Nieuws over Bevelanden

BORSSELE - Het Zeeuwse initiatief Energieke Sportverenigingen Borssele heeft donderdag een P-NUTS Award gewonnen. Zij kregen de award voor de Mooiste Regionale Samenwerking. De P-NUTS Awards zijn een aanmoedigingsprijs voor lokale duurzame energie.

KAMPERLAND - Bart Swings heeft de eerste etappe van Zeeland on Wheels gewonnen. De skeeleraar uit België kwam in Kamperland solo over de finish nadat hij lange tijd op kop had gereden.

OOST-SOUBURG - Rockband Clear Clamour uit Goes legt de laatste hand aan zijn debuut EP Observe The Outcome . De band presenteert die op 30 mei tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Vrijdag gaf Clear Clamour alvast een voorproefje aan de luisteraars van Omroep Zeeland: de single Ambition.

OOST-SOUBURG - Bodemonderzoeksbedrijf Fugro brengt de zeebodem voor de windmolenparken Borssele in kaart. De overheid wil op deze locatie de windmolenparken Borssele 1 en 2 laten bouwen. Beide parken moeten energie leveren voor ruim twee miljoen huishoudens.

's-HEERENHOEK - Het Openbaar Ministerie erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de aanhouding van een koperdief in 2012. Bij de aanhouding op een bedrijventerrein in 's-Heerenhoek werd de verdachte meer dan 50 keer gebeten door een politiehond en door een agent in zijn kruis getrapt.

WOLPHAARTSDIJK - Mark Aalders is er helemaal kapot van. Zijn twintig rolstoelen zijn gestolen. Die heeft hij nodig voor zijn werk, hij geeft namelijk rolstoelbasketbal-clinics op scholen. De aanhangwagen waar de rolstoelen in stonden, zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen op de Frederiksstraat in Wolphaartsdijk.

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Teun Rentmeester komt over van zaterdag derdeklasser Nieuwdorp. Rentmeester heeft al ervaring op een hoger niveau. Hij speelde enkele jaren geleden voor hoofdklasser Kloetinge.

KAPELLE - De politie heeft twee gestolen auto's teruggevonden. De auto's werden 12 april gestolen bij een autobedrijf in 's Gravenpolder. Een 33-jarige man uit Middelburg zit vast in verband met de diefstal.

OOST-SOUBURG - Dressuuramazone Dinja van Liere uit Goes moet op zoek naar een nieuw toppaard. Duval's Capri Sonne Jr. waarmee ze vele successen boekte, is verkocht aan een Engelse eigenaar. De Olympische amazone Laura Tomlinson gaat ermee rijden.

GOES - Een vrachtwagen is donderdagmiddag ter hoogte van de Klaphekkeweg bij Goes van de N256 geraakt. De vrachtwagen reed rond 14.30 uur van het talud af