- advertentie -

THOLEN - De 58-jarige Ger van de Velde-De Wilde wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Tholen. Ze is woensdagavond door de gemeenteraad voorgedragen als opvolger van Willem Nuis die per 1 oktober is vertrokken.

de stemming

wo 01-10-2014, 14:11

VLISSINGEN - De verhuizing van de plastic wereldbol van Vlissingen naar Terneuzen is woensdag sneller verlopen dan verwacht. Binnen een uur was het gevaarte van 1200 kilo verplaatst van het Bellamypark naar de kade aan de Koningsweg. Daar is het gevaarte op een schip geladen om in Terneuzen een voorlopig plaatsje te krijgen.

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen gaat volgend jaar minder uitgeven. Dat blijkt uit de begroting voor 2015. Die is sluitend gemaakt door onder meer te kiezen voor minder investeringen in onderhoud van riolering, bestrating en straatverlichting.

DOMBURG - De veiligheid tijdens het kustmarathonweekend ligt voor een groot deel in de handen van ruim 850 vrijwilligers. Zij werken als parcourswacht, verkeersregelaar, maar ook bij de verschillende hulpposten als hulpverlener.

DEN HAAG - Koos Schouwenaar uit Middelburg staat op plaats acht op de kandidatenlijst van de VVD voor de Eerste Kamer. De oud-burgemeester van Middelburg maakt daarmee een grote kans op een tweede termijn in de Senaat.

VLISSINGEN - Het Nederlandse team dat meedoet aan de Solar Challenge in Zuid-Afrika staat halverwege de race fier aan kop. De 20-jarige Mark Hupkens uit Vlissingen is teamcaptain van het team van Delftse TU-studenten dat meedoet aan het wereldkampioenschap voor zonneauto's. Aanstaande zaterdag is de finish in Kaapstad.

VLISSINGEN - Het Trainingscentrum aan de Buitenhaven van Vlissingen maakt sinds de verzelfstandiging in 2010 een sterke groei door. Zo kwamen er in 2010 10.000 cursisten en zijn dat er nu 15.000 per jaar. Ook de omzet van het trainingscentrum groeide in vier jaar met vijftig procent. Het bedrijf wil geen bedragen noemen uit concurrentieoverwegingen.

NIEUWKERKEN (B) - Twee verdachten van een inbraak in Kloosterzande zijn vannacht aangehouden na een achtervolging tot in België. De politie was getipt dat het duo rond 02.15 uur een deur forceerde van een apotheek aan de Cloosterstraat. Het tweetal werd even later gezien op de rondweg Terhole.

MIDDELBURG - De SP in Provinciale Staten heeft Ger van Unen uit Kloosterzande opnieuw aangewezen als lijsttrekker voor de verkiezingen voor Provinciale Staten volgend jaar. De kandidatencommissie onder leiding van Kees Slager heeft, na gesprekken met alle kandidaten, besloten Van Unen op nummer 1 te zetten.

MIDDELBURG - De ChristenUnie in Provinciale Staten moet op zoek naar een nieuwe partijleider. De huidige fractievoorzitter Paul Colijn heeft besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor de verkiezingen van maart 2015. Eerder al vertrok Arjan Beekman omdat hij wethouder werd in Middelburg.

OOST-SOUBURG - JudoGoes is voor de derde keer op rij verkozen tot leukste sportvereniging van Zeeland. Eind oktober is de landelijke verkiezing en neemt JudoGoes het onder meer op tegen voetbalclub SC Heerenveen en FC Almere. Iedere provincie dingt met één vereniging mee om de prijs.

VLISSINGEN - De artikel 12-status is geen ramp voor Vlissingen maar een oplossing. Dat vindt burgemeester Letty Demmers. De gemeenteraad vindt dat Vlissingen het ministerie van Binnenlandse Zaken om hulp moet vragen bij het oplossen van de financiële problemen van de gemeente. Vlissingen komt dan kort gezegd onder toezicht te staan van het Rijk.

AMSTERDAM - Het platform eerstewereldoorlog.nu is voortaan online. Het is een project van het centrum voor oorlogsdocumentatie NIOD, Huis Doorn en het Openluchtmuseum om de gemiddelde Nederlander meer kennis over de Eerste Wereldoorlog te geven.

OOST-SOUBURG - Gelovige Zeeuwen zijn verdeeld over de nieuwe vertaling van de Bijbel. Vanaf donderdag ligt de 'Bijbel in Gewone Taal' in de winkel. Vooral in streng christelijke kringen wordt deze vertaling niet gebruikt. Andere dominees twijfelen nog.

OOST-SOUBURG - De bijbel is nu ook beschikbaar in 'gewone taal'. Na zeven jaar werken, is er nu een bijbelversie die volgens de vertalers voor iedereen goed leesbaar is. De meest recente vertaling naar moderne taal wordt woensdagavond gepresenteerd door het Nederlands Bijbelgenootschap.