie kon er naar hartenlust gespeeld worden in de modder.

MIDDELBURG - Tennister Lesley Kerkhove is al in de eerste ronde gesneuveld van tennistoernooi Challenger Zeeland. Ze verloor met drie sets van de Noorse Melanie Stokke.

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche gaat niet naar de World Cup-wedstrijd in het Turkse Mersin. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie meldt dat alle Nederlandse deelnemers aan de wedstrijd niet meedoen vanwege de aanslag op het vliegveld van Istanbul.

BROUWERSDAM - Nog twee dagen en dan barst het feest los: de elfde editie van Concert at SEA. Ruim 100 man is op de Brouwersdam hard aan het werk om alles in gereedheid te brengen voor de 40.000 mensen die komend weekend worden verwacht.

HEINKENSZAND - Een 41-jarige Brabander is op de Stenevate in Heinkenszand aangehouden omdat hij een zak speed in de auto had liggen. Agenten zetten de man aan de kant omdat hij geen voorrang had gegeven.