- advertentie -

DISHOEK - Een 5-jarig kind is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een incident met een surfkite op het strand bij Dishoek. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van het kind en de aard van de verwondingen.

de stemming

vr 29-08-2014, 15:51

ZIERIKZEE - In Zierikzee is vandaag het nieuwe sportcomplex van Schouwen-Duiveland officieel geopend. Het complex heet sportboulevard Sportblok heten. Sporters kunnen er terecht voor bijna iedere tak van sport. Van fitness tot tennis en van zwemmen tot hockey.

SLUISKIL - Een 20-jarige man uit Rotterdam is in Sluiskil aangehouden omdat hij een ruit van een politieauto had ingeslagen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Middenstraat.

VLISSINGEN - Vanwege een technisch mankement wordt een van de twee veerboten uit de veerdienst gehaald tussen Vlissingen en Breskens. Dat heeft vervoerder Veolia vrijdagavond bekendgemaakt.

OOST-SOUBURG - Het aantal mensen met een bijstanduitkering in Zeeland is nog altijd een stuk lager dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vandaag zijn bekendgemaakt. Waar in Zeeland 1,8 procent van de Zeeuwse bevolking een bijstanduitkering ontvangt, is dat voor heel Nederland 2,4 procent.

ZOUTELANDE - Op de kust van Walcheren zijn donderdag en vrijdag twee dode zeehonden aangespoeld. Dat meldt de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ). Donderdag spoelde een zeehond aan bij Westkapelle, vrijdag gebeurde dat bij Zoutelande.

KRUININGEN - Openluchtzwembad Den Inkel in Kruiningen staat in de top tien van de 'Zwembad van het jaar verkiezing' voor openluchtzwembaden. Den Inkel kreeg van de stemmers een ruime 9 en belandde daarmee op plek 9. Zwembad De Goudvijver uit Serooskerke is op de 14e plaats terechtgekomen.

'S-HEER ARENDSKERKE - Automobilisten die gebruik maken van de Sloeweg zal het niet zijn ontgaan. De weg wordt de komende twee jaar verdubbeld. De aannemer is inmiddels begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

BRESKENS - Zeilen in een bootje, varen in ene kano of lopen over water in een waterbal. Jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen konden vandaag in de haven van Breskens kennismaken met verschillende watersporten.

MIDDELBURG - De grond van enkele volkstuinen in Middelburg is verontreinigd. Dat blijkt uit onderzoek door Delta NV. Het energiebedrijf wil op die plek een hogedruk gasleiding aanleggen.

AXEL - De gestopte zwemclub De Otters uit Axel heeft een bestemming gevonden voor het geld dat nog in kas zat. Met de 12.000 euro schenkt de zwemclub twee speeltoestellen aan Axelse openluchtzwembad 't Plaatje.

HEINKENSZAND - Frans Sturm heeft het na veertig jaar eindelijk voor elkaar: hij heeft een zwarte dahlia gekweekt. Zwarte bloemen zijn zeer zeldzaam en erg populair. In het verleden is er bijvoorbeeld eeuwenlang gezocht naar een zwarte roos en zwarte tulp.

HULST - De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een 33-jarige man uit Hulst aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij vanuit zijn woning in de binnenstad in hard- en softdrugs handelde.

KAPELLE - Een 16-jarig meisje uit Kruiningen is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Kapelle. Zij is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

AARDENBURG - Installatiebedrijf Jan de Ridder Installaties BV in Aardenburg is failliet. Hierdoor verliezen zes werknemers hun baan. Mogelijk kunnen twee of drie van hen nog aan de slag bij een ander installatiebedrijf.