MIDDELBURG - De kans dat de provincies Zeeland en Zuid-Holland worden samengevoegd is uiterst klein geworden. Zeker nu de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht dinsdagavond hebben laten weten niet meer mee te willen werken aan de fusieplannen van het kabinet.

de stemming

di 22-04-2014, 15:46

HULST - De 71-jarige Rudi Boeting uit Hulst vertrekt vrijdag voor een driedaagse tocht van de Atlantische Oceaan naar de Zwarte Zee. Hij begint in Nantes aan de Franse westkust en eindigt in de Roemeense havenstad Constanta. In totaal legt hij zo'n 3600 km af om geld op te halen voor een goed doel.

KRUININGEN - Podium Reimerswaal krijgt van de nieuwe coalitie in de gemeente Reimerswaal geen subsidie. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord van de SGP, de VVD en het CDA. Jacques Boonman van Podium Reimerswaal is teleurgesteld. Vorige week had hij nog de hoop dat het CDA en de VVD hun verkiezingsbeloften zouden nakomen.

THOLEN - Zeehond Happie is bij zijn soortgenootjes gezet, maar er zijn mensen die denken dat hij bij Zeehondencrèche Pieterburen is. Jaap van der Hiele van de EHBZ, Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren, was zondag bij de vrijlating samen met drie politieagenten.

ZOUTELANDE - De vijf beste campings van Nederland, volgens Zoover, staan in Zeeland. Dat bleek dinsdag bij de uitreiking van de Zoover Awards 2014. De ranglijst is gemaakt op basis van de waarderingen die op de site Zoover zijn achtergelaten door gasten.

KOUDEKERKE - Bij een aanrijding op de Vlissingsestraat ter hoogte van de Ter Poorteweg bij Koudekerke is dinsdag rond 16.30 uur een fietser gewond geraakt. Die kwam in botsing met een automobilist. De politie liet op social media weten dat het slachtoffer een hoofdwond heeft, maar wel aanspreekbaar is.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse bedrijven moeten zoveel mogelijk profiteren van de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Daarop hamerde Tweede Kamerlid Sultan Günal-Gezer van de Partij van de Arbeid dinsdag in een commissievergadering in Den Haag. Voor de krimpregio Zeeland is het van belang aanbestedingen zoveel mogelijk regionaal te doen, vindt zij.

GOES - Een leegstaand gebouwtje van de tennisvereniging aan het Geldeloozepad in Goes is dinsdagmiddag uitgebrand. Het vuur werd rond kwart voor vijf ontdekt, en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland begint een imago-onderzoek. De gemeente wil weten wat inwoners, ondernemers en mensen met een tweede huis op het eiland, vinden van de gemeente. Het onderzoek moet vooral uitwijzen hoe de gemeente overkomt. Vinden de ondervraagden bijvoorbeeld of de gemeente op tijd en juist antwoordt op vragen?

ZIERIKZEE - Zeeuwse ondernemers laten Koningsdag veelal aan zich voorbij gaan. Dit jaar wordt voor het eerst sinds 1891 Koningsdag gevierd. Je zou verwachten dat hier commercieel iets mee gedaan wordt. Maar behalve wat oranje-artikelen bij de plaatselijke supermarkt, drogisterij of bouwmarkt, blijft de oranje-koorts uit.

HULST - In een woning aan de Clausstraat in Hulst is dinsdag een hennepkwekerij geruimd. De 60-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

OOST-SOUBURG - De misdaadcijfers in Zeeland laten een lichte daling zien in de eerste drie maanden van 2014 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de politie. Zowel het aantal woninginbraken, overvallen, straatroven als geweldsmisdrijven is gedaald.

TERNEUZEN - In het Scheldetheater in Terneuzen heeft de aftredende wethouder Co van Schaik van Terneuzen een erepenning ontvangen. Hij is benoemd tot ereburger van de gemeente. Pim Broekhuysen ontving bij zijn afscheid van het gemeentebestuur van Terneuzen een koninklijke onderscheiding.

SCHOONDIJKE - Ruim 220 wandelaars doen mee aan een wandeltocht door Zeeuws-Vlaanderen. Speciaal voor de viering van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen is er een route uitgezet van bijna 240 kilometer. De route voert deelnemers langs onder meer Eede, Hontenisse, Hulst en Cadzand.

GOES - De zaalvoetballers van FM Sranang maken definitief geen kans meer op promotie naar de Eerste Divisie. De ploeg uit Goes is uit de nacompetitie gehaald.