- advertentie -

Nieuws over Tholen

STAVENISSE - Op de Oosterschelde is woensdagmiddag gezocht naar een overboord geslagen matroos. Na twee uur werd hij gevonden, aan boord en in goede gezondheid.

POORTVLIET - Een man van 63 uit Poortvliet is opgepakt omdat hij nog een deel van een gevangenisstraf moest uitzitten. Maar de man wilde niet meewerken, laat de politie weten.

OUD-VOSSEMEER - De Molendijk in Oud-Vossemeer gaat volgende week op de schop. De provincie gaat de dijk anders inrichten na vele ongelukken. Op de dijk wordt veel te hard gereden. 

STAVENISSE - SC Stavenisse leed zaterdag de eerste competitienederlaag. De Thoolsde vierdeklasser is daarmee van een roze wolk gevallen na weken van euforie. De club beleefde  de beste competitiestart in 25 jaar.

STAVENISSE - SC Stavenisse leed zaterdag de eerste competitienederlaag. Dat mag de pret niet drukken bij de Thoolse vierdeklasser, want de club leefde de afgelopen tijd op een roze wolk. Stavenisse kende de beste competitiestart in 25 jaar.

THOLEN - De 14-jarige Guus de Heer uit Tholen mag het komende half jaar spijbelen. Vrijdag 21 oktober stapt hij namelijk als één van de jongste deelnemers aan boord van het schip 'Regina Maris', het vlaggenschip van School at Sea. Hij zeilt daarmee in zes maanden naar de Caraïben en weer terug.

SINT PHILIPSLAND - Google, Philips, AkzoNobel en DSM worden de afnemers van de opgewekte energie van het Windpark Krammer. Vandaag werd het startsein gegeven voor de bouw van het windpark met 34 windmolens. Over een jaar zullen de eerste windmolens al energie leveren. Het park moet in maart 2019 helemaal klaar zijn.

SINT-MAARTENSDIJK- In Sint-Maartensdijk komt mogelijk een nieuw, overdekt zwembad. De gemeente doet onderzoek naar de haalbaarheid van zo'n zwembad in het dorp.

SINT-MAARTENSDIJK - Een hond is zondagavond door de brandweer uit de Oosterschelde gehaald. De brandweer kreeg een melding dat er bij Sint-Maartensdijk een persoon en een hond te water waren geraakt. 

THOLEN - Visser Job Schot uit Tholen biedt vandaag een bezwaarschrift aan tegen de aanlandplicht in Den Haag. Samen met andere leden van de stichting Eendracht maakt Kracht gaat hij naar de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de problemen in de visserijsector.