Nieuws over Tholen

OOST-SOUBURG - Wilmer Kousemaker (29) voetbalt komend seizoen in de Topklasse bij Capelle. De middenvelder uit Tholen kreeg eerder deze maand te horen dat hij, ondanks een doorlopend contract, weg mocht bij zijn club FC Dordrecht. Hij was zo'n tien jaar actief als profvoetballer.

THOLEN - Het aantal inwoners van de gemeente Tholen is in de eerste helft van 2014 weer gestegen. Vorig jaar kromp het inwoneraantal nog met meer dan honderd inwoners, maar nu zijn er 71 inwoners meer. Dat komt doordat er zich meer mensen in de gemeente hebben gevestigd, vooral Brabanders.

THOLEN - Bij een tankstation aan de Nieuwe Postweg in Tholen is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Er werd rond 4.45 uur een ruit kapotgemaakt, waarna shag en sigaretten werden gestolen.

THOLEN - Boekhandel Dieleman in Tholen heeft beelden van de inbraak van maandagochtend op zijn Facebook-pagina gezet. De winkeleigenaar hoopt zo de daders op te kunnen sporen. Twee personen braken rond 04.25 uur in en namen een tas vol sigaretten en shag mee.

THOLEN - Bij een inbraak in een winkel aan de Dalemsestraat in Tholen zijn maandagmorgen sigaretten en shag buitgemaakt. Vermoedelijk twee mannen sloegen rond 04.25 uur de etalageruit in. Binnen enkele minuten gingen ze er op een scooter vandoor richting het centrum van Tholen.

DORDRECHT - Wilmer Kousemaker uit Tholen mag van zijn club FC Dordrecht uitzien naar een andere club. De middenvelder heeft nog een doorlopend contract bij de eredivisionist, maar toch wil de club van assistent-trainer Gérard de Nooijer niet verder met Kousemaker. Hij mag transfervrij vertrekken.

SINT PHILIPSLAND - Op de Philipsdam tussen Bruinisse en Sint Philipsland zijn maandagmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond 13.00 uur. Een van de auto's is ondersteboven terechtgekomen. De andere auto belandde in een greppel.

SINT-ANNALAND - Na jaren van onderhandelen kan de gemeente Tholen een woonzorgcomplex laten bouwen in Sint-Annaland. Na de zomervakantie gaat de bouw beginnen. De wethouder verwacht dat het complex er volgend jaar kan staan.

SINT PHILIPSLAND - De politie heeft afgelopen nacht een einde gemaakt aan een illegale houseparty bij Sint-Philipsland. Twee mensen zijn aangehouden.

THOLEN - De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag over de sluiting van de Philip Morris-fabriek in Bergen op Zoom. Een delegatie van de gemeente Tholen is in Den Haag om het debat aan te horen en de belangen voor de regio te behartigen.