- advertentie -

Nieuws over Walcheren

OOST-SOUBURG - Op de eerste festivaldag van Concert at SEA (1 juli) komt het album Umoja van BLØF beschikbaar in een vinyl-editie. Hiermee staat de band stil bij het tienjarig bestaan van het dubbelalbum. 

VLISSINGEN - De politie heeft de hond van een 27-jarige Vlissingse in beslag genomen. De hond, een American Staffordshire, heeft in drie jaar tijd drie keer mensen en andere honden gebeten.

OOST-SOUBURG - Facebook, Twitter, Instagram, het zijn een aantal social media die verslavend zijn. Zelfs zo verslavend dat het levensgevaarlijk kan zijn, zegt neurowetenschapper Roeland Dietvorst.

VLISSINGEN - De presentatie van de plannen voor het Vlissingse Nollebos, is onrustig verlopen. De gemeenteraadsvergadering waar de plannen werden gepresenteerd, is korte tijd onderbroken geweest omdat de gemoederen bij de tegenstanders hoog opliepen.

ROTTERDAM - Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle heeft goede zaken gedaan bij de CHIO in Rotterdam. De dressuurruiter won de Grand Prix met zijn paard Glock's Johnson.

ROTTERDAM - Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle heeft goede zaken gedaan bij de CHIO in Rotterdam. De dressuurruiter won de Grand Prix met zijn paard Glock's Johnson. 

VLISSINGEN - De mogelijke komst van 220 vakantiewoningen in het Nollebos in Vlissingen is geen economische oppepper voor de omgeving. Dat zegt actievoerder Joost Naudts, tegenstander van bebouwing van het Nollebos. Vanavond krijgt de Vlissingse gemeenteraad plannen voor een recreatiepark in het natuurgebied te zien. 

VLISSINGEN - Initiatiefnemers voor een vakantiepark in het Nollebos in Vlissingen presenteren donderdagavond hun plannen aan de Vlissingse gemeenteraad. Over de plannen is al bijna twee jaar veel te doen in de gemeente. Het gaat om bebouwing van het Nollebos en ook een stuk van het naastgelegen Westduinpark.

OOSTKAPELLE - Een windhoos heeft op het strand van Oostkapelle tientallen strandhuisjes verwoest. De Stichting Strandexploitatie Veere schat in dat van zo'n 70 stuks heel weinig is overgebleven.

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen, Veere en waterschap Scheldestromen onderzoeken de mogelijkheid om de stranden gezamenlijk te beheren. Dat doen ze omdat er verschil van mening is over de verhouding tussen de kosten en de opbrengsten van het strandbeheer.