- advertentie -

OOST-SOUBURG - De bijbel is nu ook beschikbaar in 'gewone taal'. Na zeven jaar werken, is er nu een bijbelversie die volgens de vertalers voor iedereen goed leesbaar is. De meest recente vertaling naar moderne taal wordt woensdagavond gepresenteerd door het Nederlands Bijbelgenootschap.

de stemming

wo 01-10-2014, 06:45

GOES - De gemeente Goes roept professionele kunstenaars op om met een ontwerp te komen voor een kunstwerk in 's-Heer Arendskerke. Het kunstwerk komt te staan bij de entree van het dorp aan de Arendstraat. Volgens de gemeente moet het een herkenningspunt worden.

TERNEUZEN - De drie verschillende Rabobanken in Zeeuws-Vlaanderen fuseren vandaag officieel tot Rabobank Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat om een juridische fusie, dat betekent dat de drie nu op papier één bank zijn. Over een paar maanden moet de fusie in de praktijk ook helemaal rond zijn.

TERNEUZEN - Freek de Jonge is er trots op dat zijn verhaal uit de bundel Zondig in Zeeland verfilmd wordt. De Terneuzense filmmaker Marnix Ruben gaat het verhaal 'De Overkant' volgend jaar verfilmen.

KRUININGEN - Het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen krijgt zestig extra zonnepanelen op het dak. Nu liggen er al vijftig. Donderdag en vrijdag worden de nieuwe panelen gelegd en het dak ligt dan voor de helft vol. Ook op de gemeentelijke gymzaal in Krabbendijke komen zonnepanelen te liggen.

KAPELLE - De Cultuurraad Kapelle en zalencentrum De Vroone beginnen met jazzconcerten op zondag. De eerste is op 12 oktober, en het jazz-trio StarkLinnemann en de Amerikaanse jazz-zangeres Deborah J. Carter treden dan op.

MIDDELBURG - De provincie Zeeland steekt 40.000 euro subsidie in de Stichting Lekker Regionaal Product. Zo wil de overheidsinstelling het gebruik en de verkoop van lokale Zeeuwse producten verder stimuleren.

THOLEN - Voetballer Bart Nieuwkoop uit Tholen is door bondscoach Aron Winter opgeroepen voor het Nederlands elftal onder negentien jaar. Oranje speelt volgende week in Polen een kwalificatietoernooi voor het Europees Kampioenschap.

OOST-SOUBURG - Waterschap Scheldestromen zet woensdag een tankwagen in om de stankoverlast van de Lekvijver in Oost-Souburg te beperken. Omwonenden en medewerkers van het waterschap klagen al dagen over enorme stankovelast.

MIDDELBURG - Peter van Berkel uit Middelburg heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de Annual Dutch Art Fair (ADAF) in Amsterdam. Zijn schilderij Port de la Silva werd door een meerderheid van de ruim 800 bezoekers bestempeld als het beste.

RILLAND - Het fantasy-boek Negen Cirkels van Peter Scheefhals over de hel is welkom bij Bilbiotheek Oosterschelde. De schrijver gaf deze week aan dat zijn boek en de presentatie ervan geweerd zou worden in Rilland door bezwaren uit de gereformeerde hoek. De bibliotheek spreekt die bewering tegen.

GOES - De proef in de gemeente Goes om bouwgrond voor woningbouw te verhuren via erfpacht slaat aan. In de wijk Mannee is de verkoop van bouwkavels de laatste tijd fors gestegen. Wethouder Jo-Annes de Bat zegt dat die stijging te danken is aan het feit dat de grond niet direct meer hoeft te worden gekocht.

ZIERIKZEE - In het nieuwe sportcentrum in Zierikzee wordt morgen een testwedstrijd zaalvoetbal gespeeld. De ervaringen van de spelers worden gebruikt om een rapport op te stellen over de vloer.

SAS VAN GENT - De uitslaande brand in Sas van Gent in de nacht van zondag op maandag is vermoedelijk aangestoken. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het politieonderzoek naar de brand waarbij een persoon brandwonde opliep aan het gezicht.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse Eerste Kamerleden gaan in oktober waarschijnlijk vóór de nieuwe norm voor stikstofuitstot stemmen. Door deze nieuwe norm wordt het voor bedrijven en boeren in Zeeland vrijwel onmogelijk om uit te breiden.