- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

KERKWERVE - Naast gemaal Prommelsluis bij Kerkwerve is vanmiddag een vispassage geopend. De vispassage moet het voor verschillende vissoorten mogelijk maken om van de Oosterschelde naar natuurgebied De Prunje, en terug, te trekken.

ZIERIKZEE - Rijkswaterstaat heeft donderdag voor de haven van Zierikzee een boei geplaatst waarmee naar bruinvissen kan worden geluisterd. Onder de boei hangt een microfoon die de geluidssignalen van de dieren doorstuurt naar een radioversterker. Op het Havenhoofd kan daar binnenkort naar worden geluisterd. 

ZIERIKZEE - De provincie heeft zonder resultaat proberen te achterhalen wat afgelopen dagen misging met de matrixborden bij de Zeelandbrug. Gistermorgen werd daar gewaarschuwd voor gladheid die er niet was en vandaag voor werkzaamheden die er niet waren. 

BRUINISSE - Bij verhuurbedrijf De Vlieger in Bruinisse heeft de telefoon de afgelopen dagen niet stil gestaan. Op het laatste moment wilden organisatoren van evenementen op Koningsdag tenten, kachels en overdekte podia huren. 

ZIERIKZEE - Zeelandia is één van de drie genomineerden voor de ondernemingsprijs Koning Willem I. Vandaag bracht de jury een verrassingsbezoek aan de Zierikzeese producent van bakkerij-ingrediënten.  

ZIERIKZEE - Zeeland krijgt er een nieuwe energieleverancier bij. Installatiebedrijf Saman uit Zierikzee stort zich vanaf volgende maand onder de naam EnergiQ op het leveren van duurzaam opgewekte stroom en gas. 

BRUINISSE - Bruse Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland verloren. De ploeg van trainer Leendert Geelhoed kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand en kreeg vlak voor tijd nog een goal tegen: 0-2.

RABAT (MAR) - Tennisster Lesley Kerkhove uit Zierikzee heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de eerste ronde van de kwalificaties van het WTA-toernooi in Rabat. Ondanks een voorsprong van 6-3 5-2 en een matchpoint verloor de Schouwse van Katarzyna Piter uit Polen: 3-6 7-6 7-5. 

VLISSINGEN/ZIERIKZEE - De boei waardoor iedereen straks vanaf het havenhoofd in Zierikzee naar bruinvissen kan luisteren, is af en gereed voor installatie. Afgelopen weken is in Vlissingen gesleuteld aan de apparatuur in de boei. 

Het in Zeeland gefokte paard Valegro dat in Londen vier jaar geleden Olympisch kampioen dressuur werd heeft een broertje. Donderdag is in Burgh-Haamstede Lelegro geboren bij de fokkers Joop en Maartje Hanse.