- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - MZC'11 uit Zierikzee heeft het eerste punt van het seizoen binnen. Tegen de nummer drie van de competitie Heinenoord werd met 1-1 gelijkgespeeld. Er had volgens trainer Alexander van Keulen zelfs nog meer in gezeten, maar toch is de opluchting groot. 

NIEUW-HAAMSTEDE - Op het strand van Westenschouwen bij Nieuw-Haamstede is zaterdagochtend een vrachtwagen volledig uitgebrand. Het lukte de brandweer niet om met een tankautospuit bij de brandende vrachtwagen en het vuur te blussen. Daarom is besloten om de vrachtwagen gecontroleerd te laten uitbranden. 

SCHARENDIJKE / ZIERIKZEE - Twee jongemannen zijn vrijdagmorgen door de politie in Scharendijke en Zierikzee aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van onder meer woninginbraken, diverse diefstallen en handel in verdovende middelen op Schouwen-Duiveland. 

OOST-SOUBURG - Alle kaarten voor Concert at SEA zijn verkocht. Na de weekendkaarten, gingen ook de 20.000 dagkaarten razendsnel over de digitale toonbank. De verkoop van kaartjes voor Concert at SEA is daarmee een loterij geworden, zeggen veel vaste klanten die teleurgesteld reageren. 

DEN HAAG - Een besluit over Brouwerseiland mag niet genomen worden totdat het Kustpact is gesloten. Dat antwoordt minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu op vragen van de PvdA. De gemeente Schouwen-Duiveland had de minister om toestemming voor Brouwerseiland gevraagd. 

OOST-SOUBURG - Het is hoogst onzeker of Lesley Kerkhove begin volgend jaar mee mag doen aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open. De uit Zierikzee afkomstige tennisster is afgezakt naar plaats 207 op de wereldranglijst en keldert in december mogelijk nog verder op de mondiale ranking. Een toernooi in Dubai moet redding brengen. 

OOST-SOUBURG - Doe Maar, UB40 en Rondé staan volgend jaar op Concert at SEA. Vorige week werden al de namen van Kensington, Racoon, Tom Odell, Broederliefde en Anouk aangekondigd.

WESTENSCHOUWEN - Marco Minnaard heeft de ATB-Cup in Westenschouwen gewonnen. De profwielrenner uit Wemeldinge won met een kleine twintig seconden verschil van de Belg Vincent Meyvis.

ZIERIKZEE - Het bad van Sinterklaas, de slaapzolder van de pieten en de pakjeskamer. Ze zijn allemaal te bezoeken in zijn huis in Zierikzee. En dat gebeurt deze dagen volop. De Sint verwacht zelf zo'n 1000 kinderen. Zelfs uit het buitenland. 

ZIERIKZEE - Kloetinge heeft de Zeeuwse derby tegen MZC'11 met groot gemak gewonnen. In Zierikzee eindigde de wedstrijd tussen de enige twee Zeeuwse ploegen in de 1e klasse C in 0-3. Daardoor blijft MZC'11 puntloos en doet Kloetinge volop mee om de bovenste plaatsen.