- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

HANSWEERT - De redders van KNRM-station Hansweert hebben zondagavond op de Westerschelde vier vrouwen en een hond gered van een zeiljacht in problemen. 

WESTERSCHELDE - De Telegraaf heeft de Westerscheldetunnel verplaatst. In de zaterdageditie van de krant staat de tunnel in een kaart met trajectcontroles een luttele vijftien kilometer naar het oosten. 

BORSSELE - Een automobiliste moest dinsdag haar rijbewijs inleveren. De 42-jarige vrouw uit Aardenburg zat dronken achter het stuur.

MIDDELBURG - De toltarieven voor de Westerscheldetunnel gaan de komende vier jaar niet omhoog. Een grote meerderheid in Provinciale Staten heeft vrijdag zijn steun uitgesproken voor dat voorstel van het dagelijks provinciebestuur.

TERNEUZEN - In het verkiezingsprogramma van de PvdA moet komen te staan dat de Westerscheldetunnel tolvrij wordt. Dat wil wethouder Cees Liefting van Terneuzen.

VLISSINGEN - Zeeuwse natuurorganisaties willen dat Zeeland Seaports stopt met het voorbereiden van het verdiepen van de vaargeul bij Vlissingen. De geplande 'maatwerkgeul' in De Wielingen moet de haven van Vlissingen beter bereikbaar maken.

MIDDELBURG - Met een nieuwe grotere veerboot en minder afvaarten kan het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens een stuk rendabeler worden. Dat staat in een ambtelijk advies dat vanmiddag aan Provinciale Staten is gepresenteerd. Een definitief besluit moet nog genomen worden.

BRESKENS - De technische storing aan een van de hoofdmotoren van de veerboot tussen Breskens en Vlissingen duurt langer dan gedacht. Daardoor zijn vrijdag vier vaarten geschrapt. Voor maandag zijn er in totaal zeven vaarten geschrapt. 

BRESKENS - Het fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens vaart donderdagavond en vrijdagochtend minder vaak heen-en-weer. Dat komt door een technische storing aan een van de hoofdmotoren.

WESTERSCHELDETUNNEL - De Westerscheldetunnel richting Terneuzen is zaterdagmiddag even afgesloten geweest. In de westbuis stond een auto met pech die geborgen moest worden.