- advertentie -

Nieuws over Walcheren

ARNHEM - Een kans van één op drie geeft judoka Sjors Riddersma uit Middelburg zichzelf. Samen met Michael Korrel en Simeon Catharina zal hij moeten gaan uitvechten wie in de klasse tot 100 kilogram mee zal gaan doen aan de Olympische Spelen in Tokio.

ARNHEM - Een kans van één op drie geeft judoka Sjors Riddersma uit Middelburg zichzelf. Samen met Michael Korrel en Simeon Catharina zal hij moeten gaan uitvechten wie in de klasse tot 100 kilogram mee zal gaan doen aan de Olympische Spelen in Tokio.

OOST-SOUBURG - De saneerder van het oude Thermphos-terrein heeft bijna twee jaar lang mooi weer gespeeld. Op verschillende persmomenten kwam het bedrijf naar buiten met positieve berichten over de voortgang van de sanering, terwijl afgelopen vrijdag bleek dat het geld op is en dat er nog geen kwart van de sanering is gedaan.

VLISSINGEN-OOST - De saneerders van Thermphos hebben van tevoren te weinig wetenschappelijke informatie ingewonnen. Daardoor is een slechte inschatting gemaakt van de kosten en de termijn van de sanering. Dat zegt Genserik Reniers, hoogleraar 'veiligheid en gevaarlijke stoffen' aan de TU Delft.

MIDDELBURG - De Aziatische man die afgebeeld is op het grote altaarstuk 'De wonderen van de Heilige Franciscus Xaverius' (1617-18) is een Chinees die in Middelburg woonde. Dat zeggen kunsthistoricus Thijs Weststeijn en sinoloog Lennert Gesterkamp in De Volkskrant. De man heet Yppong en is de eerste Chinese persoon in Europa die werd getekend. 

VLISSINGEN - Sven Vermeulen uit Vlissingen is de nieuwe tenniscoach van Bibiane Weijers uit Rhenen. Daarmee stopt hij met het zijn van scheidsrechter. Vermeulen gaat zich volledig richten op het trainersvak.

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmiddag in Middelburg twee winkeldieven van 20 en 15 jaar aangehouden. Het tweetal had in een supermarkt aan de Johan Wilhelm Thibautstraat een doos met energiedrankjes meegenomen. 

VLISSINGEN - Bewoners van de Kasteelstraat in Vlissingen zijn 'in shock' over het voornemen van stichting Het Koningshuis om een crisisopvang te beginnen in de kerk in de straat. Dat laten de bewoners van de straat weten in een brief aan het dagelijks bestuur van de gemeente Vlissingen.

MIDDELBURG - De vondelingenkamer in Middelburg houdt binnenkort een open dag. Vrouwen kunnen in de vondelingenkamer anoniem afstand doen van hun baby, of daar juist praten met een medewerker van stichting Beschermende Wieg. 

MIDDELBURG - Hij zit inmiddels een jaar in Torentijd, Jaap van der Geest. Niet in een cel, maar als gevangenisdirecteur in Middelburg. Nu hij is ingeburgerd heeft hij plannen genoeg. Zo wil hij de gevangenis in Middelburg een opknapbeurt geven.