- advertentie -
ma 08-02-2016, 14:20
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Wie heeft hét Zeeuwse liefdeslied gemaakt? Op Valentijnsdag, zondag 14 februari krijgen we antwoord op die vraag. Die ochtend wordt het Zeeuwse Top 40 Valentijnsconcert uitgezonden. Dit zijn de twaalf finalisten.

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen doet mee aan een onderzoek naar het terugwinnen van plastic uit rioolwater. Het doel is het water op grote schaal te zuiveren om grondstoffen te hergebruiken. De proef wordt uitgevoerd bij de rioolzuivering in Bath.

MIDDELBURG - De Roosevelt Stichting heeft geen probleem met de protestactie van Voorpost in Middelburg. Deze rechts-radicale groepering wil betogen tegen de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Zij krijgt op 21 april de internationale Four Freedoms Award in de Nieuwe Kerk.

MIDDELBURG - Een 49-jarige man uit België moet een jaar de cel in voor de zware mishandeling, maart vorig jaar, van een man in Yerseke. Het 65-jarige slachtoffer is een week na de mishandeling aan zijn verwondingen overleden. De straf die rechtbank in Middelburg heeft opgelegd is zwaarder dan de eis van het Openbaar Ministerie.

OOST-SOUBURG - Dit weekend werd niet alleen carnaval gevierd maar ook gesport! We waren bij de halve marathon van Cadzand, de overwinning van TOP Arnemuiden en we keken vooruit op de Olympische Spelen, met een voorlopig zeer mager Zeeuws tintje. Dit en meer in Zeeuwse sport in 't kort!

GOES - Als enige Zeeuwse middelbare school mag het Goese Lyceum beginnen met een proef rond versneld vwo. Het versneld vwo bestaat uit vijf schooljaren in plaats van zes. Versneld vwo is bedoeld voor zogenoemde toptalenten die meer verdieping en uitdaging in het onderwijs kunnen gebruiken.

MIDDELBURG - De rechtsradicale groepering Voorpost dreigt met juridische stappen tegen de gemeente Middelburg, als ze niet bij de Nieuwe Kerk mag protesteren tegen Angela Merkel. De gemeente Middelburg moet nog toestemming geven voor de demonstratie.

MIDDELBURG - Tegen een 52-jarige man is bij de rechtbank in Middelburg een boete van 15.000 euro geëist. Volgens de officier van justitie heeft de man gehandeld in erectiepillen zonder de vereiste vergunning daarvoor.

TERHOLE - De naderende zuidwesterstorm gooit roet in het eten voor carnavalfans. De optochten van Terhole en Nieuw-Namen gaan maandagmiddag wel door, maar zonder grote wagens. Begin van de avond worden windsnelheden tot 110 kilometer per uur verwacht.

OOST-SOUBURG - Het is maandag 8 februari. Goedemorgen, dit is in het nieuws in Zeeland:

KORTGENE - De gewone mensen worden door de politiek nauwelijks gezien en gehoord vindt PvdA-er Jan Schuurman Hess uit Kats. Daarom is hij op een zoektocht naar de ervaringen van gewone mensen. Over die ontmoetingen schrijft hij een blog, dat uiteindelijk een boek moet worden.

AMSTERDAM - In de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam genaamd De Bunker begint maandag de rechtszaak tegen de opdrachtgevers voor de smokkel van cocaïne die leidde tot de grootste drugsvangst in Nederland tot nu toe. In de haven van Vlissingen werd in 2003 ruim vier ton cocaïne gevonden op een schip uit Venezuela.

CADZAND - De halve marathon van Cadzand is gewonnen door Tim Pleijte uit Vlissingen en Annemie Danneels uit Knokke-Heist. Daarmee kreeg de wedstrijd dezelfde winnaars als in 2015.

SAS VAN GENT - Niet alleen in België, maar ook in Zeeland rouwen bekenden en fans van de overleden zanger Eddy Wally om zijn dood. Vooral de bewoners van zorgcentrum De Redoute in Sas van Gent gaan hem missen.