- advertentie -

Nieuws over Walcheren

ARNEMUIDEN - Korfbalster Demi Mondeel heeft tijdens het met 18-14 gewonnen oefenduel van TOP Arnemuiden tegen Fortis een fikse enkelblessure opgelopen. De speelster die afgelopen zomer overkwam van Tjoba mist daardoor de seizoensstart van haar nieuwe club.

MIDDELBURG - Anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Die straf krijgt een 52-jarige Middelburger. Hij stak begin dit jaar een 46-jarige plaatsgenoot neer, omdat de man zijn zus zou hebben gestalkt. 

WESTKAPELLE - Klaas van Beek uit IJmuiden heeft de zwemtocht van Zoutelande naar Westkapelle op zijn naam geschreven. De openwaterzwemmer bleef Jan Brink uit Vlissingen en Remco van Althuis uit Breda voor.

VLISSINGEN - De politie heeft bij een huiszoeking in een woning in Vlissingen een flinke hoeveelheid drugs in beslag genomen. De agenten vonden onder meer 110 pillen, vermoedelijk gaat het om xtc, en 12 liter GHB.

VLISSINGEN - Op het Badstrand in Vlissingen hebben woensdag enkele strandgangers per ongeluk op een kleine pieterman getrapt. Het visje heeft zeer giftige stekels die bij aanraking een zeer intense pijn veroorzaken. 

MIDDELBURG - Stadsbeiaardier Janno den Engelsman eert de overleden Belgische mondharmonicaspeler en componist Toots Thielemans. Tijdens zijn wekelijkse concert op de Lange Jan in Middelburg speelt hij donderdag muziek van Thielemans.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg start in oktober met drie proeven die de hoeveelheid restafval terug moeten dringen. Door veranderingen in de afvalinzameling moet de hoeveelheid afval die in de grijze container terechtkomt omlaag naar gemiddeld 100 kilo.

DOMBURG - In het duingebied tussen Westkapelle en Domburg heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. De brand woedde in de buurt van de kruising van de Schelpweg (N287) met de Trommelweg. Door het vuur is een stuk duin van ongeveer 150 vierkante meter afgebrand.

OOST-SOUBURG - Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk, Omoda schoenen uit Zierikzee en transportbedrijf Wielemaker BV uit Middelburg zijn de drie finalisten die kans maken op de titel Zeeuws familiebedrijf 2016. Op 12 september wordt bekend gemaakt wie er met de titel vandoor gaat.

VLISSINGEN - Een aantal kinderen en volwassen kwam dinsdagavond op het badstrand in Vlissingen in de problemen toen een uitvarend zeeschip langs voer. De zwemmers kwamen in de problemen door de golf die veroorzaakt werd door het schip.