Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - In het nieuwe sportcentrum in Zierikzee wordt morgen een testwedstrijd zaalvoetbal gespeeld. De ervaringen van de spelers worden gebruikt om een rapport op te stellen over de vloer.

RENESSE - In tegenstelling tot de rest van Zeeland herdenkt Schouwen-Duiveland pas in mei dat het eiland zeventig jaar geleden is bevrijd. De geallieerden bevrijdden Zeeuws-Vlaanderen, de Bevelanden, Walcheren, Tholen en Sint-Philipsland al in het najaar van 1944. Maar Schouwen-Duiveland werd pas in mei 1945 bevrijd.

ZONNEMAIRE - Gezellig samen lekker eten, dat is het doel van de maandelijkse aanschuiftafelavonden bij restaurant d'Ouwe Smisse. Tijdens deze avonden zitten de gasten met elkaar aan een grote tafel.

RENESSE- In Renesse is zaterdagavond de eerste Fjoertoer gehouden. Dat is een wandeltocht langs allerlei vuur- en lichtobjecten en muzikale acts. Meer dan 2000 wandelaars deden mee aan de tocht.

CLERMONT-FERRAND (FRA) - Tennisster Lesley Kerkhove uit Zierikzee is in de tweede ronde van het ITF-toernooi ($25000) in Clermont-Ferrand uitgeschakeld. Kerkhove verloor kansloos met 6-2 6-0 van de als achtste geplaatste Tsjechische Lucie Hradecka.

ZIERIKZEE - Het leverde veel protest op, maar nu staan ze er dan toch. Drie grote windmolens in de Gouweveerpolder bij Zierikzee. Vanuit de binnenstad van Zierikzee zijn de 140 meter hoge molens goed te zien.

KERKWERVE - De dorpsraad en de brandweer in Kerkwerve hebben actie gevoerd tegen mogelijke sluiting van de brandweerpost in het dorp. Maandagavond deelden ze huis aan huis emmers uit, met een proteststicker erop. Die staat symbool voor dat mensen zelf vast kunnen blussen, zolang ze moeten wachten op de brandweer.

WESTENSCHOUWEN - Tim Pleijte uit Zoutelande heeft de kortere versie van Trail by the Sea op zijn naam geschreven. Pleijte, die vorig jaar ook al de eerste editie won, liep de 20 kilometer door het bos bij Westenschouwen in 1:20.53'. Bij de dames ging de zege naar Vanessa Hartman uit Brielle. Zij won net als Pleijte ook de eerste editie.

BRUINISSE - Een 26-jarige bestuurder uit Oude Tonge is zaterdagavond rond 19.50 uur met zijn auto in de sloot gereden bij de Visserijweg in Bruinisse. Op de t-splitsing vanaf de Technologieweg is hij vermoedelijk onder invloed van alcohol rechtdoor gereden.

NIEUWERKERK - Een man is vrijdagavond rond 22.30 uur gewond aangetroffen op de parallelweg van de N59 bij Nieuwerkerk. Een automobilist, die over de N59 reed, zag in de buurt van de Vissersweg iets liggen. Hij ging terug en vond een gewonde man. Het slachtoffer was nauwelijks aanspreekbaar.