- advertentie -
do 25-08-2016, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

COLIJNSPLAAT - Honderden telers en verkopers van uien uit binnen- en buitenland keken en luisterden in Colijnsplaat een hele dag naar de nieuwste snufjes op het gebied van de uienteelt. Het was bij de proefboerderij in Colijnsplaat namelijk weer de nationale uiendag.

BRESKENS - Roemrucht waren ze in de vorige eeuw. De One Ton jachten. Voor het eerst in ruim twintig jaar is donderdag weer een wedstrijd gevaren in deze klasse, en wel in Breskens. Het betekende ook de aftrap van het Breskens Sailing Weekend. 

OOST-SOUBURG - Bijna niets is lekkerder dan op een dag als vandaag verkoeling te zoeken in het zwembad. Wie voor verkoeling de zee toch verruilt voor een zwembad, kan het beste in Tholen terecht.  De zwembaden daar, in Tholen en Sint-Maartensdijk, hebben water met de laagste temperaturen: 23 graden. 

MIDDELBURG - Anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Die straf krijgt een 52-jarige Middelburger. Hij stak begin dit jaar een 46-jarige plaatsgenoot neer, omdat de man zijn zus zou hebben gestalkt. 

BROUWERSHAVEN - Laura Dekker heeft samen met Nederlandse watersporters een nieuwe stichting opgezet die jongeren moet aansporen om te gaan zeezeilen. Ze presenteert de Laura Dekker World Sailing Foundation volgende week tijdens de HISWA te Water in Amsterdam.

VLISSINGEN - De politie heeft bij een huiszoeking in een woning in Vlissingen een flinke hoeveelheid drugs in beslag genomen. De agenten vonden onder meer 110 pillen, vermoedelijk gaat het om xtc, en 12 liter GHB.

MIDDELBURG - Tijdens de tweede dag van de behandeling van een schietpartij in Terneuzen hebben de advocaten van beide verdachten vrijspraak geëist. Bij de schietpartij liep het slachtoffer een dwarslaesie op. Het was waarschijnlijk een vergeldingsactie voor de moord op Gideon Verhelst. 

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug was donderdag in beide richtingen ruim twee uur afgesloten voor het verkeer. Dat kwam door een ongeluk op de brug. Rond 14.45 uur was de stremming voorbij.

BRUINISSE - Hij is de eerste hond in zijn soort met een waterwerkbrevet: de cockerspaniël Vip uit Ouwerkerk. De kleine, maar sterke held die drenkelingen uit het water kan halen en naar de kant brengen. En dat doet hij vol overgave.

TERNEUZEN - Een 23-jarige Terneuzenaar is afgelopen nacht op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Rozenstraat in Terneuzen. De politie is nog op zoek naar zijn maatje.

OOST-SOUBURG - Het warme weer zorgde donderdag opnieuw voor lange files naar de Zeeuwse stranden. Het verkeer naar Zeeland moest met name even stilstaan bij de grens met Brabant en voor de Vlaketunnel. Woensdag was het op diezelfde delen van de A58 ook al erg druk. 

MIDDELBURG - De PvdA in Provinciale Staten wil dat het dagelijks provinciebestuur een speciale commissie opzet om Zeeuwse jongeren aan het werk te helpen. Volgens de partij zit één op de negen jongeren zonder werk en moet daar snel iets aan gedaan worden.

MIDDELBURG - Stadsbeiaardier Janno den Engelsman eert de overleden Belgische mondharmonicaspeler en componist Toots Thielemans. Tijdens zijn wekelijkse concert op de Lange Jan in Middelburg speelt hij donderdag muziek van Thielemans.

MIDDELBURG - In de rechtbank in Middelburg gaat de rechtszaak verder over de schietpartij in Terneuzen op 16 december 2014. Bij de schietpartij liep het slachtoffer een dwarslaesie op. De schietpartij was een vergeldingsactie voor de moord op Gideon Verhelst.