- advertentie -

IJZENDIJKE - Extra blije gezichten dit jaar op Weitjerock. Ondanks de regen reden voor een feestje, want het festival groeit verder uit. Waren er twee jaar geleden nog 1400 bezoekers, nu staat de teller bijna op 2500 toeschouwers.

de stemming

vr 29-07-2016, 15:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

RITTHEM - Een 27-jarige automobilist uit Heinkenszand heeft vrijdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd betrapt toen hij met 140 kilometer per uur over de Europaweg-West bij Ritthem scheurde.

AAGTEKERKE - Net als in 2011 en 2015 heeft motorcrosser Mark Boot de Super Finale in Aagtekerke gewonnen. De coureur uit Burgh-Haamstede was bij het belangrijkste nummer van de Supercross veel te snel voor zijn concurrentie. Nancy van de Ven werd zesde.

NOORDGOUWE - De politie zoekt een Poolse getuige met een naam die klinkt als 'Janiek' in het onderzoek naar het dodelijk ongeluk vorige week zaterdag in Noordgouwe.

BRESKENS - Een 16-jarige bromfietser uit Breskens is vrijdag rond 22.30 uur zwaargewond geraakt bij een ongeluk in zijn woonplaats.

IJZENDIJKE - De laatste voorbereidingen voor WeitjeRock in IJzendijke zijn in volle gang. Het muziekfestival begint morgen met een nieuwe start. Dit jaar op een nieuwe locatie. 

OOST-SOUBURG - Mossels en oesters uit de Oosterschelde mogen weer in de handel worden gebracht. Dat zegt Benno Bruggink van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Delen van de Oosterschelde waren vanaf eind juni afgesloten voor de mossel- en oestervissers na de vondst van de giftige stof tetrodotoxine. 

MIDDELBURG - De voetbalzender FOX Sports gaat mogelijk op zwart bij Delta. Het contract met de zender loopt op 1 augustus af en het is nog allerminst zeker of Delta in wil gaan op de eis van FOX om haar belangrijkste voetbalkanaal toe te voegen aan het basispakket. 

GOES - De Zeeuwse verzekeraar ZLM in Goes heeft een nieuw record te pakken in de geschiedenis van het bedrijf. In de nacht van 23 op 24 juni liepen veel Brabantse verzekerden schade op bij noodweer. "Wekenlang hebben we gewerkt met ruim honderd man om alles af te handelen", zegt directeur Marinus Schroevers.

VLISSINGEN - Voor elf leerlingen van het Scheldemond College in Vlissingen begint de vakantie pas vandaag. Ze gingen twee weken langer naar school met als resultaat dat ze nu toch over zijn naar het volgende jaar. 

OOST-SOUBURG - De politie is op zoek naar twee mannen die hebben ingebroken in een woning aan de Molenweg in Oost-Souburg. Via Burgernet wordt buurtbewoners gevraagd om meer informatie.

AXEL - Twee medewerkers van het zwembad 't Plaatje in Axel hebben vrijdagmiddag met ademhalingsproblemen het zwembad moeten verlaten. De oorzaak was een chloorlek in de machinekamer van het openluchtzwembad.   

BRESKENS - Als het aan de gemeente ligt zijn de Visserijfeesten in Breskens dit jaar eerder stil dan voorgaande jaren. De gemeente Sluis heeft de ondernemers een brief gestuurd waarin ondernemers opgeroepen worden na 02.00 uur geen harde muziek meer te draaien.

DISHOEK - Zwemdiploma C is niet genoeg om goed in open zee te kunnen zwemmen. Dat zegt Jolanda van Belzen van Zwemschool Westduin. Vooral kinderen moeten leren omgaan met eb en vloed, stroming en zout water. 

VLISSINGEN - Een winkeldief bleek donderdag meer op zak te hebben dan gestolen goederen. Toen agenten de man na aanhouding fouilleerden, bleek dat hij ongeveer 10.000 euro geld op zak had.