- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

WESTERSCHELDE - De D66 in de Tweede Kamer wil een uitgebreid onderzoek naar een hoogspanningskabel in de Westerschelde in plaats van over land in Zuid-Beveland. Kamerlid Stientje van Veldhoven schrijft dat in vragen aan minister Henk Kamp.

OOST-SOUBURG - Bijna vijftienduizend automobilisten reden in 2015 te hard door de Westerscheldetunnel. Dat blijkt uit cijfers die de politie donderdag gepubliceerd heeft.

BRESKENS - De KNRM heeft vrijdagmiddag een windsurfer uit de Westerschelde gered nadat hij in de problemen was gekomen door materiaalpech. De reddingboot van Breskens is uitgevaren en heeft desurfer aan boord genomen.

WESTERSCHELDE - De petitie voor een tolvrije Westerscheldetunnel wordt mogelijk verlengd. Volgens initiatiefnemer Mark Perquin willen mensen niet alleen digitaal tekenen, maar ook op papier. Eigenlijk zou de petitie maar tot 1 februari getekend kunnen worden.

BORSSELE - De Westerscheldetunnel kreeg in 2015 weer meer voertuigen te verwerken. In totaal zijn ruim 6,2 miljoen voertuigen door de tolpoortjes gereden. Dat is een stijging van 2,6% ten opzichte van het jaar daarvoor.

VLISSINGEN-OOST - Zeeland Seaports moet vanaf 1 januari volgend jaar meer belasting gaan betalen, vindt de Europese Commissie. Nu hoeven de zes Nederlandse zeehavens geen vennootschapsbelasting te betalen. Dat is volgens de EU oneerlijke concurrentie.

RITTHEM - In de Westerschelde is zondagmiddag een groepje dolfijnen gespot bij een boei ter hoogte van Ritthem. Het gaat om minimaal twee, maar waarschijnlijk vier tot vijf gewone dolfijnen.

WAARDE - Op de Westerschelde is dinsdagavond ter hoogte van Waarde een boei losgeslagen door een aanvaring. De boei is door een schip van Rijkswaterstaat meegenomen naar de haven van Hansweert.

BRESKENS - De reddingboot van Breskens is zondagnacht uitgevaren voor een zeiljacht in problemen. Twee zeilers vertrokken zaterdagmiddag vanaf Scheveningen voor een zeiltocht richting Vlissingen. In de monding van de Westerschelde wilden ze zondagnacht de motor aanzetten, maar deze weigerde dienst.

DOEL - Eén van de reactoren van de kerncentrale bij het Belgische Doel is in de nacht van donderdag op vrijdag stilgelegd vanwege een waterlek. Volgens exploitant Electrabel kwam het waterlek door een technisch mankement in het niet-nucleaire gedeelte van Doel 3.