- advertentie -

AXEL - De loods van een hoveniersbedrijf in Axel is zaterdagmiddag volledig uitgebrand. De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen en een hoogwerker om de brand te blussen en om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het nabijgelegen tankstation. 

de stemming

za 28-05-2016, 16:35

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

WOLPHAARTSDIJK - In Wolphaartsdijk zijn zaterdag keuringen gehouden voor politiehonden. Bij goed gevolg kunnen de honden een certificaat verdienen waarmee ze aan het werk mogen.

ELLEMEET - Nederlandse autoriteiten hebben zich in 2012 voor het karretje laten spannen door Turkije bij de aanhouding van 55 vermeende PKK-aanhangers in Ellemeet. Dat is de conclusie van het VPRO radioprogramma Argos. Een van de arrestanten zou namelijk een infiltrant van de Turkse inlichtingendienst MIT zijn.

AXEL - Het Open Zeeuws Kampioenschap Zweefvliegen dat dit weekend in Axel gehouden zou worden is afgelast vanwege slechte weersvoorspellingen. Volgens de organisatie was het niet verantwoord om door te gaan vanwege het grote risico op onweer en valwinden.

GOES - Kees Scheurwater uit Krabbendijke is de winnaar van Zeeland Bakt Taart geworden. Met zijn creatie appeltaart aan zee maakte Scheurwater de meeste indruk op de jury. 

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen doet er te lang over om te komen met een nieuwe vorm van rioolheffing. Dat vindt de CDA-fractie in de gemeenteraad. Nu wordt die belasting nog gebaseerd op de WOZ-waarde van de woning. Het CDA noemt dat 'verkapte inkomenspolitiek'.

CADZAND - Het verlengen van het contract voor twee jaar met de hoofdsponsor heeft de ambities van wielerploeg Roompot Oranje Peloton niet veranderd. Dat zegt manager Michael Zijlaard van de wielerploeg.

TERNEUZEN - Een 33-jarige vrouw uit Terneuzen is vrijdagavond mishandeld door haar 34-jarige ex-vriend. De vrouw had kort voor de mishandeling hun relatie beëindigd. De man kneep vervolgens haar keel dicht en sloeg haar meerdere malen.

GOES - Gewapend met bloem, eieren en Zeeuwse ingrediënten zijn de tien finalisten van Zeeland Bakt Taart vanochtend aan de strijd begonnen. Wie wordt de Beste Zeeuwse Thuisbakker van 2016? Volg de wedstrijd via de radio-uitzending van Omroep Zeeland.

'S-GRAVENPOLDER - Twee auto's zijn vrijdagmiddag frontaal met elkaar in botsing gekomen bij 's-Gravenpolder. De motorkap van een van de wagens raakte daarbij zwaar beschadigd. Het lijkt erop dat niemand gewond is geraakt.

WESTKAPELLE - Westkapelle wil de basisscholen, medische voorzieningen, verenigingen en kinderopvang huisvesten onder één dak. Het plan voor een multifunctioneel centrum werd donderdagavond aan de gemeenteraad van Veere gepresenteerd.

TERNEUZEN - Voor de tweede keer binnen 24 uur is er melding gedaan van een brand bij het oude gebouw van verpleeghuis Ter Schorre in Terneuzen. Het is nog onduidelijk wat er precies in brand heeft gestaan. De politie sluit een nieuw geval van brandstichting niet uit.

RILLAND – Gewasveredelaars zijn nu al bezig met de aardappel en ui van de toekomst. Die toekomst ziet er volgens de Wageningen Universiteit niet best uit vanwege verwachte klimaatverandering. Dat betekent code rood in bijvoorbeeld de kraamkamer van de Nederlandse ui in Rilland.

VEERE -  Welke Zeeuwse muzikant of band maakt straks kans op de titel Beste Kampvuurmuzikant van Nederland? Morgen strijden de Zeeuwse deelnemers op natuurcamping 'Het Veerse Gat' tijdens de provinciale voorronde.

KERKWERVE- Ze kwam als kind drie keer in de zomer naar Kerkwerve. De Engelse Rachel Haase was 8 jaar toen ze via de stichting Europa Kinderhulp op vakantie mocht naar Zeeland. Ze woonde destijds met broertjes en zusjes en haar moeder op een klein flatje in Londen en voor haar waren die drie weken Zeeland een zaligheid.