- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - In het centrum van Burgh-Haamstede woedt brand in het oude warenhuis Goudzwaard aan de Noordstraat. Het hele pand staat in brand.

SCHARENDIJKE - De brandweer heeft donderdag de Ingridstraat in Scharendijke een tijdlang afgesloten vanwege een gaslek. Volgens Veiligheidsregio Zeeland ging het om een ondergronds aardgaslek en was er geen gevaar voor de omgeving omdat het gas snel verwaaide.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wil begraven duurder maken. De kosten voor begraven zullen tien jaar lang jaarlijks stijgen met 2,5 procent bovenop de inflatiecorrectie. De stijging is nodig omdat de gemeente nu zelf te veel moet bijdragen.

ZIERIKZEE - Oud-international Peter van Vossen heeft woensdagmiddag een voetbalclinic gegeven op het veld van MZC'11 in Zierikzee. Tientallen kinderen deden daar enthousiast aan mee.

ZIERIKZEE - Oud-international Peter van Vossen heeft woensdagmiddag een voetbalclinic gegeven op het veld van MZC'11 in Zierikzee. Tientallen kinderen deden daar enthousiast aan mee.

SCHOUWEN-DUIVELAND - Plannen om op de stranden van Schouwen slaaphuisjes neer te zetten stuiten op protest. Op internet is een petitie tegen de huisjes meer dan 200 keer ondertekend. De gemeente Schouwen-Duiveland laat dit najaar de haalbaarheid van de plannen onderzoeken.

RENESSE- Renesse stond dinsdagavond centraal in een aflevering van het televisieprogramma Andere Tijden van NTR-VPRO. Met amateurfilmbeelden uit de jaren zestig werd de opkomst getoond van Renesse als dé vakantieplaats voor wat werd genoemd de bierjeugd van Nederland.

ZIERIKZEE - Een 21-jarige man uit Zierikzee is maandag voor de rechter in Rotterdam verschenen voor zijn rol bij de rellen in Rome in februari. Hij zou een vuurwerkbom naar agenten hebben gegooid. Daarbij raakte een Italiaanse agent gewond. De Zierikzeeënaar wordt verdacht van poging tot doodslag.

ZIERIKZEE - Personeel van de sociale werkvoorziening De Zuidhoek protesteert maandagochtend tegen de sluiting van steeds meer sociale werkplaatsen. Om 09.30 pakt een groep de bus van de sociale werkplaats naar het gemeentehuis in Zierikzee om een petitie te overhandigen.

ZELL AM SEE (OOS) - Marlies Kort uit Burgh-Haamstede is wereldkampioene Ironman 70.3 geworden in de categorie 40 tot 44 jaar. De triathlete, die uitkomt voor Curaçao, finishte de Halve Ironman in een eindtijd van 4:47.56'.