- advertentie -

MIDDELBURG - Een 24-jarige Arnemuidenaar is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur. Daarnaast mag hij drie maanden geen auto besturen en kreeg hij een geldboete van 250 euro opgelegd. De man kreeg de straf opgelegd voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk waarbij een man halfzijdig verlamd raakte.

de stemming

ma 23-01-2017, 14:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOSTERLAND - Naar aanleiding van inbraken in Oosterland is maandagochtend een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Oosterland.

THOLEN - Op zoek naar meer ruimte hebben de cliënten van Zorgboerderij Buytengewoon hun nieuwe stekkie gevonden aan de Veerweg in Tholen. Tot vorig jaar was de zorgboerderij, die plaats biedt aan twaalf cliënten, nog gevestigd in de polders bij Poortvliet. 

OOST-SOUBURG - Zeeland heeft er dit jaar geen excellente scholen bij gekregen. Het aantal blijft steken op drie. Wel hebben RSG 't Rijks in Bergen op Zoom en 't Ravelijn in Steenbergen het predicaat gekregen. Het is een erkenning voor buitengewone kwaliteit en geeft een compliment aan iedereen die bijdraagt aan die kwaliteit: de leraren, de schoolleiding, de leerlingen, de ouders en het bestuur.

OOST-SOUBURG - Zo mooi is Zeeland als het gevroren heeft. We hebben de mooiste schaatsfoto's uit de provincie op een rij gezet.

TERNEUZEN - Zeeuwse sportscholen besteden in toenemende mate aandacht aan de geest, naast de reguliere cardio- en krachttraining. Stress is de grootste boosdoener in de stijging van hart- en vaatziekten, vooral bij jonge vrouwen. Mensen zijn op zoek naar meer balans in hun leven en worden door de huisarts onder meer doorverwezen naar een sportschool. 

AMSTERDAM - Volkert van der Graaf heeft geen vertrouwen in zijn contacten met de reclassering, heeft hij aan de rechtbank in Amsterdam laten weten. Centraal bij de behandeling van de zaak staat de vraag of Van der Graaf weer terug de gevangenis in moet omdat hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating zou hebben geschonden. 

VEERE - Dat je op moet passen met natuurijs geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor herten. Dat bleek maar weer toen een hertje onderuit ging op een poel op het eiland de Haringvreter in het Veerse Meer. Het lukte het dier niet om overeind te komen. Dus schoot een voorbijganger te hulp, met een lasso.

WAGENINGEN - In Zeeland was, net als in de rest van het land, code geel afgegeven voor dichte mist. Het KNMI waarschuwde ook voor gladheid, omdat de mist kon bevriezen.

GOES - "Grote partij cocaïne gevonden op het terrein van Rijkswaterstaat", schreef de politie afgelopen nacht op Facebook. Maar niets is wat het lijkt, het was een grap om aandacht te vragen voor de gladheid.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is maandag 23 januari 2017 en dit is het nieuws in Zeeland.

IJZENDIJKE - Ze heeft haar baan als manager bij een groot bedrijf ingeruild voor een onzeker bestaan als zelfstandige ondernemer. Maar Brendy Boogaard uit IJzendijke heeft nog geen moment spijt gehad. Na een jaar heeft ze al een nominatie voor een landelijke prijs op zak voor haar duurzame babykleding.

HOOFDPLAAT - De dorpsraad van Hoofdplaat vindt dat Waterschap Scheldestromen er veel te lang over doet om gedumpte banden uit het buitengebied te verwijderen. Die banden werden daar eind vorig jaar gedumpt. 

TERNEUZEN - De politie is een onderzoek gestart naar een vechtpartij zondagmorgen vroeg op de hoek van het Arsenaalplein met de Nieuwstraat in Terneuzen. Dat gebeurde rond 4.20 uur tegenover de bioscoop.

WESTKAPELLE - Schaatsen op een ijsbaan is natuurlijk leuk. Maar voor veel liefhebbers wordt het pas echt leuk als je in de natuur het ijs op kan. Zondag was dat het geval op de Noorderplas bij Westkapelle.