- advertentie -

Nieuws over Walcheren

GEMERT - VC Vlissingen heeft wederom een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van Ruud Pennings had niks in te brengen en verloor met 5-1 bij middenmotor Gemert. Door deze nederlaag lijkt de Vlissingse formatie zich op te moeten maken voor de nacompetitie in de strijd tegen degradatie.

MIDDELBURG - Zeelandia Middelburg heeft in de 1e klasse C thuis met 1-4 verloren van Geldrop. De bezoekers domineerden de hele wedstrijd en namen verdiend de drie punten mee naar Brabant. Omdat ook Roosendaal verloor, verandert er in de stand weinig voor Zeelandia Middelburg. 

VLISSINGEN - De verbouwing van het ziekenhuis in Vlissingen is in volle gang. Elke dag werken er zeventig man aan de nieuwe inrichting. Alle poliklinieken zitten bij elkaar en op de eerste verdieping komen patiëntenkamers. 

GRIJPSKERKE - De 22ste editie van muziekfestival Hrieps is zaterdagmiddag losgebarsten. Het publiek werd in Grijpskerke getrakteerd op zo'n 39 bands verdeeld over vijf grote feesttenten. Het thema dit jaar was "Luctor et Emergo".

ARNEMUIDEN - In het museum in Arnemuiden heeft directeur Gerrie Ruijs van de Veiligheidsregio Zeeland vanmorgen een tentoonstelling geopend over de brandweer. Het plaatselijke korps is het eerste officiële vrijwillige brandweerkorps in Zeeland.

MIDDELBURG - Een 19-jarige Middelburger is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt op de Vlasmarkt in Middelburg. Hij was aan het stappen en volgens de politie was hij dronken, gedroeg hij zich vervelend en beledigde agenten.

OOST-SOUBURG - Muzikant Hans van der Werf uit Vlissingen maakte vorige maand een liedje over de aanslagen in Brussel van 22 maart: Zoveel Vragen. Het sloeg aan en al gauw kwam het idee om het in verschillende talen op te nemen met bevriende muzikanten. Dat is inmiddels gebeurd: Engels, Frans, Duits en Portugees. In de Muziekmiddag vertelde hij over zijn beweegredenen voor dit project.

OOST-SOUBURG - Gemeenteambtenaren van het zorgloket Porthos van de drie Walcherse gemeenten vragen ouders naar medische gegevens. Zij willen weten wat de psychiatrische klachten zijn van de kinderen en hoe de medische behandeling verloopt. Ouders zijn bezorgd over de privacy van hun kind en willen deze vertrouwelijke informatie niet met de gemeente delen.

VLISSINGEN - Een 52-jarige Terneuzenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt voor een inbraak in Vlissingen. De man, volgens de politie een notoire overlastgever, zou met grof geweld de deur van een portiekwoning aan de Singel hebben opengebroken.

MIDDELBURG - Een spannend stukje geschiedenis beluisteren over spoken, skeletten en moordenaars terwijl je door Middelburg wandelt. Gisteravond was de eerste "ghostwalk" in Zeeland uitverkocht. Aan zo'n twintig deelnemers vertelde schrijver Jan Kuipers over de duistere kant van de Zeeuwse hoofdstad.