- advertentie -

VLISSINGEN - Zeeland is maandagochtend gewekt door zware regen en onweersbuien. De regenval zorgt voor tientallen meldingen van wateroverlast in de provincie. In Westkapelle zijn verschillende brandweereenheden ingezet.

de stemming

ma 28-07-2014, 06:51

GOES - Voor veilinghuis De Jager in Goes is het veilen van sieraden dagelijkse kost. Maar 19 en 20 augustus gaat een heel bijzondere verzameling onder de hamer. Het gaat om zeer zeldzame Zeeuwse streeksieraden.

ZAAMSLAG - Zanger Dirk (13) uit Zaamslag heeft een nieuwe single uitgebracht. Verliefd Tot Over M'n Oren is zijn eerste single die uitkomt op het platenlabel Rood-Hit-Blauw.

OOST-SOUBURG - De pollepel is onlosmakelijk verbonden met het ringrijden in Zeeland. Maar waarom is het een prijs bij het ringrijden? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

ZIERIKZEE - De cultuurstichting Centree op Schouwen-Duiveland wil meer culturele evenementen houden in het Burgerweeshuis, de Nieuwe Kerk, De Weverij en de Dikke Toren in Zierikzee. Daarvoor wordt een deel van het geld gebruikt dat Centree van een nieuwe hoofdsponsor krijgt.

GOES - In de binnenstad van Goes is zondagmorgen vroeg een man beroofd van geld. Volgens de politie werd hij door een andere man bedreigd met een mes.

VROUWENPOLDER - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft met zijn partner Mart van Werkhoven uit Groningen het eredivisietoernooi in Vrouwenpolder gewonnen. Het duo versloeg in de finale Timko Lokerse uit Dishoek en Eric-Jan Rothfusz uit Gouda met 21-16 en 21-18.

KAPELLE - Ongeveer vijftig acteurs en actrices kwamen zaterdag op de castingdag af van de nieuwe film Zeeuws Meisje. De makers van de film zijn op zoek naar twintig mensen voor de belangrijke rollen. Komende week maken ze een definitieve keuze.

GOES - De 17-jarige Alan Blok heeft zondagmiddag de Dancetour in Goes geopend. Als eerste mocht de Goesenaar achter de dj-booth op de Grote Markt klimmen en plaatjes draaien.

SCHOUWEN-DUIVENLAND - Het gaat goed met de konijnenstand op Schouwen-Duiveland. Een aantal jaren geleden was het aantal wilde konijnen door ziektes fors afgenomen. Maar in de duinen en aan de oostkant van het eiland worden er weer grote populaties waargenomen door Staatsbosbeheer.

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek derde gewonnen op het onderdeel 400 meter horen voor mannen. De atleet uit Wolphaartsdijk, die uitkomt voor AAV'36 uit Alphen aan de Rijn, finishte in een tijd van 52'75".

IJZENDIJKE - Meer dan duizend bezoekers hebben zaterdag een bezoek gebracht aan het muziekfestival WeitjeRock. In de polder tussen IJzendijke en Biervliet was het, volgens bezoekers, als vanouds gezellig.

BURGH-HAAMSTEDE - Het Schouws Elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist FC Dordrecht met 6-0 verloren. In Burgh-Haamstede was de ruststand 2-0. Na rust liep de profclub, waar de Zeeuwen Gérard de Nooijer en Rody Hoegee assistent-trainer zijn, verder weg.

IJZENDIJKE - Bij een steekpartij in IJzendijke is een 22-jarige man gewond geraakt aan zijn armen. Dat gebeurde in de Schuttersstraat. In een woning verderop in de straat werd de vermoedelijke dader aangehouden.

AAGTEKERKE - Voor de 24e keer werd zaterdag in Aagtekerke de jaarlijkse Trekkertrek gehouden. Zo'n 150 tractoren in alle soorten en kleuren probeerden een aanhangwagen met steeds zwaarder wordend gewicht zo ver mogelijk te trekken. Ook dit jaar bracht het evenement veel volk op de been.