Nieuws over Bevelanden

KAPELLE - Hij kwam al door de voorrondes van het Jeugdjournaal heen, maar heeft nu aan het presenteren mogen proeven. Afgelopen zaterdag deed Finn de Mol (10) uit Kapelle een screentest. Als hij de meeste stemmen krijgt, mag hij op 2 mei samen met Robbie Kammeijer het Jeugdjournaal presenteren.

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes houdt op 30 mei weer een gratis huidcheck-dag. Mensen kunnen zich dan laten testen op huidkanker. Inschrijven voor de huidcheck kan vanaf vandaag. In totaal kunnen tachtig personen meedoen aan het dermatologisch onderzoek.

GOES - De eerste bananen zijn dinsdag geoogst in de kas van het Omnium in Goes, het vroegere Sportpunt Zeeland. Het sport- en zwemcomplex heeft er onder meer een overdekt, subtropisch bos bijgekregen. Daar staan ook enkele bananenbomen, waarvan dinsdag de eerste vruchten zijn geoogst.

RILLAND - Hij was speler, bestuurslid, materiaalman, leider en trainer bij de club en tegenwoordig nog altijd een fanatiek supporter van Rillandia. Piet Wiskerke kan met recht een clubicoon worden genoemd. In de zestiende aflevering van het voetbalprogramma "Onze Club" vertelt hij zijn verhaal.

GOES - Voetbalvereniging SV Robur houdt aan het eind van dit seizoen op met bestaan. Na 83 jaar komt er een eind aan de club uit Goes. De club heeft nog maar zeventig leden in haar bestand.

GOES - Zeeuwse scouts oefenden dit weekend voor de Nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Tijdens de herdenking op 4 mei helpen ze daar om alles in goede orde te laten verlopen.

DEN HAAG - Zondageersteklasser GOES heeft tegen het lager geklasseerde Wateringse Veld geen goede beurt gemaakt. In Den Haag liep het elftal van Jan Poortvliet tegen een 3-0 nederlaag aan.

RILLAND – Bij Rilland is zaterdagavond een auto van de dijk gereden. De 23-jarige bestuurder uit Goes is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat de man te veel had gedronken.

GOES - Een 21-jarige man uit Goes is zondagmorgen aangehouden voor het vernielen van enkele auto's in zijn woonplaats. De politie vermoedt dat er meer auto's beschadigd zijn en roept andere gedupeerde eigenaren op om aangifte te doen.

WISSENKERKE - Twee mannen zijn zaterdagmiddag in Wissenkerke aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het vervoeren van een flinke hoeveelheid wiet. Ze kwamen een witte bestelbus ophalen waar in de naastgelegen tuin tassen lagen vol wiet.