- advertentie -

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep is het discussieprogramma over het nieuws van de afgelopen week. Met iedere week drie forumleden aan tafel. De presentatie is afwisselend in handen van Koen van Dijen, Ferdinand Koppejan en Marius de Nobel.
 
Zaterdag 4 juli
Een bijzondere aflevering van Zeeuws Diep die in zijn geheel in het teken staat van hoe Zeeland de komende vier jaar bestuurd gaat worden. CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge, Yara-directielid Gijsbrecht Gunter en oud-Statenlid Johan Robesin geven hun deskundige mening over het coalitieakkoord dat CDA, VVD, SGP en PvdA hebben bereikt. Ook nemen we de vier gedeputeerden onder de loep die de plannen de komende vier jaar moeten gaan uitvoeren. De presentator van deze aflevering van Zeeuws Diep is Ferdinand Koppejan.
 
Zaterdag 27 juni
De ontpoldering van het oostelijke deel van de perkpolder bij Walsoorden hield de gemoederen deze week in Zeeland flink bezig. In deze Zeeuws Diep bespreken we de emoties die dit oproept, en de haalbaarheid van het plan-Perkpolder. En er wordt teruggekeken op de uitspraken van werkgeversvoorzitter Hans de Boer. Die vindt bijstandsgerechtigden ‘labbekakken’. Dat leidde tot twintig miljoen reacties op internet. De forumleden zijn internetdeskundige Erik Jan Koedijk, hoofdredacteur Aad van der Wouden van de krant Wereldregio en Marianne Velthuis, eigenaar van een adviesbureau in Burgh-Haamstede. Presentatie: Koen van Dijen.
 
Zaterdag 20 juni
Is de eb- en vloedcentrale in de stormvloedkering een gouden vondst of een dure milieuhobby? Zijn ze gek geworden in Den Haag met hun belastingplan of is het een briljante vinding? Dat zijn de twee hoofdonderwerpen in Zeeuws Diep deze week. Forumleden zijn Liliane Schoone van de FNV, internetgoeroe Erik Jan Koedijk en Dick ten Voorde van Impuls Zeeland. Presentatie: Ferdinand Koppejan.
 
Zaterdag 13 juni:
Een schrikbarende toename van het aantal gevallen van huidkanker in Zeeland en de opmars van de medische centra zijn de hoofdonderwerpen in deze aflevering van Zeeuws Diep. Maar ook het masterplan voor Breskens, met de bouw van 400 appartementen in een gebouw van 51 meter, komt aan bod. Forumlid Mark Dunsbergen (strafrechtadvocaat) vindt het onbegrijpelijk dat er weinig animo is om politievrijwilliger te worden. En forumlid Kees Wondergem (Surrender) trekt van leer tegen de hondenbelasting. Presentatie: Koen van Dijen.
 
Zaterdag 6 juni:
De verkeerschaos die donderdagmiddag onstond bij de Westerscheldetunnel na een ongeluk zorgde voor een opstopping van meer dan vijf uur. En de overlast van damherten in dorpen op Schouwen-Duiveland en Walcheren. Dat zijn onder meer de onderwerpen die aan de orde komen. De forumleden zijn Anita van Oostrom ( Made in Zeeland), Roland de Wit (Incassobureau en Statenlid van de PVV) en Peter de Jonge (hoofdredacteur CTV Zeeland). Presentatie: Marius de Nobel.
 
Zaterdag 30 mei:
De zittende gedeputeerden van het dagelijks provinciebestuur in Zeeland lagen deze week onder vuur tijdens een debat over het Sloeweg-debacle, maar hebben het toch gered. Forumleden Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme, hoofdredacteur Aad van der Wouden van Wereldregio en makelaar en statenlid Mark Faasse vertellen wat ze daarvan vinden. Ook de misbruikzaak rond een boedhistische monnik in Middelburg, de aantrekkende economie, de marketing van de Zeeuwse mossel en de Zeeuwse ziekenhuizen komen aan de orde in deze Zeeuws Diep. Presentatie: Ariane Lafort.
 
 
Zaterdag 23 mei:
Het ADRZ maakte deze week bekend af te zien van de bouw van een nieuw ziekenhuis in Middelburg. In plaats daarvan wordt het huidige ziekenhuis in Vlissingen verbouwd en verbeterd. Vanwege bezuinigingen verdwijnen er bij de vestiging in Goes honderd banen. En als klap op de vuurpijl eist zorgverzekeraar CZ het vertrek van ADRZ-topman Van Eck. Voor de verbouwing in Vlissingen denkt de Zeeuwse ondernemer Van Koeveringe miljoenen op te halen via crowdfunding. Maatschappelijk werker Narriman El-Kathabbi, directeur Patrick Polie van de VVV Zeeland en eigenaar Roland de Wit van een incassobureau geven hun visie op de ontwikkelingen bij het ADRZ. In deze aflevering ook vreugde over de openng van de Sluiskiltunnel en een terugblik op het bezoek van het Koningspaar aan Zeeuws-Vlaanderen. Presentatie: Koen van Dijen.
 
Zaterdag 16 mei
Provinciale staten maakten deze week ruzie over de vraag of, behalve de afgetreden Kees van Beveren, andere gedeputeerden ook wisten van het Sloeweg-debacle. De problemen zijn openbaar gemaakt na de statenverkiezingen terwijl achter de schermen allang duidelijk zou zijn geweest dat Zeeland minstens 20 miljoen extra kwijt is aan de Sloeweg, door een reeks fouten en blunders. Forumleden zijn deze week schrijver Jan Kuipers, internetdeskundige Erik Jan Koedijk en Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland. Op de vraag of de resterende gedeputeerden moeten opstappen, reageren ze verschillend. De forumleden praten ook over jong ondernemerschap in Zeeland en een experiment van de Zeeuwse woningbouwvereniging RWS om ijsblokken in te zetten voor verwarming van woningen. Net als het besluit van de gemeente Middelburg om het bombardement op de stad van 17 mei 1940 niet te herdenken, tot woede van forumlid Jan Kuipers. Presentatie: Ariane Lafort.
 
Zaterdag 9 mei
Begin mei staat in het teken van dodenherdenking en Bevrijdingsdag en daar kijken we deze uitzending op terug. En de forumleden zich uitspreken over de veroordeling van een vrachtwagenchauffeur die een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt terwijl hij aan het whatsappen was. Daarnaast aandacht voor het Sloewegdrama en de Tour de France. Forumleden vandaag zijn Anita van Oostrom van de lobbyclub Made in Zeeland, Liliane Schoonen van de FNV en gitarist Kees Wondergem van de band Surrender. De presentatie is in handen van Ad Hagesteijn.
 
Zaterdag 2 mei
 
De rechtszaak tegen de Duitse hooligans, die tekeer gingen in Renesse is in deze Zeeuws Diep één van de onderwerpen die wordt besproken. Net als Koningsdag nieuwe stijl, waarbij Willem-Alexander heeft gekozen voor een zakelijker aanpak van het fest. Maar ook de N62, de Sloeweg tussen de A58 en de Westerscheldetunnel, houdt de gemoederen bezig. De provincie moet na de ontdekte miljoenenverliezen nu kiezen of ze een sobere versie van de weg wil, die goedkoper is...of kiest de provincie toch voor de duurste versie, die wellicht toch het meeste perspectief biedt voor de toekomst. Forumleden zijn deze keer hoofdredacteur Peter de Jonge van het Zeeuwse tv-station CTV, internet-autoriteit Erik-Jan Koedijk en Gijsbrecht Gunter, woordvoerder van Yara en de Zeeuwse uiensector, en ook nog raadslid in de gemeente Borsele die aan den lijve de problemen met de vernieuwde A58 ondervindt. Presentatie: Ariane Lafort.
 
Zaterdag 25 april
 
Dagelijks provinciebestuurder Kees van Beveren houdt de eer aan zichzelf. Voor de miljoenenoverschrijding in de verbreding van de Sloeweg is hij politiek verantwoordelijk en daarom trok hij gistermorgen zijn conclusies. Zijn aftreden en het debacle met de Sloeweg zelf staan vandaag centraal in Zeeuws Diep. En dit is ook de week waarin Zeeland twintig jaar internet heeft. Dat is een feestje waard, maar die digitale snelweg heeft ook zo zijn keerzijde. Aan tafel vandaag Mark Dunsbergen (advocaat). Narriman el-Kathabbi (maatschappelijk werker) en Roland de Wit (statenlid en irecteur incassobureau). De presentatie is in handen van Ad Hagesteijn.
 
Zaterdag 18 april
 
EPZ de eigenaar van de kerncentrale in Borsele heeft het onderzoek naar de haarscheurtjes in het reactorvat openbaar gemaakt, ervan uitgaande dat hiermee de voortdurende vragen over het reactorvat verstommen. Windsurfers trekken ten strijde voor het behoud van de wind op hun surfplek aan de Brouwersdam. En een grote groep Duitse jongeren zet de boel op stelten in Renesse. Dat en meer bespreken we in Zeeuws Diep van vandaag. Met aan tafel Marianne Velthuis, voormalig PvdA-wethouder Van Tholen maar nu actief met het organiseren van reizen in westelijk Afrika, makelaar en politicus Mark Faasse en Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland. De presentatie is in handen van Ad Hagesteijn.
 
 
Zaterdag 11 april
De golf van geweld tegen medewerkers in het openbaar vervoer bereikte deze week ook Zeeland. Een buschauffeur in Goes werd uitgescholden, bespuwd en haar telefoon werd kapotgetrapt door een boze reiziger. Wat bezielt zulke mensen en wat kunnen we er aan doen? De politie roept meer Zeeuwen op om zich aan te melden voor Burgernet. Nu doen er 20.000 Zeeuwen mee maar de politie kan nog wel meer oren en ogen gebruiken. En over de politie gesproken, die voert ook actie voor een nieuwe cao. Maar die acties zorgen voor steeds meer ergernis bij mensen. Dat zijn de onderdelen van een half uur stevige discussie en gepeperde opinies in Zeeuws Diep. Forumleden zijn hoofdredacteur Aad van der Wouden van de Schouwse krant Wereldregio, zanger Kees Wondergem van de Zeeuwse band Surrender en schrijver Jan Kuipers. Presentator is Ferdinand Koppejan.

 

Zaterdag 4 april
 
In deze Zeeuws Diep horen we forumleden Erik Jan Koedijk, internetdeskundige, Roland de Wit, eigenaar van een incasso-bureau en PVV-statenlid en Gijsbrecht Gunter, woordvoerder van Yara en de Zeeuwse uiensector. Ze verbazen zich over de aankondiging van de provincie, dat fors gesnoeid moet worden in de aanleg van de vernieuwde N62, de Bevelandse weg naar de Westerscheldetunnel. Het budget voor deze aanleg dreigt met 30 tot 40 procent te worden overschreden, waardoor de uitvoering veel soberder zal worden, terwijl het project juist is aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te vergroten. Ook praten ze over de Passion, die deze week vanuit Enschede werd uitgezonden. Vlissingen wees de Passion af, vanwege geldgebrek....onbegrijpelijk, vindt met name Erik Jan Koedijk. Ook de start van het nieuwe landbouwseizoen, de prijzen van winkelpanden in de binnensteden en de commotie rond het ADRZ, die door te weinig geld in kas salarissen niet meer zou kunnen uitbetalen, passeren de revue in deze Zeeuws Diep. Presentatie: Ariane Lafort. .
 

 

Zaterdag 28 maart
 
Meer dan honderd Zeeuwen zijn ongewild in de greep van drugskartels gekomen. Door de discussie over de teruglopende thuiszorg wordt de roep om de maatschappelijke dienstplicht groter, windmolenparken voor de Zeeuwse kust en de zin en onzin van de energielabels voor huizen. Dat zijn deze week de onderwerpen, waarover de forumleden met elkaar in discussie gaan. En dat zijn Liliane Schoone van de vakbond FNV, hoofdredacteur Peter de Jonge van CTV Zeeland en VVV-directeur Patrick Polie.
 

 

Zaterdag 21 maart
 

De provinciale statenverkiezingen van deze week zijn natuurlijk onderwerp van gesprek in deze Editie van Zeeuws Diep. Aan tafel zitten deze keer forumleden Marianne Velthuis, oud-wethouder voor de PvdA op Tholen, Roland de Wit, eigenaar van een incassobureau en makelaar Mark Faasse. Zowel Faasse als De Wit zijn voor respectievelijk Zeeland Lokaal en de PVV in provinciale staten gekozen, dus zij laten als kersvers statenlid hun licht schijnen over onder meer de lage opkomst bij deze statenverkiezingen en het nut van waterschaps-verkiezingen en onjuiste prognoses. Marianne Velthuis moest deze week met pijn in het hart zien hoe haar partij PvdA flink verloor. Maar naast de verkiezingen komen ook de strenge regels van de KredietUnie Zeeland aan de orde, net als de zorgen van de Nationale Ombudsman over kinderen die op geen enkele basisschool terecht kunnen omdat ze bijvoorbeeld psychosociale problemen hebben en niet hanteerbaar zijn in de klas.

 

Presentatie: Ariane Lafort.
 
Zaterdag 7 maart
 
De omstreden seksrabbijn Eliezer Berland is met 200 van zijn volgelingen neergestreken in Heinkenszand. Het joodse gezelschap zorgde voor veel ophef en overlast. Forumleden Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland, Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme en verpleegkundige Narriman el-Kathabi discussiëren erover in de studio. Verder liepen de gemoederen deze week hoog op over een watersnoodattractie op Neeltje Jans. Onderwerpen die garant staan voor een half uur verbaal vuurwerk op de radio.
 
Presentatie: Ferdinand Koppejan
 
Zaterdag 28 februari

Zeeland moet 84 miljoern euro investeren in het onderwijs in de provincie; om de economie in Zeeland in de toekomst overeind te houden. Forumleden Mark Faasse, makelaar en gemeenteraadslid, schrijver Jan Kuipers en incassobureau-eigenaar Roland de Wit praten over dit onderwerp. Ook het bezoek van minister Edith Schippers van Volksgezondheid en PVV-leider Geert Wilders aan Zeeland passeren de revue. De meningen over de nieuwe attractie van waterpark Neeltje Jans, waarbij bezoekers de Watersnoodramp kunnen 'herbeleven', kan rekenen op verdeelde reacties in deze editie van Zeeuws Diep.

Presentatie: Ariane Lafort. 


Zaterdag 21 februari

 
Is er in Zeeland plek voor 2.200 nieuwe vakantiewoningen, mag je een aparte afdeling van gereformeerde ouderen in een zorgcentrum een refokalifaat noemen en moet het reactorvat van de kerncentrale in Borssele helemaal onderzocht worden op de aanwezigheid van haarscheurtjes. Dat zijn de vragen die vandaag centraal staan in Zeeuws Diep. En voor de beantwoording zijn in de studio: makelaar Mark Faasse (ook raadslid op Noord-Beveland en kandidaat-statenlid), Anita van Oostrom van de lobbyclub Made in Zeeland (en sinds kort ook in de uitzendbranche werkzaam) en muzikant Kees Wondergem. De presentatie is in handen van Ad Hagesteijn.
 
 
Zaterdag 14 februari
 
 
Wordt Zeeland een bolwek van de Socialisitsche Partij. Uit een peiling van Omroep Zeeland blijkt dat als er deze week verkiezingen zouden zijn gehouden voor Provinciale Staten, dat de SP dan de grootste zou zijn. Hoe zou Zeeland eruit zien als de SP aan de macht komt? Ook de open zenuw in de Zeeuwse samenleving, de ziekenhuiszorg, komt aan bod. Aanleiding: de oproep van de meest invloedrijke Zeeuw Henk van Koeveringe aan Zorgsaam en ADRZ om in het belang van de patient nu eindelijk eens te gaan samenwerken. Dat en meer staat garant voor een half uurtje verbaal vuurwerk en knallende opinies op de radio.
 
Forumleden: Peter de Jonge (hoofdredacteur van CTV Zeeland), Erik Jan Koedijk (internetdeskundige) en Lilian Schoone (FNV-bestuurder). Presentator is Ferdinand Koppejan.
 
Zaterdag 7 februari
In Zeeuws Diep de ziekenhuiszorg, of is het meer een ziekenhuisoorlog. Het ADRZ en Reumazorg Zuid West Nederland liggen met elkaar in de clinch. Het ziekenhuis zou weigeren om patiëntendossiers over te dragen. Verder de Zeeuwse wegen. De provincie heeft geen geld meer voor het onderhoud van de wegen. Moeten we ons zorgen maken? En boerin Bertie, die het niet netjes vindt dat de media haar financiële situatie op straat gooien. Heeft ze gelijk of moet je dan maar niet meedoen aan een programma waar 4 miljoen mensen naar kijken?

Te gast vandaag zijn Aad van der Wouden, hoofdredacteur van de krant Wereldregio op Schouwen-Duiveland, Marianne Velthuis, oud-wethouder van Tholen en Margot Tempelman van het Kenniscentrum Toerisme.
 
Presentatie: Martijn Katsman
 
 
Zaterdag 31 januari
 
Het ontbreekt in de ziekenhuiszorg aan visie en leiderschap en die zijn nodig om het hoofd boven water te houden. Dat is de belangrijkste conclusie van 'verkenner' Jos de Beer. Volgens De Beer moeten zorgverzekeraars hun verantwoordelijkheid nemen en de kar gaan trekken.
Verder deze week in Zeeuws Diep aandacht voor de actie van Tarik Z. donderdagavond bij de NOS en de film Michiel de Ruyter, die deze week in première ging.
Forumleden zijn Narriman el-Kathabbi (maatschappelijk werker), Mark Dunsbergen (advocaat) en Patrick Polie (VVV). De presentator is Ad Hagesteijn.
 
Zaterdag 24 januari
Deze week met Dick ten Voorde met Economische Impuls Zeeland, schrijver Jan Kuipers en Gijsbrecht Gunter, woordvoerder van Yara.
 
We gaan het vandaag hebben over de lage brandstofprijzen. Iedereen lijkt er blij mee te zijn, maar er wordt al gesproken over een olieoorlog. Saudie-Arabië, Rusland en de Verenigde Staten willen alledrie de grootste olieproducent zijn. En wat betekent het voor de schatkist, die miljoenen euro's misloopt. Verder het energielabel dat  je van de overheid krijgt en aangeeft hoe energiezuinig je huis is en een politieke partij die kandidaten zoekt bij het UWV.
 
Presentatie: Martijn Katsman
 
 
Zaterdag 17 januari

Zeeland stond deze week in het teken van de Rode Leeuw, verdwenen uit het nieuwe logo van de provincie Zeeland. Het telefonische reactieprogramma Zegt U 't Maar stond er bol van.... Forumleden Roland de Wit, eigenaar van een incassobureau, Liliane Schoone van de FNV en Kees Wondergem van de Zeeuwse band Surrender buigen zich over de commotie. Ook de terroristisch aanslagen en de arrestaties in het Belgische Verviers, slechts tientallen kilometers van Maastricht, en de robotisering in de Zeeuwse industrie komen aan bod. En kijken onze forumleden naar Boer Zoekt Vrouw? Presentatie: Ariane Lafort.
Zaterdag 10 januari

Veel aandacht in Zeeuws Diep voor de aanslag in Parijs en de twee daaropvolgende gijzelingen in en dichtbij de Franse hoofdstad. Met als resulaat twintig doden, waaronder de drie daders. Ook praten we onder meer over de verduurzaming van huurwoningen op Tholen, de strijd van de Goese burgemeester René Verhulst tegen de 'vind-ik-leukdemocratie' en het fenomeen nieuwjaarsreceptie. Forumleden deze week zijn Anita van Oostrom (Made in Zeeland), Mark Faasse (makelaar) en Peter de Jonge (hoofdredacteur CTV). De presentatie is in handen van Ad Hagesteijn.
 
 
Zaterdag 3 januari


De eerste Zeeuws Diep van dit jaar. Ook in 2015 discussieren we elke zaterdagmiddag over het nieuws van de afgelopen week. Het komende half uur gaan we het hebben over vuurwerk. Moet er een algeheel verbod komen? Verder de veranderingen in de zorg en stakingen. Te gast zijn vandaag social media expert Erik Jan Koedijk, Patrick Polie, directeur van VVV Zeeland en kunstenares Helma Kotoun.
 
Presentatie: Martijn Katsman
 
 
Zaterdag 27 december

Het ADRZ staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie. Goed nieuws voor het geplaagde ziekenhuis; maar hoelang zal de negatieve berichtgeving aan het ziekenhuis blijven kleven? De drie forumleden van deze laatste Zeeuws Diep van 2014 - Erik Jan Koedijk, Aad van der Woude en Jan Kuipers - proberen deze vraag te beantwoorden. Ook de broodnodige samenwerking tussen voortgezette scholen in Zeeland, de nieuwe vuurwerkregels en de mogelijk omstreden straatnamen in een nieuwe Middelburgse woonwijk passeren de revue. Erik Jan Koedijk adviseert ondernemingen op het gebied van nieuwe media, Jan Kuipers is schrijver, terwijl Aad van der Woude hoofdredacteur is van de krant Wereldregio op Schouwen-Duiveland. Presentator van deze Zeeuws Diep is Ariane Lafort.
Zaterdag 20 december

Waar gaat het heen met Terneuzen? Na een periode van relatieve rust laaide de vete tussen twee rivaliserende groepen weer op. Twee schietpartijen met een dode en een zwaargewonde zijn daarvan tot dusver het resultaat. In een deel de stad is inmiddels het preventief fouilleren ingevoerd, maar de vraag is of dat afdoende is. Verder in deze Zeeuws Diep de sluiting van brandweerposten en politiebureaus en de kerstcrisis in Den Haag. Forumleden zijn de maatschappelijk werker Narriman el-Khattabi, Margot Tempelman van het Kenniscentrum Toerisme en Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland. De presentator is Ad Hagesteijn.
 
 
Zaterdag 13 december
Het was bijltjesdag gisteren bij ZorgSaam. 261 medewerkers kregen te horen dat ze worden ontslagen. Verder was Tholen landelijk nieuws, vanwege de aanstelling van drie weigerambtenaren net voordat er een wet wordt aangenomen die dat verbiedt. En blijft de PZC een Zeeuwse krant of gaat de krant op in het AD? Te gast zijn Kees Wondergem van Surrender, Roland de Wit, eigenaar van een incassobureau in Zeeland en kunstenares Helma Kotoun.
 
Presentatie: Martijn Katsman
 
 
Zaterdag 6 december
 
Anita van Oostrom van de lobbyclub Made in Zeeland, makelaar en politicus Mark Faasse en FNV-bestuurder Lilian Schoone zitten deze Zeeuws Diep aan tafel. Ze praten onder meer over Sinterklaas, over de schietpartij in Terneuzen die voortvloeit uit een al jaren durende strijd tussen twee groepen in de stad, en de bedreiiging van Zeeuwse politici.
 
Presentatie: Ariane Lafort
 
Zaterdag 29 november
Maandag kwam er eindelijk duidelijkheid over het busvervoer in Zeeland. Al voor de zomer gaf de provincie aan vanaf 14 december 2014 voor tien jaar met Connexxion in zee te willen. Maar door allerlei rechtszaken gaat dat niet lukken. De nieuwe dienstregeling gaat nu in op 1 maart. Maar Connexxion wilde daarvoor wel extra geld en daarom heeft de provincie nog eens 2,5 miljoen euro bezuinigd op het busvervoer.

Het rommelde ook deze week weer bij ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. De ondernemingsraad zegde het vertouwen op in de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht, maar trok dat later weer in. En een van de directeuren gaf aan over een paar maanden op te stappen als gevolg van de onrust.
 
Provinciale Staten maken zich grote zorgen over de jeugdzorg na 1 januari omdat Juvent 50 voltijdsbanen schrapt. Dat is het gevolg van het overhevelen van de zorg van de provincie naar de gemeenten. Inmiddels lopen de wachtlijsten weer op. Jarenlang was er geen sprake van een wachtlijst, maar nu moeten tientallen Zeeuwse jongeren weer wachten op de zorg waar ze recht op hebben.
Onbegrip bij veel mensen over lage straffen voor veroorzakers van dodelijke ongevallen.
 
Over deze onderwerpen kruisen drie panelleden in Zeeuws Diep de verbale degens. Deze week zijn dat Roland de Wit, Peter de Jonge en Erik Jan Koedijk. Presentator is Ferdinand Koppejan.
.
Zaterdag 22 november

Laat de discussie maar losbarsten moet dagelijks provinciebestuurder George van Heukelom gedacht hebben bij zijn uitspraak, dat het busvervoer weer een overheidsdienst moet worden. De marktwerking is volgens hem mislukt en de gebruiker van de bus is daar de dupe van. En natuurlijk kunnen we deze week niet om de vogelgriep heen. Ligt het aan de intensieve manier waarop we pluimvee houden of is een uitbreek van vogelgriep niet te voorkomen? Verder deze week aandacht voor de besteding van WMO-geld in de gemeente Kruiningen, het opheffen van (weer) een baisschool op Schouwen-Duiveland en de zorg voor onze ouderen. Forumleden zijn Margot Tempelman (Kenniscentrum Kusttoerisme, Aad van der Wouden (hoofdredacteur Wereldregio) en Jan Kuipers (auteur). De presentator is Ad Hagesteijn.
 
Zaterdag 15 november
 
 
In deze Zeeuws Diep zitten forumleden Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland, Gijsbrecht Gunter van Yara en advocaat Mark Dunsbergen aan tafel. Het is de zaterdag van de intocht van Sinterklaas in Gouda, en dus dan het onderwerp Zwarte Piet niet ontbreken. Ze praten ook over onder meer de ontslaggolf in de zorg, de sluiting van Philips in Terneuzen en drugsoverlast rond coffeeshops. Sinds de invoering van het zogenoemde ingezetenencriterium, waarbij alleen softdrugs aan Nederlanders verkocht mogen worden, leidt tot toenemende illegale handel voor en met buitenlandse drugstoeristen. Tot grote ergernis van de omwonenden.
 
Presentatie: Ariane Lafort.
 
Zaterdag 8 november
 
 

 

 

Op de open dag van Omroep Zeeland een discussie over de regionale journalistiek. Hoe ziet de toekomst er uit? Wat maakt de regionale journalistiek belangrijk? De discussie wordt gevoerd door vier hoofdredacteuren. Peter Jansen van de PZC, Aad van der Wouden van Wereldregio, de krant van Schouwen-Duiveland, Peter de Jonge van CTV Zeeland en Edwin de Kort van Omroep Zeeland.
Presentatie: Martijn Katsman
 
Zaterdag 1 november
De week begon met een hoop paniek. In Vlissingen liep een verwarde man rond. De politie schoot hem in zijn been, terwijl hij mogelijk explosieven bij zich had. Was de paniek terecht en welke rol heeft Twitter hierin gespeeld. Verder komt het openbaar vervoer langs, want er gaat met name in het busvervoer veel veranderen, vooral als je in een klein dorp woont. En het provinciebestuur voelt er niks voor om de Zeeuwen via een referendum mee te laten praten over belangrijke zaken. Zou dat wel moeten? Te gast zijn social-media expert Erik-Jan Koedijk, Anita van Oostrom van de lobbyclub Made in Zeeland en Patrick Polie, directeur van VVV Zeeland.
Presentatie: Martijn Katsman
 
Zaterdag 25 oktober
Duizend euro per maand als je in Zeeuws-Vlaanderen wilt komen werken. Een wethouder die op zondag aftreedt omdat hij zijn ambities niet kan waarmaken. En hoe Zeeuws is de Zeeuwse etappe in de Tour de France van 2015? Forumleden zijn: Liliane Schoone van vakbond FNV, CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge en Surrender-zanger Kees Wondergem. Zij staan garant voor een half uur verbaal vuurwerk uit je radio. Presentatie: Ferdinand Koppejan
 
Zaterdag 18 oktober
Hoe moeten we straks het Sinterklaasfeest vieren, mag een wethouder weigeren de regenboogvlag te hijsen en moeten we wel of niet verplicht worden orgaandonor te worden? Ziedaar drie vragen waar de forumleden Anita van Oostrom (Made in Zeeland), Roland de Wit (Incassobureau) en Mark Faasse (makelaar) antwoord op mogen geven. En daarnaast kunnen we niet heen op het schrappen van 288 banen bij ZorgSaam in Terneuzen. En ook de kritiek op Jeugdzorg in de zaak van een mishandeling van een driejarig meisje door haar stiefvader en de concurrentie in de taxibranche komt aan de orde deze week. De presentatie is in handen van Ad Hagesteijn.

 

 

 

 

 

 

delen:


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden