Nieuws over Walcheren

NORWICH (ENG) - Anita de Ridder uit Arnemuiden is in het Engelse Norwich wereldkampioen geworden met Jong Oranje 2. De finale speelde ze tegen Jong Oranje 1 met daarin Naomi Zuidweg uit Middelburg en won ze met 28-23.

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar drie jongens tussen de 16 en 21 jaar. Ze hebben zaterdagmiddag om 16.25 uur bij de Gistpoort in Middelburg iemand beroofd.

AMSTERDAM- De rugbyers van Oemoemenoe zijn weer een stapje dichter bij handhaving in de ereklasse gekomen. Op bezoek bij Ascrum won de ploeg uit Middelburg met 7-29.

OOST-SOUBURG - Ben Provoost is bij het Nederlands kampioenschap dammen in Emmeloord op de gedeelde zevende plaats geëindigd.

VLISSINGEN- Een opdracht voor school heeft dierenasiel Walcheren zaterdag 115 euro opgeleverd. Kyra te Kolstee loopt stage bij het asiel en organiseerde een hondenwandeling langs het bos en strand van Ritthem om geld te verzamelen om de dierenopvang te ondersteunen.

VLISSINGEN - In het laatste thuisduel van het jaar heeft eredivisionist Groene Ster de huidig landskampioen Hovocubo verslagen. In de Baskensburg werd het 2-1 voor de formatie van trainer Hicham Benhammou.

SEROOSKERKE - Het Oude Brandspuithuis in Serooskerke (Walcheren) is omgebouwd tot een historisch educatief centrum. Vanaf zaterdag is het open voor publiek. Het gebouw is ingericht rondom drie thema's met onder meer een oude brandweerauto, een oude ambulance en een expo van gouden munten.

OOST-SOUBURG - Mensen die betrokken zijn geweest bij het grote mistongeluk van 16 september vorig jaar zijn per brief uitgenodigd voor een informatieavond. Op 22 april worden zij bijgepraat over het onderzoek. Ook maakt het Openbaar Ministerie dan bekend of zij iemand gaan vervolgen voor het ongeluk.

MIDDELBURG - Rapper Typhoon is de afsluiter van de negende editie van het International Jazz Festival Middelburg. Het festival op het Abdijplein en andere plekken in de Middelburgse binnenstad wordt dit jaar gehouden van vrijdag 22 tot en met maandag 25 mei.

MIDDELBURG - Op de Markt in Middelburg is vanmorgen een elf meter hoog goudkleurig beeld onthuld van Eva, de bijbelse eerste vrouw. Het is een sterk uitvergrote versie van een acht centimeter lang ivoren mesheft uit de 16e of 17e eeuw dat is gevonden in Heinkenszand. Het origineel ligt in het Zeeuws Museum.