- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

GOES - De politie heeft zondag meldingen binnengekregen over jongens die kerkdiensten verstoorden in drie verschillende kerken in Goes. Het waren allemaal kerken in de omgeving van de Bergweg.

GOES - In een aantal Zeeuwse cafés wordt, ondanks het rookverbod, nog steeds gerookt, ondanks de boetes die worden uitgedeeld bij een overtreding. Eén café dat de afgelopen periode meerdere boetes heeft gekregen, is café Jack's in Goes.

KAPELLE - De politie heeft dinsdagavond een Belg aangehouden met inbrekersspullen in zijn auto. De 39-jarige man bleek ook een spuitbus met pepperspray bij zich te hebben.

GOES - Bierliefhebbers waren in Goes verzameld om de nieuwe bieren voor brouwerij Slot Oostende te testen. De brouwerij op de locatie in de binnenstad gaat eind dit jaar open, maar dan moet het bier er natuurlijk al zijn.

GOES - Kees Blomaard uit Goes, oud-voorzitter van de KNVB afdeling Zeeland, is zondag overleden. Blomaard had verspreid over tientallen jaren grote verdiensten voor het voetbal in Zeeland.

OOST-SOUBURG - Kees Blomaard heeft in de tientallen jaren dat hij actief was als voetbalbestuurder veel voor het Zeeuwse voetbal betekend. In 2006 leverde de zondag overleden Blomaard misschien wel zijn grootste kunststukje door Australië met bondscoach Guus Hiddink naar Zeeland te halen.

GOES - Kees Blomaard uit Goes, oud-voorzitter van de KNVB afdeling Zeeland, is zondag overleden. Blomaard had verspreid over tientallen jaren grote verdiensten voor het voetbal in Zeeland. Zo was hij 25 jaar bestuurslid van Kloetinge en dus voorzitter van de toenmalige afdeling Zeeland van de bond.

KRUININGEN - Eén keer per maand lunchen om mensen bij elkaar te brengen. Zo'n 65 mensen uit Kruiningen deelden de dinsdagmiddagmaaltijd tijdens 'heel Kruiningen luncht' in het Hof Cruininghe.

GOES - Als enige Zeeuwse middelbare school mag het Goese Lyceum beginnen met een proef rond versneld vwo. Het versneld vwo bestaat uit vijf schooljaren in plaats van zes. Versneld vwo is bedoeld voor zogenoemde toptalenten die meer verdieping en uitdaging in het onderwijs kunnen gebruiken.

KORTGENE - De gewone mensen worden door de politiek nauwelijks gezien en gehoord vindt PvdA-er Jan Schuurman Hess uit Kats. Daarom is hij op een zoektocht naar de ervaringen van gewone mensen. Over die ontmoetingen schrijft hij een blog, dat uiteindelijk een boek moet worden.