- advertentie -

KLOETINGE - Tientallen kandidaten en nog meer belangstellenden kwamen zondagmiddag naar de Geerteskerk in Kloetinge. Daar waren audities voor een amateuruitvoering van The Passion, het verhaal van de kruisiging van Jezus.

de stemming

vr 23-01-2015, 16:40

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg zijn zaterdagavond twee jongens aangehouden voor het stelen van een scooter op de Karolingenbaan.

VLISSINGEN - In hartje Vlissingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Noorwegen aangehouden. De politie omschrijft de Noren als 'vervelende dronkenlappen'.

RILLAND - In Rilland is in de nacht van zaterdag op zondag twee keer ingebroken en één poging tot een inbraak gedaan.

GOES - Op de Grote Kade in Goes zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijf mannen uit het Limburgse Herkenbosch aangehouden. Volgens de politie maakten ze zich schuldig aan baldadigheid en het vernielen van een bromfiets. Dat gebeurde rond 4.30 uur.

SCHARENDIJKE - Oud-profwielrenner Erik Dekker uit Hedel heeft in Scharendijke de MTB Beachrace gewonnen. De wedstrijd van 42 kilometer over het strand legde Dekker af in 1:13.12'. Bij de dames won Rozanne Slik uit Bergen (1:26.41')

BROUWERSDAM - In de Grevelingen is zaterdag een zeehond met een touw om de nek gezien. Het touw heeft diep in de nek van het dier gesneden, maar volgens de spotter gedraagt het zich normaal. De gewonde zeehond werd gespot in de binnenhaven van de Brouwersdam.

GOES - Tientallen bezoekers deden zaterdagmiddag mee aan de eerste editie van de cultuurmanifestatie 'Vreemde Gans in de Bijt' in Goes...waarbij de Gans in de titel de stad Goes symboliseert. Tijdens de manifestatie presenteerden grote culturele instellingen zich aan het publiek, zoals de Zeeuwse Muziekschool, theater de Mythe, maar ook de bibliotheek, Podium 't Beest en het Historisch Museum.

THOLEN - In de Kreeftenstraat in Tholen heeft vrijdagavond een nog onbekende man geprobeerd een woning te overvallen.

WATERLANDKERKJE - De biologische groentetas raakt steeds meer ingeburgerd in Zeeland. Een toenemend aantal Zeeuwen krijgt iedere week zo'n pakket biologische groenten thuisbezorgd. Dat blijkt uit een belronde langs een aantal biologische boerderijwinkels in Zeeland.

ZONNEMAIRE - Landschapscamping De Zonnehoeve in Zonnemaire is de winnaar van de verkiezing 'VEKABO Camping van het Jaar 2015'. De jury was vooral enthousiast over de landelijke sfeer.

KAMPERLAND - Met een speeltuin voor de jeugd heeft Waterlandkerkje zaterdagmiddag de titel 'Kern met Pit' gewonnen. In Kamperland werd het project uitgeroepen tot Zeeuwse winnaar. Waterlandkerkje dingt nu mee naar de landelijke titel 'De Beste Kern met Pit van Nederland' die 28 maart wordt uitgereikt.

VLISSINGEN - In Vlissingen is zaterdagochtend de Michiel de Ruyter Memorial Race begonnen. De tweedaagse zeilwedstrijd wordt gehouden in het weekend voor de première van de bioscoopfilm over Michiel de Ruyter.

OOST-SOUBURG - De griepepidemie bereikt in februari een piek. Dat voorspelt onder andere de GGD Zeeland. De piek ontstaat omdat mensen die de griep al een keer gehad hebben, minder alert zijn op hygiëne en dan opnieuw de griep krijgen.

OOST-SOUBURG - De gevolgen van ijzel en gladheid in Zeeland is erg meegevallen. Bij de politie zijn zaterdagochtend geen meldingen over gladheid binnengekomen. Mogelijk zijn er wel gevallen van kleine schade, maar zijn die niet gemeld omdat mensen ze zelf hebben afgehandeld.