MIDDELBURG - De uitvaart van zijn moeder zag er perfect uit volgens Rob van der Bovenkamp uit Middelburg. De ellende begon pas echt toen de eerste betalingsherinnering op de mat viel, terwijl hij al lang had betaald aan de begrafenisondernemer. De uitvaart werd gedaan door Uitvaartzorg Memoriam Walcheren van het tweetal Pamela B. en Rob K.

Werkwijze

vr 29-05-2015, 06:21

BRESKENS - De vuurtoren in Breskens is vrijdag overgedragen aan de Stichting Vuurtoren Breskens. De stichting gaat de vuurtoren openstellen voor het publiek en gebruiken als educatief centrum en expositieruimte. De toren gaat op 3 juli open voor het publiek.

NIEUWDORP - Het echtpaar Bierens uit Nieuwdorp heeft postuum de Yad Vashem onderscheiding gekregen. Het echtpaar kreeg de bijzondere Israëlische onderscheiding omdat ze in de Tweede Wereldoorlog een Joods meisje op hun boerderij verborgen hielden.

GOES - Op straat en in de tuinen rond het Goese Meer wemelt het momenteel van de muggen De insecten hebben zich massaal genesteld in bomen en struiken. Vooral voor fietsers en wandelaars is het een bron van irritatie. De Goese wijk kampt voor het eerst in het 20-jarig bestaan met een muggenplaag.

ZOUTELANDE - Een balletje slaan op de golfbaan kan al lang, maar een balletje schoppen kan pas vanaf vandaag in Zeeland. In Zoutelande opent de eerste voetbalgolfbaan van de provincie.

MIDDELBURG - De atoomschuilkelder onder het voormalig provinciekantoor aan het Groene Woud in Middelburg blijft behouden. Het gebouw wordt maandag overgedragen aan de HZ, die de kantoren grondig gaat verbouwen om er in de toekomst les te kunnen geven. Afgesproken is dat de atoomkelder intact blijft, inclusief de complete inventaris.

MIDDELBURG - Uitvaartzorg Memoriam Walcheren van Rob K. en Pamela B. uit Middelburg laat een spoor van ellende achter bij veel van zijn klanten. Klanten zeggen dat ze aanmaningen krijgen van rekeningen die het bedrijf namens hen had moeten betalen, maar dat is nooit gebeurd. Er is aangifte gedaan van verduistering van geld.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie heeft voor het maken en verspreiden van kinderporno en mogelijk ontucht 1,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 46-jarige man uit Westdorpe. Het OM wil ook dat de man schadevergoedingen aan de slachtoffers betaalt.

Duizenden afbeeldingen

HOOFDPLAAT - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling donderdagmorgen van een 51-jarige man bij zijn kantoor aan de Westlangeweg in Hoofdplaat. Het slachtoffer zelf kan zich niet veel herinneren van de mishandeling.

TERNEUZEN - Ruim honderd Zeeuwen die in de metaalsector werken zijn vanochtend in de bus gestapt naar Rotterdam om daar actie te voeren voor een betere cao. Het gaat om een stakingsactie van klein- en groot metaalwerkers uit de regio's Zeeland, Rotterdam en West-Brabant.

OSS - Vlissingen kreeg de beste kansen om de wedstrijd tegen OSS'20 te beslissen. Dat vonden trainer Ruud Pennings en aanvoerder Etienne Mallie van de Walcherse club. Het duel in de nacompetitie eindigde in 0-0. Zondag wordt duidelijk of Vlissingen in de race blijft voor promotie naar de Topklasse.

OOSTBURG - Veel jongeren weten niet waar de grenzen van seksueel gedrag liggen. Uit een onderzoek door het college Zorg en Welzijn in Zeeland, het overlegorgaan van Zeeuwse gemeenten en de provincie, blijkt dat vooral de kwetsbare jeugd in de eerste jaren op het voortgezet onderwijs niet goed raad weet met keuzes en gedragsvormen rondom seksualiteit. Een speciale theatervoorstelling moet daarin verandering brengen.

DEN HAAG - Mosselen nabij een munitiestortplaats in de Oosterschelde bevatten niet te veel schadelijke stoffen. Dat concluderen onderzoekers na metingen op drie locaties bij het oude depot in het natuurpark.

WESTKAPELLE - Er komt dit jaar geen Glazen Huis in Westkapelle voor de actie Serious Request. Het evenement drukt te zwaar op de Westkapelse vrijwilligers, laat de organisatie donderdagavond weten.

OSS - In de halve finales van de nacompetitie om promotie naar de Topklasse heeft VC Vlissingen gelijkgespeeld tegen Oss'20. In Oss werd het in het eerste onderlinge duel tussen de twee hoofdklassers 0-0.