SLUIS - Wethouder Christianne van de Vijver heeft haar koninklijke onderscheiding geweigerd. Van de Vijver heeft om principiële redenen haar lintje geweigerd. "Ik heb gewoon helemaal niks met het hele gebeuren."

de stemming

vr 24-04-2015, 15:05

MIDDELBURG - Het Southpark Festival in Middelburg is dit jaar voor de eerste keer twee dagen. Het multicultureel festival op het Meiveld heeft daarvoor een vergunning gekregen van de gemeente.

MIDDELBURG - De oppositie in Provinciale Staten wil weten wat de rol was van het hele dagelijks provinciebestuur bij het geven van informatie over het debacle rond de nieuwe Sloeweg.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft in 2014 slechts een kleine winst geboekt. Door de verkoop van afvalonderdeel Indaver maakt het bedrijf over 2014 een bescheiden 3,8 miljoen euro winst. Indaver wordt namelijk voor veel minder verkocht dan waarvoor het bedrijf bij Delta in de boeken staat. In 2013 maakte Delta nog een winst van 75 miljoen euro.

ROTTERDAM - De wielerwedstrijd World Ports Classic rijdt dit jaar twee keer door Zeeland. De route voor de wedstrijd is vrijdag in Rotterdam bekend gemaakt. Er werden geen mededelingen gedaan over de toekomst van de wedstrijd.

MIDDELBURG - Een persoonlijk drama, maar onvermijdelijk. Zo reageert politiek Zeeland op het aftreden van gedeputeerde Kees van Beveren. Hij is gestruikeld over het debacle rond de nieuwe Sloeweg. Deze week werd bekend dat die weg 19 miljoen euro duurder uitvalt dan was begroot.

SLUISKIL - Vandalen hebben tien jonge bomen vernield die twee weken geleden zijn geplant bij de Sluiskiltunnel. De bomen aan de westzijde van het kanaal, vlakbij het onlangs gepresenteerde trekvlot, zijn alle tien geknakt.

MIDDELBURG - Op 11 mei is er een extra vergadering over het debacle rond de nieuwe Sloeweg. Het was de bedoeling dat Provinciale Staten vrijdag met verantwoordelijk gedeputeerde Kees van Beveren (CDA) in debat zouden gaan over de problemen. Maar Van Beveren trad vanmorgen af als gedeputeerde.

MIDDELBURG - Nick van der Lijke doet zondag niet mee aan de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De coureur uit Middelburg is ziek. Hij wordt bij zijn ploeg Lotto-Jumbo NL vervangen door Moreno Hofland.

MIDDELBURG - Ruim 200 Zeeuwse basisscholen doen vandaag mee aan de Koningsspelen. Op veel scholen was er eerst ontbijt en daarna tijd voor dans, sport en spel. Koning Willem-Alexander heeft de Koningsspelen in het leven geroepen omdat hij het belangrijk vindt dat kinderen bewegen.

OOST-SOUBURG - Het aantal Zeeuwse lintjes dat voor Koningsdag wordt uitgereikt is het laagste van de afgelopen tien jaar. In totaal worden er 80 koninklijke onderscheidingen toegekend. Tien jaar geleden waren dat er nog 108. Steeds minder mannen krijgen in Zeeland een onderscheiding, maar het aantal vrouwen dat een koninklijke onderscheiding krijgt, blijft jaar in jaar uit ongeveer gelijk.

GOES - Kinderen en jongeren die traumatisch hersenletsel oplopen krijgen sinds vandaag nazorg. Het is een pilot van Zeeuwse zorginstanties, die bij succes navolging krijgt in het hele land. Daar zijn jaarlijks bijna achtduizend kinderen bij gebaat.

THOLEN - Een opvallend schouwspel donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Tholen. De oppositiepartijen Algemeen Belang Tholen (ABT), SP en PvdA stapten tijdens de raadsvergadering op.

MIDDELBURG - CDA-gedeputeerde Kees van Beveren zegt met opgeheven hoofd zijn functie neer te leggen. "Ik heb een mooie en intensieve periode achter de rug. Met opgeheven hoofd leg ik mijn functie neer", aldus een aangeslagen Van Beveren, die zijn collega-gedeputeerden bedankte voor hun steun de afgelopen weken.

OUDELANDE - De Dorpsraad van Oudelande wil dat de bustijden voor schoolkinderen worden aangepast. De huidige vertrek- en aankomsttijden van de speciale bus zijn volgens de raad ondoenlijk.