- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

GOES - De tweede editie van het Super Zomer Festival, het pop-up pretpark in Omnium in Goes heeft iets minder bezoekers getrokken dan in 2015. Volgens Omnium is het gebrek aan regendagen de boosdoener. Wel zijn er twee keer zoveel abonnementen verkocht. 

VLAKE - Na een eenzijdig ongeluk op de A58 bij de Vlaketunnel stond er maandagmiddag korte tijd een file in beide richtingen. Rond 13.50 uur raakte daar de aanhanger van een auto geschaard. 

WOLPHAARTSDIJK - Bij restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk kunnen ze het nog maar nauwelijks bevatten. Vanochtend vroeg werd bekend dat hun zaak op nummer 100 staat in de jaarlijkse ranglijst van restaurantgids Lekker. Een enorme eer vindt eigenaar Thijs Meliefste.

BALAN - Het seizoen voor de veldrijders is nog maar net begonnen en Lindy van Anrooij uit Kapelle heeft haar eerste overwinning al binnen. Zondag won ze in de Franse Ardennen de veldrit in Balan. Het was een primeur voor haar, want ze pakte voor het eerst een zege in een UCI-cross. Dat is het op een na hoogste niveau.

BALAN - Het veldrijseizoen is nog maar net begonnen en Lindy van Anrooij uit Kapelle heeft haar eerste overwinning al binnen. Zondag won ze in de Franse Ardennen de veldrit in Balan. Het was een primeur voor haar, want ze pakte voor het eerst een zege in een UCI-cross. Dat is het op een na hoogste niveau.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bluesband The Juke Joints is genomineerd voor een Dutch Blues Award in de categorie Best Blues Band. De award is een publieksprijs en wordt jaarlijks uitgereikt door de The Dutch Blues Foundation. De band won eerder al eens de titel Best Blues Band 2012. 

REIMERSWAAL - Ondernemers vinden Reimerswaal ook dit jaar weer de prettigste gemeente om in te werken. De gemeente ontving maandagochtend die titel van MKB Nederland.

KRUININGEN - Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen staat weer bovenaan de ranglijst van restaurantgids Lekker. Chef Jannis Brevet en zijn team prijkten in 2014 en 2015 ook al op nummer 1. 

KAPELLE - In Kapelle is maandagochtend alarm geslagen over een sterke gaslucht die werd geroken in een pand aan de Van der Biltlaan. Omdat de gaskraan dicht was, bleef onduidelijk waar de lucht vandaan kwam.

HOEDEKENSKERKE - In Hoedekenskerke werden zondag de beschietingen van oktober 1944 herdacht en de slachtoffers die daarbij vielen.