OOST-SOUBURG - Om 11.25 uur is in Rotterdam de vierde editie van de World Ports Classic van start gegaan. De eerste etappe van de tweedaagse finisht in Antwerpen en is 195 kilometer lang. Daarvan gaat zo'n 100 kilometer door Zeeland. Op Schouwen-Duiveland, Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland zijn de renners vandaag te zien. Brian van Goethem uit Sluiskil (Team Roompot Oranje Peloton) is de enige Zeeuw die meedoet.

vr 22-05-2015, 13:10

HEINKENSZAND - Als het aan het Vlaamse amateurmodel Else Brasseur ligt, gaat ze zondag op de Pinkstermarkt in Heinkenszand naakt op de foto met oude auto's. De organisatie van de oldtimersbeurs die plaatsvindt op de Pinkstermarkt weet van niets, maar ze sluiten haar komst niet uit.

VOGELWAARDE - In een schuur bij een huis aan de Provincialeweg in Vogelwaarde heeft vrijdagavond brand gewoed. Een naastgelegen grotere schuur is bespaard gebleven. Op het schuurtje lag een asbesthoudend dak.

ZIERIKZEE - Tweede pinksterdag beklimmen honderden mensen de Franse berg Mont Ventoux op om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose. Onder hen 50 Zeeuws Vlaamse middelbare scholieren, die ieder 500 euro op willen halen. MS-patiënt Frans Kruijf (48) uit Zierikzee is heel blij met de sponsoractie.

OOST-SOUBURG - Bijna alle provincies hebben een nieuw provinciebestuur. Zuid-Holland maakte vrijdag bekend dat er een akkoord is. Daarmee is Zeeland de enige provincie zonder een nieuw bestuur.

ELLEWOUTSDIJK - Terwijl iedereen deze week in de ban is van de opening van die andere tunnel, de Sluiskiltunnel, heeft het personeel van de Westerscheldetunnel even andere dingen aan het hoofd. De vrijdag voor Pinksteren is de drukste dag van het jaar voor wat betreft tunnelpassages.

MIDDELBURG - Het provinciebestuur wil in de toekomst bij grote projecten iemand aanwijzen die de kosten kritisch in de gaten houdt. Dat zei gedeputeerde Carla Schönknecht tijdens een vergadering in het provinciehuis.

HANSWEERT - Bij het maritieme onderzoeksinstituut Imares in Yerseke zijn de eerste kisten met onderzoeksmateriaal afgeleverd voor de grote poolexpeditie op Spitsbergen in augustus.

OOST-SOUBURG - Jeremy de Nooijer is door bondscoach Patrick Kluivert opgeroepen voor de definitieve selectie van Curaçao. Het land speelt op 10 juni een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cuba.

MIDDELBURG - De twee verdachten van de moord op de Axelse John Smidt moeten jarenlang de cel in. Dat heeft de rechtbank in Middelburg vandaag bekendgemaakt. De 34-jarige verdachte moet 25 jaar de cel in, de 38 jarige verdachte 15 jaar. Beide verdachten krijgen geen tbs opgelegd.

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft over vorig jaar 3,7 miljoen euro overgehouden op haar begroting. Dat komt onder meer door besparingen op personeelskosten, uitgestelde bestedingen en de huidige lage rente. Het college van burgemeester en wethouders wil het grootste deel van de 3,7 miljoen euro in zijn spaarpot stoppen.

KATTENDIJKE - Een 30-jarige vrouw uit de gemeente Goes is donderdagmiddag tegen een boom gereden. Ze moest haar rijbewijs inleveren, omdat ze dronken achter het stuur zat. De automobilist is lichtgewond geraakt bij het ongeval.

MIDDELBURG - Volgens Zeelandnet is de grote internetstoring bij de provider verholpen. In totaal heeft zo'n tien procent van de klanten last gehad van de storing. De problemen ontstonden vrijdagmorgen rond 08.00 uur.

TERNEUZEN - Chemieconcern Dow in Terneuzen bestaat zondag precies vijftig jaar. Een gouden jubileum, maar de gouden tijden voor het van oorsprong Amerikaanse bedrijf zijn voorbij. De laatste grote investering stamt uit 2001.

Schaliegas

GOES - Twee basisscholen in Goes en tenminste één auto zijn in de nacht van donderdag op vrijdag beklad. Met verfbussen zijn scheldpartijen, een hakenkruis en postcodes op deuren en muren gespoten. De vandalen hadden het zowel op de Prinses Beatrix School als de Zuidwesthoek gemunt.