Nieuws over Schouwen-Duiveland

BROUWERSDAM - Op de Brouwersdam wordt op dinsdag 5 augustus voor het eerst Kidsboom gehouden, speciaal voor jonge kinderen. Optredens zijn er van de meidengroep K3, B-Brave en DJ Bee.

BRUINISSE - Tijdens een grote verkeerscontrole op de Grevelingendam zijn donderdag drieduizend voertuigen gecontroleerd. De controle werd tussen 14.00 uur en 20.00 uur uitgevoerd door de verkeerspolitie samen met de Belastingdienst. In totaal zijn elf bekeuringen door de politie uitgeschreven. De Belastingdienst heeft een voertuig in beslag genomen en drie boetes uitgedeeld.

RENESSE - Renesse maakt zich met gemengde gevoelens op voor het nieuwe toeristenseizoen. Ondernemers vrezen dalende omzetten door de nieuwe regels voor alcohol. Jongeren laten Renesse daardoor links liggen en verkiezen het buitenland voor een vakantie.

OOSTERLAND - Een vervallen transformatortoren in Oosterland krijgt een nieuwe functie als natuurtoren. Dat houdt in dat de toren aan de Hoge Maireweg op Schouwen-Duiveland wordt ingericht voor dieren als zwaluwen, uilen en egels.

ZIERIKZEE - Van het digitaal aangifte doen via de nieuwe 3D-loketten wordt in Zeeland erg weinig gebruik gemaakt. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Sinds een kleine maand kan er op de politiebureaus in Terneuzen en Zierikzee digitaal aangifte worden gedaan.

ZIERIKZEE - In de lijdenstijd, de periode voor Pasen, raakt Zeeland in de greep van Bach's Passionen. Een tiental passieconcerten vinden plaats door de hele provincie. Zo klonk voor het eerst een integrale uitvoering van Bach's Matthäus-Passion op Schouwen-Duiveland. Dirigent Wim Boer leidde een projectkoor en -orkest met professionele solisten.

BROUWERSHAVEN - Het leger houdt van 14 tot en met 18 juni een grote oefening in Brouwershaven. Mariniers in opleiding lopen dan ook met wapens door het dorp, en ze zullen schieten met ongevaarlijke munitie.

OOSTERLAND - Een van de eigenaren van attractieverhuur Jumpzz in Oosterland heeft beelden van zijn bewakingscamera online gezet. Op die beelden is te zien hoe inbrekers op hun gemak zijn loods leeg halen. De video is op YouTube gezet en volop gedeeld op Facebook.

ZIERIKZEE - Op het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland wordt vanavond het nieuwe college gepresenteerd. Het college bestaat, naast burgemeester Rabelink, uit drie wethouders. De coalitiepartijen LSD, VVD en SGP/ChristenUnie leveren elk een eigen wethouder.

ZIERIKZEE - In het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland wordt woensdagavond het nieuwe college gepresenteerd. Het college bestaat, naast burgemeester Rabelink, uit drie wethouders. De coalitiepartijen LSD, VVD en SGP/ChristenUnie leveren elk een eigen wethouder.