Nieuws over Walcheren

WESKAPELLE - Honderden vogelspotters uit heel Nederland zijn vandaag naar de Zeeuwse kust getrokken. De harde noordwestenwind blaast zeevogels uit Noord-Europa deze kant op.

MIDDELBURG - In Middelburg was dinsdagavond een informatiebijeenkomst voor omwonenden van de bouwput aan de Zuidsingel. De bouwput gaat tijdelijk gevuld worden en dat kan veel overlast gaan veroorzaken, zegt de gemeente.

MIDDELBURG - De Spinhuisbrug in Middelburg wordt definitief níet de Zeeuwse Point des Arts. Die Parijse brug staat bekend om de vele hangslotjes die stelletjes daar ophangen en eerder dit jaar probeerden het onlangs getrouwde stel Marijn en Sara Kaat voor elkaar te krijgen dat dit ook mogelijk wordt op de Middelburgse brug. Maar het stel zet nu een punt achter die poging.

ARNEMUIDEN - Voor Stefan Pleijte uit Arnemuiden is een nieuwe sportrolstoel in zicht. Stefan lijdt aan de ziekte van Duchenne. Die maakt dat zijn spieren een voor een uitvallen. Zijn passie is rolstoelhockey, maar om op niveau te kunnen blijven spelen heeft hij een nieuwe rolstoel nodig. En door acties van dorpsgenoten kan die binnnenkort worden opgehaald.

OOST-SOUBURG - De waterkwaliteit van de Lekvijver in Oost-Souburg is weer goed. De stank is verdwenen en het waterkwaliteitsprobleem is opgelost. De mogelijke oorzaak is volgens Waterschap Scheldestromen zoute kwel.

VLISSINGEN – Drie Vlissingers zijn aangehouden vanwege het niet betalen van boetes. Daarom moeten ze nu een gevangenisstraf uitzitten. Maandagavond werd een 41-jarige man in zijn woning gearresteerd die nog 26 dagen gevangenis tegoed heeft.

OOST-SOUBURG - Ze spelen nog maar een jaar samen, maar ze hebben al redelijk wat podiumervaring opgedaan: de jonge Walcherse band Behind The Mirror. Dinsdagochtend speelde de band live in de studio van Omroep Zeeland een nummer van de pas verschenen demo-cd.

MIDDELBURG - Vijftien bewoners van woonzorgcentrum Eben-Haëzer in Middelburg zijn besmet met de MRSA-bacterie. Ook vijf medewerkers zijn besmet geraakt. De bacterie kan ernstige infecties veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand.

MIDDELBURG - Een 22-jarige Middelburger is maandagavond gearresteerd, omdat hij hennep kweekte in zijn woning. De politie ontdekte de illegale wietteelt na een tip over geluidsoverlast in de De Ruyterstraat.

HEERENVEEN - Schaatscoach Jillert Anema ziet in Niels Mesu een potentiële wereldtopper. Ook Mesu's ploeggenoot en winnaar van Olympisch goud op de 10 kilometer op de laatste Olympische Spelen, Jorrit Bergsma, ziet veel kwaliteit in de uit Middelburg afkomstige schaatser.