- advertentie -

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep

Zeeuws Diep is het discussieprogramma over het nieuws van de afgelopen week. Met iedere week drie forumleden aan tafel. De presentatie is afwisselend in handen van Koen van Dijen, Jan Vogel en Marius de Nobel.

 

Zeeuws Diep 28 mei 2016
In de uitzending onder meer de perikelen rondom de komst van vluchtelingen naar Breskens en het venten van drankjes en hapjes op het strand van Vlissingen. De forumleden zijn Anita van Oostrom van Made in Zeeland, muzikant Kees Wondergem en Jeroen van 't Leven, directeur-uitgever van WerelsRegio. De presentatie is in handen van Marius de Nobel.

Zeeuws Diep 21 mei 2016
In deze uitzending onder meer de asielzoekers die misschien naar Breskens komen en de gemoederen in het dorp bezighouden en eigenaar Hedwigepolder zegt dat gemeente Hulst geld heeft gekregen om protest tegen ontpolderen de kop in te drukken. De forumleden zijn Lianne Holty, arts te Zierikzee, Mark Faasse, makelaar en Dick ten Voorde, directeur Economische Impuls Zeeland. De presentatie is in handen van Marius de Nobel.


Zeeuws Diep 14 mei 2016
In deze uitzending kijken we terug op het niet halen van de deadline voor extra asielzoekerscentra, eenzaamheid in Zeeland en het aanpakken loslopende honden. De forumleden zijn deze uitzending Narraman El Katthabi (maatschappelijk werker en budgetbeheerder), Gijsbrecht Gunther (directielid bij Yara) en Erikjan Koedijk (social media-expert). De presentatie is in handen van Jan Vogel.

 

Zeeuws Diep 30 april 2016
Falend toezicht, toerisme in Zeeland en inbreuk op de privacy in de jeugdzorg in Walcheren. Panelleden Anita van Oostrom (ondernemer), Jan Kuipers (historicus) en Jeroen van 't Leven (uitgever) bespreken het nieuws van de week. De presentatie is in handen van Jan Vogel.

 

Zeeuws Diep 23 april 2016

In deze aflevering blikken we terug op de uitreiking van de Four Freedoms Awards, onder anderen aan bondskanselier Angela Merkel van Duitsland. Ze krijgt de onderscheiding voor haar inzet bij het beteugelen van de economische crisis, bij de terreurdreiging en bij de vluchtelingcrisis. Maar er zijn ook tegenstanders die vinden dat zij daarmee te veel vluchtelingen naar Duitsland heeft gehaald. Ook haar ‘knieval’ naar de Turkse president Erdogan in de zaak-Böhmermann roept bij velen vragen op.
Verder praten we over de situatie bij energiebedrijf Delta, waar onderdelen zullen moeten worden verkocht, de komst van een groot zonne-energiepark in het Sloegebied en op het gedonder bij kerncentrale Doel. Daar liggen nu drie reactoren stil. De forumleden zijn schoolmaatschappelijk werkster Narriman El Katthabi uit Goes, directeur Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland en Patrick Polie, directeur van de VVV Zeeland. Discussieleider: Koen van Dijen.

 

Zaterdag 9 april 2016
Inwoners Goes mogen meepraten over bezuinigingen, ook kilometerheffing op personenauto's in België en miljoenenverlies voor Delta. De drie forumleden van vandaag zijn Liliane Schoone, bestuurder van FNV Bondgenoten, directeur bij Economische Impuls Zeeland Dick ten Voorde en PVV-Statenlid Roland de Wit. De presentator is Jan Vogel


Zaterdag 2 april 2016
Letty Demmers is vertrokken als burgemeester van Vlissingen, Vroon vertrekt uit Zeeland en Terneuzen wil van het drugsimago af. De drie forumleden van vandaag zijn Peter de Jonge, hoofdredacteur van CTV, Gijsbrecht Gunther van Yara en arts Lianne Holty. De presentator is Jan Vogel.

Zaterdag 19 maart 2016

Het Erasmus Medisch Centrum neemt het Admiraal de Ruyterziekenhuis over. Het rommelt bij Zeeland Seaports want het personeel ziet het niet zitten dat interim-directeur Jan Lagasse nog eens vier jaar blijft. Bij kunstmestfabriek Yara in Sluiskil gaat het juist heel goed, want daar legde minister Henk Kamp van Economische Zaken deze week de eerste steen van een nieuwe fabriek. En in Vlissingen is een nieuwe burgemeester voorgedragen. Aan tafel de forumleden Liliane Schoone van de FNV, Gijsbrecht Gunter van Yara en CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge. Presentator is Ferdinand Koppejan.
 

Zaterdag 12 maart 2016
Tholen zet in op riviercruises; gouden kans of kansloze missie? En op Schouwen was er nog de caissière die geen baan kreeg vanwege haar overgewicht…

De drie forumleden zijn Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme, strafrechtadvocaat Mark Dunsbergen en Roland de Wit. Hij is eigenaar van een incassobureau en is voor de PVV lid van Provinciale Staten. Gespreksleider is Koen van Dijen.


Zaterdag 5 maart 2016
Algemeen directeur van Delta Arnoud Kamerbeek stap op met een ontslagvergoeding van 800.000 euro. En 18 zilverpopulieren die zijn gekapt aan de Loskade in Middelburg. Was dat nou nodig of niet? Wel of geen kustbebouwing in Zeeland? Aan tafel de forumleden: Helma Kotoun, kunstenaar uit Schouwen-Duiveland, Mark Faasse, makelaar en statenlid emPatrick Polie, directeur VVV Zeeland. Gespreksleider is Marius de Nobel.

 

Zaterdag 27 februari 2016

De dreiging van terreur, het vluchtelingenvraagstuk en de zikamug. De wereld wordt geconfronteerd met verschillende crises en dat maakt mensen onzeker. Voor hun vakantie willen velen niet meer naar verre exotische oorden. Ook Griekenland en Turkije worden gemeden. Het toerisme in Zeeland kan daarvan profiteren. De Sloebrug over het Kanaal door Walcheren in Vlissingen moet worden vervangen of aangepast. Vlissingen grijpt dit aan om te pleiten voor een tunnel. Realistisch of grootheidswaanzin? En Kapelle zoekt gezinnen die willen proberen om honderd dagen lang geen afval te produceren. Bewustwording of symboolpolitiek? Aan tafel zitten Anita van Oostrom van de economische denktank 'Made in Zeeland', Erik Jan Koedijk, deskundige op het gebied van de social media, en Jeroen van 't Leven. Hij is uitgever van de krant Wereldregio op Schouwen-Duiveland. Gespreksleider: Koen van Dijen.


Zaterdag 20 februari 2016

Zeeland krijgt een eigen officier van justitie om de zware criminaliteit aan te pakken in onze provincie. Met name de gigantische drugsvondsten op de Zeeuwse wateren baren zorgen. De nieuwe officier moet leiden tot een betere samenwerking tussen de douane, het Openbaar Ministerie, de politie, de belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

De toekomst van het voet-fietsveer tussen Vlissingen en Breskens is onzeker. Er wordt veel verlies geleden. De provincie zoekt naar alternatieven, waaronder een snelle busverbinding. 
Verder staan we stil bij de teloorgang van V & D. Gasten van vandaag zijn PVV-statenlid en eigenaar van een incassobureau Roland de Wit, FNV-bestuurder Liliane Schoone en directeur van de VVV Zeeland Patrick Polie. Presentatie: Koen van Dijen.
 

Zaterdag 13 februari 2016

De discussie over het salaris en de positie van de directeur van Delta houdt aan. En één gemeente Zeeland: is dat een goed of een slecht idee? Daarover discussiëren we in deze aflevering van Zeeuws Diep.  Aan tafel muzikant Kees Wondergem, schrijver Jan Kuipers en maatschappelijk werkster Narriman El Khatabi. Presentator: Ferdinand Koppejan.


Zaterdag 6 februari 2016

 

2592784

Woedende reacties in Provinciale Staten over de loonsverhoging van directeur Arnoud Kamerbeek van Delta. Meer dan een ton kreeg de topman van het energiebedrijf er vorig jaar bij, waardoor zijn inkomen boven het half miljoen komt. Tenminste één populier op de Binnendijk bij Hoek mag absoluut niet worden gekapt. In de boom groeit een zeldzame maretak. Het tekort op het project Waterdunen is opgelopen tot 6 miljoen euro. Dat staat in een brief van het dagelijks provinciebestuur aan provinciale staten van Zeeland. Forumleden zijn: Peter de Jonge, hoofdredacteur CTV Zeeland, Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme en arts Lianne Holty. Presentator is Marius de Nobel.

 

Zaterdag 30 januari 2016
Het was de week waarin de roep om een tolvrije Westerscheldetunnel opnieuw klonk. En we gaan het hebben over de graaicultuur, de groeiende werkgelegenheid in de bouw en de prachtige Zeeuwse overwinning van Niels Mesu bij de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee deze week. Forumleden deze week zijn: Gijsbrecht Gunter van Yara, muzikant Kees Wondergem en deurwaarder Roland de Wit. Presentator is Ferdinand Koppejan.


 

Zaterdag 23 januari 2016

Het was de week van Melanie Schultz, of misschien juist niet de week van Melanie Schultz. Want ze ging de kerncentrale van Doel controleren, maar daarvan werd gezegd dat  het een wassen neus was. En ze moest het plan om de kust vrij te geven voor bebouwing intrekken. En dat zou zomaar kunnen betekenen dat minister Schultz de meest besproken persoon in deze Zeeuws Diep kan worden. Forumleden deze week zijn: makelaar Mark Faasse, netwerkdeskundige Anita van Oostrom en uitgever Jeroen van ’t Leven. Ferdinand Koppejan is de presentator.

 

Zaterdag 16 januari 2016


De opbrengsten van de aankomst van de Tour-etappe in Zeeland zijn veel lager dan de provincie beweert. Langs het Zeeuwse deel van de Tour-etappe stonden namelijk maximaal zo'n 55-duizend mensen. Dat zijn er 80-duizend minder dan waar de provincie van uit gaat, blijkt uit onderzoek van Omroep Zeeland. Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens is dusdanig verliesgevend, dat de provincie scenario's onderzoekt om de kosten te verminderen. Eén van de mogelijkheden is om te stoppen met de veerdienst en de boten te vervangen door een snelle busverbinding tussen Vlissingen en Breskens.
De forumleden deze keer zijn: Peter de Jonge, hoofdredacteur CTV Zeeland, Erik Jan Koedijk, internetdeskundige en Dick ten Voorde, Economische Impuls Zeeland. Zij praten onder leiding van Marius de Nobel.


Zaterdag 9 januari 2016

 

In Zeeuws Diep van vandaag staan de forumleden stil bij de ongeregeldheden rond de kerncentrale van Doel, vlak over de Zeeuws-Vlaamse grens. Daar zijn de laatste jaren geregeld incidenten. De twee oudste reactoren zijn gebouwd in 1975 en zouden vorig jaar worden gesloten. Maar de Belgische regering heeft besloten ze tien jaar langer open te houden. Er is sprake van haarscheurtjes, een lekkende lasnaad en sabotage. Verder de massale bomenkap op de kop van Schouwen. Staasbosbeheer gaat vierduizend bomen kappen om het oorspronkelijke landschap terug te krijgen. En de Duitse bondskanselier krijgt de Four Freedoms Award. De meningen daarover zijn nogal verdeeld.
De forumleden zijn Dick ten Voorde van Economische  Impuls Zeeland, schoolmaatschappelijk werkster Narriman El Katthabbi uit Goes en schrijver Jan Kuipers uit Kattendijke.

Zaterdag 2 januari 2016

 

In deze aflevering van Zeeuws kijken we niet alleen terug op het nieuws van de afgelopen week, maar we blikken ook vooruit op het jaar wat komen gaat. Internetgoeroe Erikjan Koedijk geeft zijn voorspelling over de trends van 2016. Deurwaarder Roland de Wit analyseert de winkelstraten van 2016. En arts Lianne Holty verwacht komend jaar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van afvalscheiding. Presentator is Ferdinand Koppejan

Oudere afleveringen vind je in het Zeeuws Diep Archief

 

 

delen: