- advertentie -

OOSTERSCHELDE - Mosselen en oesters uit een groot deel van de Oosterschelde mogen niet worden verkocht. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bepaald, omdat in de schelpdieren een gevaarlijk gif is gevonden.

de stemming

za 25-06-2016, 16:46

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOSTERLAND - Grote Friezen, kleine shetlanders, dressuurpaarden, springpaarden, Fjorden met ski's erachter. Ruim 700 paarden in alle soorten en maten verzamelden zich zaterdag op het evenemententerrein aan de Bredeweg in Oosterland voor de Zeeuwse Dag van het Paard. 

SEROOSKERKE (W) - Een kop-staartbotsing heeft zaterdag aan het einde van de ochtend een lange file veroorzaakt op de N57. Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur. Een automobilist botste op zijn voorganger vlak voor de rotonde bij Serooskerke op Walcheren. 

NIEUW-HAAMSTEDE - De reddingswerkers van de KNRM zijn vrijdagavond rond 21:15 uur uitgerukt voor een jacht dat aan de grond was gelopen bij Nieuw Haamstede. Er kwam water het jacht binnen door een ontluchtingspijp van een ballasttank. Dat lek is gedicht en het water is weggepompt. 

BORSSELE - Een 49-jarige Belg die bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel een blaastest moest afleggen is aangehouden. De man zat dronken achter het stuur. Hij liep zaterdagochtend vroeg om 05.50 uur tegen de lamp. 

KORTGENE - Een team van Zeeuwse wielrenners fietste de afgelopen twee dagen door heel Nederland. Ze doen mee aan de Cycle for Hope, een estafettetocht waarmee geld wordt opgehaald voor De Hoop, een stichting die hulp biedt aan daklozen en verslaafden.

GOES - Ons land telt 117.450 veteranen. 2.500 van hen komen uit Zeeland.  Sommigen hebben jaren na hun uitzending nog last van PTSS (post-traumatische stress-stoornis). Anderen leiden een gewoon en onopvallend leven en hebben ogenschijnlijk nergens last van. Zoals Gerard Kemperman uit Goes. 

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wil een onderzoek naar de eigen organisatie. Elie van Strien, voormalig commandant van de brandweer Amsterdam-Amstelland en brandweercommandant van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, gaat het onderzoek uitvoeren.

TERNEUZEN - Provinciaal Belang in Terneuzen wil dat bewoners van de binnenstad beter beschermd worden tegen mogelijke schade aan hun huizen door de aanleg van de nieuwe zeesluis.

OOST-SOUBURG - Op de eerste festivaldag van Concert at SEA (1 juli) komt het album Umoja van BLØF beschikbaar in een vinyl-editie. Hiermee staat de band stil bij het tienjarig bestaan van het dubbelalbum. 

OOST-SOUBURG - De export van uien uit Nederland is vorig jaar opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De meeste Nederlandse uien worden in Zeeland geteeld en/of verwerkt voordat ze naar het buitenland gaan. 

ZIERIKZEE - De politie heeft de afgelopen maand drie mannen aangehouden. De zaak kwam aan het rollen toen de politie op 7 juni in Zierikzee een drugsdeal zag gebeuren. De koper van de drugs werd direct aangehouden. De uit Zierikzee afkomstige dealer kreeg later die avond in een pand in Bruinisse bezoek van de politie.

SINT MAARTENSDIJK - Een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Sint Maartensdijk een buurt op stelten gezet.

MIDDELBURG - Hopelijk is er geen aardbeving nodig om minister Kamp in beweging te krijgen voor kerncentrale, verzuchtte Goos Roeland van de SGP. De weigering van de minister van Economische Zaken om mee te helpen aan een oplossing voor de kerncentrale is slecht gevallen bij de Zeeuwse politiek.

KATS - Het Veteraneninstituut in Doorn krijgt een Zeeuwse directeur, kolonel Ludy de Vos. Behalve directeur is de in Kats geboren De Vos ook nog één dag in de week boer op Noord-Beveland.