- advertentie -

BURGH-HAAMSTEDE - De politie heeft een helikopter ingezet in de zoektocht naar de verwarde man in de omgeving van Burgh-Haamstede. Agenten kregen in de middag weer een melding dat de 39-jarige man met cowboyhoed daar gezien zou zijn. De verwarde persoon zorgde donderdagmiddag voor opschudding in het dorp.

de stemming

vr 01-08-2014, 06:21

TERNEUZEN - Het schakeljaar voor havisten die in Vlaanderen willen studeren, de havo-piste, zit voor komend schooljaar zo goed als vol. Er is plaats voor 26 leerlingen en er zijn al 25 aanmeldingen. De havo-piste werd vorig jaar in het leven geroepen om te voorkomen dat hoogopgeleide Zeeuws-Vlamingen de regio verlaten.

BURGH-HAAMSTEDE - De politie waarschuwt opnieuw voor de verwarde man in Burgh-Haamstede. De 39-jarige man zorgde donderdagmiddag al voor opschudding in het dorp.

OOST-SOUBURG - Een 22-jarige snorfietser uit Middelburg heeft donderdagmiddag zes boetes gekregen. Rond 17.30 uur zagen agenten de man met hoge snelheid over de Lekstraat in Oost-Souburg rijden en wilden hem controleren.

PERKPOLDER - De situatie rond de veerhaven van Perkpolder is hopeloos. Dat zeggen twee ondernemers uit de buurt. Volgens de ondenemers is het gebied een doolhof voor fietsers door alle werkzaamheden en omleidingsroutes.

ZEIST - Dennis de Nooijer is door de KNVB aangesteld als assistent bondscoach van Oranje onder 16 jaar. De uit Oost-Souburg afkomstige oud-profvoetballer combineert die functie met zijn werkzaamheden als jeugdtrainer bij FC Twente. Ook blijft De Nooijer betrokken bij de Jeugd Voetbalopleiding Zeeland (JVOZ).

RITTHEM - Een 76-jarige man uit Oost--Souburg is vanmorgen gewond geraakt door een grote brand in een loods bij Ritthem. Hij is met brandwonden aan armen en benen naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

OOST-SOUBURG - Hosternokke is een opmerkelijk woord, dat je alleen in Zeeland hoort. Het scoorde een hoge notering in de top 10 van de meest populaire woorden. Ook is het sinds kort een onderdeel het project Geluiden van Zeeland van geluidenopnemer Roger van der Veken uit Noordgouwe. Maar wat betekent het nu eigenlijk?

RITTHEM - Regisseur en acteurs zijn tevreden over de eerste grote repetitie van rock-opera 'O die zee'. Bij Fort Rammekens werd donderdagavond voor het eerst het gehele stuk gespeeld. Nog wel zonder publiek, want dat is pas welkom tijdens de try-out op 2 augustus. De première is op woensdag 6 augustus.

CADZAND - Vrijwilligers gaan de hele Nederlandse Noordzeekust afvalvrij maken en ze beginnen vrijdag in Cadzand. Stichting de Noordzee houdt een Beach Cleanup Tour. Vorig jaar is de tour voor het eerst georganiseerd en werd in totaal 6.590 kilo afval van de stranden gehaald.

OOST-SOUBURG - Het strand bij Renesse en het Zuidstrand op Walcheren staan in de top vijf van slechts bereikbare stranden volgens TomTom. Het bedrijf dat navigatiesystemen voor de auto maakt, onderzocht de bereikbaarheid van populaire badplaatsen in Nederland in de zomer.

OOST-SOUBURG - Nancy van de Ven kijkt terug op een goed WK. Voor het tweede jaar op rij werd ze vijfde, en dat terwijl de Vlissingse motorcrosster nog maar zestien jaar is. Van de Ven heeft haar 125CC motor vervangen voor een 4-takt, waardoor ze in de toekomst nog sneller hoopt te zijn.

MIDDELBURG - De politie heeft een 41-jarige vrouw uit Middelburg aangehouden in de Korte Geere. De vrouw fietste door het voetgangersgebied en reed bijna een agent aan. Ook wilde ze niet meewerken aan de politiecontrole. De vrouw is geboeid afgevoerd met een politiebusje.

OOSTKAPELLE - Twaalf karren en twintig paarden trokken vandaag door het noordelijk deel van Walcheren. Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland hield haar jaarlijkse Boerenlandrit met oude wagens bespannen met Zeeuwse trekpaarden.

OSS - Voetballer Istvan Bakx (28) uit Vlissingen is ook komend seizoen profvoetballer. De aanvaller heeft een contract voor één seizoen getekend bij FC Oss, dat speelt in de Jupiler League. Bakx speelde het afgelopen seizoen voor FC Den Bosch, maar zijn contract werd daar niet verlengd.