- advertentie -

Nieuws over Walcheren

VLISSINGEN - Een 17-jarige Vlissinger is woensdagavond door twee mannen beroofd van zijn geld. De jongen fietste door de Minister Lelystraat in Vlissingen toen hij rond 21.30 uur werd klemgereden door twee mannen op een scooter. 

WESTKAPELLE - Veel insecten hebben door de droge en warme september maand zich niet kunnen voortplanten. Dit komt doordat planten en bloemen, waar normaliter de voedingsstoffen inzitten, eerder dan normaal waren uitgebloeid.

VLISSINGEN - Het moet de avond van zijn leven worden: de twaalfjarige violist Rolf de Vries uit Middelburg speelt zaterdag mee met The Dublin Legends. De Ierse folkmuzikanten geven een concert in Vlissingen. Dankzij bemiddeling van zijn vader mag Rolf een nummer meespelen. 

VLISSINGEN - Het KNMI-weerstation in Vlissingen heeft een nieuw weerrecord te pakken. De gemiddelde temperatuur was in september 19 graden. Normaal gesproken is de gemiddelde etmaaltemperatuur ruim drie graden lager.

VLISSINGEN - De HZ in Vlissingen hoort voor het zevende jaar op rij bij de beste hogescholen van Nederland. In de Keuzegids Hbo 2017 bezet de HZ bij de middelgrote hogescholen de derde plaats. 

MIDDELBURG - De overschrijving van de Hongaarse keeper Marcell Vámosi naar Zeelandia Middelburg is rond. Vámosi moet nog even wachten voordat hij officiële wedstrijden kan spelen. Pas na de winterstop is hij speelgerechtigd voor de zondag tweedeklasser.

VLISSINGEN - Twee Zeeuwse voetballers maken hun debuut in het voetbalspelletje FIFA 17. Rick van Drongelen van Sparta en Ruben de Jager van FC Twente hebben hun eigen personage. Net als vorig jaar zit ook Bart Nieuwkoop van Feyenoord weer in het spel.

MIDDELBURG - Middelburg heeft vanaf vandaag een speeltuin van 20 miljoen euro. Voor dat geld zou je bijvoorbeeld drie achtbanen zoals de Python in de Efteling kunnen neerzetten. Maar er staan twee doeltjes, twee prullenbakken, een picknicktafel en een evenwichtsbalk.

ZOUTELANDE - Erwin Harmes gaat er alles aan doen om zaterdag de Kustmarathon te winnen. De atleet uit Middelburg droomt al jaren van een triomf op de Langstraat in Zoutelande. Hij heeft dat moment, die toekomstige zege, alvast vereeuwigd op een schilderij.

ZOUTELANDE - Erwin Harmes is er alles aan gelegen om zaterdag de Kustmarathon te winnen. De atleet uit Middelburg droomt al jaren van een triomf op de Langstraat in Zoutelande. Hij heeft dat moment, die toekomstige zege, alvast vereeuwigd op een schilderij.