- advertentie -

KORTGENE - Een 80-jarige vrouw die donderdagavond bij Kortgene met haar auto van een dijk gereden, is overleden. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde donderdag rond 18.00 uur op de Oudedijk.

de stemming

do 23-10-2014, 16:26

ZEIST - Adrie Koster is opgestapt als bondscoach van Jong Oranje. De uit Zierikzee afkomstige coach heeft zijn conclusies getrokken uit de mislukte EK-kwalificatiecampagne van de nationale beloftenploeg. De jonge formatie greep naast een ticket voor het EK 2015 na een verloren play-off met Jong Portugal.

MIDDELBURG - Burgemeester en wethouders van Middelburg hebben een akkoord met het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) bereikt over de komst van 330 asielzoekers naar het voormalige bejaardentehuis Swerf-Rust in Middelburg.

OOST-SOUBURG - Derdeklasser RCS speelt volgend seizoen, na 85 jaar zondagvoetbal, voortaan op de zaterdag. Woensdagavond stemde de meerderheid tijdens de ledenvergadering in met het voorstel. RCS begint volgend seizoen in de vierde klasse.

NEELTJE JANS - Zeeuws kampioen tegenwindfietsen Jan de Jager oefende vandaag met een windturbine op de stormvloedkering. De turbine was door de organisatie neergezet als pr- stunt.

VLISSINGEN - Studenten van de Hogeschool Zeeland gaan helpen bij de vernieuwing van het bedrijventerrein Baskensburg in Vlissingen. In samenwerking met de Gemeente Vlissingen en de Vlissingse Bedrijvenclub stellen ze plannen samen om het terrein te verbeteren.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft toe dat er fouten zijn gemaakt met de kwijtschelding van gemeentelijke belasting van ruim tachtig alleenstaande AOW'ers. Het gaat om de belasting voor 2013. Huurdersvereniging Middelburg (HVM) heeft anderhalf jaar strijd gevoerd bij de gemeente over de kwestie.

OOST-SOUBURG - Elisabeth Willeboordse uit Middelburg heeft met haar stichting Judo2Inspire vier Braziliaanse kinderen naar Nederland gehaald. De vier tieners hebben het in Brazilië niet breed. Ze genieten nu in Nederland een week lang van judo.

MIDDELBURG - Een 26-jarige Vlissinger is woensdagavond beroofd van zijn smartphone. Dat gebeurde rond 18.00 uur aan de Segeerssingel in Middelburg.

SINT-ANNALAND - Bij de aardappelveiling in Sint-Annaland gaan kinderen donderdagmiddag pannenkoeken veilen. Volgens de organisatie is dat uniek in Nederland. De veiling is een van de activiteiten in het kader van de Week van de Streek.

VLISSINGEN - Na zeven weken vertrekt het marineschip Zr. Ms. Groningen weer uit Vlissingen. Het schip kreeg afgelopen weken een onderhoudsbeurt bij scheepswerf Damen. Ook marineschip Friesland lag de afgelopen weken aan de Vlissingse kade voor onderhoud, dat schip vertrok eerder deze week.

MIDDELBURG - Je hoeft er echt niet slank of heel erg lenig voor te zijn; Buikdansen. Iedereen kan het leren. En Ashley van Amstel uit Middelburg wil het ook voor iedereen toegankelijk maken. Ze heeft sinds anderhalf jaar haar eigen buikdansschool. Beginners kunnen er de eerste heupbewegingen maken, maar ook gevorderden kunnen bij Ashley terecht.

TERNEUZEN - Huisartsen in opleiding staan in de rij voor een opleidingsplek in Zeeuws-Vlaanderen. Als ze voor Zeeuws-Vlaanderen kiezen, krijgen ze een bonus van duizend euro bruto per maand. Deze maatregel moet het tekort aan huisartsen in de regio verhelpen.

MIDDELBURG - Landschapscamping de Zonnehoeve in Zonnemaire heeft de Zwarte Lamp gewonnen van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf). Campinghoudster Anja van der Bijl kreeg woensdagavond in de Drukkery in Middelburg de eerste Zeeuwse Zwarte Lamp trofee uitgereikt.

GOES - Het nieuws overviel uitbaatster Petra Hokkerse van café 't Boeike in Goes, toen ze hoorde dat er per direct niet meer gerookt mag worden in kleine cafés zonder personeel. Voorheen werd er voor deze kroegen een uitzondering gemaakt.