Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - De zoetwater-app van het project Fresh Force heeft de Delta Water Award 2015 gewonnen. Met de app biedt Fresh Force onder meer toegang tot duurzame zoetwateropslag op Schouwen-Duiveland.

MIDDELBURG - 'De klok tikt voor de Zeeuwse zorg.' Dat is de conclusie van de zorgverkenner Jos de Beer. Hij onderzocht in opdracht van de provincie het gebrek aan samenwerking tussen de Zeeuwse zorginstellingen. Zijn bevindingen zijn alarmerend. 'Het grootste risico voor Zeeland: de Zeeuwse zorg is failliet; u stond erbij en keek ernaar', schrijft hij in zijn rapportage.

OOSTKAPELLE - Een 67-jarige man is donderdagochtend zwaargewond geraakt in het bos bij Oostkapelle. De man zou met zijn mountainbike een paaltje hebben geraakt.

WESTKAPELLE – De Hooizolder in Westkapelle sloot vorig jaar definitief de deuren. Zeeuwse feestgangers namen massaal en geëmotioneerd afscheid. Maar vanaf volgende maand is het opnieuw feest. De Hooizolder 2.0 opent dan elke laatste zaterdag van de maand de deuren.

MIDDELBURG - Het is Nationale Gedichtendag en daarmee ook de eerste dag van de jaarlijkse Poëzieweek. Voor Karel Leeftink een bijzondere dag omdat hij stadsdichter van Middelburg is.

MIDDELBURG - Helemaal ontspannen zijn, het ijskoude water inlopen en het niet koud hebben. Dat kan Douwe van den Berg uit Middelburg. Hij volgt een opleiding tot instructeur bij Innerfire. Dat bedrijf geeft trainingen volgens de Wim Hof Methode. Wim Hof staat bekend als de 'iceman'.

VLISSINGEN - Heleen Vader is één van de 96 ontslagen bij Zorgstroom. Na elf jaar zit haar dienstverband bij de thuiszorgorganisatie erop. Ze kreeg woensdag een ontslagbrief op de mat.

VLISSINGEN - De Nederlandse Orthopeden Vereniging (NOV) heeft het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis officieel benoemd tot klompvoetcentrum. Eén op de duizend kinderen wordt geboren met een klompvoet. De oorzaak is meestal onbekend. Een klompvoet is voor de baby niet pijnlijk. Bij onbehandelde klompvoeten ontstaan de problemen pas als het kind begint te lopen.

MIDDELBURG - Een terugvorderingszaak tegen een echtpaar uit Clinge is donderdagmorgen voor de Middelburgse rechtbank voor onbepaalde tijd opgeschort. Het echtpaar heeft al in de gevangenis gezeten vanwege grootschalige drugshandel rond Hulst. Nu moesten de man en vrouw voor de rechtbank verschijnen, omdat het Openbaar Ministerie ruim anderhalve ton terugvordert.

TIGNES (FRA) - Kees-Jan van der Klooster uit Vlissingen is net buiten de top-drie geëindigd op het onderdeel afdaling van de World Cup in Tignes. Eerste werd de Japanner Akira Kano. Chirstoph Kunz (Zwitserland) en Christopher Devlin-Young (Amerika) maakten het podium compleet.