Nieuws over Bevelanden

GOES - Goes is een van de zeven gemeenten in Nederland die samen met zorgverzekeraar CZ een proef start met wijkteams als schakel in de zorg.

HEINKENSZAND - In Wolphaartsdijk zijn gisteren drie mannen van 22, 39 en 44 jaar en een 34-jarige vrouw aangehouden wegens vernielingen in Heinkenszand. Daar zouden ze bij een woning aan de Van Citterstraat onder meer een raam en tuinmeubilair hebben kapotgemaakt.

KWADENDAMME - Een 24-jarige man uit Borssele is zondag opgepakt in Kwadendamme voor dreigen met een kettingzaag. De verdachte zou met ronkende kettingzaag achter een 27-jarige man aangerend zijn.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp krijgt 1,5 miljoen euro subsidie voor uitbreiding. Met het geld kan het nieuwe bevrijdingspark worden aangelegd. In het park bij het Bevrijdingsmuseum wordt een polder nagemaakt uit de oorlogsperiode 1939-1945. Het geld komt van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

DEN HAAG - Eersteklasser GOES heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Den Haag won de ploeg van de jarige trainer Jan Poortvliet (59) met 1-4 van HMSH. Leendert-Jan IJzelenberg, aanvoerder Sherief Tawfik, Shannon Braafhart jr. en Bart Deprez scoorden voor de Bevelandse club.

GOES - Met behulp van een winkeliersApp is zaterdagmiddag een 17-jarig meisje uit Goes aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Klokstraat. Rond 14.15 uur ontdekte personeel van een winkel in de Gasthuisstraat dat er spullen uit de winkel waren gestolen.

GOES - Ruim 280 fietsers reden zondagmorgen mee met de 3e Grand Tour Johnny Hoogerland. De fietstocht wordt georganiseerd door Stichting Jayden die zich inzet tegen neuroblastoom kanker bij kinderen.

BORSSELE - De brandweer is zondagmorgen om 11:00 uur uitgerukt voor een melding van brand bij de kerncentrale in Borssele. Het bleek loos alarm. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er tijdens controlerondes niks aangetroffen.

BARENDRECHT - Kloetinge heeft de derde wedstrijd in de hoofdklasse B verloren van hekkensluiter Smitshoek. In Barendrecht verloor Kloetinge in blessuretijd met 2-1. Kloetinge wacht ook na drie wedstrijden nog altijd op de eerste zege van het nieuwe seizoen.

NIEUWDORP - Een jas van de Waffen-SS is zaterdag geschonken aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. De jas was van een Amerikaanse militair die met zijn vliegtuig op 18 september 1944 neerstortte in Heinkenszand.