- advertentie -

OOST-SOUBURG - De asielzoekerscentra in Goes en Middelburg blijven open. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers bekendgemaakt. Omdat het aantal asielzoekers fors is afgenomen sluit het COA overal in het land asielzoekerscentra. 

de stemming

wo 26-04-2017, 14:36

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Tussen de gemeente Vlissingen en scheepswerf Damen is de lucht geklaard. Vanmiddag tekenden ze een overeenkomst over de ontwikkeling van het Scheldekwartier. Het gebied kwam in 2004 in bezit van de gemeente en sindsdien is erover gesteggeld tussen de werf en de gemeente. De afspraken in de overeenkomst voorkomen dit voortaan.

NIEUW-NAMEN - Gooi vochtige doekjes niet in het toilet. Die oproep doet de gemeente Hulst aan de inwoners van Nieuw-Namen na een storing in het rioolgemaal. 

KAPELLE - Wie in de gemeente Kapelle vandaag een lintje ontving, werd door burgemeester Anton Stapelkamp opgehaald met de limousine. De gemeente wilde eens wat anders doen dan mensen met een smoesje naar het gemeentehuis lokken.

GOES - Uit liefde voor ‘zijn’ club liet Feyenoordsupporter Marnix Israël uit Middelburg woensdagmorgen een kampioenstatoeage op zijn arm zetten. Mét de meest recente kampioensjaren van Feyenoord, inclusief het kampioensjaar 2017. 

HULST - De politie heeft in Oost-Zeeuws-Vlaanderen een grote partij softdrugs gevonden. Agenten kwamen de drugs dinsdag op het spoor bij een verkeerscontrole in Hulst. Twee mensen zijn opgepakt.

OOST-SOUBURG - Een 76-jarige man is door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan oplichting en een poging daartoe. Het Openbaar Ministerie eiste in de zaak achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

OOST-SOUBURG - Precies honderd Zeeuwen hebben vanochtend een lintje ontvangen, iets meer dan in andere jaren. Onder de gedecoreerden zijn dit keer vijf echtparen. En ook twee broers, namelijk Wim en Klaas van Belzen uit Terneuzen en Vlissingen.

OOST-SOUBURG - Bij een grote snelheidscontrole in Sluiskil zijn dinsdag 276 bestuurders bekeurd. In totaal passeerden 2.257 automobilisten de flitser op de N252. 

OOST-SOUBURG -  Bewoners van de Spoorstraat in Arnemuiden zijn dinsdagnacht opgeschrikt door een automobilist die een spoor van vernielingen achterliet. Een onbekende bestuurder reed vuilnisbakken omver en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De automobilist nam vervolgens de benen.  

GOES - Carolien Rottier uit Goes is een van de 150 gelukkigen die met koning Willem-Alexander mogen dineren in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Vijftig van de 150 stoelen zijn voor mensen die net als Willem-Alexander op 27 april vijftig worden. Carolien hoort bij dit selecte groepje.

VLISSINGEN - Een volle Baskensburg, de fanatieke aanhang die de clubnaam scandeert en de ene na de andere mooie actie op de vloer. Een avondje Groene Ster in een notendop. Deze week bestaat de Vlissingse zaalvoetbalvereniging tien jaar.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, op de ochtend van woensdag 26 april is dit in het Zeeuwse nieuws:

OOST-SOUBURG - De problemen met de brug in Sas van Gent blijken hardnekkig. Rijkswaterstaat meldt dat met man en macht wordt gewerkt om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn. Het wegverkeer moet omrijden zolang de brug is gestremd.

OOST-SOUBURG - Het is de dag van de lintjes. De Zeeuwse burgemeesters reizen stad en land af in hun gemeente om de onderscheidingen uit te reiken. En welke gemeente heeft er dit jaar de meeste? In de loop van de ochtend wordt dat duidelijk.