- advertentie -

Zeeuwse fietsenmakers slachtoffer oplichter

Zeeuwse fietsenmakers slachtoffer oplichter

OOSTKAPELLE - Fietsenmaker Robbert Boogaard uit Oostkapelle is slachtoffer geworden van een oplichter en hij is niet de enige fietsenmaker.

Afgelopen maandag kwam een man bij hem in de winkel met het verhaal dat hij zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen en daarom twee elektrische fietsen wilde huren. En dat hij de fietsen misschien cadeau wilde doen aan zijn toekomstige vrouw. Vervolgens ging de man er vandoor en bracht hij de gehuurde fietsen niet meer terug.


Waarschuwing
Een collega uit Domburg is hetzelfde overkomen. Evenals een fietsenzaak in Noord-Brabant.Tijdschrift Tweewieler waarschuwt op zijn website voor de oplichter.

laatste keer aangepast:
za 04-08-2012, 15:42


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Zeeuwse fietsenmakers slachtoffer oplichter

Reacties

Sinds wanneer mag je geen kopie van ID-kaart of paspoort maken? Als de vermeende huurder daar mee instemt, is het volgens mij gewoon o.k.! Ook op camping of bij een hotel gebeurt dat toch? Deze man moet toch zo op te sporen zijn?

Wij hebben dus ook ( of het nou mag of niet ) een kopie gemaakt van het paspoort van deze persoon. Wij nieten dit ook vast aan de huurbon en hebben met deze gegevens aangifte gedaan. Vul de naam in op google en een foto is ook in 3 seconden gevonden. Het lijkt allemaal heel makkelijk dat als je een paspoort kopie hebt om degene te vinden. Zoals mijn collega's van Akkerdaas tweewielers aangeven heeft deze persoon geen vast woonadres. Dit maakt het allemaal wel wat moeilijker wat ik ook wel kan begrijpen. Ik reken er dan ook niet op dat ik mijn fietsen weer zal zien. Waar ik wel op hoop is dat deze man een passende straf krijgt toegewezen als hij opgepakt word. Ik hoop dat veel mensen er ondertussen van weten en er rekening mee houden. Met vriendelijke groet, Robbert Boogaard tweewielers

Een passende straf..... Laat mij maar raden, alle gedupeerde tweewielerzaken zijn hun fietsen voorgoed kwijt, hoeveel zijn het er inmiddels???? Reken dan maar eens uit wat de totale kosten zijn... wat moet hij dan voor straf krijgen? Eerst iedereen de schade vergoeden... dat gaat al niet, van een kale kip kan je niet plukken dus... het zal wel enkele uurtjes schoffelen worden, met een beetje pech voor uw tweewielerzaak, echt er moet eens flink zwaar opgetreden worden tegen dit soort lieden... maar ja... we weten hoe het werkt, morgen is ie weer op straat als hij gepakt wordt, doet me denken aan die kerel die in heel Nederland bij motorzaken ging proefrijden, reed naar huis en verpatste gewoon de motor, de motorzaken hadden het nakijken, echt... ik stop maar, sterkte in ieder geval, zonde dat zo het vertrouwen beschadigd wordt bij vele en dat je bij een proefritje achterop op de fiets mee moet rijden.

We hebben alle gegevens van de desbetreffende persoon dit ligt allemaal bij de politie. Foto's enzovoort. Dus het is afwachten.

Gewoon ( ondanks dat het niet mag te ja of te nee ) gewoon kopieën maken en als mensen dit niet willen hebben ze zeer waarschijnlijk verkeerde plannen!

Ik zat net op de site van Omroep Brabant. Daar hebben ze een foto van de man op Facebook gezet.

Wat een stel domoren. En waarom geen signalement van deze persoon?

Zowel Robbert als wij, en vele andere slachtoffers hebben een duidelijk signalement van de dader. Ook video-opnames en kopieen van paspoort/id kaart. Het grote probleem is dat de dader geen vaste woon/verblijftplaats heeft, dus voor de politie 'niet vindbaar'. Tevens zijn de politiezaken over deze dader niet landelijk gekoppeld, wat betekent dat elke zaak per regio bekeken word. Dat terwijl er door het gehele land onderdemers gedupeerd zijn door Raoul Ferrer Gimeno. Met vriendelijke groet, Akkerdaas Tweewielers (ook gedupeerde)

Ik wens de fietsenmaker veel succes met dit verlies. Weer een harde werker die de pisang is van een klaploper.

Als het niet verboden is om een foto van iemand te maken, dan maar eerst op de foto! Niet terugbrengen wordt dan een stuk minder aantrekkelijk. Wil je niet op de foto, prima, maar dan ook geen fiets. Jammer dat het zo moet. Zeer vervelend voor de hardwerkende fietsenmakers.

Helaas is het verboden om een kopie te maken van iemand zijn pp of rb. Bij mijn vorige werkgever moesten we dit ook, tot bekend werd dat dit verboden is. Bij diefstal, vermissing werd het wel een lastig verhaal, maar je doet er helaas weinig tegen.

Voordat ze iets mee krijgen kopie van de pasport of rijbewijs maken en vastnieten aan de bon waar ze fietsen verhuren en laten tekenen.

Voortaan alleen nog maar laten betalen met creditcard.

In Brabant ook 2 van deze acties