- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Piet-Jan Landegent uit Burgh-Haamstede heeft zijn handen flink uit de mouwen gestoken in aanloop naar 5 juli. Want op de dag wanneer de tweede etappe van de Tour de France op Neeltje Jans finisht, zijn er verschillende kunstwerken van Landegent langs de route te zien.

NEELTJE JANS - Verschillende telecombedrijven zorgen komende zondag voor extra dekking als de Tour de France naar Zeeland komt. Er worden alleen al op Neeltje Jans 24.000 mensen verwacht. Belangrijkste doel is om het alarmnummer 112 bereikbaar te houden.

NEELTJE JANS - De ritwinnaar van de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans krijgt zondag te maken met vijf Zeeuwse bobo's. Bij het uitreiken van de truien staan straks vooral bestuurders op het podium namens onze provincie.

BURGH-HAAMSTEDE - Marcel de Nijs is met ingang van het seizoen 2015-2016 de nieuwe hoofdtrainer van DFS in Burgh-Haamstede. Hij volgt Ben van den Bos op, die het eerste elftal de afgelopen twee seizoenen trainde.

MIDDELBURG - Lesley Kerkhove uit Zierikzee komt in de eerste ronde van de Challenger Zeeland uit tegen de Spaanse Lucia Cervera-Vazquez (WTA-393). Zondag is de loting voor het hoofdtoernooi verricht, dat maandag begint.

BROUWERSDAM - Tijdens het popfestival Concert at SEA zijn dit weekend drie personen aangehouden voor agressie tegen agenten en beveiligers van het festival. De politie spreekt zelf over een evenement 'zonder noemenswaardige incidenten'.

BROUWERSDAM - De wind staat vandaag precies goed voor de aangemeerde bootjes in haventjes aan de Brouwersdam. Iedereen kan hier meegenieten van de muziek op Concert at SEA aan de andere kant van de dijk.

BROUWERSDAM - De Brouwersdam is in verband met Concert at SEA afgesloten voor verkeer. De afsluiting duurt tot de volgende dag 04.00 uur.

ZIERIKZEE - Een meterslang schilderij vol artiesten die hebben opgetreden op het muziekfestival Concert at Sea, dat was de opdracht die de Zeeuwse kunstenares Sil van Mil uit Zierikzee meekreeg. Het schilderij is donderdagavond opgehangen in hotel De Zeeuwse Stromen in Renesse, waar alle artiesten logeren.

ZIERIKZEE - Bij een inval in Zierikzee zijn donderdagmorgen twee Albanezen opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De mannen worden ervan verdacht lid te zijn van een criminele organisatie. Deze bende zou ook minderjarige slachtoffers hebben gemaakt.