- advertentie -

Nieuws over Tholen

THOLEN - De stichting Tholen 650 jaar maakt een doorstart. Het was lang onduidelijk of de stichting zou blijven bestaan na het jubileumjaar 2016. Maar nu duidelijk is dat de stichting doorgaat, moet die wel een nieuwe naam krijgen. 

THOLEN - Duurzame landbouw en groene banen. Daarvoor gaat Niels van den Berge uit Tholen strijden als hij gekozen wordt voor de Tweede Kamer op 15 maart. Het is de derde keer dat Van den Berge een gooi doet naar een Kamerzetel voor GroenLinks. Of het deze keer lukt spant erom, want hij staat op de achttiende plek op de kandidatenlijst.

SINT-ANNALAND - De hulpdiensten zijn woensdagmiddag massaal uitgerukt om te zoeken naar een vermist 14-jarig meisje uit Sint-Annaland. Ze was thuis weggelopen. De politie wilde naar het meisje gaan zoeken met een helikopter en ook een brandweerboot werd gealarmeerd.

THOLEN - Niels van den Berge uit Tholen doet op 15 maart voor de derde keer een gooi naar een Tweede Kamerzetel voor GroenLinks. De boerenzoon staat op de achttiende plaats op de kieslijst. Maar wie is deze Zeeuwse kandidaat voor de Tweede Kamer?

ELLEMEET / SINT-MAARTENSDIJK / MIDDELBURG - Op drie plekken zijn dinsdagavond auto's van de weg geraakt. Dat gebeurde op de Brouwersdam, bij een oprit naar de A58 bij Middelburg en bij Sint-Maartendijk. Bij dat laatste ongeluk ramde de auto tegen een boom die daardoor in tweeën brak.

SCHERPENISSE - Vakantiepark de Pluimpot in Scherpenisse betaalt de gemeente Tholen komende tijd alsnog anderhalve ton. Het gaat om achterstallige belasting, want sinds 2013 heeft het vakantiepark door financiële problemen geen toeristenbelasting afgedragen.

POORTVLIET - De politie heeft vanmorgen een dode vrouw gevonden in haar woning aan het Jan van der Slikkeplein. Ze is een natuurlijke dood gestorven, blijkt uit onderzoek van de politie. 

THOLEN - De veiligheid op het Schelde-Rijnkanaal is in het geding, zegt Tweede Kamerlid Albert de Vries uit Middelburg. Het PvdA-Kamerlid heeft aangekondigd hierover Kamervragen te gaan stellen aan ministers Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) en Blok (Veiligheid & Justitie)

THOLEN - Het nieuwe afvalbeleid in Tholen is gewoon een kwestie van wennen. Zo lijkt het tenminste. Sinds deze maand wordt het restafval minder vaak opgehaald. Mensen die deze maand teveel afval hadden, mochten dat eenmalig in een vuilniszak bij de kliko plaatsen. Maar daar werd weinig gebruik van gemaakt.

THOLEN - Bijna 80 procent van de ontslagen medewerkers van Philip Morris heeft weer een baan. Dat staat in een rapport dat minister Kamp donderdag heeft ontvangen uit handen van bestuurders van gemeente Bergen op Zoom en provincies Noord-Brabant en Zeeland.