Nieuws over Walcheren

VROUWENPOLDER - BNN-presentator Patrick Lodiers heeft een documentaire gemaakt over de inwoners van Vrouwenpolder na het vallen van PostcodeKanjer in het dorp.

MIDDELBURG - Hendrik-Jan van Arenthals wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Scalda. Hij volgt Hennie van Meerkerk op die per 1 maart stopt bij de mbo-school. Van Arenthals is nu nog directeur van de Mondia Scholengroep in Middelburg en Vlissingen.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur moet haast maken om de aandelen van waterbedrijf Evides te splitsen van energiebedrijf Delta. Dat is volgens GroenLinks in Provinciale Staten de enige manier om de winstuitkering van Evides veilig te stellen voor de toekomst.

OOST-SOUBURG - De zestienjarige Abel Fehres uit Hoorn is teruggevonden. Dat meldt zijn familie woensdagavond in een bericht op Facebook. De jongen was maandagochtend verdwenen en zou dinsdagmiddag in Middelburg zijn gezien.

MIDDELBURG - Blijft de gouden fibula uit Domburg een spookfibula? Die vraag stelt de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland. Ze willen nu eindelijk eens weten waar de historische speld is gevonden. Het antwoord moet komen van een tot nu toe onbekende amateur-archeoloog, maar die is onvindbaar.

MIDDELBURG - Kinderen hebben woensdag in de bibliobus van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg geleerd hoe ze moeten 3D-printen. Ze konden hun eigen naam printen, maar bijvoorbeeld ook een vork of dobbelsteen. De printers gaan volgens de bibliotheekmedewerkers een belangrijke rol spelen in de toekomst.

VLISSINGEN - Omwonenden van Coffeeshop Aarden in Vlissingen eisten vandaag bij de rechter dat de overlast in hun omgeving wordt aangepakt. Ze hebben last van straatdealers en auto's die af en aan rijden. Vandaag hoorde de rechtbank in Middelburg zowel de gemeente Vlissingen als één van de omwonenden, Ron Davidse.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg wil in 2015 en 2016 in totaal 9,8 miljoen euro bezuinigen. Dat is ruim het dubbele van het bedrag van waar de gemeente in oktober nog van uitging. Middelburg is onder meer extra geld kwijt aan sociale werkvoorziening Orionis en aan bijdrages voor de Veiligheidsregio Zeeland.

OOST-SOUBURG - Zaalvoetballer Khalid el Hattach is geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Voor de speler van Groene Ster is het zijn eerste oproep voor de definitieve selectie. Saïd en Hoessein Bouzambou kregen ook een uitnodiging van bondscoach Marcel Loosveld.

OOST-SOUBURG - Zaalvoetballer Khalid El Hattach is geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Voor de speler van Groene Ster is het zijn eerste oproep voor de definitieve selectie. Saïd en Hoessein Bouzambou kregen ook een uitnodiging van bondscoach Marcel Loosveld.