- advertentie -

Nieuws over Tholen

THOLEN - Een laadpaal voor elektrische auto's die verwerkt is in de stoep. Het is een Thools ontwerp, waarvan de eerste volgend jaar in Nederland wordt geïnstalleerd. Maar er is ook internationaal interesse in deze innovatie.

SINT PHILIPSLAND - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een auto-inbreker opgepakt voor meerdere auto-inbraken in Sint Philipsland. De dief werd op heterdaad betrapt. Een dorpsbewoner werd om 03.45 uur wakker van vreemde geluiden en zag dat er werd ingebroken bij het bedrijfsbusje van de buren.

SINT PHILIPSLAND - Een jongen van 15 is donderdagavond in Sint Philipsland door een man van 31 met fiets en al in het water geduwd.

THOLEN - Erwin Harmes heeft zaterdag de halve marathon van Tholen gewonnen. De atleet uit Middelburg won in een tijd van 1.12:20 . Daarmee bleef hij Denny Franken uit Bergen op Zoom meer dan acht minuten voor. Derde werd Franken's plaatsgenoot Rudy Langenberg. 

ROTTERDAM - Bart Nieuwkoop uit Tholen heeft vanavond zijn debuut gemaakt in de Europa League. De voetballer won met Feyenoord het eerste duel in de groepsfase met 1-0 van Manchester United.

ROTTERDAM - Bart Nieuwkoop uit Tholen heeft vanavond zijn debuut gemaakt in de Europa League. De voetballer won met Feyenoord het eerste duel in de groepsfase met 1-0 van Manchester United.

THOLEN - De gemeente Tholen heeft eindelijk een nieuwe bestemming gevonden voor het voormalige winkelpand van de C1000 aan de Eendrachtsweg in Tholen-Stad. In het pand komt het nieuwe concept Jouw Marktkraam.

THOLEN - Dieven in Tholen-Stad en omstreken zullen zich voortaan sneller uit de voeten moeten maken. Beveiligingsbedrijf B&B heeft als eerste in Nederland een motorscooter. Razendsnel en zo wendbaar dat paaltjes of betonblokken niet langer een obstakel vormen tijdens een achtervolging. 

OOST-SOUBURG - Het zeer zeldzame groefwier heeft de dijkversterking bij Sint-Annaland met glans overleefd. Dat is te danken aan een transplantatie van basaltblokken waar het plantje op groeit.

THOLEN - Waar sommige andere zwembaden de poorten al hebben gesloten voor de rest van het jaar, blijven de zwembaden op Tholen nog een week langer open. Vanwege het goede weer van deze week heeft de gemeente besloten dat de zwembaden langer open blijven.