Nieuws over Buiten Zeeland

BERGEN OP ZOOM - Zeker tien advocaten uit Bergen op Zoom gaan medewerkers van Philip Morris uit de hele regio, die door sluiting van het bedrijf hun baan dreigen te verliezen, gratis bijstaan met juridisch advies.

BERGEN OP ZOOM - De Tweede Kamer gaat binnenkort in debat met de regering over het aangekondigde massaontslag bij Philip Morris in Bergen op Zoom. SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt heeft daarvoor het initiatief genomen.

THOLEN - De gemeente Tholen wordt 'diep getroffen' door het massaontslag bij Philip Morris in Bergen op Zoom. Dat zegt de Thoolse wethouder Frank Hommel. Volgens hen zijn er alleen op Tholen al 300 huishoudens die direct of indirect geraakt worden door de sluiting van de onderneming.

GENT - De haven van Gent had in de eerste kwartaal van dit jaar een goederenoverslag van bijna 11,7 miljoen ton. Daarmee zit de Gentse haven op ongeveer dezelfde hoeveelheid als in dezelfde periode van 2013.

BERGEN OP ZOOM - Bij de medewerkers van sigarettenfabrikant Philip Morris is grote onrust ontstaan. Het personeel is door de directie uitgenodigd voor een bijeenkomst vrijdag om 10:00 uur. De vakbonden laten weten rekening te houden met het ergste scenario; een vertrek uit Bergen op Zoom.

DEN HAAG - Zeeuwse statenleden bezochten donderdag de Eerste Kamer. Ze gingen de discussie aan met senatoren en Zuid-Hollandse statenleden over een aantal actuele thema's, zoals de decentralisatie van rijkstaken en de omgevingswet.

ZIERIKZEE - Schoenen modeketen Omoda gaat zijn producten wereldwijd verkopen via het internet. Het Zierikzeese bedrijf start daarvoor na de zomer een Engelstalige webshop. Omoda heeft nu als sites in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

AMSTERDAM - Bløf heeft maandagavond de Edison Oeuvreprijs Pop gewonnen. Volgens zanger Paskal Jakobsen is de prijs 'de grootste eer' en een motivatie om nog mooiere muziek te gaan maken.

THOLEN - Drie provincies en zes gemeenten willen dat het Volkerak-Zoommeer weer zout wordt en beperkt getij krijgt. Dat staat in een manifest dat ze donderdag hebben ondertekend.

DOEL - De Belgische kerncentrales Doel2 en Tihange3 worden mogelijk voorgoed stilgelegd. Gisteren werden ze opnieuw buiten gebruik gesteld wegens haarscheurtjes in de reactorvaten. Twee jaar geleden waren die reactoren bijna een jaar uit bedrijf toen voor het eerst haarscheurtjes werden ontdekt.