Nieuws over Bevelanden

GOES - Bij een eenzijdig ongeval op de Deltaweg bij Goes is een 20-jarige man uit Kapelle omgekomen. Rond 23.30 uur verloor de man de macht over het stuur om vervolgens in de berm terecht te komen.

GOES - Het weekend voor kerst staat in het teken van de laatste kerstinkopen. Wie eens iets anders zou willen geven dan sokken of parfum kon vandaag in Goes terecht. In de Grote of Maria Magdalenakerk werd voor het eerst in Zeeland een pop-up markt georganiseerd.

KLOETINGE - De Zeeuwse wereldkampioen op de cornet Wim van Boven is weer even terug in Zeeland. Met Brassband Excelsior repeteerde hij voor een kerstconcert dat op zondag 21 december in de Geerteskerk in Kloetinge wordt gegeven.

GOES - De Serious Request-actie van het CIOS uit Goes/Breda heeft 12.000 euro opgeleverd. Vanochtend werd het bedrag op de Grote Markt in Haarlem overhandigd aan de drie dj's in het glazen huis.

GOES - Marco Groeneveld blijft nog een jaar actief als trainer van SSV'65. Het wordt voor de trainer zijn vierde jaar op rij bij de club die uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Daarin staat SSV'65 momenteel op de zesde plaats.

NIEUWDORP - Volgens Kees Traas is het een unieke gebeurtenis, de verhuizing van twee bunkers uit de tweede wereldoorlog. De voorzitter van Stichting Bevrijdingsmuseum Zeeland is blij dat de twee authentieke bouwwerken een plek krijgen in het themapark van het museum.

NISSE - De kerststallentocht in Ovezande van aanstaande zaterdag gaat niet door. Doordat eerder deze week een van de vrijwilligers ernstig gewond raakte bij een ongeluk bij Nisse ziet de organisatie af van de tocht en alle festiviteiten eromheen.

WESTKAPELLE - Vrijwilligers van de brandweerpost Westkapelle zijn een petitie begonnen tegen het voornemen van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om de post in 2015 te sluiten. Woensdagavond hadden ruim 300 mensen de petitie op internet getekend, sinds de start ervan dinsdag.

GOES - In de gemeenten Goes, Kapelle en Middelburg is dinsdag ingebroken in een aantal woningen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Bij de woniginbraken werden telefoons en laptops meegenomen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bluesrockband The Juke Joints komt half januari met een nieuwe cd. Het album Heart On Fire bevat tien nieuwe nummers en covers van Cat's Squirrel van Dr. Ross en Funny Little Valentine van Louis King.