- advertentie -

VROUWENPOLDER - Dagenlang regen en onweer: het deert veel vakantiegangers in Zeeland niet. De familie Tuinder uit Middelburg bijvoorbeeld laat de vakantie niet verpesten door het weer.

do 30-07-2015, 15:16
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - De zomer in Zeeland was de afgelopen dagen niet echt zonovergoten. Eén voordeel: het leverde wel mooie foto's op. We hebben uit de ingestuurde foto's een selectie van elf gemaakt.

THOLEN - De rups van de buxusmot is gesignaleerd op Tholen. De rups van deze vlinder kan buxushagen helemaal kaalvreten. Vroegtijdig ingrijpen kan het ergste voorkomen, maar de verwachting is wel dat de rups zich nog verder door Zeeland verspreid.

VLISSINGEN - Omstanders hebben woensdagmiddag in Vlissingen een 21-jarige man uit Purmerend overmeesterd omdat hij zich agressief gedroeg op de veerboot. Tijdens de overtocht Breskens-Vlissingen sloeg hij mensen en bedreigde hij hen met een kapotgeslagen flessenhals.

VLISSINGEN - Twee jongens van 14 en een meisje van 13 jaar zijn woensdagmiddag door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraakpoging in een woning aan de Irislaan in Vlissingen.

TILBURG - De band Destine stopt ermee. De leden kondigen het einde aan op hun Facebookpagina. Gitarist Hubrecht Eversdijk en toetsenist Laurens Troost zijn uit Zeeland afkomstig.

OOSTERSCHELDE - De eerste oliewissel in de Oosterscheldekering wordt uitgevoerd door Labrujère Staalbouw uit Middelburg. Het bedrijf doet dat in opdracht van Rijkswaterstaat.

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 43-jarige automobilist uit Achtmaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed slingerend op de A58 richting Bergen op Zoom.

OOST-SOUBURG - Als je wil weten of je wel genoeg betaald krijgt voor je vakantiebaan, kun je jouw salaris vergelijken met het minimumjeugdloon. De overheid stelt jaarlijks een minimumloon vast om jongeren te beschermen. Je moet dus tenminste dat bedrag verdienen, meer mag natuurlijk ook.

MIDDELBURG - Hij toerde twee maanden door enkele Amerikaanse staten met een aantal collega's, dj en producer Jaimy Lageweg uit Middelburg. Nu is hij terug in Zeeland met een vracht aan ervaringen. En wat hem betreft is dit nog maar het begin.

IJZENDIJKE - Mensen die een ticket hadden gekocht voor het afgelaste festival Weitjerock in IJzendijke kunnen hun geld terugkrijgen. De organisatie meldt dat ze daarom per brief kunnen vragen.

OOSTERSCHELDE- Rijkswaterstaat is bezig met de eerste oliewissel in de geschiedenis van de Oosterscheldekering. In elk van de 62 schuiven van de kering zitten twee hydraulische cilinders die olie nodig hebben zodat ze open en dicht kunnen.

BURGH-HAAMSTEDE - Jongerencentrum Big S. in Burgh-Haamstede maakt mogelijk een doorstart. Een nieuw bestuur heeft zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Initiatiefnemer Jaco van Nieuwenhuize hoopt dat dat nog invloed heeft, schrijft ie op Facebook.

MIDDELBURG - Twee jonge Zeeuwse filmmakers, Harmen van der Kaaden en Stefano Parinussa, zijn bijna klaar met het filmen van hun eerste korte film. In november is hun film 'Hey' klaar voor het grote publiek.

HANSWEERT - Bewoners van appartementencomplex Sluisburg in Hansweert vinden het maar niets dat hun woningen worden gesloopt. Twee maanden geleden werden ze bij elkaar geroepen en kregen ze te horen dat ze moeten verhuizen.