Nieuws over Bevelanden

OVEZANDE - Het gaat nog steeds niet goed met de bij. Door de zachte winter zijn er dit jaar weliswaar minder bijen dood gegaan dan andere jaren, maar volgens imker Kees Veldkamp mag er niet te vroeg gejuicht worden.

GOES - In Goes-Zuid is donderdagmiddag een zevenhonderd meter lange drinkwaterleiding getrokken door drinkwaterbedrijf Evides. De leiding is onderdeel van de nieuwe drinkwaterleiding tussen Goes en Kapelle.

GOES - Op de informatiebijeenkomst over het spoorproject in Goes zijn woensdagavond ruim 70 mensen afgekomen. Het spoorproject omvat een maatregelenpakket dat overlast van geluid en trillingen langs het spoor beperkt en de verkeersveiligheid en de doorstroming moet verbeteren.

YERSEKE - Johan van Nieuwenhuijzen wordt volgende maand de eerste directeur van de mosselveiling in Yerseke, die is overgenomen door de Zeeuwse mosselkwekers. Per 1 mei wordt de mosselveiling een zelfstandig bedrijf, omdat het Productschap Vis volgend jaar ophoudt te bestaan. Het productschap exploiteerde de mosselveiling sinds 1968.

GOES - Zondaghoofdklasser GOES heeft Salim Sandee aangetrokken. De aanvallende middenvelder (23) komt over van derdeklasser Kapelle.

KRUININGEN - Podium Reimerswaal krijgt van de nieuwe coalitie in de gemeente Reimerswaal geen subsidie. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord van de SGP, de VVD en het CDA. Jacques Boonman van Podium Reimerswaal is teleurgesteld. Vorige week had hij nog de hoop dat het CDA en de VVD hun verkiezingsbeloften zouden nakomen.

GOES - Een leegstaand gebouwtje van de tennisvereniging aan het Geldeloozepad in Goes is dinsdagmiddag uitgebrand. Het vuur werd rond kwart voor vijf ontdekt, en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

GOES - De zaalvoetballers van FM Sranang maken definitief geen kans meer op promotie naar de Eerste Divisie. De ploeg uit Goes is uit de nacompetitie gehaald.

GOES - De zaalvoetballers van FM Sranang maken definitief geen kans meer op promotie naar de Eerste Divisie. De ploeg uit Goes is door de KNVB uit de nacompetitie gehaald.

NIEUWDORP - Een aantal scholen uit de gemeente Borsele bezoekt dinsdag en woensdag het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Aanleiding is het 200 jarig bestaan van de Koninklijke Landmacht.