- advertentie -

OOST-SOUBURG - Het zeegebied voor de kust van Walcheren is niet de meest geschikte plek voor getijde-energie. Dat zegt Albert Jan van der Waal van Tocardo. Het bedrijf Tocardo uit Den Oever werkt sinds eind jaren negentig aan de ontwikkeling van een manier om stroom op te wekken uit eb en vloed.

de stemming

wo 30-07-2014, 06:45

WILHELMINADORP - Stichting Het Zeeuwse Landschap wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de teruglopende visstand in de Oosterschelde. De invloed van onder meer de Japanse oester en de visserij moeten volgens de stichting kritisch bekeken worden.

HEIKANT - Katten die uit logeren gaan in Heikant hebben een beachhouse tot hun beschikking. Kattenhotel de Poesada is uitgebreid en heeft als nieuw onderkomen een beachhouse voor haar logees gemaakt.

OOST-SOUBURG - De film over het leven van Michiel de Ruyter is de montagefase ingegaan. Al het beeldmateriaal is geschoten, nu worden op computers de stukjes aan elkaar gemonteerd. Midden februari 2015 moet de film in de bioscoop te zien zijn.

BRUGGE - De 60-jarige man uit Oostburg die verdacht wordt van de moord op een prostituee in Zeebrugge blijft in ieder geval nog tot vrijdag vast zitten. Hij moest vandaag voor de raadkamer in Brugge verschijnen maar vroeg zelf om uitstel.

SINT JANSTEEN - De geiten, schapen en kippen van Neckermann mogen voorlopig op het terrein rond blijven lopen. De gemeente Hulst en de Rabobank hebben dat samen afgesproken met de curator van het failliete internetbedrijf.

GOES - In een jaar tijd is het aantal medewerkers in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector met 700 afgenomen. Dat zijn in totaal zo’n driehonderd voltijd banen minder, meldt ViaZorg, een arbeidsorganisatie voor de sector. Klik op de tweede afbeelding voor een overzicht.

OOST-SOUBURG - De politie waarschuwt dat er een oplichter actief is in de provincie die zich voordoet als verwarmingsmonteur. De man is rond de 60 jaar oud, netjes gekleed en heeft een normaal postuur met kort grijs haar.

Het Openbaar Ministerie gaat voorlopig in cassatie tegen het niet vervolgen van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen. Later wordt besloten of de cassatie al dan niet wordt doorgezet. Volgens een woordvoerster van het OM is er meer tijd nodig om het arrest te bestuderen dan de twee weken die er eigenlijk voor staan.

BROUWERSDAM - De videoclip Klaar Voor van BLØF is vanaf vandaag te zien op het YouTube-kanaal van de band. De clip is opgenomen tijdens Concert at SEA 2014.

WESTKAPELLE - De Oranjestraat en Wilhelminastraat in Westkapelle krijgen na de zomervakantie speciale goten, die wateroverlast moeten tegengaan. Maandag liepen daar verschillende huizen en tuinen onder water.

OOST-SOUBURG - Een spoorloper is zaterdag in Oost-Souburg ontsnapt aan een boete. Toen de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) hem op heterdaad betrapten dook hij het kanaal in. Dat scheelde hem zo een boete van 140 euro.

HEINKENSZAND - Zeeuws fruittelers zijn optimistisch over de appel- en perenoogst. Volgens brancheorganisatie GroentenFruit Huis hangen er, in vergelijking met vorig jaar, 12 procent meer appels aan de bomen en 3 procent meer peren.

RIJEN- "Een eervolle taak, ik moest daar gewoon bij zijn", zo kijkt de in Vlissingen geboren Tobias Bimmel terug op de ceremonie voor de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17. Als sergeant-majoor van de Luchtmacht was hij onderdeel van de ceremonie op het vliegveld in Eindhoven. Hij stond op de plek waar de rouwauto's zich opstelden om een kist te ontvangen.

NOORDGOUWE - Het hosternokke-project van Roger van der Veken is klaar. De geluidstechnicus uit Noordgouwe liet allemaal Zeeuwen de afgelopen weken het typisch Zeeuwse woord Hosternokke inspreken.