- advertentie -

Nieuws over Tholen

THOLEN - In Tholen is begonnen met de bouw van het distributiecentrum van internetwinkel Alternate. Het pand aan de Marconiweg wordt ruim 11.000 vierkante meter. Door de komst van het centrum ontstaan tientallen nieuwe banen.

THOLEN - Tholen wil weten hoe inwoners van de gemeente met de opvang van vluchtelingen om willen gaan. Tholenaren kunnen de enquête vanaf donderdag 26 mei invullen. Op 5 juni sluit de vragenlijst.

SINT-ANNALAND - Bij een speeltuin in Sint-Annaland is op tweede pinksterdag een jongen mishandeld. Dat meldt de Thoolse wijkagent op Twitter.

POORTVLIET - Op de voetbalvelden van voetbalclub SPS in Poortvliet is vandaag het eerste BVO-toernooi gehouden. Verschillende jeugdopleidingen van onder andere Feyenoord en FC Utrecht kwamen naar het eiland Tholen om te strijden tegen clubs zoals JVOZ en de Thoolse D-selectie.

POORTVLIET - Twee automobilisten zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeluk in de buurt van Poortvliet. Ze kwamen met elkaar in botsing op de kruising van de Kadijk en de Tichelaarsweg. Beide voertuigen kwamen in de sloot terecht.

THOLEN - De gemeente Tholen wil samen met 23 gemeenten in Midden- en West-Brabant opgaan in één woningmarktregio. Bij dat nieuwe cluster moet dan ook de woningcorporatie Stadlander worden betrokken. Die bezit 15.000 woningen in Tholen en in West-Brabant.

THOLEN - Willeke Alberti stal zaterdagmiddag de harten van honderden Tholenaren! 650 jaar Tholen werd gevierd met een concert van de zangeres. Bijzonder is dat Willeke Alberti vijftig jaar geleden ook op Tholen was, bij het feest van het 600-jarig bestaan. 

SINT ANNALAND - Op de voetbalvelden van WHS in Sint Annaland krioelt het nog tot vrijdagavond van de talentjes uit zes Europese landen. Het zijn de 288 kinderen die verdeeld over 24 teams die deelnemen aan het eerste WHS internationale E-toernooi voor spelers tot 11 jaar. 

THOLEN - Ed Kouwenhoven van het zangduo Anita en Ed viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als artiest. Hij doet dat met een jubileumshow op 1 mei in Bergen op Zoom. Op die dag presenteert het duo ook een nieuw album.

THOLEN - Bart Nieuwkoop heeft afgelopen zondag zijn eerste hoofdprijs als profvoetballer gewonnen. De Tholenaar pakte met Feyenoord de KNVB-beker. "Fantastisch dat ik in mijn eerste seizoen meteen een prijs pak."