TERNEUZEN - Bij een leerling van basisschool De Springplank in Terneuzen is een besmettelijke vorm van tuberculose vastgesteld. Volgens GGD Zeeland zijn klasgenoten van de patiënt mogelijk ook besmet geraakt. Op 2 juni wordt daarom de gehele school gecontroleerd op tbc. Het gaat dan om 160 leerlingen.

de stemming

wo 27-05-2015, 14:56

SLUISKILTUNNEL - De politie heeft een man aangehouden die voor ruim 2000 euro aan boetes open had staan, plus een gevangenisstraf van 15 dagen. Het gaat om een 24-jarige man uit Sluiskil.

HULST - De eindexamens zitten er op voor de meeste van de 4.600 Zeeuwse leerlingen die deze weken eindexamen hebben gedaan. Havo-leerlingen hadden woensdagmiddag nog natuurkunde op het programma staan, vwo-leerlingen kregen nog de examens muziek en scheikunde voorgeschoteld. De leerlingen van het vmbo hadden eerder al hun laatste examen.

TERNEUZEN - Een politiecontrole van de auto van een 46-jarige man uit Terneuzen heeft geleid naar een hennepkwekerij. De man reed dinsdagavond laat rond met achttien vuilniszakken met potgrond.

BREDA - Voor de derde keer is een voormalig werknemer van Orionis in het gelijk gesteld door de rechter. De organisatie voor sociale werkvoorziening verklaarde in 2013 51 werknemers boventallig na een reorganisatie. Een aantal van hen stapte naar de rechter omdat Orionis volgens hen handelde in strijd met het Sociaal Statuut.

OOST-SOUBURG - Bij de dertien regionale omroepen verdwijnen 150 tot 180 banen, omgerekend zo'n tien procent van het totale personeelsbestand. Dat staat in het voorstel dat de omroepen vandaag hebben gepresenteerd aan staatssecretaris Dekker. De omroepen moeten in totaal 17 miljoen euro bezuinigen.

THOLEN - De gemeente Tholen heeft 2014 afgesloten met een tekort van vier ton. Dat blijkt uit de jaarrekening die vanochtend is gepresenteerd. Het tekort is een optelsom van mee- en tegenvallers.

DREISCHOR - Legkippen die rijp zijn voor de slacht krijgen een tweede leven op een boerderij in Dreischor. Helene Witter begint deze zomer een opvang voor deze kippen, de eerste in Zeeland.

VOGELWAARDE - In Vogelwaarde en Hengstdijk komen geen grote varkensstallen. Met deze uitspraak van de Raad van State komt er na ruim twintig jaar een eind aan de strijd over de stallen.

OOST-SOUBURG - Roy Hendriksen (46) uit Middelburg zet zijn trainersloopbaan mogelijk voort in Engeland. De assistent-trainer van NEC Nijmegen gaat maandag in gesprek met een Engelse club.

CADZAND-BAD - Het transport van de zogenoemde Xblocs voor de nieuwe jachthaven in Cadzand-Bad mag niet meer via het centrum van Sluis gaan. Dat stelt de Socialistische Partij in Sluis.Volgens de partij zorgen de vrachtwagens met ladingen van 30 tot 40 ton voor gevaarlijke situaties in het centrum van Sluis.

VLISSINGEN - De politie in Vlissingen heeft woensdagochtend vroeg een 41-jarige man aangehouden die agenten bedreigde met een boormachine, die volgens agenten op een automatisch vuurwapen leek.

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wil een nationale erkenning als museum, als herdenkingsplek en als educatief centrum. Door middel van die officiële erkenning kan het museum aanspraak maken op fondsen. Het museum wil zich met de nationale erkenning richten op drie speerpunten: herdenken, kennis en de toekomst van waterveiligheid.

GOES - Steden met veel monumenten in de binnenstad 'doen' het veel beter dan steden zonder. In Zeeland zijn er twee steden die wat dit betreft tot de top van Nederland behoren, namelijk Goes en Middelburg.

DOEL - Het openhouden van de kernreactoren Doel 1 en 2, net over de grens in België, is een stap dichterbij. Een Belgische kamercommissie heeft ermee ingestemd.