Nieuws over Tholen

MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit Sint-Annaland is achttien maanden cel geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij wordt verdacht van ontucht met een minderjarig meisje.

THOLEN - Een 19-jarige Dordtenaar is zaterdagmorgen vroeg aangehouden voor de diefstal van bijna 600 lege bakkerskratten bij een bedrijf aan de Energieweg in Tholen. De diefstal werd rond 02.15 uur ontdekt, toen enkele getuigen de krattendieven op heterdaad betrapten.

STEENBERGEN - Twee mannen uit Sint-Maartensdijk zijn vrijdag opgepakt voor een poging tot het stelen van stroomkabels boven het nieuwe gedeelte van de A4 tussen Halsteren en Dinteloord. Volgens de politie probeerden de twee 27-jarige mannen 275 meter kabel te stelen van de verlichting boven de snelweg.

THOLEN - Staatsbosbeheer start deze week met het kappen van ruim 180 populieren aan de Zuiddijk op Tholen, vlakbij Poortvliet. De werkzaamheden worden uitgevoerd in kader van het kap- en beplantingsplan Tholen en zullen ongeveer twee weken duren.

SINT-ANNALAND - Het lokale nieuwsblad van Tholen en Sint-Philipsland, De Eendrachtbode, bestaat 70 jaar. De Eendrachtbode werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog opgericht en het blad is ook nu nog voor veel inwoners van Tholen en Sint-Philipsland de belangrijkste bron van streeknieuws.

THOLEN - De 58-jarige Ger van de Velde-De Wilde is geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Tholen. Dat gebeurde maandagavond door commissaris van de Koning Han Polman. Van de Velde is de eerste vrouwelijke burgemeester van Tholen.

THOLEN - De benoeming van Ger van de Velde-De Wilde als burgemeester van Tholen is definitief. De provincie bevestigt dat de benoemingsprocedure is afgerond met een Koninklijk Besluit. Dat betekent dat ze tijdens een speciale raadsvergadering op 17 november kan worden geïnstalleerd.

THOLEN - Er kan een brede school komen in het Westerpoortgebouw in Tholen. Het ROC dat vroeger in het gebouw zat, is bereid de verkoopprijs verlagen. Dat laat de werkgroep weten die erover heeft nagedacht.

THOLEN - De N656, de weg van Tholen, langs Oud-Vossemeer naar Sint Philipsland moet als eerste veiliger worden gemaakt. Dat staat in de uitkomsten van de publieksactie 'Verkeersveiligheid provinciale wegen' die de ANWB vandaag heeft gepresenteerd. In een tussenstand stond de weg al op nummer één.

SINT-MAARTENSDIJK/ POORTVLIET - Op Tholen is er vrijdagavond ingebroken in twee woningen. In Sint-Maartensdijk sloegen inbrekers vroeg in de avond hun slag. Rond middernacht werd ingebroken in Poortvliet