- advertentie -

TERNEUZEN - Bij een bedrijfsongeval bij Dow in Terneuzen is een 55-jarige man uit Wissenkerke om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag.

de stemming

wo 28-09-2016, 15:36

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Het moet de avond van zijn leven worden: de twaalfjarige violist Rolf de Vries uit Middelburg speelt zaterdag mee met The Dublin Legends. De Ierse folkmuzikanten geven een concert in Vlissingen. Dankzij bemiddeling van zijn vader mag Rolf een nummer meespelen. 

ZOUTELANDE - Hardlopen in een fleurig rokje of jurkje. De Zeeuwse marathonloopsters Paola van Gilst en Natalie Sinke willen niets anders meer.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 29 september en dit is in het nieuws in Zeeland.

GOES - Vakbond CNV gaat komende vrijdag praten met de werknemers van Bax-shop in Goes. De bond heeft daarover woensdag afspraken gemaakt met de directie van het bedrijf. CNV maakt zich zorgen over de slechte arbeidsomstandigheden en nare werksfeer.

HOEDEKENSKERKE - Het Hoondert Rally Team van Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke ziet af van deelname aan de Dakar Rally van 2017. Hoondert heeft door drukke werkzaamheden onvoldoende tijd om zich goed voor te bereiden. 

MIDDELBURG - De overschrijving van de Hongaarse keeper Marcell Vámosi naar Zeelandia Middelburg is rond. Vámosi moet nog even wachten voordat hij officiële wedstrijden kan spelen. Pas na de winterstop is hij speelgerechtigd voor de zondag tweedeklasser.

OOST-SOUBURG - Violist Mathieu van Bellen uit Hulst heeft met zijn Busch Trio de Kersjesprijs gewonnen. Dat is een prestigieuze, jaarlijkse prijs voor jonge musici. Er is 50.000 euro aan verbonden.

VLISSINGEN - Twee Zeeuwse voetballers maken hun debuut in het voetbalspelletje FIFA 17. Rick van Drongelen van Sparta en Ruben de Jager van FC Twente hebben hun eigen personage. Net als vorig jaar zit ook Bart Nieuwkoop van Feyenoord weer in het spel.

MIDDELBURG - De provincie Zeeland loopt geen extra risico door het ontbreken van een zogenaamd eliteteam. Dat zegt Remco Duerink van de Zeeuwse brandweer. Hij reageert daarmee op een artikel van De Stentor van woensdagochtend.  

MIDDELBURG - Na jaren van slecht nieuws, zijn de financiën van de provincie zich aan het herstellen. Dat was de boodschap van gedeputeerde Jo-Annes de Bat toen hij woensdagmorgen de begroting voor 2017 presenteerde.

MIDDELBURG - Jan van der Eijk is aangesteld als Zeeland-coördinator. Hij begint volgende week. Van der Eijk wordt de schakel tussen de provincie en Den Haag. Zo'n coördinator was één van de aanbevelingen uit het rapport van Balkenende over de toekomst van de Zeeuwse economie. 

MIDDELBURG - Middelburg heeft vanaf vandaag een speeltuin van 20 miljoen euro. Voor dat geld zou je bijvoorbeeld drie achtbanen zoals de Python in de Efteling kunnen neerzetten. Maar er staan twee doeltjes, twee prullenbakken, een picknicktafel en een evenwichtsbalk.

ZOUTELANDE - Erwin Harmes gaat er alles aan doen om zaterdag de Kustmarathon te winnen. De atleet uit Middelburg droomt al jaren van een triomf op de Langstraat in Zoutelande. Hij heeft dat moment, die toekomstige zege, alvast vereeuwigd op een schilderij.

'S-HEERENHOEK - In twee schuren aan de 's-Heerenhoeksedijk in 's-Heerenhoek is woensdag rond 16.00 uur brand uitgebroken. Bij de brand is een kleine hoeveelheid aan asbest vrijgekomen.