- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

BRUINISSE - Bruse Boys is zaterdag kampioen geworden in de tweede klasse E. De club van trainer Marco Groeneveld speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Den Bommel. Hierdoor promoveert Bruse Boys na één seizoen weer terug naar de eerste klasse. 

ZIERIKZEE - In Zierikzee is zaterdag een historisch evenement gehouden, als voorproefje op de viering van 800 jaar stadsrechten. Er waren allerlei oude ambachten te zien.

ZIERIKZEE - Proefslapen in een nagebouwde hotelkamer, dat kan nu in Zierikzee. Aan de Oude Haven is een hotelkamer op ware grootte nagebouwd van het nieuwe hotel Mondragon.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van het Haringvlietplein in Zierikzee. Daarmee is een provinciale subsidie van bijna acht ton veiliggesteld. Op het plein komen onder meer twee supermarkten.

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk begint met rondvluchten. Volgens het museum is vanuit de lucht goed te zien hoe de watersnoodramp van 1953 ingreep in het landschap, en wat er tegenwoordig wordt gedaan om overstromingen te voorkomen.

BRUINISSE - Drie jongens van vijftien uit Bruinisse moeten naar Halt omdat ze een papiercontainer in brand hebben gestoken. Die brand was 19 februari aan de Dreef in het dorp.

ZIERIKZEE - Inwoners van de wijk Malta in Zierikzee hebben zich georganiseerd om de inbraakgolf in hun buurt tegen te gaan. Zo zijn er twee WhatsApp-goepen opgericht waar ook de wijkagent in zit en wordt er met 'regelmatige onregelmatigheid' door de buurt gelopen door een buurtwacht. 

ZIERIKZEE - In de eerste drie maanden van dit jaar is er 183 keer ingebroken in Zeeland of geprobeerd om in te breken. Zierikzee springt er uit met 23 inbraken en inbraakpogingen. Dat is bijna evenveel als in heel 2016. Vooral de wijk Malta moest eraan geloven. 

STUTTGART (DUI) - Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd om het hoofdschema van het WTA-toernooi in Stuttgart te bereiken. In de tweede kwalificatieronde verloor de uit Zierikzee afkomstige tennisster in twee sets van de Amerikaanse Jennifer Brady. Het duel ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna won Kerkhove nog maar twee games. 

ZIERIKZEE - MZC'11 heeft niet weten te winnen van Almkerk. De thuiswedstrijd ging met 2-4 verloren, de club uit Zierikzee startte nog wel goed aan de wedstrijd maar zag de Brabantse club in de tweede helft voorbij komen.