- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

VLISSINGEN - De KNRM heeft dinsdagmorgen een stuurloze vissersboot geholpen op de Westerschelde.

BORSSELE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een automobilist uit België aangehouden omdat hij met een slok te veel op aan het spookrijden was in de Westerscheldetunnel. Hij slingerde door de tunnel en kwam uiteindelijk voor een gesloten slagboom te staan.

WESTERSCHELDE - Het aantal zeehonden blijft maar toenemen in de Westerschelde. Uit een telling blijkt dat de stijgende trend de afgelopen jaren zich heeft voortgezet. Er leven nu minstens 194 van de zeezoogdieren in de rivierarm, blijkt uit een recente telling.

VLISSINGEN - Op de Westerschelde zijn twee schepen dinsdagmiddag met elkaar in aanvaring gekomen. Dat gebeurde bij de Drempel van Borssele, tussen Breskens en Vlissingen.

BATH - Op de Westerschelde heeft het 200 meter lange containerschip MSC Iris korte tijd vastgezeten in het Nauw van Bath. Omdat het net naast de vaargeul was, werd groot alarm geslagen.

WESTERSCHELDETUNNEL - Afgelopen zaterdag reden 16.469 voertuigen gratis door de Westerscheldetunnel. Dat is ruim duizend voertuigen minder dan tijdens de eerste tolvrije zaterdag van het jaar, in januari. 

HANSWEERT - De redders van KNRM-station Hansweert hebben zondagavond op de Westerschelde vier vrouwen en een hond gered van een zeiljacht in problemen. 

WESTERSCHELDE - De Telegraaf heeft de Westerscheldetunnel verplaatst. In de zaterdageditie van de krant staat de tunnel in een kaart met trajectcontroles een luttele vijftien kilometer naar het oosten. 

BORSSELE - Een automobiliste moest dinsdag haar rijbewijs inleveren. De 42-jarige vrouw uit Aardenburg zat dronken achter het stuur.

MIDDELBURG - De toltarieven voor de Westerscheldetunnel gaan de komende vier jaar niet omhoog. Een grote meerderheid in Provinciale Staten heeft vrijdag zijn steun uitgesproken voor dat voorstel van het dagelijks provinciebestuur.