Nieuws over Westerschelde

WESTERSCHELDE - Verhit zelfgeraapte schelpdieren goed voor consumptie, dat adviseren het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Schelpdieren die zijn geraapt in het oostelijke deel van de Westerschelde kunnen volgens de instanties namelijk besmet zijn met het poliovirus.

VLISSINGEN - De zeezwemwedstrijd de Scheldebeker krijgt een vervolg. De wedstrijd in de monding van de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens wordt weer gezwommen in 2019. Frans Reijniers van de organisatie noemt het schitterend en is trots.

VLISSINGEN - De zeezwemwedstrijd de Scheldebeker krijgt een vervolg. De wedstrijd in de monding van de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens wordt weer gezwommen in 2019. Frans Reijniers van de organisatie noemt het schitterend en is trots.

ELLEWOUTSDIJK - Zestig meter onder NAP. Daar ligt het laagste punt van Zeeland. Het ligt in de Westerscheldetunnel. De bouw van de tunnel begon in 1997 en duurde zeven jaar. 14 maart 2003 is de tunnel geopend.

VLISSINGEN - De kapotte veerboot van Veolia kan weer varen. Nadat de veerboot vanmorgen uit het dok kwam, zagen de monteurs olie drijven op het water. Ze dachten dat deze olie uit de veerboot kwam, maar na onderzoek bleek het uit het dok te komen.

WESTERSCHELDE - Het aantal zeehonden in de Westerschelde is de afgelopen jaren flink gestegen. Dat blijkt uit tellingen. Sinds 2010 is het aantal getelde zeehonden bijna verdubbeld van 80 naar een nieuw record: 156.

OESTERDAM - Zeehond Happie is genomineerd voor de titel Dier van het Jaar. Dat is een jaarlijkse verkiezing rond dierendag die Kidsweek, een weekkrant voor kinderen, organiseert.

MIDDELBURG - De fractie van de ChristenUnie in Provinciale Staten vraagt zich af of het plan van de provincie om zelf het fietsvoetveer te gaan beheren wel hout snijdt. De partij verwijt het dagelijks provinciebestuur gebrek aan lange termijn visie.

VLISSINGEN - Vanwege een technisch mankement wordt een van de twee veerboten uit de veerdienst gehaald tussen Vlissingen en Breskens. Dat heeft vervoerder Veolia vrijdagavond bekendgemaakt.

MIDDELBURG - Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens vaart vanaf 2015 minder vaak of de prijzen gaan sterk omhoog. Nu er geen exploitant is gevonden voor de veerdienst, wil het dagelijks provinciebestuur een eigen bedrijf oprichten die de veerdienst onderhoudt. De provincie is vooralsnog van plan om de veerdienst vier jaar lang zelf te gaan regelen.