- advertentie -

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. De veiligheidsregio dacht eerst dat er een auto in brand stond in de tunnel. Later bleek dat het om een auto met pech ging. 

de stemming

di 28-03-2017, 14:16

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

SLUISKIL - De brug Sluiskil was in de richting van Terneuzen dicht omdat op de Hoofdweg (N61) de tank van een vrachtwagen was losgeschoten. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Om 20:45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

VLISSINGEN - De stakingactie van Belgische zeeloodsen zorgt ervoor dat op dit moment in Vlissingen negentien schepen voor anker liggen. Deze schepen zijn op weg naar of op de terugweg van de Antwerpse haven en wachten op hoe het nu verder moet.

SINT-JANSTEEN - Hobbyboer Bertus Aartsen geloofde zijn ogen niet toen hij een lammetje in zijn stal geboren zag worden met niet vier, maar vijf poten. "Ik heb haar nog drie keer omgedraaid, want ik geloofde mijn ogen niet, maar het was dus echt waar. Ze had vijf poten."

DEN HAAG - Peter van Dijk uit Kattendijke is geïnstalleerd als Eerste Kamerlid voor de PVV. Hij neemt de zetel over van Gidi Markuszower, die gekozen is voor de Tweede Kamer. Dinsdagmiddag was de officiële installatie.

OOST-SOUBURG - Het oudste nog varende cruiseschip ter wereld passeert aan het begin van de avond de sluizen van Terneuzen. De Astoria, in de vaart sinds 1946, heeft 471 passagiers en 236 bemanningsleden aan boord.

OOST-SOUBURG - Wonen in een kantoorpand, school of woning die rijp is voor de sloophamer. Antikraak wonen lijkt de laatste jaren de normaalste zaak van de wereld. In veel gemeenten in Zeeland kan je voor weinig geld op een bijzondere plek wonen.

VLISSINGEN - Mensen die graag een kijkje willen nemen bij de pas ontdekte bunker aan de Poortersweg in Vlissingen, hebben pech. De gemeente houdt de belangstellenden op afstand. De bunker wordt vandaag en morgen verder leeggehaald. 

OOSTBURG - Tijdens een groepsvaccinatie in Oostburg hebben 12-jarige meisjes het verkeerde vaccin gekregen. De meisjes hadden moeten worden ingeënt tegen baarmoederhalskanker, maar 52 van de 55 kregen het DTP-vaccin. De GGD biedt hiervoor excuses aan.

ZIERIKZEE - Het blijkt voor jongeren heel makkelijk om aan alcohol te komen. De gemeente Schouwen-Duiveland meldt dat bij een test alle horecagelegenheden zonder controle alcohol schonken aan jonge mensen.

VLISSINGEN - Het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, Rescue Vlissingen, vindt woensdag 15 augustus 2018. Op en rond de boulevard  wordt dat de elfde editie.

SLUIS - Op de algemene begraafplaats in Sluis is een graf geopend van een onbekende vrouw. Haar in stukken gehakte lichaam werd 23 jaar geleden gevonden door een wandelaar, vlakbij 't Zwin.

HULST - De gemeente Hulst start in april de afvalactie 100-100-100. Dit houdt in dat 100 huishoudens 100 dagen lang hun afval 100 procent gaan scheiden. De deelnemende huishoudens kwamen gisteravond in het gemeentehuis bij elkaar voor een informatieavond. 

OOST-SOUBURG - Dit is Zeeland wordt wakker van dinsdag 28 maart. In het nieuws een zeldzame zwarte zeehond aangespoeld in Scharendijke, Herman Koch was in Middelburg voor de Nationale Boekenweek en het is vandaag Geluidshinderdag.

HANSWEERT - Geluidsoverlast, we hebben er allemaal wel eens mee te maken, maar staan er niet altijd bij stil. Daarom is 28 maart uitgroepen tot Geluidshinderdag. Hinder van buren of van een drukke weg is wel herkenbaar. Maar laagfrequente geluiden, de dreungeluiden, zijn iets minder bekend.