- advertentie -

Poepzakjes voor hondenbezitters Reimerswaal

Poepzakjes voor hondenbezitters Reimerswaal

KRUININGEN - Alle hondenbezitters die bekend zijn bij de gemeente Reimerswaal hebben een setje hondenpoepzakjes gekregen. Wie zijn hond uitlaat in de gemeente Reimerswaal moet een schepje of zakje bij zich hebben om de poep op te ruimen.

De gemeente heeft zijn hondenpoepbeleid onlangs aangescherpt. Zo zijn er speciale afvalbakken neergezet en letten toezichthouders beter op.

Foto: Peter Koeman
laatste keer aangepast:
di 15-05-2012, 17:33


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

Rilland. Er zijn ook een paar die mijn konijn niet met rust kunnen laten. Maar daar zorgt mijn hond wel voor en hij doet politie training, niet dat hij bij de poltie komt. Ik heb ook zo'n brief gekregen met zakjes erin, en in de brief stond ook dat het ook leuker (er stond wat anders) was voor de spelende kinderen zodat ze niet in de poep kwamen, ik heb zo van...hallo, hier staan allemaal auto's geparkeerd en er zijn speeltuinen, wil je dat jouw kind in de buurt blijft speel dan met ze mee. Ik zie ook vaak genoeg kinderen alleen uit school komen, maar goed. Plaats iets op die kale grasvlaktes of beter gezegd plant bloemen erin of zo, maar als nog kunnen de katten er wel komen....Katten bezitters zouden ook een brief moeten krijgen met "Als u uw kat niet binnen houd je heb 'm tenslotte als HUISdier en anders gaan we alle katten opspeuren en in asiel plaatsen en daar kan u uw kat op komen halen zo niet dan moeten wij helaas dat beestje in laten slapen" want dat gebeurd gewoon als niemand reageert. Of weet de gemeente alleen maar wie hond(en) heeft/hebben? Beetje zich bezig houden om poep, los eerst alle andere problemen op. Iemands zijn/haar kliko vervangen ofzo nadat het gesmolten is door een brandje, nee moet je ook weer voor aanvragen en is ook niet gratis. Ik kan hier wel een boek gaan schrijven met alle onzin bezigheden. Ze kunnen gewoon niet tegen de waarheid, wij moeten maar onze b.k dicht houden, vrij NL tuurlijk....DE GROETEN!

Die hondenbezitters, die zijn toch wel zindelijk?

Tsss, hondenbelasting mogen ze gerust afschaffen. Zo niet, kattenbelasting, paardenbelasting, konijnenbelasting, hamsterbelasting. Ach laten we het makkelijker maken. We voeren gewoon dierenbelasting in voor iedereen. Wij ruimen altijd alles op en die hondenbelasting is dus alleen maar een discriminerende manier om meer belasting te innen/stelen van de hondenbezitter. Maar ja, wie komt er tegen in opstand want in je eentje verlies je altijd. Al die kattenstrond in onze tuin veroorzaken wel ziektes bij onze honden, maar daar doet de gemeente niks aan!

Graag een oplossing voor het kattenprobleem, heb er hier zo'n 20 in de straat, en de meeste daarvan schijten gezellig mijn tuin onder... Dat zou nog niet het grootste probleem zijn, maar een van de ondieren schijt gewoon lekker op mijn gras, leuk hoor als je kinderen buiten spelen.... kattenbelasting, ik ben voor!

Prima hoor poepzakjes, maar laten we eerlijk zijn, het zijn niet alleen de honden die het e.e.a achterlaten, zou het geen goed idee zijn om de schooljeugd te verplichten een afvalzakje bij zich te dragen om daar hun troep in te doen zodra ze thuis zijn, want die smijten heel wat meer afval weg en dan hebben we het over afval wat jaren nodig heeft om te vergaan terwijl een hondendrol toch wel heel wat sneller weg is. Fiets maar eens een schoolroute van Krabbendijke naar bv Yerseke en kijk dan maar eens in de berm of de sloot, dan heb je het over vuiniszakken vol en dat in een week. Dan zijn er natuurlijk ook nog de gigantische hopen die een paard laat vallen op de fietspaden en de straten binnen de bebouwde kom, bekeur dan ook die eigenaar als hij of zij geen poepzak en schopje bij zich hebben en het laten liggen, bovendien, die kunnen toch paardenbelasting betalen nu we het daar toch over hebben. Bovendien wat is er met het geld van de hondenbelasting gebeurd dat ik al zo'n 30 jaar heb betaald, het zal toch niet zo zijn dat die paar afvalbakken het geld van jaren hondenbelasting hebben gekost.

Ook ik heb ze gekregen en ik ruim de stront op. Maar er moeten meer vuilnisbakken komen. En ik ben wel eens bezig geweest voor een omheind speelplaats voor honden maar je komt er niet doorheen bij de gemeente. En drie keer per dag naar de dijk lopen of rijden is ook belachelijk. Je moet je hond gewoon in de bebouwde kom uit kunnen laten.

Ik laat m'n hond uit en neem mee. 1 : identiteitskaart 2 : riem 3 : poepzakje 4 : extra poepzakje 5 : hondepoep met schepje in speciale afvalbakken 6 : hondepoep met zakje mag in alle afvalbakken 7 : hondewandelkaart mee voor de uitlaatgebieden. Goed dat er regels en overheid is zijn zeker 8 mensen die zich hier mee bezig kunnen houden scheelt weer uitkeringen. Echt die Hollanders kunnen niet meer zelf denken.... best zielig. Wachten liever op orders van hogerhand :)

Ook toevallig, ik kom net uit de tuin als ik dit allemaal lees. Idd ik ben kattenpoep aan het ruimen geweest! Van....? Gaat gemeente Reimerswaal daar ook wat aan doen?

Wij betalen genoeg hondebelasting maar er wordt niet veel mee gedaan. Te weinig afvalbakken, en er mag wel eens een speciale hondeuitlaat terein komen wat goed omheind is.

Ik heb ze gekregen, maar er staan hier te weinig afvalbakken en ze zouden er goed aan doen om een speciale hondeuitlaatveld te maken dat omheind is, we betalen genoeg hondebelasting.

Ja leuk hoor hoeven we dan de hondenbelasting niet meer te betalen? Sukkels. Wanneeer gaan ze dan ook eens een beleid opstellen voor de kattenbezitters. Want als ik mijn hond in de tuin van de buren zou laten schijten heb ik een probleem maar als de 5 katten van de buren bij mij in de tuin zitten moet dat maar als normaal worden beschouwd. En dan nog in en om Reimerswaal is genoeg aan dijken en polder om de hond uit te laten dus hoef je helemaal niet binnen de bebouiwde kom te zijn! Maar de mensen willen tegenwoordig allemaal een hond maar der mee lopen hooooo maar.

Wat een verspilling van gemeentegeld; Alsof hondenbezitters niet zelf zakjes kunnen kopen .bij de action kosten zakjes 0.50 voor een rol van 100!

Heel terecht! Ik heb jaren hondenbelasting betaald maar nooit een cent ervan terug gezien! Op boerderijen e.d. betaalt men het ook. Vreemd, heeft niemand last van. Als het ringrijden is ligt heel de stad onder de paardenstront, word daar ook belasting voor betaald? En over katten wil ik het maar niet hebben...