- advertentie -

Nieuws over Walcheren

HALSTEREN - VC Vlissingen heeft aan het uitduel tegen Halsteren één punt overgehouden. Oud-prof Matthew Amoah zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, maar met een afstandsschot zorgde verdediger Renzo Roemeratoe na rust voor de gelijkmaker. Vlissingen is nu de nummer vier in de Hoofdklasse B. 

MIDDELBURG- Actrices Gonny Gaakeer en Julia van de Graaff trokken met Zeeuwse Vrouwen 1 en 2 duizenden Zeeuwen naar het theater. Ze maakten die muzikale voorstellingen samen met het theaterproductiehuis Zeelandia in Middelburg rondom het boek Zeven Zeeuwse vrouwen van Kees Slager. 

VLISSINGEN - Een 58-jarige Goesenaar had zaterdagmiddag niet door dat het vloed aan het worden was. De man zat te vissen op een paalhoofd aan de boulevard van Vlissingen toen hij ineens ontdekte dat het water hoog stond.

MIDDELBURG - De tafeltennissers van TTC Middelburg zijn gedegradeerd uit de eerste divisie. In het slotduel van de najaarscompetitie verloor de club van de kampioen Avanti. In de eigen sporthal werd het 1-9.

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben de thuiswedstrijd in de hoofdklasse B tegen Tempo gewonnen. In de eigen sporthal De Blikken werd het 27-21 voor de ploeg van trainer Arco Goedkoop. Daardoor heeft TOP nu zeven punten uit vier gespeelde duels. 

MIDDELBURG - Oemoemenoe heeft op het eigen veld weten te winnen van Amstelveense RC. Door de overwinning blijven de Middelburgers in de race voor de bovenste plaatsen in de Ereklasse. Aan het eind van het seizoen gaat de Top-6 naar de kampioenspoule. 

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse actrice Lente Voorhoeve is te sexy voor zorgverzekeraar Ohra. Voorhoeve speelde mee in een reclamefilmpje waarbij de patiënt moet kiezen tussen een aantrekkelijke vrouw (Voorhoeve) of een mannelijke nerd als dokter. Maar die reclame is snel offline gehaald, want hij zou 'te seksistisch' zijn.

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Met zijn 29 jaar is Rogier Veenstra uit Middelburg een van de jongste hoofdtrainers in het amateurvoetbal. De oud-prof ziet Zeelandia Middelburg niet als zijn eindstation. Veenstra zit vol ambities. 

MIDDELBURG- Als de nood hoog is, is de redding nabij. De gemeente Middelburg heeft besloten dat de Vleeshal, het centrum voor hedendaagse kunst, zo belangrijk is voor de stad en voor Zeeland, dat de gemeente er alles aan wil doen om de Vleeshal overeind te houden. 

MIDDELBURG - Al na een seizoen gaan Adil Fertoute en Dauwendaele uit elkaar. De trainer uit Wolphaartsdijk verliet afgelopen zomer Kapelle om bij de club uit Middelburg aan de slag te gaan.