MIDDELBURG - De stichting Evenementen Middelburg wil weten of ze opnieuw een kleedjesmarkt moet organiseren. Een wolkbreuk zette dinsdagochtend op Bevrijdingsdag een deel van het Abdijplein in Middelburg onder water, waardoor de rommelmarkt noodgedwongen moest stoppen.

de stemming

wo 06-05-2015, 16:16

BATH - Energiedeskundige Wim Turkenburg zet vraagtekens bij de werkwijze van kerncentrale Doel. De directie roept volgens hem op iedere reactor ter wereld te controleren op haarscheurtjes, maar zelf hebben ze dat nog niet bij al hun vaten gedaan. Verder vindt Turkenburg dat we te weinig weten van de kerncentrale.

TERNEUZEN - De Noordbrug over de Middensluis in Terneuzen is donderdagochtend afgesloten voor werkzaamheden. Het verkeer kan over de Zuidbrug van de sluis. Wel kan verkeershinder optreden wanneer die brug opengaat voor scheepvaart.

VLISSINGEN - De stoomspoorhijskraan Schelde no. 38 is weer terug in Vlissingen. Student werktuigbouwkunde Wesley Sekewael uit Oost-Souburg heeft de kraan gered van de sloop.

OOST-SOUBURG - Het KNMI gaf woensdag code geel af voor Zeeland. Dit is een waarschuwing voor gevaarlijk weer door zware windstoten. Vooral weggebruikers en de scheepvaart moesten extra voorzichtig zijn, zo stelde het KNMI. De windsnelheden liepen op tot 90 kilometer per uur. Het weeralarm liep tot middernacht.

MIDDELBURG - De eerste Zeeuwse Troostkaarten zijn woensdagmiddag overhandigd aan de commissaris van de Koning Han Polman. De vier kaarten, met afbeelding van strand, zee, duinen en Zeeuwse luchten, zijn speciaal gemaakt voor de stichting Zeeuws Verlies door kunstenares Marli Koeman uit Oost-Souburg.

VLISSINGEN - De band Clear Clamour uit Goes is de winnaar van De Zeeuwse Belofte 2015. Op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen streden vier acts om die titel in de Sena Talent Stage. De jury gaf aan Clear Clamour de voorkeur boven Hatred Defined, Django Boegheim en Keaton.

CADZAND - Van 18 tot en met 22 mei worden de drie explosieven geruimd die in maart zijn gevonden voor de kust van Cadzand. De ruiming duurt meerdere dagen. De verwachting van de gemeente Sluis is dat er geen vakantiewoningen of hotels ontruimd moeten worden.

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat gaat het wegdek vernieuwen op een deel van de A58. Van donderdagavond 20.00 uur tot donderdag 5.00 uur wordt het asfalt tussen Heinkenszand en knooppunt De Poel in de richting van Bergen op Zoom vervangen.

MIDDELBURG - Antoin Peeters (40) uit Middelburg wordt de nieuwe vaste presentator van het RTL Nieuws. Hij volgt hiermee Rick Nieman op, die onlangs liet weten te stoppen als anchor.

VLISSINGEN - Negen Vlissingers is vorige week verboden om zich te vertonen in het centrum van Vlissingen. Ze hebben een gedragsaanwijzing van de officier van justitie gekregen voor een periode die uiteenloopt van 24 uur tot 4 weken.

IJZENDIJKE - Rijkswaterstaat is woensdag begonnen met het vernieuwen van het asfalt op de N61 tussen Biervliet en IJzendijke. In de asfaltlaag van de net aangelegde weg zitten putten.

DEN HAAG - De Raad van State kan waarschijnlijk weinig doen met de vele tonnen oude munitie op de bodem van de Oosterschelde. Dat bleek woensdag tijdens een beroep, aangespannen door de milieuorganisaties MOB en Leefmilieu. De Raad oordeelt over zes weken.

VELSEN - Thomas van den Houten uit Goes speelt volgend seizoen in het profvoetbal. De vleugelverdediger van topklasser Hoek is vastgelegd door Telstar uit Velsen. Van den Houten (24) tekent voor één seizoen bij de club uit de Jupiler League met een optie voor nog een jaar.

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat en de provincie Zeeland kiezen ervoor om het nieuw te leggen asfalt in de bocht voor de Oosterscheldekering te laten liggen na de Tour de France. Maar weggebruikers kunnen er na 5 juli geen gebruik van maken.