- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Nog één dag en dan weet het 116 jaar oude familiebedrijf Zeelandia of het de Koning Willem I-prijs 2016 heeft gewonnen. De Oscar voor bedrijven die morgen in Eindhoven wordt uitgereikt zou een kroon zijn op het werk van het personeel, zegt de algemeen directeur Michiel de Ruiter.

BRUINISSE - Dankzij een ijzersterke tweede helft mag Bruse Boys nog hopen op lijfsbehoud in de eerste klasse. De ploeg uit Bruinisse poetste de 3-1 nederlaag weg en won met 4-0 van Dauwendaele.

BRUINISSE - Dankzij een ijzersterke tweede helft mag Bruse Boys nog hopen op lijfsbehoud in de eerste klasse. De ploeg uit Bruinisse poetste de 3-1 nederlaag weg en won met 4-0 van Dauwendaele.

NIEUWERKERK- In de voormalige cichoreifabriek in Nieuwerkerk gaat woensdag de jubileumvoorstelling Driestuiversopera van theatergroep Zierik in première. De klassieker van de Duitse schrijver Bertolt Brecht wordt opgevoerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de theatergroep. 

ZIERIKZEE - De politie heeft in Zierikzee een man (47) aangehouden die in de Bagijnestraat een buurtbewoner zou hebben mishandeld. Hij wordt ervan verdacht een brandende sigaret te hebben geduwd in het gezicht van het slachtoffer. 

ZIERIKZEE - Een speciale, landelijke dag voor de ouders van overleden kinderen. Dat is de wens van Anne van Mil, zelf moeder van een overleden zoon. Zij vecht al jaren voor meer aandacht voor deze ouders. 

ZIERIKZEE - Het verbod op chemische middelen bij onkruidbestrijding kost de gemeente Schouwen-Duiveland ongeveer twee ton per jaar. Bij gebrek aan chemische bestrijdingsmiddelen gaat de gemeente onkruid voortaan met hete lucht machines te lijf.

SCHUDDEBEURS - Schouwen-Duiveland is een trekpont rijker. In Schuddebeurs kun je sinds deze week de trekpont nemen over de Schouwse vaart. "Je hebt er wel spierballen voor nodig", waarschuwt Arjan de Hulster van Stichting Landschapsbeheer Zeeland. 

ZIERIKZEE / PARIJS (FRA) - Tennisster Lesley Kerkhove debuteert woensdag in de kwalificaties van Roland Garros. De uit Zierikzee afkomstige speelster denkt een goede kans te maken om het hoofdtoernooi te halen en kijkt al verder. "Ik wil nog steeds naar de wereldtop."

ZIERIKZEE / PARIJS (FRA) - Tennisster Lesley Kerkhove debuteert woensdag in de kwalificaties van Roland Garros. De uit Zierikzee afkomstige speelster denkt een goede kans te maken om het hoofdtoernooi te halen en kijkt al verder. "Ik wil nog steeds naar de wereldtop."