- advertentie -

MIDDELBURG - Een woning aan de Poortershove in Middelburg is volledig verwoest door een grote uitslaande brand. De brand werd rond 17.05 uur ontdekt aan de achterzijde van de woning. De grote rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien. Ook de naastgelegen woning heeft forse brandschade opgelopen.

de stemming

ma 29-06-2015, 15:51
- advertentie -
- advertentie -

VLISSINGEN - Patiënten in het ziekenhuis in Vlissingen en bewoners van sommige verzorgingshuizen kregen donderdag een ijsje aangeboden. Hoewel het met de hitte wel mee viel, waren de ijsjes van harte welkom.

ARNEMUIDEN - ProRail heeft donderdag de Arnebrug tussen Middelburg en Arnemuiden witgeverfd uit voorzorg tegen de hitte. De witte verf moet het uitzetten van de spoorstaven op de brug verminderen.

NEELTJE JANS - Het is een soort Panorama Mesdag, maar dan met filmbeelden en speciale effecten. De nieuwe omstreden attractie over de watersnoodramp bij Deltapark Neeltje Jans is vandaag voor het eerst getoond aan publiek en pers.

MIDDELBURG - Twee Duitse bemanningsleden van een binnenvaarttanker zijn niet veroordeeld voor het overvaren van een jacht op het Kanaal door Zuid-Beveland. De rechtbank in Middelburg heeft de mannen vrijgesproken. Bij het ongeluk in augustus 2013 kwam een echtpaar uit Hulst om het leven.

VROUWENPOLDER - De provincie Zeeland doet een nadrukkelijke oproep op alle wielerliefhebbers om zondag op tijd naar Neeltje Jans te komen. Er zijn maar 24.000 plekken op de finishlocatie en wanneer het maximaal aantal bezoekers is gehaald, gaat het voormalige werkeiland dicht.

WESTDORPE - Door de warmte dreigt een watertekort voor de opleidingskas van Werkvoorzieningsschap Dethon in Westdorpe. In het reservoir zit nog voor drie dagen water voor de tomaten die in de kas worden gekweekt.

GROEDE - Hij verblijft het liefst in een zo'n luxe mogelijk hotel en de vakantie duurt meestal niet lang. De stereotype Belgische toerist. Uit een rondgang langs recreatieondernemers blijkt dat de Belg als volgt is te typeren:

NEELTJE JANS - Tourfans, vips en pers op Neeltje Jans worden gewaarschuwd voor de bastaardsatijnrups. Er hangen gele waarschuwingsborden bij de ingang van het Topshuis.

KUITAART - De persoon die woensdag bij een auto-ongeluk aan de Hulsterweg in Kuitaart om het leven kwam, is een 88-jarige man uit Kloosterzande. De man werd vermoedelijk onwel achter het stuur en reed vervolgens tegen een boom.

ROTTERDAM - De Tour de France-etappe zondag naar Zeeland wordt niet gehinderd door acties van politieagenten. De agenten gaan op andere manieren aandacht vragen voor een betere cao. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen bonden en de gemeente Rotterdam over de actie. Donderdagochtend werd het kort geding tegen de cao-actie van de politiebonden al opgeschort.

VROUWENPOLDER - De eerste werkzaamheden voor de Tour de France op Neeltje Jans zijn begonnen. Aankomende dagen wordt de finishlocatie verder aangekleed.

BRESKENS - Breskens is een multifunctionele ontmoetingsplaats rijker. Multifunctioneel centrum Breskens is woensdagmiddag geopend. Het centrum biedt onderdak aan een basisschool, kinderopvang, peuterspeelzaal, gymzaal, bibliotheek, jeugdgezondheidszorg en het dorpshuis.

YERSEKE - Een auto is woensdagavond in de sloot naast de Postweg in Yerseke op de kop in het water beland. In de auto zaten twee personen. De twee inzittenden zijn door de brandweer uit de auto gehaald.

MIDDELBURG - Tennister Lesley Kerkhove staat in de kwartfinale van het Challenger Zeeland in Middelburg. De geboren Zierikzeese won woensdag in twee sets van de Braziliaanse Laura Pigossi. De als eerste geplaatste Kerkhove won met 7-5 6-3 van de nummer 475 van de wereld.