- advertentie -

VLISSINGEN - Het wrak van het Griekse schip Spyros Armenakis, dat in 1965 voor de boulevard van Vlissingen zonk, wordt niet geborgen. De berging zou meerdere miljoenen kosten. Deze kosten wegen niet op tegen het kleine risico van nieuwe olielekkage uit het wrak. Dat maakt de gemeente Vlissingen bekend.

de stemming

do 18-09-2014, 07:00

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestormen waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke verkeerssituaties die kunnen ontstaan door slik op de weg. De afgelopen weken hebben agrariërs al veel gerooid en ligt er op een aantal plaatsen opgedroogde modder op de weg.

PHILIPPINE - In steden en dorpen zien we ze nog veel binnen de bebouwde kom, kinderkopjes. Ook wel kasseien genoemd. Maar in het buitengebied vind je ze op veel plaatsen ook nog terug. Waarom zien we zoveel kinderkopjes in Zeeland?

MIDDELBURG - GroenLinks roept alle partijen in Provinciale Staten op de extra informatiebijeenkomst over Delta van maandag te boycotten. Die bijeenkomst is belegd nu er grote politieke onrust is ontstaan over het voornemen van Delta om de winstgevende bedrijfspoot Indaver te verkopen.

MIDDELBURG - In Middelburg konden docenten woensdag tijdens een studiedag van Zeeland Centraal kennismaken met nieuwe onderwijsvormen. Zeeland Centraal is een initiatief dat vorig jaar is gestart door Zeeuwse onderwijsinstellingen om informatie te delen en overal toegankelijk te maken voor studenten.

SLUISKIL - De N61 is woensdagavond en nacht afgesloten bij Sluiskil en Terneuzen vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat is daar onder meer bezig met het vernieuwen van het asfalt op de weg.

GOES - De finalisten van de Goese prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn bekend. De deelnemers Agrimarkt, Cleanmaster Biolux en Groentehandel De Winter kregen de meeste stemmen van het publiek. In totaal werden 700 stemmen uitgebracht.

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche doet volgende maand mee aan het WK turnen in China. De turner uit Sas van Gent was eigenlijk reserve maar is een plek in de rangorde opgeschoven door een blessure van Boudewijn de Vries.

GOES - Alle automobilisten die dinsdag betrokken waren bij de kettingbotsingen op de A58 krijgen hun schade uitgekeerd zonder verlies van hun claimkorting. Dat hebben alle Nederlandse verzekeraars woensdag gezamenlijk afgesproken.

MIDDELBURG - Veel praten over een traumatische ervaring helpt niet bij de verwerking, zegt docent psychotrauma en verliesverwerking Luuc Smit uit Middelburg. Volgens Smit gaat het er juist om dat de toehoorder echt in het verhaal is geïnteresseerd. Daarnaast is de aandacht van familie en direct betrokkenen ook heel belangrijk.

KAPELLEBRUG - Het pistool dat afgelopen zomer werd gevonden bij de aanleg van een rotonde op de grensovergang bij Kapellebrug is gerestaureerd. Het 19e-eeuwse dubbelloopspistool is nog tot eind januari te bezichtigen in de Gemeentewinkel aan de Grote Markt in Hulst.

OOSTERLAND - Bij het ongeval woensdagmiddag op de parallelweg naast de N59 ter hoogte van Oosterland zijn twee vrouwen uit Zierikzee (80 en 97 jaar) om het leven gekomen.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta houdt zich niet aan de afspraken die zijn gemaakt met aandeelhouders. Dat vinden Provinciale Staten die de helft van de aandelen van Delta in bezit hebben. Daarom houden ze op 26 september een debat over het functioneren van de directie van Delta en de Raad van Commissarissen die het management moet controleren.

BIGGEKERKE - In Biggekerke is woensdagochtend op de begraafplaats het bombardement herdacht dat zeventig jaar geleden plaatsvond. Het was een vergissingsbombardement van de geallieerden dat op 17 september 1944 het leven kostte aan vijfenveertig mensen.

OOST-SOUBURG - Ton Veraart (55) uit Vlissingen is de nieuwe lijsttrekker van D66 bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. Veraart is de opvolger van Alex Hijgenaar die bij de vorige verkiezingen het gezicht van D66 was.