- advertentie -

Zeeuws-Vlaanderen heeft te weinig eigen vakantiewerkers

Zeeuws-Vlaanderen heeft te weinig eigen vakantiewerkers

OOST-SOUBURG - Uitzendorganisatie Tempo Team heeft ongeveer 45 jongeren naar Zeeland gehaald voor vakantiewerk in de Zeeuws-Vlaamse horeca. Met name de horecaondernemers in Zeeuws-Vlaanderen konden niet genoeg vakantiehulpen vinden. Daarom nemen ze hun toevlucht tot jongeren uit andere delen van het land die voor een paar weken de handen uit de mouwen willen steken.


De werving verliep via de vestiging Oostburg van de uitzendorganisatie, die via internet een oproep had gedaan. Verder kreeg iedereen, die zich ooit voor vakantiewerk had aangemeld bij Tempo Team, een mail met de vraag of ze belangstelling hadden voor vakantiewerk in Zeeuws-Vlaanderen.
laatste keer aangepast:
di 10-07-2012, 18:53


delen:
luister fragment: 

Zeeuws-Vlaanderen heeft te weinig eigen vakantiewerkers

Strengere controle op alcohol onder de 18

Reacties

Horeca is sowieso veel uren draaien voor een hongerloontje, ook al werk je jezelf kapot aan de uren. Die CAO zouden ze beter eens aanpakken. Waarom zou een vakantiewerker net zo veel moeten verdienen als iemand met de papieren ervoor? Ook willen ze liever geld verdienen zonder er wat voor te doen, daar ben ik de laatste jaren wel achter gekomen. Lang leve de leute maar werken ho maar

Werken voor een hongerloon, afwachten of men sowieso wel ooit zijn centen ziet. Bij slecht weer zonder betaling naar huis bij goed weer onbetaalde overuren. De jongeren willen echt nog wel de handen uit de mouwen steken, maar ze zijn niet gek. Moet je eens luisteren bij een 16 jarige wat men moet doen, wat men er voor krijgt en hoe men iedereen behandeld. Een ondernemer die zijn vakantiewerkers eerlijk aanpakt zal na een tijdje een goede naam krijgen bij de jongeren en meer dan genoeg kandidaten hebben. Seal

Misschien moeten die horeca ondernemers die vakantiekrachten niet zo uitbuiten met dat hongerloontje om ze vervolgens veel te lange dagen laten te draaien. Dat zou m.i. al een hoop schelen.