Nieuws over Schouwen-Duiveland

BROUWERSHAVEN - Zo'n 140 mariniers in opleiding lopen in juni met wapens door Brouwershaven. Het Korps Mariniers houdt van 14 tot en met 18 juni een grote legeroefening op Schouwen Duiveland. Zo'n soort oefening zou vaker op Schouwen-Duiveland gehouden kunnen worden, als het dit keer alle partijen bevalt.

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is in de top 3 geëindigd bij de ANWB Museumcheck. De check is eind vorig jaar gehouden in samenwerking met de Museumvereniging en zo'n 1800 ANWB vrijwilligers. 27 musea in Nederland werden bezocht en gekeurd op toegankelijkheid voor minder mobiele bezoekers.

NOORDGOUWE - Het zoemen van bijen, het ruisen van de zee, het wuiven van het riet, het zwiepen van het riet. Allemaal geluiden die je in Zeeland tegenkomt. Maar zijn ze typerend voor Zeeland? Roger van der Veken is op zoek naar het geluid van Zeeland. Regelmatig trekt hij erop uit om op zoek te gaan naar geluiden die kenmerkend zijn voor Zeeland.

RENESSE - De Duitsers hebben momenteel voorjaarsvakantie en zijn daarom in groten getale aanwezig in Zeeland. Omdat hun vakantie dit jaar samenvalt met Koningsdag vieren onze Oosterburen dit feest uitbundig mee.

ZIERIKZEE - "Teddyberen hebben me gered." Dat zegt Dré Brekelmans uit Zierikzee. Jarenlang kampte hij met een alcoholverslaving waar hij maar niet van afkwam. Tot tien jaar geleden, toen hij een zoveelste poging ondernam.

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland begint een imago-onderzoek. De gemeente wil weten wat inwoners, ondernemers en mensen met een tweede huis op het eiland, vinden van de gemeente. Het onderzoek moet vooral uitwijzen hoe de gemeente overkomt. Vinden de ondervraagden bijvoorbeeld of de gemeente op tijd en juist antwoordt op vragen?

ZIERIKZEE - In het Rodedorp in Zierikzee is maandagmorgen een groot gat in het wegdek ontstaan door een gesprongen waterleiding. Het gat was ongeveer tien meter lang, een halve meter breed en één meter diep. Een personenauto reed het gat in. De bestuurder raakte niet gewond.

MARRAKECH (MAR) - Lesley Kerkhove uit Zierikzee rekent er niet meer op dat ze mee mag doen aan het kwalificatietoernooi van Roland Garros. De Schouwse tennisster had deze week bij het WTA-toernooi van Marrakech haar laatste kans om nog te stijgen op de ranglijst, maar ze verloor in de eerste kwalificatieronde. 'Ik denk dat ik het niet ga halen.'

BROUWERSDAM - De politie heeft zaterdagmiddag een Duitser aangehouden die een verboden wapen bij zich had. Dat gebeurde op de Brouwersdam.

BRUINISSE - Een 24-jarige man uit Bruinisse wordt beschuldigd van poging tot doodslag omdat hij op een politieman inreed. Dat gebeurde zaterdagavond bij een verkeerscontrole aan de Havendijk in zijn woonplaats.