- advertentie -

GOES - Op de A58 bij Goes is dinsdagochtend een auto uitgebrand. Dat gebeurde op de rijbaan van Vlissingen richting Bergen op Zoom. De brandweer heeft het vuur geblust. Waardoor de auto vlam vatte is nog onbekend.

de stemming

ma 27-07-2015, 16:21
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OUD-VOSSEMEER - De maximumsnelheid op de Molendijk bij Oud-Vossemeer gaat omlaag van tachtig naar zestig kilometer per uur. Volgens de PZC heeft de Provincie dat besloten na het zoveelste ongeluk op de Molendijk.

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en het inspiratiecentrum Grevelingen aan de Zuid-Hollandse kant van de Brouwersdam zijn gestart met een busdienst naar elkaar. Volgens de twee attracties krijg je door beide te bezoeken een goed beeld van het verhaal van de regio.

VLISSINGEN - Aan het Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi dat zaterdag in Vlissingen begint, doen 250 schakers uit zestien landen mee. Volgens de organisatoren is de Oezbeekse oud-wereldkampioen Rustam Kasimdhanov grote favoriet.

VLISSINGEN - Motorcrosser Nancy van de Ven (17) uit Vlissingen heeft haar overwinning in de Grand Prix van Tsjechië opgedragen aan haar overleden oma. Van de Ven won zondag in Tsjechië als eerste Nederlandse ooit een GP.

BIERVLIET - Hoofdklasser Hoek is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Ruud Pennings werd in Biervliet de eerste training afgewerkt. De doelstelling is duidelijk: Hoek wil promoveren naar de Topklasse.

OOST-SOUBURG - Een Japanse slaksoort die de Zeeuwse oester bedreigt. De toekomst ziet er voor onze oester niet rooskleurig uit. Zonde, want de lekkernij heeft ons in het verleden al veel goeds gebracht. We doken de archieven in en hebben wat oesterweetjes op een rij gezet.

MIDDELBURG - De politie heeft zondagavond in een kiosk in de Stationsstraat in Middelburg een 31-jarige dronken man op heterdaad betrapt op het leeghalen van een geldkistje. De politie werd getipt door een getuige die had gezien dat de man de ruit van de kiosk vernielde.

TERNEUZEN - De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland maakt landbouwbedrijven zelf verantwoordelijk voor goede naleving van de milieuwet- en regelgeving. In een nieuw project moeten bedrijven aan de hand van een vragenlijst zelf controleren of ze aan alle eisen voldoen.

TERNEUZEN - Zomervakantie: het ideale moment om als kind even afscheid te nemen van rekensommen, taalopdrachten en geschiedenislessen en een paar weken lang te genieten van vrijheid. Maar er zijn ook kinderen die tijdens de zomervakantie weer naar school gaan.

WESTDORPE - De 97-jarige inwoner van Axel die zaterdag dood werd aangetroffen bij Westdorpe is niet overleden door een misdrijf. Dat meldt de politie. Wat de precieze doodsoorzaak is, zal waarschijnlijk onduidelijk blijven omdat er verder geen onderzoek naar wordt gedaan.

OOST-SOUBURG - De zomerstorm van afgelopen weekend heeft niet veel schade aangericht in Zeeland. Volgens Edwin Goetheer van ZLM verzekeringen in Goes valt het mee. "We hadden wel meer schade verwacht."

MIDDELBURG - Een 24-jarige man uit Vlissingen en een 52-jarige man uit Middelburg hebben maandag bij de rechtbank 15 en 24 maanden cel tegen zich horen eisen. De twee zouden op 6 januari een vrouw uit Breskens hebben mishandeld, op verzoek van haar ex.

GOES - Zeeuwse binnenattracties profiteren van het regenachtige weer. Veel vakantiegangers zoeken hun toevlucht bij de verschillende overdekte attracties die Zeeland rijk is. Bij Omnium in Goes stond rond het middaguur een wachtrij van veertig minuten voor de kassa's.

OOST-SOUBURG - De veerboot Oosterschelde komt niet naar Zeeland. De oude veerpont is gekocht door twee Zwolse ondernemers die hem willen gebruiken als partyboot. Dit tot grote teleurstelling van de werkgroep PSDnet, die een bod uitbracht op het schip.