- advertentie -

VLISSINGEN - De film Vuurrood van Isabel Lamberti heeft de Zeeuwse PZC Award gewonnen. Het publiek beoordeelde De Wensmoeder als beste Zeeuwse film. Die is gemaakt door Daphne Koelma en Rein Borcheld.

de stemming

vr 19-09-2014, 15:56

NIEUWDORP - Een jas van de Waffen-SS is zaterdag geschonken aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. De jas was van een Amerikaanse militair die met zijn vliegtuig op 18 september 1944 neerstortte in Heinkenszand.

'S- HEER ABTSKERKE - Op Hoeve Van der Meulen in ’s-Heer Abtskerke is zaterdagochtend de eerste klapbank van Zeeland onthuld. Dat gebeurde tijdens de 'Erfgoeddag in het Landschap'.

VLISSINGEN - Op de Minister Lelystraat in Vlissingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een jongen (17) aangehouden, omdat hij probeerde aan een controle te ontsnappen. Hij had teveel alcohol gedronken en geen rijbewijs bij zich.

NIEUWERKERK - Een man is vrijdagavond rond 22.30 uur gewond aangetroffen op de parallelweg van de N59 bij Nieuwerkerk. Een automobilist, die over de N59 reed, zag in de buurt van de Vissersweg iets liggen. Hij ging terug en vond een gewonde man. Het slachtoffer was nauwelijks aanspreekbaar.

ZOUTELANDE - Zeeland heeft niet langer de hoogste duintop van Nederland. Bij recente metingen in Noord-Holland is gebleken dat een duintop bij Schoorl hoger is.

VLISSINGEN - De zeezwemwedstrijd de Scheldebeker krijgt een vervolg. De wedstrijd in de monding van de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens wordt weer gezwommen in 2019. Frans Reijniers van de organisatie noemt het schitterend en is trots.

VLISSINGEN - Acteur Rutger Hauer heeft vrijdagavond de Grand Acting Award Film by the Sea gekregen. Het filmfestival eert de acteur die doorbrak met de film Turks Fruit vanwege zijn indrukwekkende oeuvre. Hauer arriveerde vrijdagmiddag per helikopter.

GOES - Claudia Brandenburg is de opvolger van Rinus van Riel binnen de Raad van Bestuur van het ADRZ. Van Riel vertrekt in december bij het ADRZ na een interimperiode van iets meer dan een jaar.

AXEL - In Axel en omgeving wordt dit weekend gevierd dat het gebied precies 70 jaar geleden werd bevrijd van de Duitsers. In Axel hebben de Polen daar de beslissende hand in gehad, en daardoor is de band tussen Polen en Axel er één van dankbaarheid en respect..

GOES - Zeeuwse gemeenten en de Veiligheidsregio Zeeland houden woensdagavond 24 september een grote bijeenkomst, voor slachtoffers van de kettingbotsingen op de A58, afgelopen dinsdag. De bijeenkomst is in Theater De Mythe in Goes en start om 19.30. Ook familie en ooggetuigen van de ongelukken zijn welkom.

OUWERKERK - Rijkswaterstaat gaat de regels voor het sluiten van de stormvloedkering versoepelen. Dat is op aandringen van het waterschap. Volgens het schap kunnen dijken rond de Oosterschelde die zijn voorzien van nieuwe steenlagen en begroeiing door hoog water worden aangetast. Dat bleek vrijdag uit de reacties van alle betrokken overheden op een bijeenkomst over het nieuwe Deltaprogramma.

TERNEUZEN - Gezakt zijn voor het gewone examen, maar vandaag alsnog een diploma krijgen. Dit jaar lukte het zeven leerlingen van het Scalda College in Terneuzen. Door deze zomer een speciaal traject te volgen, slaagden ze alsnog voor hun examen. Voordeel is tijdwinst, omdat ze dit jaar alsnog met hun vervolgstudie kunnen beginnen.

Diploma

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland heeft inwoner Peter Lubbers een 'contactbeperking' met ambtenaren opgelegd. Hij mag in het vervolg nog maar met twee ambtenaren contact hebben, omdat hij te veel mails stuurt en te lange gesprekken met ambtenaren voert.

SLUISKIL - Het stoffelijk overschot dat donderdag bij Sluiskil is aangetroffen in het Kanaal van Gent naar Terneuzen is van een man uit het Belgische Gent. De Belg werd sinds zondagavond vermist. De politie vermoedt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.