Nieuws over Buiten Zeeland

DEN HAAG - Wouter van Zandbrink uit Aagtekerke staat op de elfde plaats van de kandidatenlijst van de PvdA voor de Eerste Kamer. Op de concept-lijst die woensdag is gepresenteerd staan nog twee Zeeuwen: Jan Schuurman Hess uit Kats die de 22e plaats bezet en Wilma Brouwer uit Goes op 21.

BERGEN OP ZOOM - Een 17-jarige jongen uit Zierikzee is maandag in het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom beroofd van zijn laptop en schoolboeken. De jongen was daar met zeven andere jongens uit Zierikzee, Serooskerke en Herkingen.

HILVERSUM - JB Meijers uit Hulst presenteerde maandagavond samen met Ilse de Lange bij De Wereld Draait door een nieuwe kerstsingle: Christmas Around Me. Ook zonder Waylon blijft de producer aan de weg timmeren met de band The Common Linnets.

BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe Moeder en Kindcentrum van ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom gaat een maand later open dan gepland. Dat komt door een brand vorige maand.

DOEL - Volgens berekeningen die milieuorganisatie Greenpeace liet opmaken kan een zware ramp in de kerncentrale van Doel tussen de 742 en 1.412 miljard euro kosten. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard.

OOST-SOUBURG - Politievakbond NPB is bezorgd over de handhaving van vuurwerkvrije zones. Volgens de bond zijn er te weinig agenten die daarvoor kunnen worden ingezet. In Zeeland is Goes de enige gemeente waar zulke zones worden ingesteld.

LAMOTTE-BEUVRON - Mariet en Thijs Joosten uit Heinkenszand zijn Europees kampioen sledehondenrace geworden. De broer en zus behaalden allebei een gouden medaille in de fietsklasse.

BERGEN OP ZOOM - Deugdelijk, zo heet de nieuwe videoclip van Elly Kellner. Het lied lijkt humoristisch, maar heeft een serieuze boodschap. De singer-songwriter reageert ermee op kritiek die ze ontving op haar uiterlijk. Samen met de Ellybellyrep dancers wil ze de boodschap 'live and let live" uitdragen.

BRUSSEL - Meüs van der Poel uit Oostkapelle ging dinsdag met een slecht voorgevoel naar de ambassade van Congo-Brazzavile in Brussel. Hij moest zich te verantwoorden voor een lading goederen die hij gestuurd had, maar wat hij kreeg was een onderscheiding uit de handen van de president van het Afrikaanse land."Toen mijn kleinkinderen binnenkwamen, wist ik dat het iets goeds was. Het was overbluffend. "

AMSTERDAM - Gitarist Slash, voormalig lid van de Amerikaanse hardrockband Guns N' Roses, krijgt op 25 november de Sena European Guitar Award in de Club Ziggo in Amsterdam. Dat is de nieuwe naam van de Eddy Christiani Award die tot 2012 jaarlijks werd uitgereikt in Vlissingen.