- advertentie -

Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - De maandelijkse feestavond Losbollig in Middelburg gaat komende zaterdag niet door. De organisatie slaat een maand over. Eerst willen de organisatoren maatregelen nemen die ongeregeldheden moeten voorkomen rondom het café Schuttershof. 

RITTHEM - Staatsbosbeheer heeft woensdag op de Zeedijk in Ritthem een nieuw uitkijkpunt in gebruik genomen, het Vogelnest.

VLISSINGEN - De nachtbakker Bart Tullenaar mag het komende half jaar drie nachten per week open blijven. De bakkerij in Vlissingen heeft vorige week, met succes, een petitie met 800 handtekeningen aangeboden aan de gemeente Vlissingen om toch in de nacht open te blijven.

OOST-SOUBURG - De politie heeft woensdag een wietkwekerij opgerold in de Kanaalstraat in Oost-Souburg. De kwekerij zat op de bovenverdieping van een café. Vierhonderd net geknipte wietplanten werden aangetroffen.

MIDDELBURG - De stadscamping in Middelburg heeft buurtbewoners onaangenaam verrast. Alle bomen en struiken die om de camping stonden, zijn gekapt en gerooid. Zonder dat omwonenden er van wisten, zeggen buurtbewoners.

OOST-SOUBURG - Nederland moet zich weer bewust worden van de gevaren van water. Vooral de jeugd moet er beter op gewezen worden wat het betekent om in een waterrijke omgeving te wonen. Om dat te bereiken heeft de stichting Zeeland Sport en Leisure de campagne We Are Water opgezet in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

OOST-SOUBURG - Nederland moet zich weer bewust worden van de gevaren van water. Vooral de jeugd moet er beter op gewezen worden wat het betekent om in een waterrijke omgeving te wonen. Om dat te bereiken heeft de stichting Zeeland Sport en Leisure de campagne We Are Water opgezet in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. 

VLISSINGEN - De provincie waarschuwt voor een teveel aan bezuinigingen in Vlissingen. Dat is op de lange termijn contraproductief, vindt de provincie. Het brengt de leefbaarheid in de gemeente in gevaar en kan zelfs 'maatschappelijk ontwrichtende gevolgen hebben', schrijft de provincie in een brief aan demissionair minister Plasterk.

MIDDELBURG - Ruim honderd bewoners van de Middelburgse binnenstad toonden dinsdagavond interesse in zonnepanelen. Niet voor op hun eigen dak, want veel van hun woningen hebben een monumentale status. Het gaat om collectieve zonne-energie, in de vorm van een zonnepark aan de rand van de stad.

DISHOEK - De broers Quint (11) en Rex (13) Caminada uit Dishoek zijn druk aan het werk om een vliegticket naar Bermuda bij elkaar te verdienen. Ze mogen daar deelnemen aan een grote internationale wedstrijd voor catamaranzeilers.