Nieuws over Bevelanden

KATWIJK - Kloetinge heeft in de hoofdklasse B van het amateurvoetbal met 0-1 gewonnen bij Quick Boys. Het enige doelpunt werd na zeven minuten gescoord door Jason Tjien-Fooh.

GOES - Jonge beginnende bestuurders waren zaterdag welkom bij Trails in Goes voor een anti-slipcursus. Het is de bedoeling om zo de jongeren bewuster te maken van de gevaren op de weg. Ook was er aandacht voor de gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer.

KAPELLE - Ongeveer 125 jongeren uit Zuid-Beveland hebben zich vrijdagavond verzameld bij een woning aan de Ceresstraat in Kapelle voor een privéfeestje van een jongen. De jongen was alleen thuis en wilde daarom een feestje geven. Maar naast een aantal uitgenodigde vrienden stonden er opeens nog veel meer feestgangers voor zijn deur.

BORSSELE - In Borssele zijn vrijdagmiddag twee wielrenners gewond geraakt bij een ongeval. De fietsers zijn volgens de politie aangereden door een 26-jarige bestuurder van een bestelbus. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

RILLAND - Het plan voor een outdoor kartcircuit in Rilland gaat niet door. Volgens iniatiefnemer Sjoerd Klip is vanuit de lokale politiek te weinig steun om het plan op de agenda van de gemeenteraad te krijgen.

RILLAND - Het plan voor een outdoor kartcircuit in Rilland gaat niet door. Volgens iniatiefnemer Sjoerd Klip is vanuit de lokale politiek te weinig steun om het plan op de agenda van de gemeenteraad te krijgen.

COLIJNSPLAAT - Cleijenborch CulinR is de Zeeuwse winnaar van het 'Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland'. Een jury van topkoks koos het 'Zeeuws Varken' van chefkok Hans Everse van zorgcentrum Cleijenborch uit Colijnsplaat als beste varkensvleesgerecht van Zeeland.

GOES - De Fietsersbond vindt dat er fietsparkeervakken moeten komen op of in de directe omgeving van de Grote Markt in Goes. De bond noemt het weghalen van de verplaatsbare fietsenrekken op de Grote Markt in Goes 'overhaast en ongelukkig'. In een brief aan het dagelijks gemeentebestuur van Goes vraagt de Fietsersbond om de speciale parkeervakken.

GOES - De politie in Servië heeft een vrouw aangehouden, die verdacht wordt van zestien zaken van zakkenrollen in Nederland. Het onderzoek startte in maart 2013 in Goes. Een oudere vrouw werd bestolen van haar portemonnee.

BORSSELE - Het CDA in Borsele wil aandacht voor de schade die mezen aanrichten aan de fruitbomen in de gemeente. Het Faunafonds wil de vergoeding voor de schade in de fruitteelt in drie jaar af te bouwen naar nul. Dat is een probleem, stelt de partij.