- advertentie -

TERNEUZEN - Directeur Paul Rademacher van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen is per direct opgestapt. Volgens Toine Huijsmans, voorzitter van de Raad van Toezicht van de instelling, is Rademacher niet meer de juiste man op de juiste plaats. "Na 21 jaar nemen we afscheid van een bouwer, maar zo iemand heeft het ziekenhuis op dit moment niet nodig."

de stemming

wo 17-09-2014, 14:26

BIGGEKERKE - In Biggekerke is woensdagochtend op de begraafplaats het bombardement herdacht dat zeventig jaar geleden plaatsvond. Het was een vergissingsbombardement van de geallieerden dat op 17 september 1944 het leven kostte aan vijfenveertig mensen.

OOST-SOUBURG - Gebruikers van een iPhone of een iPad krijgen woensdag of donderdag een automatisch bericht dat er een nieuwe versie is van het besturingssysteem: iOS8. Uit testen blijkt dat dit nieuwe besturingssysteem van Apple problemen veroorzaakt voor de Omroep Zeeland app. We werken hard om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Naar verwachting is de app in de komende week aangepast en getest op het nieuwe systeem.

KAPELLE - De brede school aan de Vroonlandseweg in Kapelle mag gebouwd worden. Dat heeft de Raad van State besloten, meldt de gemeente Kapelle. De hoogste bestuursrechter heeft het ingediende beroep op alle punten afgewezen en ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan was op 26 november vastgesteld door de gemeenteraad.

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer komt een digitale flitspaal. De analoge flitspaal aan de Oud-Vossemeersedijk wordt vervangen. Het Openbaar Ministerie vervangt de komende jaren meer analoge flitspalen.

GOES - Op het parkeerterrein bij de Zeelandhallen in Goes staan ruim 100 licht- en zwaarbeschadigde auto's die betrokken waren bij de grote kettingbotsing op de A58 dinsdagmorgen. De eigenaren van de autowrakken kunnen na het invullen van wat formulieren spullen uit de auto halen.

SINT ANNA TER MUIDEN - Jarno van Es reist met zijn rugzak en een opnameapparaat de wereld rond op zoek naar zo veel mogelijk piano's om te bespelen. Dat mogen trouwens ook orgels zijn. Woensdag was hij achter het orgel gekropen in de kerk van Sint Anna ter Muiden.

MIDDELBURG - De VOC was de economische motor van Zeeland. Samen met Amsterdam was Middelburg de belangrijkste stad in de 16e eeuw. En dat is nog steeds te zien aan de panden uit die tijd.

GOES - Het parkeerterrein bij de Zeelandhallen in Goes veranderde dinsdagmiddag in een autokerkhof. In de nasleep van de grote kettingbotsing op de A58 werden veel autowrakken naar de parkeerplaats gereden, waar eigenaren de schade konden bekijken.

OOST-SOUBURG - De A58 is even na 22.00 uur weer vrijgegeven in de richting van Bergen op Zoom. Eerder waren de rijbanen richting Vlissingen al open voor het verkeer. Vanaf 8.00 uur was de A58 tussen Goes en Middelburg in beide richtingen afgesloten na een serie ongelukken.

DEN HAAG - Minister Schultz-Van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft geschokt en vol medeleven gereageerd op de grote kettingbotsing op de A58. Ze gaf aan dat er alles aan gedaan wordt om de oorzaken te achterhalen en dat haar gedachten vooral uitgaan naar de betrokkenen en de slachtoffers.

LEWEDORP - Hond Maartje is terug bij haar baasje. De hond die vluchtte uit een auto die was betrokken bij een van de kettingbotsingen op de A58 werd rond 21.00 uur gevonden bij de Sloedam. Via sociale media en de site van Omroep Zeeland werd druk meegezocht.

HEINKENSZAND - De kettingbotsingen op de A58 bij Heinkenszand en Arnemuiden behoren tot de grootste verkeersrampen in de Nederlandse geschiedenis. Bij de ongelukken dinsdagmorgen in dichte mist waren zo'n 150 voertuigen betrokken en kwamen twee mensen om het leven.

MIDDELBURG - De geplande werkzaamheden aan de A58 in de nacht van dinsdag op woensdag gaan niet door. Tussen Middelburg en Ritthem zou het asfalt worden vernieuwd. Volgens Rijkswaterstaat is de beslissing genomen om de doorstroming tijdens de spits te garanderen. De A58 was dinsdag lang afgesloten vanwege meerdere ongelukken.

OOST-SOUBURG - De helft van de Zeeuwse dijken moeten de komende 35 jaar ingrijpend worden verbeterd om aan de nieuwe eisen te voldoen. Vandaag werd in Den Haag door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Deltacommissaris Kuijken het Deltaplan gepresenteerd.