Nieuws over Tholen

THOLEN - Boeren op Tholen die knalapparatuur gebruiken om vogels weg te jagen hoeven daar vanaf 1 december geen vergunning meer voor aan te vragen. Na die datum is een melding bij de gemeente voldoende, dat moet wel een dag van tevoren gebeuren. Tholen heeft de nieuwe regels opgesteld in overleg met de landbouworganisatie ZLTO.

THOLEN - Alle vier de bibliotheken op Tholen gaan verdwijnen. Dat heeft de directie van de bibliotheek Oosterschelde vandaag bekendgemaakt. In plaats daarvan komt in iedere kern op het eiland een servicepunt. Daarnaast krijgen alle 21 basisscholen een eigen bieb.

OUD-VOSSEMEER - De organisatie van de wielerronde van Oud-Vossemeer gaat kijken of de wedstrijd volgend jaar op een andere datum gereden kan worden. De traditionele opening van het Zeeuwse wielerseizoen staat gepland voor 21 maart, maar op die dag wordt ook de Ronde van Zeeland Seaports gereden.

OUD-VOSSEMEER - De organisatie van de wielerronde van Oud-Vossemeer gaat kijken of de wedstrijd volgend jaar op een andere datum gereden kan worden. De traditionele opening van het Zeeuwse wielerseizoen staat gepland voor 21 maart, maar op die dag wordt ook de Ronde van Zeeland Seaports gereden.

THOLEN - Het Thoolse zangduo Anita en Ed mengt zich in de discussie rond het uiterlijk van Zwarte Piet. Met hun nieuwe nummer 'Help wat is er mis met onze Piet' maken ze duidelijk dat wat hen betreft Zwarte Piet gewoon zwart moet blijven.

THOLEN - In de Grevelingen komt weer eb en vloed. Ook het Volkerak-Zoommeer krijgt weer getijden en wordt net zoals vroeger weer zout. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Door het terugbrengen van getijden is de verwachting dat de kwaliteit van het water verbetert. En dat is weer goed voor de natuur, recreatie en toerisme, landbouw, schelpdierteelt en de kwaliteit van de leefomgeving, stelt de regering.

MIDDELBURG - De twee mannen die worden verdacht van de moord op Henry Meye zijn in afwachting van hun rechtszaak vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank in Middelburg vandaag bepaald. De 55-jarige fotograaf Henry Meye uit Sint-Maartensdijk werd in de nacht van 4 op 5 juni 2011 in zijn woning aan de Keethil overvallen. Drie dagen later werd Meye doodgeschoten in zijn woning.

NIEUW-VOSSEMEER - Het Schelde-Rijnkanaal is weer volledig open voor de scheepvaart. Het geborgen Poolse vrachtschip Isala is verplaatst naar de Rijkshaven vlakbij Nieuw-Vossemeer. Donderdagochtend wordt het schip verder vervoerd naar een haven in Schiedam. Vorige week donderdag zonk het vrachtschip in het Schelde-Rijnkanaal na een aanvaring bij Oud-Vossemeer.

NIEUW-VOSSEMEER - De scheepvaart in het Schelde-Rijnkanaal komt weer langzaam op gang na de berging van Poolse vrachtschip Isala, dat daar vorige week zonk na een aanvaring bij Oud-Vossemeer. Het schip lag dwars in het kanaal.

NIEUW-VOSSEMEER - Rijkswaterstaat gaat woensdagmorgen het gezonken vrachtschip Isala uit het Schelde-Rijnkanaal bergen. De werkzaamheden beginnen om 06.00 uur en de scheepvaart in het kanaal ligt naar verwachting vier tot zes uur volledig stil. Het Poolse schip zonk vorige week donderdag na een aanvaring.