- advertentie -

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeluk bij Middelburg op de oprit van de N57 naar de A58 is een auto in brand gevlogen. De bestuurder van de auto raakte gewond. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

de stemming

ma 24-10-2016, 15:26

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLAKE - Na een eenzijdig ongeluk op de A58 bij de Vlaketunnel stond er maandagmiddag korte tijd een file in beide richtingen. Rond 13.50 uur raakte daar de aanhanger van een auto geschaard. 

MIDDELBURG - Door de aanleg van het recreatieproject Brouwerseiland gaat Zeeland 'op slot'. Dat zegt de GroenLinks-fractie in Provinciale Staten. Door het project zou Zeeland boven de norm voor stikstofneerslag komen, waardoor andere bouwprojecten de koelkast in moeten. 

WOLPHAARTSDIJK - Bij restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk kunnen ze het nog maar nauwelijks bevatten. Vanochtend vroeg werd bekend dat hun zaak op nummer 100 staat in de jaarlijkse ranglijst van restaurantgids Lekker. Een enorme eer vindt eigenaar Thijs Meliefste.

AMSTERDAM - Natuurlijk zijn de wedstrijden in de KPN Marathon Cup belangrijk voor Niels en Erwin Mesu, maar de focus bij de twee schaatsers ligt op januari en februari. Dan moeten de twee écht top zijn, als het seizoen op natuurijs begint. De winnaars van de Alternatieve Elfstedentocht weten dat ze dan weer met de beste mee kunnen doen.

OOST-SOUBURG - De stembussen zijn open voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2016. Het publiek kan kiezen uit vijf genomineerdern: de bedrijven Allplast uit Tholen,  Bever Innovations uit Zierikzee, Delmeco Fishing Technology uit Colijnsplaat, Kraker Trailers uit Axel en Lubo International uit Kortgene.

BALAN - Het seizoen voor de veldrijders is nog maar net begonnen en Lindy van Anrooij uit Kapelle heeft haar eerste overwinning al binnen. Zondag won ze in de Franse Ardennen de veldrit in Balan. Het was een primeur voor haar, want ze pakte voor het eerst een zege in een UCI-cross. Dat is het op een na hoogste niveau.

MIDDELBURG - In Zeeland gaan ondernemers minder vaak failliet dan in de rest van het land. Dat lijkt positief, maar er staat tegenover dat er hier ook minder nieuwe bedrijven starten. Wordt het tijd voor meer durf en risico in de Zeeuwse economie?

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bluesband The Juke Joints is genomineerd voor een Dutch Blues Award in de categorie Best Blues Band. De award is een publieksprijs en wordt jaarlijks uitgereikt door de The Dutch Blues Foundation. De band won eerder al eens de titel Best Blues Band 2012. 

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond laat vergeefs een woning in Vlissingen doorzocht. Uit onderzoek was gebleken dat daar illegaal, zeer zwaar vuurwerk zou liggen, maar er is niets gevonden.

VLISSINGEN - Een oude, verwarde vrouw is in de nacht van zondag op maandag door de politie thuisgebracht. De vrouw liep in pyjama door de Walstraat in Vlissingen en wist niet meer waar ze woonde.

OOST-SOUBURG - Zeeland Seaports en PORTIZ (de vereniging van industriële- en havenbedrijven) willen de komende jaren op een duurzame manier blijven groeien. Daarvoor hebben ze maandag samen met de Zeeuwse Milieufederatie tijdens een symposium in Goes een duurzaamheidsovereenkomst ondertekend, getiteld Ambitie 2030, Duurzaamheid Werkt!

OOST-SOUBURG - In Zeeuws-Vlaanderen moet 5.000 hectare nieuw bos worden aangeplant, in heel Nederland zelfs 100.000 hectare. Dat staat in een plan van de Nederlandse bos- en houtsector.

REIMERSWAAL - Ondernemers vinden Reimerswaal ook dit jaar weer de prettigste gemeente om in te werken. De gemeente ontving maandagochtend die titel van MKB Nederland.

KRUININGEN - Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen staat weer bovenaan de ranglijst van restaurantgids Lekker. Chef Jannis Brevet en zijn team prijkten in 2014 en 2015 ook al op nummer 1.