Nieuws over Buiten Zeeland

ROOSENDAAL - Het voetbalmuseum, dat in Middelburg te weinig bezoekers trok, gaat zaterdag open in Roosendaal. Dat is dinsdagochtend bekend gemaakt.

MADIUN (Indonesië) - Gert Jansen uit Sluiskil en zijn gezin kunnen aan bijna niets anders denken dan aan de vliegramp met de MH17. Ze zouden aan boord zijn van het ramptoestel, maar omdat de vlucht overboekt was stapten Jansen, zijn vrouw en zoon op Schiphol in een ander vliegtuig en kwamen veilig in Indonesië aan. Onderweg hoorden ze dat de MH17 was neergestort.

DEN HAAG - KPN wil voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager benoemen tot nieuwe financieel topman. Dat heeft het telecombedrijf maandag bekendgemaakt.

SINT-LAUREINS (BEL) - Jolien d'Hoore heeft de eerste etappe van de BeNeLadies Tour gewonnen. De renster van Lotto Belisol won de etappe met start en finish in Sint-Laureins. De Belgische was na 103 kilometer de snelste van een kopgroep van twintig.

NIJMEGEN - De meeste vlaggen tijdens de Vierdaagse zijn Zeeuws. Dat blijkt uit een onderzoek van de organisatie. Veel lopers hebben een vlag van hun provincie of land mee. Nu blijkt dat vooral veel Zeeuwen dat doen. Ze zijn trots op hun provincie en dragen dat uit. Andere vlaggen die veel te zien zijn, zijn die van Brabant en Friesland.

NIJMEGEN - Ruim 500 Zeeuwen zijn vanmorgen gestart aan de tweede dag van de Vierdaagse. De lopers genieten van het goede weer, maar zien op tegen de voorspelde tropische temperaturen aan het einde van de week. Er wordt ruim 30 graden voorspeld waardoor uitdroging op de loer ligt.

BERGEN OP ZOOM - De raad van commissarissen van sigarettenfabrikant Philip Morris heeft ingestemd met het besluit te stoppen met de productie van sigaretten in Bergen op Zoom. Daarmee komt definitief een einde aan de sigarettenproductie in de fabriek. Dat maakte Philip Morris dinsdag bekend.

NIJMEGEN - De Vierdaagse van Nijmegen is begonnen. Daarvoor hebben zich ruim achthonderd Zeeuwen ingeschreven. Of die allemaal zijn gestart is pas later bekend. In totaal lopen 43.016 mensen de Vierdaagse van Nijmegen.

ANTWERPEN - De haven van Antwerpen heeft het eerste halfjaar ruim 98 miljoen ton goederen gelost en geladen, 2,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers.

ORCHIES (FRA) - Het slechte weer leek even roet in het eten te gooien voor de Zeeuwse delegatie die woensdag de Tour de France bezocht, maar de dertig Zeeuwen zagen uiteindelijk toch gewoon de renners passeren.