- advertentie -

GOES - Verzekeraar CZ zet de reserves in om de premie laag te houden. Dat meldt de verzekeraar, waar veel Zeeuwen verzekerd zijn, na ophef over verhoging van de premie van de basisverzekering bij veel zorgverzekeraars. Onder meer de Consumentenbond deed daarna een oproep aan zorgverzekeraars om de premies laag te houden.

de stemming

do 28-08-2014, 15:21

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor zakkenrollers in het centrum van Middelburg. De laatste drie weken kreeg de politie zes aangiften binnen. De dieven hebben het vooral op senioren met een rollator gemunt.

DISHOEK- Het stuk 'de schrijver, zijn vrouw, haar minnares' op het Zeeland Nazomerfestival is een idee van een bezoeker van het festival in 2009. Toen in de duinen van Westkapelle een stuk over de schilderes Charlie Toorop werd gespeeld meldde zich bij de regisseur een inwoner van Biggekerke met de mededeling dat bij hem in de buurt ook een beroemdheid heeft gewoond.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie eist 750 euro boete tegen een 34-jarige vrouw uit Vlissingen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. De vrouw reed in september 2012 een bejaarde fietser aan op een plek waar alleen auto's mogen rijden. Het OM verwijt de automobiliste onoplettendheid.

YERSEKE - De bekendheid van de Zeeuwse mossel onder Duitsers moet vergroot worden. Dat is het doel van een campagne die in september van start gaat.

VLISSINGEN - Een 41-jarige man uit de gemeente Veere heeft woensdagavond op het Bellamypark een 19-jarige Vlissinger mishandeld. Het slachtoffer had een opmerking gemaakt over het voetbalshirt van de verdachte.

VLISSINGEN - De scholen zijn deze week weer begonnen en hiermee is dit jaar ook gelijk het passend onderwijs officieel van start gegaan. Scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Zeeland hebben vanaf nu een zorgplicht. Zij moeten dus ook zorgleerlingen een passende plek bieden in het regulier onderwijs.

BURGH - Natuurmonumenten is begonnen met het herstellen van het oude landschap in de Zeepeduinen bij Burgh. Daarvoor wordt veertig hectare aan bomen en struiken in het gebied gekapt.

MIDDELBURG - In het Zeeuwse landschap zie je op allerlei plekken heuvels. We noemen ze ook wel vliedbergen. Maar wat zijn dat eigenlijk, die vliedbergen? En waar komen ze vandaan?

OOSTBURG - De Vrienden van de Oostburgse Watertoren houden opnieuw een benefietconcert. De opbrengst is dit keer bedoeld om een documentaire over kunstenaar Johnny Beerens mee te kunnen betalen. Het concert is op 13 september in het Ledeltheater in Oostburg.

'S-HEER ARENDSKERKE In 's-Heer Arendskerke is een social sofa onthuld. Het bankje van beton staat op de hoek van de Boogstraat en de Slotstraat, bij het nieuwe gebouw van zorgcentrum Poelwijk. Vrijwilligers hebben de bank beplakt met een mozaïek van steentjes en glas.

TERNEUZEN - In Terneuzen is woensdagavond een ambitieus plan gepresenteerd om de stad aantrekkelijker te maken. Ondernemers Piet van Alten en Willy Naeye hebben het plan tijdens een openbare informatiebijeenkomst voorgelegd aan de gemeenteraad.

MIDDELBURG - Middelburg University College Roosevelt bestaat tien jaar en dat wordt een week lang uitgebreid gevierd. Woensdag startte het nieuwe collegejaar en daarmee werd ook de feestweek geopend. Dat gebeurt met de jaarlijkse academische processie.

KAMPERLAND - Het dak van de schuur bij boerderij Land- en Zeezicht in Kamperland speelt een hoofdrol in de voorstelling Aards Paradijs op het Zeeland Nazomerfestival. De klassieker van Tenessee Williams gaat over een dreigende watersnood en twee broers die strijden om het eigendomsrecht van de boerderij.

MIDDELBURG - Bureau Jeugdzorg Zeeland heet vanaf oktober Intervence. Die verandering van naam heeft te maken met een reorganisatie, waarbij taken worden overgeheveld naar andere organisaties.