- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse pianist Hannes Minnaar krijgt de Nederlandse Muziekprijs voor jonge getalenteerde musici. De prijs is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van Cultuur aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

GOES - Getuigen scheppen inmiddels iets meer duidelijkheid, maar er zijn nog erg veel vragen rondom de dood van Umaru Sesay zaterdagmiddag in Goes. De 30-jarige man liep verward en naakt over straat en overleed nadat de politie pepperspray gebruikte om hem controle te krijgen. Wie was Umaru Sesay? 

GOES - De dood van Umaru Sesay is tragisch, maar laten we niet te snel conclusies trekken. Dat zegt burgemeester René Verhulst van Goes na het overlijden van de 30-jarige Goesenaar Umaru na zijn arrestatie zaterdagmiddag.

GOES - Er is nog veel onduidelijk na het incident in Goes waarbij zaterdagmiddag de 30-jarige Umaru overleed. Zowel buurtbewoners als vrienden snappen niet wat er gebeurd is. Umaru Sesay overleed in het bijzijn van de politie, nadat ze hem met pepperspray in bedwang probeerden te houden.

YERSEKE - In rap tempo ging de 7000 kilo mosselen in Yerseke erdoor heen. Zo'n 40.000 mensen bezochten zaterdag de jaarlijkse Mosseldag in het vissersdorp. De organisatie is zeer tevreden over het aantal bezoekers en het verloop van de dag. 

KAMPERLAND - Op het Veerse Meer is zaterdag ter hoogte van Kamperland een zeilbootje omgeslagen. De twee opvarenden lagen volgens de KNRM een half uur in het water voor ze werden gered, ze raakten daardoor licht onderkoeld.

GOES - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een 30-jarige man in Goes. Volgens de politie gaat het om een verwarde man die vlak voor zijn overlijden naakt en schreeuwend door de Berkenstraat in Goes rende.  

KRABBENDIJKE - Tankstation De Vliete langs de A58 bij Krabbendijke is zaterdagmiddag korte tijd afgesloten na een lekkage bij de LPG-installatie. Na onderzoek bleek één van de slangen lek te zijn.  

GOES - De overgang van voetballer Jelle Klap van FC Dordrecht naar GOES is rond. De verdediger uit Wemeldinge gaf vorige maand al aan dat hij bij GOES wilde spelen. Nu is zijn overgang definitief. Klap (20) is zondag in het bekerduel tegen Zeelandia Middelburg al speelgerechtigd. 

Hoogradioactief materiaal van de kernrector in Petten wordt op een ‘verkeerde manier’ vervoerd naar de COVRA in Borssele. Dat stelt de stichting Laka. De Autoriteit voor Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming spreekt dit tegen.