Nieuws over Westerschelde

ELLEWOUTSDIJK - Een vrachtwagen met pech in de Westerscheldetunnel zorgde dinsdagmorgen voor oponthoud voor het verkeer.

ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel zijn zaterdag tijdens de derde tolvrije dag van het jaar 19.415 voertuigen geteld. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als de 10.000 die op een gewone zaterdag passeren.

HOEK - De Westerscheldetunnel is zaterdag tot middernacht tolvrij. Het is de derde van in totaal zes dagen in 2014 dat zonder te betalen door de tunnel kan worden gereden.

VLISSINGEN - Een van de veerboten in de veerdienst tussen Vlissingen en Breksens wordt vrijdagochtend uit de vaart gehaald voor onderhoud. De verwachting is dat het schip op 10 april weer in de vaart genomen wordt.

VLISSINGEN - Het meenemen van de fiets op het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens is van 17 maart tot 30 maart gratis voor 65-plussers. Dat heeft Veolia bekendgemaakt.

ELLEWOUTSDIJK- Bijna 17.000 voertuigen hebben zaterdag gebruikgemaakt van de gratis Westerscheldetunnel. De tunnel was 24 uur lang tolvrij. Normaal gaan op een zaterdag zo'n tienduizend weggebruikers door de tunnel.

ELLEWOUTSDIJK - Bijna 16.000 voertuigen zijn zaterdag tijdens de eerste tolvrije dag van dit jaar door de Westerscheldetunnel gereden. Dat is ongeveer vijftig procent meer dan op een normale zaterdag.

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel organiseert zaterdag de eerste tolvrije dag van 2014. Passanten van de tunnel hoeven dan geen tol te betalen. De tolvrije dag duurt precies 24 uur.

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel heeft een topjaar achter de rug. In 2013 werden per dag gemiddeld 16.072 voertuigen geteld, 1,4 procent meer dan in 2012.

VLISSINGEN - Een man is maandagmiddag om het leven gekomen na van het fiets-voetveer Vlissingen-Breskens te zijn gesprongen. Rond 14.00 uur kwam de melding dat er iemand van de veerboot in de Westerschelde was gevallen. De hulpdiensten gingen zoeken met meerdere boten van de KNRM, het Kustwachtvliegtuig, loodsboten, politieboten en een helikopter.