- advertentie -

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep is het discussieprogramma over het nieuws van de afgelopen week. Met iedere week drie forumleden aan tafel. De presentatie is afwisselend in handen van Koen van Dijen, Ferdinand Koppejan en Marius de Nobel.

Zaterdag 6 februari 2016

Woedende reacties in Provinciale Staten over de loonsverhoging van directeur Arnoud Kamerbeek van Delta. Meer dan een ton kreeg de topman van het energiebedrijf er vorig jaar bij, waardoor zijn inkomen boven het half miljoen komt. Tenminste één populier op de Binnendijk bij Hoek mag absoluut niet worden gekapt. In de boom groeit een zeldzame maretak. Het tekort op het project Waterdunen is opgelopen tot 6 miljoen euro. Dat staat in een brief van het dagelijks provinciebestuur aan provinciale staten van Zeeland. Forumleden zijn: Peter de Jonge, hoofdredacteur CTV Zeeland, Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme en arts Lianne Holty. Presentator is Marius de Nobel.

 

Zaterdag 30 januari 2016
Het was de week waarin de roep om een tolvrije Westerscheldetunnel opnieuw klonk. En we gaan het hebben over de graaicultuur, de groeiende werkgelegenheid in de bouw en de prachtige Zeeuwse overwinning van Niels Mesu bij de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee deze week. Forumleden deze week zijn: Gijsbrecht Gunter van Yara, muzikant Kees Wondergem en deurwaarder Roland de Wit. Presentator is Ferdinand Koppejan.


 

Zaterdag 23 januari 2016

Het was de week van Melanie Schultz, of misschien juist niet de week van Melanie Schultz. Want ze ging de kerncentrale van Doel controleren, maar daarvan werd gezegd dat  het een wassen neus was. En ze moest het plan om de kust vrij te geven voor bebouwing intrekken. En dat zou zomaar kunnen betekenen dat minister Schultz de meest besproken persoon in deze Zeeuws Diep kan worden. Forumleden deze week zijn: makelaar Mark Faasse, netwerkdeskundige Anita van Oostrom en uitgever Jeroen van ’t Leven. Ferdinand Koppejan is de presentator.

 

Zaterdag 16 januari 2016


De opbrengsten van de aankomst van de Tour-etappe in Zeeland zijn veel lager dan de provincie beweert. Langs het Zeeuwse deel van de Tour-etappe stonden namelijk maximaal zo'n 55-duizend mensen. Dat zijn er 80-duizend minder dan waar de provincie van uit gaat, blijkt uit onderzoek van Omroep Zeeland. Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens is dusdanig verliesgevend, dat de provincie scenario's onderzoekt om de kosten te verminderen. Eén van de mogelijkheden is om te stoppen met de veerdienst en de boten te vervangen door een snelle busverbinding tussen Vlissingen en Breskens.
De forumleden deze keer zijn: Peter de Jonge, hoofdredacteur CTV Zeeland, Erik Jan Koedijk, internetdeskundige en Dick ten Voorde, Economische Impuls Zeeland. Zij praten onder leiding van Marius de Nobel.


Zaterdag 9 januari 2016

 

In Zeeuws Diep van vandaag staan de forumleden stil bij de ongeregeldheden rond de kerncentrale van Doel, vlak over de Zeeuws-Vlaamse grens. Daar zijn de laatste jaren geregeld incidenten. De twee oudste reactoren zijn gebouwd in 1975 en zouden vorig jaar worden gesloten. Maar de Belgische regering heeft besloten ze tien jaar langer open te houden. Er is sprake van haarscheurtjes, een lekkende lasnaad en sabotage. Verder de massale bomenkap op de kop van Schouwen. Staasbosbeheer gaat vierduizend bomen kappen om het oorspronkelijke landschap terug te krijgen. En de Duitse bondskanselier krijgt de Four Freedoms Award. De meningen daarover zijn nogal verdeeld.
De forumleden zijn Dick ten Voorde van Economische  Impuls Zeeland, schoolmaatschappelijk werkster Narriman El Katthabbi uit Goes en schrijver Jan Kuipers uit Kattendijke.

Zaterdag 2 januari 2016

 

In deze aflevering van Zeeuws kijken we niet alleen terug op het nieuws van de afgelopen week, maar we blikken ook vooruit op het jaar wat komen gaat. Internetgoeroe Erikjan Koedijk geeft zijn voorspelling over de trends van 2016. Deurwaarder Roland de Wit analyseert de winkelstraten van 2016. En arts Lianne Holty verwacht komend jaar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van afvalscheiding. Presentator is Ferdinand Koppejan

Oudere afleveringen vind je in het Zeeuws Diep Archief

 

 

delen: