MIDDELBURG - Rechters in Zeeland gaan gebukt onder hoge werkdruk. Bij het voorbereiden van hun zaken moeten ze steeds vaker 's avonds doorwerken. Dat kan leiden tot onzorgvuldige rechtspraak en foutieve vonnissen.

de stemming

di 03-03-2015, 16:06

TERNEUZEN - De stemming over het nieuwe sociaal plan van Philips Terneuzen is uitgesteld. De bonden en OR hebben dat woensdagmiddag besloten, omdat de emoties bij de werknemers hoog opliepen. Nu mogen de leden schriftelijk aangeven of ze akkoord zijn met de toezeggingen van de directie.

GOES - Voorlopig komen er geen haltetaxi's in Goes, Vlissingen, Middelburg en Terneuzen. Dat zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. Ze had woensdag overleg met de gemeentes Middelburg, Vlissingen en Terneuzen over de nieuwe busdienstregeling met de verantwoordelijk gedeputeerde George van Heukelom.

Stof opwaaien

OOST-SOUBURG - Brandweer Nederland zoekt samen met de inspectie SZW naar een oplossing voor de stilgelegde brandweerkeuring. Na een inspectie in Terneuzen dinsdag bleek dat een onderdeel ervan, de traplooptest, niet veilig is. Daarom zijn landelijk alle medische keuringen voor brandweerlieden stilgelegd.

TERNEUZEN - Net voorbij de sluis in het kanaal van Gent naar Terneuzen heeft woensdagochtend rond 04.00 uur een aanvaring plaatsgevonden. Het beunschip Zandkreek raakte het kolenschip Ben-Gus. Daarbij is olie in het water terecht gekomen. Uit voorzorg is een oliescherm aangelegd.

Schade

OOST - SOUBURG - De politie in Zeeland komt in ruim 15% van de noodgevallen te laat op locatie. Dat concludeert RTL Nieuws uit cijfers die zijn opgevraagd bij de Nationale Politie.

VLISSINGEN - De boekwinkel in de HZ gaat mogelijk dicht. Honderden studenten hebben binnen 24 uur na het bekend worden van het nieuws op een speciale Facebookgroep hun onvrede geuit.

TERNEUZEN - De politie heeft bij een controle in de Oost-Buitenhaven in Terneuzen een Belgische schipper aangehouden. De schipper had te veel gedronken.

AXEL - Twee mannen zijn op heterdaad betrapt bij het stelen van eikenhout. Inspecteurs van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de twee mannen van 36 jaar uit Terneuzen aangehouden

OOST-SOUBURG - Hoessein en Saïd Bouzambou mogen met het Nederlands zaalvoebalteam meedoen aan het EK-kwalificatietoernooi in Bosnië-Herzegovina. Vanaf 17 maart strijdt Oranje daar om een ticket voor het Europese Kampioenschap in Servië, dat in 2016 wordt gehouden.

'S-HEERENHOEK - Een verrassing voor de 11-jarige Maron Boonman uit 's-Heerenhoek woensdagmorgen! Ze heeft een bijzondere taak gekregen. Zij is toegetreden tot de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, die jaarlijks het beste kinderboek kiest. Maron vertegenwoordigt Zeeland in de Senaat.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tien jaar cel geëist tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op Henry Meye in juni 2011 in Sint-Maartensdijk. Na een eerdere aanhouding waren ze aanvankelijk vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Door de verklaring van een kroongetuige denkt justitie nu toch voldoende bewijs tegen het tweetal te hebben.

WESTDORPE - De politie heeft woensdagochtend wéér een vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij in de Iepenlaan in Terneuzen op 16 december 2014. De vrouw werd aangehouden in een woning in Westdorpe.

OOST-SOUBURG - Vier mariniers krijgen woensdagmiddag in Den Helder een onderscheiding voor het helpen van slachtoffers van het mistongeluk op de A58 in september 2014. De mariniers, twee sergeanten en twee sergeant-majoors, reanimeerden slachtoffers en boden hulp aan mensen die in shock waren.

TERNEUZEN - De Rekenkamer van de gemeente Terneuzen heeft kritiek op de overgang van de jeugdzorg en andere zorgtaken naar de gemeente. De gemeenteraad kreeg onvoldoende informatie van burgemeester en wethouders, om gedegen besluiten te nemen, maar raadsleden hadden zelf ook meer vragen moeten stellen.