- advertentie -

VLISSINGEN - Het Vlissingse festival Onderstroom houdt het hoofd voorlopig nog boven water. Met voor de eerste keer een bescheiden entree en een groeiende groep vrienden voor het festival gaat de organisatie het gat van de afnemende subsidie te lijf.

de stemming

ma 29-06-2015, 15:51
- advertentie -
- advertentie -

NEELTJE JANS - Bij Neeltje Jans is het al goed zichtbaar dat zondag de Tour de France finisht. Vrachtwagens rijden af en aan met dranghekken en units. In het Topshuis, waar straks de pers komt te zitten, is het nog rustig.

VLISSINGEN - Patiënten in het ziekenhuis in Vlissingen en bewoners van sommige verzorgingshuizen kregen donderdag een ijsje aangeboden. Hoewel het met de hitte wel mee viel, waren de ijsjes van harte welkom.

VROUWENPOLDER - De kans dat het zondag een waaieretappe wordt is klein. Weerman Peter Walraven van Wally's Weerbureau uit Vrouwenpolder denkt dat de windkracht zondag blijft steken op 3. Dat lijkt te weinig om het wielerpeloton in waaiers te krijgen. De wind komt uit het noordwesten.

ARNEMUIDEN - ProRail heeft donderdag de Arnebrug tussen Middelburg en Arnemuiden witgeverfd uit voorzorg tegen de hitte. De witte verf moet het uitzetten van de spoorstaven op de brug verminderen.

NEELTJE JANS - Het is een soort Panorama Mesdag, maar dan met filmbeelden en speciale effecten. De nieuwe omstreden attractie over de watersnoodramp bij Deltapark Neeltje Jans is vandaag voor het eerst getoond aan publiek en pers.

MIDDELBURG - Twee Duitse bemanningsleden van een binnenvaarttanker zijn niet veroordeeld voor het overvaren van een jacht op het Kanaal door Zuid-Beveland. De rechtbank in Middelburg heeft de mannen vrijgesproken. Bij het ongeluk in augustus 2013 kwam een echtpaar uit Hulst om het leven.

MIDDELBURG - Tegen de twee hoofdverdachten van de moord langs de N61 bij IJzendijke is 19 jaar gevangenisstraf geëist. September 2013 werd daar een 24-jarige man uit Dordrecht doodgeschoten. Volgens het OM waren de vader en zoon van 52 en 26 jaar uit Dordrecht fel gekant tegen de relatie van het slachtoffer met hun dochter en zus, onder meer omdat zij al was uitgehuwelijkt aan haar neef.

VROUWENPOLDER - De provincie Zeeland doet een nadrukkelijke oproep op alle wielerliefhebbers om zondag op tijd naar Neeltje Jans te komen. Er zijn maar 24.000 plekken op de finishlocatie en wanneer het maximaal aantal bezoekers is gehaald, gaat het voormalige werkeiland dicht.

WESTDORPE - Door de warmte dreigt een watertekort voor de opleidingskas van Werkvoorzieningsschap Dethon in Westdorpe. In het reservoir zit nog voor drie dagen water voor de tomaten die in de kas worden gekweekt.

GROEDE - Hij verblijft het liefst in een zo'n luxe mogelijk hotel en de vakantie duurt meestal niet lang. De stereotype Belgische toerist. Uit een rondgang langs recreatieondernemers blijkt dat de Belg als volgt is te typeren:

NEELTJE JANS - Tourfans, vips en pers op Neeltje Jans worden gewaarschuwd voor de bastaardsatijnrups. Er hangen gele waarschuwingsborden bij de ingang van het Topshuis.

KUITAART - De persoon die woensdag bij een auto-ongeluk aan de Hulsterweg in Kuitaart om het leven kwam, is een 88-jarige man uit Kloosterzande. De man werd vermoedelijk onwel achter het stuur en reed vervolgens tegen een boom.

ROTTERDAM - De Tour de France-etappe zondag naar Zeeland wordt niet gehinderd door acties van politieagenten. De agenten gaan op andere manieren aandacht vragen voor een betere cao. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen bonden en de gemeente Rotterdam over de actie. Donderdagochtend werd het kort geding tegen de cao-actie van de politiebonden al opgeschort.

VROUWENPOLDER - De eerste werkzaamheden voor de Tour de France op Neeltje Jans zijn begonnen. Aankomende dagen wordt de finishlocatie verder aangekleed.