- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

BORSSELE - De kolencentrale in Borssele is sinds dinsdagmiddag 15.00 uur definitief dicht. Dat is ruim vijf weken eerder dan gepland. De centrale zou volgens planning 1 januari sluiten.

WISSENKERKE - De start van de bouw van de Aldi in Wissenkerke is vertraagd. Eigenlijk zouden vorige maand de werkzaamheden in de Voorstraat al gestart zijn, maar er is nog niets gebeurd.

KRABBENDIJKE - Trainer John de Frel van Krabbendijke stopt na dit seizoen met zijn werkzaamheden voor de club. De Brabander is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Bevelandse zaterdagderdeklasser.

KAPELLE - Lindy van Anrooij gaat stoppen met de triatlon om zich volledig op het veldrijden te richten. De rijdster uit Kapelle wil bij het veldrijden tot de wereldtop behoren.

GOES - Bij een informatieavond over de opvang van vluchtelingen in de Zeelandhallen in Goes werden vooral veel kritische vragen gesteld door bezorgde bewoners. Ze zijn bezorgd over de veiligheid in de buurt en overlast op straat.

REIMERSWAAL - De 187 vluchtelingen in de crisisopvang van Kruiningen hebben maandagmiddag de Reimerswaalhal verlaten. Rond 15.30 uur vertrok de laatste bus naar een andere opvanglocatie in Helmond. Volgens de gemeente is het verblijf in Kruiningen rustig verlopen.

De Kruiningse Stichting Vrienden van de Mossel stopt ermee. "De mosselsector heeft geen behoefte meer aan onze voortzetting, jammer", schrijft het bestuur op zijn website. De Zeeuwse stichting telde zo'n 5500 leden uit Nederland en België.

KATS - Op de Deltaweg (N256) bij de Zandkreekdam zijn extra borden geplaatst voor de sluis om het verkeer te wijzen op de bypass. Regelmatig komt het voor dat automobilisten daar voor de slagbomen staan te wachten, terwijl ze via de bypass gewoon door kunnen rijden.

KLOETINGE - Kloetinge heeft in de derde ronde van de districtsbeker gewonnen van WHS. Het duel tussen de Bevelandse hoofdklasser en de derdeklasser uit Sint-Annaland eindigde in 4-0.

OOST-SOUBURG - De Borsele Sloepoort Cup kent volgend jaar een sterke bezetting. Het jaarlijkse oefentoernooi in Nieuwdorp kreeg deze week aanmeldingen binnen van GOES, VC Vlissingen en Kloetinge.