- advertentie -

Oceana zingt EK-themalied 2012

Oceana zingt EK-themalied 2012

Oceana

 

Vandaag is de eerste dag van de sportzomer met de aftrap van het Europees Kampioenschap Voetbal, vanavond in Polen. Het officiële themalied van UEFA Euro 2012 is Endless Summer van zangeres Oceana. Zij komt uit Duitsland maar is bijzonder populair in Polen en Oekraïne, dankzij haar hit Cry Cry uit 2009.

Oceana Mahlmann is een dochter van een Duitse moeder en een dj van het caraïbische eiland Martinique. Mede door haar gemengde afkomst combineert zij in haar muziek allerlei invloeden: het is soul, reggae, hiphop. In Duitsland heeft ze getourd met Peter Fox, de man van die zomerhit Haus am See. Ze heeft samengewerkt met saxofonist Maceo Parker en met haar single Cry Cry heeft ze in diverse Europese landen een hit gescoord. Daarnaast is ze ook actrice en presentatrice.

Gezellig

In het rijtje namen van artiesten die eerder een officiëel voetballied hebben gezongen, staan grote namen. Voor het WK waren dat bijvoorbeeld Shakira, R. Kelly, Anastacia en voor het EK Enrique Iglesias en daarvoor Nelly Furtado. In de hitlijsten is Oceana nog niet terug te vinden, maar aan het clipje zal het niet liggen, want dat ziet er allemaal heel gezellig uit. Oceana gaat ook optreden op het toernooi, voorafgaand aan de finale in Kiev op 1 juli.

delen:


Reacties

Wat heeft zei met Zeeland te

Wat heeft zij met Zeeland te maken?