- advertentie -

YERSEKE - Een bacterie is de meest waarschijnlijke oorzaak van het aantreffen van het giftige tetrodotoxine in mosselen uit de Oosterschelde. Dat zegt expert Marnix Poelman van onderzoeksbureau Imares in Yerseke. Pas sinds vorig jaar wordt gecontroleerd of die bacterie voorkomt.

de stemming

ma 27-06-2016, 15:55

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

WISSENKERKE - Dominee Karin van den Broeke uit Wissenkerke is maandagavond in Noorwegen gekozen als lid van het uitvoerend comité van de Wereldraad van Kerken. De Zeeuwse werd gekozen uit 154 kandidaten.

OOST-SOUBURG - Gif gebruiken tegen de reuzenberenklauw? Dat is helemaal niet nodig, zegt de PvdA-fractie in Provinciale Staten. Er is volgens de partij een betere oplossing: schaapskuddes.

MIDDELBURG - Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken schaft de precariobelasting voor nutsnetwerken af, ook bekend onder de naam kabelbelasting. In Zeeland begon Hulst met de kabelbelasting, waarna veel andere gemeenten het voorbeeld volgden.

MIDDELBURG - Een 45-jarige man uit Wolphaartsdijk krijgt van de rechter een celstraf van 360 dagen, waarvan 221 dagen voorwaardelijk, voor het in brand steken van zijn woning en het doden van zijn hond. Eerder eiste het Openbaar Ministerie 365 dagen cel, waarvan 226 dagen voorwaardelijk. 

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen stelt opnieuw het zogeheten ingezetenencriterium voor coffeeshops ter discussie bij het eerstvolgende overleg van de Zeeuwse 'Drugsdriehoek'. Dat schrijft de burgemeester in antwoord op vragen van SP en LPV. 

DORDRECHT - Voetbaltrainer Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zijn eerste training als hoofdtrainer in het betaald voetbal er op zitten. De Nooijer leidde vanmorgen de eerste training van zijn club FC Dordrecht in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

AMSTERDAM - Cabaretduo Yentl en De Boer is genomineerd voor de Neerlands Hoop 2016. Dat maakte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD)  vandaag bekend. Het duo met Christine de Boer en de uit Kruiningen afkomstige Yentl Schieman, is 'apetrots' en 'bereblij', en plaatste een foto van zichzelf met Freek de Jonge (ex-Neerlands Hoop). 

VLISSINGEN - De verbouwing van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen verloopt volgens plan en eind augustus kan het vernieuwde gedeelte in gebruik worden genomen.

LEWEDORP - Hardrijders op de Postweg in Lewedorp zijn de dorpsraad een doorn in het oog. En dus deden ze een melding bij het digitale meldpunt voor verkeersonveilige situaties van Veilig Verkeer Nederland. 

SEROOSKERKE - De Serooskerkenaar die op Bali is veroordeeld voor seksueel misbruik van vier minderjarige meisjes is weer vrij. Jan V. zat vast sinds oktober 2012. 

OOST-SOUBURG - Binnenschippers vinden dat zeeschepen op de Westerschelde te hard varen. Dat veroorzaakt hoge golven waar de binnenschepen last van hebben, staat in een petitie op internet.

OOST-SOUBURG - Te hard rijden. Dat is de meest voorkomende klacht bij het online meldpunt voor verkeersonveilige situaties van Veilig Verkeer Nederland. Afgelopen jaar deden zo'n 150 Zeeuwen een melding. Bijna de helft ging over snelheidsovertredingen.

DISHOEK - Op het strand van Dishoek is maandagmorgen een Zweeds zeiljacht vastgelopen. Het schip kwam rond 07:00 uur in de problemen. Reddingswerkers van de KNRM hebben het zeiljacht samen met een politieboot en een boot van Rijkswaterstaat om 19.30 uur losgetrokken.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is maandag 27 juni. Dit is in het nieuws in Zeeland.