Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - Reizigersvereniging Rover deelt donderdagmiddag folders uit op het station in Middelburg over het gebruik van de OV-chipkaart. Rover wil met de folder niet alleen reizigers informeren; het is ook een protest tegen het verdwijnen van het papieren treinkaartje.

ANS (BEL) - Nick van der Lijke uit Middelburg is in de Tour de Wallonie (2.HC) als vijftiende geëindigd. In de slotetappe kwam de renner van Belkin vlak voor de finish ten val, maar zijn tijd werd gelijk getrokken met dat van winnaar Meersman. Van der Lijke sloot hiermee een sterke vijf dagen af in Wallonië.

MIDDELBURG - Vier kuub houtsnippers moet ervoor zorgen dat kinderen voortaan een zachte landing maken vanaf de glijbaan in stadspark Toorenvliedt in Middelburg. Sommige ouders vonden de glijbaan onveilig vanwege het steile eindstuk.

MIDDELBURG - In de Langevieleweg in Middelburg is woensdagavond een man in zijn buik gestoken. Het was een ruzie tussen twee bekenden die eindigde in een steekpartij. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De dader heeft zichzelf gemeld bij de politie en zit vast.

MIDDELBURG - Het Rijk fietst dwars door bestaande plannen heen met het voornemen om voor de kust van Walcheren getijde-energie op te wekken. Dat vindt de Partij voor Zeeland.

DEN HAAG - De uit Middelburg afkomstige Volkert van der Graaf hoeft geen enkelband meer te dragen. De moordenaar van Pim Fortuyn mag voortaan ook weer een aantal gemeenten bezoeken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

MIDDELBURG - Vanaf 1 augustus kunnen zo'n tachtig studenten van het University College Roosevelt (UCR) gehuisvest worden in Bachtensteene in Middelburg, het voormalige verzorgingshuis Willibrord.

VLISSINGEN - Het Vlissingse riool is één van de onderwerpen die woensdagavond bij de zomersessie van de gemeente ter sprake komt. Door oplopend achterstallig onderhoud gaan de komende kosten zwaar drukken op de begroting van de gemeente.

KRUININGEN - Roy Hendriksen uit Middelburg gaat als assistent-trainer van NEC ambitieus het nieuwe seizoen in. Hendriksen verruilde onlangs RKC Waalwijk voor de club uit Nijmegen en wil terug naar de Eredivisie. "Wij gaan voor promotie."

OOST-SOUBURG - De film over het leven van Michiel de Ruyter is de montagefase ingegaan. Al het beeldmateriaal is geschoten, nu worden op computers de stukjes aan elkaar gemonteerd. Midden februari 2015 moet de film in de bioscoop te zien zijn.