vr 30-01-2015, 14:20

VLISSINGEN - Vergeten Zeeuwen, zo worden de Brazilianen genoemd wiens voorouders in de 19e eeuw vanuit Zeeland naar Brazilië trokken om een beter leven op te bouwen. Filmmakers Arjan van Westen en Monique Schoutsen maakten er een documentaire over, die zaterdagmiddag in Vlissingen in première ging.

VOGELWAARDE - Het duurt nog twee weken voordat het carnaval losbarst, maar carnavalsvereniging De Vogelpiek staat al op scherp. Een aantal leden van de vereniging gingen op praalwagencontrole.

VLISSINGEN - Een 33-jarige Vlissinger is zaterdagochtend opgepakt omdat hij een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente had mishandeld.

KOUDEKERKE - Een maand lang heeft Caspar Drenth uit Koudekerke iedere dag koud gedoucht. Drenth is één van de tweeduizend deelnemers aan een onderzoek om te kijken of koud douchen gezond is.

SLUISKIL - Bij een verkeerscontrole op de Westkade in Sluiskil heeft de politie vrijdag 301 bekeuringen uitgedeeld. Op de Westkade mag je 80 kilometer per uur rijden. De hoogst gemeten snelheid was 134 kilometer per uur.

OOST-SOUBURG - De gemeenten Sluis, Veere en Noord-Beveland zoeken naar oplossingen voor de problemen met internet in buitengebieden. In Zeeland zijn 12.000 adressen zonder snelle breedbandverbinding. De gemeenten worden ondersteund door provincie en bedrijfsleven.

OOST-SOUBURG - Het merendeel van het amateurvoetbal op zaterdag en zondag in Zeeland is afgelast door het winterse weer. De afgelastingen gelden voor zowel de pupillen als senioren, meldt de KNVB. Vooralsnog zijn de wedstrijden in de top- en hoofdklasse nog niet afgelast.

RILLAND - De A58 bij Rilland in de richting van Vlissingen is vrijdagmorgen urenlang afgesloten voor het verkeer geweest. Door een klapband blokkeerde een vrachtwagen met kraan de rijbaan op de Kreekrakbruggen. De weg is rond 13.30 uur vrijgegeven.

TERNEUZEN - De politie heeft donderdag een grote verkeerscontrole gehouden op de Binnenvaartweg in Terneuzen. Daarbij zijn vijftien auto's in beslag genomen en zestien bekeuringen uitgedeeld.

DOMBURG - Een mogelijke windhoos heeft gisteravond schade veroorzaakt aan zeven huizen in Domburg. Het gaat om een blok huizen in de J.W. Schuurmanstraat. De kapotte dakpannen liggen door de hele straat.

OOST-SOUBURG - Na ruim twee jaar sluit de supermarkt van André en Jeanet Verburg in Waarde. Eind februari houden ze er mee op. Het echtpaar opende de supermarkt als noodwinkel in september 2012.

VLISSINGEN - Een 37-jarige man uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden omdat hij een 36-jarige plaatsgenoot zou hebben bedreigd met een mes.

WOLPHAARTSDIJK - Twee 32-jarige mannen uit Vlissingen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag na een achtervolging aangehouden in Wolphaartsdijk. De mannen hadden inbrekersspullen in de auto liggen.

KAMPERLAND - De politie heeft donderdagmiddag een 76-jarige man uit Kamperland aangehouden voor het doorrijden na een ongeval. De man was vlak daarvoor op de Havendijk tegen een geparkeerde auto gereden.