- advertentie -

VLISSINGEN - Consumenten hebben veel minder mosselen gekocht sinds bekend werd dat het gif tetrodotoxine in juni in mosselen uit de Oosterschelde is ontdekt. Bij een vishandel in Vlissingen merkten ze dat ook, daar is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar de mosselverkoop gehalveerd.

de stemming

vr 29-07-2016, 15:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

HOEK - Hoek heeft het nieuwe kunstgrasveld ingewijd met een gelijkspel in een oefenwedstrijd. De zaterdaghoofdklasser speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Knokke.

KERKWERVE - Patrick Willemse (25) uit Zierikzee heeft zaterdag het Open Zeeuws Kampioenschap Palingroken in Kerkwerve gewonnen. Hij was de beste van zo'n 30 deelnemers uit het hele land.

IJZENDIJKE - Extra blije gezichten dit jaar op Weitjerock. Ondanks de regen reden voor een feestje, want het festival groeit verder uit. Waren er twee jaar geleden nog 1400 bezoekers, nu staat de teller bijna op 2500 toeschouwers.

OUDELANDE - De 25-jarige Anne Mei uit Oudelande stond vandaag voor de lens van kunstenaar en fotograaf Ton Sondag. Hij werkt aan een project waarbij hij portretten maakt van mensen die geadopteerd zijn. 

RITTHEM - Een 27-jarige automobilist uit Heinkenszand heeft vrijdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd betrapt toen hij met 140 kilometer per uur over de Europaweg-West bij Ritthem scheurde.

MIDDELBURG - In Middelburg kan het publiek zaterdag voor het laatst zien hoe het portret van het schuttersgilde Confrérie van Sint Sebastiaan wordt gerestaureerd. Restaurators legden de laatste hand aan de restauratie van het schilderij dat ook wel de Nachtwacht van Middelburg wordt genoemd.

AAGTEKERKE - Net als in 2011 en 2015 heeft motorcrosser Mark Boot de Super Finale in Aagtekerke gewonnen. De coureur uit Burgh-Haamstede was bij het belangrijkste nummer van de Supercross veel te snel voor zijn concurrentie. Nancy van de Ven werd zesde.

NOORDGOUWE - De politie zoekt een Poolse getuige met een naam die klinkt als 'Janiek' in het onderzoek naar het dodelijk ongeluk vorige week zaterdag in Noordgouwe.

BRESKENS - Een 16-jarige bromfietser uit Breskens is vrijdag rond 22.30 uur zwaargewond geraakt bij een ongeluk in zijn woonplaats.

IJZENDIJKE - De laatste voorbereidingen voor WeitjeRock in IJzendijke zijn in volle gang. Het muziekfestival begint morgen met een nieuwe start. Dit jaar op een nieuwe locatie. 

OOST-SOUBURG - Mossels en oesters uit de Oosterschelde mogen weer in de handel worden gebracht. Dat zegt Benno Bruggink van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Delen van de Oosterschelde waren vanaf eind juni afgesloten voor de mossel- en oestervissers na de vondst van de giftige stof tetrodotoxine. 

MIDDELBURG - De voetbalzender FOX Sports gaat mogelijk op zwart bij Delta. Het contract met de zender loopt op 1 augustus af en het is nog allerminst zeker of Delta in wil gaan op de eis van FOX om haar belangrijkste voetbalkanaal toe te voegen aan het basispakket. 

GOES - De Zeeuwse verzekeraar ZLM in Goes heeft een nieuw record te pakken in de geschiedenis van het bedrijf. In de nacht van 23 op 24 juni liepen veel Brabantse verzekerden schade op bij noodweer. "Wekenlang hebben we gewerkt met ruim honderd man om alles af te handelen", zegt directeur Marinus Schroevers.

VLISSINGEN - Voor elf leerlingen van het Scheldemond College in Vlissingen begint de vakantie pas vandaag. Ze gingen twee weken langer naar school met als resultaat dat ze nu toch over zijn naar het volgende jaar.