- advertentie -

Nieuws over Tholen

OUD-VOSSEMEER - Zaterdag vierdeklasser Vosmeer heeft in Frans Ceton (62) een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor volgend seizoen. Ceton volgt Cees Stoutjesdijk op. 

STAVENISSE - Op de Oosterschelde is vrijdagmorgen een tanker vastgelopen. Het 110 meter lange Duitse schip was niet geladen en leverde geen gevaar op voor de omgeving, zegt Rijkswaterstaat. 

THOLEN - Waarom zijn we hier eigenlijk? Dat vroeg de meerderheid van de raadsleden zich vanavond af in Tholen. Op initiatief van de oppositie vond er een extra raadsvergadering plaats, onderwerp van gesprek was de 148.000 euro toeristenbelasting die een vakantiepark nog verschuldigd is aan de gemeente. 

THOLEN - Tholenaren hoeven niet bang te zijn dat ze met restafval blijven zitten. Dat belooft wethouder Jan Harmsen aan de inwoners van de gemeente. Volgens hem wordt er bij problemen naar een passende oplossing gezocht.

POORTVLIET - Ruim 1700 handtekeningen zijn inmiddels gezet onder een petitie tegen het nieuwe schema om huisvuil in te zamelen in de gemeente Tholen. Vooral ouders met jonge kinderen zijn bang voor te veel restafval vanwege de babyluiers.

THOLEN - De vuurwerkverkoop is weer gestart. In Zeeland zijn er dit jaar 32 verkooppunten, een minder dan vorig jaar. Bij een van die verkooppunten, boekhandel Dieleman in Tholen, hebben een paar honderd mensen van tevoren vuurwerk besteld. 

SINT-PHILIPSLAND - Kees Reijngoudt uit Sint-Philipsland is een online-petitie gestart tegen het besluit van de gemeente Tholen, om de grijze kliko voortaan maar één keer per vier weken te legen. Nu gebeurt dat nog om de twee weken.

THOLEN - De vrijwilligers van de Stichting Tholen 650 Jaar hebben een Medaille van Verdienste gekregen. Het college van burgemeester en wethouders van Tholen geeft de medailles uit blijk van waardering.

SINT-MAARTENSDIJK - Oefenmeester Bram Kot wordt met ingang van het seizoen 2017-2018 de nieuwe trainer van Smerdiek uit Sint-Maartensdijk. Kot kondigde eerder al aan dat hij zijn huidige club Rillandia, waar hij voor het derde seizoen op rij trainer is, gaat verlaten. 

SINT ANNALAND - Een 35-jarige man is aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal. De man zou in de nacht van vrijdag op zaterdag in een café aan de Molendijk in Sint-Annaland een gokkast hebben opengebroken en het geld uit de kast hebben gestolen. Hierna zou de verdachte zijn vertrokken.