- advertentie -

OOST-SOUBURG - Het Zeeuwse amateurvoetbal heeft de slag gemist. Vanaf volgend seizoen wordt door de KNVB de nieuwe competitiestructuur ingevoerd. Bij de beste 92 clubs van Nederland zit geen enkel team uit Zeeland.

di 24-05-2016, 06:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is dinsdag 24 mei 2016. Dit is in het nieuws in Zeeland.

NIEUWERKERK- In de voormalige cichoreifabriek in Nieuwerkerk gaat woensdag de jubileumvoorstelling Driestuiversopera van theatergroep Zierik in première. De klassieker van de Duitse schrijver Bertolt Brecht wordt opgevoerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de theatergroep. 

YERSEKE- Zes Nederlandse koks maken vandaag een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde. Ze strijden om de eer van de kookwedstrijd De Slag op de Schelde, die voor de tweede keer wordt gehouden. De wedstrijd is aan boord van het schip de Denick II.

TERNEUZEN - Het Zeeuwse danskoppel Ciccio Pecoraro en Jasmijn van Jole is voor de derde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen stijldansen geworden. In het Topsportcentrum in Almere lieten ze ongeveer tweehonderd paren achter zich. 

BRESKENS - Spandoeken en borden tegen de komst van een azc in Breskens zijn vannacht weggehaald en omgegooid. Dat staat te lezen op de Facebookpagina NEE TEGEN AZC.

MIDDELBURG - De 21-jarige Demi Matenahoru uit Middelburg heeft een contract getekend bij Studio 100. Dat is een TV-productiebedrijf uit België, bekend van K3, Kabouter Plop en Mega Mindy. Demi gaat spelen in een film over tienermuzikanten. Dat meldt Het Laatste Nieuws op haar website.

MIDDELBURG - Rugbyer Laurent Legrand uit Middelburg is met zijn team RC Dendermonde kampioen geworden van België. Eerder had hij met zijn team al de Belgische rugbybeker veroverd. Legrand is de enige Zeeuw die in het buitenland rugbyt. Dendermonde is voor hem vanuit Middelburg beter aan te rijden dan veel ploegen in de Randstad.

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie bij het Gerechtshof in Den Bosch heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van vijftien jaar geëist tegen een nu 37-jarige man uit Terneuzen. Hij was volgens het OM in april 2012 betrokken bij een schietpartij in een woning in de Larixstraat in Terneuzen. Daarbij raakten een man en zijn moeder gewond. 

DEN HAAG - Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie moet met geld over de brug komen om drugstransporten in Zeeland beter te kunnen bestrijden. Dat zegt Nine Kooiman, lid van de Tweede Kamer voor de SP.

GROEDE – Een bijzonder jubileum voor de supermarkt in Groede: de winkel bestaat precies 100 jaar. De supermarkt van Marleen en Huib van Iwaarden is al drie generaties in de familie. Daarmee stopt het dan ook, want een vierde generatie is er niet.

GOES - Op de A58 van Middelburg naar Goes ter hoogte van de afrit naar Goes is maandag een aanrijding geweest tussen drie voertuigen. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

SLUIS - Aniek Uitdewilligen stapt uit de gemeenteraad van Sluis. Haar partij, het CDA, heeft dat vandaag bekendgemaakt. Uitdewilligen wordt opgevolgd door Patricia van de Vijver. 

AXEL - Toen renners als Tom Boonen, Davide Rebellin, Robert Gesink, John Degenkolb en Bradley Wiggins er aan de start stonden, hadden nog weinig mensen van ze gehoord. Toch groeiden ze stuk voor stuk uit tot wereldtoppers. Het is het verhaal van de Junioren Driedaagse van Axel.

VLISSINGEN - Het Gemeentearchief Vlissingen heeft het 19e eeuwse werk over scheepsbouw 'Memoriaal van de Marine' gedigitaliseerd. Via Open Cultuur Data is het beschikbaar.