Nieuws over Bevelanden

MAASEIK (BEL) - Bernice van de Velde uit Kapelle is er niet in geslaagd het ITF-toernooi ($10.000) in Maaseik op haar naam te schrijven. In de finale van het Belgische toernooi verloor Van de Velde met 6-1 6-3 van Quirine Lemoine uit Woerden. Het was voor het eerst dat Van de Velde in de finale van een internationaal toernooi stond.

MAASEIK (BEL) - Voor het eerst in haar tenniscarrière heeft Bernice van de Velde uit Kapelle de finale gehaald van een internationaal tennistoernooi. Bij het ITF-toernooi ($10.000) in het Belgische Maaseik klopte de Bevelandse speelster landgenote Demi Schuurs in de halve finale: 7-6 1-6 6-4.

ORDIZIA (SPA) - Wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje is achtste geworden in de Spaanse koers Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika. De renner van Androni-Giocattoli finishte na 170 kilometer koers op 44 seconden van winnaar Gorka Izagirre (Movistar).

KAMPERLAND - Een meisje van 1 jaar oud is overreden door een personenauto op een camping aan de Schotsmanweg in Kamperland. Het kind liep een gebroken sleutelbeen op.

OVEZANDE - Het kind dat woensdag is verdronken in een recreatieplas in Alblasserdam, blijkt een 9-jarige jongen uit Ovezande te zijn. Hulpdiensten rukten massaal uit nadat de jongen als vermist was opgegeven.

GOES - Stichting Jayden, de stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker, breidt het aantal evenementen dit jaar verder uit. Zo is er op zaterdag 13 september een eerste Zeeuwse Obstaclerun.

GOES - Op verschillende plaatsen in het Goese Meer zijn de afgelopen dagen tenminste vijf buitenboordmotoren gestolen. De politie is op zoek naar getuigen en roept booteigenaren in de buurt op preventieve maatregelen te nemen.

GOES - Een 31-jarige automobiliste uit Goes is woensdagmiddag aangehouden voor het inrijden op een parkeerwachter en het verwonden van een meisje.

HANSWEERT - De dijkversterking volgend jaar bij Hansweert biedt volgens de PvdA in Reimerswaal kansen voor het toerisme bij het dorp. Volgens de partij zou het werk aan de dijk kunnen worden gecombineerd met het aanleggen van toeristische voorzieningen.

GOES - De politie heeft donderdag vier winkeldieven opgepakt in Goes. Het gaat om vier vrouwen uit Breda. Volgens de politie hebben ze een tas gebruikt, speciaal gemaakt voor winkeldiefstal. Ze zouden uit verschillende winkels spullen hebben gestolen, onder andere kleding.