- advertentie -

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat heeft ten onrechte staalslakken gestort in de Oosterschelde. Dat heeft de Raad van State dinsdagmiddag bepaald in een hoger beroep van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en de Stichting de Oosterschelde.

de stemming

ma 29-06-2015, 15:51
- advertentie -
- advertentie -

RENESSE – Slager Rob Tholhuijsen in Renesse heeft een speciaal broodje bedacht voor de Tour de France. Het Franse recept coq au vin is de basis voor het 'Tourpistoletje'. Het broodje is gevuld met een mix van kip, champignons, ui, paprika en rode wijn.

VLISSINGEN - DOK41, de broedplaats voor kleine bedrijven in Vlissingen, gaat fuseren met de Kenniswerf. Beide organisaties verwachten zo beter op de toekomst voorbereid te zijn, mede door kosten te besparen. De provincie ondersteunt de fusie met 140.000 euro.

YERSEKE - Wielrenner Antwan Tolhoek mag mee op hoogtestage met Tinkoff-Saxo. De ploeg van Giro-winnaar Alberto Contador traint van 4 tot en met 19 juli in het Italiaanse Livigno. Overigens zonder Contador, want die doet in dezelfde periode mee aan de Tour de France.

VLISSINGEN - Minder reizigers, maar toch tevreden. Dat is de tussenbalans die de provincie Zeeland opmaakt nu het de Westerschelde Ferry een half jaar zelf exploiteert. Ondanks het lagere aantal reizigers spreekt de provincie toch van een goed half jaar.

OOST-SOUBURG - Van zes kilometer dranghekken tot twintigduizend liter drinkwater bij de finish. Het zijn twee eisen die Tour-organisator ASO stelt aan de lokale organisatie van een touretappe. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn als de Tour de France komende zondag op Neeltje Jans finisht.

OOST-SOUBURG - Als we op de weerberichten afgaan, vallen eind deze week de mussen dood van het dak. Daarom gaat vanaf vandaag het Nationale Hitteplan in werking. Dat plan adviseert vooral ouderen om veel te drinken en dunne kleding aan te trekken.

JABBEKE (BEL) - De Vlaamse kunstenaar Erik Nagels maakte in 2013 een kunstwerk met de naam 'De Ontsnapping'. Het werk bestaat uit 72 polyesteren wielrenners op ware grootte. Het 'polyesterpeloton' zal op 5 juli bij Neeltje Jans te zien zijn.

TERNEUZEN - Een 18-jarige man is zondagavond aan de Westkolkstraat in Terneuzen opgepakt met harddrugs op zak. De agenten hielden de man aan nadat ze een sterke wietgeur bij hem en zijn twee vrienden roken.

VLISSINGEN - Zevenhonderd mensen hebben interesse om te investeren in de renovatie van het ziekenhuis in Vlissingen. Dat heeft Henk van Koeveringe van Zeeland Investments Beheer maandagavond laten weten.

BURGH-HAAMSTEDE - Piet-Jan Landegent uit Burgh-Haamstede heeft zijn handen flink uit de mouwen gestoken in aanloop naar 5 juli. Want op de dag wanneer de tweede etappe van de Tour de France op Neeltje Jans finisht, zijn er verschillende kunstwerken van Landegent langs de route te zien.

BRESKENS - In delen van West-Zeeuws-Vlaanderen zijn maandagavond urenlang problemen met de waterdruk geweest. Daardoor kregen veel huishoudens geen tot nauwelijks water uit de kraan. Een kapotte waterleiding was de oorzaak.

NEELTJE JANS - Verschillende telecombedrijven zorgen komende zondag voor extra dekking als de Tour de France naar Zeeland komt. Er worden alleen al op Neeltje Jans 24.000 mensen verwacht. Belangrijkste doel is om het alarmnummer 112 bereikbaar te houden.

ZAAMSLAG - In een woning aan de Terneuzensestraat in Zaamslag is maandagavond brand uitgebroken. De zolder is daarbij uitgebrand.

MIDDELBURG - Als Challenger Zeeland de Nederlandse topspelers Haase, De Bakker en Sijsling wil strikken, is er veel meer geld nodig dan nu beschikbaar is. Toernooidirecteur Sander van Buren denkt dat de begroting dan met honderdduizend euro omhoog moet.