- advertentie -

Nieuws over Tholen

THOLEN - Archeologen hebben sporen gevonden van veenwinning op Tholen door Romeinen, of tenminste in de Romeinse tijd. Op basis van koolstofdatering zeggen de archeologen dat het gaat om een vondst uit de tweede eeuw na Christus.

SINT PHILIPSLAND - De financiering van Windpark Krammer is rond. Het is gelukt om de benodigde 215 miljoen euro te verzamelen. En dat komt goed uit, want de bouw van het windpark is al begonnen. Over twee jaar moet het worden opgeleverd. 

THOLEN - Het politiebureau in Tholen is gesloten en de agenten zijn verhuisd naar een zogenoemd steunpunt in het gemeentehuis. Bij het steunpunt zijn werkplekken voor de wijkagenten en ook de burgers kunnen er terecht voor een gesprek met agenten, maar dan moeten ze daarvoor wel eerst een afspraak maken.

THOLEN - In een loods aan de Ondernemersweg in Tholen is dinsdag een wietkwekerij opgerold. Volgens de politie gaat het om een grote professionele kwekerij, met bijna 900 planten en bijna tachtig lampen. 

SINT-MAARTENSDIJK - Een cafetaria aan de Haven in Sint-Maartensdijk is zaterdagavond overvallen. De dader die de dagopbrengst buitmaakte is nog spoorloos.

OUD-VOSSEMEER - De 69e Ronde van Oud Vossemeer is gewonnen door Thijs de Lange uit Kattendijke. De renner van ZRTC Theo Middelkamp was de snelste in het openingscriterium van het Zeeuwse wielerseizoen. Bij de vrouwen won Evy Kuijpers uit Lierop. 

ZEIST - De KNVB heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor Jong Oranje, dat eind maart twee oefeninterlands speelt. Bart Nieuwkoop uit Tholen is een van de afvallers uit de voorselectie van bondscoach Art Langeler.

OUD-VOSSEMEER - Larissa en Narek Soeprigian uit Oud-Vossemeer mogen in Nederland blijven wonen. Vorig jaar dreigde nog een uitzetting naar Armenië, het land waar de twee nog nooit waren geweest.  

OOST-SOUBURG - Maickel Sebrechts is met ingang van komend de nieuwe hoofdtrainer van zaterdag vierdeklasser SC Stavenisse. Sebrechts volgt hiermee Jaco Kouwen op. 

THOLEN - Hij is geen politicus, maar gaat wel mee op campagne. Leonard Walpot uit Tholen is de vaste campagnefotograaf van CDA-lijsttrekker Sybrand Buma.