- advertentie -

ZOUTELANDE - Een 53-jarige motorrijder uit Westkapelle is zondagavond omgekomen nadat hij bij een ongeluk was betrokken bij Zoutelande. Rond 15.45 uur botste hij op de Westkapelseweg frontaal tegen een tegemoetkomende auto.

de stemming

vr 21-11-2014, 15:06

VLISSINGEN - Op de eigen Irislaan heeft VC Vlissingen de wedstrijd tegen Quick met 2-1 gewonnen. Het duel had als inzet de koppositie in de hoofdklasse A. Doelpunten aan de kant van Vlissingen kwamen van Salim Ben Sellam en Etienne Mallie. Jevon Blijd scoorde voor de bezoekers.

MIDDELBURG - Een 70-jarige vrouw uit Middelburg is zondagmiddag rond 16.00 in haar woonplaats op straat van haar tas beroofd. Dat gebeurde op de Populierenlaan. Ze raakte niet gewond.

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Duunmede in Middelburg een 31-jarige man aangehouden voor de diefstal van een brommer. Het voertuig was donderdag gestolen in 's-Heer Hendrikskinderen.

MIDDELBURG - Inbrekers hebben zaterdag volgens de politie een grote buit binnengehaald in Middelburg. Uit een vrijstaande woning aan de rand van het centrum namen ze een grote hoeveelheid sieraden mee.

VLISSINGEN - Het Vlissingse echtpaar Bob en Henny Pieters is zondagmorgen Pauselijk onderscheiden. Aan het einde van de eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen kregen ze de gouden kruizen van Pro Ecclesia et Pontifice opgespeld.

HEINKENSZAND - Modeltreinliefhebbers konden vandaag hun hart ophalen in Heinkenszand. De Zeeuwse treinmodelruilbeurs bestaat alweer 25 jaar, maar de beurs is onverminderd populair onder hobbyisten.

MIDDELBURG - De 18-jarige Guitho de Wolff houdt hoopt dat zijn sport de Olympische status krijgt. De turner van Turn '87 uit Oostburg is gespecialiseerd in twee onderdelen. De dubbele minitrampoline en airtumbling. Volgens De Wolff maakt de dubbele minitrampoline de meest kans om in aanmerking te komen.

OOST-SOUBURG - Kloetinge heeft een knappe overwinning geboekt in de hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen de nummer vier Quick Boys werd met 1-0 gewonnen. Jason Tjien Fooh tekende in de zevende minuut voor het enige doelpunt.

MIDDELBURG - Dialectsprekers en liefhebbers kwamen zaterdag naar Middelburg om de verjaardag van het Zeeuwse woordenboek te vieren. Dat woordenboek bestaat vijftig jaar. Volgens taaldeskundigen staat het symbool voor het 'Zeeuws zijn'.

THOLEN - Een 19-jarige Dordtenaar is zaterdagmorgen vroeg aangehouden voor de diefstal van bijna 600 lege bakkerskratten bij een bedrijf aan de Energieweg in Tholen. De diefstal werd rond 02.15 uur ontdekt, toen enkele getuigen de krattendieven op heterdaad betrapten.

GOES - Jonge beginnende bestuurders waren zaterdag welkom bij Trials in Goes voor een anti-slipcursus. Het is de bedoeling om zo de jongeren bewuster te maken van de gevaren op de weg. Ook was er aandacht voor de gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer.

MIDDELBURG - De leerlingen van het Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) hebben tot nu toe ruim 32.000 euro opgehaald voor actie Dance4Life. Met dit bedrag voert de school de landelijke ranglijst van scholen in Nederland aan.

BORSSELE - In Borssele zijn vrijdagmiddag twee wielrenners gewond geraakt bij een ongeval. De fietsers zijn volgens de politie aangereden door een 26-jarige bestuurder van een bestelbus. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

OOST-SOUBURG - In de Westerschelde is geen poliovirus aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er werd voor het virus gevreesd omdat begin september in België met polio besmet water in een rivier was geloosd die uitmondt in de Westerschelde.