TERNEUZEN - Ruim honderd Zeeuwen die in de metaalsector werken zijn vanochtend in de bus gestapt naar Rotterdam om daar actie te voeren voor een betere cao. Het gaat om een stakingsactie van klein- en groot metaalwerkers uit de regio's Zeeland, Rotterdam en West-Brabant.

do 28-05-2015, 14:30

DEN HAAG - Mosselen nabij een munitiestortplaats in de Oosterschelde bevatten niet te veel schadelijke stoffen. Dat concluderen onderzoekers na metingen op drie locaties bij het oude depot in het natuurpark.

WESTKAPELLE - Er komt dit jaar geen Glazen Huis in Westkapelle voor de actie Serious Request. Het evenement drukt te zwaar op de Westkapelse vrijwilligers, laat de organisatie donderdagavond weten.

OSS - In de halve finales van de nacompetitie om promotie naar de Topklasse heeft VC Vlissingen gelijkgespeeld tegen Oss'20. In Oss werd het in het eerste onderlinge duel tussen de twee hoofdklassers 0-0.

ZIERIKZEE - Het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee heeft donderdag 3.700 euro opgehaald voor Nepal. Dat is het voorlopige resultaat van de actiemiddag van leerlingen, docenten en ouders. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de zware aardbevingen in Nepal.

VLISSINGEN - De watertoren in Vlissingen is omgetoverd tot een luxe recreatieverblijf. Er kunnen voortaan groepen van maximaal zestien mensen in verblijven. Voor teambuilding en vergaderingen biedt de watertoren plek aan twaalf gasten. De recreatieruimten werden donderdagavond geopend door Karla Peijs, voormalig commissaris van de Koningin.

MIDDELBURG - De man die verdacht wordt van een poging om een hoogbejaarde winkelier in Vlissingen te beroven, komt op 20 augustus voor de rechtbank in Middelburg. Dat zijn de rechters en het Openbaar Ministerie in Middelburg donderdag overeengekomen tijdens een pro forma-zitting. Daarin bleek dat het psychiatrisch onderzoek van de verdachte nog niet is afgerond.

OOST-SOUBURG - De Provincie Zeeland screent de integriteit van nieuwe provinciebestuurders op een illegale manier. Dat schrijft dagblad de Telegraaf. Het adviesbureau Berenschot voert voor de provincie de integriteitsscans uit, maar zou niet over een juiste vergunning beschikken.

NIEUWVLIET - In de hal van een zwembad in een hotel in Nieuwvliet is donderdagavond een plas chloor vrijgekomen. Niemand is gewond geraakt, twee personen zijn voor de zekerheid gecontroleerd door ambulancepersoneel. De brandweer heeft het zwembad geventileerd.

VEERE - Het wordt een stuk stiller in Veere en Zoutelande. Vrachtwagens kunnen hun koelmotoren tijdens het laden en lossen voortaan aansluiten op het stroomnet van de gemeente. Door de koelmotoren op elektriciteit te laten draaien wordt het niet alleen stiller, ook het milieu gaat er op vooruit doordat er minder uitstoot is van uitlaatgassen en fijnstof.

GOES - De medewerkers van OPDC De Vliedberg en de Time-Out in Goes maken zich zorgen over de toekomst van de leerlingen als de school volgend jaar augustus dicht gaat. Het bestuur van de school voor speciaal voorgezet onderwijs sluit de deuren omdat er door de invoering van het passend onderwijs steeds minder leerlingen zijn.

TERNEUZEN - In Terneuzen is commotie ontstaan over de nieuwe Zeeuwse groente, fruit en tuinafvalcampagne. Raadsleden Jos van Ginneken en Charles ten Hengel vinden dat één van de posters oproept tot voedselverspilling. Dus hebben ze deze poster meteen na de aftrap vervangen.

ZIERIKZEE - Bewoners van de wijk Malta in Zierikzee hebben donderdag ruim 200 handtekeningen overhandigd aan burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland. Ze hopen dat de gemeente iets doet aan de overlast die ze hebben van de N59. De provinciale weg over Schouwen-Duiveland loopt vlak langs de wijk.

TERNEUZEN - Ouders moeten bij een bezoek aan het consultatiebureau voortaan hun kinderen zelf meten en wegen en daarna het consultatiebureau schoon achterlaten. In Terneuzen gaat het nóg verder: daar komen ouders niet meer naar het bureau toe, maar vullen een vragenlijst in op internet. Martijn en Frederieke van Battum plaatsen daar hun vraagtekens bij.

GOES/TERNEUZEN - Ouders met jonge kinderen hebben het meeste last van de stevige bezuinigingen van 1,1 miljoen euro bij de GGD. Dat komt omdat op de consultatiebureaus de bezuinigingen het meest voelbaar zijn.