- advertentie -

OOST-SOUBURG - Wie een gokje wilt wagen op de tweede etappe van de Tour de France krijgt het minste geld terug bij een inzet op Mark Cavendish. Hij is de grote favoriet bij de bookmakers. Voor elke euro die je op hem durft in te zetten, krijg je er slechts twee terug.

de stemming

vr 03-07-2015, 06:30
- advertentie -
- advertentie -

BURGH HAAMSTEDE - Rondom de finish van de Tour de France komende zondag worden allerlei aktiviteiten georganiseerd. Op de Oosterscheldekering wordt het wachtende publiek de hele middag vermaakt.

NEELTJE JANS - De finish op de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans begint steeds meer vorm te krijgen. Ook vrijdag werd er weer druk gebouwd.

ZOUTELANDE - Hulpdiensten hebben vrijdagmiddag bij Zoutelande tevergeefs gezocht naar een vermiste zwemmer. Ze gaan er vanuit dat hij gewoon aan land is gekomen. Een vrouw zag rond half vier een man uit de kust zwemmen.

GOES - Het zijn drukke tijden voor de Zeeuwse slagers. Door het warme weer en de vooruitzichten voor 't komend weekend, verwachten ze dat veel mensen dit weekend gaan barbecueën. Daarom werden er vandaag allerlei voorbereidingen getroffen om te kunnen voldoen aan de grote vraag. Slagerij Kees Schrijver verwacht dat de omzet dit weekend met zo'n 50 procent zal stijgen.

NEELTJE JANS - Wat de komst van de Tour de France allemaal al niet kan bewerkstelligen. Het kunstwerk 'De Kathedraal' van Marinus Boezem, dat naast de finish op Neeltje Jans staat, krijgt voor de Tour-etappe in Zeeland een opknapbeurt.

VROUWENPOLDER - De Haagse politiek lijkt weinig geïnteresseerd in de Zeeuwse etappe van de Tour de France. Er komen zondag geen landelijke bewindslieden naar de finish op Neeltje Jans. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn kregen een uitnodiging, maar lieten deze links liggen.

OOST-SOUBURG - Het is een van de meest gehoorde vragen in aanloop naar de Tour de France van aankomende zondag: 'Waar moet ik gaan kijken?'. Wij doen de volgende vijf suggesties:

MIDDELBURG - Een 26-jarige man uit Dordrecht, die met zijn vader wordt verdacht van de moord op Muzekka Bozkurt in IJzendijke, zou de moord donderdag hebben bekend tegen een gevangenisbewaker. Dat bleek vrijdagochtend tijdens de rechtszaak in Middelburg.

NEELTJE JANS - Het duurt nog drie dagen tot de Tour de France in Zeeland finisht. Toch zijn er nu al verschillende liefhebbers van buiten Zeeland gespot.

KAPELLE - Zondag stroomt Neeltje Jans vol met duizenden toeschouwers voor de Tour de France. Leerlingen van OBS De Moolhoek en OBS Wemeldinge uit de gemeente Kapelle vermaken het publiek op Neeltje Jans met een speciaal animatieprogramma.

OOST-SOUBURG - Neeltje Jans verschijnt zaterdag op een speciaal ontwikkelde postzegel ter ere van de Tour de France. Daarmee schenkt PostNL aandacht aan de wielerwedstrijd die op 4 en 5 juli in Nederland rijdt.

MIDDELBURG - Het nieuwe provinciebestuur gaat bestaan uit twee vertrouwde en twee nieuwe gezichten. Carla Schönknecht (VVD) en Ben de Reu (PvdA) blijven zitten. Nieuwkomers zijn Jo-Annes de Bat (CDA) en Harry van der Maas (SGP). De vier partijen presenteren vrijdag hun plannen voor de komende vier jaar.

VLISSINGEN - Het ontbrak er nog aan bij de Tour-gekte in Zeeland; gele bolussen. Bakkerij Piet Daane ontwierp ze speciaal voor de Tour de France-etappe die zondag op Neeltje Jans finisht.

MIDDELBURG - Het nieuwe provinciebestuur wil de komende vier jaar fors inzetten op economische groei en onderwijs. Ook wordt alles op alles gezet om de wankele financiële positie weer op orde te krijgen. Dat zijn de belangrijkste doelstellingen in de plannen van CDA, VVD, SGP en PvdA voor de komende vier jaar. De plannen zijn te lezen in het coalitieakkoord 'Krachten Bundelen, Perspectief voor Zeeland' (pdf), dat vanochtend is gepresenteerd.