- advertentie -

MIDDELBURG - De PVV wil overal in Zeeland gaan meedoen. Nu heeft de partij van Geert Wilders alleen een vertegenwoordiging in Provinciale Staten. Maar 2018 wil de PVV in alle Zeeuwse gemeenten en bij het waterschap gaan meedoen aan de verkiezingen. 

de stemming

vr 02-12-2016, 16:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

NIEUW-HAAMSTEDE - Op het strand van Westenschouwen bij Nieuw-Haamstede is zaterdagochtend een vrachtwagen volledig uitgebrand. Het lukte de brandweer niet om met een tankautospuit bij de brandende vrachtwagen en het vuur te blussen. Daarom is besloten om de vrachtwagen gecontroleerd te laten uitbranden. 

HULST - Drie jongens uit België zijn vrijdagavond aangehouden na een inbraak in een winkel aan de Poorterslaan in Hulst. Dankzij een tip van een omwonende hield de politie in de omgeving een 18-jarige jongen uit Bornem aan, die bloed aan zijn handen had.

WILHELMINADORP - Bij de Westhavendijk in Wilhelminadorp is zaterdagochtend een auto in het kanaal richting het Goese Sas beland. De eigenaar meldde tegen de hulpdiensten dat de auto van de handrem was geschoten en daardoor het water in was gereden.

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel werd vrijdagavond korte tijd afgesloten omdat er een spookrijder was gesignaleerd. Beide tunnelbuizen gingen iets voor 20.00 uur dicht om de spookrijder veilig te doen keren. Ongeveer tien minuten later was de tunnel weer open voor verkeer.

OOST-SOUBURG - In Zeeland wordt voor Sinterklaas vooral veel parfum gekocht, meldt het online warenhuis Wehkamp op basis van de eigen verkoopcijfers. En vooral Zeeuwse mannen geven veel geld uit aan Sinterklaascadeaus, alleen mannen uit Drenthe betalen meer. 

OOST-SOUBURG - Concert at SEA raakte in recordtempo uitverkocht, waardoor veel Zeeuwen zonder kaartje zitten. Daarom werd het idee geopperd om Zeeuwen voorrang te geven bij de kartverkoop. Maar als de reacties op Facebook een graadmeter zijn is het merendeel van de Zeeuwen daar geen voorstander van.

OOST-SOUBURG - Zeeuwen die telefonisch een afspraak willen maken om hun paspoort of rijbewijs te verlengen wisten het al langer, maar nu blijkt het ook uit onderzoek: alle Zeeuwse gemeenten scoren slecht op het gebied van telefonische bereikbaarheid. De gemeenten Vlissingen, Terneuzen en Middelburg scoren het slechtst.

MIDDELBURG - De komst van een tweede university college levert Zeeland aardig wat banen op, als het doorgaat. Dat is de uitkomst van een onderzoek van ZB Planbureau, de Universiteit van Gent en University College Roosevelt.

OOST-SOUBURG - Drie bejaarde vrouwen zijn donderdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. In Goes, en Vlissingen gingen de oplichters er met de portemonnee en sieraden van de vrouwen vandoor. De daders zijn, volgens de politie, een man en een vrouw.

OOST-SOUBURG - De discussie rondom Zwarte Piet blijft volgens historicus Jeanine Dekker van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland een hele moeilijke, ook voor historici. Zij staan voor de lastige uitdaging om te duiden waar de donkerkleurige kindervriend vandaan komt, maar veel aanwijzingen hebben ze niet.

MIDDELBURG - Op de vierde dag in het proces tegen de verdachten in de zedenzaak draaide het om de klanten van het meisje. Zes Zeeuwse mannen staan terecht voor prostitutie met een minderjarige. Hun verweer was telkens hetzelfde: ze zeggen allemaal dat ze niet doorhadden dat het meisje minderjarig was.

SCHARENDIJKE / ZIERIKZEE - Twee jongemannen zijn vrijdagmorgen door de politie in Scharendijke en Zierikzee aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van onder meer woninginbraken, diverse diefstallen en handel in verdovende middelen op Schouwen-Duiveland. 

ZAAMSLAG - Wie brengt een zak vol lekkers mee? Sinterklaas, hoezee! En in Zeeuws-Vlaanderen heeft de Sint een extra lekkernij op zijn repertoire: deegventers. En de poppetjes van brooddeeg gaan daar misschien wel net zo hard over de toonbank als de pepernoten.

WISSENKERKE - Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) op Noord-Beveland krijgt een festivaltent. Het festival heeft daarvoor genoeg geld opgehaald via crowdfunding. De organisatie wil een tent neerzetten die goed past in het landschap, maar had daar zelf niet genoeg geld voor.