- advertentie -
wo 24-08-2016, 15:32

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

MIDDELBURG - Stadsbeiaardier Janno den Engelsman eert de overleden Belgische mondharmonicaspeler en componist Toots Thielemans. Tijdens zijn wekelijkse concert op de Lange Jan in Middelburg speelt hij donderdag muziek van Thielemans.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg start in oktober met drie proeven die de hoeveelheid restafval terug moeten dringen. Door veranderingen in de afvalinzameling moet de hoeveelheid afval die in de grijze container terechtkomt omlaag naar gemiddeld 100 kilo.

DOMBURG - In het duingebied tussen Westkapelle en Domburg heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. De brand woedde in de buurt van de kruising van de Schelpweg (N287) met de Trommelweg. Door het vuur is een stuk duin van ongeveer 150 vierkante meter afgebrand.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 25 augustus 2016. Dit is in het nieuws in Zeeland:

TERNEUZEN - Geen airco voor de hardwerkende arbeiders in de Zeeuwse fabrieken. De temperatuur kan in een productiehal oplopen tot meer dan veertig graden. Soms zo ondraaglijk dat verschillende bedrijven een hitteplan hanteren. Met gratis ijsjes, extra pauze's en zouttabletten gaan ze de hitte te lijf. 

OOST-SOUBURG - Dieren doen het net als mensen ook een stukje rustiger aan tijdens deze warme dagen. Verkoeling en voldoende schaduw zijn daarbij noodzakelijk. 

MIDDELBURG - Met het warme weer deze dagen is het natuurlijk een genot om een ijsje te eten. Maar er zijn een paar IJssalons die verder gaan dan de bekende smaken als vanille, aardbeien en citroen. 

OOST-SOUBURG - Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk, Omoda schoenen uit Zierikzee en transportbedrijf Wielemaker BV uit Middelburg zijn de drie finalisten die kans maken op de titel Zeeuws familiebedrijf 2016. Op 12 september wordt bekend gemaakt wie er met de titel vandoor gaat.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 16 en 13 jaar cel geëist tegen de 38- en 25-jarige Terneuzenaar die voor de rechter stonden voor een schietpartij in december 2014 in Terneuzen. Het slachtoffer liep bij de schietpartij een dwarlaesie op. De schietpartij was waarschijnlijk een wraakactie op de moord op Gideon Verhelst.

TERNEUZEN - Een groep cliënten van Zeeuwse Gronden, een centrum voor geestelijke gezondheidszorg, gaat wandelen naar Santiago de Compostela. Met tien personen gaan ze driehonderd kilometer afleggen. 

CLINGE - Een Belg is woensdagmorgen in Clinge twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. De man uit Temse werd tien minuten na zijn eerste houding weer aangehouden.

HOEK - Op de Westerscheldetunnelweg bij Hoek is woensdagmiddag rond kwart over drie een auto uitgebrand. Door de brand was de weg tijdelijk afgesloten.

RILLAND - Een 44-jarige man uit Rilland wordt verdacht van een poging tot brandstichting. In de nacht van dinsdag op woensdag is hij aangehouden in de Vinkenissestraat in Rilland.

VLISSINGEN - Een 53-jarige Vlissinger is dinsdagnacht aangehouden omdat hij voortdurend geluidsoverlast veroorzaakte. Ook gooide hij een flesje urine naar een agent. Druppels ervan kwamen op de agent terecht.