- advertentie -

OOST-SOUBURG - Drinkwaterbedrijf Evides is gestopt met het gebruiken van water uit de Maas. Er zit in het water een hogere concentratie pyrazolen dan volgens de drinkwaternorm is toegestaan. Die pyrazolen zijn afkomstig van een Limburgse fabriek.

de stemming

di 04-08-2015, 16:35
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Wat afgelopen seizoen net niet lukte, is in de nieuwe voetbaljaargang de doelstelling van VC Vlissingen: promoveren naar de topklasse. "Ik vind dat we daar met deze selectie voor moeten gaan", zegt Jurriaan van Poelje die de nieuwe trainer is van de Walcherse hoofdklasser.

MIDDELBURG - Klanten van Zeelandnet kunnen vanaf dinsdag op meerdere plekken in Nederland gratis internetten via wifi. Netwerkbedrijf Delta start met Ziggo een samenwerking waarbij klanten van elkaars internetmodem gebruik kunnen maken.

HULST - Een 16-jarige jongen uit de gemeente Hulst heeft zichzelf aangegeven voor het vernielen van een geparkeerde auto. Hij zegt dat hij op 4 april over een wagen is gelopen op de Grote Markt in Hulst. De schade bedraagt 2000 euro. De jongen heeft gezegd het volledige bedrag te vergoeden.

OOST-SOUBURG - Een koe heeft dinsdagmiddag voor flink wat consternatie gezorgd in Oost-Souburg. Het beest liep rond 17:00 uur los in de buurt van de Lekstraat. De koe liep volgens omstanders door groenperken en langs een drukke weg.

BIERVLIET - Meer dan honderd karpers, brasems en giebels zijn dood gevonden in het uitwateringskanaal Nol Zeven bij Biervliet. Oorzaak is de warmte en het ondiepe water, zegt het Waterschap Scheldestromen.

KAPELLE - De zomervakantie is voor veel mensen het moment om het huis eens grondig aan te pakken. Daarom gaat de Veiligheidsregio Zeeland langs bij bouwmarkten om de klussers te wijzen op de gevaren die dat klussen met zich mee kan brengen. Want een brandje zit in een klein hoekje.

VLISSINGEN - Een 19-jarige inwoner van Vlissingen is in de nacht van maandag op dinsdag op straat beroofd van zijn telefoon. De Vlissinger fietste rond 02.55 uur over de Brouwenaarstraat in Vlissingen toen een onbekende man hem van zijn fiets trapte.

RITTHEM - De politie is nog steeds op zoek naar een man die in verband wordt gebracht met de tijdelijke vermissing van een 6-jarig meisje in Ritthem. Het meisje was maandagavond 30 tot 45 minuten zoek. Ze verklaarde dat ze met een man was meegegaan.

VLISSINGEN - Stichting ROAT (Reach Out and Touch) in Vlissingen organiseert dit jaar zomervakantiespelen in de stad. Een maand lang wordt op verschillende locaties een speelveld ingericht voor kinderen. Met name voor de jeugd die niet op vakantie gaat.

VLISSINGEN - In Vlissingen is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding. Ze werd aangereden door een auto en is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

OOST-SOUBURG - Het CDA wil dat woningcorporaties gaan samenwerken om Zeeuwse studenten een kamer te geven in studentensteden. Dat blijkt uit vragen van de partij aan het dagelijks provinciebestuur over de problemen die Zeeuwse studenten hebben met het snel vinden een kamer in de Randstad.

SEROOSKERKE (W) - Een inwoner van Serooskerke op Walcheren heeft maandagmiddag een inbreker uit zijn huis verjaagd. De dief vluchtte weg in een kleine zwarte auto met een Belgisch kenteken.

OOST-SOUBURG - Afgelopen nacht trok een onweersbui over Zeeland. Veel Zeeuwen lagen te slapen, maar sommige fotografen trokken naar buiten om de lichtflitsen vast te leggen. Het leverde prachtige foto's op.

OOST-SOUBURG - De nieuwe vispassages in Loo-Hoek (Poortvliet) en Duiveland (Ouwerkerk) functioneren goed. Dat meldt het Waterschap Scheldestromen op basis van een eigen onderzoek. In totaal zijn door de passages bijna 35.000 vissen de Zeeuwse polders ingetrokken.