- advertentie -

MIDDELBURG - Den Haag moet het plan voor een schiereiland in het Veerse Meer een halt toeroepen. GroenLinks Zeeland schrijft in een brandbrief dat minister Melanie Schultz van Haegen van Milieu moet ingrijpen.

de stemming

ma 05-12-2016, 13:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

NIEUWDORP - Papier, plastic, glas, groente- fruit- en tuinafval, gooit u het allemaal bij elkaar? Of scheidt u het? Uit recent onderzoek blijkt dat veel Zeeuws afval dat gescheiden had kunnen worden, in de grijze container belandt.

TERNEUZEN - Drie gezinnen en vier bedrijven moeten verplicht verhuizen door de komst van de nieuwe sluis in Terneuzen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een lijst gepubliceerd met percelen, woningen en bedrijven op de Schependijk die moeten verdwijnen voor de aanleg van de nieuwe zeesluis bij Terneuzen. 

BATTENOORD - Het blijft ieder jaar weer een merkwaardig gezicht zo midden in de winter; een groep flamingo’s in het koude water van het Grevelingenmeer. En het zijn er, net als voorgaande jaren, een stuk of 50, met ongeveer 7 jonge dieren die nog regelmatig worden gevoerd door hun ouders.

GOES - De politie heeft tijdens het doorzoeken van een woning in Goes een grote hoeveelheid sieraden gevonden. Deze zijn waarschijnlijk van diefstal afkomstig.

MIDDELBURG - Een 20-jarige inwoner van Middelburg is vrijgesproken van het mogelijk neersteken van een 18-jarige jongen. Tegen de man was een jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist.

MIDDELBURG - Rugbyclub Oemoemenoe is bezig met het bestormen van de top in Nederland. Na vier seizoenen op het hoogste niveau van Nederland lijkt het dit jaar rijp te zijn om te gaan strijden om het landskampioenschap.

OOST-SOUBURG - Zeeuws afval belandt nog vaak in de verkeerde bak. Zo wordt bijna veertig procent van het Zeeuwse groente- fruit- en tuinafval nog in de grijze container gegooid. Dat blijkt uit onderzoek van OLAZ, het samenwerkingsverband van de Zeeuwse gemeenten als het om afval gaat.

GOES - Een 48-jarige man uit Zierikzee is aangehouden. Hij reed zondagavond door nadat hij onder invloed van alcohol tegen een andere auto was gereden op het Tiendenplein in Goes. 

BURGH-HAAMSTEDE - De toekomst van volksdansvereniging Amercitia uit Burgh-Haamstede staat op het spel. Het ledenaantal loopt terug. Tien jaar geleden waren er nog 24 leden, nu zijn dat dat er nog maar twaalf. Dat is te weinig om het voortbestaan te kunnen garanderen. 

BRESKENS - Sterrenstaurant Spetters in Breskens gaat verbouwen. Tijdens de verbouwing kunnen bezoekers terecht in een pop-upbistro aan de Kaai. De verbouwing duurt een maand en begint op 6 januari 2017.

GOES - Op de A58 richting Bergen op Zoom is ter hoogte van de afslag Goes een auto over de kop geslagen. Het ongeluk werd volgens de politie veroorzaakt door een witte bestelbus. Een bestuurster moest ter controle naar het ziekenhuis. De weg was tijdelijk afgesloten. Het verkeer werd via de vluchtstrook geleid.

GOTHENBURG (ZWE) - Rick Verboom uit Hoek is Europees Kampioen geworden bij Euroskills, de wedstrijd voor jonge vakmensen in Zweden. De student van het Scalda werd eerste bij het CAD-tekenen. Hij moest een technische installatie tekenen met een speciaal computerprogramma.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is maandag 5 december. Dit is het nieuws uit Zeeland:

NIEUW-NAMEN - Een automobilist is zondagmiddag van de dijk gereden bij Nieuw-Namen. De bestuurder van de auto met een Belgisch kenteken raakte bekneld. De brandweer heeft de portier van de auto opgeknipt, waarna de automobilist met een ambulance is afgevoerd.