Nieuws over Walcheren

VLISSINGEN - Bij een inval door de politie in twee woonwagens aan de Zuidbeekseweg in Vlissingen zijn donderdagochtend drugs gevonden. Om hoeveel en welke drugs het precies gaat is nog niet bekend.

RITTHEM - Een zestigjarige Vlissinger is woensdagmorgen opgepakt op verdenking van diefstal van twee bronzen schroefbladen ter waarde van 50.000 euro. De schroeven van 500 kilo per stuk zijn 4 oktober gestolen bij een bedrijf aan de Ritthemsestraat in Ritthem.

TERNEUZEN - De straatracers van de Axelse Vlakte hebben woensdag geprotesteerd voor het stadhuis van Terneuzen. Ze zijn boos omdat burgemeester Jan Lonink zich, volgens de straatracers, niet aan de afspraak gehouden heeft om met hen in gesprek te gaan.

MIDDELBURG - Een 59-jarige automobilist uit België is dinsdagavond opgepakt omdat hij dronken door Middelburg reed. De man uit Sint Laureins had geen rijbewijs bij zich en was al vaker aangehouden voor rijden onder invloed.

VLISSINGEN - De Zeeuwse afdeling van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO) komt donderdag bijeen in de Marinekazerne in Vlissingen. Ze herdenken daar de Slag om de Schelde, de strijd om de bevrijding van Zeeland en West-Brabant. De BNMO is een onafhankelijke belangenorganisatie voor 'beschadigde' (ex)militairen en hun gezinnen.

OOST-SOUBURG - De wet verbiedt ouders en dorpsgemeenschappen een basisschool zelf te besturen in een coöperatie om zo dorpsscholen open te houden. In ieder geval niet zoals Jan Schuurman Hess uit Kats het heeft voorgesteld. Dat concludeert het Nederlands Centrum voor Onderwijsrecht (NCOR).

MIDDELBURG - De Walcherse gemeenten gaan 15 procent bezuinigen op de begeleiding in de zorg. Door beter maatwerk willen zij desondanks de kwaliteit van de zorg op peil houden. 30 oktober wordt in Middelburg een contract ondertekend tussen zorgaanbieders en gemeenten voor intensievere samenwerking.

VLISSINGEN - De 23-jarige man die zondagavond in Vlissingen opschudding veroorzaakte, zit niet meer vast. Hij is gedwongen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, omdat het vermoeden bestaat dat hij een gevaar is voor zichzelf. Het Openbaar Ministerie beslist in een later stadium of de man strafrechtelijk vervolgd wordt.

MIDDELBURG - De Zeeuwse rockband Fire Within presenteert op 1 november zijn debuutalbum tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Die avond staat helemaal in het teken van de Zeeuwse Metal. Naast Fire Within zijn er optredens van Hatred Defined en Tellurion.

MIDDELBURG - De Zeeuwse rockband Fire Within presenteert op 1 november zijn debuutalbum tijdens een optreden in 't Beest in Goes. Die avond staat helemaal in het teken van de Zeeuwse Metal. Naast Fire Within zijn er optredens van Hatred Defined en Tellurion.