- advertentie -

TERNEUZEN - Ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen maakt zich geen zorgen over de komst van het nieuwe grote ziekenhuis op de grens bij Knokke. Met goede service en korte wachttijden zegt het ziekenhuis de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

de stemming

di 30-09-2014, 06:35

WEMELDINGE - Motorclub De Sproeier in Wemeldinge houdt morgenavond een bijeenkomst ter nagedachtenis van Erik Koote uit Middelharnis. De avond is bedoeld voor nabestaanden en belangstellenden die gezamenlijk stil willen staan bij het dodelijk ongeluk zaterdag op het circuit in Wemeldinge. De 24-jarige Koote viel daar na een sprong op zijn hoofd en overleed ter plaatse.

MIDDELBURG - Het Zeeuws Genootschap der Wetenschappen heeft een oud vlinderkastje in de collectie opgenomen. Het stamt uit 1850 en ziet eruit als een boek. Erin zitten allemaal glazen plaatjes waar vlinders tussen zitten en er staan verwijzingen in naar een bekend vlinderboek uit de achttiende eeuw.

ZOUTELANDE - Het onderdeel Electric Run van de Kustmarathon Zeeland heet voortaan Light Kust Run. Een Amerikaans bedrijf dat de naam Electric Run heeft geregistreerd, dreigde met een boete van tweeduizend euro per dag.

AXEL - De finalewedstrijd van het Open Zeeuws Kampioenschap Motorcross in Axel van komende zaterdag is afgelast.

ZONNEMAIRE - Gezellig samen lekker eten, dat is het doel van de maandelijkse aanschuiftafelavonden bij restaurant d'Ouwe Smisse. Tijdens deze avonden zitten de gasten met elkaar aan een grote tafel.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse industrie en de Zeeuwse boeren maken zich ernstige zorgen over een nieuwe norm voor de uitstoot van stikstof. Die is vastgelegd in een wet waar de Eerste Kamer in oktober waarschijnlijk vóór gaat stemmen.

MIDDELBURG - De Kindertelefoon Zeeland houdt op te bestaan. De landelijke organisatie brengt het aantal locaties terug van 18 naar 7. Al sinds 1 augustus zijn er geen Zeeuwse vrijwilligers meer actief.

TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse huisartsen blijven patiënten doorverwijzen naar ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Met het ziekenhuis in Terneuzen zijn de contacten goed en het zorgniveau is hoog. "Het blijft onze primaire partner," zeggen de huisartsen.

MIDDELBURG - De 67-jarige Cees Maas is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van energiebedrijf Delta. Maas die al sinds mei lid was van de raad is de opvolger van Daan van Doorn die vorige week aftrad.

MIDDELBURG - Elk najaar is het raak. Auto’s raken in de slip, bestuurders verliezen de macht over het stuur of voertuigen komen tot stilstand tegen een boom. In dit oogstseizoen zijn wegen soms spekglad door resten modder van de akkers.

TERNEUZEN - In het havengebied van Vlissingen is het project Sloewarmte begonnen. Daarbij wordt de restwarmte van olieraffinaderij Zeeland Refinery gebruikt door andere bedrijven in Vlissingen-Oost. Het doel is om de uitstoot van kooldioxide te beperken en kosten te besparen.

OOST-SOUBURG - De eerste Zeeuwse agenten hebben maandagmorgen hun nieuwe uniform gekregen. Dat gebeurde op de politieacademie in Ossendrecht. De komende drie weken krijgen alle Zeeuwse agenten die op straat werken hun nieuwe kleding overhandigd.

ZOUTELANDE - De afgelopen weken is er in huize Lievense over niets anders gesproken dan de kustmarathon. Lein en Lenie Lievense zijn dag en nacht bezig met de allerlaatste voorbereiding van het grootste sportevenement van Zeeland.

KOEWACHT - Op de Emmabaan in Koewacht is maandagochtend een zwaargewonde pony gevonden die was aangereden. Het dier, dat was ontsnapt uit een wei, had beide achterbenen gebroken. Een dierenarts heeft de pony laten inslapen.