Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - DJ's Vindictiv (Chris Smith) en Says Who? (Sven de Lijser) uit Middelburg werken aan een nieuw album. De mannen hebben geen stress, want ze hebben geen deadline voor ogen. De dj's zijn doorlopend muziek aan het produceren, op de zolderkamer.

VLISSINGEN - Een 34-jarige motorrijder uit Oost-Souburg heeft gistermiddag zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij veel te hard reed in Vlissingen. Hij werd door de politie betrapt toen hij op de Ritthemsestraat bijna 140 kilometer per uur reed, bijna 60 kilometer per uur te hard.

MIDDELBURG - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Mark Rutte zijn volgende maand bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards in Middelburg. Ook prinses Beatrix en prinses Margriet zullen op 24 mei aanwezig zijn bij de plechtigheid in de Nieuwe Kerk. Dat staat op de website van de Four Freedoms.

DEN HAAG - De strafzaak tegen een 28-jarige Vlissingse voor het wurgen van een 36-jarige plaatsgenoot moet over. Dat heeft de Hoge Raad in Den Bosch dinsdag beslist. De vrouw werd in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel voor doodslag. De vrouw bekende de Vlissinger te hebben gewurgd met een usb-kabel, maar trok later die verklaring in.

ZOUTELANDE - De vijf beste campings van Nederland, volgens Zoover, staan in Zeeland. Dat bleek dinsdag bij de uitreiking van de Zoover Awards 2014. De ranglijst is gemaakt op basis van de waarderingen die op de site Zoover zijn achtergelaten door gasten.

KOUDEKERKE - Bij een aanrijding op de Vlissingsestraat ter hoogte van de Ter Poorteweg bij Koudekerke is dinsdag rond 16.30 uur een fietser gewond geraakt. Die kwam in botsing met een automobilist. De politie liet op social media weten dat het slachtoffer een hoofdwond heeft, maar wel aanspreekbaar is.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse bedrijven moeten zoveel mogelijk profiteren van de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Daarop hamerde Tweede Kamerlid Sultan Günal-Gezer van de Partij van de Arbeid dinsdag in een commissievergadering in Den Haag. Voor de krimpregio Zeeland is het van belang aanbestedingen zoveel mogelijk regionaal te doen, vindt zij.

VLISSINGEN- Guusje Schreurs is met haar 11-jarige leeftijd de jongste hockeyscheidsrechter van Nederland. De pupil van Hockeyclub Walcheren heeft haar scheidsrechtersdiploma behaald en fluit nu wedstrijden van C- en B-junioren.

VLISSINGEN- Guusje Schreurs is met haar 11-jarige leeftijd de jongste hockeyscheidsrechter van Nederland. De pupil van Hockeyclub Walcheren heeft haar scheidsrechtersdiploma behaald en fluit nu wedstrijden van C- en B-junioren.

MIDDELBURG - Een echtpaar uit de gemeente Reimerswaal heeft op tweede paasdag geprobeerd dvd's te stelen uit een winkel aan de Mortiereboulevard in Middelburg. Een bewaker herkende het stel van een eerdere winkeldiefstal en hield het duo aan.