- advertentie -

TERNEUZEN - De vrouw die in Terneuzen is opgepakt omdat ze onder valse voorwendselen geld ingezameld zou hebben voor de Somalische terreur-organisatie Al Shabaab, hoort vandaag of ze langer in voorarrest blijft. Ze wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

de stemming

vr 25-07-2014, 16:21

ARNEMUIDEN - De politie heeft vrijdag rond 12.00 uur in Arnemuiden een wietkwekerij opgerold in een woning aan de Ridderspoor. Er werden honderd planten gevonden. De politie kwam de kwekerij na een tip op het spoor.

OOST-SOUBURG - Staatsbosbeheer in Zeeland kreeg afgelopen weken te maken met venielingen. Woensdagavond was een informatiepunt in de Scherpenissepolder op Tholen doelwit van vandalen. Een zitbank en een verrekijker werden vernield en er werd brand gesticht. De schade bedraagt een kleine drieduizend euro.

VLISSINGEN - De meeste kinderen genieten lekker van hun zomervakantie op het strand of op de camping. Maar sommige kinderen gaan liever nog een paar weken naar school. 53 leerlingen in Vlissingen gaan, vrijwillig, naar de zomerschool. Het gaat om kinderen met een leerachterstand.

OOST-SOUBURG - Een 42-jarige vrouw uit Oost-Souburg is donderdagavond gewond geraakt bij een poging tot straatroof in het tunneltje bij haar woonplaats, tussen de Kerklaan en de Bermweg. Twee mannen wilden haar beroven van haar tas.

OOST-SOUBURG - De nieuwe app van Omroep Zeeland is beschikbaar. De vormgeving is vernieuwd en de navigatie verbeterd. Daarnaast zijn ook de sociale media kanalen van Omroep Zeeland, zoals Facebook, Twitter en Google Plus te bekijken vanuit de app. Ook is het mogelijk om filmpjes uit de app rechtstreeks af te spelen op een smart-tv met internetaansluiting.

TERNEUZEN - Het project met de nestkasten voor gierzwaluwen in de binnenstad van Terneuzen is een groot succes volgens Landschapsbeheer Zeeland. Van de 19 nestkasten die in het voorjaar in de kerktoren werden gezet, zijn er zeker 17 gebruikt.

OOST-SOUBURG - Lesley Kerkhove kan zich op gaan maken voor haar eerste Grand Slam toernooi. De 22-jarige speelster uit Zierikzee is toegelaten tot het kwalificatietoernooi van de US Open.

VLISSINGEN - Zeeland staat bekend als de provincie met de meeste zonuren. Maar is dat ook zo? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

ZIERIKZEE - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk opent op 1 augustus een tijdelijk filiaal in de binnenstad van Zierikzee. In een lege winkel aan de Mol hangen dan foto's en zijn geluids- en filmopnames te horen en te zien. Verder is er aandacht voor het krekengebied dat ontstond door de watersnoodramp van 1953, en voor het project dat herinneringen van getuigen vastlegt.

OVEZANDE - Het kind dat woensdag is verdronken in een recreatieplas in Alblasserdam, blijkt een 9-jarige jongen uit Ovezande te zijn. Hulpdiensten rukten massaal uit nadat de jongen als vermist was opgegeven.

GOES - Stichting Jayden, de stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker, breidt het aantal evenementen dit jaar verder uit. Zo is er op zaterdag 13 september een eerste Zeeuwse Obstaclerun.

ZOUTELANDE - Naar verwachting doen zo'n duizend met lampjes versierde deelnemers in oktober mee aan de Electric Run. Dit is een nieuw onderdeel van de Kustmarathon bij Zoutelande. Deze 'fun run' wordt feestvierend in het donker gelopen over een verlicht parcours.

TERNEUZEN - Buren vinden het moeilijk om te geloven dat de dertigjarige vrouw uit Terneuzen, die woensdag werd opgepakt, geld zou hebben ingezameld voor terreurorganisatie Al-Shabaab. De buren zouden regelmatig goed contact hebben gehad met de verdachte en haar gezin.

DOMBURG - De Zeeuwse artiesten Solof uit Domburg en Sharda uit Middelburg hebben samen een lied gemaakt voor de slachtoffers van de fatale vlucht MH17. Het nummer heet 'Desolated Town' en gaat over een familie die omkomt tijdens de vlieguigramp in Oekraine.