- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

KAPELLE - Een 66-jarige man uit 's-Gravenpolder heeft maandagavond onder invloed van alcohol op de Viaductweg in Kapelle een ongeluk veroorzaakt. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

LEWEDORP - Veel bouwbedrijven hebben tijdens de economische crisis rake klappen gekregen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp is de dans ontsprongen. Dat komt -naar eigen zeggen- deels omdat ze een familiebedrijf zijn.

BORSSELE - Zeeland is na drie jaar afwezigheid weer vertegenwoordigd op de Boerinnen Kalender. Jacolien van Dijke uit Borssele is één van de agrarische modellen die op de kalender van 2016 staat afgebeeld.

WEMELDINGE – Op het motorcrossterrein in Wemeldinge is vanmiddag een crosser zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur op het terrein aan de Oude Polderweg. De crosser kwam ten val met zijn motor. Naast twee ambulances en een politieauto kwam ook een traumahelikopter ter plaatse.

OOST-SOUBURG- In de eerste klasse C van het zondagvoetbal won Goes op bezoek bij Schijndel/de Wit. De ploeg van interim trainer Hugo Barends was met 0-3 te sterk voor de hekkensluiter.

KRABBENDIJKE - Twee mannen uit Frankrijk (30 en 38) zijn zaterdagavond op de Oude Rijksweg in Krabbendijke aangehouden met drugs en veel contant geld in hun auto. Omdat het rijgedrag opviel, hielden agenten de auto aan. Daarop bleek dat het Franse kentekennummer in het systeem van de politie staat.

KATS - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegale houseparty op de Zeedijk bij Kats. Niemand werd aangehouden. Het geluid van de houseparty was tot in de omgeving van de Westhavendijk in Goes te horen. Van daaruit kwam een melding binnen van geluidsoverlast.

OUD-BEIJERLAND - In de 1e klasse C van het zaterdagvoetbal heeft Kloetinge een knappe overwinning behaald op SHO, de huidige nummer drie. In Oud-Beijerland werd het 1-2.

OOST-SOUBURG - De opening van de Oesteracademy in Yerseke is uitgesteld tot begin 2016 doordat de bouw van het pand van de academy langer duurt. De nieuwe opleiding tot oestroloog zou eigenlijk in september al beginnen.

WILHELMINADORP -De Zeeuwse pootaardappelen, zaailingen voor het nieuwe jaar, hebben te lijden onder een virus. Hierdoor wordt de groei van de pootaardappelen belemmerd. Eerder dit seizoen werd al bekend dat vanwege de regen de oogst van de consumptieaardappelen waarschijnlijk tegenvalt.