- advertentie -

MIDDELBURG - Een 58-jarige man uit Wolphaartsdijk is veroordeeld tot een boete van 1.000 euro voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Middelburgsestraat bij 's Heerenhoek. Daarbij kwam op 18 juni 2013 een echtpaar om het leven uit Nieuwdorp. Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie een werkstraf van 100 uur geëist.

de stemming

vr 24-10-2014, 06:21

OOST-SOUBURG - In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in. Om zo snel mogelijk aan het nieuwe ritme te wennen moeten we overdag naar buiten, adviseert onderzoeker Marielle Aarts van de TU Eindhoven. "Ongeveer een uur het daglicht in is het beste. En omdat de klok teruggaat; hoe later op de dag hoe beter. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van hormonen die bepalen hoe we ons voelen."

OOST-SOUBURG - De brandweer rukte dit jaar in ruim 95 procent van de gevallen uit voor een loze brandmelding en dat kost tonnen per jaar. Dat blijkt uit cijfers van de veiligheidsregio. Automatische brandmelders gaan vaak af terwijl er geen brand is met hoge kosten voor de brandweer tot gevolg.

OOST-SOUBURG - Jurgen Meijer (22) uit Yerseke doet mee aan The Voice of Germany. Vanavond is hij te zien op de Duitse televisie met zijn blind audition.

TERNEUZEN - Werknemers van ZorgSaam zitten nog altijd in onzekerheid over hun baan. Tijdens de personeelsbijeenkomst van donderdag in De Brouwzaele in Terneuzen werd, volgens de aanwezigen, weinig nieuws verteld.

ZEIST - Adrie Koster is opgestapt als bondscoach van Jong Oranje. De uit Zierikzee afkomstige coach heeft zijn conclusies getrokken uit de mislukte EK-kwalificatiecampagne van de nationale beloftenploeg. De jonge formatie greep naast een ticket voor het EK 2015 na een verloren play-off met Jong Portugal.

MIDDELBURG - Burgemeester en wethouders van Middelburg hebben een akkoord met het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) bereikt over de komst van 330 asielzoekers naar het voormalige bejaardentehuis Swerf-Rust in Middelburg.

OOST-SOUBURG - Derdeklasser RCS speelt volgend seizoen, na 85 jaar zondagvoetbal, voortaan op de zaterdag. Woensdagavond stemde de meerderheid tijdens de ledenvergadering in met het voorstel. RCS begint volgend seizoen in de vierde klasse.

NEELTJE JANS - Zeeuws kampioen tegenwindfietsen Jan de Jager oefende vandaag met een windturbine op de stormvloedkering. De turbine was door de organisatie neergezet als pr- stunt.

VLISSINGEN - Studenten van de Hogeschool Zeeland gaan helpen bij de vernieuwing van het bedrijventerrein Baskensburg in Vlissingen. In samenwerking met de Gemeente Vlissingen en de Vlissingse Bedrijvenclub stellen ze plannen samen om het terrein te verbeteren.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft toe dat er fouten zijn gemaakt met de kwijtschelding van gemeentelijke belasting van ruim tachtig alleenstaande AOW'ers. Het gaat om de belasting voor 2013. Huurdersvereniging Middelburg (HVM) heeft anderhalf jaar strijd gevoerd bij de gemeente over de kwestie.

OOST-SOUBURG - Elisabeth Willeboordse uit Middelburg heeft met haar stichting Judo2Inspire vier Braziliaanse kinderen naar Nederland gehaald. De vier tieners hebben het in Brazilië niet breed. Ze genieten nu in Nederland een week lang van judo.

MIDDELBURG - Een 26-jarige Vlissinger is woensdagavond beroofd van zijn smartphone. Dat gebeurde rond 18.00 uur aan de Segeerssingel in Middelburg.

SINT-ANNALAND - Bij de aardappelveiling in Sint-Annaland gaan kinderen donderdagmiddag pannenkoeken veilen. Volgens de organisatie is dat uniek in Nederland. De veiling is een van de activiteiten in het kader van de Week van de Streek.

VLISSINGEN - Na zeven weken vertrekt het marineschip Zr. Ms. Groningen weer uit Vlissingen. Het schip kreeg afgelopen weken een onderhoudsbeurt bij scheepswerf Damen. Ook marineschip Friesland lag de afgelopen weken aan de Vlissingse kade voor onderhoud, dat schip vertrok eerder deze week.