- advertentie -

Nieuws over Tholen

OOST-SOUBURG - Als we op de weerberichten afgaan, vallen eind deze week de mussen dood van het dak. Daarom gaat vanaf vandaag het Nationale Hitteplan in werking. Dat plan adviseert vooral ouderen om veel te drinken en dunne kleding aan te trekken.

ROTTERDAM - Bart Nieuwkoop uit Tholen ontbrak zondag tijdens de eerste training van Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. De 19-jarige middenvelder was de afgelopen week ziek.

STAVENISSE - Militairen in opleiding oefenen donderdag bij Stavenisse. Voor een training van luchtmachtpersoneel lopen ze over de dijk van Stavenisse naar Sint-Maartensdijk.

OUD-VOSSEMEER - Een 41-jarige man uit Oud-Vossemeer is opgepakt in een internationaal drugsonderzoek. De verdachte zou lid zijn van een criminele organisatie die drugs verhandelt en geld witwast. De aanhouding is onderdeel van een langlopend politieonderzoek.

OOST-SOUBURG - Bart Nieuwkoop uit Tholen zit volgend seizoen bij de eerste selectie van Feyenoord. De 19-jarige middenvelder komt over vanuit Feyenoord A1 en krijgt van de Rotterdamse club het rugnummer 26.

OESTERDAM - Op de Reimerswaalseweg (N659) op Tholen, vlak voor de Oesterdam, is zaterdagavond een auto van de weg geraakt en op zijn kop in de naastgelegen sloot beland. In ieder geval een van de twee inzittenden raakte daarbij gewond.

OUD-VOSSEMEER - Op de begraafplaats in Oud-Vossemeer is de gemeente Tholen maandagochtend begonnen met een grote ruimingsoperatie. De geruimde graven worden opnieuw gebruikt.

OUD-VOSSEMEER - De volledige kerkenraad van de Hervormde Gemeente in Oud-Vossemeer is afgetreden. De leden van de gemeente hebben geen vertrouwen meer in de raadsleden, nadat bleek dat voormalig dominee Jan Willem Scheurwater uit zijn ambt is gezet wegens aanklachten voor seksueel misbruik.

THOLEN - Bij de Bergse Diepsluis in de Oesterdam bij Tholen is zaterdagochtend een auto in het water gereden. De hulpdiensten werden rond half zeven geallarmeerd. De bestuurder van de auto is uit het water gehaald en door ambulancepersoneel onderzocht, hij raakte niet ernstig gewond.

THOLEN - Een 37-jarige man uit Yerseke is vrijdagmiddag in het Zoommeer aangehouden voor het uitzetten van een staand wand, een verboden vistuig. De man werd betrapt tijdens een veldcontrole van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland. Hij had geen vergunning of ontheffing om met een staand wand te mogen vissen.