Nieuws over Bevelanden

VLISSINGEN - Verdedigingswerk de Oostbeer hoort bij Vlissingen en is belangrijk voor de identiteit van de havenstad. Dat zegt amateur-historicus Hans Sakkers. Hij is blij dat het monument aan de Groene Boulevard van Vlissingen een opknapbeurt krijgt.

GOES - Kees Scheurwater uit Krabbendijke is de winnaar van Zeeland bakt bolussen geworden. Met zijn creatie 'Bolusster' maakte Scheurwater grote indruk op de jury. Marja Bolle uit Kerkwerve veroverde de tweede plek met haar Zeeuwse bolus 'Dubbelop'. Kelly Pardon uit Clinge werd derde met haar zogenoemde 'Hartige Bolus'.

YERSEKE - Twee jongetjes hebben vrijdagavond twee vuurwapens gevonden in een verlaten woning aan de Damstraat in Yerseke. De politie heeft vervolgens het huis doorzocht met een speurhond, op zoek naar meer wapens. Daarbij is verder niets aangetroffen.

GOES - In Goes is de wedstrijd Zeeland Bakt Bolussen van start gegaan. Tien finalisten strijden met zelfbedachte bolusvarianten om de titel 'Beste Zeeuwse thuisbakker van 2015'. De wedstrijd is een initiatief van de ambachtelijke bakkers en Omroep Zeeland.

GOES - De politie zoekt getuigen van bekladdingen en vernielingen in Goes-Zuid van vorige week. Op meerdere plekken zijn met verfbussen teksten en tekens gespoten op muren en auto's. Meerdere benadeelden hebben aangifte gedaan van vernieling. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

NIEUWDORP - Het echtpaar Bierens uit Nieuwdorp heeft postuum de Yad Vashem onderscheiding gekregen. Het echtpaar kreeg de bijzondere Israëlische onderscheiding omdat ze in de Tweede Wereldoorlog een Joods meisje op hun boerderij verborgen hielden.

GOES - Op straat en in de tuinen rond het Goese Meer wemelt het momenteel van de muggen De insecten hebben zich massaal genesteld in bomen en struiken. Vooral voor fietsers en wandelaars is het een bron van irritatie. De Goese wijk kampt voor het eerst in het 20-jarig bestaan met een muggenplaag.

GOES - De medewerkers van OPDC De Vliedberg en de Time-Out in Goes maken zich zorgen over de toekomst van de leerlingen als de school volgend jaar augustus dicht gaat. Het bestuur van de school voor speciaal voorgezet onderwijs sluit de deuren omdat er door de invoering van het passend onderwijs steeds minder leerlingen zijn.

WEMELDINGE - Een 46-jarige man uit Yerseke is woensdagavond rond 22.00 uur opgepakt omdat hij een 48-jarige man in een café in Wemeldinge had mishandeld.

GOES - Een automobilist heeft op de Nieuwstraat in Goes een kinderwagen geraakt tijdens de avondvierdaagse. Het kind viel daarbij uit de wagen, maar raakte niet gewond. Volgens getuigen heeft een boze menigte de automobilist staande gehouden.