- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

OOST-SOUBURG - Dikkertje Dap, uit het beroemde versje van de uit Kapelle afkomstige Annie M.G. Schmidt, wordt filmheld, net als de giraf. Distributeur Independent Films meldt dat een familiefilm over zijn avonturen in het najaar van 2017 te zien is in de bioscoop. 

VLAKETUNNEL - In de Vlaketunnel op de A58 in de richting van Vlissingen naar Bergen op Zoom is vrijdagmiddag een ongeval gebeurd. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken, waarvan twee auto's met een caravan.  

OOST-SOUBURG - De Biblioservice bus stopt komende dinsdag voor de allerlaatste keer in Kattendijke. De halteplaats daar komt per 1 september te vervallen. 

WEMELDINGE - De politie heeft een 40-jarige man uit Wemeldinge aangehouden voor een inbraak in zijn woonplaats. De man wilde ervandoor gaan met een gestolen fiets, maar dankzij een politiehond kwam hij niet ver. De hond en zijn geleider vonden hem in een sloot. 

COLIJNSPLAAT - Honderden telers en verkopers van uien uit binnen- en buitenland keken en luisterden in Colijnsplaat een hele dag naar de nieuwste snufjes op het gebied van de uienteelt. Het was bij de proefboerderij in Colijnsplaat namelijk weer de nationale uiendag.

GOES - De sectie op het lichaam van Umaru Sesay heeft nog onvoldoende duidelijkheid gegeven over de doodsoorzaak. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Sesay overleed afgelopen zaterdag toen de politie hem in de Berkenstraat in Goes wilde arresteren. 

OOST-SOUBURG - Het warme weer zorgde donderdag opnieuw voor lange files naar de Zeeuwse stranden. Het verkeer naar Zeeland moest met name even stilstaan bij de grens met Brabant en voor de Vlaketunnel. Woensdag was het op diezelfde delen van de A58 ook al erg druk. 

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse pianist Hannes Minnaar krijgt de Nederlandse Muziekprijs voor jonge getalenteerde musici. De prijs is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van Cultuur aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

GOES - Getuigen scheppen inmiddels iets meer duidelijkheid, maar er zijn nog erg veel vragen rondom de dood van Umaru Sesay zaterdagmiddag in Goes. De 30-jarige man liep verward en naakt over straat en overleed nadat de politie pepperspray gebruikte om hem controle te krijgen. Wie was Umaru Sesay? 

GOES - De dood van Umaru Sesay is tragisch, maar laten we niet te snel conclusies trekken. Dat zegt burgemeester René Verhulst van Goes na het overlijden van de 30-jarige Goesenaar Umaru na zijn arrestatie zaterdagmiddag.