- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

OVEZANDE - Een 60-jarige vrouw uit Ovezande heeft een 240 uur taakstraf gekregen wegens stalking. Daar heeft de rechtbank in Middelburg haar tot veroordeeld.

GOES - De zingende non met het tragische leven. Op het Zeeland Nazomerfestival is dinsdag Soeur Sourire in première gegaan. Het verhaal van de Waalse 'Zuster Glimlach' is door Louis van Beek vertaald naar het podium en werd voor het eerst aan het publiek vertoond in de Grote Kerk in Goes.

BORSSELE - De bibliobus in de gemeente Borsele verdwijnt. Vanaf maandag rijdt de bus alleen nog in het dorp Borssele. De gemeente verruimt ter compensatie de openingstijden van de bibliotheek in Heinkenszand.

GOES - Het popup-pretpark bij sport- en zwemcomplex Omnium in Goes heeft deze zomer ongeveer 20.000 bezoekers getrokken. Met dit aantal aan bezoekers zijn de kosten gedekt, maar winstgevend is het nog niet.

GOES - Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) doet opnieuw een oproep voor vrijwilligers die willen helpen bij de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes. Het gaat om mensen die bijvoorbeeld een potje willen voetballen met de asielzoekers.

KRUININGEN - Sneeuwballen gooien in de zomer. Dat konden de kinderen van de kindervakantieweek in Kruiningen. De organisatie had een dik pak sneeuw geregeld, zodat de kinderen zich uit konden leven tijdens een sneeuwballengevecht.

COLIJNSPLAAT - Een Aziatisch eerbetoon aan ingenieur Johannis de Rijke in Colijnsplaat vandaag. Een groep Japanners bezocht de geboortegrond van de man die ervoor zorgde dat veel Japanners droge voeten hielden en houden.

WAARDE - De inwoners van Waarde helpen de familie Krijger om hun supermarkt gereed te maken voor de opening. Het dorp heeft vanaf vrijdag weer een eigen winkel.

GOES - Artsen van de organisaties Gors, Arduin en Zuidwester die zorg verlenen aan verstandelijk gehandicapten, bundelen hun krachten. Samen hebben ze een poli ingericht in Goes waarvoor maandagavond de aftrap werd gegeven.

GOES - Restaurant Konya Sushi in Goes scoort een 4,2 in de test van de Consumentenbond. De bond onderzocht de sushi in 20 all-you-can-eat- restaurants en keek naar de versheid van het voedsel en de hygiëne. De vis bij Konya zou totaal niet vers zijn.