- advertentie -

OOST-SOUBURG - Slechte tijden voor schaatsverkopers. Net als vorig jaar is het weer nog erg zacht voor de tijd van het jaar. Voor veel Zeeuwse ondernemers betekent dat de schaatsen in het magazijn blijven.

de stemming

vr 23-01-2015, 16:40

TERNEUZEN - Vrienden van de eind november doodgeschoten Gideon Verhelst hebben een videoclip gemaakt ter nagedachtenis van het slachtoffer. De videoclip is sinds zondagavond al meer dan 3.000 keer bekeken. De clip is ook gemaakt uit frustratie dat burgemeester Jan Lonink van Terneuzen een stille tocht verbood.

WESTKAPELLE - Serious Request Westkapelle heeft eind december precies 102.144 euro en 1 cent opgeleverd. Dat is het definitieve eindbedrag dat de organisatie nu bekend heeft gemaakt. Het Glazen Huis in Westkapelle is daarmee het op één na grootste regionale succes van het land.

STELLENDAM - De grijze zeehond met het touw rond zijn nek gesnoerd, is gevangen. Zeehondenopvang A Seal in Stellendam meldt dat twee medewerkers daar vanmorgen in zijn geslaagd. Ze hebben het dier dat afgelopen weekend al een paar keer werd gesignaleerd in het Grevelingenmeer verzorgd en op transport gesteld naar Stellendam.

BROUWERSDAM - De zeehond die zondag werd gespot met een stuk touw rond zijn nek is nog niet gevangen. Zeehondencentrum A Seal uit Stellendam zoekt vandaag verder. Wordt het dier niet gevangen dan dreigt een verstikkingsdood.

MIDDELBURG - De 330 asielzoekers die naar Swerf-Rust in Middelburg komen, kunnen zowel een warm welkom als de nodige argwaan verwachten. Eind februari nemen naar verwachting de eerste asielzoekers hun intrek in het voormalige zorgcentrum.

KLOETINGE - Tientallen kandidaten en nog meer belangstellenden kwamen zondagmiddag naar de Geerteskerk in Kloetinge. Daar waren audities voor een amateuruitvoering van The Passion, het verhaal van de kruisiging van Jezus.

SAS VAN GENT - Een hal bomvol carnavalskleding in Sas van Gent zondag. Mensen konden er terecht om hun afgedankte carnavalskleren te verkopen of een ander setje op de kop te tikken. En daar was veel belangstelling voor. Mensen schoven voetje voor voetje langs de rekken.

VLISSINGEN - VC Vlissingen is de koppositie in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal kwijt. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Ruud Pennings met 1-3 van Magreb'90 uit Utrecht.

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg zijn zaterdagavond twee jongens aangehouden voor het stelen van een scooter op de Karolingenbaan.

HULST - De politie is op zoek naar getuigen die zondagmiddag even na half één een man hebben zien zwaaien met een pistool op het Statonsplein in Hulst.

VLISSINGEN - In hartje Vlissingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Noorwegen aangehouden. De politie omschrijft de Noren als 'vervelende dronkenlappen'.

RILLAND - In Rilland is in de nacht van zaterdag op zondag twee keer ingebroken en één poging tot een inbraak gedaan.

GOES - Op de Grote Kade in Goes zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijf mannen uit het Limburgse Herkenbosch aangehouden. Volgens de politie maakten ze zich schuldig aan baldadigheid en het vernielen van een bromfiets. Dat gebeurde rond 4.30 uur.

OOST-SOUBURG - Elkaar via whatsapp waarschuwen bij verdachte of onveilige situaties in de buurt, dorp of stad. In Zeeland zijn al een aantal van die buurtWhatsApp-groepen actief, zegt Martijn Hofman. Hij is initiatienemer voor de oprichting van de groepen Walcheren, Vlissingen en Meliskerke.