ZOUTELANDE - In Duitsland is het paasvakantie en dat betekent een invasie van Duitse toeristen in Zeeland. Samen met het lange paasweekend in Nederland zorgt dat voor veel drukte de komende dagen. Volgens de VVV loopt de bezettingsgraad op tot tachtig procent.

de stemming

do 17-04-2014, 15:41

HULST - In een woning in Hulst zijn woensdagmiddag vijf verwaarloosde honden aangetroffen. De eigenares moet voor deze dieren een ander adres zoeken.

RENESSE - Renesse maakt zich met gemengde gevoelens op voor het nieuwe toeristenseizoen. Ondernemers vrezen dalende omzetten door de nieuwe regels voor alcohol. Jongeren laten Renesse daardoor links liggen en verkiezen het buitenland voor een vakantie.

MIDDELBURG - Twee gemaskerde mannen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een woning in Middelburg overvallen. De overvallers maakten geld en een kleine hoeveelheid sofdrugs buit. Tijdens de roof werd gedreigd met een vuurwapen.

GOES - Het aantal werklozen in Zeeland is in een jaar tijd met 21 procent gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van het UWV over maart 2013. Zeeland telde aan het einde van de maand 8.334 mensen met een ww-uitkering, dat zijn er 1.472 meer dan een jaar daarvoor. De sterkste toename werd geregistreerd in de gemeenten Kapelle en Schouwen-Duiveland.

VLISSINGEN - Een 16-jarige jongen uit Vlissingen is aangehouden omdat hij een 16-jarige plaatsgenote in het gezicht schopte. De mishandeling vond plaats in de Minister Lelystraat in Vlissingen. Het meisje raakte gewond.

GOES - Een auto heeft woensdagavond de gevel van een café aan de Korte Kerkstraat in Goes geramd. De 19-jarige bestuurder uit Kwadendamme was waarschijnlijk onder invloed van verdovende middelen.

OOSTERLAND - Een vervallen transformatortoren in Oosterland krijgt een nieuwe functie als natuurtoren. Dat houdt in dat de toren aan de Hoge Maireweg op Schouwen-Duiveland wordt ingericht voor dieren als zwaluwen, uilen en egels.

GOES - Een 40-jarige man uit Goes is woensdag door de politie in zijn woning aangehouden. Hij had bankpersoneel bedreigd. De man is voor verder verhoor ingesloten.

TERNEUZEN - Vrijwilligers in Zeeuws-Vlaanderen maken alles gereed voor de marathon van aanstaande zaterdag. 650 deelnemers lopen dan de zesde editie van de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Ferdie de Klerk (foto) is daar een van.

VROUWENPOLDER - De nieuwe uitkijktoren op het duin bij de overgang Duinoord in Vrouwenpolder is donderdagmiddag in gebruik genomen. De zes meter hoge toeristische attractie heeft 44.000 euro gekost. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen de Ondernemingsvereniging Vrouwenpolder, de Rabobank, de provincie en de gemeente Veere.

ZIERIKZEE - Van het digitaal aangifte doen via de nieuwe 3D-loketten wordt in Zeeland erg weinig gebruik gemaakt. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Sinds een kleine maand kan er op de politiebureaus in Terneuzen en Zierikzee digitaal aangifte worden gedaan.

VLISSINGEN - Een overtocht met het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens duurt vanaf maandag drie minuten langer dan nu. Vervoersmaatschappij Veolia meldt dat voor die verlenging wordt gekozen om minder CO2 uit te stoten.

WEMELDINGE - Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge rijdt volgende week behalve de Amstel Gold Race ook de klassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Minnaard heeft dat te horen gekregen van zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert.

SEROOSKERKE (W) - Veertig van de 62 oud-werknemers van het failliete staalbouwbedrijf Meijers zijn donderdagochtend bijgepraat door het UWV, reïntegratiebedrijf Orionis en de gemeente Veere over hun kansen op de arbeidsmarkt. Het is de bedoeling zo veel mogelijk werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.