- advertentie -
wo 26-11-2014, 14:40

MIDDELBURG - Kinderen hebben woensdag in de bibliobus van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg geleerd hoe ze moeten 3D-printen. Ze konden hun eigen naam printen, maar bijvoorbeeld ook een vork of dobbelsteen. De printers gaan volgens de bibliotheekmedewerkers een belangrijke rol spelen in de toekomst.

VLISSINGEN - Omwonenden van Coffeeshop Aarden in Vlissingen eisten vandaag bij de rechter dat de overlast in hun omgeving wordt aangepakt. Ze hebben last van straatdealers en auto's die af en aan rijden. Vandaag hoorde de rechtbank in Middelburg zowel de gemeente Vlissingen als één van de omwonenden, Ron Davidse.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg wil in 2015 en 2016 in totaal 9,8 miljoen euro bezuinigen. Dat is ruim het dubbele van het bedrag van waar de gemeente in oktober nog van uitging. Middelburg is onder meer extra geld kwijt aan sociale werkvoorziening Orionis en aan bijdrages voor de Veiligheidsregio Zeeland.

BURGH-HAAMSTEDE - Inwoners in Haamstede zijn boos op de gemeente Schouwen-Duiveland. Die laat sinds woensdagmorgen bomen kappen in het Domineesbosje in Burgh-Haamstede. Dat is tegen het zere been van omwonenden van het Domineesbosje in Burgh-Haamstede die al zeven jaar lang strijden tegen ontbossing. Het bosje moet plaatsmaken voor 16 woningen.

OOST-SOUBURG - Zaalvoetballer Khalid El Hattach is geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Voor de speler van Groene Ster is het zijn eerste oproep voor de definitieve selectie. Saïd en Hoessein Bouzambou kregen ook een uitnodiging van bondscoach Marcel Loosveld.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland blijft toch te bekijken via de satelliet. De uitzendingen van de regionale omroep worden onderdeel van het basispakket van Canal Digitaal. De komende twee jaar blijven de programma's via de Astra satelliet te bekijken. Dit betekent wel dat de programma's niet langer 'free-to-air' (gratis) te ontvangen zijn.

ZIERIKZEE - Rijkswaterstaat heeft zich niet gehouden aan de regels voor het storten van staalslakken in de Oosterschelde. Voorzitter Jaap Geleijnse van de Stichting Beroepsvissers Oosterschelde zegt dat er zeegrind is gestort dat veel kleiner is dan de staalslakken hadden moeten zijn volgens de vergunning. Gelijnse zegt dat dit funest is voor de kreeften omdat die niet kunnen overleven in fijn grind.

TERNEUZEN - Bij de politie zijn tot woensdagmorgen acht tips binnengekomen over de overval in augustus op de Kijkshop in Terneuzen. Om die tips werd dinsdagavond gevraagd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp krijgt een bijzondere bel. Die is in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog gebruikt op een boei die de vaarweg tussen de monding van de Thames en Antwerpen aangaf, ten tijde van de Slag om de Schelde.

MIDDELBURG - Zeeuwen voelen zich sterk verbonden met hun eigen provincie. Dat blijkt uit een enquête van Omroep Zeeland en EenVandaag. Alleen Friezen en Groningers zijn nog trotser op hun eigen provincie dan de Zeeuwen.

POORTVLIET - Bij een ongeval in Poortvliet is dinsdagavond een 19-jarige automobilist uit de gemeente Tholen gewond geraakt. Hij liep een gebroken sleutelbeen op.

YERSEKE - De diepvriesmarkt is booming en logistiek bedrijf Kotra in Yerseke springt daar op in. Naast hun koelhuizen op het industrieterrein in Yerseke is een nieuwe vriesterminal verrezen met plaats voor 6500 pallets diepvriesgoederen. Het bedrijf had eerst slechts ruimte voor 200 pallets diepvries.

KOUDEKERKE - De zorg voor cliënten op de 25 Zeeuwse zorgboerderijen verschraalt. Dat heeft te maken met de huidige veranderingen in de zorg. Door bezuinigingen gaat er minder geld naar zorgboerderijen. Dat betekent dat cliënten voortaan minder begeleiding krijgen, en sommige cliënten verliezen die zorg helemaal.

MIDDELBURG - De cartoons van Cor de jonge die elke week worden gepubliceerd in de PZC zijn gebundeld in het boek Zeeland is het einde! Gelijktijdig met de presentatie van het boek woensdagmiddag wordt ook een tentoonstelling geopend van de cartoons.