Nieuws over Oosterschelde

NEELTJE JANS - Ophef over de nieuwe watersnoodattractie van Deltapark Neeltje Jans. De opening van de zogenaamde experience, waarin de stormvloed van 1953 wordt nagebootst, staat gepland in juli, maar nu al wordt er schande van gesproken.

ZIERIKZEE - Het kreeftenseizoen 2015 wordt dit jaar officieel geopend op donderdag 26 maart. Die dag wordt feestelijk de eerste Oosterscheldekreeft opgehaald.

GOES - Belofte maakt schuld, dus hoopt Bèr Kemps dat het vroeg of laat toch zal lukken om zijn villa in het Goese Meer in Goes te verkopen. Het huis staat al drie jaar te koop voor een vraagprijs van 999.900 euro. Kijkers zijn er wel geweest, maar tot een koopovereenkomst is het nog niet gekomen.

KAMPERLAND - De bultrug is niet meer in de Oosterschelde. Dat zegt Jaap van der Hiele van stichting A Seal Centrum voor Zeezoogdierenzorg op basis van patrouilles van Rijkswaterstaat en het ontbreken van verdere meldingen van de scheepvaart op de Oosterschelde.

OOST-SOUBURG - In de Oosterschelde is een bultrug gesignaleerd. Volgens de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren werd het walvisachtige dier van een meter of vijf zaterdag voor het eerst gezien bij de Zeelandbrug. Gisteren en vandaag dook het dier op in de buurt van Kattendijke, Wemeldinge en Yerseke.

OOSTERSCHELDE - Een duiker heeft in de Oosterschelde een bijzondere ontdekking gedaan: hij heeft de Citroenslak gezien. In de afgelopen 30 jaar is deze soort zeenaaktslak in de Zeeuwse wateren slechts vijf keer eerder gezien, zegt een woordvoerder van stichting Anemoon.

OOST-SOUBURG - Staatssecretaris Dijksma wil de natuur in de Zeeuwse Delta meer ruimte geven. Volgens dagblad Trouw stuurt Dijksma vandaag een stuk naar de Tweede Kamer waarin ze onder meer schrijft dat het Veerse Meer en de Grevelingen een getij moeten krijgen van 50 centimeter.

ZEELANDBRUG - De Zeelandbrug is in de nacht van maandag 2 februari op dinsdag 3 februari wegens werkzaamheden gestremd. Van middernacht tot uiterlijk vijf uur 's ochtends kan het verkeer geen gebruik maken van de brug.

NEELTJE JANS - De vermiste brandweerman Arno Schouten uit Heerhugowaard is dood gevonden bij Neeltje Jans. Dat laat zijn familie weten op Facebook. De 38-jarige Schouten werd sinds zondag vermist. Hij was in Zeeland gesignaleerd.

GOES - Bij zorgaanbieder Allévo in Goes verliezen 105 medewerkers in de huishoudelijke zorg hun baan. Volgens Allévo moeten de banen verdwijnen vanwege veranderingen en bezuinigingen in de zorg. Voor de medewerkers is inmiddels ontslag aangevraagd.