- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

HEINKENSZAND - De poederbrief aan het adres van woningcorporatie R&B Wonen in Heinkenszand is nep. Tot die conclusie is een expert gekomen rond het middaguur.De politie onderzoekt nu wat er precies in de brief zat en wie de brief heeft verstuurd.

MIDDELBURG - Provinciale Staten nemen vrijdag een besluit over het oprichten van de Commissie Onderzoek Project Sloeweg. Die moet antwoord geven op de vraag wat er allemaal is misgegaan bij het Sloewegdebacle. Ook moet de commissie aanbevelingen doen over hoe zulke grote projecten in de toekomst beter beheerst en gecontroleerd kunnen worden.

GOES - Zo'n 13-honderd mensen hebben zaterdag en zondag de tv-toren in Goes bezocht. Vanaf de 19e verdieping konden ze over een groot deel van Zeeland uitkijken. Normaal is de tv-toren gesloten voor publiek, maar nu ging ie open voor de Heppie View van de stichting Heppie.

VIDAUBAN (FRA) - Bij het Europees kampioenschap dressuur in het Franse Vidauban is Jeanine Nieuwenhuis zesde geworden bij de Young Riders. Dit resultaat behaalde ze bij de kür op muziek.

WEMELDINGE - In de monding van de buitenhaven in Wemeldinge is zondagmiddag een duiker enige tijd in de problemen geweest. Twee duikploegen van de brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter waren opgeroepen om hulp te verlenen.

OUD-VOSSEMEER - Een 45-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor zijn huis in Oud-Vossemeer. Hij gedroeg zich zeer agressief tegenover ambulancemedewerkers. Die waren opgeroepen vanwege zijn gezondheidsproblemen.

WILHELMINADORP - Een 34-jarige vrouw uit België is zaterdagmiddag zwaar gewond geraakt aan het Goese Sas bij Wilhelminadorp. De vrouw was in Zeeland om te zeilen.

OOST-SOUBURG- Johnny Hoogerland uit Langeweegje is met zijn ploeg Team Roompot tiende geworden in de openingsrit van de Ronde van Oostenrijk. De rit was een ploegenproloog over 5,4 kilometer en ging door de straten van Wenen.

GOES - Een 21-jarige automobilist uit Goes is vrijdagmiddag opgepakt omdat hij een voetganger opzettelijk zou hebben aangereden op de rotonde Marconistraat-Willem Barentszstraat in Goes.

NEELTJE JANS - De finish op de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans begint steeds meer vorm te krijgen. Ook vrijdag werd er weer druk gebouwd.