- advertentie -

MIDDELBURG - De kusttram die tussen Knokke en De Panne rijdt, wordt definitief niet doorgetrokken naar Breskens. Onderzoek heeft uitgewezen dat het plan geen kans van slagen heeft. Het onderzoek is gedaan op verzoek van Provinciale Staten en heeft 40.000 euro gekost.

de stemming

di 23-05-2017, 15:18

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - In Vlissingen is een boek gepresenteerd over 'De Witte Reus', een cruiseschip dat in 1953 gebouwd is bij de werf van De Schelde. Het schip ging te water als de MS Kungsholm.

VLISSINGEN-OOST - De saneringswerkzaamheden van het vervuilde fosforslib op het terrein van voormalig fosforproducent Thermphos kan worden hervat. Het werk had eigenlijk al in de week van 8 mei verder moeten gaan, maar de sanering bleek maar moeilijk te verzekeren.

MIDDELBURG - Minister Kamp van Economische Zaken heeft opdracht gegeven voor een onderzoek of de nieuwe 380kv-verbinding bij Reimerswaal toch ondergronds kan worden aangelegd. Technisch is het mogelijk om een kabel over een lengte van zeven kilometer onder de grond te stoppen.

MIDDELBURG - De kastanjeboom op het Tympaanplein in Middelburg staat in volle bloei. De boom werd vorig jaar flink toegetakeld en was volgens sommige deskundigen ten dode opgeschreven. Maar daar is dit voorjaar nog maar weinig van te zien.

MIDDELBURG - Mensen die op de fiets naar het centrum van Middelburg komen, kunnen vanaf volgende maand hun fiets gratis parkeren in een fietsenstalling aan het Zusterplein. Het is een proef om de fietsparkeeroverlast in de binnenstad te verminderen.

TERNEUZEN - Het Zeeuwse Centrum voor Top Techniek (CTT) krijgt 1,35 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs. Het is bedoeld om de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren.

VLISSINGEN - Peter de Jonge legt zijn functie als hoofdredacteur van CTV Zeeland neer. De Jonge begon 3,5 jaar geleden bij de commerciële zender om bestaande programma's te verbeteren en nieuwe te bedenken.

MIDDELBURG - Een 22-jarige Middelburger die verdacht wordt van deelname aan een terroristische organisatie blijft voorlopig in de cel. De man zit nu zeven maanden in voorarrest. Zijn advocaat pleitte ervoor hem in vrijheid zijn rechtszaak af te laten wachten, maar de rechtbank van Middelburg ging daar niet in mee. 

OOST-SOUBURG - Lekker buiten spelen, op avontuur gaan met vriendjes en vriendinnetjes, zonder dat er toezicht gehouden wordt. Scharrelkinderen worden ze genoemd de kinderen die zonder een ouder in de buurt buiten spelen. Omroep Zeeland vraagt zich af of die kinderen nog bestaan en wat de beweegredenen zijn van ouders om hun kinderen alleen onder toezicht buiten te laten spelen. 

OOST-SOUBURG - De islamitische vastentijd, de ramadan begint vrijdagavond. Moslims mogen dan een maand lang niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Niet alleen moslims kennen een vastenritueel, vrijwel elk geloof kent een vastenritueel die hetzelfde doel dient: reiniging van lichaam en geest. Volgens pastoor Van Hees van de Katholieke gemeente is dat "om weer in balans te komen met jezelf". 

OOST-SOUBURG - Tijdens het Hemelvaartsweekend zijn in Zeeland de meeste stranden bewaakt. Alleen de Zeeuws-Vlaamse strandposten blijven dicht. Het lukt daar nog niet om voldoende personeel op te trommelen.

NEELTJE JANS - De eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen zijn boven water gehaald. Het zijn hangcultuurmosselen die aan touwen hoger in het water meer voedsel krijgen dan bodemmosselen, en daardoor eerder geschikt zijn voor consumptie. 

BRESKENS - Clowns zijn niet alleen meer in het circus of in het ziekenhuis te vinden, maar ook steeds vaker in verzorgingshuizen. De zogenoemde contactclowns proberen in de belevingswereld van mensen met een verstandelijke handicap of dementie te komen. Clowns Liselotte (Annelies Ocké) en Lena (Nicole van de Vijver) zijn nu ruim een jaar bezig en merken dat hun bezoekjes aanslaan. 

TILBURG - Suzanne Krijger uit Vlissingen heeft de monologenwedstrijd Solo's in Zuid gewonnen. Bij de jaarlijkse wedstrijd voor theaterscholen in Zeeland en Brabant nam ze het op tegen zeven andere deelnemers.