Nieuws over Walcheren

AAGTEKERKE - De vijftiende editie van de Aagtekerkerun is gewonnen door Tim Pleijte uit Zoutelande. Pleijte liep de wedstrijd over veertien kilometer, die in de omgeving van Aagtekerke wordt gehouden. in een tijd van 44.27'.

AAGTEKERKE - De vijftiende editie van de Aagtekerkerun is gewonnen door Tim Pleijte uit Zoutelande. Pleijte liep de wedstrijd over veertien kilometer, die in de omgeving van Aagtekerke wordt gehouden. in een tijd van 44.27'.

OOST-SOUBURG - Zeeland telt drie zwakke afdelingen in het voortgezet onderwijs en twee zwakke basisscholen. Dat blijkt uit onderzoek van de onderwijsinspectie.

VLISSINGEN - Voor de tweede keer op rij heeft Groene Ster Vlissingen een thuisnederlaag moeten slikken. Het Amsterdamse AORC was, net als Marlene vorige week, met 5-9 te sterk voor de ploeg van trainer Hicham Benhammou.

OOST-SOUBURG - Het treinverkeer richting Brabant is gestremd vanwege een aanrijding met een persoon tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. De extra reistijd is naar verwachting 60 minuten.

MIDDELBURG - Banketbakkerij Bliek in Middelburg gaat morgen weer open. De bakkerswinkel aan de Koorkerkstraat liep vannacht flinke schade op na de plofkraak op een naastgelegen geldautomaat.

MIDDELBURG - De politie heeft deze week zes meldingen gehad van pogingen tot betalen met nepgeld in het centrum van Middelburg. Het gaat om valse biljetten van 50 euro waarmee geprobeerd is te betalen in winkels.

MIDDELBURG - De 37-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij van 30 november in Terneuzen blijft langer vastzitten. De rechtbank heeft het voorarrest van de Terneuzenaar met twee weken verlengd.

OOST-SOUBURG - In Zeeland zijn voor de inzamelingsactie Samen voor de Voedselbank bijna 800 kratten aan voedsel opgehaald. Dat komt neer op zo'n 35.000 euro aan etenswaren. De producten zoals groenten in blik, rijst en pasta worden gebruikt voor de voedselpakketten die iedere week worden uitgedeeld door de Zeeuwse voedselbanken.

OOST-SOUBURG - Lilian Janse uit Vlissingen, de eerste vrouwelijke SGP'er in een gemeenteraad, is genomineerd voor de Moedigste Mens 2014. In de verkiezing van tv-programma EenVandaag wordt de moedigste en meest inspirerende persoon van het jaar gekozen.