- advertentie -

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur wil dat de Raad van Commissarissen (RvC) eerst overlegt met de aandeelhouders mochten ze Delta-directeur Arnoud Kamerbeek willen ontslaan. Het provinciebestuur pleit daarvoor in een brief aan de RvC.

vr 12-02-2016, 14:01
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

Zeeland is de provincie waar wielrenners het snelst rijden. Het gerenommeerde dagblad Fiets heeft gekeken naar de gemiddelden op de online community Strava. In Zeeland is het gemiddelde als je alle ritten van 2015 bij elkaar optelt, 26 kilometer per uur. Bij de andere provincies ligt dit lager.

MIDDELBURG - Jong muzikaal talent kan zich vanaf nu inschrijven voor Popsport. Het landelijke coachingsprogramma is bedoeld voor muzikanten tot twintig jaar die serieus in de muziek verder willen. In Zeeland wordt Popsport georganiseerd door ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

MIDDELBURG - Een 25-jarige Vlissinger moet zes maanden de cel voor het neersteken van een man afgelopen zomer. Ook sloeg hij een ambulancebroeder en bedreigde hij personeel van de huisartsenpost (HAP) in Vlissingen.

MIDDELBURG - Om ongewenste seks onder middelbare scholieren te voorkomen zet Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg vol in op voorlichting. "Het is een gevaar dat iedere puber op z'n pad kan krijgen", zegt teamleider Erik van Broekhoven van de havo-onderbouw.

GOES - De politie is op zoek naar een fietsendief die vrijdagmiddag een elektrische fiets heeft gestolen in Goes. Dat gebeurde rond 13.00 uur in de Lange Kerkstraat in het centrum van de stad.

MIDDELBURG - Een op de zeven Zeeuwse jongeren uit de derde klas van de middelbare school is wel eens gedwongen tot seksuele handelingen. Dat blijkt uit onderzoek van ZB Planbureau. In Vlissingen is dat zelfs een op de vijf jongeren. GGD Zeeland vindt de cijfers hoog.

TERNEUZEN - Atlete Shirley Kerkhove uit Zuiddorpe heeft grote ambities. De hardloopster, donderdag tijdens het jaarlijkse sportgala in Goes nog gekozen tot beste sporter met een verstandelijke beperking, wil in 2020 meedoen aan de paralympics in Tokyo.

LILLEHAMMER (NOO) - Snowboarder Erik Bastiaansen uit Terneuzen heeft de Nederlandse vlag gedragen bij de openingsceremonie van de Jeugd Olympische Spelen. Die werden vrijdagavond in het Noorse Lillehammer geopend.

VLISSINGEN - Het aantal mensen dat in de natuur begraven wil worden groeit. Op dit moment kiest 0,6 procent van de Nederlanders voor een natuurbegraafplaats, maar de verwachting is dat dit oploopt tot zo'n vijf procent.

SLUIS - De politie heeft donderdagavond een 40-jarige man uit Sluis in zijn woonplaats aangehouden omdat hij voor overlast zorgde. Hij had vernielingen aangericht bij een parkeerplaats aan de Sint Annastraat en op ramen woningen lopen bonken.

SINT JANSTEEN - De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden omdat hun bestelauto vol lag met wiet. Het gaat om een 54-jarige man uit Tremelo (B) en een 25-jarige man uit Nieuw Namen.

MIDDELBURG - De provincie huurt mensen van Rijkswaterstaat in om het dreigende tekort van 6,2 miljoen euro bij Waterdunen aan te pakken. Dat werd vrijdagmorgen duidelijk op een informatiebijeenkomst over het kustversterkingsproject in West-Zeeuws-Vlaanderen.

MIDDELBURG - Rijden in een limousine, snelle auto of een koets of lekker scheuren over de kartbaan. Het kon allemaal vrijdag. Meer dan zestig Zeeuwse gezinnen, met één of meer langdurig zieke kinderen werden in het zonnetje gezet tijdens de Super Opkikkerdag in Middelburg.

WESTERSCHELDE - De D66 in de Tweede Kamer wil een uitgebreid onderzoek naar een hoogspanningskabel in de Westerschelde in plaats van over land in Zuid-Beveland. Kamerlid Stientje van Veldhoven schrijft dat in vragen aan minister Henk Kamp.