Nieuws over Oosterschelde

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland heeft Rijkswaterstaat een dwangsom opgelegd van 12 miljoen euro. Rijkswaterstaat heeft bij de oeverbestorting bij Zierikzee, Schelphoek en Burghsluis te klein zeegrind gebruikt.

OOST-SOUBURG - Hutspot, hachee en spruitjes gekookt in gezuiverd Oosterschelde-water. Met die uitvinding won chefkok Hans Everse (35) woensdag de Foodcare Innovatietrofee op de Zorgtotaalbeurs in Utrecht.

NEELTJE JANS - Met een investering van 250.000 euro is het Parelpad op Neeltje Jans opgeknapt. Wethouder René Molenaar van Veere opende het pad met een sprong in een zandbak. De opknapbeurt moet mensen naar het voormalige werkeiland trekken voor een wandeling in de natuur.

NEELTJE JANS - Er komen fietsrouteborden met speciale 'in de wind-uit de wind'-fietsroutes. De eerste daarvan werd maandag in ontvangst genomen door gedeputeerde Carla Schönknecht op misschien wel het meest winderige stukje Zeeland: Neeltje Jans.

NEELTJE JANS - Attractiepark Neeltje Jans is door Arjen Lubach op de hak genomen. Lubach heeft een satirisch nieuwsprogramma 'Zondag met Lubach' en daarin noemt hij het park "Nationaal Traumapark Neeltje Jans".

NEELTJE JANS - Ophef over de nieuwe watersnoodattractie van Deltapark Neeltje Jans. De opening van de zogenaamde experience, waarin de stormvloed van 1953 wordt nagebootst, staat gepland in juli, maar nu al wordt er schande van gesproken.

ZIERIKZEE - Het kreeftenseizoen 2015 wordt dit jaar officieel geopend op donderdag 26 maart. Die dag wordt feestelijk de eerste Oosterscheldekreeft opgehaald.

GOES - Belofte maakt schuld, dus hoopt Bèr Kemps dat het vroeg of laat toch zal lukken om zijn villa in het Goese Meer in Goes te verkopen. Het huis staat al drie jaar te koop voor een vraagprijs van 999.900 euro. Kijkers zijn er wel geweest, maar tot een koopovereenkomst is het nog niet gekomen.

KAMPERLAND - De bultrug is niet meer in de Oosterschelde. Dat zegt Jaap van der Hiele van stichting A Seal Centrum voor Zeezoogdierenzorg op basis van patrouilles van Rijkswaterstaat en het ontbreken van verdere meldingen van de scheepvaart op de Oosterschelde.

OOST-SOUBURG - In de Oosterschelde is een bultrug gesignaleerd. Volgens de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren werd het walvisachtige dier van een meter of vijf zaterdag voor het eerst gezien bij de Zeelandbrug. Gisteren en vandaag dook het dier op in de buurt van Kattendijke, Wemeldinge en Yerseke.