- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZUIDLAND - MZC'11 heeft weer niet weten te winnen in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal. De club verloor in Zuid-Holland met 2-0 van mede-laagvlieger Zuidland en wacht hierdoor nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. 

ZIERIKZEE - De politie heeft in Zierikzee twee mannen aangehouden met een auto vol gestolen kleding. De kleren waren eerder gestolen bij een winkel in Middelburg. De kleding had een waarde van ongeveer 1.000 euro. De mannen worden verdacht van winkeldiefstal en heling.

ZIERIKZEE - Een motorrijder die vrijdagavond slingerend door Zierikzee reed, is door agenten aangehouden. De man bleek teveel te hebben gedronken. Daarnaast had 56-jarige man uit Bruinisse helemaal geen rijbewijs.

NIEUWERKERK - Bij een politiecontrole op de N59 bij Nieuwerkerk is donderdagavond een 45-jarige man aangehouden. Hij had zakjes harddrugs (in totaal ongeveer 12 gram amfetaminen) in zijn auto.

ZIERIKZEE - Wereldregio, de lokale krant van Schouwen-Duivenland viert vandaag een feestje. De inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen vandaag de 500ste editie lezen. Vanwege dit jubileum heeft de krant ook een nieuwe vormgeving gekregen. 

MIDDELBURG - Een 30-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot veertien maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij bedreigde in september vorig jaar op het krabbenstrandje in Bruinisse twee broers met een wapen. 

BURGH-HAAMSTEDE - Honden aan de lijn! Het staat er op bordjes afgebeeld en beschreven bij de ingangen van de gebieden van Staatsbosbeheer. Op de Kop van Schouwen krijgen honden een hondenkoekje als ze zijn aangelijnd en hun baasjes een complimentje van de boswachters.

ZIERIKZEE - De vijfhonderdste editie van Wereldregio, de lokale krant van Schouwen-Duivenland, is in de maak. Vrijdag 24 maart verschijnt de jubileumeditie.

RENESSE - Ze won vorig jaar Expeditie Robinson met een combinatie van veerkracht, kalmte en doorzettingsvermogen. Boerin Bertie Steur kijkt geïnteresseerd naar de Zeeuwse aanmeldingen voor het nieuwe seizoen, maar gelooft niet dat iedereen weet wat ze te wachten staat: "Het ergste is de verveling."

BRUINISSE - "Een droom die uitkomt", zo noemt Bruse Boys-aanvaller Dylan Adelaar de kans de hij heeft gekregen om in de Verenigde Staten te voetballen. Vanaf augustus speelt hij niet meer op sportpark Volharding in Bruinisse, maar in het Tiger Stadium van Louisiana, voor het team van Louisiana State University.