- advertentie -

BROUWERSDAM - 5000 danceliefhebbers gingen zaterdag uit hun dak in eigen provincie. Op de Brouwersdam vond de 19e editie van Beachboom plaats. Het thema was 'Follow your Dreams' en de dresscode purple passions & white whises.

de stemming

vr 28-08-2015, 06:21
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOSTBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de Commerswerveweg in Oostburg is zondagmorgen om 08.00 uur één persoon gewond geraakt en door de brandweer uit de wagen geknipt.

BRESKENS - Liefhebbers van de zeilsport kunnen dit weekend hun hart ophalen in Breskens. Voor de twaalfde keer wordt daar namelijk het Breskens Sailing Weekend georganiseerd. Van vrijdag tot en met zondag, met verschillende wedstrijden op alle niveau's.

NIEUWDORP - Bij een ongeluk tussen een auto en een trekker is zaterdagmiddag de bestuurder van een personenauto gewond geraakt. Dat gebeurde rond 13.00 uur op de kruising van de Europaweg-Oost met de Borsselsedijk in Nieuwdorp. Vermoedelijk was de personenauto aan het inhalen toen de trekker afsloeg.

KOUDEKERKE - Op het strand bij Westduin zijn zaterdag de eerste zwemles in zee-diploma's uitgereikt. 16 kinderen in de leeftijd van zes tot elf jaar kregen niet alleen hun officiële CinZee-oorkonde, maar ook een aantekening hoeveel meter ze in zee kunnen zwemmen.

KAMPERLAND - Een 22-jarige inwoner van Kamperland is vrijdagavond aangehouden voor verboden wapenbezit. Eerder die dag kreeg de politie een melding dat er een man liep op de Ruiterplaatweg met een vuurwapen bij zich. De politie vond de man later in zijn woning.

KAPELLE - Verslaggever Anoek de Gardeijn heeft zaterdag het vakantiewerk overgenomen van de 19-jarige Maaike Brouwer. Brouwer is de winnaar van de grote Omroep Zeeland-vakantiebaanenquête. De hoofdprijs was dat Anoek in Maaike's plaats tomaten ging plukken.

OOST-SOUBURG - De nieuwe dienstregeling van vervoerder Connexxion begint morgen. De huidige dienstregeling, die 1 maart inging, zorgde er voor dat veel Zeeuwse dorpen minder bereikbaar waren. De nieuwe dienstregeling loopt tot en met december 2016.

GAPINGE - Molen de Graanhalm in Gapinge draait weer. De molen werd vandaag geopend door gedeputeerde Ben de Reu, precies negen maanden nadat was begonnen met de restauratie. De korenmolen en het naastgelegen varkenskot zijn helemaal opgeknapt. Op de molen zitten nu nieuwe wieken en een nieuwe kap.

RENESSE - De RECRON, de vereniging van recreatieondernemers in Nederland, ziet de rol van bewakers op campings langzaam veranderen. Van bewakers pur sang worden ze steeds meer een soort stewards, die service verlenen en gastvrijheid uitstralen.

VLISSINGEN - Het evenement Vlissingen Maritiem, het kleine zusje van Sail de Ruyter, is vrijdag van start gegaan. Het hele weekend zijn in en rond de Dokhaven historische schepen, loodsboten en tallships te zien.

VLISSINGEN - Het maritieme bedrijfsleven in Vlissingen is onmisbaar voor de organisatie van Vlissingen Maritiem en Sail de Ruyter. Maar het werkt ook andersom. Tussen de bezoekers van het evenement lopen potentiële werknemers voor de maritieme sector. En die zijn hard nodig.

OOST-SOUBURG - Onweer is een mooi natuurverschijnsel, maar kan ook gevaarlijk zijn. In Nederland slaat de bliksem ongeveer 100.000 keer per jaar in. Het gevaar om persoonlijk getroffen te worden is relatief klein. Volgens het KNMI komen er in ons land gemiddeld twee mensen per jaar door bliksem om het leven.

ZIERIKZEE - Harry Heidekamp trekt er bijna dagelijks op uit om de beroepsvissers op de Oosterschelde te controleren. De toezichthouder van de Rijksdienst Ondernemend Nederland vaart met de Regulus en haar bemanning een groot deel van de Zeeuwse wateren af om te zorgen dat de regels op en in het water nageleefd worden.

VLISSINGEN - De twaalf films voor de film- en literatuurcompetitie op het filmfestival Film by the Sea zijn bekend. De strijd om de beste boekverfilming opent met de klassieker ‘Madame Bovary ‘.