- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

OOST-SOUBURG - Binnenschippers vinden dat zeeschepen op de Westerschelde te hard varen. Dat veroorzaakt hoge golven waar de binnenschepen last van hebben, staat in een petitie op internet.

WINTAM (B) - De narwal die op 27 april dood werd aangetroffen in de Schelde, in de sluis van Wintam bij Bornem in België is waarschijnlijk gestorven aan verhongering. Dat heeft de autopsie uitgewezen. Het is de allereerste keer dat dit Arctische zeezoogdier in België werd gesignaleerd.

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt dat beter moet worden gecontroleerd op de stabiliteit van beunschepen. De Raad komt met dit advies naar aanleiding van het kapseizen vorig jaar van twee van die schepen kort na elkaar op de Westerschelde.

HOOFDPLAAT -De olietanker Sea Horizon die gisteravond rond 19.45 uuur op de Westerschelde bij Hoofdplaat op een zandbank liep, ligt weer op zee. Rond 23.00 uur kon het schip loskomen. 

BRESKENS - In de Westerschelde hebben zaterdagochtend één of twee potvissen rondgezwommen. Omdat de Westerschelde geen goede plek is voor deze dieren werd meteen een reddingsactie op touw gezet.

WESTERSCHELDE - Reddingswerkers van de KNRM hebben zaterdag twee sportvissers geholpen die aan weerszijden van de Westerschelde in de problemen kwamen. Beide sportvisbootjes kregen motorproblemen.

WESTERSCHELDE - De D66 in de Tweede Kamer wil een uitgebreid onderzoek naar een hoogspanningskabel in de Westerschelde in plaats van over land in Zuid-Beveland. Kamerlid Stientje van Veldhoven schrijft dat in vragen aan minister Henk Kamp.

OOST-SOUBURG - Bijna vijftienduizend automobilisten reden in 2015 te hard door de Westerscheldetunnel. Dat blijkt uit cijfers die de politie donderdag gepubliceerd heeft.

BRESKENS - De KNRM heeft vrijdagmiddag een windsurfer uit de Westerschelde gered nadat hij in de problemen was gekomen door materiaalpech. De reddingboot van Breskens is uitgevaren en heeft desurfer aan boord genomen.

WESTERSCHELDE - De petitie voor een tolvrije Westerscheldetunnel wordt mogelijk verlengd. Volgens initiatiefnemer Mark Perquin willen mensen niet alleen digitaal tekenen, maar ook op papier. Eigenlijk zou de petitie maar tot 1 februari getekend kunnen worden.