- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Een bedrijfsonderdeel van Zeelandia uit Zierikzee wordt verkocht aan Everbake in Dronten. Het bedrijf in bakkerijgrondstoffen verkoopt het onderdeel met bakkerijmachines.

OUWERKERK - De familie Heisterkamp uit het Duitse Gescher werd maandag verrast toen ze het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk bezochten. Een van de familieleden werd geregistreerd als 50.000ste bezoeker van 2016. 

RENESSE- Op de Hogezoom in Renesse is in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. In de auto van de man werden zakjes met, vermoedelijk, speed aangetroffen. Ook had de man een flink geldbedrag bij zich.

BASTAD (ZWE) - De Zierikzeese tennisster Lesley Kerkhove heeft op het Ericsson open de finale in het dubbelspel niet weten te winnen van de Roemeense Andreea Mitu en de Poolse Alicja Rosolska. Kerkhove en haar Wit-Russische partner Lidziya Marozava verloren de wedstrijd met 6-3 en 7-5.

SCHARENDIJKE -  Inwoners van Scharendijke willen een veilige oversteekplek bij de nieuwe supermarkt in Scharendijke. De winkel verhuisde enkele maanden geleden vanuit hartje dorp naar de rand van Scharendijke. Veel dorpsbewoners vinden het nu gevaarlijk om bij de supermarkt te komen. 

ZIERIKZEE - Met nog één minuut op de klok werd Zeeuws Elftal-speler Tom Blomaard hard getackeld door FC Dordrecht-aanvoerder Alvin Daniels. Commotie ontstond toen spelers van het Zeeuws Elftal protesteerden tegen de beslissing van arbiter Cor Bos om 'slechts' geel te geven. Blomaard schreeuwde het ondertussen uit van de pijn. "Ik ben erg geschrokken van de tackle."

ZIERIKZEE - Op het terrein van MZC'11 in Zierikzee heeft het Zeeuws Elftal verloren van Jupiler League-club FC Dordrecht. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer was de gehele wedstrijd beter en won verdiend met 0-2. Smet op de avond was de blessure die Zeeuws Elftal-speler Tom Blomaard in de slotminuut opliep.

ZIERIKZEE - Op het terrein van MZC'11 in Zierikzee heeft het Zeeuws Elftal verloren van Jupiler League-club FC Dordrecht. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer was de gehele wedstrijd beter en won verdiend met 0-2. Smet op de avond was de blessure die Zeeuws Elftal-speler Tom Blomaard in de slotminuut opliep.

BASTAD (ZWE) - De uit Zierikzee afkomstige Lesley Kerkhove heeft de finale van het dubbelspel gehaald van het WTA toernooi in Bastad. Samen met Lidziya Marozava uit Wit-Rusland won Kerkhove in de halve finale met 7-5 en 6-2 van de Nederlandse Schuurs en de Tsjechische Voracova. 

NOORDGOUWE - Bij een ongeval is in de nacht van vrijdag op zaterdag een vrouw uit Noordgouwe om het leven gekomen. Een man uit dezelfde plaats raakte zwaargewond. Een man uit Dreischor is aangehouden.