- advertentie -

Nieuws over Tholen

THOLEN - Als Tholen vluchtelingen gaat opvangen, zal dat geleidelijk gebeuren. De gemeente wil eerst een klein aantal opvangen. Als dat goed gaat, volgt eventueel uitbreiding.

THOLEN - De langste papieren slinger van heel het land komt uit Tholen. Met ruim 23 kilometer lengte is het oude Nederlands record met maar liefst tien kilometer verbroken.

STRIJENHAM - De oude garnalenkotter TS7 ligt nog steeds op het droge. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) wil het scheepswrak laten zinken om te dienen als duikobject. Maar dat is nog steeds niet gelukt. 

SINT MAARTENSDIJK - Een 35-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Sint Maartensdijk een buurt op stelten gezet.

OUD-VOSSEMEER - Boerderijen mochten het al langer, thee en koffie schenken aan voorbijkomende fietsers en wandelaars. Op Tholen mogen nu ook andere bewoners van het buitengebied recreanten verwennen. Om zelf een zakcentje bij te verdienen, maar ook om Tholen aantrekkelijker te maken bij toeristen. 

THOLEN - Op de Oud Vossemeersedijk in Tholen is zaterdag een 60-jarige man uit Nieuwdorp om het leven gekomen. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing. Het gebeurde rond 11.15 uur.

OUD-VOSSEMEER - Klasgenoten van Larissa (14) en Narek (11) uit Oud-Vossemeer doen er alles aan om hun uitzetting te voorkomen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff wil de twee, samen met hun moeder terugsturen naar Armenië, het land waar hun ouders vandaan komen, maar waar de kinderen nog nooit geweest zijn. 

OUD-VOSSEMEER -  De schade aan de naastgelegen woningen van het huis waar vorige week brand uit brak in Oud-Vossemeer is zo groot dat één van de buren niet terug kan naar haar woning.

STAVENISSE - Er is opnieuw ingebroken in het Watersnoodhuis in Stavenisse. Daarbij hebben de twee inbrekers een groot beeldscherm en wat contant geld meegenomen. De vorige inbraak was in oktober, toen werden er meerdere beeldschermen, een laptop, een printer en wat geld meegenomen. 

SCHERPENISSE - Twee minderjarige verdachten zijn gisteren aangehouden voor de overval op een tankstation aan de Spuidamstraat in Scherpenisse. Die overval gebeurde in januari van dit jaar en veroorzaakte veel onrust in het dorp.