Nieuws over Schouwen-Duiveland

DREISCHOR - Schouwen-Duiveland, het noordelijkste eiland van Zeeland. Nu heeft het hele gebied één naam, maar vroeger was dat anders. Waar stopt Schouwen en begint Duiveland? Op zulke vragen geeft Omroep Zeeland deze zomer antwoord in de rubriek het DNA van Zeeland.

NIEUWERKERK - De Johanneskerk in Nieuwerkerk krijgt een flinke opknapbeurt. Voor 300.000 euro worden onder meer de dakbedekking, het metselwerk van de buitenmuren en de panelen van de glasinloodramen gerenoveerd.

ZIERIKZEE - Bij een verkeersongeluk op de Zeelandbrug is maandagmorgen een 16-jarige jongen uit Zierikzee ernstig gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

BURGH-HAAMSTEDE - Martijn de Kok heeft de Halve Marathon van Burgh-Haamstede gewonnen. De atleet van Dynamica voltoide de ruim 21 kilometer in een tijd van 1:13.43' Dennis Postma van Pallas '93 werd tweede en Remy Vasseur van Dynamica derde.

ZIERIKZEE - In Zierikzee is zaterdag het nieuwe sportcomplex van Schouwen-Duiveland officieel geopend. Het complex heet sportboulevard Sportblok heten. Sporters kunnen er terecht voor bijna iedere tak van sport. Van fitness tot tennis en van zwemmen tot hockey.

BURGH - Natuurmonumenten is begonnen met het herstellen van het oude landschap in de Zeepeduinen bij Burgh. Daarvoor wordt veertig hectare aan bomen en struiken in het gebied gekapt.

NOORDWELLE - Het dorpshuis van Noordwelle wordt ingrijpend verbouwd met hulp van vrijwilligers. Behalve een nieuwe keuken en toiletten krijgt het gebouw betere isolatie. Dat moet het dorpshuis energiezuiniger maken, waardoor het goedkoper is om te exploiteren.

UTRECHT - De gestolen en weer in stukjes teruggevonden 'Meteoriet van Ellemeet' wordt in Utrecht gratis tentoongesteld. Zondag opent museum en sterrenwacht Sonnenborgh gratis de deuren voor iedereen die de meteoriet wil zien.

MIDDELBURG - De 23-jarige man die bekend heeft in 2013 betrokken te zijn geweest bij twee brandstichtingen in Oosterland, mag in vrijheid het vonnis van de rechtbank afwachten. Zijn voorarrest is voorlopig geschorst. Hij zei tot zijn daden te zijn gekomen na manipulatie door een toenmalige vriend.

BRUINISSE - Wout van den Berg van de VVD op Schouwen-Duiveland roept inwoners van de gemeente op zich uit te spreken over de herbenoeming van burgemeester Gerard Rabelink. Op 15 maart verstrijkt de termijn van Rabelink als burgervader van Schouwen-Duiveland.