Nieuws over Tholen

SINT-ANNALAND - Een groep vrienden heeft zaterdagavond het Songfestival gevierd in Sint-Annaland. Met een huiskamer vol vlaggen van de deelnemende landen zagen zij hoe Zweden het festival won.

OUD-VOSSEMEER - Vosmeer, dat sinds 1951 actief is in het zondagvoetbal, stapt over naar de zaterdagcompetitie. De club acht de overstap noodzakelijk voor een gezonde toekomst van de vereniging.

POORTVLIET - De politie heeft woensdag drie verdachten aangehouden voor een poging tot brandstichting bij een woning in Poortvliet in de nacht van 14 op 15 mei. Het gaat om een man van 20 jaar uit Sint-Maartensdijk en een man en vrouw uit Tholen (beiden 18 jaar).

SINT-MAARTENSDIJK - De politie heeft dinsdag aan de Haven in Sint-Maartensdijk een hennepkwekerij opgerold, waarvan de 477 aanwezige planten net geoogst waren. Uit onderzoek bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetapt. In het pand was verder niemand aanwezig.

PPORTVLIET - De luidklok in de toren van de Hervormde kerk in Poortvliet hangt weer op zijn plaats. Maandagochtend heeft de klokkenmaker de klok teruggehangen.

OUD-VOSSEMEER - De voorlopige tussenstand bij de actie Stavoord6-Huis in Oud-Vossemeer is 67.400 euro. Het bedrag werd zaterdagavond bekend gemaakt tijdens het openluchtspektakel 'Het Geheim 2.0'.

THOLEN - In een schuur achter een woonwagen aan de Oudelandsedijk in Tholen is een hennepkwekerij aangetroffen. De politie heeft in totaal 176 hennepplanten weggehaald. De 43-jarige bewoonster is aangehouden.

THOLEN - Het Waterschap Scheldestromen verlaagt op Tholen de maximumsnelheid op enkele polderwegen. Het waterschap doet dit om de wegen met name voor fietsers veiliger te maken. De snelheid wordt verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur.

THOLEN - Het Volkerak-Zoommeer wordt straks de grootste waterberging van Nederland. Als er extra water in moet worden opgevangen, kan het water in de haven van Tholen met 2 meter stijgen. Het Waterschap Scheldestromen bouwt daarom na de zomer een keermiddel, om te voorkomen dat er in zulke situaties schade ontstaat.

THOLEN - Een opvallend schouwspel donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Tholen. De oppositiepartijen Algemeen Belang Tholen (ABT), SP en PvdA stapten tijdens de raadsvergadering op.