- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

HEINKENSZAND - Een Amerikaans avontuur maakt voorlopig een einde aan de politieke loopbaan van Jolanda Boerjan uit Heinkenszand. Het VVD-Statenlid verhuist in augustus naar het dorp Middletown, vlakbij Washington. Het afscheid van Zeeland valt haar zwaar.

GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van meeuwen in de binnenstad aanpakken. Ze roept daarvoor de hulp in van winkeliers, bezoekers en inwoners. Gevraagd wordt de komende tijd geen afval op straat te gooien, maar in de daarvoor bestemde bakken.

VLAKE - De Vlakebrug wordt pas in september gerepareerd. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Tot die tijd mag het verkeer op de brug niet harder dan 50 kilometer per uur rijden. 

'S-HEERENHOEK - De snelheidscampagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt' op de Molendijk in 's-Heerenhoek was een succes. Dat concludeert de provincie omdat de gemiddelde snelheid flink is gedaald, net als het aantal snelheidsovertredingen. 

GOES - De actiegroep Abortusinformatie.nl heeft vanmorgen met bloederige borden geprotesteerd bij de abortuskliniek in huisartsencentrum De Pijlers in Goes. Volgens de demonstranten zijn gezondheidscentra bedoeld voor genezing en niet om patiënten te doden. 

WOLPHAARTSDIJK - De twee basisscholen De Achthoek en de Ichthusschool in Wolphaartsdijk gaan samen verder onder de naam Het Samenspel. De openbare en christelijke scholen fuseren vanaf 1 augustus, maar groep 1 en 2 konden afgelopen schooljaar al oefenen. 

LEWEDORP - De brandweer moest in de nacht van woensdag op donderdag in actie komen voor een brand in een pension in Lewedorp. In het pension sliepen vier gasten toen de brand uitbrak. De brand ontstond iets na 3.00 uur.

KRUININGEN - In de Vlaketunnel zijn woensdagmorgen rond 10:15 uur verschillende auto's op elkaar gereden. Voor de tunnel, in de richting van Vlissingen, ontstond een lange file. Bij het ongeluk zijn volgens de politie geen mensen gewond geraakt. 

GOES - Een 38-jarige inwoner van Heinkenszand is in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld in een discotheek in Goes. De man werd om 2.45 uur bewusteloos en onder het bloed gevonden in een disco aan de Oude Vismarkt.

YERSEKE - Twee dronken Belgen hebben maandagavond voor tumult gezorgd op een terras in Yerseke. De man van 46 jaar en de vrouw van 50 jaar uit Barendrecht (B) zijn door de politie opgepakt.