- advertentie -

VLISSINGEN - Het maritieme bedrijfsleven in Vlissingen is onmisbaar voor de organisatie van Vlissingen Maritiem en Sail de Ruyter. Maar het werkt ook andersom. Tussen de bezoekers van het evenement lopen potentiële werknemers voor de maritieme sector. En die zijn hard nodig.

de stemming

vr 28-08-2015, 06:21
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

ZIERIKZEE - Harry Heidekamp trekt er bijna dagelijks op uit om de beroepsvissers op de Oosterschelde te controleren. De toezichthouder van de Rijksdienst Ondernemend Nederland vaart met de Regulus en haar bemanning een groot deel van de Zeeuwse wateren af om te zorgen dat de regels op en in het water nageleefd worden.

VLISSINGEN - De twaalf films voor de film- en literatuurcompetitie op het filmfestival Film by the Sea zijn bekend. De strijd om de beste boekverfilming opent met de klassieker ‘Madame Bovary ‘.

BATH - Het schip dat vrijdagochtend op de Westerschelde bij Bath was vastgelopen, is weer los. Rond 12.45 uur kwam het schip bij het opkomend tij los van de kant. Het vrachtschip Nathalie vaart op eigen kracht verder naar de haven van Gent. Daar zal het schip geïnspecteerd worden op schade.

THOLEN - De 77-jarige Kees Slager uit Poortvliet keert terug in de politiek. Slager neemt in de gemeenteraad van Tholen de plaats in van SP-raadslid Annie Vogelaar. Vogelaar stopt vanwege gezondheidsredenen.

COLIJNSPLAAT - Bij een verkeersongeluk in Colijnsplaat is vrijdagochtend een persoon gewond geraakt. Twee auto's botsten met elkaar op de kruising van de Colijnplaatseweg en Noordlangeweg. Eén van de auto's kwam daarbij op de kop terecht. De andere auto belandde in de sloot.

KLOOSTERZANDE - Een 53-jarige man uit Kloosterzande is woensdagochtend door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 36-jarige vrouw uit Ossenisse.

OOSTERLAND - Twintig snelheidsboetes ontving Cynthia Lopatka uit Oosterland afgelopen jaar. De flitspaal op de N59 tussen Oosterland en Bruinisse had het op haar gemunt. Onderzoek wees uit dat de flitspaal haar onterecht flitste.

VLISSINGEN - Vol zelfvertrouwen begint Josephine Elliott aan haar nieuwe functie als wethouder van de gemeente Vlissingen. Tenminste, als de gemeenteraad eind september akkoord gaat met haar voordracht. Maar gezien de positieve reacties die Elliott al ontving, lijkt dat geen probleem te worden.

KLOETINGE - Voetbalvereniging Kloetinge herdenkt vrijdag speler Frank Bouwmeester, die tien jaar geleden overleed aan de gevolgen van een blikseminslag. De club doet dat met een voetbalwedstrijd tussen oud-teamgenoten, vrienden en familie van de destijds twintigjarige Frank.

THOLEN - De bibliotheek in Tholen opent vrijdagochtend zijn eerste 'Bieb in de buurt'. Abonnees kunnen voortaan niet langer terecht bij een grote bibliotheek, maar alleen nog bij zulke kleinere uitleenpunten.

MIDDELBURG - Een man is donderdagavond gewond geraakt in een fietstunnel in Middelburg. De Rotterdamse traumahelikopter werd ingezet. Wat er is gebeurd is nog niet bekend.

Fietstunnel

THOLEN - In de haven van Tholen wordt druk gewerkt aan de veiligheid van de wijk Waterfront. De werkzaamheden voor een keermiddel aan de kop van de jachthaven zijn in volle gang. Er moet niet teveel tegenzitten, want de constructie moet eind van dit jaar klaar zijn.

OVEZANDE - Een 60-jarige vrouw uit Ovezande heeft een 240 uur taakstraf gekregen wegens stalking. Daar heeft de rechtbank in Middelburg haar tot veroordeeld.

COLIJNSPLAAT - De opbrengst van de uien valt dit jaar tien procent lager uit dan vorig jaar. Dat heeft te maken met de droge zomer. Het huidige wisselvallige weer kan dat niet meer veranderen.