- advertentie -

Nieuws over Schouwen-Duiveland

BURGH-HAAMSTEDE - Tim Pleijte heeft voor het tweede jaar op rij de Zwaarste 10 van Zeeland gewonnen. De atleet uit Vlissingen legde de cross door het bos van Westenschouwen af in een tijd van 35.12'.

SINT-PETERSBURG (RUS) - Lesley Kerkhove heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties voor het WTA-toernooi in Sint-Petersburg. De tennisster uit Zierikzee won in de eerste ronde van de Russische Anastasia Bukhanko.

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man uit Zierikzee betrapt met een gestolen computer achterop zijn fiets. De politie vermoedt dat hij die vlak daarvoor had meegenomen uit een container van de milieustraat in zijn woonplaats.

OUWERKERK - Radiofrequenties die gebruikt werden na de watersnoodramp van 1953 waren zaterdagmiddag weer even gevuld. Zendamateurs van onder meer de Walcherse afdeling van de vereniging van radioamateurs zonden uit op de toenmalige noodfrequentie 3700 KHz op de korte golf.

MIDDELBURG - De brandweerpost van Zierikzee wordt verplaatst. De nieuwe post komt aan de Haringvlietstraat te liggen. Dat heeft het bestuur van de Veiligheidsregio vrijdagochtend besloten. Waar precies de post komt aan de Haringvlietstraat, is nog niet duidelijk.

ZIERIKZEE - Het levert soms verbaasde blikken op in Zierikzee: een grote, witte tent op het Kraanplein. Mensen denken dat er geschaatst kan worden, maar er wordt in de tent gewerkt door stratenmakers.

ZIERIKZEE - Indigo verslavingspreventie gaat op Schouwen-Duiveland extra inzetten op straatcontact, om zo in gesprek te komen met jongeren die softdrugs gebruiken of soms zelfs harddrugs. Daarnaast komt er een een tweewekelijks spreekuur in het jongerencentrum van Zierkzee, en komen er meer voorlichtingsbijeenkomsten.

OOST-SOUBURG - Jeremy Hubregtse (23) vertrekt bij GOES en speelt volgend seizoen bij zaterdaghoofdklasser ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland bindt de strijd aan met het drugsgebruik onder jongeren. Uit onderzoeken blijkt dat de jeugd op het eiland meer gebruikt dan gemiddeld in Zeeland, en dat ook op jongere leeftijd doet. De gemeente gaat het probleem te lijf met een extra jongerenwerker en extra voorlichting.

SEROOSKERKE (S) - Een van de drie gewonden van het verkeersongeluk woensdag in Serooskerke (S) is een 3-jarig jongetje. Hij zat samen in de auto met een 40-jarige bestuurder uit Burgh-Haamstede, die ook gewond raakte. De derde gewonde is een 25-jarige inwoner van Brouwershaven.