Nieuws over Walcheren

's-HEER HENDRIKSKINDEREN - De eerste Zeeuwse korfbalderby in de overgangsklasse C is gewonnen door Tjoba. De ploeg van trainer Jouri van den Broeke versloeg promovendus Swift uit Middelburg met 14-12.

DISHOEK - Een 5-jarig kind is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een incident met een surfkite op het strand bij Dishoek. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van het kind en de aard van de verwondingen.

MIDDELBURG - Een goed begin voor het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival. Zo'n 3500 mensen kwamen kijken naar BLØF en daarmee was de eerste avond meteen uitverkocht. Vorig jaar, toen Ilse de Lange het festivalhart opende, kwamen zo'n 2800 muziekliefhebbers naar het plein.

ZOUTELANDE - Op de kust van Walcheren zijn donderdag en vrijdag twee dode zeehonden aangespoeld. Dat meldt de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ). Donderdag spoelde een zeehond aan bij Westkapelle, vrijdag gebeurde dat bij Zoutelande.

MIDDELBURG - De grond van enkele volkstuinen in Middelburg is verontreinigd. Dat blijkt uit onderzoek door Delta NV. Het energiebedrijf wil op die plek een hogedruk gasleiding aanleggen.

MIDDELBURG - Bij een verkeerscontrole donderdag in de Lange Delft en Langeviele hebben 51 fietsers een bekeuring gekregen omdat ze in een voetgangersgebied reden. De controle volgde op klachten van omwonenden en winkeliers dat er sprake is van overlast door fietsers in het voetgangersgebied.

MIDDELBURG - Na tien jaar is BLØF terug op het Abdijplein in Middelburg. Vrijdagavond opent de band het muziekprogramma van het Zeeland Nazomerfestival.

DISHOEK - Op het strand van Dishoek heeft een sportvisser donderdag een giftige pijlstaartrog gevangen. Van kop tot staart was de vis een meter lang. De visser heeft een filmpje en een foto van zijn vangst gemaakt. Daarna heeft hij de giftige vis weer teruggezet in zee.

MIDDELBURG - Het kleurrijk ingerichte terras van café De Herberg in Middelburg heeft 'een beetje te veel kleur'. Volgens de welstandscommissie past het terras niet binnen het zogenoemde terrassenbeleid van de gemeente Middelburg. Er was een anonieme klacht ingediend tegen het terras ingediend.

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor zakkenrollers in het centrum van Middelburg. De laatste drie weken kreeg de politie zes aangiften binnen. De dieven hebben het vooral op senioren met een rollator gemunt.