- advertentie -

DEN HAAG - In de Tweede Kamer zijn de nieuw gekozen kamerleden geïnstalleerd. De Zeeuwse Kamerleden Joba van den Berg (CDA) uit Goes en André Bosman (VVD) uit Middelburg zijn nu officiëel lid van de nieuwe Tweede Kamer.

de stemming

do 23-03-2017, 14:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Donderdag om een uur leggen de nieuw gekozen Kamerleden de eed af en zijn daarna officëel lid van de Tweede Kamer. Onder wie ook de twee Zeeuwse Kamerleden: Joba van den Berg (CDA) uit Goes en André Bosman (VVD). "Ik ben er trots op en het is een voorrecht", zegt Bosman.

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond een 26-jarige fietsendief zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad betrapt. Twee agenten zagen hem om 18.15 uur op de Veersesingel aan fietsen rommelen.

PHILIPPINE - Inbrekers hebben bij een inbraak in de Spar in Philippine een ravage achtergelaten. Ze probeerden sigaretten te stelen. Toen dat niet lukte, zijn ze ervandoor gegaan met een postpakket dat bij de balie lag.

SCHORE - Slecht nieuws voor de inwoners van Schore: Koningsdag gaat niet door. De Oranjevereniging van het dorp heeft te weinig vrijwilligers om op de dag te helpen. 

OOST-SOUBURG - De alcoholcampagne IkPas is nu dik over de helft. Sinds 1 maart proberen ruim 400 Zeeuwen dertig of veertig dagen lang geen alcohol te drinken. IkPas-deelnemer Eric Holm kan zijn wijntje goed laten staan, merkt hij.

OOST-SOUBURG - In 2016 verhuisden 743 Belgen naar Zeeuws-Vlaanderen, honderd meer dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Zeeuws & Vlaanderen, de stichting die is opgericht om Vlamingen te verleiden zich in Zeeland te vestigen. Volgens de stichting zijn er nog nooit zoveel Belgen in een jaar naar Zeeland verhuisd. 

SINT PHILIPSLAND - De financiering van Windpark Krammer is rond. Het is gelukt om de benodigde 215 miljoen euro te verzamelen. En dat komt goed uit, want de bouw van het windpark is al begonnen. Over twee jaar moet het worden opgeleverd. 

MIDDELBURG - De maandelijkse feestavond Losbollig in Middelburg gaat volgende week vrijdag niet door. De organisatie slaat een maand over. Eerst willen de organisatoren maatregelen nemen die ongeregeldheden moeten voorkomen rondom het café Schuttershof. 

MIDDELBURG - Ondernemer Benno Wiersma mag definitief geen beslag leggen op de miljoenen van Delta. Wiersma wilde beslag leggen op 93 miljoen euro bij Delta, maar het Hof heeft besloten dat het beslag definitief van de baan is.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 23 maart en dit is in het nieuws in Zeeland.

WESTDORPE - De Spuikreek, De Sassing, Eversgadt en De Platte Kille. Dat worden de namen van de vier viaducten in de Tractaatweg in Zeeuws-Vlaanderen.

OOST-SOUBURG - Het is een illusie om te denken dat de Zeeuwse politie ooit voldoet aan de doelstelling in 90 procent van de gevallen binnen vijftien minuten na een spoedmelding ter plaatse te zijn. Dat zegt districtschef Ronald Weydema. Uit de cijfers blijkt dat het in 2016 in 76 procent van de gevallen lukte. 

OOSTERSCHELDEKERING - Nog een dag en dan loopt Pieter Hendrikse alweer Zeeland uit. De geboren Zeeuws-Vlaming startte afgelopen zondag zijn wandeltocht langs de Noordzeekust in 't Zwin. Zaterdag 8 april hoopt hij na 21 etappes te finishen op Schiermonnikoog.

MIDDELBURG - Het is van groot belang dat de Zanddijk, de provinciale weg tussen Kruiningen en Yerseke, wordt aangepakt. De provincie en de gemeente Reimerswaal onderzoeken nu of ze daarin samen kunnen optrekken.