- advertentie -

Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - De Zeeuwse bibliotheek heeft afspraken gemaakt met de erfgenaam van Hans Warren over plaatsing van artikelen die geschreven zijn door Warren. daarmee is een einde gekomen aan een langslepende kwestie tussen beide partijen.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg start begin februari met het vernieuwen van de Noordpoortbrug, de brug bij 't Gasthuis. De werkzaamheden zouden aanvankelijk afgelopen zomer al beginnen.

VLISSINGEN - De HZ University of Applied Scienses in Vlissingen wil het aantal internationale studenten de komende jaren verdubbelen. Nu studeren er 473 internationale studenten aan de hogeschool, goed voor zo'n zestig verschillende nationaliteiten. 

VLISSINGEN - Hij zou nooit meer op de motor stappen nadat hij meerdere zware ongelukken had gehad. Zo brak hij in 2010 meerdere rugwervels bij een wedstrijd in Stuttgart. Toch kruipt het bloed bij Van de Ven waar het niet gaan kan. In Spanje zat hij opeens weer op de motor. In Zeeland NU vertelde Rinus van de Ven over zijn ambities en de jubileumeditie van de Supercross.

VLISSINGEN -  Hij zou nooit meer op de motor stappen nadat hij meerdere zware ongelukken had gehad. Zo brak hij in 2010 meerdere rugwervels bij een wedstrijd in Stuttgart. Toch kruipt het bloed bij Van de Ven waar het niet gaan kan. In Spanje zat hij opeens weer op de motor. In Zeeland NU vertelde Rinus van de Ven over zijn ambities en de jubileumeditie van de Supercross. 

VLISSINGEN - Het is officieel; er mag na zes uur 's avonds worden gefietst in de Walstraat in Vlissingen. Daarmee krijgt raadslid Wim Hirdes eindelijk loon naar werken. Het lid van de Lokale Partij Vlissingen probeerde al meerdere jaren het beleid van de gemeente aangepast te krijgen. De maatregel gaat in na de inzageperiode.

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Dressuuramazone Jeannette Haazen uit Schaesberg heeft tijdens de Masters of dressage het onderdeel Grand Prix op haar naam geschreven. De Limburgse amazone behaalde een score van 74.53% en eindigde daarmee nipt boven Tommie Visser uit Vijfhuizen die 74.17% haalde. Patrick van der Meer uit Naaldwijk werd derde.

WESTKAPELLE - Schaatsen op een ijsbaan is natuurlijk leuk. Maar voor veel liefhebbers wordt het pas echt leuk als je in de natuur het ijs op kan. Zondag was dat het geval op de Noorderplas bij Westkapelle.

BERGEN OP ZOOM - VC Vlissingen heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. Na de 1-0 zege op IFC werd ook DOSKO opzij gezet. De ploeg van Ruud Pennings keek halverwege nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar won na een sterke slotfase met 1-2. Door deze zege blijft de ploeg in de subtop van de Hoofdklasse B meedoen.

OOST-SOUBURG - Voetballer Adreano van den Driest, afkomstig uit Middelburg, speelt de rest van het seizoen op Cyprus. Van den Driest heeft een contract voor een half jaar afgesloten bij ENAD Polis Chrysochous, een club in de Tweede Divisie.