- advertentie -

KRABBENDIJKE - Inwoners van Krabbendijke zijn verdeeld. Veel zijn namelijk tegen de maatregelen tegen overlast voor de jaarwisseling die waarnemend burgemeester Piet Zoon eerder deze week heeft opgelegd. Maar er zijn ook Krabbendijkenaren die juist voor zijn.

de stemming

za 10-12-2016, 15:11

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

BRUINISSE - Een automobilist is zaterdagmiddag met zijn auto over de kop geslagen bij Bruinisse. Het ongeval vond rond 13.30 uur plaats op de N59. 

OOST-SOUBURG - De regering gaat Zeeland niet helpen met een oplossing voor de kerncentrale in Borssele. Het overleg over hulp uit Den Haag voor de aankoop van netwerkbedrijf Enduris is mislukt, meldt de PZC.

VLISSINGEN - Bij de HZ in Vlissingen is vrijdagmiddag een regio-finale gehouden van de FIRST LEGO LEAGUE, een wedstrijd voor leerlingen van negen tot 15 jaar oud. Ze moesten - met behulp van LEGO - een robot ontwerpen, programmeren én bouwen. 

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) gekregen. Dat betekent dat het ziekenhuis, volgens het NIAZ, zorg leveren die 'aantoonbaar van goede kwaliteit is'.

BRUINISSE - Drie automobilisten hebben bij een verkeerscontrole hun auto achter moeten laten. Zij konden bij een verkeerscontrole van de politie en de belastingdienst hun openstaande rekeningen niet gelijk betalen. Hun auto is in beslag genomen. 

HULST - Een man die donderdag in Hulst van achteren op een auto reed, is er na het ongeluk vandoor gegaan. De man gaf de andere automobilist aan verderop langs de weg gegevens uit te willen wisselen. De geraakte automobilist stopte op de afgesproken plek, maar de man reed door.

OOST-SOUBURG - De nieuwe dienstregeling van de NS die zondag ingaat, is maar voor een beperkt deel van de Zeeuwen ongunstig. Uit een steekproef door Omroep Zeeland van vijftien belangrijke OV-verbindingen voor onze provincie blijkt het merendeel volgende week zelfs (iets) sneller te worden. 

NIEUW NAMEN - De politie heeft donderdag vijf Britse stropers aangehouden op verdenking van stroperij. De mannen werden aangehouden in de Emmapolder bij Nieuw Namen.

GOES - De directie van webwinkel Bax-shop in Goes is op de goede weg om arbeidsomstandigheden te verbeteren. Dat blijkt uit een gesprek tussen vakbond CNV Vakmensen en de directie van het bedrijf vrijdag. In september trokken (oud-) werknemers bij het CNV aan de bel over misstanden.

HOEK - Voor de drieduizend inwoners van Hoek begon het jaar 2015 dramatisch. Op nieuwjaarsdag brandde de dorpskerk volledig af. Het jaar 2016 eindigt een stuk feestelijker. De herbouwde kerk is vrijdag geopend.

DEN HAAG - Een tweede kerncentrale in Zeeland wordt door minister Henk Kamp niet uitgesloten. Dat zegt Kamp in een interview met de NOS. Onder dit kabinet is daar geen sprake van door afspraken met de PvdA. 

SLUIS - Een museum vol bizarre uitvindingen opent dit weekend in Sluis. In het Bizarium zijn uitvindingen te bekijken die ooit bedacht zijn, maar niet uitvoerbaar waren.

GOES - Medewerkers van webwinkel Bax-shop geloven niet dat er iets zal veranderen aan de arbeidsomstandigheden bij het bedrijf. Dat blijkt uit gesprekken die Omroep Zeeland de afgelopen weken heeft gehad met medewerkers. Vrijdag heeft vakbond CNV Vakmensen gepraat met de directie over mogelijke veranderingen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse actrice Lente Voorhoeve, die in de veelbesproken reclame van een zorgverzekeraar een sexy arts speelde, is helemaal klaar met dat getrol op internet. Daarom komt zij nu met een videoboodschap tegen internetpesten.