- advertentie -

Nieuws over Walcheren

RITTHEM - De Provincie wil dat het Rijk onderzoek doet naar een scheepswrak voor de kust van Ritthem. Het wrak ligt nu op 17 meter diepte maar dreigt de veel diepere vaargeul in te kiepen.

VLISSINGEN - Een honderdjarig jubileum kun je als voetbalclub natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom komt VC Vlissingen met een boek. Het is een naslagwerk dat de geschiedenis per seizoen behandelt.

VLISSINGEN - Een honderdjarig jubileum kun je als voetbalclub natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom komt VC Vlissingen met een boek. Het is een naslagwerk dat de geschiedenis per seizoen behandelt.

VLISSINGEN - Het gebied rond de Gildeweg in Vlissingen is nog niet helemaal vrij van asresten en brokstukken als gevolg van de brand van afgelopen zaterdag. Vooral tussen de bosjes en de struiken liggen nog asresten.

MIDDELBURG - De stadsschouwburg gaat vanaf september volgend jaar dicht voor renovatie. Dat is maandagochtend in het stadskantoor bekend gemaakt tijdens de ondertekening van de verbouwcontracten.

OOST-SOUBURG - Hiphopband De Hobbyisten uit Vlissingen heeft de clip van de nieuwe single naar buiten gebracht: Buurtthug. Het is een woord dat je niet tegenkomt in Van Dale, maar het staat letterlijk voor 'buurt tuig'. Met de single introduceert de band een ander, electronischer geluid. Maandag vertelden bandleden Kevin van Gorkom en Hugo van Rooijen erover in de radiostudio bij Elsa van Hermon in Goedemorgen Zeeland.

OOSTKAPELLE - In het bos van kasteel Westhove in Oostkapelle is een tiendpaal gevonden. Een tiendpaal is eigenlijk een soort grenspaal dat in de vorige eeuwen aangaf welk perceel achter het paaltje lag. 

DORDRECHT - Bradley de Nooijer wil dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken in de hoofdmacht van FC Dordrecht. Vorig jaar speelde hij in de A1 van de Jupiler League-club. Deze zomer werd hij definitief bij de selectie gehaald.

HELMOND - ''De man die dit jaar Helmond Sport gaat leiden, en die voor ons succes gaat zorgen dames en heren. Geef hem een hartelijk applaus.. Onze hoofdtrainer/coach... Roy Hendriksen!'' 

HELMOND - ''De man die dit jaar Helmond Sport gaat leiden, en die voor ons succes gaat zorgen dames en heren. Geef hem een hartelijk applaus.. Onze hoofdtrainer/coach... Roy Hendriksen!'' Met die woorden werd de uit Middelburg afkomstige trainer gepresenteerd op de Open Dag van Helmond Sport. Het is zijn eerste klus als hoofdcoach in het betaalde voetbal.