- advertentie -

Nieuws over Oosterschelde

ZIERIKZEE- De Zeelandbrug krijgt de komende drie weken een grote onderhoudsbeurt. Het brugdek van de noordelijke beweegbare basculebrug krijgt een nieuwe slijtlaag en eventuele scheurvorming van het brugdek wordt gerepareerd. Ook worden belangrijke onderdelen van het bewegingswerk vervangen.

ZIERIKZEE - Harry Heidekamp trekt er bijna dagelijks op uit om de beroepsvissers op de Oosterschelde te controleren. De toezichthouder van de Rijksdienst Ondernemend Nederland vaart met de Regulus en haar bemanning een groot deel van de Zeeuwse wateren af om te zorgen dat de regels op en in het water nageleefd worden.

OOSTERSCHELDE - Stichting Rugvin is op zoek naar foto's en video's van bruinvissen die leven in de Oosterschelde. Die wil de stichting gebruiken voor een bruinvisidentificatieproject dat onlangs van start is gegaan.

COLIJNSPLAAT - De politie en Belastingdienst hebben donderdagavond bij een grote controle beslag gelegd op negen auto's. De controle vond plaats op de Deltaweg, aan de voet van de Zeelandbrug bij Colijnsplaat. Van de negen auto's zijn er vijf direct afgevoerd.

OOSTERSCHELDE - Stichting Rugvin is op zoek naar foto's of video's van bruinvissen in de Oosterschelde. Die foto's wil de stichting gebruiken voor een bruinvisidentificatieproject dat onlangs van start is gegaan.

ZEELANDBRUG - Het wegverkeer en de scheepvaart dat over de Zeelandbrug rijdt of onder de brug doorvaart krijgt van 31 augustus tot 19 september te maken met overlast. In die periode wordt er groot onderhoud aan de brug uitgevoerd.

TEXEL - Het lijkt er op dat er onvoldoende voedsel is voor de bruinvissen in de Oosterschelde, en daardoor is de sterfte relatief hoog. Dat stelt Mardik Leopold, onderzoeker van de Universiteit Wageningen.

NEELTJE JANS - Als het aan Rijkswaterstaat ligt dan wordt het Topshuis op Neeltje Jans binnen onafzienbare tijd het middelpunt van de bediening van bruggen en sluizen. De nieuwe bedieningsruimte voor de Kreekraksluizen is deze week in gebruik genomen. Ook worden nu al kleinere bruggen en sluizen op afstand bediend.

NEELTJE JANS - Rijkswaterstaat bedient de Kreekraksluizen vanaf nu volledig vanuit de Nautische Centrale Neeltje Jans. De Kreekraksluizen zijn de eerste grote binnenvaartsluizen die Rijkswaterstaat op afstand bedient.

OOSTERSCHELDE - De eerste oliewissel in de Oosterscheldekering wordt uitgevoerd door Labrujère Staalbouw uit Middelburg. Het bedrijf doet dat in opdracht van Rijkswaterstaat.