- advertentie -

OOST-SOUBURG - Als Zeeuwen ergens in de horeca pils drinken, drinken ze vooral Heineken en Jupiler. Regionale brouwers die in andere provincies volop hun pils afzetten aan de eigen provinciegenoten kennen de Zeeuwen nauwelijks.

de stemming

di 02-09-2014, 06:35

RILLAND - Het project 'Rilland doet het' bespaart de gemeente Reimerswaal geld. Dat blijkt uit een evaluatie van het project dat ongeveer anderhalf jaar geleden begon. 'Rilland doet het' is opgezet om inwoners te helpen door verschillende maatschappelijke organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen.

NIEUWERKERK - De Johanneskerk in Nieuwerkerk krijgt een flinke opknapbeurt. Voor 300.000 euro worden onder meer de dakbedekking, het metselwerk van de buitenmuren en de panelen van de glasinloodramen gerenoveerd.

OOSTBURG - 28 woningen in de Finlandstraat en Q.v.Uffordweg gaan tegen de vlakte. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is maandag met de sloop begonnen. De woningcorporatie wil er volgend jaar nieuwe huurwoningen neerzetten van betere kwaliteit.

BERGEN OP ZOOM - Tachtig procent van de actief werkzoekende ex-werknemers van Philip Morris moet binnen een jaar een andere baan hebben, met een contract van minimaal een half jaar. Dat zegt Hans Hommel van het mobiliteitscentrum in Bergen op Zoom op persoonlijke titel. Vandaag is het mobiliteitscentrum van start gegaan en het blijft twee jaar open.

TERNEUZEN - Een 58-jarige inwoner van Sas van Gent is maandagmorgen aangehouden na een winkeldiefstal met geweld. Een klant die de diefstal wilde voorkomen werd door hem met een stok geslagen.

MIDDELBURG - Zeer pijnlijk, maar onvermijdelijk. Zo noemt directeur Leon Phernambucq van zorgorganisatie Zorgstroom het besluit om 150 huishoudelijke hulpen en 500 alphahulpen te ontslaan. "Door landelijke bezuinigingen op de zorg, wordt het licht huishoudelijke werk niet meer vergoed. Gevolg is deze ontslagronde", aldus Phernambucq.

OOST- SOUBURG - De website deslagomdeschelde.nl is vandaag online gegaan. Op de website komt van dag tot dag een verslag over het verloop van de Slag om de Schelde, de bevrijding van Zeeland. Dit najaar is dat precies 70 jaar geleden.

GORREDIJK - Van twee Zeeuwse verhalen van Nijntje verschijnen herdrukken. De uitgever, Bornmeer, meldt dat er wegens groot succes een tweede druk van Opa en Oma Pluus en een derde druk van Nijntje an zeê komt.

OOST - SOUBURG - Omroep Zeeland gaat in december samen met de andere regionale omroepen zo veel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor de Voedselbank. In de weken voor Kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december, gaan de uitzendingen van alle regionale omroepen in het teken staan van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. De initiatiefnemers zijn Omroep West en RTV Noord.

MIDDELBURG - De rechtbank heeft een 51-jarige Middelburger veroordeeld tot negen jaar cel voor het doodsteken van een 19-jarige plaatsgenoot op de Turfkaai in Middelburg.

KUITAART - De molen van Kuitaart is genomineerd voor de Molenprijs van de Hollandsche Molen/BankGiroLoterij. Er zijn nog vier andere molens in Nederland genomineerd.

DOMBURG - Zeeuwse recreatieondernemers moeten meer doen met de Zeeuwse identiteit, dat vindt Patrick Polie, directeur van VVV Zeeland. Het standaard massatoerisme heeft wat hem betreft geen toekomst. Zeeland moet zich onderscheiden door Zeeuws te zijn.

ZIERIKZEE - Bij een verkeersongeluk op de Zeelandbrug is maandagmorgen een 16-jarige jongen uit Zierikzee ernstig gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

SAS VAN GENT - Zakken vol met verjaardagskaartjes heeft Nicole van Dorst uit Sas van Gent op haar verjaardag gekregen. Haar moeder had de actie georganiseerd om dochterlief te verrassen met zo'n 100 kaartjes. Tenminste dat was het idee. Het werden er ietsje meer. Nicole kreeg er 600.