- advertentie -

ZOUTELANDE - Maar liefst 1492 haalden zaterdag de finish tijdens de 13e editie van de Kustmarathon. Naast het wedstrijdverslag maakte Omroep Zeeland natuurlijk ook een sfeerverslag!

vr 02-10-2015, 14:50
- advertentie -
- advertentie -

Stroom en gas vergelijkenEnergie vergelijker: de meest voordelige leverancier van stroom en gas vind je op Gaslicht.com

 

LIVEBLOG KUSTMARATHON ZEELAND

 

THOLEN - De meeste dieren krijgen op werelddierendag een lekker hapje of een dikke knuffel, maar de dieren op Tholen kregen een nieuwe dierenambulance. De gulle gever is Cok Verhoek.

WEMELDINGE – Op het motorcrossterrein in Wemeldinge is vanmiddag een crosser zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur op het terrein aan de Oude Polderweg. De crosser kwam ten val met zijn motor. Naast twee ambulances en een politieauto kwam ook een traumahelikopter ter plaatse.

MIDDELBURG - Door de dichte mist hadden de NS-bussen zondagmorgen te kampen met flinke vertragingen. Die bussen rijden tussen Roosendaal en Vlissingen omdat er dit weekend aan het spoor wordt gewerkt. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

DOETINCHEM - Bart Nieuwkoop heeft zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Feyenoord gemaakt. De middenvelder uit Tholen begon in de basis in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

KRABBENDIJKE - Twee mannen uit Frankrijk (30 en 38) zijn zaterdagavond op de Oude Rijksweg in Krabbendijke aangehouden met drugs en veel contant geld in hun auto. Omdat het rijgedrag opviel, hielden agenten de auto aan. Daarop bleek dat het Franse kentekennummer in het systeem van de politie staat.

KATS - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegale houseparty op de Zeedijk bij Kats. Niemand werd aangehouden. Het geluid van de houseparty was tot in de omgeving van de Westhavendijk in Goes te horen. Van daaruit kwam een melding binnen van geluidsoverlast.

MIDDELBURG - Een coniferenhaag in de achtertuin van een woning aan de Dauwendaelsestraat in Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag afgebrand. Het ging om een haag van zo'n 9 meter. De brandweer vermoedt dat het gaat om brandstichting.

ZOUTELANDE - Erwin Harmes was gisteren tijdens de Kustmarathon de meest besproken atleet. Dertig meter voor de finish zakte de hardloper uit Middelburg in elkaar en kwam onder begeleiding over de streep. Gisteravond kwam Harmes opnieuw over de finish, maar dan zonder hulp.

OOST-SOUBURG - Fortuna Sittard heeft Peter van Vossen ontslagen. Dat bevestigde de uit Zierikzee afkomstige trainer zondagmorgen in het tv-programma De Tafel van Kees.

AMSTERDAM - In de eredivisie zaalvoetbal heeft Groene Ster de tweede nederlaag op rij geleden. Op bezoek bij koploper 't Knooppunt ging de Vlissingse ploeg met 10-6 onderuit.

ZAAMSLAG - Aan de rand van Zaamslag is een grote landbouwschuur door brand verwoest. De schuur aan de Terneuzensestraat stond leeg en werd gerenoveerd. Bij de brand, die rond zes uur vanochtend ontstond, kwam veel rook vrij. Er lag geen asbest op het dak.

ZOUTELANDE - De eerste wandelaar die de finish van de Wandelmarathon bereikte is Ron Dellebeke uit Oost-Souburg. Hij arriveerde om 13.12 uur in Zoutelande, kort daarna gevolgd door John Alewijnse uit Vlissingen.

ROTTERDAM - Judoka Sam van 't Westende uit Vlissingen heeft zijn nationale titel in de klasse tot 73 kilogram heroverd. In de finale van het Nederlands Kampioenschap won Van 't Westende op ippon van Sam Mekaoui uit Nijmegen.

Ippon

In de eerste ronde versloeg Van 't Westende van Joery Biekmann uit Eindhoven. De 24-jarige judoka bereikte de eindstrijd door in de halve finale dankzij een ippon te winnen van Kenneth Henneveld uit Maassluis.

HOEK - Hoofdklasser Hoek heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op eigen veld was de ploeg van interim-trainer Jacky Lambert met 2-0 te sterk voor ASWH.