- advertentie -
vr 31-10-2014, 15:31

WESTKAPELLE - De school die de meeste kinderpostzegels verkoopt in Zeeland is al jarenlang De Klimroos uit Krabbendijke. Maar de Krabbendijkse school is nu voorbijgestreefd door De Lichtstraal uit Westkapelle. Die haalde ruim 6000 euro op, waar De Klimroos dit jaar net onder de 5000 bleef steken.

WESTDORPE - Eén november zou wel eens de warmste novemberdag ooit kunnen worden in Zeeland. Volgens weerman Jos Broeke is een temperatuur boven de 20 graden zelfs denkbaar in Westdorpe. Op dit moment staat het Zeeuwse record op 19,3 graden in Westdorpe.

ZAAMSLAG - Na zeventig jaar komt zijn familie voor het eerst zijn graf bezoeken. De 19-jarige soldaat Allan uit Newcastle upon Tyne sneuvelde in de buurt van Kloosterzande en ligt sindsdien begraven in Zaamslag. Zijn familie komt over uit het Engelse Newcastle upon Tyne.

GOES - Het bijwonen van de zaalvoetbalinterland tussen Jong Oranje en Jong België in Goes is gratis. De oefeninterland tussen beide teams wordt op maandag 8 december in Omnium Goes gespeeld.

MIDDELBURG - De SP in Provinciale Staten maakt bezwaar tegen een nieuwe bijbaan van commissaris van de Koning Han Polman. Hij is gevraagd om voorzitter te worden van de Waarderingskamer. De Waarderingskamer controleert of gemeenten de wet WOZ, Waardering Onroerende Zaken, goed uitvoeren.

THOLEN - Zeeland krijgt er een nieuwe bowlinglocatie bij. In Tholen worden binnenkort acht officiële wedstrijdbanen aangelegd. Ondernemer Freddy Schijf uit Kloetinge gaat een pand huren aan de Stevinweg in Tholen.

BURGH-HAAMSTEDE - Een 31-jarige inwoner van Vlissingen en een 34-jarige inwoner van Zierikzee zijn donderdagmiddag door de politie gearresteerd. Dat gebeurde aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak.

VLISSINGEN - Een 24-jarige scooterrijder uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden na een achtervolging. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de scooter is in beslag genomen.

BRESKENS - Een 67-jarige inwoner van Breskens is vrijdagmorgen aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. Het is de derde keer in drie maanden tijd dat de man is betrapt, terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.

BERGEN OP ZOOM - De ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal hebben een nieuwe naam: Bravis. Lievensberg in Bergen op Zoom gaat fuseren met het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal.

MIDDELBURG - Er komt geen provinciaal referendum bij de statenverkiezingen in maart volgend jaar. Een voorstel van D66 om de Zeeuwse bevolking te raadplegen over controversiële onderwerpen kreeg geen meerderheid in Provinciale Staten.

OOST-SOUBURG - Sinterklaas wordt ook dit jaar weer traditioneel vergezeld door Zwarte Piet. De sinterklaascomités in Zeeland gaan niet mee in wat ze de 'hype' rond Zwarte Piet noemen.

MIDDELBURG - De provincie heeft geen daadkracht getoond toen een Belgische fabriek een poliovirus loosde dat vorige maand in de Westerschelde terecht zou komen. Dat vindt de PVV in Provinciale Staten.

OOST-SOUBURG - In Zeeland worden steeds meer feesten gehouden op Halloween. Kinderen gaan verkleed langs de deur, maar ook bedrijfsfeesten krijgen als thema Halloween.