- advertentie -

VLISSINGEN - Jonge vissen worden momenteel onnodig vermoord en vernietigd. Dat vinden Zeeuwse Noordzeevissers die op tong jagen. Door de pas ingevoerde aanlandplicht moeten vissers ongewenste bijvangst meenemen naar de havens. 

do 25-08-2016, 14:21

- advertentie -

- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

OOST-SOUBURG - Het duet van Jeroen van Koningsbrugge met Bart van der Weide van Racoon is vrijdag officieel uitgebracht als single. Ze schreven het nummer samen met collega Racoon-bandlid Dennis Huige, eerder dit jaar in Malibu.

OOST-SOUBURG - De Biblioservice bus stopt komende dinsdag voor de allerlaatste keer in Kattendijke. De halteplaats daar komt per 1 september te vervallen. 

WEMELDINGE - De politie heeft een 40-jarige man uit Wemeldinge aangehouden voor een inbraak in zijn woonplaats. De man wilde ervandoor gaan met een gestolen fiets, maar dankzij een politiehond kwam hij niet ver. De hond en zijn geleider vonden hem in een sloot. 

OOST-SOUBURG - Zeeland lijkt de dans te ontspringen als het gaat om de muggenplaag die nu in de rest van het land voor veel overlast zorgt. Dat blijkt uit de meldingen van muggenoverlast op Muggenradar.nl.

MIDDELBURG - Komend seizoen zal hij zo'n 30.000 kilometer afleggen in zijn auto. Mart van Bree woont in het Brabantse Wagenberg en wordt de trainer van Zeelandia in Middelburg. Maar naar eigen zeggen heeft hij 'gelukkig een goede auto'.

THOLEN - Zeeuwse Noordzeevissers hebben het helemaal gehad met de pas ingevoerde aanlandplicht. Daarom gaat een aantal van hen zaterdag richting Rotterdam om te demonstreren. Job Schot uit Tholen heeft de leiding over de actiegroep. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 26 augustus 2016. Dit is in het nieuws in Zeeland:

VLISSINGEN - Wie vandaag een van de Zeeuwse stranden bezocht was niet alleen. In heel Zeeland schoot de temperatuur ruim boven de 30 graden en dat terwijl de schoolvakantie nog aan de gang is. 

OOST-SOUBURG - Het Europese voedselveiligheidsagentschap EFSA gaat onderzoeken welke normen er gesteld moeten worden aan het TTX-gehalte in mosselen en oesters. Dat gebeurt naar aanleiding van de tijdelijke verkoopstop van mosselen en oesters in een deel van de Oosterschelde.

MIDDELBURG - Vanwege de aanhoudende droogte heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) code oranje ingesteld. Dit omdat het risico op natuurbranden groot is. 

COLIJNSPLAAT - Honderden telers en verkopers van uien uit binnen- en buitenland keken en luisterden in Colijnsplaat een hele dag naar de nieuwste snufjes op het gebied van de uienteelt. Het was bij de proefboerderij in Colijnsplaat namelijk weer de nationale uiendag.

SLUISKIL - Ze oefenen zes uur per dag opera-stukken, negro-sprituals, maar ook kerstliedjes.  Mannenkoor Corrente uit Sas van Gent sluit zich deze week drie dagen lang op in een voormalige kerk. Een vrijwillige retraite om het repertoire uit te breiden. Dat is nodig want ook al is het koor nog geen jaar oud; het krijgt steeds meer aanvragen voor optredens.

BRESKENS - Roemrucht waren ze in de vorige eeuw. De One Ton jachten. Voor het eerst in ruim twintig jaar is donderdag weer een wedstrijd gevaren in deze klasse, en wel in Breskens. Het betekende ook de aftrap van het Breskens Sailing Weekend. 

OOST-SOUBURG - Bijna niets is lekkerder dan op een dag als vandaag verkoeling te zoeken in het zwembad. Wie voor verkoeling de zee toch verruilt voor een zwembad, kan het beste in Tholen terecht.  De zwembaden daar, in Tholen en Sint-Maartensdijk, hebben water met de laagste temperaturen: 23 graden.