Nieuws over Oosterschelde

NEELTJE JANS - De bouw van de nieuwe radartoren op Neeltje Jans vordert gestaag. Woensdag is het laatste beton gestort op het dak van de toren die 115 meter hoog is. De radartoren is daarmee 25 meter hoger dan de Lange Jan in Middelburg.

NEELTJE JANS - Heel veel wielerhistorie vanmiddag op Neeltje Jans. Een groep voormalige topcoureurs uit Vlaanderen en Nederland inspecteerde op de fiets de plek waar de Zeeuwse touretappe op zondag vijf juli eindigt.

NEELTJE JANS - Heel veel wielerhistorie vanmiddag op Neeltje Jans. Een groep voormalige topcoureurs uit Vlaanderen en Nederland inspecteerde op de fiets de plek waar de Zeeuwse touretappe op zondag vijf juli eindigt.

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland heeft Rijkswaterstaat een dwangsom opgelegd van 12 miljoen euro. Rijkswaterstaat heeft bij de oeverbestorting bij Zierikzee, Schelphoek en Burghsluis te klein zeegrind gebruikt.

OOST-SOUBURG - Hutspot, hachee en spruitjes gekookt in gezuiverd Oosterschelde-water. Met die uitvinding won chefkok Hans Everse (35) woensdag de Foodcare Innovatietrofee op de Zorgtotaalbeurs in Utrecht.

NEELTJE JANS - Met een investering van 250.000 euro is het Parelpad op Neeltje Jans opgeknapt. Wethouder René Molenaar van Veere opende het pad met een sprong in een zandbak. De opknapbeurt moet mensen naar het voormalige werkeiland trekken voor een wandeling in de natuur.

NEELTJE JANS - Er komen fietsrouteborden met speciale 'in de wind-uit de wind'-fietsroutes. De eerste daarvan werd maandag in ontvangst genomen door gedeputeerde Carla Schönknecht op misschien wel het meest winderige stukje Zeeland: Neeltje Jans.

NEELTJE JANS - Attractiepark Neeltje Jans is door Arjen Lubach op de hak genomen. Lubach heeft een satirisch nieuwsprogramma 'Zondag met Lubach' en daarin noemt hij het park "Nationaal Traumapark Neeltje Jans".

NEELTJE JANS - Ophef over de nieuwe watersnoodattractie van Deltapark Neeltje Jans. De opening van de zogenaamde experience, waarin de stormvloed van 1953 wordt nagebootst, staat gepland in juli, maar nu al wordt er schande van gesproken.

ZIERIKZEE - Het kreeftenseizoen 2015 wordt dit jaar officieel geopend op donderdag 26 maart. Die dag wordt feestelijk de eerste Oosterscheldekreeft opgehaald.