Nieuws over Oosterschelde

OOST-SOUBURG - Een schitterende duikdag voor de ruim negentig deelnemers aan het WK onderwaterfotografie in Zeeland. Rustig water, een stralende zon en heldere lucht. Dat helpt allemaal mee met het maken van een perfecte foto.

HANSWEERT - Bij het maritieme onderzoeksinstituut Imares in Yerseke zijn de eerste kisten met onderzoeksmateriaal afgeleverd voor de grote poolexpeditie op Spitsbergen in augustus.

KATTENDIJKE - Twee Belgen zijn donderdagmiddag in de Oosterschelde bij Kattendijke in de problemen gekomen tijdens het duiken. De man van 54 en vrouw van 44 jaar zijn met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

MIDDELBURG - De kans dat het munitiedepot in de Oosterschelde tot ontploffing komt is vrijwel uitgesloten. Dat antwoordt gedeputeerde Carla Schönknecht op vragen van de PVV.

OOST-SOUBURG - De Brouwerdam krijgt een eigen Obstacle Run. Bij die wedstrijd lopen mensen over veertien kilometer door het mulle zand en moeten ze dertig hindernissen nemen.

DEN HAAG - De Raad van State kan waarschijnlijk weinig doen met de vele tonnen oude munitie op de bodem van de Oosterschelde. Dat bleek woensdag tijdens een beroep, aangespannen door de milieuorganisaties MOB en Leefmilieu. De Raad oordeelt over zes weken.

ZIERIKZEE - Als het misgaat met het munitiedepot in de Oosterschelde kan dat een ramp veroorzaken met gevolgen die twee keer zo groot zijn als die van de Watersnoodramp van 1953. Daarvoor waarschuwt oud-EOD'er Frank Barink. In de Oosterschelde bij Zierikzee is tussen 1945 en 1967 minstens dertig miljoen kilo munitie gestort door Defensie.

COLIJNSPLAAT - Op de Zeelandbrug heeft donderdag aan het eind van de middag een file gestaan. Oorzaak was een automobilist die door de slagboom was gereden. Er zijn geen gewonden gevallen.

NEELTJE JANS - De bouw van de nieuwe radartoren op Neeltje Jans vordert gestaag. Woensdag is het laatste beton gestort op het dak van de toren die 115 meter hoog is. De radartoren is daarmee 25 meter hoger dan de Lange Jan in Middelburg.

NEELTJE JANS - Heel veel wielerhistorie vanmiddag op Neeltje Jans. Een groep voormalige topcoureurs uit Vlaanderen en Nederland inspecteerde op de fiets de plek waar de Zeeuwse touretappe op zondag vijf juli eindigt.