- advertentie -

GOES - Het bedrijventerrein De Poel groeit en is in trek bij ondernemers. In 2016 kwamen er tien nieuwe bedrijven bij. Dat is bijzonder, want in voorgaande jaren was er amper groei. 

de stemming

wo 18-01-2017, 14:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ROTTERDAM - De band Racoon speelt vanavond in Ahoy het lied Oceaan samen met Matt Simons. Het tweetalige duet Oceaan/Ocean Blue wordt de opening van het optreden van Racoon tijdens de Vrienden van Amstel-Live concerten. De Amerikaan Matt Simons is bekend van de hits With You en Catch & Release. Het is voor het eerst dat een internationale artiest meedoet aan de concertreeks, voor Racoon is het de zesde keer.

MIDDELBURG - Al je zekerheden opgeven om je droom te volgen. Martijn Fincke uit Middelburg deed het. Hij heeft het onderwijs grotendeels vaarwel gezegd en doet nu wat hij 't liefst doet, foto's en video's maken. 

OOST-SOUBURG - De werkloosheid in Zeeland is het afgelopen jaar fors gedaald. In december 2016 waren er nog 7.800 mensen werkloos, een daling van 1.130 (13 procent) ten opzichte van december 2015. Ook landelijk neemt het aantal werklozen snel af. Met 4,0 procent WW-uitkeringen heeft onze provincie het op één na laagste werkloosheidspercentage van Nederland.

OOST-SOUBURG - Voor het derde achtereenvolgende jaar is het aantal kampeerders in Zeeland gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de zomer van 2016. Tenten en caravans zijn nog steeds het populairste vakantieverblijf, maar de aantallen gaan omlaag. Vakantiehuisjes en hotels deden het in 2016 in Zeeland iets beter.

’S-GRAVENPOLDER - Eigenlijk kan Jeroen van Setten uit ’s-Gravenpolder het nog altijd maar nauwelijks geloven, dat er zoveel mensen hebben willen meebetalen aan zijn operatie. Begin februari krijgt hij een nieuwe nier, dankzij de 180.000 euro die is opgehaald met een grote inzamelingsactie.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 19 januari 2017 en dit is in het nieuws in Zeeland.

KLOETINGE - De politie heeft woensdagmiddag 31 automobilisten bekeurd. Zij reden op de Abbekindersezandweg in Kloetinge en negeerden het bord 'verboden voor auto's'. 

KRABBENDIJKE - Negen mannen bogen zich woensdagavond over de weerkaarten voor de komende dagen. Ze hebben allemaal mutsen op en warme jassen aan. Het zijn de ijsmeesters van IJs-en skeelervereniging Krabbendijke. Na een half uur klinkt het: " 't Gi deur". Ofwel, als het even blijft vriezen, kan er vrijdagmiddag geschaatst worden.

RILLAND - De vermoorde Erik van den Boogaart, wiens lichaam in het Schelde-Rijnkanaal werd gevonden, hield zich bezig met illegale praktijken. Dat zegt de politie na onderzoek.

VLISSINGEN - Trainer Hicham Benhammou van  zaalvoetbalvereniging Groene Ster uit Vlissingen stopt aan het einde van dit seizoen. De trainer uit Tholen was bezig aan zijn vijfde seizoen bij de eredivisionist. Wie Benhammou opvolgt is nog niet bekend.

MIDDELBURG - Oud-voetballer en trainer Dick van Westen is woensdagochtend overleden. Hij was 76 jaar. Van Westen was onder meer bekend als speler van het Middelburgs amateurelftal dat in de jaren zestig drie keer landskampioen werd.

WESTERSCHELDETUNNEL - De Westerscheldetunnel is richting Zuid-Beveland even dicht geweest om ijspegels weg te halen. Om 19.30 uur werd de Oostbuis een kwartier lang afgesloten.

NEELTJE JANS - Twee van de negen windmolens die onderdeel uitmaken van windpark Bouwdokken Op Neeltje Jans, worden niet gebouwd. De Nederlandse Staat die eigenaar is van de grond moet rekening houden met de huurder Deltapark Neeltje Jans, zegt de rechter.

MIDDELBURG - Het moet hét antwoord zijn op de toenemende vraag naar duurzaam recreëren: een vakantiehuisje dat geen gas-, elektriciteits- en rioolaansluiting nodig heeft. Middelburgers Serge Pekaar en Berith Keiser hebben een dergelijk huisje ontwikkeld. De eerste exemplaren zijn vanaf dit voorjaar in Zeeland te zien.