TERNEUZEN - De politie heeft maandagochtend in een woning in Terneuzen een vrouw aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Iepenlaan op 16 december 2014.

de stemming

ma 02-03-2015, 15:21

OOST-SOUBURG - Ruim twintig Zeeuwse projecten kunnen de industrie in de provincie duurzaam laten groeien. Dat blijkt uit onderzoek van het samenwerkingsverband van elf bedrijven, het Smart Delta Resources Platform (SDR).

OOST-SOUBURG - De politie waarschuwt Zeeuwse ondernemers in de recreatiesector voor oplichters. Een eigenaresse van een bed&breakfast in Middelburg is door het oog van de naald gekropen. De politie is bang voor meer pogingen tot oplichting.

OOST-SOUBURG - De film over Michiel de Ruyter blijft volle zalen trekken. Sinds de film op 29 januari in première is gegaan, hebben al meer dan een half miljoen mensen de film gezien.

MAARSSEN - In de Korfbal League, het hoogste korfbalniveau van Nederland, zijn dit seizoen twee Zeeuwen actief. Naomi Zuidweg uit Middelburg speelt voor OVVO/De Kroon uit Maarssen en Daan Westmaas uit 's-Heer Hendrikskinderen speelt voor KVS/Maritiem uit Scheveningen. Afgelopen zaterdag speelden ze tegen elkaar.

MIDDELBURG - Stichting DOOR is dringend op zoek naar vrijwilligers. Het budget van de stichting die zorgt voor opvang en begeleiding van ex-gedetineerden is door bezuinigingen gehalveerd van 1,9 miljoen naar 1 miljoen euro voor dit jaar. In anderhalf jaar tijd ging het aantal betaalde krachten van 29 naar 15. Er is vooral gesneden in bureaufuncties.

THOLEN - De Molenvlietsedijk en de Zoekweg in Tholen gaan op de schop. De gemeente gaat op die wegen werken aan de voorzieningen voor fietsers, voetgangers en parkeren.

OOST-SOUBURG - De straal waarin de overheid jodiumtabletten verspreidt om de bevolking te beschermen bij een kernramp of nucleaire aanslag, wordt uitgebreid.

MIDDELBURG - Als er vandaag verkiezingen voor Provinciale Staten zouden zijn, dan wordt het CDA de grootste partij. In een peiling van Maurice de Hond krijgt die partij dan zeven zetels. Het onderzoek van De Hond is gehouden onder 500 Zeeuwen. Opdrachtgever voor de peiling was het CDA zelf.

AMSTERDAM - De Common Linnets hebben een Edison Pop gewonnen voor hun album 'The Common Linnets'. De oudste muziekprijs van Nederland werd maandagavond uitgereikt in Amsterdam.

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) stelt Dolf Roks aan als coördinator opleidingen. Roks wordt daarmee verantwoordelijk voor het technisch beleidsplan. Hij wordt in zijn functie geassisteerd door Wim Ovaa uit Zoutelande, die terugkeert bij de JVOZ.

MIDDELBURG - Alle ophef over de nieuwe watersnoodexperience die bij Neeltje Jans moet komen, had voor een groot deel voorkomen kunnen worden. Dat zegt Peter de Neef, directeur van Theaters aan Zee. Volgens De Neef is bij zo'n gevoelig onderwerp goede communicatie essentieel.

GOES - Met het drinken van de alcoholvrije cocktail 'The Sober Goose' hebben zangeres Marjon van Iwaarden, de Goese wethouder André van der Reest en ZLM-directeur Marinus Schroevers in Goes de start gegeven voor de actie de 'Zeeuwse maand van Nix'. Ruim 400 Zeeuwen hebben zich aangemeld en drinken in de maand maart geen alcohol.

HOOFDPLAAT - De dode geit die vorige week vastgebonden werd gevonden in Hoofdplaat, blijkt gestolen. Dat zegt jeugdagent Petra Pronk, die het dier vorige week ontdekte.

ZEIST - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zich ingeschreven voor de cursus Coach Betaald Voetbal (CBV). Hij heeft van de KNVB een uitnodiging gekregen voor de toelatingstest voor de cursus. Op 16 maart moet De Nooijer in Zeist de test ondergaan. Daarna wordt bekend of hij wordt toegelaten tot de CBV cursus.