- advertentie -

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep is het discussieprogramma over het nieuws van de afgelopen week. Met iedere week drie forumleden aan tafel. De presentatie is afwisselend in handen van Koen van Dijen, Ferdinand Koppejan en Marius de Nobel.
 
Zaterdag 25 september
In deze aflevering van Zeeuws Diep kijken we terug op de hoorzittingen over het Sloeweg-debacle. Forumlid Roland de Wit heeft die uit hoofde van zijn statenlidmaatschap van nabij meegemaakt. Ook staan we stil bij de actuele vluchtelingensituatie.en bij wat dat los maakt in Zeeland. Veere buigt zich over kleine ergernissen, zoals overlast door paardenpoep. En de kans bestaat dat twee schilderijen van Rembrandt, als ze kunnen worden aangekocht door het Rijksmuseum, straks ook in Middelburg te zien zullen zijn. Naast Roland de Wit bestaat het forum vandaag uit strafrechtadvocaat Mark Dunsbergen en internetdeskundige Erik Jan Koedijk. De presentator is Koen van Dijen.
 
Zaterdag 19 september
De eerste hoorzitting over de Sloeweg leverde interessante nieuwe inzichten op over wat er politiek is misgegaan bij het aanleggen van de nieuwe weg. De ondernemingsraad van Delta is een handtekeningenactie gestart om het bedrijf te redden van de splitssingswet. In de studio van Zeeuws Diep zitten CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge, ondernemer Anita van Oostrom en internetgoeroe Erik Jan Koedijk om hun niets en niemand ontziende visie op het Zeeuwse nieuws te geven. Presentator is Ferdinand Koppejan.
 
Zaterdag 12 september
De vrijwilligers van de Welkom Winkel in Goes kunnen de enorme drukte nauwelijks aan. De loods van de winkel, waar Zeeuwen spullen kunnen doneren voor asielzoekers, barst bijna uit zijn voegen. Het Rode Kruis opende de Welkom Winkel maandag vlakbij het tijdelijke asielzoekerscentrum. Emergis, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg, in Kloetinge maakt zich zorgen over de steeds jongere kinderen met eetstoornissen. Sinds kort kan Emergis vier kinderen opnemen in een kliniek, maar deze kliniek zit nu al vol. VVV-directeur Patrick Polie, Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme en hoofdredacteur van CTV Zeeland Peter de Jonge praten over het nieuws van de afgelopen week. Presentator is Marius de Nobel.
 
 
Zaterdag 5 september
Jan Schuurman Hess uit Kats wil zelf een veerdienst met veilige boten opzetten voor vluchtelingen tussen Libanon en Turkije. Emergis luidt de noodklok over de zorg aan verwarde mensen. En het regent klachten over het bereik van mobiele telefoons in Zeeland. Internetgoeroe Erik Jan Koedijk, makelaar Mark Faasse en oud-wethouder Marianne Velthuis bespreken het nieuws van de afgelopen week. Presentator is Ferdinand Koppejan. 
 

Zaterdag 29 augustus

Het was de week waarin asielzoekers, Zwarte Piet en gelukkig ook Dafne Schippers het nieuws domineerden. In deze aflevering van Zeeuws Diep bespreken advocaat Mark Dunsbergen, Dick ten Voorde van Economische Impuls en gitarist Kees Wondergem van de Zeeuwse band Surrender over het nieuws van de afgelopen week. Behalve asielzoekers en Zwarte Piet gaat het over een zakenreis van de havenwereld naar de Baltische Staten, de zeer gevaarlijke Molendijk bij Oud-Vossemeer en over de vraag hoe elitair het Zeeland Nazomer Festival eigenlijk is. Presentator is Ferdinand Koppejan.

 

Zaterdag 22 augustus
Een politica die kiest voor haar kind en niet voor een carrière, goed of niet? De Zeeuwse stranden zijn de mooiste van Nederland en de politie houdt mensen met etnische achtergronden eerder aan dan anderen. Wat zeggen de forumleden Narriman el Khattabi, Jan Kuijpers en Roland de Wit daar over? De presentatie is in handen van Marius de Nobel.
 
Zaterdag 15 augustus
In Zeeuws Diep van zaterdag 15 augustus praten we over de ‘foute’ film over Renesse, de problemen in de melkveesector en Duitsers en windmolens. Deze keer drie dames aan tafel: Liliane Schoone, bestuurder bij de FNV, Helma Kotoun, kunstenares en galeriehoudster in Zierikzee en Marianne Velthuis, ook van Schouwen. Zij heeft een adviesbureau, een reisbureau en importeert kunst en ambachtelijke producten uit West-Afrika. Gespreksleider is Koen van Dijen.
 
Zaterdag 8 augustus
Moeten wij Zeeuwen ons meer richten op Vlaanderen? Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen vindt van wel. De laatste jaren zijn door samenwerking met andere Nederlandse provincies en steden overheidsdiensten verdwenen. Een samenwerking met Vlaanderen op bijvoorbeeld economisch terrein zou Zeeland veel meer opleveren denkt Lonink. Denken de forumleden Erik Jan Koedijk, Mark Faasse en Gijsbrecht Gunter daar ook zo over? De presentatie is dit keer in handen van Coen Theuwis.
 
Zaterdag 1 augustus
In Zeeuws Diep van 1 augustus praten forumleden Margot Tempelman, Patrick Polie en Mark Dunsbergen over de Zeeuwse oester. Die wordt in zijn voortbestaan bedreigd door een virus en door de oesterboorder, een beestje dat een gat boort in de schelp van de oester en die leegzuigt. Ook staan ze stil –figuurlijk dan- bij de Molendijk in Oud-Vossemeer op Tholen. De gevaarlijkste weg van Zeeland. Daar gebeuren regelmatige ernstige ongelukken, waarvan sommige met dodelijke afloop. Ook afgelopen week kwam daar een automobilist bij een ongeluk om het leven. En in de drukste week van het toeristische hoogseizoen was het ronduit herfst. Wat betekent dat voor het toeristische imago van Zeeland, en voor de boekingen voor volgend jaar? Tempelman is coördinator kusttoerisme van de HZ, Polie is directeur van de VVV Zeeland en Dunsbergen is strafrechtadvocaat in Middelburg. Hun discussie wordt in goede banen geleid door presentator Koen van Dijen.
 
Zaterdag 25 juli
De haven van Gent wil fuseren met Zeeland Seaports om zo de achtste haven van Europa te worden. En kafka in de polder: de strijd van Mohamed Hassan uit Middelburg voor een bruikbare geboortedatum. In deze aflevering van Zeeuws Diep bespreekt presentator Ferdinand Koppejan het nieuws van deze met deurwaarder Roland de Wit, schrijver Jan Kuijpers en Anita van Oostrom van het platform Made in Zeeland.
 
Zaterdag 18 juli
Deze aflevering kijken we terug op het nieuws van afgelopen week met onder meer de schoolvakanties zijn begonnen en niet alleen de schoolkinderen hebben daar behoefte aan, en uiteraard de band Surrende, bestaat die nou nog wel of niet? De keer met Liliane Schoone van FNV Bondgenoten, Anita van Oostrom, van "Made in Zeeland " en kunstenaar Helma Kotoun.
De presentator van deze aflevering Zeeuws Diep is Marius de Nobel.
 
Zaterdag 11 juli
Toekomstplan over zorg in Zeeland gepresenteerd, komst asielzoekers naar Zeelandhallen in Goes en George van Heukelom neemt afscheid als gedeputeerde.
De forumleden zijn makelaar Mark Faasse, Dick ten Voorde van de Economische Impuls Zeeland en Narriman el-Khattabi, zij is maatschappelijk werker.
De presentator van deze aflevering van Zeeuws Diep is Ferdinand Koppejan.
 
 
Zaterdag 4 juli
Een bijzondere aflevering van Zeeuws Diep die in zijn geheel in het teken staat van hoe Zeeland de komende vier jaar bestuurd gaat worden. CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge, Yara-directielid Gijsbrecht Gunter en oud-Statenlid Johan Robesin geven hun deskundige mening over het coalitieakkoord dat CDA, VVD, SGP en PvdA hebben bereikt. Ook nemen we de vier gedeputeerden onder de loep die de plannen de komende vier jaar moeten gaan uitvoeren. De presentator van deze aflevering van Zeeuws Diep is Ferdinand Koppejan.
 
delen: