- advertentie -

MIDDELBURG - De rechtbank heeft een 51-jarige Middelburger veroordeeld tot negen jaar cel voor het doodsteken van een 19-jarige plaatsgenoot op de Turfkaai in Middelburg.

de stemming

ma 01-09-2014, 06:36

KUITAART - De molen van Kuitaart is genomineerd voor de Molenprijs van de Hollandsche Molen/BankGiroLoterij. Er zijn nog vier andere molens in Nederland genomineerd.

DOMBURG - Zeeuwse recreatieondernemers moeten meer doen met de Zeeuwse identiteit, dat vindt Patrick Polie, directeur van VVV Zeeland. Het standaard massatoerisme heeft wat hem betreft geen toekomst. Zeeland moet zich onderscheiden door Zeeuws te zijn.

SAS VAN GENT - Zakken vol met verjaardagskaartjes kreeg Nicole van Dorst voor haar verjaardag, afgelopen weekend. Haar moeder had een actie op touw gezet, ondermeer via oproepje bij Omroep Zeeland, om haar zieke dochter te verrassen met minimaal 100 kaartjes. Ze kreeg er inmiddels zeshonderd.

OOSTERSCHELDE - De Oosterschelde is een nieuwe spinnensoort rijker. Volgens de stichting Anemoon, die het onderwaterleven onderzoekt, is vorige maand de Endeis Spinosa levend aangetroffen.

OOST-SOUBURG - Veel Zeeuwse plaatsen kunnen hun geschiedenis ver terugvoeren, soms tot diep in de middeleeuwen of nog verder terug in de tijd. Maar welk dorp is het jongste dorp van Zeeland?

BERGEN OP ZOOM - Vandaag is in Bergen op Zoom het mobiliteitscentrum van start gegaan dat is opgezet om de ex-werknemers van sigarettenfabrikant Philip Morris aan het werk te helpen. Het centrum gaat mensen die vorige week op straat kwamen te staan begeleiden naar een nieuwe baan. Het centrum blijft twee jaar open.

BORSSELE - De kerncentrale in Borssele krijgt vanaf vandaag bezoek van 20 onderzoekers van het Internationaal Atoom- en Energieagentschap (IAEA). De komende drie weken gaan ze op zoek naar dingen die beter kunnen. De deskundigen komen op verzoek van de Nederlandse regering. Het gaat om een periodiek onderzoek.

MIDDELBURG - In de vesten van Middelburg zijn zondagmiddag vier kisten munitie gevonden door een karpervisser. De politie heeft de kisten onder haar hoede genomen en overgedragen aan de EOD. Die heeft de kisten naar een veilige plek gebracht.

OOST-SOUBURG - In het toernooi om de districtsbeker in het amateurvoetbal zijn negen Zeeuwse ploegen zeker van een plek in de tweede ronde. Hoofdklasser Vlissingen speelde met 3-3 gelijk tegen DOSKO, maar is nog niet zeker van de tweede ronde.

SLUISKIL - In de Sluiskiltunnel in aanbouw is zondag twee keer een opera opgevoerd. Het orkest Sinfonia Rotterdam speelde onder leiding van Conrad van Alphen werken van Vivaldi, Rossini en Puccini. Daarbij werden op een groot scherm filmbeelden getoond van de uitvoering door Opera Spanga.

's-HEER HENDRIKSKINDEREN - De eerste Zeeuwse korfbalderby in de overgangsklasse C is gewonnen door Tjoba. De ploeg van trainer Jouri van den Broeke versloeg promovendus Swift uit Middelburg met 14-12.

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Middelburg aangehouden omdat hij de beheerder van het buurthuis aan de Adriaen Coortelaan in Vlissingen zou hebben mishandeld. Na een ruzie was de man het buurthuis uitgezet, maar later kwam hij terug en gaf hij de beheerder een vuistslag in het gezicht.

HOEK - In Hoek zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 18 en 20 jaar aangehouden, omdat ze een auto hebben vernield. Een getuige belde rond 04.00 uur de politie omdat de mannen in de Julianastraat fietsen op een geparkeerde auto gooiden.

BRESKENS - Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap zeilen gehouden in Breskens. Het zijn de laatste beslissende wedstrijden van het seizoen. De top van de Nederlandse zeilers vaart hier wedstrijden, de laatste wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap. Breskens Sailing is ook een wedstrijdonderdeel van het Belgisch kampioenschap.