- advertentie -

Nieuws over Oosterschelde

ZEELANDBRUG - Zondag is het tweeëntwintig jaar geleden dat Danny Harte uit Terneuzen bij een auto-ongeluk op de Zeelandbrug om het leven kwam. Een plaquette en bloemen herinneren passanten nog altijd aan deze gebeurtenis.

OOSTERSCHELDE - De geruchten die gonzen op internet over een mensenhaai van acht meter die gespot zou zijn in de Oosterschelde zijn niet waar. Meerdere deskundigen verwijzen dat verhaal naar het land der fabelen.

NEELTJE JANS - Het is niet gelukt om een afnemer te vinden voor de getijdenenergie die wordt opgewekt in de Oosterscheldekering. Het bedrijf achter de centrale, Tocardo, hoopte bij de start ervan een groot bedrijf te kunnen presenteren als vaste klant.

NEELTJE JANS - De getijdencentrale in de Oosterscheldekering is gestart met het opwekken van groene stroom. Eind september zijn de vijf waterturbines in de kering gehangen en de afgelopen weken is de centrale aangesloten op het net.

GOES - Hulpbehoevenden in de Oosterschelderegio hoeven vanaf 1 november minder te betalen voor huishoudelijke hulp. De zeven gemeenten gaan de vergoeding verhogen van 12,50 naar 17,50 euro per uur.

VEERSE MEER - De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een duiker opgepakt die in het Veerse Meer aan het stropen was. De 33-jarige Belg had met een priem een platvis van de bodem gestoken.

OOSTERSCHELDE - Een filmpje van een zwemmende haas in de Oosterschelde ging gisteren viral op de Omroep Zeeland Facebook pagina. In het filmpje lijkt het erop dat de haas vanaf de overkant is komen zwemmen. Vervolgens klimt hij de kant op, blijft daar even zitten en huppelt dan weg.

NEELTJE JANS - Dit jaar komt er opnieuw een Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering. Dat meldt de organisatie. Wanneer is nog niet duidelijk. Het moet een dag zijn met minimaal windkracht 7.

SINT-ANNALAND - Oesterrapers maken gebruik van een maas in de wet. Dat zegt buitengewoon opsporingsambtenaar Rob Mulder. Door met grote groepen mensen op het schor oesters te rapen wordt het maximaal toegestane quotum zelden overschreden en is de pakkans erg klein.

MIDDELBURG - De oestersector wil een verbod op het oesterrapen door particulieren. Het Visserij Initiatief Zeeland (VIZ), een platform van belanghebbenden onder voorzitterschap van de provincie, onderzoekt of dit kan. En komt vervolgens met een advies aan het Ministerie van Economische Zaken.