- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

GOES - Een wielrenner die de weg kwijt is en binnen wil plassen, het houdt de gemoederen in de omgeving van Goes flink bezig. Op sociale media waarschuwen vrouwen uit dat gebied elkaar voor de man. Mogelijk gaat het om de zogenoemde 'kussende wielrenner'.

LEWEDORP - Het NK Helikopter vliegen is zondag begonnen op een terrein aan de Ankerveersedijk bij Lewedorp. Aan dat NK doen drie Vlaamse deelnemers en zes Nederlanders mee. Ze vliegen een aantal vooraf bedachte figuren met een op afstand bestuurbare helikopter.

YERSEKE - De start van het mosselseizoen gaat woensdag gewoon door, ondanks de vondst van gif in schelpdieren in delen van de Oosterschelde. Dat meldt het Mosselbureau in Yerseke, dat het woord voert voor de mosselsector.

ENSCHEDE - De uit Lewedorp afkomstige voetballer Ruben de Jager heeft zich laten zien in het eerste oefenduel van FC Twente. De aanvaller maakte een doelpunt tegen vierdeklasser EMOS.

HANSWEERT - Hansweertse Boys heeft een nieuwe trainer gevonden voor het komende voetbalseizoen. Piet Gabriels gaat aan de slag bij de zaterdag vierdeklasser.

BORSSELE - Een 49-jarige Belg die bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel een blaastest moest afleggen is aangehouden. De man zat dronken achter het stuur. Hij liep zaterdagochtend vroeg om 05.50 uur tegen de lamp. 

OUDDORP - Wielrenner Davy Gunst uit Yerseke is vrijdag op de elfde plaats geëindigd bij het Nederlands kampioenschap voor beloften. De renner van Rabobank Development Team speelde geen rol van betekenis in de massasprint.

OOST-SOUBURG - De Goese band YELLOW heeft een nieuwe single. 'Over' is de eerste track van een nieuwe EP die later dit jaar verschijnt. De single beleefde vrijdagochtend zijn radiopremière bij Omroep Zeeland, in het bijzijn van bandleden Dennis Notebaart en Rob de Winter.

YERSEKE - Een woning aan de Steeweg in Yerseke is op last van  de burgemeester van Reimerswaal voor drie maanden gesloten. In het pand werd gehandeld in harddrugs.

WEMELDINGE - Drie jonge inzittenden van een busje zijn donderdagmorgen onwel geworden in Wemeldinge. Volgens de Veiligheidsregio heeft er een kleine hoeveelheid benzine gelekt.