Nieuws over Bevelanden

COLIJNSPLAAT - Zagerkwekerij Delta Farms opende donderdag drie nieuwe vijvers, maar denkt nu al aan uitbreiden. De zagers uit Colijnsplaat zijn wereldwijd in trek. Volgens Jaap Meijering komt dat door een virus in de garnalensector. Daarin worden de zagers als voedsel gebruikt.

HEINKENSZAND - Hulpverleners die geholpen hebben bij de kettingbotsingen op de A58 komen vanavond bij elkaar in Heinkenszand. De Veiligheidsregio Zeeland organiseert de avond. Het is een besloten bijeenkomst.

HEINKENSZAND - De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de kettingbotsingen dinsdag op de A58. Mensen die video's of foto's hebben gemaakt voor, tijdens of na de ongelukken, kunnen zich melden bij de politie.

BAARLAND - Een 27-jarige automobilist uit de gemeente Borsele heeft woensdag aan het eind van de middag zijn nek gebroken bij een ongeluk. Op de Bakendorpseweg in Baarland reed hij met zijn bestelbus over een aantal betonblokken, en raakte daardoor in berm waar hij met zijn hoofd door de voorruit vloog.

OOST-SOUBURG - Yentl en de Boer hebben hun eerste plaat gemaakt. Het cabaretduo met de uit Kruiningen afkomstige Yentl Schieman noemde het album De Plaat. Het is uitgebracht op een ronde usb-stick in de vorm van een vinylplaat en bevat 13 Nederlandstalige liedjes.

BAARLAND - Met een dag vertraging wordt donderdag het strand bij Baarland opnieuw opgespoten. Dat zou eigenlijk woensdag al gebeuren, maar het baggerschip dat het zand vervoert, had een mankement.

GOES - De finalisten van de Goese prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn bekend. De deelnemers Agrimarkt, Cleanmaster Biolux en Groentehandel De Winter kregen de meeste stemmen van het publiek. In totaal werden 700 stemmen uitgebracht.

KAPELLE - De brede school aan de Vroonlandseweg in Kapelle mag gebouwd worden. Dat heeft de Raad van State besloten, meldt de gemeente Kapelle. De hoogste bestuursrechter heeft het ingediende beroep op alle punten afgewezen en ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan was op 26 november vastgesteld door de gemeenteraad.

GOES - Op het parkeerterrein bij de Zeelandhallen in Goes staan ruim 100 licht- en zwaarbeschadigde auto's die betrokken waren bij de grote kettingbotsing op de A58 dinsdagmorgen. De eigenaren van de autowrakken kunnen na het invullen van wat formulieren spullen uit de auto halen.

GOES - Het parkeerterrein bij de Zeelandhallen in Goes veranderde dinsdagmiddag in een autokerkhof. In de nasleep van de grote kettingbotsing op de A58 werden veel autowrakken naar de parkeerplaats gereden, waar eigenaren de schade konden bekijken.