- advertentie -

NIEUWDORP - Er ligt nog zoveel munitie uit de Tweede Wereldoorlog in Zeeland dat nog voor lange tijd een gevaar kan vormen. Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum Zeeland is duidelijk: "Niet op zoek gaan, en als je toevallig iets ziet niet aanraken maar de politie bellen."

de stemming

ma 27-02-2017, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Willem Willemse doet er alles aan om voor zijn partij 50PLUS in Den Haag te komen. De 67-jarige Vlissinger staat als veertiende op de verkiezingslijst en maakt volgens de peilingen een goede kans op een zetel in de Tweede Kamer bij de aanstaande verkiezingen.

HEINKENSZAND - Vier vrouwen en achttien mannen hebben gesolliciteerd op de vacature voor burgemeester in de gemeente Borsele. De huidige burgemeester, Jaap Gelok, gaat 1 mei met pensioen. 

MIDDELBURG - De PVV noemt de beslissing van de provincie om de informatie over de haltetaxi in het Arabisch en Tingrinyia te vertalen onbegrijpelijk. Het provinciebestuur wil de teksten over de haltetaxi op de website van de provincie Zeeland vertalen.

THOLEN - De waterkering in Tholen in bijna klaar. De kering moet uiteraard water tegenhouden, maar een tweede eis was dat het bouwwerk een 'mooi plaatje' moest opleveren. Dat lijkt gelukt. 

KUALA LUMPUR (MAL) - Lesley Kerkhove (25) heeft voor het eerst in haar carrière een wedstrijd gewonnen bij een WTA-toernooi. De WTA-tour is het hoogste mondiale niveau. De uit Zierikzee afkomstige tennisster klopte in de eerste ronde de Malaysian Open in Kuala Lumpur de Belgische nummer zeven van de plaatsingslijst Elise Mertens met 6-4 en 7-6.

MIDDELBURG - De Tacx Pro Classic is de nieuwe naam voor de enige Zeeuwse profkoers voor wielrenners: de Ronde van Zeeland. Het bedrijf Tacx uit Wassenaar heeft een driejarig contract afgesloten met de wedstrijd die daarmee behouden blijft. Maandag werden de plannen gepresenteerd

ROTTERDAM - Dolf Roks uit Zierikzee blijft hoofd opleiding bij Sparta Rotterdam. Roks heeft zijn contract bij de Rotterdamse eredivisionist met twee seizoenen verlengd. Op dit moment is Roks ook nog hoofd scouting bij Sparta, maar daar stopt hij mee.

VLISSINGEN - In de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart stellen we Zeeuwse kandidaten voor. Deze keer 50PLUS-er Willem Willemse uit Vlissingen. Hij staat op een veertiende plek van de kandidatenlijst van 50PLUS. Een vragenlijstje voor hem.

KLOETINGE - Indigo Preventie begint 21 maart met een cursus voor kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving. Tijdens acht bijeenkomsten leren ze praten over hun thuissituatie.

TERHOLE - De carnavalsoptochten van Terhole en Nieuw-Namen gaan door, maar zonder de grote wagens. Aanleiding is de weersvoorspelling voor maandagmiddag met onweer, hagel en zware windstoten. Het KNMI heeft code geel afgegeven. 

ZIERIKZEE - De Giro di Schouwen-Duiveland heet voortaan Giro di Schouwen Memorial Wim Evertse. De nieuwe naam is bedoeld om oud-renner en wielerorganisator Wim Evertse te herdenken.  Evertse overleed in december vorig jaar.

THOLEN - De Waterkering in de jachthaven van Tholen is bijna klaar. Medio april vindt naar verwachting de officiële opening plaats. De kering is gebouwd voor uitzonderlijk hoog water dat eens in de 1.430 jaar voorkomt. 

GRIJPSKERKE - Alle 5.000 kaarten voor muziekfestival Hrieps in Grijpskerke zijn al verkocht, meldt de organisatie. Het rock- en dialectfestival wordt dit jaar gehouden op 29 april. Het thema dit jaar is 'hewoon as oaltied'.

OOST-SOUBURG - Het is maandag 27 februari 2017. Goedemorgen, in het Zeeuwse nieuws van deze ochtend: