- advertentie -

WOLPHAARTSDIJK - Een 45-jarige bewoner van de Gardenierhof in Wolphaartsdijk is zaterdag aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn huis. Om 10.45 uur kregen de hulpdiensten een melding van een brand. Brandweerlieden hebben de man uit zijn woning gehaald. De brand was snel geblust.

de stemming

za 28-11-2015, 17:16
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG -  In het weekend blikken we in Tweets terug op het nieuws van de afgelopen week. Met onder andere: laagvliegende vliegtuigen, honderden asielzoekers en kolencentrale in Borssele. We gaan er doorheen in 'Twittervlucht'!

WOLPHAARTSDIJK - Wie achterblijft na de zelfmoord van een dierbare, heeft vaak moeite om zijn gevoelens kwijt te kunnen. Welzijnsorganisatie Indigo organiseerde zaterdag daarom voor de tweede keer een wandeling voor en met lotgenoten.

RILLAND - Een 36-jarige man uit Rilland is vrijdagavond rond 20.30 uur gearresteerd, omdat hij zijn 29-jarige vrouw zou hebben mishandeld. Tijdens een woordenwisseling zou de man zijn vrouw met een mes in haar arm hebben gestoken.

BORSSELE - Iedereen die vandaag door de Westerscheldetunnel rijdt hoeft geen tol te betalen. Het is de laatste van zes tolvrije dagen dit jaar. De vorige keer, 31 oktober, reden er bijna 20.000 voertuigen door de tunnel.

GOES - Een 20-jarige man uit Arnemuiden is gewond geraakt nadat een 38-jarige plaatsgenoot hem met een bierfles op zijn hoofd had geslagen. De 38-jarige man is aangehouden voor mishandeling.

RENESSE - Boerin Bertie en haar vriendin Esther zouden hun relatiebreuk eerder dit jaar in scène hebben gezet. Dat beweert boer Geert in het tv programma Shownieuws. In maart van dit jaar was in Boer Zoekt Vrouw te zien dat boerin Bertie uit Renesse koos voor Esther.

ZOUTELANDE - Hamid El Mouaziz heeft vrijdagavond dan toch zijn prijzengeld voor de Kustmarathon gekregen. De hardloper won in een parcoursrecord, maar vergat om zijn gewonnen 1000 euro op te halen.

GOES - De grootste fans van Max Verstappen wonen misschien wel in Zeeland. De familie Meerman uit Goes is helemaal idolaat van de jonge coureur. 'Alles hier in huis staat in het teken van Max', aldus Noël, die samen met moeder Katrien en vader Kees naar alle Formule 1-races kijkt.

OOSTKAPELLE - Oostkapelle heeft sinds vrijdag een Hof van Heden. Op het terrein aan de rand van het dorp komt een tuin met fruit- en notenbomen. De protestantse gemeente zit achter het initiatief en hoopt dat mensen elkaar in de tuin gaan ontmoeten.

ZIERIKZEE - Het Stadhuismuseum in Zierikzee wordt deze weken druk bezocht door kinderen. Niet omdat ze de kunst en geschiedenis zo interessant vinden, maar omdat Sinterklaas er deze week slaapt en de kinderen ontvangt.

COLIJNSPLAAT - De eerste grootschalige kweek van oesters op land is begonnen. Bij Colijnsplaat liggen 220.000 schelpdieren in de kweekbakken van Sam en Sybe Smit uit Koudekerke.

VLISSINGEN - Dirigent en componist Léon Bours wordt vrijdagavond herdacht met een concert in de Vlissingse Sint-Jacobskerk. "Hij was echt een kei in het combineren van melodieën voor een sterk muzikaal effect", zegt accordeonist Monty van Belzen over Bours.

WALSOORDEN - Bij erotiekconcern Pabo in Walsoorden verdwijnen geleidelijk ongeveer dertig banen. Bij vestigingen in de rest van het land en in het buitenland komen nog eens tientallen mensen op straat te staan.

WEMELDINGE - Landbouwcoöperatie CZAV in Wemeldinge geeft dit jaar 2,2 miljoen euro terug aan haar leden. Dat is het hoogste bedrag ooit voor de ruim 3.000 aangesloten boeren. CZAV verwacht het jaar af te kunnen sluiten met een miljoenenwinst.