- advertentie -

ARNEMUIDEN - TOP Arnemuiden heeft zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar de play-offs voor promotie naar de Korfbal League. In Sporthal de Blikken was de ploeg van Arco Goedkoop te sterk voor directe concurrent Deetos Snel. Mede dankzij een ijzersterke tweede helft werd het 30-27.

vr 05-02-2016, 14:50
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

AARDENBURG - In West-Zeeuws-Vlaanderen wordt alleen in Aardenburg carnaval gevierd, maar je hoeft de Aardenburgers niet te vertellen hóe je dat doet.

GOES - Zeeuwse judotalenten hebben vandaag les gehad van Deborah Gravenstijn. De judoka die twee Olympische medailles heeft gewonnen is nu kracht- en conditietrainer. Ze kwam speciaal naar Goes om de Zeeuwse talenten nog verder te helpen.

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man uit Zierikzee betrapt met een gestolen computer achterop zijn fiets. De politie vermoedt dat hij die vlak daarvoor had meegenomen uit een container van de milieustraat in zijn woonplaats.

MIDDELBURG - Roy Hendriksen uit Middelburg gaat volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij Helmond Sport. Dat maakte de Brabantse eerstedivisieclub zaterdag bekend. Helmond Sport wordt de eerste profclub voor Hendriksen als hoofdtrainer.

GOES - De politie heeft vrijdag bij een inval in een woning aan de Nieuwstraat in Goes grote hoeveelheden harddrugs gevonden. In totaal zijn er negen verdachten aangehouden.

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagavond een 36-jarige man uit Vlissingen opgepakt voor het dealen in verschillende soorten harddrugs. Hij werd opgemerkt bij een drugscontrole in de Verkuijl Quakkelaarstraat.

OOST-SOUBURG - De watersportverenigingen Breskens en Wolphaarstdijk zijn toegelaten tot de eredivisie zeilen. Breskens en Wolphaartsdijk zijn de enige twee Zeeuwse ploegen in de nieuwe competitie, die dit jaar van start gaat.

ROTTERDAM - Eredivisionist Groene Ster uit Vlissingen heeft de halve finale bereikt van de KNVB beker in het zaalvoetbal. Groene Ster won vrijdag in de kwartfinale met 5-6 van TPP.

BREDA - Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen tegen een officier van justitie van het arrondissement Zeeland - West-Brabant. De officier, Lucas van Delft, wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar onder een valse naam bij de politie melding heeft gedaan dat mensen van plan waren om hem te liquideren.

TERNEUZEN - Kant-en-klare huizen uit een fabriek. In Terneuzen worden ze gebouwd en in Kwadendamme worden de eerste geplaatst. Het gaat om zorgwoningen van woningstichting R&B Wonen. Het grote voordeel is dat de huizen zeer flexibel zijn en makkelijk en snel verplaatst kunnen worden.

OOST-SOUBURG - Pianist Hannes Minnaar heeft de eerste twee pianoconcerten van Ludwig van Beethoven op cd gezet. De in Yerseke opgegroeide Minnaar maakte de opname met het Orkest van het Oosten onder leiding van Jan Willem de Vriend.

COLIJNSPLAAT - Schrijver en historicus Jan Kuipers noemt de discussie die is ontstaan over het beheer van het Monument voor de Verdronken Dorpen, 'Zeeland op zijn smalst'. Kuipers is expert als het gaat om de verdronken geschiedenis van Zeeland,

GAPINGE - Feest in Gapinge. Het dorp bestaat vandaag op de kop af 800 jaar. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats, waarvan burgemeester Rob van der Zwaag vanavond de aftrap verricht in dorpshuis De Spil.

MIDDELBURG - De aandeelhouders van Delta, de provincie en de dertien Zeeuwse gemeenten, komen woensdag bij elkaar. Dan praten ze over een gezamenlijke actie tegen de forse salarisverhoging van Delta-directeur Arnoud Kamerbeek.