- advertentie -

VLISSINGEN - Bedrijven op het bedrijventerrein aan de Gildeweg in Vlissingen zijn ernstig gedupeerd door een grote brand zaterdagochtend bij Garagebedrijf Hofman aan de Gildeweg. Bij de brand is asbest vrijgekomen en deeltjes daarvan liggen op het bedrijventerrein. Dat wordt verwijderd.

de stemming

vr 22-07-2016, 15:47

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OLIVA (SPA) - Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) is zaterdag Europees kampioen dressuur geworden bij de Young Riders. Nieuwenhuis won in Spanje met overmacht de eerste individuele proef.

OOST-SOUBURG - De draaibrug in Oost-Souburg over het Kanaal door Walcheren is tot maandag dicht voor zowel scheepvaartverkeer als voetgangers en fietsers. Oorzaak is de brug die opnieuw afgesteld moet worden.

HEINKENSZAND - Een Amerikaans avontuur maakt voorlopig een einde aan de politieke loopbaan van Jolanda Boerjan uit Heinkenszand. Het VVD-Statenlid verhuist in augustus naar het dorp Middletown, vlakbij Washington. Het afscheid van Zeeland valt haar zwaar.

NOORDGOUWE - Bij een ongeval is in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrouw uit Noordgouwe om het leven gekomen. Een man uit dezelfde plaats raakte zwaargewond. Een man uit Dreischor is aangehouden.

VLISSINGEN - Bij een grote brand bij Garage Hofman aan de Gildeweg in Vlissingen is zaterochtend asbest vrijgekomen. Tegen 11.00 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.  Naast het garagebedrijf moeten een aantal loodsen en een makelaarskantoor als verloren beschouwd worden. 

MARIEKERKE - De handtekeningenactie tegen het weghalen van de brievenbus in Mariekerke heeft niet mogen baten. Donderdag is de bus weggehaald door Post NL. 

VLISSINGEN - Wie is de zondigste Zeeuw aller tijden? auteurs van het boek 'Zondige Zeeuwen' leggen die vraag voor aan het publiek. Zij kunnen via Facebook hun stem uitbrengen.

PERKPOLDER/HANSWEERT - Door het dichtslibben van de haven van Perkpolder vaart het pontje tussen de Hansweert en Perkpolder minder. Een uur voor en na laag water kan er niet meer in de haven van Perkpolder worden gevaren.

HULST - Op de begraafplaats aan de Glacisweg in Hulst wordt in augustus een nachtelijk onderzoek naar insecten gehouden. Met behulp van een sterke lamp en een wit doek is het de bedoeling om in de nacht van 3 op 4 augustus tientallen insecten te vangen. 

TERNEUZEN - Een 69-jarige fietser is vrijdagmiddag op de Churchilllaan in Terneuzen aangereden door een auto. De bestuurder ervan, een 82-jarige Terneuzenaar, schepte rond 14.45 uur de fietser toen hij wilde afslaan.  

VLISSINGEN-OOST - De sanering van het terrein van de voormalige fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost valt stukken duurder uit en is later klaar. De einddatum voor sanering is met ruim zeven maanden opgeschoven naar 22 december. Het saneringsbudget is 41 miljoen euro en ook blijkt onvoldoende, meldt Gedeputeerde Staten.

SCHOUWEN-DUIVELAND - De allerlaatste schooldag in Sirjansland is alles behalve verdrietig verlopen. De dorpsschool sluit definitief de deuren vanwege een teruglopend leerlingenaantal, maar ze hebben besloten om er een feestje van te maken.

MIDDELBURG - De provincie onderzoekt ervaringen van weggebruikers op fietspaden op Walcheren en in de Zak van Zuid-Beveland. Het gaat om de ervaringen van fietsers, wielrenners, ruiters, wandelaars, maar ook scooterrijders en skeeleraars. Eind september moeten de resultaten van dit onderzoek op tafel liggen.

GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van meeuwen in de binnenstad aanpakken. Ze roept daarvoor de hulp in van winkeliers, bezoekers en inwoners. Gevraagd wordt de komende tijd geen afval op straat te gooien, maar in de daarvoor bestemde bakken.