Nieuws over Buiten Zeeland

DEN HAAG - De Socialistische Partij in de Tweede Kamer wil duidelijkheid van minister Schippers van Volksgezondheid over de toekomstplannen van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

BRUGGE - De 60-jarige man uit Oostburg die verdacht wordt van de moord op een prostituee in Zeebrugge blijft in ieder geval nog tot vrijdag vast zitten. Hij moest vandaag voor de raadkamer in Brugge verschijnen maar vroeg zelf om uitstel.

RIJEN- "Een eervolle taak, ik moest daar gewoon bij zijn", zo kijkt de in Vlissingen geboren Tobias Bimmel terug op de ceremonie voor de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17. Als sergeant-majoor van de Luchtmacht was hij onderdeel van de ceremonie op het vliegveld in Eindhoven. Hij stond op de plek waar de rouwauto's zich opstelden om een kist te ontvangen.

STEENBERGEN - Een 16-jarige jongen uit Tholen wordt verdacht van een overval op een Chinees-Indisch restaurant in Steenbergen. Samen met een 15-jarige uit Bergen op Zoom is hij maandagavond aangehouden. De politie loste daarbij waarschuwingsschoten.

TBILISI - In Georgië is Michael Saakasjvili, echtgenoot van de uit Terneuzen afkomstige Sandra Roelofs, aangeklaagd voor machtsmisbruik. Saakasjvili is de oud-president van Georgië.

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek derde gewonnen op het onderdeel 400 meter horen voor mannen. De atleet uit Wolphaartsdijk, die uitkomt voor AAV'36 uit Alphen aan de Rijn, finishte in een tijd van 52'75".

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek derde gewonnen op het onderdeel 400 meter horen voor mannen. De atleet uit Wolphaartsdijk, die uitkomt voor AAV'36 uit Alphen aan de Rijn, finishte in een tijd van 52'75".

OOST-SOUBURG – Net als vorig jaar zijn er diverse Zeeuwse muzikanten actief op festival Zwarte Cross, op 25, 26 en 27 juli. In totaal geven zes bands met muzikanten uit Zeeland acte de présence in Lichtenvoorde.

ROOSENDAAL - Het voetbalmuseum, dat in Middelburg te weinig bezoekers trok, gaat zaterdag open in Roosendaal. Dat is dinsdagochtend bekend gemaakt.

MADIUN (Indonesië) - Gert Jansen uit Sluiskil en zijn gezin kunnen aan bijna niets anders denken dan aan de vliegramp met de MH17. Ze zouden aan boord zijn van het ramptoestel, maar omdat de vlucht overboekt was stapten Jansen, zijn vrouw en zoon op Schiphol in een ander vliegtuig en kwamen veilig in Indonesië aan. Onderweg hoorden ze dat de MH17 was neergestort.