- advertentie -

RILLAND - De vermoorde Erik van den Boogaart, wiens lichaam in het Schelde-Rijnkanaal werd gevonden, hield zich bezig met illegale praktijken. Dat zegt de politie na onderzoek.

de stemming

wo 18-01-2017, 14:31

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

VLISSINGEN - Trainer Hicham Benhammou van  zaalvoetbalvereniging Groene Ster uit Vlissingen stopt aan het einde van dit seizoen. De trainer uit Tholen was bezig aan zijn vijfde seizoen bij de eredivisionist. Wie Benhammou opvolgt is nog niet bekend.

WESTERSCHELDETUNNEL - De Westerscheldetunnel is richting Zuid-Beveland even dicht geweest om ijspegels weg te halen. Om 19.30 uur werd de Oostbuis een kwartier lang afgesloten.

NEELTJE JANS - Twee van de negen windmolens die onderdeel uitmaken van windpark Bouwdokken Op Neeltje Jans, worden niet gebouwd. De Nederlandse Staat die eigenaar is van de grond moet rekening houden met de huurder Deltapark Neeltje Jans, zegt de rechter.

MIDDELBURG - Het moet hét antwoord zijn op de toenemende vraag naar duurzaam recreëren: een vakantiehuisje dat geen gas-, elektriciteits- en rioolaansluiting nodig heeft. Middelburgers Serge Pekaar en Berith Keiser hebben een dergelijk huisje ontwikkeld. De eerste exemplaren zijn vanaf dit voorjaar in Zeeland te zien.

KOUDEKERKE - Moet het rapen van oesters uit de Oosterschelde nou wel of niet aan banden gelegd worden? In Provinciale Staten is gesproken over het aan banden leggen van de traditie, maar volgens PvdA-Statenlid Anton van Haperen is er helemaal geen probleem. 

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle een auto in de brand gevlogen. De brand begon in het motorblok, zegt de politie.

GOES -  Bij het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsstatus moet veel beter gekeken worden naar hun kans om aan een baan te komen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn de dertien Zeeuwse gemeenten samen op zoek naar een coördinator die dat gaat regelen. Die moet in februari aan de slag en hij wordt betaald door het ministerie van Sociale Zaken.

MIDDELBURG – Dennis de Nooijer is volgend seizoen trainer van Zeelandia Middelburg. De zondag tweedeklasser heeft een éénjarig contract met de oud-prof afgesloten. De Nooijer (47) volgt bij Zeelandia Middelburg Rogier Veenstra op, die naar GOES vertrekt.

MIDDELBURG - Hij beklom bergtoppen van 7.000 meter in Nepal, wandelde tussen de leeuwen in Afrika en maakte een tocht door de sneeuw in Lapland op zoek naar het noorderlicht. Er zijn maar weinig werelddelen waar bergsporter Frank Husslage uit Middelburg geen voetstappen heeft achtergelaten. 

OOSTKAPELLE - Zeeuwse recreatieondernemers zijn de komende jaren vele miljoenen kwijt aan verduurzaming. Dat schat branchevereniging RECRON.  De komende dertig jaar wordt langzaam afscheid genomen van aardgas en zal stroom duurzaam moeten worden opgewekt. 

VLISSINGEN-OOST - Zeeland Refinery investeert de komende jaren 40 miljoen euro in de olieraffinaderij in Vlissingen-Oost. De aandeelhouders, Total en Lukoil, hebben besloten dit bedrag te steken in een derde reactor voor de verwerking van grondstoffen.

NOORD-LAREN - Niels Mesu is bij de eerste marathon op natuurijs op de zesde plaats geëindigd. De uit Middelburg afkomstige schaatser maakte in Noordlaren deel uit van de kopgroep van negen man. Hij sprintte van kop af aan, maar kwam net te kort voor de eindzege. 

OOST-SOUBURG - Camping Julianahoeve in Renesse en camping Westhove in Aagtekerke zijn door de Duitse toeristenorganisatie ADAC uitgeroepen tot Superplatz 2017. De campings behoren tot de in totaal zestien campings in Nederland die dat predicaat een jaar lang mogen dragen. 

DEN-BOSCH -  Het hoger beroep van de schietpartij op de N61 bij IJzendijke in 2013 is uitgesteld omdat één van de advocaten ziek is. Dat heeft de rechtbank bekend gemaakt. De inhoudelijke behandeling zal in mei plaatsvinden.