Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Adriaan Nieuwenhuijse is bezig aan zijn laatste seizoen bij MZC'11. De trainer uit Kruiningen en de club uit Zierikzee vinden het na een samenwerking van vier-en-een-half jaar genoeg geweest.

ELLEMEET - Openbare basisschool 't Meetje in Ellemeet gaat dicht. Er zijn te weinig leerlingen om na dit lopende schooljaar open te blijven. Op 't Meetje zitten nu 21 kinderen.

ZAWADA (POL) - Het tennisjaar 2014 zit er op voor Lesley Kerkhove uit Zierikzee. Kerkhove (23) verloor in de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Poolse Zawada van de Tsjechische Muchova: 6-3 2-6 5-7. Kerkhove liet in die wedstrijd matchpoints onbenut.

ZAWADA (POL) - Het tennisjaar 2014 zit er op voor Lesley Kerkhove uit Zierikzee. Kerkhove (23) verloor in de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Poolse Zawada van de Tsjechische Muchova: 6-3 2-6 5-7. Kerkhove liet in die wedstrijd twee matchpoints onbenut.

OOST-SOUBURG - Lenny Kravitz is de hoofdact van de tiende editie van Concert at SEA. Dat maakte Paskal Jakobsen woensdag bekend. Naast BLØF en Racoon speelt ook Kensington op CAS 2015.

SEROOSKERKE (SD)- Zeeuwse onderzoekers en ondernemers zijn hard op weg om een eigen zeewiersector van de grond te krijgen. De eerste stekken daarvoor zijn vier jaar geleden gestoken met de aanleg van de Wierderij bij de Schelphoek op Schouwen-Duiveland. Nu zijn er plannen om voor de kust van Zeeland een grote zeewierplantage aan te leggen.

ZIERIKZEE - In de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee is woensdagochtend rond 6.00 uur een auto zwaar beschadigd, vermoedelijk door een explosief.

RENESSE - Op het strand van Schouwen-Duiveland wordt 25 januari een nieuwe mountainbikewedstrijd gereden. Bij de KOGA MTB Beachrace 2015 komt de landelijke mountainbiketop in actie, maar ook amateurs kunnen zich opgeven.

RENESSE - Op het strand van Schouwen-Duiveland wordt 25 januari een nieuwe mountainbikewedstrijd gereden. Bij de KOGA MTB Beachrace 2015 komt de landelijke mountainbiketop in actie, maar ook amateurs kunnen zich opgeven.

MINSK (WRU) - Lesley Kerkhove uit Zierikzee heeft in de Wit-Russische hoofdstad Minsk de halve finale van het ITF $25.000 verloren. De Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 258) versloeg Kerkhove met 6-4 en 6-1.