- advertentie -

Nieuws over Tholen

THOLEN - Montessorischool De Kraal doet niet meer mee aan de brede school op Tholen. Dat heeft het schoolbestuur donderdag bekend gemaakt. De brede school zou volgens het schoolbestuur te duur zijn en de gemeente Tholen komt zijn afspraken niet na. Daarnaast zit de school prima waar zij nu zitten, zegt het schoolbestuur.

SINT-MAARTENSDIJK - Vrijwilligers hebben maandagavond bij Sint-Maartensdijk glasaal en driedoornige stekelbaarzen geteld. Dat gebeurde bij het gemaal De Noord. Ze doen onderzoek naar de visstand om te weten te komen of er voldoende doorlaatplekken voor de vis zijn. 

SCHERPENISSE - De politie heeft bij de duiklocatie Gorishoek in Scherpenisse een gewonde zeehond gevonden. Hij had een verwonding bij z'n hals.

SINT-ANNALAND - De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval, meer dan een week geleden, bij de speeltuin in de Schoolstraat in Sint Annaland. Een 8-jarige jongen uit Sint Philipsland is daar aangereden, maar onduidelijk is wat er precies is gebeurd. 

OUD-VOSSEMEER - In een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer is zaterdagochtend een man overvallen. Twee overvallers bonden de man vast en doorzochten de woning. Het slachtoffer raakte niet gewond.  

THOLEN - Zeeland heeft meer brandweerduikers nodig. Vooral Tholen kampt met een tekort. Dat meldt Johan van Tilburg, de nieuwe duikcoördinator van Veiligheidsregio Zeeland. Het is al jaren moeilijk om aan nieuwe brandweervrijwilligers te komen en dat geldt zeker voor een gespecialiseerde functie als vrijwillige brandweerduiker.

BERGEN OP ZOOM - Een 36-jarige man uit Sint-Annaland is in de nacht van zaterdag op zondag bij Bergen op Zoom uit zijn auto gehaald. Hij was in slaap gevallen en stond op de vluchtstrook van de Randweg Oost (A4). Hij bleek te veel gedronken te hebben.

SCHERPENISSE - De jarenlange schuld van vakantiepark de Pluimpot bij Scherpenisse is afbetaald. Het ging om een bedrag van ongeveer 180.000 euro. De schuld was ontstaan doordat het park enkele jaren niet alle toeristenbelasting afdroeg.

SINT-ANNALAND - Gelukkig getrouwd, samenwonend en al jaren bij elkaar. Het kan allemaal gezegd worden van Erik en Adriaan Vroegop uit Sint-Annaland. Toch lopen ze nooit hand in hand over straat, om problemen te voorkomen. 

THOLEN - Bewoners van de Burgemeester van Vrijberghestraat in Tholen konden maandag pas laat naar bed. Door een brandje in een woning moesten enkele woningen ontruimd worden. De brand ontstond rond 22.25 uur. De bewoner van het pand waar de brand uitbrak kon op tijd naar buiten vluchten.