- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

KLOETINGE - De voorgestelde fusie tussen de Zeeuwse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Emergis met GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) is op de lange baan geschoven. De verkennende gesprekken zijn uitgesteld, omdat GGZ WNB meer tijd nodig heeft voor het opstellen van financiële voorwaarden.

GOES - Hospice Clarahofje in Goes bestaat dit jaar 25 jaar. De opvang voor terminaal zieke mensen begon in 1992 in een woonhuis in Hansweert als eerste hospice in Zeeland. Zeven jaar geleden was het huis te klein om aan de groeiende vraag te voldoen en werd een nieuw pand betrokken in Goes. 

HANSWEERT - Geluidsoverlast, we hebben er allemaal wel eens mee te maken, maar staan er niet altijd bij stil. Daarom is 28 maart uitgroepen tot Geluidshinderdag. Hinder van buren of van een drukke weg is wel herkenbaar. Maar laagfrequente geluiden, de dreungeluiden, zijn iets minder bekend.

HANSWEERT - Met man en macht wordt gewerkt aan de laatste voorbereidingen van de verhuizing van Scheepswerf Reimerswaal. De scheepswerf verhuist van Hansweert naar Vlissingen-Oost waar de werf meer ruimte heeft om uit te breiden. De grootste klus is het vervoeren van het dok.

REUS (SPA) - Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge mag zondag niet starten in de laatste etappe van de Ronde van Catalonië in Spanje. De renner van Wanty-Groupe Gobert kwam in de voorlaatste rit van de WorldTour koers buiten de tijdslimiet over de finish. De wedstrijdleiding kent geen genade voor Minnaard en de andere bijna vijftig renners.

HEINKENSZAND - Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag gereedschap gestolen uit een bouwmarkt in aan de Schouwersweg in Heinkenszand. Bij de inbraak hebben zij veel schade aangericht. 

NIEUW-LEKKERLAND- Kloetinge heeft de moeilijke uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland gewonnen met 2-1. Ondanks een vroege achterstand wist de Zeeuwse equipe de wedstrijd toch tot een goed einde te brengen. Daan Esser maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer. Door het resultaat van vanmiddag handhaaft de Bevelandse ploeg zich op de tweede plek.

VEERE - Het sloeproeiseizoen is zaterdag van start gegaan. Traditioneel gebeurt dat met de Veerse Slag; een wedstrijd over elf kilometer op het Veerse Meer, georganiseerd door Sloeproeivereniging De Zeeuwse Deernen

GOES - Gregory Sedoc leerde zaterdag de jeugdleden van AV'56 de fijne kneepjes van het hordelopen. In de clinic op de atletiekbaan in Goes kregen tientallen jonge atleten tips van de drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen.

GOES - Gregory Sedoc leerde zaterdag de jeugdleden van AV'56 de fijne kneepjes van het hordelopen. In de clinic op de atletiekbaan in Goes kregen tientallen jonge atleten tips van de drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen.