Nieuws over Bevelanden

'S-GRAVENPOLDER - Het bestuur van Apollo '69 heeft besloten om niet verder te gaan met trainer Jos Wesdorp. De Zierikzeese coach was bezig aan zijn derde seizoen bij de club. De reden van de scheiding is volgens de club dat de chemie tussen de trainer en de spelersgroep niet meer aanwezig is.

RILLAND - ProRail heeft aangifte gedaan van vandalisme naar aanleiding van de aanrijding woensdagavond die het treinverkeer in Zeeland plat legde. Een trein kwam om 21.45 uur tussen Rilland-Bath en Bergen op Zoom in aanrijding met een kunststof bouwhekvoet.

KAPELLE - Een 42-jarige Vlissinger is woensdagavond bij Kapelle aangehouden op verdenking van heling. De politie zag hem rond 21.25 uur op de A58 rijden in een gestolen auto en dwong de bestuurder tot stoppen.

KLOETINGE - Emergis ontkent cliënten zwijggeld te hebben betaald. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt de bewering van twee cliënten van de Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg dat ze 2500 euro hebben gekregen om te zwijgen over een incident vorig jaar.

KLOETINGE - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat vragen stellen aan Emergis. Dit naar aanleiding van de afhandeling van een klacht van twee cliënten vorig jaar door de Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De cliënten hebben een tegemoetkoming van 2.500 euro gekregen en moesten erover zwijgen.

's-HEER ARENDSKERKE - De A58 tussen afslag Heinkenszand en knooppunt de Poel is woensdagavond afgesloten. Tussen 20:00 uur en donderdagochtend 05:00 uur wordt het verkeer omgeleid. De afsluiting is nodig, omdat er een nieuwe in- en uitvoegstrook wordt aangelegd.

HEINKENSZAND - Voorlopig blijven de schapen grazen op de bloemendijken van Zuid-Beveland. Het voortbestaan van de schaapskudde is op het nippertje gered met een donatie van 20.000 euro van Natuurmonumenten.

GOES - Basisschool Prinses Beatrix in Goes voert actie voor de zieke Justin Janse (12) uit Goes. De jongen zat tot vorig schooljaar op de basisschool. De school voelt zich zo betrokken bij Justin dat ze vandaag een fair houden. Daarmee proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Om 16.00 was al ruim 3.000 euro ingezameld.

YERSEKE - Er wordt een beloning uitgeloofd voor tips rond de brand in een landbouwschuur in Yerseke. De verzekeraar van het bedrijf waar de brand uitbrak heeft de beloning uitgeloofd. De hoogte daarvan is nog niet bekend. Ook heeft de verzekeraar een privé-recherchebureau ingeschakeld.

SCHORE - Basisschool de Tunnel in Schore heeft haar vijftigste leerling ingeschreven. De vierjarige Esther in 't Anker is na de herfstvakantie op de school begonnen. En dat werd woensdagmiddag feestelijk gevierd.