- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

WOLPHAARTSDIJK - Een vuilniswagen van de gemeente Goes is bij Wolphaartsdijk van de weg geraakt en gekanteld. Het ongeluk gebeurde even na 14.00 uur. 

KRABBENDIJKE - Wie aan de Oosterschelde denkt, zal eerder aan mosselen en oesters denken dan aan ham of spek. Toch gebruikt Rob van Velzen uit Krabbendijke het zilte water voor zijn vleeswaren. De oud-slager ontwikkelt producten met Oosterscheldewater die in heel Nederland worden verkocht.

KLOETINGE - Het is Kloetinge niet gelukt om nog een ronde in de nacompetitie te overleven. Op eigen veld verloor de ploeg van Arie van der Zouwen met 1-2 van Smitshoek, terwijl een overwinning nodig was om nog zicht te houden op promotie naar de hoofdklasse.

KLOETINGE - Het is VV Kloetinge niet gelukt om nog een ronde in de nacompetitie te overleven. Op eigen veld verloor de ploeg van Arie van der Zouwen met 1-2 van Smitshoek, terwijl een overwinning nodig was om nog zicht te houden op promotie naar de hoofdklasse. 

MIDDELBURG - Minister Kamp van Economische Zaken heeft opdracht gegeven voor een onderzoek of de nieuwe 380kv-verbinding bij Reimerswaal toch ondergronds kan worden aangelegd. Technisch is het mogelijk om een kabel over een lengte van zeven kilometer onder de grond te stoppen.

GOES - De stichting Historisch Slot Oostende ontvangt op maandag 5 juni de Zeeuwse Stimuleringsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. De stichting krijgt de prijs omdat het "de vrijwilligers zeer enthousiast en vasthouden hebben gewerkt aan de totstandkoming van de stichting."

GOES - Coffeeshophouder Gerard Aarden uit Vlissingen wordt niet verder vervolgd. De zaak tegen Aarden begon in 2009 toen 94,58 kilo softdrugs bij hem in de coffeeshop in Goes werd gevonden. Net als 21.982 voorgedraaide joints. Het Openbaar Ministerie vindt nu dat Aarden lang genoeg heeft moeten wachten, en laat de zaak verder rusten, meldt de PZC.

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft ook het tweede duel in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse gewonnen. De ploeg van John Karelse was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Alverna. 

GOES - GOES kan volgend seizoen toch een beroep doen op Sherief Tawfik. De centrale verdediger uit Middelburg is teruggekomen op zijn besluit om te stoppen met voetballen.

HARDERWIJK - Thijs de Lange uit Kattendijke is vrijdag vijfde geworden in de Parel van de Veluwe. Hierdoor is de renner van ZRTC Theo Middelkamp leider in het klassement van de clubcompetitie wielrennen.