- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

BRESKENS - Een boot met twee vissers aan boord is zondagmiddag in de problemen geraakt op de Westerschelde. Alle olie was in een keer uit de motor gelopen. Tijdens het wachten op de reddingdienst begon het hard te waaien waardoor het anker het niet langer hield en de vissersboot wegdreef.

ZOUTELANDE - Hulpdiensten hebben vrijdagmiddag bij Zoutelande tevergeefs gezocht naar een vermiste zwemmer. Ze gaan er vanuit dat hij gewoon aan land is gekomen. Een vrouw zag rond half vier een man uit de kust zwemmen.

PERKPOLDER - Het zomerveer Perkpolder-Hansweert is vanochtend weer in gebruik genomen. Tot 19 juli is de eerste afvaart iedere zondag om 09.00 uur vanuit de vroegere veerhaven bij Perkpolder, de eerste afvaart vanuit Hansweert is om 10.00 uur.

TERNEUZEN - De kritiek van Transport en Logistiek Nederland op de urenlange afsluiting van Westerscheldetunnel is te kort door de bocht. Volgens woordvoerder Ingo de Moor van de tunnel was het openmaken van de middenberm voor verkeer geen reële optie.

ELLEWOUTSDIJK - De oplossing was zo simpel: de middenberm in de weg naar de Westerscheldetunnel openmaken en na het ongeluk weer terug de weg op de Oostbuis in. Dat zegt Joost de Maat van Transport en Logistiek Nederland, afdeling Zeeland. De weg van Terneuzen naar de tunnel toe was gisteren vijf uur afgesloten vanwege een ongeluk vlak na de tunnel.

GOES - Steden met veel monumenten in de binnenstad 'doen' het veel beter dan steden zonder. In Zeeland zijn er twee steden die wat dit betreft tot de top van Nederland behoren, namelijk Goes en Middelburg.

WESTERSCHELDETUNNEL - Bij een botsing op het Tolplein van de Westerscheldetunnel zijn maandagochtend een bestelauto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

ELLEWOUTSDIJK - De belastingdienst heeft tijdens een controle elf auto's bij de Westerscheldetunnel in beslag genomen en ter plekke 6700 euro geïnd vanwege openstaande belastingschulden. Het ging om een gezamenlijke controleactie van de De Koninklijke Marechaussee, douane, Landelijke Eenheid van de politie en de belastingdienst.

HANSWEERT - In het Kanaal door Zuid-Beveland is woensdagochtend rond 10.30 uur een binnenvaarttanker vastgelopen bij Hansweert. Het gaat om het onder de Nederlandse vlag varende schip de Eternity.

OOST - SOUBURG - De 22-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 1200 kilo cocaïne, blijft nog zeker drie maanden in voorarrest. Dat heeft de rechter bepaald tijdens de pro formazitting in Dordrecht. De vingerafdrukken van de verdachte zijn gevonden op een partij cocaïne, hangend aan een boei in de Westerschelde.