- advertentie -

CADZAND - De vluchtelingen in Cadzand mogen tot zaterdagmiddag 15.00 uur in de sporthal blijven. Een meerderheid van de gemeenteraad van de gemeente Sluis heeft daar woensdagavond mee ingestemd. Daarna worden ze overgebracht naar sporthal Baskensburg in Vlissingen.

de stemming

wo 07-10-2015, 14:26
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

SEROOSKERKE (W) - Een Zeeuwse pionier in het internationale bedrijfsleven. Dat is directeur Léon Overdulve van OOS International in Serooskerke. Hij haalde een paar jaar geleden een miljardendeal binnen in Brazillië, waar het bedrijf olieplatforms renoveert.

RETRANCHEMENT - De provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé en Commissaris van de Koning Han Polman bezoeken woensdag aan het einde van de middag Het Zwin. Zij bespreken de laatste stand van zaken en bekijken de zanddam.

CADZAND - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de gemeente Sluis gevraagd om de crisisopvang van vluchtelingen in Cadzand-Bad met 72 uur te verlengen. Normaal gesproken duurt crisisnoodopvang maximaal 72 uur.

KLOETINGE - Een 28-jarige man is dinsdagavond aangehouden in een instelling in Kloetinge. Hij wordt beschuldigd van poging tot doodslag, omdat hij eerder op de dag een medewerker hardhandig aanviel na een woordenwisseling.

VLISSINGEN - Een 22-jarige man uit Venlo is dinsdagavond aangehouden in de Vlissingse wijk Westerzicht voor het bedreigen van twee politieagenten. De twee agenten waren bezig met een controle, toen de man dreigde hen geweld aan te doen als hij ze nog eens zou zien.

OOST-SOUBURG - In Zeeland wordt vrijdag opnieuw gestaakt voor een betere cao in de klein- en grootmetaal. De vakbonden FNV en CNV hebben hun leden opgeroepen om het werk voor 24 uur neer te leggen.

MIDDELBURG - Met een optocht en een lied gaven leerlingen van de twee Middelburgse basisscholen vandaag het startsein voor Muziek Impuls. Muziek Impuls is een landelijk project van het Ministerie van Onderwijs om de muzieklessen in het basisonderwijs te verbeteren.

CADZAND-BAD - De olie die uit de Flinterstar in de Noordzee terecht is gekomen, wordt opgeruimd door Zeeuwse vrijwilligers. Het werk wordt geleid door Baggerwerken De Cloedt.

MIDDELBURG - De Zeeuwse Connectie brengt Zeeuwen in heel Nederland bij elkaar. Daar hebben Zeeuwen volgens de netwerkorganisatie niet alleen behoefte aan, het is ook nog eens handig in het bedrijfsleven.

OOST- SOUBURG - Studenten van de HZ in Vlissingen werken mee aan een groot onderhoudsproject van windmolenparken op zee. Dat is onderdeel van het project Fieldlab Campione van onder meer de TU Eindhoven en de universiteit in Tilburg.

AARDENBURG - Zelfgeplukte paddenstoelen eten. Het is een hype, die niet ongevaarlijk is. Uit cijfers van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum blijkt dat in 2014 het aantal vergiftigingen in ons land door planten, paddenstoelen en dieren met 19 procent is gestegen. Het centrum werd vorig jaar 178 keer geraadpleegd over vergiftiging door paddenstoelen. Het Voedingscentrum raadt af om zelf het bos in te trekken.

BROUWERSDAM - Meer dan vijftig surfers uit achttien verschillende landen beginnen woensdag aan het EK freestyle windsurfen bij de Brouwersdam. Nog nooit eerder vond dit evenement in Nederland plaats.

Goedemorgen Zeeland, In het nieuws van de woensdagochtend gaat het over olie, splitsing en kunstenaars op een surfplank

CADZAND-BAD - Om natuurgebied Het Zwin te beschermen is in de nacht van dinsdag op woensdag een extra zanddam aangelegd. De tijdelijke dam moet voorkomen dat olie, afkomstig uit het gezonken schip Flinterstar, in het kwetsbare natuurgebied terecht komt. De kans daarop wordt klein geacht, maar niet uitgesloten.