Nieuws over Walcheren

OOST-SOUBURG - Hij stond derde op de lijst van de Partij voor Zeeland. Totdat hij begin februari bij die provinciale partij werd geroyeerd. Hij zou vrouwonvriendelijke mail aan partijleden hebben verstuurd. Aanstaande donderdag vindt een ledenvergadering plaats in vergadercentrum De Stenge in Heinkenszand. Daar vecht Marijn de Koeijer het besluit aan. "Ik wil eerherstel."

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen wil paragliding expliciet gaan verbieden. Dat moet helpen in de strijd tegen een recente trend van paragliders die gevaarlijk laag boven de boulevard, het strand en de zee scheren.

VLISSINGEN - Een 68-jarige vrouw uit Vlissingen is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een val met de fiets. Ze is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

MIDDELBURG - De provincie gaat het damhertenprobleem op het eiland De Haringvreter in het Veerse Meer hoe dan ook aanpakken. Dat zei gedeputeerde Carla Schönknecht vrijdagochtend bij een vergadering in het provinciehuis.

VLISSINGEN - Als het aan bewoners van woontoren Hooglicht ligt dan gaan de plannen voor een studentencampus aan de Adriaen de Coortelaan niet door. Vanavond kan de gemeenteraad beslissen over de verkoop van de voormalige schoolgebouwen aan een projectontwikkelaar die er 250 appartementen wil gaan vestigen.

MIDDELBURG - De komende vier jaar moet er voor 84 miljoen euro worden geïnvesteerd in het onderwijs en onderzoek in de provincie. Als dat niet gebeurt, is het 'nog maar de vraag of de Zeeuwse economie voldoende is voorbereid op de uitdagingen van de toekomst'. Dat stelt de Zeeuwse Onderwijsautoriteit in een rapport met adviezen voor het verbeteren van onderwijs en onderzoek.

MIDDELBURG - Twee Engelsen zijn donderdagochtend op de Arnesteinkade in Middelburg aangehouden. Het duo negeerde een stop-teken en probeerde te ontvluchten. Vermoedelijk gaat het om Engelse 'asfalteerders' waar de politie al langer voor waarschuwt.

VLISSINGEN - Vanaf vrijdag 27 februari 07.30 uur tot vrijdag 27 maart 2015 16.30 uur is de Keersluisbrug in Vlissingen afgesloten voor groot onderhoud. Voetgangers, fietsers en brommers kunnen in deze periode over de Binnenkeersluis. Het overige verkeer moet omrijden via de Sloebrug.

VLISSINGEN - Vlissingen heeft ambitieuze plannen met de kust. Het hele gebied tussen strandpaviljoen Piet Hein en Fort Rammekens moet een kwaliteitsimpuls krijgen. Dat zegt wethouder John de Jonge. Hij is bezig ondernemers langs de kust enthousiast te maken om in actie te komen.

RITTHEM - Een 16-jarige jongen uit Middelburg is afgelopen nacht aangehouden in Ritthem. Bij een controle op de kruising van de Ritthemsestraat met de Donkereweg bleek hij een balletjespistool bij zich te hebben.