Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - De leerlingen van het Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) hebben tot nu toe ruim 32.000 euro opgehaald voor actie Dance4Life. Met dit bedrag voert CSW de landelijke ranglijst van scholen in Nederland aan.

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster hebben vrijdagavond de tweede overwinning van het seizoen binnengehaald. In de Baskensburg werd ZVV Eindhoven verslagen met 6-3.

MIDDELBURG - Hans van Hage uit Biervliet is lijsttrekker voor GroenLinks bij de Provinciale verkiezingen in maart volgend jaar. De afgelopen twaalf jaar was dat Leen Harpe. Dit jaar heeft Harpe zich niet kandidaat gesteld. Bij GroenLinks is het gangbaar dat de lijsttrekker na drie perioden plaats maakt.

MIDDELBURG - De uitbreidingen op het terrein van chemiebedrijf Eastman in Middelburg is vrijdagmiddag officieel geopend. Dat werd gedaan door commissaris van de Koning Han Polman en de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann.

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar een man en vrouw die verdacht zijn van een winkeldiefstal in Middelburg. Het duo heeft vermoedelijk parfum gestolen in een zaak aan de Lange Delft. Het tweetal werd rond 13.15 uur op heterdaad betrapt, maar wist te vluchten.

MIDDELBURG - De regels voor de uitstoot van stikstof worden versoepeld. Dat zei gedeputeerde Carla Schönknecht vrijdagochtend tijdens een vergadering op het provinciehuis. Dat betekent volgens haar dat Zeeland economisch gezien niet meer op slot gaat. De versoepeling is het resultaat van overleg tussen de twaalf provincies en het rijk. De provincies moeten er nog formeel mee instemmen.

VLISSINGEN - Nirvana, Lady Gaga en Jerry Lee Lewis gingen hen voor. En vanavond is het de beurt aan De Walcherse hiphopband De Hobbyisten. In poptempel Paradiso in Amsterdam presenteert de band zich voor festivaldirecteuren, boekingskantoren en radio-dj's uit heel het land.

VLISSINGEN - Zo'n twintig Zeeuwen zijn donderdagavond door de politie in het zonnetje gezet. Ze hebben de afgelopen tijd op één of andere manier de politie geholpen. Via het project 'beloonde burgers' werden ze donderdagavond rondgeleid door het trainingscomplex 'Nehalennia' van de politie.

MIDDELBURG - De achttienjarige Bo Zweedijk uit Middelburg heeft de stichting Zeeuws Mamma opgericht. De stichting is een platform voor tieners van moeders die borstkanker hebben. De scholiere merkte toen haar moeder borstkanker had, dat tieners nergens terecht kunnen voor informatie of lotgenotencontact.

MIDDELBURG - Leerlingen van basischool ABS in Middelburg gaan eens in de maand spelen met de kinderen die in asielzoekerscentrum Swerf-Rust komen te wonen. Het project van de basisschool werd donderdagavond gekozen als het beste idee tijdens een kennismakingsdag met lokale politiek in het stadskantoor van Middelburg.