Nieuws over Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - In Zierikzee is vandaag het nieuwe sportcomplex van Schouwen-Duiveland officieel geopend. Het complex heet sportboulevard Sportblok heten. Sporters kunnen er terecht voor bijna iedere tak van sport. Van fitness tot tennis en van zwemmen tot hockey.

BURGH - Natuurmonumenten is begonnen met het herstellen van het oude landschap in de Zeepeduinen bij Burgh. Daarvoor wordt veertig hectare aan bomen en struiken in het gebied gekapt.

NOORDWELLE - Het dorpshuis van Noordwelle wordt ingrijpend verbouwd met hulp van vrijwilligers. Behalve een nieuwe keuken en toiletten krijgt het gebouw betere isolatie. Dat moet het dorpshuis energiezuiniger maken, waardoor het goedkoper is om te exploiteren.

UTRECHT - De gestolen en weer in stukjes teruggevonden 'Meteoriet van Ellemeet' wordt in Utrecht gratis tentoongesteld. Zondag opent museum en sterrenwacht Sonnenborgh gratis de deuren voor iedereen die de meteoriet wil zien.

MIDDELBURG - De 23-jarige man die bekend heeft in 2013 betrokken te zijn geweest bij twee brandstichtingen in Oosterland, mag in vrijheid het vonnis van de rechtbank afwachten. Zijn voorarrest is voorlopig geschorst. Hij zei tot zijn daden te zijn gekomen na manipulatie door een toenmalige vriend.

BRUINISSE - Wout van den Berg van de VVD op Schouwen-Duiveland roept inwoners van de gemeente op zich uit te spreken over de herbenoeming van burgemeester Gerard Rabelink. Op 15 maart verstrijkt de termijn van Rabelink als burgervader van Schouwen-Duiveland.

RENESSE - Een 26-jarige man uit Schouwen-Duiveland en een 17-jarig meisje uit Rotterdam zijn vannacht op de Zeeanemoonweg in Renesse aangehouden na het veroorzaken van een opstootje. De man bleek nog een gevangenisstraf van 41 dagen te moeten uitzitten.

ZIERIKZEE- Bjorn de Decker heeft de wielerronde van Zierikzee gewonnen. De uit het Belgische Gent afkomstige wielrenner is daarmee de opvolger van Michel Stroosnijder. Dennis Raadtgever uit Kapelle was met een zesde plaats de beste Zeeuw.

ZIERIKZEE- Bjorn de Decker heeft de wielerronde van Zierikzee gewonnen. De uit het Belgische Gent afkomstige wielrenner is daarmee de opvolger van Michel Stroosnijder. Dennis Raadtgever uit Kapelle was met een zesde plaats de beste Zeeuw.

NEW YORK (USA) - De 22-jarige Lesley Kerkhove uit Zierikzee komt dit jaar niet uit in het hoofdschema van de US Open. In de tweede kwalificatieronde verloor de Zeeuwse tennisster van Ying-Ying Duan uit China. Het werd 0-2 in sets (5-7 en 3-6).