Nieuws over Bevelanden

KLOETINGE - Kloetinge heeft in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal goede zaken gedaan door Smitshoek uit Barendrecht te verslaan. Op het eigen Wesselopark werd het 1-0 door een doelpunt in de eerste helft van Mark Schuit.

AMSTERDAM - Dressuuramazone Dinja van Liere uit Kapelle heeft haar derde overwinning geboekt op Jumping Amsterdam. Zaterdagmiddag won Van Liere op haar paard Duval's Capri Sonne Jr. de kür Intermediare I.

RILLAND - De A58 bij Rilland in de richting van Vlissingen is vrijdagmorgen urenlang afgesloten voor het verkeer geweest. Door een klapband blokkeerde een vrachtwagen met kraan de rijbaan op de Kreekrakbruggen. De weg is rond 13.30 uur vrijgegeven.

WOLPHAARTSDIJK - Twee 32-jarige mannen uit Vlissingen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag na een achtervolging aangehouden in Wolphaartsdijk. De mannen hadden inbrekersspullen in de auto liggen.

KAMPERLAND - De politie heeft donderdagmiddag een 76-jarige man uit Kamperland aangehouden voor het doorrijden na een ongeval. De man was vlak daarvoor op de Havendijk tegen een geparkeerde auto gereden.

GOES - Ontwerper/kunstenaar Ineke Otte uit Goes gaat alweer een mooi jaar tegemoet. Haar sieraden en kunstwerken brengen haar naar de Verenigde Staten en Dubai dit jaar. In 2015 richt zij zich onder meer op het ontwerpen van t-shirts en bedrukte sjaaltjes en kussens.

GOES - Kunstenares Marianne Schipaanboord (50) uit Kapelle vertrekt woensdag naar New York om daar haar werk te laten zien. Haar tekeningen komen op de Outsider Art Fair te hangen. Stichting Een Nieuwe Wind heeft Schipaanboord hiervoor gevraagd.

GOES - Er liggen geen plannen om op korte termijn asielzoekers onder te brengen in de Zeelandhallen in Goes. Dat meldt het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA). De ophef over de mogelijke komst van asielzoekers naar Goes was volgens een woordvoerder van het COA voorbarig.

'S-GRAVENPOLDER - Het was ontzettend spannend, vertelt directeur Cora van der Peijl van basisschool De Rank uit 's-Gravenpolder. Maandag ontving de school voor het eerst het predicaat 'Excellente school' van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

GOES - ZLM in Goes is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot de beste verzekeraar van Nederland. Uit het klanttevredenheidsonderzoek 2014 van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat klanten ZLM een 8,5 als rapportcijfer geven.