Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - Een nieuwe reorganisatie bij energiebedrijf Delta gaat naar verwachting 20 tot 30 banen kosten. Verschillende afdelingen binnen de divisie Energie en Multimedia hebben dat donderdagmiddag te horen gekregen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd.

NIEUWDORP - De politie gaat in een serie extra controles de komende tijd op zoek naar inbrekers, overvallers en straatrovers. De eerste van die reeks controles was donderdagavond bij Nieuwdorp. In de loop van vrijdag wordt bekend wat de actie heeft opgeleverd.

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) heeft donderdag de plannen voor de toekomst gepresenteerd aan de leden. De JVOZ heeft de namen bekendgemaakt van de vernieuwde organisatie. Zo treden onder meer Danny Blind en Adrie Koster toe tot de Raad van Advies.

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) heeft donderdag de plannen voor de toekomst gepresenteerd aan de leden. De JVOZ heeft de namen bekendgemaakt van de vernieuwde organisatie. Zo treden onder meer Danny Blind en Adrie Koster toe tot de Raad van Advies.

VLISSINGEN - "Als lesbienne word je nog vaak vreemd aangekeken of nagefloten. Daarom is het goed dat er nu een nieuw netwerk komt voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders en hun omgeving." Dat zegt Francis Tuinstra. Zelf heeft ze er weinig moeite mee dat niet iedereen haar geaardheid accepteert, maar ze merkt dat anderen er meer last van hebben.

MIDDELBURG - Commissaris van de Koning Han Polman heeft vanmiddag de 39 nieuwe leden van Provinciale Staten geïnstalleerd. 22 van hen legden de eed af, 17 Statenleden kozen voor de belofte.

MIDDELBURG - De komst van de Franse sportwinkelketen Decathlon naar het ZEP (Zeeuws Evenementen Podium) in Middelburg is niet de redding van het terrein, maar zal volgens wethouder Chris Simons wel een broodnodige economische impuls geven. Ook aan de binnenstad. Volgende maand besluit de gemeenteraad of de sportwinkel zich mag vestigen aan de rand van de stad.

MIDDELBURG - De twee verdachten van de moord op fotograaf Henry Meye zijn vrijgesproken door de rechtbank in Middelburg. De rechtbank vond de verklaringen van de ex-vriendin van één van de verdachten niet voldoende voor een veroordeling.

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen heeft na een jarenlange juridische procedure de benodigde grond voor natuurcompensatie bij Nolle-Westduin volledig in handen. De Hoge Raad heeft de onteigening van de resterende vijf hectare goedgekeurd.

MIDDELBURG - De Krantenbank, Tijdschriftenbank en de Beeldbank van de Zeeuwse Bibliotheek zijn voorlopig offline gehaald. Dit besluit heeft directeur Sjoerd Vellenga "met pijn in het hart" genomen na enkele claims van schrijvers over inbreuk van auteursrechten.