- advertentie -

WILHELMINADORP - Imker Arjan van Damme kon zijn geluk niet op toen hij een jaar geleden gebeld werd door de Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder. Met 1.900 hectare is de Wilhelminapolder de grootste boerderij van Nederland. En daar mocht hij zijn bijen op loslaten.

de stemming

zo 23-10-2016, 14:06

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - De 31e editie van de strandcross in Vlissingen is gewonnen door Brian Bogers. De motocrosser uit Eindhoven was veruit de beste in de MX1/3 klasse.

HOEDEKENSKERKE - In Hoedekenskerke werden zondag de beschietingen van oktober 1944 herdacht en de slachtoffers die daarbij vielen.

OOST-SOUBURG - Slechts drie Zeeuwse clubs kwamen vandaag in competitieverband in actie. Eersteklasser GOES wist op bezoek bij Moerse Boys niet te winnen.  In het districtsbekertoernooi haalde hoofdklasser VC Vlissingen eenvoudig de volgende ronde. Hontenisse verraste HVV'24. 

GOES - Bij een eenzijdig ongeval op de Deltaweg zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt. De auto kwam in de sloot terecht, waarschijnlijk omdat de 47-jarige automobiliste in slaap was gevallen. 

OOSTKAPELLE - Een 35-jarige medewerker van een cafetaria in de Dorpsstraat in Oostkapelle heeft zaterdagmiddag een van zijn collega's bedreigd met messen. De betreffende collega ging er vandoor. Dat deed vervolgens ook de verdachte. 

VLISSINGEN - In het maritiem MuZEEum in Vlissingen is vanaf dit weekend de tentoonstelling 'Het Vlissingen van Wim Hofman' te zien. De bekende schrijver en beeldend kunstenaar laat in de tentoonstelling het Vlissingen uit zijn jeugd zien.

NISSE - Een vervallen woonhuis van een oude boerderij aan de Notenboomdijk bij Nisse is zaterdagavond uitgebrand. Door de dichte begroeiing op het terrein had de brandweer moeite om de brand goed te bereiken. 

MIDDELBURG - Oemoemenoe heeft voor een verrassing gezorgd in de ereklasse van het rugby. De Middelburgse ploeg versloeg The Dukes uit Den Bosch met 37-19. Dat was vorig jaar nog de nummer twee van Nederland. Grote man aan de kant van Oemoemenoe was Joey Luitwieler, hij maakte zeventien punten.

WOLPHAARTSDIJK - Bouwen met takken, vuur maken. Voor Zeeuwse pleegvaders en hun zoons werd zaterdag een avontuurlijke dag georganiseerd. Een echte mannendag!

OOST-SOUBURG - Derdeklasser Kapelle heeft in de tweede ronde van de districtsbeker voor een verrassing gezorgd door eersteklasser Kloetinge na strafschoppen te verslaan. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. De penaltyserie werd met 5-4 door Kapelle gewonnen. Tom Wuyts, topscorer van Kloetinge, miste aan het einde van de wedstrijd en in de strafschoppenreeks van elf meter.

MIDDELBURG - Naast verdriet is er woede bij Ida de Jong uit Middelburg. Woede over de automobilist die vrijdagmiddag haar hondje, het maatje van kleindochter Journey doodreed. Maar niet stopte.

VLISSINGEN – Batman, Superman en Mega Mindy... je kwam ze allemaal tegen zaterdag in Vlissingen. Voor het eerst werd er een SuperheroRun gehouden. De deelnemers liepen een parcours van vijf kilometer voor een groot deel door de binnenstad van Vlissingen.

MIDDELBURG - Met een inzamelingsactie op internet wordt geld opgehaald voor een nieuwe chihuahua voor de 12-jarige Journey uit Middelburg. Haar hondje Chanel werd vrijdagmiddag overreden door een automobilist, die daarna is doorgereden. 

GOES - In het centrum van Goes is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De aanhouding van de man ging moeizaam.