- advertentie -

Nieuws over Walcheren

SEROOSKERKE (W) - Een Zeeuwse pionier in het internationale bedrijfsleven. Dat is directeur Léon Overdulve van OOS International in Serooskerke. Hij haalde een paar jaar geleden een miljardendeal binnen in Brazillië, waar het bedrijf olieplatforms renoveert.

VLISSINGEN - Een 22-jarige man uit Venlo is dinsdagavond aangehouden in de Vlissingse wijk Westerzicht voor het bedreigen van twee politieagenten. De twee agenten waren bezig met een controle, toen de man dreigde hen geweld aan te doen als hij ze nog eens zou zien.

MIDDELBURG - Met een optocht en een lied gaven leerlingen van de twee Middelburgse basisscholen vandaag het startsein voor Muziek Impuls. Muziek Impuls is een landelijk project van het Ministerie van Onderwijs om de muzieklessen in het basisonderwijs te verbeteren.

MIDDELBURG - De Zeeuwse Connectie brengt Zeeuwen in heel Nederland bij elkaar. Daar hebben Zeeuwen volgens de netwerkorganisatie niet alleen behoefte aan, het is ook nog eens handig in het bedrijfsleven.

OOST- SOUBURG - Studenten van de HZ in Vlissingen werken mee aan een groot onderhoudsproject van windmolenparken op zee. Dat is onderdeel van het project Fieldlab Campione van onder meer de TU Eindhoven en de universiteit in Tilburg.

VLISSINGEN - Met de mogelijke komst van vluchtelingen naar sporthal Baskensburg in Vlissingen is op voorhand de zaalvoetbalwedstrijd van Groene Ster van komende vrijdag afgelast.

VLISSINGEN - Met de mogelijke komst van vluchtelingen naar sporthal Baskensburg in Vlissingen is op voorhand de zaalvoetbalwedstrijd van Groene Ster van komende vrijdag afgelast.

MIDDELBURG - Een 73-jarige vrouw uit Middelburg raakte dinsdag ernstig gewond bij een val van haar fiets. Een 42-jarige man uit Koudekerke zag het gebeuren en viel flauw. Ook hij raakte daarbij gewond.

MIDDELBURG - Bij een vechtpartij in het AZC in Middelburg is maandagavond rond 20.00 uur een 33-jarige man gewond geraakt. De politie heeft drie verdachten aangehouden, waaronder de gewonde man.

MIDDELBURG - Zeeuwse boeren krijgen de komende zes jaar 4,4 miljoen euro subsidie van de provincie voor natuurbeheer. Het gaat dan om het onderhouden en aanleggen van bijvoorbeeld akkerranden, bijzondere landschapselementen en bloemdijken.