Nieuws over Westerschelde

VLISSINGEN - Wietse Beerens (27) uit Tilburg is zondag winnaar geworden van de zeezwemwedstrijd Scheldebeker. Negentig zwemmers staken de Westerschelde over. Ze vertrokken om 14.45 uur. Wietse Beerens kwam iets meer dan een uur later als eerste aan in Breskens.

VLISSINGEN - De Westerschelde gaat komende zondag dicht voor de scheepvaart. Dat is nodig voor de Scheldebeker, dat is een zeezwemtocht tussen Vlissingen en Breskens die voor het eerst sinds vijftig jaar weer wordt gehouden.

VLISSINGEN - De Westerschelde gaat komende zondag dicht voor de scheepvaart. Dat is nodig voor de Scheldebeker, dat is een zeezwemtocht tussen Vlissingen en Breskens die voor het eerst sinds vijftig jaar weer wordt gehouden.

VLISSINGEN - Door een noodzakelijke reparatie aan een fietsvoetveer wordt maandag vanaf 13.30 uur met één boot gevaren tussen Vlissingen en Breskens. Als het nodig is, worden er bussen ingezet. De normale dienstregeling wordt vanaf woensdag hervat.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur wil het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens onderbrengen in een zelfstandige dochteronderneming. Dat schrijven de leden van het dagelijks provinciebestuur, gedeputeerde staten, in een voorstel aan provinciale staten.

VLISSINGEN - De veerdienst Vlissingen-Breskens kampte maandagochtend opnieuw met een storing aan een van de veerboten. Daardoor lag een boot eruit. Vanaf 9.33 uur wordt er volgens de zomerdienstregeling gevaren.

WESTERSCHELDE - GroenLinks in Provinciale Staten wil opheldering over het uitvallen van afvaarten op het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens. In een maand tijd moest de dienstregeling enkele keren worden aangepast vanwege spoedreparaties aan de veerboten. Ook zaterdag is enkele uren volgens een uurdienst gevaren, omdat er een defect was aan de motor van een van de veerboten.

VLISSINGEN - Tussen Vlissingen en Breskens varen weer twee boten van Veolia. De Prins Willem-Alexander was uit de vaart en het duurde langer dan verwacht voordat de reparatieonderdelen binnen waren. Rond vijf uur was de boot gemaakt en kon de normale dienstregeling worden hervat.

VLISSINGEN - De negentig zwemmers die deze zomer zullen strijden om de Scheldebeker zijn vanmiddag in Vlissingen gepresenteerd. De zwemtocht over de Westerschelde vond vijftig jaar geleden voor het laatst plaats.

VLISSINGEN - De negentig zwemmers die deze zomer zullen strijden om de Scheldebeker zijn dinsdagmiddag in Vlissingen gepresenteerd. De zwemtocht over de Westerschelde vond vijftig jaar geleden voor het laatst plaats.