- advertentie -
vr 05-02-2016, 14:50
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Pianist Hannes Minnaar heeft de eerste twee pianoconcerten van Ludwig van Beethoven op cd gezet. De in Yerseke opgegroeide Minnaar maakte de opname met het Orkest van het Oosten onder leiding van Jan Willem de Vriend.

COLIJNSPLAAT - Schrijver en historicus Jan Kuipers noemt de discussie die is ontstaan over het beheer van het Monument voor de Verdronken Dorpen, 'Zeeland op zijn smalst'. Kuipers is expert als het gaat om de verdronken geschiedenis van Zeeland,

GAPINGE - Feest in Gapinge. Het dorp bestaat vandaag op de kop af 800 jaar. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats, waarvan burgemeester Rob van der Zwaag vanavond de aftrap verricht in dorpshuis De Spil.

MIDDELBURG - Professor dr. Barbara Oomen stopt als directeur bij de University College Roosevelt (UCR). Professor dr. Bert van den Brink volgt haar op. Dat hebben de Raad van Toezicht van de UCR en het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, waar de UCR mee samenwerkt, besloten.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse sporttalenten krijgen de komende jaren meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Dat zegt het provinciale sportorgaan SportZeeland. De talenten binnen het Olympisch netwerk zullen intensiever worden begeleid op meerdere gebieden.

MIDDELBURG - De brandweerpost van Zierikzee wordt verplaatst. De nieuwe post komt aan de Haringvlietstraat te liggen. Dat heeft het bestuur van de Veiligheidsregio vrijdagochtend besloten. Waar precies de post komt aan de Haringvlietstraat, is nog niet duidelijk.

RILLAND - Een 50-jarige automobilist uit Middelburg heeft donderdag aangifte gedaan van bedreiging op de A58. Twee andere automobilisten probeerden hem van de weg te drukken.

MIDDELBURG - Partijen in Provinciale Staten hebben vrijdag Delta-directeur Kamerbeek opgeroepen af te zien van zijn forse loonsverhoging. Ze trokken fel van leer omdat ze de verhoging onverteerbaar vinden, zeker nu er zorgen zijn over de financiële situatie van Delta. Een aantal uitspraken op een rij.

HULST - Meidengroep K3 komt op 5 juni naar Vestrock Junior. Op het festival in het centrum van Hulst spelen ook B-Brave, Brace, Magic Unlimited en de Buurman & Buurman Theatershow. Vestrock Junior is het programma voor kinderen van festival Vestrock dat twee dagen eerder van start gaat.

OOST-SOUBURG - Het aantal Zeeuwse sporters dat kans maakt op deelname aan de Olympische Spelen in Rio is minimaal. Waarschijnlijk is alleen dressuurruiter Hans-Peter Minderhoud uit Westkapelle de enige Zeeuwse sporter die kans maakt op deelname.

OOST-SOUBURG - Ook al is het vandaag elf graden, diverse Zeeuwse scholen en gemeenten doen vandaag mee aan de nationale 'Warme Truiendag'.

OOST-SOUBURG - De politie is deze week illegale prostitutie vanuit een vakantie-appartement op Walcheren op het spoor gekomen. De politie meldt op Facebook dat het onderzoek is begonnen na een tip van de eigenaar van het appartement.

OOST-SOUBURG - Op een parkeerplaats langs de A58 in de gemeente Reimerswaal zijn vannacht drie mannen opgepakt. Ze hadden inbrekerswerktuig bij zich.

MIDDELBURG - Provinciale Staten van Zeeland praten vandaag over de vraag of ze samen met andere aandeelhouders borg willen staan voor een lening die Delta wil afsluiten. Die lening - tussen de 150 en 200 miljoen euro - is nodig om te voorkomen dat de energiepoot van Delta in de financiële problemen komt.