Nieuws over Walcheren

LYON (FRA) - Hans Peter Minderhoud is bij de wereldbeker-finale dressuur in het Franse Lyon als achtste geëindigd in de Kür op Muziek. De uit Westkapelle afkomstige Minderhoud scoorde met zijn paard Glock's Johnson 77.625%.

OOST-SOUBURG - Atleet Erwin Harmes wil komende jaren zijn persoonlijk record op de marathon verder aanscherpen. De Middelburger liep vorige week zondag in de Marathon Rotterdam 2:30.18' en denkt dat het nog veel sneller kan.

MIDDELBURG - De teelt van Zeeuwse asperges valt nog tegen in de eerste week van het nieuwe aspergeseizoen. Waar de grond in de rest van Nederland al wel warm genoeg is, is de grond hier eigenlijk nog te koud.

OOST-SOUBURG - In de bouwput in Middelburg en in een plantsoen in Vlissingen zijn zaterdag Guerrilla Gardeners actief geweest. Het doel van Guerrilla Gardening is het creëren van meer groen in de stad. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een tuin op een plek waar het officieel niet mag.

LYON (FRA) - Hans Peter Minderhoud is bij de Wereldbekerwedstrijden in Lyon zesde geworden op het onderdeel Grand Prix. De dressuurruiter uit Westkapelle plaatste zich hiermee voor de kür op muziek van zondag.

VLISSINGEN - Een bijzondere kerkdienst zaterdagmiddag in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Er werd nagespeeld hoe de Vlissingers zich op paaszondag in 1572 bevrijdden van de Spanjaarden. De pastoor riep toen op tot verzet.

JOHANNESBURG (ZAF) - Piëdro Schweertman heeft in Johannesburg het Assore Central Gauteng Open op zijn naam geschreven. De uit Koudekerke afkomstige Schweertman won overtuigend met 3-0 van de Brit Tom Ford.

VLISSINGEN - De 28-jarige Sem Stroosnijder wordt de eerste SP-wethouder van Zeeland. Zijn partij komt in de nieuwe coalitie van de gemeente Vlissingen Stroosnijder is beoogd wethouder.

VLISSINGEN - Bij de Koopmanshaven in Vlissingen is vrijdag een te vroeg geboren zeehondje gevonden. Het Vlaams Loodswezen vond het dode dier en meldde dat bij de EHBZ, Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren.

VLISSINGEN - Een speciaal team van Defensie gaat onderzoeken of er menselijke resten op het strand bij Vlissingen zijn gevonden. Woensdag deed Bram de Vries uit Vlissingen deze ontdekking aan de Oranjedijk.