Nieuws over Schouwen-Duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Inwoners in Haamstede zijn boos op de gemeente Schouwen-Duiveland. Die laat sinds woensdagmorgen bomen kappen in het Domineesbosje in Burgh-Haamstede. Dat is tegen het zere been van omwonenden van het Domineesbosje in Burgh-Haamstede die al zeven jaar lang strijden tegen ontbossing. Het bosje moet plaatsmaken voor 16 woningen.

RENESSE - Het vroonfietspad tussen Renesse en Burgh-Haamstede wordt de komende tijd opgeknapt. Vanaf 1 december wordt het pad over de Vroongronden door Staatsbosbeheer van onderhoud voorzien. Het fietspad is daardoor twee weken niet te gebruiken.

ZIERIKZEE - In de Slabberswerf in Zierikzee is dinsdagmorgen een personenauto vernield, vermoedelijk door zwaar vuurwerk. De eigenaar heeft de politie gebeld en aangifte gedaan.

OOST-SOUBURG - Adrie Koster wordt assistent-trainer bij VfB Stuttgart. De in Zierikzee geboren Koster gaat in Duitsland samen aan de slag met Huub Stevens, die hoofdtrainer wordt bij de Bundesliga-club.

OOST-SOUBURG - Adrie Koster wordt assistent-trainer bij VfB Stuttgart. De in Zierikzee geboren Koster gaat in Duitsland samen aan de slag met Huub Stevens, die hoofdtrainer wordt bij de Bundesliga-club.

OOST-SOUBURG - Tennisster Lesley Kerkhove weet nog niet of ze in januari mee mag doen aan de kwalificaties van de Australian Open. De uit Zierikzee afkomstige Kerkhove staat op dit moment 222ste op de wereldranglijst. Maar of dat genoeg is, is nog even afwachten.

ZIERIKZEE - De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee is wederom het beste café van Zeeland. Dat vindt vakblad Misset Horeca, die jaarlijks de Café Top 100 publiceert.

ZIERIKZEE - In de achtertuin van een woning aan de Lange Nobelstraat in Zierikzee is in de nacht van zondag op maandag om 3.15 uur een 30-jarige naakte man uit Zierikzee aangehouden.

ZIERIKZEE - Adriaan Nieuwenhuijse is bezig aan zijn laatste seizoen bij MZC'11. De trainer uit Kruiningen en de club uit Zierikzee vinden het na een samenwerking van vier-en-een-half jaar genoeg geweest.

ELLEMEET - Openbare basisschool 't Meetje in Ellemeet gaat dicht. Er zijn te weinig leerlingen om na dit lopende schooljaar open te blijven. Op 't Meetje zitten nu 21 kinderen.