- advertentie -

ZOUTELANDE - Ruim 1700 atleten lopen zaterdag de Kustmarathon Zeeland. Op jacht naar eeuwige Zeeuwse roem. Wie zijn de kanshebbers op de overwinning in de veertiende editie? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

de stemming

do 29-09-2016, 14:56

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

SHANGHAI - DJ-duo Pep & Rash uit Goes staat dit weekend op het podium in Shanghai. Ze spelen op festival STORM Electronic Music, China's grootste muziekfestival op het gebied van electronic en dance. 

GOES - De flyeractie van de vakbond CNV bij het personeel van de audiowinkel Bax-shop in Goes is volgens de vakbond een succes. Op de flyer staan vragen over onbetaalde overuren en over lidmaatschap van een eventuele ondernemingsraad. Aan de hand van de antwoorden onderneemt de vakbond vervolgstappen.

ZOUTELANDE - De top tien lopers in de Kustmarathon gaan steeds sneller lopen. Dat blijkt uit een analyse van Omroep Zeeland van de uitslagen van 2003 tot en met 2015. Deelname van sterke buitenlandse atleten en gerichte parcourstraining zorgen voor de snellere tijden in de grootste Zeeuwse marathon.

GROEDE - Het Openbaar Ministerie in Rotterdam onderzoekt de zelfmoord van een vrouw in Groede. Bij de zelfdoding heeft de vrouw het wapen van een politieagent gebruikt. Het OM wil weten hoe de vrouw aan het wapen kon komen en of het wel echt om zelfmoord gaat.

HOEK - Het asielzoekerscentrum op Marina Beach in Hoek is nu dan écht leeg. Tot groot verdriet van Peggy Slock-Vermoet. De Axelse was taalvrijwilliger op het vakantiepark. Over haar ervaringen hield ze een blog bij op Facebook.

TERNEUZEN - Bij Dow in Terneuzen wordt vandaag een minuut stilte gehouden. Personeel van het chemieconcern herdenkt tijdens bij het slachtoffer dat viel bij een bedrijfsongeluk in de nacht van woensdag op donderdag.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 30 september en dit is in het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - De gemeenteraad van Vlissingen heeft donderdagavond ingestemd om het budget voor de bibliotheek vanaf 2019 te verlagen van 1,6 miljoen euro naar ruim een half miljoen euro. Als gevolg van deze maatregel verdwijnt een deel van de medewerkers. Wat er met de diverse vestigingen gebeurt, zoals in Oost-Souburg, is nog onduidelijk.

AARDENBURG - Hotel De Elderschans in Aardenburg heeft donderdag een gouden Zoover-Award gekregen. Het hotel is door de beoordelingswebsite voor vakantieverblijven verkozen tot het meest populaire hotel van Nederland. Het hotel is sinds vorig jaar geopend. 

GOES – De gemeente Goes heeft de komende jaren een tekort van ruim 17 miljoen euro. Tot en met 2020 zal gemiddeld per jaar 4,3 miljoen bezuinigd worden. Dat geld moet vooral komen door het schrappen van grotere projecten en het verhogen van de riooltarieven. 

TERNEUZEN - Zeker 100 Zeeuws-Vlamingen kunnen op zeer korte termijn aan de slag bij Volvo Car Gent. Dat bedrijf heeft dringend mensen nodig, het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen is daarvoor ingeschakeld.

VLISSINGEN - De ondernemingsraad van het fietsvoetveer wil met twee boten blijven varen. De tweede boot, de zogenaamde tussenboot, gaat wel minder varen, waardoor de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens rendabeler wordt. 

VLISSINGEN - Een 17-jarige Vlissinger is woensdagavond door twee mannen beroofd van zijn geld. De jongen fietste door de Minister Lelystraat in Vlissingen toen hij rond 21.30 uur werd klemgereden door twee mannen op een scooter. 

WESTKAPELLE - Veel insecten hebben door de droge en warme september maand zich niet kunnen voortplanten. Dit komt doordat planten en bloemen, waar normaliter de voedingsstoffen inzitten, eerder dan normaal waren uitgebloeid.