- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

KRABBENDIJKE - Inwoners van Krabbendijke zijn verdeeld. Veel zijn namelijk tegen de maatregelen tegen overlast voor de jaarwisseling die waarnemend burgemeester Piet Zoon eerder deze week heeft opgelegd. Maar er zijn ook Krabbendijkenaren die juist voor zijn.

WAARDENBURG - Kloetinge heeft de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft met 1-3 gewonnen. In Waardenburg hadden de Bevelanders weinig moeite met WNC, waardoor Kloetinge bovenin de eerste klasse blijft meedraaien. 

GOES - De directie van webwinkel Bax-shop in Goes is op de goede weg om arbeidsomstandigheden te verbeteren. Dat blijkt uit een gesprek tussen vakbond CNV Vakmensen en de directie van het bedrijf vrijdag. In september trokken (oud-) werknemers bij het CNV aan de bel over misstanden.

GOES - Medewerkers van webwinkel Bax-shop geloven niet dat er iets zal veranderen aan de arbeidsomstandigheden bij het bedrijf. Dat blijkt uit gesprekken die Omroep Zeeland de afgelopen weken heeft gehad met medewerkers. Vrijdag heeft vakbond CNV Vakmensen gepraat met de directie over mogelijke veranderingen.

OVEZANDE - DI-RECT, Jebroer, The Grand East, CUT_ en Ferocious Dog. Dat zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt en op zaterdag 27 mei 2017 tijdens Klomppop Festivalweekend optreden. 

WISSENKERKE - De gemeenteraad van Noord-Beveland zegt unaniem nee tegen het plan voor een eiland in het Veerse Meer. Een ondernemer wil 40 miljoen euro investeren in de komst van een vakantie-eiland.

KAMPERLAND - De gebouwen op het nieuw aan te leggen vakantie-eiland in het Veerse Meer worden beter in het landschap ingepast. Ze worden ook lichter, transparanter en waar het kan kleiner, schrijft de ondernemer achter de bouwplannen in een verklaring.

KRUININGEN - Vreugdevuren, alcohol drinken op straat en gesloopte bushokjes rond de jaarwisseling. Het is wat de gemeente Reimerswaal betreft in Krabbendijke verleden tijd. De gemeente gaat dit jaar streng optreden tegen overlast en heeft zaken als vreugdevuren verboden. 

De PKN-kerk in Colijnsplaat is op zoek naar een nieuwe organist. De huidige organist is de tachtig gepasseerd en neemt afscheid. Een zoektocht naar een opvolger heeft nog niets opgeleverd. Daarom zijn ze zelfs bereid om de opleiding van een nieuwe organist te betalen.

KRUININGEN - Zwarte Piet is in de problemen gekomen in Kruiningen. Tijdens pakjesavond is hij vast komen te zitten op het dak, blijkt uit een P2000-melding van de hulpdiensten.