- advertentie -

Nieuws over Walcheren

MIDDELBURG - Voor de eerste keer meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen is 'best spannend', vinden Shakira (13) en Dimitri (11) van Leeuwen uit Middelburg. Broer en zus zijn misschien wel de jongsten van de Zeeuwen die meedoen aan Nederlands grootste wandelevenement dat op 21 juli van start gaat.

MIDDELBURG - Sven Figee, Peter Slager en Pablo van de Poel zijn dit jaar de coaches van POPAANZEE. Voor het bandcoachingstraject zijn dit jaar de bands Keaton, PEER en Monsun geselecteerd. Doel is om de bands te helpen bij het verder uitbouwen van hun carrière en het verwezenlijken van professionele ambities. POPAANZEE is een samenwerkingsproject van SCOOP en zes Zeeuwse poppodia.

VLISSINGEN - Een Belgische zwemmer dreef maandag met drijfplankje en reddingsvest gevaarlijk dichtbij de vaargeul bij het Nollehoofd bij Vlissingen. De 31-jarige man uit Antwerpen negeerde meerdere malen waarschuwingen en is uiteindelijk tegen zijn wil aan boord van de reddingsboot gehesen en aan wal gebracht.

MIDDELBURG - De Zeeuwse Muziekschool krijgt subsidie van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het geld, een bedrag van bijna 20.000 euro, is bedoeld voor 'Het hele eiland speelt', een muziekonderwijsproject op Noord-Beveland.

MIDDELBURG - Een 44-jarige Bulgaarse vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats hoorde maandag een straf van een jaar gevangenis en 6 maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze bij zes Zeeuwse vrouwen hun portemonnee en pinpas heeft gestolen.

MIDDELBURG - Een 25-jarige automobilist uit Koudekerke moet van de rechtbank in Middelburg 180 uur taakstraf verrichten voor het veroorzaken van een ongeluk met dodelijke afloop Ook mag hij een jaar niet autorijden. De man was in 2013 betrokken bij een ongeluk aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen, waarbij een 79-jarige fietser om het leven kwam.

MIDDELBURG - Het uitvaartduo Rob K. en Pamela B. van Uitvaartzorg Memoriam Walcheren heeft de deadline van de gemeente Middelburg gemist om hun schuld te betalen. De gemeente krijgt nog zo'n 20.000 euro van de twee voor uitvaartkosten en huur. De gemeente schakelt nu een deurwaarder in om het geld toch terug te krijgen. Op 4 juni was er een gesprek tussen K. en de gemeente Middelburg.

VLISSINGEN - Singer-songwriter Peetman uit Middelburg heeft een nieuwe single met videoclip gelanceerd: Sad Country Song. De clip is gemaakt in samenwerking met twee Vlissingse kunstenaars en is een combinatie van fotografie en muziek.

KOUDEKERKE- De Benefietstocht om speciale fietsen aan te kunnen schaffen voor meervoudig gehandicapten heeft zaterdag ruim 10.000 euro opgeleverd. De 42 kilometer lange tocht ging over Walcheren en was een initiatief van een aantal medewerkers van Arduin, omdat ze willen dat ook zwaar gehandicapten, die afhankelijk zijn van een rolstoel, het gevoel van fietsen kunnen ervaren.

ZOUTELANDE - Zo'n 350 wandelaars zijn maandagochtend in Vlissingen begonnen aan de strandvijfdaagse. Het is een jubileumeditie dit jaar, want het wordt voor de vijftiende keer georganiseerd.