Nieuws over Westerschelde

ELLEWOUTSDIJK - Ruim 16.000 voertuigen zijn zaterdag door de tolvrije Westerscheldetunnel gereden. Het was de eerste van zes tolvrije dagen van dit jaar.

VLISSINGEN - De overslag van goederen bij de Zeeuwse havens is in 2014 met 6,3 procent toegenomen. Havenbeheerder Zeeland Seaports spreekt over een uitstekende prestatie in vergelijking met omliggende havens.

OOST-SOUBURG - De verdachte pakketten die vorige week zijn gevonden in de monding van de Westerschelde, blijken 300 kilo cocaïne te bevatten. De straatwaarde loopt in de miljoenen.

MIDDELBURG - Het beschadigde schip de Almira bij Bath is leeggepompt en wordt donderdag/vandaag naar Antwerpen versleept. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. De lading van het schip veroorzaakte afgelopen weekend forse stankoverlast voor de inwoners van Bath.

VLISSINGEN - De douane heeft gistermiddag in de monding van de Westerschelde acht plastic pakketten gevonden. De politie te water vermoedt dat in de pakketten een paar honderd kilo cocaïne zit, maar dit moet nog officieel worden vastgesteld in het laboratorium.

OOST-SOUBURG - Op de Westerschelde, vlakbij de Hedwigepolder, wordt sinds 10:00 uur weer styreen overgepompt uit de beschadigde tanker Almira. De Veiligheidsregio waarschuwt dat dit opnieuw stankoverlast kan veroorzaken.

BATH - Ongerustheid onder de bevolking bij mogelijke calamiteiten moet meer aandacht krijgen. Dat zegt voorzitter Jan Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland. Aanleiding is de stankoverlast langs de Westerschelde van afgelopen weekend.

De politie heeft een 22-jarige man uit Montenegro aangehouden die cocaïne het land in wilde smokkelen via de Westerschelde. De man was bemanningslid op een vrachtschip. De drugs werden vastgemaakt onderaan een geïmproviseerde boei.

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is zowel dinsdagavond als dinsdagnacht een halfuur volledig afgesloten voor verkeer. De stremming is onderdeel van het maandelijkse onderhoudswerk aan de tunnel.

VLISSINGEN - Een klein feestje voor nautisch Zeeland. De Westerschelde is tien jaar veilig. De laatste twee grote scheepvaartongelukken waarbij de omgeving risico liep, vonden plaats in 2005. Toen liep onder meer het containerschip Fowairet vast bij Walsoorden. Er waren de afgelopen jaren wel kleinere scheepvaartongevallen, maar daarbij was er geen gevaar voor de omgeving.