VLISSINGEN - Een 74-jarige Vlissinger wordt ervan verdacht zorgverzekeraars voor miljoenen te hebben opgelicht. De Vlissingse directeur van een medisch laboratorium is dinsdag samen met een 69-jarige medeverdachte uit Utrecht, ook een directeur, opgepakt door de fiscale opsporingsdienst FIOD.

de stemming

di 15-04-2014, 15:51

OOST-SOUBURG - De Schouwse voetbalclubs Duiveland, SKNWK en Ouwerkerk gaan hun leden vragen om in te stemmen met een onderzoek naar een mogelijke fusie tussen de drie clubs. De verenigingen hebben voor 9 mei aanstaande een extra ledenvergadering over dat onderwerp uitgeschreven.

HEINKENSZAND - Een man is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt na een val bij een bedrijf aan de Boerendijk in Heinkenszand. Gelijk werden er twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter is niet meer ingezet.

RILLAND - Podium Reimerswaal wacht in spanning af hoe de coalitie er in de gemeente uit gaat zien. De samenstelling van de raad is belangrijk voor de subsidie die het podium is kwijtgeraakt. Het CDA beloofde tijdens de verkiezingen het podium te steunen en de VVD wilde het schrappen van de subsidie terugdraaien. De SGP is tegen een subsidie voor het podium. Een akkoord over de coalitie in Reimerswaal kan ieder moment worden gesloten.

OOST-SOUBURG - Turner Anthony van Assche uit Sas van Gent is door bondscoach Mitch Fenner niet geselecteerd voor het EK turnen in Sofia. Epke Zonderland, Casimir Schmidt, Yuri van Gelder, Bart Deurloo en Michel Bletterman kregen de voorkeur. Van Assche is wel als reserve aangewezen.

MIDDELBURG - Het programma van het achtste International Jazz Festival Middelburg is bekend. Hoofdacts zijn de Britse saxofonist Courtney Pine en het Scandinavisch/Britse trio Phronesis. Verder komen onder meer de Amerikaanse pianiste Carla Bley met haar trio, het Michiel Borstlap Trio en bassist Larry Graham, bekend van Sly & The Family Stone, naar het Abdijplein.

DOMBURG - Het strand bij Domburg wordt momenteel over bijna een kilometer opgehoogd. Dat gebeurt in opdracht van strandexploitatie Veere. De aannemer die verantwoordelijk is voor de zandsuppletie komt pas dit najaar in actie. Daarom hebben de exploitanten zelf het heft in handen genomen.

GOES - De gemeente Goes heeft in één jaar tijd van alle Zeeuwse gemeenten de grootste prijsverhoging voor begraven en grafkosten doorgevoerd. In één jaar tijd zijn de kosten met 57 procent toegenomen. Wel met als voordeel (als je daar tenminste gebruik van kunt maken) dat je er een dubbel graf voor krijgt, in plaats van een enkel graf. Dat blijkt uit een inventarisatie van uitvaartbedrijf DELA dat de gemeentelijke begraafplaatsen van 368 Nederlandse gemeenten heeft onderzocht.

VEERE - Kunstenaar Leen Quist uit Middelburg is afgelopen vrijdag op 72-jarige leeftijd in verpleegcentrum Nieuw Sandenburg in Veere overleden. Quist, geboren in Sint-Philipsland, was een bekend keramist die exposeerde in toonaangevende musea in binnen- en buitenland.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur heeft dinsdag nog geen oplossing gevonden voor de toekomst van de veerdienst Vlissingen-Breskens. Volgens een woordvoerder is de provincie nog met verschillende opties bezig.

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle gaat optreden tegen illegale bewoners van het vakantiepark Oesterbaai in Wemeldinge. Volgens burgemeester en wethouders van Kapelle moeten die allemaal eind dit jaar vertrokken zijn uit het recreatiepark.

GOES - Kunstenaars uit de regio Goes hebben een nieuwe tentoonstellingsruimte. De nieuwe stichting W45 heeft de grote ruimte op de eerste etage van het pand Westwal 45 tot haar beschikking gekregen.

HULST - Woonstichting Hulst heeft de afgelopen jaren twee keer een kantoorverbod opgelegd. De twee betrokkenen mogen geen contact meer opnemen met de stichting omdat ze medewerksters verbaal hebben bedreigd. De politie is van de kantoorverboden op de hoogte gesteld.

OOST-SOUBURG - Zo'n 400 werknemers van Zeeuwse havenbedrijven als Verbrugge Terminals en Ovet krijgen een hogere uitkering als ze straks met pensioen gaan. Dat is het gevolg van het pensioenakkoord tussen verzekeraar Aegon en een stichting die de belangen van 8000 havenwerkers in Nederland vertegenwoordigt.

BRESKENS - Basisschool De Golfbreker in Breskens sluit na dit schooljaar de deuren. Het leerlingenaantal is dusdanig teruggelopen dat open blijven geen optie meer is volgens de Christelijke scholenkoepel Scoba.