- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar veel ouders beginnen er pas mee als de kinderen naar de basisschool gaan. Om daarin verandering te brengen houdt Bibliotheek Oosterschelde zogenoemde boekstartdagen voor ouders en verzorgers van de allerkleinsten.

ZIERIKZEE - Het nieuwe waterpoloteam van zwemvereniging Onderdak uit Zierikzee heeft met 14 - 4 een oefenwedstrijd verloren van DZK uit Vlissingen. Het was de eerste wedstrijd van het team dat nu ruim twee jaar actief is.

ZIERIKZEE - Zierikzee kampte dinsdagmorgen met een waterstoring. Vanaf 08.00 uur zaten verschillende huishoudens en bedrijven zonder water. De oorzaak was een lekkage aan de Nieuwe Koolweg in Zierikzee. Het lek werd tegen 09.30 uur ontdekt en direct gerepareerd. 

ZIERIKZEE - Binnen een aantal weken moet duidelijk worden wanneer de sloop begint van voormalig hotel Mondragon. Dat laat eigenaar Hans Boogert weten. 

ZIERIKZEE - 172 mensen en instanties hebben bezwaar aangetekend tegen het project Brouwerseiland op Schouwen-Duiveland. De afgelopen weken konden mensen bezwaar maken tegen het plan en de aangevraagde vergunning. 

ZIERIKZEE - Een zware vuurwerkbom heeft zaterdagavond veel schade aangericht in Zierikzee. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en zoekt getuigen.

ZIERIKZEE - Een dronken automobilist heeft zich zaterdag klemgereden in Zierikzee. De 64-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de rotonde aan de Scheldestraat toen hij van de weg raakt en klem kwam te zitten op een betonblok naast de weg. 

WESTENSCHOUWEN - Tim Pleijte uit Vlissingen is in Westenschouwen open Zeeuws crosskampioen geworden. Pleijte was na 11 kilometer de snelste in een nieuw parcoursrecord: 41.17'. Laurey van den Berge uit Sommelsdijk won de titel bij de vrouwen.    

OOSTERLAND - In Oosterland zijn donderdagavond twee inbraakverdachten aangehouden, meldt de politie nu. De twee, een man van 28 uit Oosterland en een vrouw van 28 met een onbekende woon- of verblijfplaats, worden verdacht van twee inbraken die onlangs in het dorp gepleegd zijn.

OOST-SOUBURG - Met het kwalificatietoernooi van de Australian Open begint donderdag voor Lesley Kerkhove uit Zierikzee het nieuwe tennisjaar. Een jaar waarin de beste Zeeuwse tennisster, die inmiddels in Spijkenisse woont, ambitieuze doelen stelt.