- advertentie -

Nieuws over Oosterschelde

ZIERIKZEE - De duikplaats bij de Zeelandbrug gaat vrijdag weer open. Gezien het tij kunnen duikers zaterdagochtend voor het eerst weer gebruikmaken van de duikplaats.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur trekt 200.000 euro uit om de fietspaden langs de Oosterschelde en de Westerschelde beter op elkaar aan te laten sluiten. Nu stoppen fietspaden op dijken soms plotseling bij beschermde natuurgebieden en ontbreken logische aansluitingen.

ZEELANDBRUG - De Zeelandbrug is vandaag jarig. Vijftig kaarsjes mogen uitgeblazen worden. En het is extra feest omdat de Zeelandbrug vanaf vandaag ook officieel een rijksmonument is.

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug viert vandaag haar vijftig jarig jubileum en is vanaf vandaag officieel een monument. De afgelopen jaren kregen we verschillende foto's van de brug gestuurd. We maakten de volgende selectie.

ZEELANDBRUG - De Zeelandbrug, die vandaag haar vijftig jarig jubileum viert, is vanaf nu officieel een monument. De monumentenstatus moet ervoor zorgen dat het bijzondere bouwwerk behouden blijft. Grote vraag is echter wel hoe toekomstbestendig de Zeelandbrug als autoweg is.

MIDDELBURG - De tijd dringt voor de garnalenkotter die de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) in de Oosterschelde wil laten afzinken als duikobject. Omdat er niet genoeg geld was voor het project heeft de NOB een crowdfundingsactie gestart.

OOSTERSCHELDEKERING - Zondag vond op de Oosterscheldekering het NK Tegenwindfietsen 2015 plaats. Pico de Jager won de wedstrijd. Maar hoe is het om mee te doen. Deelnemer Mark Rijk maakte er deze video over.

NEELTJE JANS - Het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen wordt zondag gehouden op Oosterscheldekering. De organisatie verwacht dat het dan waait met windkracht 7.

ZEELANDBRUG - Zondag is het tweeëntwintig jaar geleden dat Danny Harte uit Terneuzen bij een auto-ongeluk op de Zeelandbrug om het leven kwam. Een plaquette en bloemen herinneren passanten nog altijd aan deze gebeurtenis.

OOSTERSCHELDE - De geruchten die gonzen op internet over een mensenhaai van acht meter die gespot zou zijn in de Oosterschelde zijn niet waar. Meerdere deskundigen verwijzen dat verhaal naar het land der fabelen.