Nieuws over Walcheren

VLISSINGEN - De moderne, nieuwe Michiel de Ruyter. Met die insteek is kunstenaar Rem van den Bosch op zoek gegaan naar nieuwe Zeeuwse helden. In het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen is zaterdag de expositie 'De nieuwe Michiel', verwijzend naar Michiel de Ruyter, geopend

Kracht

MIDDELBURG - In de Ereklasse heeft Oemoemenoe opnieuw niet weten te winnen. De Middelburgse rugbyers verloren de thuiswedstrijd tegen Castricumse Rugbyclub met 19-76. Het was voor Oemoemenoe de vijfde nederlaag op rij.

MIDDELBURG - Erwin Harmes uit Middelburg heeft de Singelloop gewonnen. De wedstrijd over 6.8 kilometer werd door de Middelburger in een tijd van 20:54 gelopen. De nummer vier van de Kustmarathon bleef Ronnie Overgauw (22:09) en Tim van den Broeke (22:27) ruim voor.

VLISSINGEN - Twee mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in een nachtclub op de Nieuwendijk in Vlissingen aangehouden op verdenking van bedreiging en vechten.

OOST-SOUBURG - De zaalvoetballers Khalid el Hattach, Saïd Bouzambou (op de foto met nummer 9) en Hoessein Bouzambou (foto, nummer 4) mogen zich zondag melden bij het Nederlands zaalvoetbalteam. Oranje werkt van zondag 26 t/m 28 oktober een trainingsstage af in Eindhoven.

MIDDELBURG - In Middelburg is zaterdagochtend een vrachtwagen met zand gekanteld. Dat gebeurde rond 5.00 uur op de rotonde bij het kruispunt Schroeweg - A58. De vrachtwagen kwam op één van de rijbanen tot stilstand.

VLISSINGEN - De Noorse boot Stavfjord is vrijdagavond voor de kust van Vlissingen enige tijd gestrand geweest. De tanker was onderweg van Rotterdam naar Terneuzen en zou nafta vervoeren, een mengsel van koolwaterstoffen.

VLISSINGEN - De veerdienst tussen Breskens en Vlissingen heeft komende week een aangepaste dienstregeling. De Prinses Maxima is tot en met woensdag uit de vaart vanwege reparaties.

OOST-SOUBURG - Geert & The Chiefs brengt zondag zijn nieuwe single uit. De single heet Fly To Freedom en de Walcherse band viert de release met een optreden in De Spot in Middelburg op 31 oktober.

OOST-SOUBURG - Geert & The Chiefs brengt zondag zijn nieuwe single uit. De single heet Fly To Freedom en de Walcherse band viert de release met een optreden in De Spot in Middelburg op 31 oktober.