- advertentie -

HULST - Op de Absdaalseweg in Hulst is zaterdagochtend vroeg een voetganger ernstig gewond geraakt. Rond 4.45 uur reed een automobilist het slachtoffer aan. De weg is afgezet tussen de Stelleweg en de Australiëweg.

de stemming

vr 24-02-2017, 14:36

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - De PVV in Provinciale Staten wil weten of een alternatief voor ontpoldering van de Hedwigepolder in 2009 is afgewimpeld door het toenmalige provinciebestuur. Oud-Statenlid Johan Robesin beweert dat in zijn pas verschenen boek Staart van de Walvis.

OOSTBURG - In lokaal 153 in het Zwin College in Oostburg is een herdenkingsruimte ingericht voor Justus Pfaff. De 17-jarige VMBO-scholier kwam woensdag in Hoofdplaat om het leven toen hij knutselde met munitie. "De verslagenheid op school is groot", aldus directeur Frank Neefs. 

KLOETINGE - Op de afdeling verslavingszorg van Emergis is het norovirus aangetroffen. Voor de afdeling geldt voorlopig tot 6 maart een opnamestop. Bezoekers zijn tot nader order niet welkom.

KOEWACHT - Waar de gemiddelde Nederlander zich meer druk maakt om klimaatverandering maken ze zich in Zeeuws-Vlaanderen vooral zorgen om zorgthema's. Uit een onderzoek in samenwerking met de NOS blijkt dat de Zeeuws-Vlaming nogal afwijkt als het gaat om thema's die zij belangrijk vinden in verkiezingstijd. 

OOST-SOUBURG - Isabel Provoost was vrijdagochtend te gast bij Omroep Zeeland. Tijdens het radioprogramma Goedemorgen Zeeland zong ze in totaal vier nummers in het bijzijn van een groepje fans.  

KLOOSTERZANDE - Rijkswaterstaat is begonnen met de aanplant voor nieuw leefgebied voor steenuilen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. De vogels moeten zich dankzij onder meer knotwilgen en een hoogstam-boomgaard gaan thuisvoelen in de buurt van Walsoorden.

MIDDELBURG - De grote fabriekshal van Thermphos moet worden gesloopt. In het gebouw zitten enorm veel leidingen die vervuild zijn met giftig fosfor. Inmiddels heeft de provincie bijna alle informatie die nodig is om het terrein veilig te maken. 

TERNEUZEN - Waarover maken de Zeeuwen zich zorgen? In elk geval niet over de klimaatverandering. Zeeuws-Vlamingen zijn vooral bekommerd over de gezondheidszorg, terwijl men aan de overkant de teloorgang van de normen en waarden veel zorgelijker vindt. Dat blijkt uit een peiling die in samenwerking met de NOS is gehouden. 

GOES - Het aantal schademeldingen bij ZLM valt mee. Dat zegt Edwin Goetheer van de verzekeraar. Vrijdag zijn er zo'n 420 meldingen binnen gekomen. Vooral over omgewaaide schuttingen en weggewaaide dakpannen. Het schadebedrag wordt geschat op 3 ton. 

VLISSINGEN - Van de twaalf kandidaten zijn er nog zeven nog in de race voor de jaarlijkse filmwedstrijd FilmstarZ. Uiteindelijk worden drie van hen uitgekozen die hun film komende zomer ook daadwerkelijk mogen maken. 

OOSTBURG- Het Zwin College in Oostburg heeft een ruimte geopend waar scholieren bijeen kunnen komen om stil te staan bij het overlijden van hun medescholier Justus Pfaff. De 17 jarige jongen kwam woensdagavond in Hoofdplaat om het leven doordat hij knutselde met munitie. 

MIDDELBURG - De provincie gaat vandaag nog om opheldering vragen bij minister Hennis over uitspraken die ze donderdagavond deed over de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. De minister van Defensie zei toen tegen de Tweede Kamer dat de stekker nog steeds uit het project kan worden getrokken.

WILHELMINADORP - De in België aangespoelde bruinvis die donderdag naar een opvang in Wilhelminadorp werd gebracht, is daar in de loop van de nacht overleden. Het dier dat Boudewijn was gedoopt strandde woensdag zwaargewond en flink vermagerd in Bredene.

SINT JANSTEEN - De gemeente Hulst trekt definitief extra geld uit voor de nieuwe brede school aan de Badhuisweg in Sint Jansteen. Een half miljoen extra trekt de gemeente uit. Eerder al bleek dat het begrote budget te krap bleek voor de plannen.