- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel is zaterdag de hele dag tolvrij. Op het tolplein staan in beide richtingen drie slagbomen 24 uur lang open. Het is de vierde dag dit jaar waarop de tunnel gratis is. De resterende tolvrije zaterdagen in 2015 zijn op 31 oktober en 28 november.

WAARDE - Het vastgelopen containerschip MSC Manu op de Westerschelde is weer los. Het schip was vrijdagmorgen vroeg vastgelopen ter hoogte van Waarde. Rond 09.30 uur lukte het schip om zelf de reis te vervolgen.

REIMERSWAAL - Op de Westerschelde bij Reimerswaal werd woensdagochtend een grote rampenoefening gehouden door de Veiligheidsregio Zeeland. Aan de oefening deden zo'n 450 medewerkers van verschillende (hulp)organisaties en figuranten mee.

WESTERSCHELDETUNNEL - Bij een grote verkeerscontrole bij de Westerscheldetunnel heeft de belastingdienst donderdag ruim 42 duizend euro aan achterstallige belasting geïnd. De politie incasseerde ruim 5000 euro aan openstaande boetes.

VLISSINGEN - Containerbedrijf CMA-CGM vaart vanaf 1 oktober wekelijks op Vlissingen-Oost. Dat maakte de Franse containerrederij vandaag bekend. Het bedrijf gaat Zeeuwse uien vervoeren.

MIDDELBURG - De NV Westerscheldetunnel gaat bekijken of ze de tarieven voor de tunnel per 1 januari gaat verhogen, of dat de tarieven gelijk kunnen blijven. Dat zegt directeur Harald Schoenmakers van de NV, na afloop van de statencommissie Bestuurlijke Zaken. Daarin hebben politieke partijen vraagtekens gezet bij de aangekondigde verhoging.

VLISSINGEN - De ongeveer honderd mariniers die het Kanaal over roeien zijn dinsdagmorgen vertrokken. De mannen roeien in sloepen naar Sheerness in Engeland. Naar verwachting doen de mariniers zeven dagen over de reis.

BATH - Het schip dat vrijdagochtend op de Westerschelde bij Bath was vastgelopen, is weer los. Rond 12.45 uur kwam het schip bij het opkomend tij los van de kant. Het vrachtschip Nathalie vaart op eigen kracht verder naar de haven van Gent. Daar zal het schip geïnspecteerd worden op schade.

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel is vanmiddag korte tijd dicht geweest, omdat er een voetganger door de tunnel liep. Dat gebeurde rond 12:45 uur.

VLISSINGEN - Omstanders hebben woensdagmiddag in Vlissingen een 21-jarige man uit Purmerend overmeesterd omdat hij zich agressief gedroeg op de veerboot.