Nieuws over Schouwen-Duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Aan de Platboslaan in Burgh-Haamstede heeft vrijdagavond brand gewoed op een bouwplaats. Rond 19.45 uur werd het vuur ontdekt op het dak van een zorgcentrum in aanbouw.

RENESSE - Het nieuwe stripalbum van Agent 327, waarin Zeeland een grote rol speelt, komt dan toch uit, met twee jaar vertraging. De Daddy Vincicode heet het album en het ligt vanaf april in de winkels. Het verhaal draait om de heilige graal, die in Renesse verborgen zou liggen.

ZIERIKZEE - De politie vermoedt dat het vuur in de sloopwoning aan de Lange Blokweg in Zierikzee die vrijdagochtend uitbrandde is aangestoken. In de woning was niemand aanwezig en het gebouw was eerder al gedeeltelijk gesloopt.

ZIERIKZEE - In Zierikzee wordt maandag op alle betaalde parkeerplaatsen 'real-time parkeren' met de smartphone ingevoerd. Bezoekers krijgen daardoor de mogelijkheid alleen te betalen voor de tijd dat hun auto geparkeerd stond, zonder muntgeld op zak. Om gebruik te maken van de service moeten mensen zich wel eenmalig laten registreren.

SINT-PETERSBURG (RUS - Tennisster Lesley Kerkhove uit Zierikzee is uitgeschakeld in het ITF-toernooi in Sint Petersburg. Ze verloor in de tweede ronde in drie sets van Aliaksandra Sasnovich uit Wit-Rusland. De setstanden waren 6-3, 4-6 en 6-0

BROUWERSDAM - De tiende editie van Concert at SEA is uitverkocht. Dat meldt de organisatie van het festival op de Brouwersdam. Nog niet eerder verkocht het festival zo vroeg alle kaarten.

GOES - Sjef Lommen stopt komend voorjaar als rector van het Pontes Pieter Zeeman College in Zierikzee. Hij begint per 1 juni bij het Gerrit Komrij College in Winterswijk, ook als schoolhoofd. Op zijn Facebook-pagina spreekt hij van een "mooie nieuwe uitdaging".

ZIERIKZEE - Tennisster Lesley Kerkhove heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Sint Petersburg. De speelster uit Zierikzee versloeg in drie sets de Russische Marta Sirotkina.

BROUWERSDAM - Als het met de kaartverkoop van Concert at Sea zo doorgaat, is het festival volgens organisator Lesley Grieten volgende week al uitverkocht. Dat is veel sneller dan voorafgaande jaren. De weekendkaarten en de dagkaarten voor vrijdag zijn al allemaal de deur uit. Tickets voor zaterdag zijn er nog, maar niet veel meer.

RENESSE - De Boer zoekt Vrouw-experts uit Renesse vonden de uitzending van zondagavond eindelijk weer eens leuk. Bertie had een paar vriendinnen uitgenodigd voor een avondje kaasfondue. Daardoor was het gezelliger dan wanneer Bertie, Esther en Katherine met z'n drieën bij elkaar zijn.