- advertentie -

VLISSINGEN - Een verrassing bij de aanleg van de toegangsweg naar de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. Bij werkzaamheden aan de Poortersweg is er een Duitse bunker gevonden. Het gaat om een mitrailleuropstelling, een zogenoemde Tobroekbunker. De bunker is onderdeel van het Duitse kernwerk, ook wel citadel genoemd. 

de stemming

zo 26-03-2017, 15:41

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HEINKENSZAND - Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag gereedschap gestolen uit een bouwmarkt in aan de Schouwersweg in Heinkenszand. Bij de inbraak hebben zij veel schade aangericht. 

VLISSINGEN - Een 41-jarige Vlissinger is zaterdagavond op een scooter gebotst. Na het ongeluk is de man doorgereden. Het ongeluk gebeurde rond 19.00 uur op het Baskensburgplein in Vlissingen. De bestuurder van de scooter, een 17-jarig meisje uit Vlissingen, raakte bij het ongeluk lichtgewond.

OOST-SOUBURG - Kloetinge blijft volop meedoen in de strijd om het kampioenschap in de 1e klasse C. De ploeg van vanmiddag ondanks een achterstand in en tegen Nieuw Lekkerland. Hoofdklasser Hoek verloor van Spijkenisse en ook MZC'11 uit Zierikzee ging alweer voor de achttiende keer dit seizoen onderuit.

VEERE - Het sloeproeiseizoen is zaterdag van start gegaan. Traditioneel gebeurt dat met de Veerse Slag; een wedstrijd over elf kilometer op het Veerse Meer, georganiseerd door Sloeproeivereniging De Zeeuwse Deernen

VROUWENPOLDER - Een surfer is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij op een steiger op het Veerse Meer was gevaren. Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur naast de N57 richting Vrouwenpolder.

GOES - Gregory Sedoc leerde zaterdag de jeugdleden van AV'56 de fijne kneepjes van het hordelopen. In de clinic op de atletiekbaan in Goes kregen tientallen jonge atleten tips van de drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen. 

MIDDELBURG - Voor de derde keer in korte tijd heeft een vandaal toegeslagen bij een Middelburgs stel. Nadat er al twee keer lijm in het slot van hun huis gespoten is, moest deze keer de nieuwe belinstallatie het ontgelden.

MIDDELBURG - Mieke van der Jagt uit Goes heeft de schrijfwedstrijd gewonnen die de Zeeuwse Bibliotheek organiseerde. Van der Jagt schreef een verhaal over de schrijfster Betje Wolff die in haar jonge jaren in Vlissingen een schandaal veroorzaakte. 

DOMBURG - Domburg Rocks is de naam van een nieuw muziekevenement in de Walcherse kustplaats. Het festival brengt allerlei bands en singer-songwriters met Domburgse roots bij elkaar, van punkband Blitzkrieg Bop tot singer-songwriter SOLOF. Initiatiefnemer is Erwin Lous van dorpshuis Schuttershof, waar het evenement zaterdagavond wordt gehouden. 

ZIERIKZEE - De politie heeft in Zierikzee twee mannen aangehouden met een auto vol gestolen kleding. De kleren waren eerder gestolen bij een winkel in Middelburg. De kleding had een waarde van ongeveer 1.000 euro. De mannen worden verdacht van winkeldiefstal en heling.

KAPELLE - In Kapelle is zaterdagmorgen gestart met het opruimen van de afgebrande schuren. Met kranen worden de resten opgeruimd van KG Fruit wat afgelopen donderdag volledig afbrandde. De opruimwerkzaamheden gaan een aantal dagen duren.

OMAHA (VS) - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle heeft zich op het laatste moment moeten afmelden voor de wereldbekerfinale in de Amerikaanse stad Omaha. Kort voor vertrek bleek zijn paard Glock's Flirt ineens kreupel te lopen. De combinatie kan daardoor niet meedoen aan het slotstuk van het wereldbekercircuit.

ZIERIKZEE - Een motorrijder die vrijdagavond slingerend door Zierikzee reed, is door agenten aangehouden. De man bleek teveel te hebben gedronken. Daarnaast had 56-jarige man uit Bruinisse helemaal geen rijbewijs.

THOLEN - Een 36-jarige man uit Stavenisse is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Oud Vossemeersedijk in Tholen tegen een boom gereden. Hij is daarbij gewond geraakt. De man had ruim vijf keer meer gedronken dan toegestaan.