Nieuws over Bevelanden

KAPELLE - In de Oude Bosstraat in Kapelle heeft de politie woensdag een hennepkwekerij met 152 kleine plantjes ontruimd. Ze groeiden op de eerste verdieping van een schuurtje. In de aangrenzende woning werd illegaal stroom afgetapt.

KAPELLE - Een 34-jarige man is gisteren in Kapelle bedreigd en mishandeld na een ruzie met twee mannen over parkeren. Hij liep daarbij een gebroken enkel op. Er werden door de politie twee mannen aangehouden. Zij zijn 20 en 42 jaar oud en komen uit de gemeente Reimerswaal.

GOES - De GGD Zeeland meldt dat er in de provincie kinderen zijn met de hand-, voet- en mondziekte. Dat is een besmettelijke aandoening die wordt veroorzaakt door een virus. Door de ziekte krijgen patiënten pijnlijke kleine blaasjes in de mond en aan handpalmen en voetzolen.

GOES - In een winkel in Goes zijn peperdure sokken te bewonderen. Ze zijn gemaakt van de wol van de Vicuña; een zeldzame lamasoort die leeft in het Andesgebergte. De sokken kosten 865 euro,, maar zijn niet te koop.

GOES - GroenLinks in Goes wil dat er kleine parkjes komen op plekken in de stad waar voorlopig niet wordt gebouwd. GroenLinks komt met het idee voor zogenaamde postzegelparken na berichten dat een kavel op de hoek van de Voorstad met de Oostsingel voorlopig wordt ingezaaid met gras.

GOES - Het duo Gebroeders Bin brengt op 11 augustus de cd 'Brieven' uit. Op het album staan tien liedjes over de Eerste Wereldoorlog. Het thema-album is gebaseerd op dagboeken en getuigenissen van soldaten en omwonenden uit de Westhoek in Vlaanderen.

’s-HEER ARENDSKERKE – Twee mannen zijn in de nacht van zondag op maandag gearresteerd in ’s-Heer Arendskerke op verdenking van dieseldiefstal. De twee mannen zonder vast woon- of verblijfplaats werden na een tip door de politie aangetroffen op een bedrijventerrein aan de Noordweegseweg.

GOES - Twee gouden voorhoofdsnaalden worden binnenkort geveild. Rijke Zeeuwse vrouwen droegen in de negentiende eeuw de naalden op hun hoofd. De veiling is volgens veilinghuis Venduhuis De Jager in Goes heel bijzonder.

KAPELLE - Een 38-jarige bestuurder uit de gemeente Kapelle is zondag aangehouden na een korte achtervolging door Kapelle. De man had te veel gedronken en ging ervandoor toen hij rond 23.50 uur een politieauto zag naderen op de Ooststraat.

WEMELDINGE - Staatsbosbeheer begint maandagochtend met het uitdunnen van het Wemeldingse bos. Door een groot aantal bomen weg te halen krijgen bomen die blijven staan meer ruimte om te groeien.