- advertentie -

Nieuws over Oosterschelde

OOSTERSCHELDE - De onderzoekers van het Bruinvis Identificatieteam van Stichting Rugvin hebben in de Oosterschelde het eerste bruinviskalfje gespot van dit jaar. De onderzoekers fotograferen bruinvissen en proberen de individuen te identificeren voor hun onderzoek naar de kleine zeezoogdieren. 

YERSEKE - Een bacterie is de meest waarschijnlijke oorzaak van het aantreffen van het giftige tetrodotoxine in mosselen uit de Oosterschelde. Dat zegt expert Marnix Poelman van onderzoeksbureau Imares in Yerseke. Pas sinds vorig jaar wordt gecontroleerd of die bacterie voorkomt.

THOLEN - Inwoners van Tholen zijn verdeeld over het mogelijk huisvesten van vluchtelingen in hun gemeente. Uit een enquête blijkt dat de helft van de inwoners zich kan vinden in de opvang van ontheemden, de andere helft is het daar niet mee eens.

ZIERIKZEE - De duikplaats bij de Zeelandbrug gaat vrijdag weer open. Gezien het tij kunnen duikers zaterdagochtend voor het eerst weer gebruikmaken van de duikplaats.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur trekt 200.000 euro uit om de fietspaden langs de Oosterschelde en de Westerschelde beter op elkaar aan te laten sluiten. Nu stoppen fietspaden op dijken soms plotseling bij beschermde natuurgebieden en ontbreken logische aansluitingen.

ZEELANDBRUG - De Zeelandbrug is vandaag jarig. Vijftig kaarsjes mogen uitgeblazen worden. En het is extra feest omdat de Zeelandbrug vanaf vandaag ook officieel een rijksmonument is.

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug viert vandaag haar vijftig jarig jubileum en is vanaf vandaag officieel een monument. De afgelopen jaren kregen we verschillende foto's van de brug gestuurd. We maakten de volgende selectie.

ZEELANDBRUG - De Zeelandbrug, die vandaag haar vijftig jarig jubileum viert, is vanaf nu officieel een monument. De monumentenstatus moet ervoor zorgen dat het bijzondere bouwwerk behouden blijft. Grote vraag is echter wel hoe toekomstbestendig de Zeelandbrug als autoweg is.

MIDDELBURG - De tijd dringt voor de garnalenkotter die de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) in de Oosterschelde wil laten afzinken als duikobject. Omdat er niet genoeg geld was voor het project heeft de NOB een crowdfundingsactie gestart.

OOSTERSCHELDEKERING - Zondag vond op de Oosterscheldekering het NK Tegenwindfietsen 2015 plaats. Pico de Jager won de wedstrijd. Maar hoe is het om mee te doen. Deelnemer Mark Rijk maakte er deze video over.