- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

KAPELLE - De groep seizoensarbeiders die donderdagmiddag van het terrein van een fruitbedrijf in Kapelle moest vluchten vanwege een grote brand hebben vrijdagochtend het werk weer hervat. De burgemeester van de gemeente Kapelle, Anton Stapelkamp, roemt de strijdbare houding van de eigenaar van het fruitbedrijf.

KAPELLE - De buurtbewoners die werden geëvacueerd vanwege de brand in een fruitbedrijf in Kapelle hebben nog veel vragen. Sinds vrijdagochtend iets na zevenen mogen ze weer terug naar hun woning. Of toch niet? Dit is hoe het zit.

KAPELLE - De brand bij een fruitbedrijf in Kapelle die meerdere loodsen en duizenden fruitkisten in de as legde, kon zo escaleren door een tekort aan bluswater. Dat zegt een van de brandweermannen, die er vanaf het begin van de bluswerkzaamheden bij was.

RILLAND - De politie gebruikt een nieuwe methode om meer te achterhalen over het misdrijf in Rilland waarbij begin deze week werd een man omgebracht. Op mobiele telefoons en computers van mensen die die in de buurt wonen laat de politie banners zien, met een getuigenoproep. 

KAPELLE - De schrik zit er flink in bij veel omwonenden van de brand bij een fruitbedrijf in Kapelle. De bewoners van bijna vijftig huizen uit de buurt werden geëvacueerd, maar ook voor andere Kapellenaren was het een spannende nacht. Zoals voor deze bewoners van de Weegbree en de Klaproos. 

KAPELLE - Het duurt nog uren voor de brand in Kapelle is geblust. Wel is het vuur sinds 03.30 uur vannacht onder controle. Van de grote stapel houten kisten en de loodsen die afbrandden bij een fruitbedrijf aan de Oostambachtweg aan de rand van Kapelle is niets meer over. 

KAPELLE - Het is volgens de Veiligheidsregio Zeeland niet veilig genoeg om in 46 woningen de nacht door te brengen vanwege de brand bij een fruitteeltbedrijf in Kapelle. Dat komt doordat de rookwolken nog over het dorp waaien.

KAPELLE - De gemeente Kapelle is vrijdagochtend vanaf 08.00 uur telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 14 0113. Inwoners kunnen via dat nummer meer informatie krijgen over de gevolgen van de grote brand in Kapelle. 

WISSENKERKE - De gemeenteraad van Noord-Beveland beslist vanavond of de surfschool aan het Veerse Meer in de kustvisie moet. De kustvisie is een provinciaal plan waarin de regels voor bouwen langs de Zeeuwse kust worden vastgelegd. Alle huidige bebouwing staat erin, behalve de surfschool aan het Veerse Meer. 

KAPELLE - In Kapelle is een zeer grote brand uitgebroken bij een fruitbedrijf. Lees in dit liveblog terug hoe de brand zich ontwikkelde.