- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

BORSSELE - Als de kerncentrale van Borssele niet zijn eigen broek kan ophouden, heeft de centrale geen bestaansrecht meer. Dat zeggen milieuorganisaties WISE en Greenpeace in reactie op berichten dat de centrale, ondanks dat er verlies wordt gedraaid. beter open kan blijven.

GOES - Negentien veteranen uit de gemeente Goes krijgen een onderscheiding voor hun deelname aan VN-vredesmissies. De oud-blauwhelmen ontvangen voor hun bijdrage het Draaginsigne voor de Vrede.

OOST-SOUBURG - Serge Beulens is met ingang van het komende voetbalseizoen de trainer van DwO'15. Beulens volgt bij de fusieclub Jack Wijnands op. DwO'15 speelt in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. 

KAPELLE - Bij een ongeluk op de A58 bij Kapelle richting Bergen op Zoom zijn dinsdagavond vier gewonden gevallen. De vier zaten in een auto met aanhangwagen. De bestuurder van een van de betrokken auto's is aangehouden voor verhoor.

KAPELLE - Inwoners in Kapelle die deelnemen aan het project '100 dagen restafvalvrij' zijn halverwege. Tientallen gezinnen zijn begin april de uitdaging aangegaan om zo min mogelijk afval te produceren.

GOES - Op de A58 van Middelburg naar Goes ter hoogte van de afrit naar Goes is maandag een aanrijding geweest tussen drie voertuigen. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

GOES - Het AZC aan de Albert Plesmanweg in Goes wordt uitgebreid met 210 opvangplaatsen. Burgemeester en wethouders willen op die manier voldoen aan het verzoek van commissaris van de Koning Han Polman om voor die extra plaatsen te zorgen.

GOES - De World Tour Teams Giant-Alpecin, BMC en Cannondale staan op 15 juni in Goes aan de start van de Ster ZLM Toer. De organisatie van de vijfdaagse wielerkoers meldt verder de komst van onder meer Roompot Oranje Peloton, Wanty Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen.

OVEZANDE - Ovezande komt in actie tegen hardrijders. In de Kolaardsweg en de Hoofdstraat hangen bewoners vandaag spandoeken en vlaggen op, en plakken ze 30-kilometer stickers op kliko's.

GOES - Binnen een half uur gingen de 6500 kaarten voor Racoon & Friends for Jayden over de digitale toonbank. In een iets minder hoog tempo stroomde de Grote Markt in Goes zondagmiddag vol voor het concert van de Zeeuwse band Racoon en hun muzikale vrienden.