Nieuws over Bevelanden

HEINKENSZAND - Frans Sturm heeft het na veertig jaar eindelijk voor elkaar: hij heeft een zwarte dahlia gekweekt. Zwarte bloemen zijn zeer zeldzaam en erg populair. In het verleden is er bijvoorbeeld eeuwenlang gezocht naar een zwarte roos en zwarte tulp.

KAPELLE - Een 16-jarig meisje uit Kruiningen is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Kapelle. Zij is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

BORSSELE - De enige kerncentrale van Nederland staat in Borssele. Maar waarom staat die kerncentrale eigenlijk daar en niet op een andere plek?

's HEER HENDRIKSKINDEREN - Met de debuterende trainer Jouri van den Broeke aan het roer begint Tjoba uit 's Heer Hendrikskinderen zaterdag aan het veldseizoen in de Overgangsklasse C. De eerste wedstrijd is meteen een derby, want Swift uit Middelburg is de tegenstander. 'Wij zijn er klaar voor', zegt Van den Broeke.

CHAMONIX (FRA) - Huub van Noorden uit Goes is bij de Ultraloop Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) in het Franse Chamonix veertiende geworden. Van Noorden liep de 119 kilometer in ruim 17 uur en kwam na middernacht over de finish.

AMSTERDAM - Corné de Koning uit Goes is er niet in geslaagd bij het wereldkampioenschap aangepast roeien een medaille te veroveren. Op de Bosbaan in Amsterdam werd De Koning (24) samen met Esther van der Loos vijfde in de klasse TA mix2.

MIDDELBURG - De officier van justitie heeft een jaar cel geëist tegen een 28-jarige Amsterdammer die verdacht wordt van poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade. De Amsterdammer heeft begin maart in Goes een 52-jarige man uit de gemeente Borsele met een brandbare vloeistof overgoten en vervolgens in brand gestoken.

YERSEKE - De bekendheid van de Zeeuwse mossel onder Duitsers moet vergroot worden. Dat is het doel van een campagne die in september van start gaat.

'S-HEER ARENDSKERKE In 's-Heer Arendskerke is een social sofa onthuld. Het bankje van beton staat op de hoek van de Boogstraat en de Slotstraat, bij het nieuwe gebouw van zorgcentrum Poelwijk. Vrijwilligers hebben de bank beplakt met een mozaïek van steentjes en glas.

SPEELMANSPLATEN - Reimerswaal is de oostelijkste gemeente van Zeeland, maar eens was het ook de naam van de vierde grootste stad van de provincie. Waar is de stad Reimerswaal gebleven? Het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.