Nieuws over Tholen

OUD-VOSSEMEER - Op de Molendijk in Oud-Vossemeer is dinsdagochtend rond 7.45 uur een auto van de dijk gereden. De bestuurder van de auto zat bekneld en is door de brandweerkorpsen van Tholen en Sint-Maartensdijk bevrijd. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht.

THOLEN - In een woning aan de Abraham Crijnssenstraat in Tholen heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij gevonden.

GORISHOEK - Bij Gorishoek in Scherpenisse is een auto deels in het water aangetroffen. Dat gebeurde aan de Gorishoeksedijk. Er zijn geen gewonden gevallen. De uitgerukte reddingsvoertuigen kunnen terugkeren volgens de Veiligheidsregio.

THOLEN - Zeeland telt vele kerkklokken. Sommigen zijn zo geliefd, dat ze zelfs bezongen zijn; zoals de klokken van Arnemuiden. Maar waar hangt nu de oudste van Zeeland? Het antwoord ziet u in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

SINT PHILIPSLAND - Een man uit Sint Philipsland heeft in de nacht van woensdag op donderdag op zijn fiets vergeefs jacht gemaakt op twee mannen die hij had betrapt in zijn schuur. Hij verdacht het duo ervan dat ze spullen wilden stelen uit het pand aan de Krabbenkreekstraat.

OOST-SOUBURG - Veel jonge meiden dromen ervan: fotomodel worden. De 20-jarige Sophie Droogendijk uit St. Annaland is het gelukt. Ze staat op de cover van het toonaangevende modeblad Elle. Grote namen als Kate Moss, Claudia Schiffer, Naomi Campbell gingen haar voor.

THOLEN - Het kerkorgel van Tholen bespelen in je huiskamer. Voor dik driehonderd euro kan het. Met een usb-stick in je eigen orgel, bespeel je ineens het Van Dam-orgel in de Grote kerk van Tholen. Virtueel welteverstaan. Een bedrijf in Scharendijke levert hiervoor de geluidssamples.

THOLEN - In Tholen is woensdag aan de Oudelandsedijk een hennepkwekerij ontmanteld. De politie ontdekte de kwekerij door een tip. In het pand werden drie kweekruimtes gevonden met bijna 350 planten.

THOLEN - De oversteekplaats aan de Grindweg in Tholen wordt aangepast. Daardoor is de weg woensdagavond afgesloten voor het verkeer. Er wordt een drempel aangelegd zodat het voor voetgangers en fietsers veiliger is om over te steken.

POORTVLIET - Een woning aan de Schoolstraat in Poortvliet is maandag volledig uitgebrand. De brand brak rond 10.15 uur uit, het sein 'brand meester' werd om 15.15 uur gegeven.