MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tien jaar cel geëist tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op Henry Meye in juni 2011 in Sint-Maartensdijk. Na een eerdere aanhouding waren ze aanvankelijk vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Door de verklaring van een kroongetuige denkt justitie nu toch voldoende bewijs tegen het tweetal te hebben.

de stemming

di 03-03-2015, 16:06

TERNEUZEN - De Rekenkamer van de gemeente Terneuzen heeft kritiek op de overgang van de jeugdzorg en andere zorgtaken naar de gemeente. De gemeenteraad kreeg onvoldoende informatie van burgemeester en wethouders, om gedegen besluiten te nemen, maar raadsleden hadden zelf ook meer vragen moeten stellen.

OOST-SOUBURG - Ruiters in West-Zeeuws-Vlaanderen kunnen voortaan routes downloaden voor hun navigatiesysteem. De Vereniging Paardentoerisme Zeeland heeft samen met onder meer gemeenten en het waterschap routes uitgezet.

OUD-VOSSEMEER - Toneelspelen hoort bij Zeeland. Er zijn dan ook tientallen toneelverenigingen. De oudere verenigingen werden vroeger Rederijkerskamers genoemd. En sommige verenigingen dragen die naam nog steeds, zoals Rederijkerskamer Eendracht uit Oud-Vossemeer. En laat nu deze toneelvereniging ook de oudste van Zeeland zijn.

OOST-SOUBURG - Het waterschap is als bestuursorgaan in Zeeland acht eeuwen oud, maar het kan over acht jaar helemaal afgelopen zijn. Een minderheid van de Zeeuwen (41 procent) wil dat het waterschap Scheldestromen overeind blijft, de rest weet het niet of ziet er geen toekomst meer voor, blijkt uit een onderzoek van GfK, in opdracht van Omroep Zeeland.

MELISKERKE - Aan de Jan Geertesweg in Meliskerke is een boerenschuur afgebrand. De koeien die in de schuur zijn eruit gehaald. Een koe is omgekomen.

MIDDELBURG - Sensoor, voorheen de SOS Telefonische Hulpdienst, is op zoek naar vrijwilligers. Momenteel werken er iets minder dan 40 mensen voor de organisatie, maar er zijn er minimaal 50 nodig om alle telefoontjes goed te kunnen afhandelen.

TERNEUZEN - De Arbeidsinspectie heeft per direct alle medische keuringen van de Veiligheidsregio Zeeland stilgelegd. Na inspectie in Terneuzen dinsdag bleek de traplooptest onvoldoende veilig. Landelijk mag de test niet meer gebruikt worden.

TERNEUZEN - Dow begint donderdag met groot onderhoud aan kraker 3 (LHC 3). Dit betekent dat er zal worden gefakkeld. Dat kan gepaard gaan met geluid- en lichtoverlast voor de omgeving.

MIDDELBURG - Zes Zeeuwse projecten om de infrastructuur te verbeteren krijgen subsidie van de provincie. In totaal gaat het om bijna 2,5 miljoen euro. De provincie trekt ieder jaar zo'n bedrag uit voor steun aan projecten van de dertien Zeeuwse gemeenten en het waterschap.

MIDDELBURG - Zorgverzekeraar CZ wil niet in zijn eentje opdraaien voor een extra bijdrage van 2,4 miljoen euro voor de spoedeisende hulp en de kraamhulp van ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Minister Schippers van Volksgezondheid zei vorige week nog dat Zorgsaam daar recht op heeft. De provincie wil nu opheldering van de minister over de gang van zaken

OOST-SOUBURG - Gevangenisdirecteur Peter Baaijens stopt bij penitentaire inrichting Torentijd in Middelburg. Hij verruilt zijn functie in Middelburg voor de functie van vestigingsdirecteur van de gevangenis in Krimpen aan den IJssel. Daar start hij op 16 maart.

MIDDELBURG - De promotiecampagne om Zeeland en de Zeeuwse mosselen bekender te maken in Duitsland was een succes. Daarom is besloten dat VVV Zeeland, het Nederlands Mosselbureau en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) komend jaar weer gaan samenwerken. Het budget wordt verdubbeld naar 200.000 euro.

OOST-SOUBURG - Ruim twintig Zeeuwse projecten kunnen de industrie in de provincie duurzaam laten groeien. Dat blijkt uit onderzoek van het samenwerkingsverband van elf bedrijven, het Smart Delta Resources Platform (SDR).

TERNEUZEN - De politie heeft maandagochtend in een woning in Terneuzen een vrouw aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Iepenlaan op 16 december 2014.