- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

JOUE-LES-TOURS (F) - Tennisster Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het ITF-toernooi in Joue-les-Tours. De speelster, afkomstig uit Zierikzee, verloor de halve eindstrijd van de Belgische Maryna Zanevska.

BROUWERSHAVEN - In Brouwershaven is vrijdagmiddag een zwaargewond persoon van een schip gehaald. Het  zou gaan om een bemanningslid van een passagiersschip. 

ZIERIKZEE - De voetbalkooi die aan de Mosselboomgaard in Zierikzee staat, krijgt een nieuwe plek. Dat heeft de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland donderdagavond besloten. De kooi wordt verplaatst naar het parkeerterrein aan de Scheldestraat.

ZIERIKZEE - Het wordt makkelijker om op Schouwen-Duiveland cameratoezicht toe te passen. De gemeenteraad stemde donderdagavond met ruime meerderheid voor de komst van de camera's. Alleen de SP in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland stemde tegen.

ZIERIKZEE - Juliëtte van de Giessen (11) uit Bruinisse is geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland. Dat gebeurde donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

JOUE-LES-TOURS (FRA) - Tennisster Lesley Kerkhove heeft de halve finale bereikt van het ITF-toernooi ($50.000) in het Joue-Les-Tours. De speelster uit Zierikzee won in de kwartfinale van het Franse toernooi van de Chileense Daniela Seguel. Kerkhove klopte haar Zuid-Amerikaanse opponente met 6-1 7-6. 

BROUWERSDAM - Het EK Freestyle windsurfen is gewonnen door de Belg Steven van Broeckhoven. Hij was dit weekend de sterkte op de Brouwersdam. Beste Nederlander werd Davy Scheffers uit Zierikzee. Hij eindigde op plaats negen. 

ZIERIKZEE - Bij meerdere woninginbraken op Schouwen Duiveland zijn sieraden gestolen. De inbraken in Nieuwerkerk en Zierikzee werden zondagmiddag ontdekt. 

ZIERIKZEE - MZC'11 is er ook tegen Nieuw-Lekkerland niet in geslaagd om een punt te pakken. De bezoekers liepen uit naar een ruime voorsprong en wonnen uiteindelijk met 2-4.

BROUWERSDAM - Het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam is voor onbepaalde tijd dicht. Op de website van het centrum staat: 'Momenteel werken wij aan de herpositionering en herinrichting van Inspiratiecentrum Grevelingen. Het centrum is daarom tot nader order gesloten. Excuses voor het ongemak'.