- advertentie -

Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg hebben maandagavond verschillende brandjes gewoed in stapels oud papier. Door de storm werd het brandende papier verspreid over winkelstraat Lange Delft.

VLISSINGEN - Het slechte weer van afgelopen dagen zorgt bij Chiquita Nederland voor problemen met de aanvoer van bananen bij haventransporteur Kloosterboer in Vlissingen. De voorverpakte bananen bij supermarkt Albert Heijn zijn daardoor uitverkocht.

OOST-SOUBURG - De politie heeft dit weekend in Zeeuws-Vlaanderen drie mensen bekeurd voor rijden onder invloed. De politie controleerde op drie plekken. In totaal ondergingen ruim 240 mensen een blaastest.

MIDDELBURG - Als het aan justitie ligt, gaat een 35-jarige man uit Rilland de gevangenis in voor het opzettelijk aanrijden van een fietser. De officier van justitie eist een jaar celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor zes maanden.

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen doet mee aan een onderzoek naar het terugwinnen van plastic uit rioolwater. Het doel is het water op grote schaal te zuiveren om grondstoffen te hergebruiken. De proef wordt uitgevoerd bij de rioolzuivering in Bath.

MIDDELBURG - De Roosevelt Stichting heeft geen probleem met de protestactie van Voorpost in Middelburg. Deze rechts-radicale groepering wil betogen tegen de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Zij krijgt op 21 april de internationale Four Freedoms Award in de Nieuwe Kerk.

MIDDELBURG - Een 49-jarige man uit België moet een jaar de cel in voor de zware mishandeling, maart vorig jaar, van een man in Yerseke. Het 65-jarige slachtoffer is een week na de mishandeling aan zijn verwondingen overleden. De straf die rechtbank in Middelburg heeft opgelegd is zwaarder dan de eis van het Openbaar Ministerie.

MIDDELBURG - De rechtsradicale groepering Voorpost dreigt met juridische stappen tegen de gemeente Middelburg, als ze niet bij de Nieuwe Kerk mag protesteren tegen Angela Merkel. De gemeente Middelburg moet nog toestemming geven voor de demonstratie.

MIDDELBURG - Tegen een 52-jarige man is bij de rechtbank in Middelburg een boete van 15.000 euro geëist. Volgens de officier van justitie heeft de man gehandeld in erectiepillen zonder de vereiste vergunning daarvoor.

MIDDELBURG - Marlon Mual is ook volgend seizoen trainer van zaterdag derdeklasser Jong Ambon. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Middelburgse vereniging.