- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

KLOETINGE - De politie heeft woensdagmiddag 31 automobilisten bekeurd. Zij reden op de Abbekindersezandweg in Kloetinge en negeerden het bord 'verboden voor auto's'. 

KRABBENDIJKE - Negen mannen bogen zich woensdagavond over de weerkaarten voor de komende dagen. Ze hebben allemaal mutsen op en warme jassen aan. Het zijn de ijsmeesters van IJs-en skeelervereniging Krabbendijke. Na een half uur klinkt het: " 'T gi deur". Ofwel, als het even blijft vriezen, kan er vrijdagmiddag geschaatst worden.

COLIJNSPLAAT - Het rapen van oesters beïnvloedt de natuur niet. Dat zegt marien bioloog Inez Flameling. Kokkels en mossels mogen ook geraapt worden, maar die hebben de vogels nodig. Per persoon mag er tien kilo schelpdieren per dag worden geraapt en die regel staat weer ter discussie in Provinciale Staten. 

GOES - Mirjam Braspenning (38) woont op zichzelf in een studio in Goes-Oost en had behoefte aan meer sociale contacten in haar wijk. Ze besloot mee te doen aan het project de Wijkcirkel, waarbij buurtbewoners er proberen te zijn voor elkaar. Niet alleen voor een bakje koffie, maar ook door elkaar te helpen met bijvoorbeeld het halen van boodschappen. 

GOES - Ze zijn nu nog met z'n zessen, maar ze hopen snel meer inwoners te verwelkomen. Zes dames uit Goes-Oost doen mee aan het project de Wijkcirkel van de Stichting Maatschappelijk werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO). Ze helpen elkaar: van een luisterend oor, tot boodschappen doen of zelfs een gezamenlijke avondmaaltijd. 

WILHELMINADORP - Op de Deltaweg (N256) zijn dinsdagochtend vier auto's op elkaar gereden. Het ongeval gebeurde voor de stoplichten bij Wilhelminadorp. 

OOST-SOUBURG - De vier multinationals AkzoNobel, DSM, Google en Philips gaan in de toekomst ook groene stroom afnemen van windpark Bouwdokken. Eerder heeft het consortium ook getekend voor stroom van het Zeeuwse Windpark Krammer rondom de Krammersluizen. 

GOES - Het Getijde College in Goes gaat naast middelbaar onderwijs en een mbo-opleiding ook een hbo-opleiding aanbieden. Dat maakte de overnamepartner Essenzo bekend. Samen met de stichting Ojee ADHD uit Ouwerkerk heeft Essenzo opleidingen uit Gouda het failliete College overgenomen.

BORSSELE - Bij Borssele worden bomen gekapt die bijna dertig jaar geleden geplaatst zijn om het zicht van de kerncentrale te ontnemen. Het stuk bos heet de 'Sloerand' en de omwonenden zijn allesbehalve blij dat de bomen verdwijnen. Zij kijken nu weer tegen de kerncentrale aan en op dat uitzicht zitten ze niet te wachten.

TERNEUZEN - Ze won elf individuele gouden medailles tijdens de Zeeuwse zwemkampioenschappen in Terneuzen en was daarmee de meest succesvolle zwemmer van het toernooi. Nikita van den Ouden (17) uit Rilland is dan ook een groot talent. Toch wil ze niet verder in de zwemsport. Van den Ouden wil de Olympische Spelen halen als triatleet.