- advertentie -

Nieuws over Oosterschelde

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat heeft ten onrechte staalslakken gestort in de Oosterschelde. Dat heeft de Raad van State dinsdagmiddag bepaald in een hoger beroep van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en de Stichting de Oosterschelde.

NEELTJE JANS - De politie wil komende zondag definitief actie gaan voeren tijdens de tweede etappe van de Tour de France. De politiebonden houden ondanks een gesprek tussen de politebonden en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb voet bij stuk.

BROUWERSDAM - Dotan is fit genoeg om komend weekend op te treden op Concert at Sea. Dat meldt de zanger op zijn Facebook-account. De singer-songwriter is erg opgelucht dat hij kan optreden. " I'm going to sing my heart out for you!" sluit Dotan zijn bericht af.

MIDDELBURG - Bij constructiebedrijf Hillebrand in Middelburg wordt sinds deze maand 24 uur per dag gewerkt aan de getijdencentrale die in de Oosterscheldekering komt. Vanaf begin dit jaar maakt het bedrijf al overuren om de volledige constructie van de centrale op tijd af te krijgen. In juli moet het bouwwerk klaar zijn.

NEELTJE JANS - Het Topshuis op Neeltje Jans is donderdag/vandaag versierd met metershoge, knalgele spandoeken. Een paar dagen eerder dan gepland zijn de promotiedoeken voor de Tour de France opgehangen. Erop staan de leuzen 'Bring in the Dutch!' en 'Water You Thinking'.

SCHARENDIJKE - De actie die de Nederlandse Onderwatersport Bond had bedacht tijdens de finish van de Tour de France op Neeltje Jans is afgelast. Het plan was om met 250 duikers met gele badmutsen op, een vis te gaan vormen in het Grevelingenmeer.

UTRECHT - Het Utrechtse koor de Steegzangers heeft met een speciaal tourlied een ode aan de Tour de France gebracht. Maar wat horen wij tot onze verbazing? In het lied gaat de Tour de France niet over de Oosterscheldekering, maar over de Zeelandbrug.

OOST-SOUBURG - Als de eerste fase van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering succesvol verloopt, wil het bedrijf Tocardo graag uitbreiden naar meerdere stroomgaten. Waterbouwkundige Tjerk Zitman van de TU Delft waarschuwt voor te veel optimisme. "Duurzame energie is goed, maar bij uitbreiding kan de stroming ingrijpend veranderen."

OOST-SOUBURG - In de Oosterscheldekering zal vanaf dit najaar stroom worden opgewekt uit eb en vloed door een getijdencentrale. De centrale moet stroom gaan leveren aan een bedrijf. Het is voor het eerst dat energie uit eb en vloed in Nederland verkocht gaat worden.

GOES - De jongeren van nu zijn de hoeders van de Oosterschelde van morgen. Om die jongeren liefde voor de natuur bij te brengen, varen VMBO-scholieren de komende week onder leiding van een gids met een tweemast-klipper de Oosterschelde over.