- advertentie -

OOST-SOUBURG - De saneerder van het oude Thermphos-terrein heeft bijna twee jaar lang mooi weer gespeeld. Op verschillende persmomenten kwam het bedrijf naar buiten met positieve berichten over de voortgang van de sanering, terwijl afgelopen vrijdag bleek dat het geld op is en dat er nog geen kwart van de sanering is gedaan.

de stemming

do 27-10-2016, 14:41

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

SLUISKIL - De politie heeft een man van 30 in Sluiskil opgepakt vanwege een bedreiging. De man zou woensdagavond rond 21.30 uur een andere inwoner van het dorp hebben bedreigd met een mes.

VLISSINGEN-OOST - De saneerders van Thermphos hebben van tevoren te weinig wetenschappelijke informatie ingewonnen. Daardoor is een slechte inschatting gemaakt van de kosten en de termijn van de sanering. Dat zegt Genserik Reniers, hoogleraar 'veiligheid en gevaarlijke stoffen' aan de TU Delft.

IJZENDIJKE - De rooms-katholieke kerk in IJzendijke gaat in januari 2017 dicht. De Heilige Andreasparochie West-Zeeuws-Vlaanderen kan hem niet meer openhouden. Het wordt te duur om de kerk open te houden en het aantal kerkgangers loopt terug. Het is de vierde kerk die de Andreasparochie in een paar jaar tijd moet sluiten. 

NIEUW NAMEN - Hij was de bekendste en meest fanatieke strijder voor het behoud van de Hedwigepolder. Maar toen hij bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 niet genoeg stemmen kreeg, viel hij in een diep zwart gat. Nu heeft hij zichzelf herpakt en zijn oude strijdlust is terug. De wederopstanding van Johan Robesin.

MIDDELBURG - De Aziatische man die afgebeeld is op het grote altaarstuk 'De wonderen van de Heilige Franciscus Xaverius' (1617-18) is een Chinees die in Middelburg woonde. Dat zeggen kunsthistoricus Thijs Weststeijn en sinoloog Lennert Gesterkamp in De Volkskrant. De man heet Yppong en is de eerste Chinese persoon in Europa die werd getekend. 

HULST - In de binnenstad van Hulst worden volgende maand camera's opgehangen. De gemeente wil met het cameratoezicht het uitgaan veiliger maken. Hulst heeft veel overlast van drugsgebruik en drugshandel. 

OOST-SOUBURG - Op donderdagochtend 27 oktober 2016 is dit onder meer in het Zeeuwse nieuws:

ZUIDZANDE - Het International Primary Curriculum (IPC) heeft zijn intrede in Zeeland gedaan. Op de Kustschool in Zuidzande krijgen de kinderen dit schooljaar namelijk voor het eerst dit thematisch onderwijs met specifieke leerdoelen, waarbij de eigen inbreng van de kinderen centraal staat.

GOES - De organisatie van netwerkbeurs Contacta in Goes is niet blij met de werkzaamheden aan de A58. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de snelweg op de dagen dat de beurs in de Zeelandhallen gehouden wordt.

BRUINISSE - De picknickplaats op de Grevelingendam bij Bruinisse is vernieuwd. De plek langs de N59 aan de Oosterschelde is biobased ingericht en er zijn bomen geplant.

YERSEKE - Wielrenner Davy Gunst uit Yerseke rijdt volgend seizoen voor de Ierse ploeg Anpost Chainreaction, die uitkomt op continentaal niveau. Gunst reed het afgelopen jaar bij Rabobank Development Team, maar moest op zoek naar een nieuwe team omdat de opleidingsploeg ophoudt te bestaan.

STEENOVENS - In een woning in de buurtschap Steenovens bij Zaamslag is vanmiddag brand uitgebroken. Er is niemand gewond geraakt. 

OOST-SOUBURG - Een grote meerderheid van de Zeeuwen vindt het onacceptabel dat de koninklijke familie financiële compensatie krijgt voor de vermogensbelasting die ze moet betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. Morgen (donderdag) praat de Tweede Kamer over deze kwestie.

Westdorpe - Tomatenteler Bas van Adrichem heeft de eerste tomatenplantjes in zijn nieuwe kas geplant. De teler is één van de ondernemers op de Axelse Vlakte die dit jaar flink uitbreidt.