- advertentie -

RENESSE – De Amerikaanse rockband Counting Crows speelt volgend jaar op Concert at SEA. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Het is de tweede keer dat de band komt. Ook in 2008 speelde de band op de Brouwersdam. Verder spelen Dotan en Typhoon op de tiende editie van het festival Concert at SEA.

de stemming

vr 19-12-2014, 15:51

VEERE- Het zogenoemde luidklokje is na tien jaar weer terug in Veere. Samen met een ontmoetingspleintje worden ze vandaag officieel in gebruik genomen bij verzorgingstehuis Nieuw Sandenburgh in Veere.

KAPELLE - Timmerbedrijf VKP uit Kapelle sluit dit jaar af met een grote plus, in tegenstelling tot veel andere (bouw)bedrijven. Het afgelopen jaar vielen weer heel wat bedrijven om. Maar het timmerbedrijf boekte juist 25% meer omzet.

GOES - De Grote Markt en het centrum in Goes hebben zondagmiddag rood en wit gekleurd. Zo'n 140 hardlopers gehuld in kerstmannenpakken deden mee aan de jaarlijkse kerstmannenloop.

RENESSE - Een 43-jarige man uit Renesse is zaterdagnacht in beschonken toestand van de weg geplukt. De man reed op de Hoogeboomlaan in Renesse in een golfkarretje. Agenten gaven hem een stopteken, maar dit werd door de man genegeerd.

VLISSINGEN-OOST - Een bijzondere manier van belading, deze zondag in de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Een groot Chinees vrachtschip, de Xia Zhi Yuan, liet zich in de Scaldiahaven 16 meter onder de waterlijn zinken.

MIDDELBURG - De politie denkt met de aanhouding van twee jongens van 17 en 20 jaar de daders van zeker vijf straatroven in Middelburg te hebben opgepakt.

KLOOSTERZANDE - Na ruim negen maanden is het rouwbord van Henricus Bornius in de Hof te Zandekerk in Kloosterzande in ere hersteld. Het bord verkeerde in erbarmelijke staat en is door beeldhouwer Ronny Ivens uit Hulst volledig gerestaureerd.

GOES - Bij een eenzijdig ongeval op de Deltaweg bij Goes is zaterdagavond een 20-jarige man uit Kapelle omgekomen. Rond 23.30 uur verloor de man de macht over het stuur om vervolgens in de berm terecht te komen.

GOES - Het weekend voor kerst staat in het teken van de laatste kerstinkopen. Wie eens iets anders zou willen geven dan sokken of parfum kon vandaag in Goes terecht. In de Grote of Maria Magdalenakerk werd voor het eerst in Zeeland een pop-up markt georganiseerd.

OOST-SOUBURG - Slechts een handjevol wedstrijden in het amateurvoetbal omdat het inhaal- en bekerweekend is. Zaterdag bereikten FC Axel en Hoek de achtste finales van de districtsbeker.

AAGTEKERKE - De vijftiende editie van de Aagtekerkerun is gewonnen door Tim Pleijte uit Zoutelande. Pleijte liep de wedstrijd over veertien kilometer, die in de omgeving van Aagtekerke wordt gehouden. in een tijd van 44.27'.

KLOETINGE - De Zeeuwse wereldkampioen op de cornet Wim van Boven is weer even terug in Zeeland. Met Brassband Excelsior repeteerde hij voor een kerstconcert dat op zondag 21 december in de Geerteskerk in Kloetinge wordt gegeven.

THOLEN - De brandweer heeft vrijdagavond voorkomen dat een voormalige shoarmazaak in Tholen waterschade heeft opgelopen. De politie kwam af op een melding dat er water uit het pand aan de Molenvlietsestraat kwam.

GOES - Wat is tegenwoordig de betekenis van Kerstmis? Gaat het nog steeds over het Christelijke verhaal van de geboorte van Jezus of is het vooral een feest om samen lekker te eten?