Nieuws over Bevelanden

HEINKENSZAND - Een memorabele verjaardag voor Tine van de Waart uit Zierikzee. Ze is maandag 100 jaar geworden. Voor haar familie een reden om langs alle belangrijke plekken uit haar jeugd te gaan, zoals haar basisschool in Heinkenszand. Hoe komt ze zo oud? "Rustig bluven en asem bluven halen", verklaart de 100-jarige.

YERSEKE - De politie heeft zondagavond in Yerseke een preventieve actie gehouden in de strijd tegen woningeninbraken, overvallen en straatroof. De politie sloot de toegangswegen tot Yerseke af en al het in- en uitgaand verkeer werd gecontroleerd.

'S-HEERENHOEK - Het is de enige club in Zeeland die het heeft en misschien wel in heel Nederland. Een "Bier en Thee Luuk". In de kantine van De Patrijzen in 's-Heerenhoek is tussen het clubhuis en elke kleedkamer zo'n luik bevestigd. 'We hebben het al sinds 1971', zegt voorzitter Jeanine van der Horst in het voetbalprogramma "Onze Club".

KAPELLE - Zeeland hoeft niet bang te zijn dat er na Lesley Kerkhove niet weer een nieuw tennistalent op staat. Zes Zeeuwse tennissers behoren momenteel binnen hun leeftijdscategorie tot de top-10 van Nederland.

KAPELLE - Zeeland hoeft niet bang te zijn dat er na Lesley Kerkhove niet weer een nieuw tennistalent op staat. Zes Zeeuwse tennissers behoren momenteel binnen hun leeftijdscategorie tot de top-10 van Nederland.

GOES - Samen breiend je buurtgenoten leren kennen. Dat is het doel van het Breibankje. Dat stond vanmiddag in Goes. Het is bedacht door Febe Verelst en Melanie van Zweden.

GOUDA - Zondag eersteklasser GOES heeft het uitduel tegen Olympia gewonnen. In Gouda werd het 1-2 voor de ploeg van trainer Jan Poortvliet. Grote man bij de Bevelandse club was Jeremy Hubregtse. Hij scoorde beide doelpunten.

ERMELO - Amazone Dinja van Liere uit Goes heeft met Capri Sonne jr. voor de derde keer op rij een nationale dressuurtitel gewonnen. Zondag won Van Liere de nationale titel in de Lichte Tour in Ermelo. Eerder werden al titels in de rubrieken ZZ-Licht indoor en ZZ-Zwaar outdoor gewonnen.

DEN BOSCH - Studenten van het Edudelta College in Goes hebben brons veroverd op het Nederlands Kampioenschap Tuinaanleg in Den Bosch.

LOSAIL (QAT) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is ondanks een sterk optreden bij de Grand Prix van Qatar zestiende geworden in de eerste manche. Van de Ven (17) nam in de eerste race van het wereldkampioenschap de leiding en hield die de halve wedstrijd, maar kwam toen ten val.