VLISSINGEN - Het hoger onderwijs in Zeeland krijgt een enorme impuls door een miljoenen-investering in gebouwen en opleidingen van de HZ University of Applied Sciences. De HZ gaat uitbreiden naar Middelburg en mogelijk Goes. Het lesprogramma wordt gemoderniseerd en aangevuld met meer praktijkgericht onderwijs.

de stemming

di 31-03-2015, 15:46

GOES - Onder de leuze 'Ik trap voor mijn pap' begint Najoni Kamps (23) uit Goes woensdag met een fietstocht van twee weken dwars door Nederland. In totaal wil ze zo'n 1000 kilometer fietsen.

SINT-MAARTENSDIJK - Het buurtpreventieteam in Sint-Maartensdijk mag doorgaan met zijn werkzaamheden. Dat is besloten door het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad moet het besluit nog wel goedkeuren.

TERNEUZEN - De speelkooi in de Terneuzense wijk Othene is voorlopig afgesloten met bouwhekken. Van de rechter moet de speelkooi 's avonds en 's nachts op slot om overlast voor de buurt te voorkomen. Als dat vanaf vandaag niet gebeurt moet Terneuzen een dwangsom van 2500 euro per dag betalen.

VLISSINGEN - Wat maakt Vlissingen? De boulevard! De stad Vlissingen viert dit jaar het 700-jarig bestaan. Door de eeuwen heen veranderde Vlissingen van klein dorpje aan de kust tot een stad met zo'n 33.000 inwoners.

HARKEMA - Bart Nieuwkoop uit Tholen heeft zich met Oranje onder 19 geplaatst voor het Europees Kampioenschap. Oranje won vanavond in Harkema de laatste poulewedstrijd met 4-0 van Zwitserland. Feyenoorder Nieuwkoop viel in de 68e minuut in voor Ajacied Riechedly Bazoer.

OOST-SOUBURG - De A58 richting Bergen op Zoom is dinsdagavond tussen Yerseke en het knoopunt Markiezaat afgesloten vanwege een spoedreparatie, meldt Rijkswaterstaat. Volgens een woordvoerder zijn omgewaaide lichtmasten eerder vandaag daarvan de oorzaak.

DREISCHOR - Langs de Stolpweg tussen Dreischor en Nieuwerkerk wordt nu ook het laatste stukje fietspad van 330 meter aangelegd. Over ruim twee weken moet het pad er liggen.

'S HEER ARENDSKERKE- De politie maakt een tour langs verzorgingshuizen in Zeeland om ouderen te waarschuwen voor babbeltrucs. Door het geven van een presentatie over deze manier van oplichting hoopt de politie nieuwe slachtoffers te voorkomen.

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland is op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. Bij 19 van de 66 posten is er een nijpend tekort aan vrijwilligers of dreigt dit op korte termijn. Het gaat onder meer om de posten in Arnemuiden, Brouwershaven, Hulst en Krabbendijke.

HOOFDPLAAT - Het zandschip Willem, dat maandagavond kapseisde bij Breskens, zal binnen enkele dagen geborgen worden. Dat meldt sleep- en bergingsbedrijf Multraship. Het onstuimige weer bemoeilijkt de plannen voor het kantelen van het schip.

VLISSINGEN - Op 2 april 2015 heeft Vlissingen 700 jaar stadsrechten. Wie aan Vlissingen denkt, denkt al snel aan de boulevard. De afgelopen jaren kreeg Omroep Zeeland verschillende foto's van de boulevard toegestuurd voor het programma Verzeeuwigd. Een overzicht.

MIDDELBURG - Zeeuwse schoolkinderen kunnen het opvallend beter vinden met elkaar en met hun juf of meester dan een paar jaar geleden. Dat blijkt uit de gegevens van de Jeugdmonitor-enquête van SCOOP onder leerlingen van groep 6. Zij blijken het naar hun zin te hebben op school, vinden de leerstof niet te moeilijk en letten volgens henzelf goed op.

GOES - Scholengroep Pontes, het Ostrea Lyceum en het Edudelta College willen samen één beroepsgericht vmbo in Goes vormen. De scholen gaan onderzoeken of een samenwerking vanaf 1 augustus 2016 mogelijk is.

MIDDELBURG - Een 42-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van 750 euro. De man is schuldig bevonden roekeloos rijgedrag op 16 december 2012.