- advertentie -

Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - Een 25-jarige inwoner van Sas van Gent moet twee jaar de cel in voor loverboypraktijken. Dat heeft de rechtbank in Middelburg donderdag beslist. Daarmee volgt de rechtbank de eis van de officier van justitie.

VROUWENPOLDER - Dagenlang regen en onweer: het deert veel vakantiegangers in Zeeland niet. De familie Tuinder uit Middelburg bijvoorbeeld laat de vakantie niet verpesten door het weer.

VLISSINGEN - De gele glijbaan naar het Vlissingse strand is vanaf vrijdagmiddag te gebruiken. De glijbaan is onderdeel van de nieuwe entree van de boulevard; het Nolleplein.

VLISSINGEN - Twee jongens van 14 en een meisje van 13 jaar zijn woensdagmiddag door de politie aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraakpoging in een woning aan de Irislaan in Vlissingen.

MIDDELBURG - Twee jonge Zeeuwse filmmakers, Harmen van der Kaaden en Stefano Parinussa, zijn bijna klaar met het filmen van hun eerste korte film. In november is hun film 'Hey' klaar voor het grote publiek.

VLISSINGEN - Eén van Zeelands beste chefkoks is voor even terug in het land. Michel Louws is tot oktober de chefkok in de Timmerfabriek in Vlissingen. Daarin is nu een tijdelijk restaurant gevestigd. Louws is uit Nieuw-Zeeland terug gekomen om de keuken te runnen.

VLISSINGEN - Mensen met een laag inkomen kunnen in Vlissingen gratis trouwen met een volledige huwelijksceremonie. Normaal kost dat, als je in het stadhuis trouwt, tussen de 300 en 700 euro.

GOES - Een 54-jarige man uit Goes is opgepakt. De man reed op een snorfiets en negeerde diverse stoptekens van de politie. Uiteindelijk wist één van de agenten hem op de Voorstad tot stoppen te dwingen.

OOSTKAPELLE - Tijdens de vijfde edtie van het evenement 'Spijzen en Spelen' regent het kussens in Natuurmuseum Terra Maris. Kinderen kunnen het houten Mottekasteel bestormen en verdedigen. Daar gebruiken ze zachte wapens bij: kussens.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat naast Mohammed Hassan ook andere inwoners van de gemeente met een ongeldige geboortedatum benaderen. Dankzij een recente uitspraak van de Raad van State kunnen zij namelijk aanspraak maken op een wijziging van de geboortedatum naar een wel bruikbare variant.