Nieuws over Schouwen-Duiveland

WESTENSCHOUWEN - Tim Pleijte uit Zoutelande heeft de kortere versie van Trail by the Sea op zijn naam geschreven. Pleijte, die vorig jaar ook al de eerste editie won, liep de 20 kilometer door het bos bij Westenschouwen in 1:20.53'. Bij de dames ging de zege naar Vanessa Hartman uit Brielle. Zij won net als Pleijte ook de eerste editie.

BRUINISSE - Een 26-jarige bestuurder uit Oude Tonge is zaterdagavond rond 19.50 uur met zijn auto in de sloot gereden bij de Visserijweg in Bruinisse. Op de t-splitsing vanaf de Technologieweg is hij vermoedelijk onder invloed van alcohol rechtdoor gereden.

NIEUWERKERK - Een man is vrijdagavond rond 22.30 uur gewond aangetroffen op de parallelweg van de N59 bij Nieuwerkerk. Een automobilist, die over de N59 reed, zag in de buurt van de Vissersweg iets liggen. Hij ging terug en vond een gewonde man. Het slachtoffer was nauwelijks aanspreekbaar.

OUWERKERK - Rijkswaterstaat gaat de regels voor het sluiten van de stormvloedkering versoepelen. Dat is op aandringen van het waterschap. Volgens het schap kunnen dijken rond de Oosterschelde die zijn voorzien van nieuwe steenlagen en begroeiing door hoog water worden aangetast. Dat bleek vrijdag uit de reacties van alle betrokken overheden op een bijeenkomst over het nieuwe Deltaprogramma.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland heeft inwoner Peter Lubbers een 'contactbeperking' met ambtenaren opgelegd. Hij mag in het vervolg nog maar met twee ambtenaren contact hebben, omdat hij te veel mails stuurt en te lange gesprekken met ambtenaren voert.

VLISSINGEN - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) zegt niet mee te willen werken aan de verzelfstandiging van de reumazorg in de provincie. De drie reumatologen van het ADRZ willen los van het ziekenhuis verder, maar volgens de directie van het ziekenhuis kan dat niet. De reumazorg zou te nauw verweven zijn met andere afdelingen van het ADRZ. Ook zegt het ziekenhuis zich juist te richten op oudere patiënten, en wil het dus de reumatologen in huis niet kwijt.

MIDDELBURG - Een 17-jarige jongen uit Arnemuiden is door de rechtbank veroordeeld tot 120 dagen jeugddetentie, waarvan 81 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij een werkstraf van 150 uur uitvoeren en een schadevergoeding van ruim 7000 euro aan het slachtoffer betalen. De jongen mishandelde in de nacht van 23 op 24 mei een man uit Epe.

OOSTERLAND - Bij het ongeval woensdagmiddag op de parallelweg naast de N59 ter hoogte van Oosterland zijn twee vrouwen uit Zierikzee (80 en 97 jaar) om het leven gekomen.

SEROOSKERKE (SD) - De N57 bij Serooskerke is in beide richting dicht tussen het kruispunt met de N59 en de kruising met de Stoofweg (N651). Rijkswaterstaat voert daar werkzaamheden uit om de vlotte en veilige doorstroming te garanderen. De afsluiting duurt tot dinsdagochtend 06.00 uur.

BRUINISSE - Het Nederlands Kampioenschap Oestersteken is gewonnen door Peter Oreel van schelpdierenkwekerij Le Petit Pêcheur in Yerseke. In 2012 werd Oreel nog weede.Twaalf koks uit heel Nederland streden maandag bij Brasserie de Vluchthaven aan het Zijpe in Bruinisse om de titel.