- advertentie -

OOSTBURG - Het is nog onduidelijk wanneer de zware vliegtuigbom die gisteren in Oostburg onschadelijk werd gemaakt tot ontploffing wordt gebracht. De Engelse 500-ponder werd gisterochtend ontdekt bij graafwerk bij het Eenhoornplantsoen in het centrum. Volgens de gemeente Sluis was dat op die plek een onverwachte vondst. 

de stemming

vr 29-04-2016, 16:30

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOSTBURG -  De demontage van de vliegtuigbom in Oostburg is goed verlopen. Dat meldt de gemeente Sluis. In het centrum van Oostburg werd tijdens graafwerkzaamheden een Engelse vliegtuigbom van 500 pond gevonden. Voor de demontage van de bom is vrijdagavond een deel van Oostburg ontruimd. 

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland heeft de ambitie uitgesproken om de beste van Nederland te worden, maar om dat te bewerkstelligen is er snel geld en goed personeel nodig. Hoofdsponsor Roompot heeft de opleiding vaarwel gezegd en ook bekende trainers als Jan Poortvliet en de broers de Nooijer verlieten de opleiding.

OOST-SOUBURG - April 2016 gaat de boeken van weerkundigen in als een natte maand, vooral in het oosten van Zuid-Beveland.

OOST-SOUBURG - Gemeenteambtenaren van het zorgloket Porthos van de drie Walcherse gemeenten vragen ouders naar medische gegevens. Zij willen weten wat de psychiatrische klachten zijn van de kinderen en hoe de medische behandeling verloopt. Ouders zijn bezorgd over de privacy van hun kind en willen deze vertrouwelijke informatie niet met de gemeente delen.

VLISSINGEN - De toren van de Scheldekraan in Vlissingen is vanmorgen verzet naar een veiliger plekje op de kade. De klus was in drie kwartier geklaard. Gisteren al werd het gevaarte ontdaan van de giek.

VLISSINGEN - Een 52-jarige Terneuzenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt voor een inbraak in Vlissingen. De man, volgens de politie een notoire overlastgever, zou met grof geweld de deur van een portiekwoning aan de Singel hebben opengebroken.

GOES - Op de Grote Markt in Goes zijn gisteravond twee 25-jarige mannen, beiden uit Goes, aangehouden. Ze probeerden op een terras hun drankjes af te rekenen met vals geld.

KERKWERVE - Naast gemaal Prommelsluis bij Kerkwerve is vanmiddag een vispassage geopend. De vispassage moet het voor verschillende vissoorten mogelijk maken om van de Oosterschelde naar natuurgebied De Prunje, en terug, te trekken.

THOLEN - Ed Kouwenhoven van het zangduo Anita en Ed viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als artiest. Hij doet dat met een jubileumshow op 1 mei in Bergen op Zoom. Op die dag presenteert het duo ook een nieuw album.

KRUININGEN - De dodenherdenking op vier mei in Kruiningen gaat toch door. Het zag er eerder naar uit dat er niet voldoende vrijwilligers waren om de dodenherdenking te organiseren, maar er hebben zich op het laatste nippertje nieuwe mensen gemeld.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen. Het is vrijdag 29 april, dit is in het nieuws in Zeeland.

MIDDELBURG - Een spannend stukje geschiedenis beluisteren over spoken, skeletten en moordenaars terwijl je door Middelburg wandelt. Gisteravond was de eerste "ghostwalk" in Zeeland uitverkocht. Aan zo'n twintig deelnemers vertelde schrijver Jan Kuipers over de duistere kant van de Zeeuwse hoofdstad. 

VLISSINGEN - Hoofdklasser VC Vlissingen legt zich niet neer bij de uitkomst van de zaak waarin de club is beschuldigd van het uiten van doodsbedreigingen. Voorzitter Rens Reijnierse wil dat voetbalbond KNVB de zaak seponeert op basis van een procedurefout. Als de KNVB dat niet doet, overweegt de club naar de burgerrechter te stappen.

ZIERIKZEE - Rijkswaterstaat heeft donderdag voor de haven van Zierikzee een boei geplaatst waarmee naar bruinvissen kan worden geluisterd. Onder de boei hangt een microfoon die de geluidssignalen van de dieren doorstuurt naar een radioversterker. Op het Havenhoofd kan daar binnenkort naar worden geluisterd.