- advertentie -

UTRECHT - Bij Omroep Zeeland zijn al telefoontjes binnengekomen van bezorgde restaurateurs die zich afvragen of ze hun klanten wel mosselen kunnen serveren. En ook particulieren hebben zich gemeld met deze vraag.

de stemming

zo 26-06-2016, 13:40

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

LEWEDORP - Het NK Helikopter vliegen is zondag begonnen op een terrein aan de Ankerveersedijk bij Lewedorp. Aan dat NK doen drie Vlaamse deelnemers en zes Nederlanders mee. Ze vliegen een aantal vooraf bedachte figuren met een op afstand bestuurbare helikopter.

MANTOVA (ITA) - Nancy van de Ven uit Vlissingen denkt dat het moeilijk wordt om dit jaar nog wereldkampioen motocross te worden. Van de Ven liep zaterdag twintig punten mis in de strijd om de wereldtitel bij de GP van Italië. Dat ze zondag nog de tweede manche won, kan die teleurstelling niet wegnemen.

RENESSE - De politie heeft zaterdagavond in Renesse een 38-jarige Rotterdammer aangehouden voor het vernielen van de ruiten van de auto van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde eerder op de avond in een dorp op Schouwen-Duiveland, meldt de politie.

TERNEUZEN - Volgend jaar moet de vierde editie van de cityrun Terneuzen nog beter: meer afstanden en met nog meer gebouwen. Dat is de conclusie zaterdag na de derde editie van de cityrun door Terneuzen. Deelnemers konden rennen of wandelen door onder meer het Scheldetheater en het Portaal van Vlaanderen.

OOSTERSCHELDE - Mosselen en oesters uit een groot deel van de Oosterschelde mogen niet worden verkocht. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bepaald, omdat in de schelpdieren een gevaarlijk gif is gevonden.

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen overweegt een voederverbod in te stellen voor meeuwen. De beesten zorgen voor overlast. Vooral bij bezoekers van de binnenstad die in het zonnetje een hapje willen eten. Zelfs winkeliers waarschuwen voor de meeuwen die zonder schrik toeslaan.

TERNEUZEN - Drie honderdjarige Zeeuws-Vlamingen zijn tijdens de Havendagen op zaterdag in het zonnetje gezet. Ze kregen een speciale rondvaart op de stoomsleper Furie, die net als hen, honderd jaar oud is. De oude stoomsleper ligt dit weekend in Terneuzen vanwege de Havendagen. 

OOSTERLAND - Grote Friezen, kleine shetlanders, dressuurpaarden, springpaarden, Fjorden met ski's erachter. Ruim 700 paarden in alle soorten en maten verzamelden zich zaterdag op het evenemententerrein aan de Bredeweg in Oosterland voor de Zeeuwse Dag van het Paard. 

SEROOSKERKE (W) - Een kop-staartbotsing heeft zaterdag aan het einde van de ochtend een lange file veroorzaakt op de N57. Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur. Een automobilist botste op zijn voorganger vlak voor de rotonde bij Serooskerke op Walcheren. 

NIEUW-HAAMSTEDE - De reddingswerkers van de KNRM zijn vrijdagavond rond 21:15 uur uitgerukt voor een jacht dat aan de grond was gelopen bij Nieuw Haamstede. Er kwam water het jacht binnen door een ontluchtingspijp van een ballasttank. Dat lek is gedicht en het water is weggepompt. 

BORSSELE - Een 49-jarige Belg die bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel een blaastest moest afleggen is aangehouden. De man zat dronken achter het stuur. Hij liep zaterdagochtend vroeg om 05.50 uur tegen de lamp. 

KORTGENE - Een team van Zeeuwse wielrenners fietste de afgelopen twee dagen door heel Nederland. Ze doen mee aan de Cycle for Hope, een estafettetocht waarmee geld wordt opgehaald voor De Hoop, een stichting die hulp biedt aan daklozen en verslaafden.

GOES - Ons land telt 117.450 veteranen. 2.500 van hen komen uit Zeeland.  Sommigen hebben jaren na hun uitzending nog last van PTSS (post-traumatische stress-stoornis). Anderen leiden een gewoon en onopvallend leven en hebben ogenschijnlijk nergens last van. Zoals Gerard Kemperman uit Goes. 

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wil een onderzoek naar de eigen organisatie. Elie van Strien, voormalig commandant van de brandweer Amsterdam-Amstelland en brandweercommandant van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, gaat het onderzoek uitvoeren.