- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt dat beter moet worden gecontroleerd op de stabiliteit van beunschepen. De Raad komt met dit advies naar aanleiding van het kapseizen vorig jaar van twee van die schepen kort na elkaar op de Westerschelde.

HOOFDPLAAT -De olietanker Sea Horizon die gisteravond rond 19.45 uuur op de Westerschelde bij Hoofdplaat op een zandbank liep, ligt weer op zee. Rond 23.00 uur kon het schip loskomen. 

BRESKENS - In de Westerschelde hebben zaterdagochtend één of twee potvissen rondgezwommen. Omdat de Westerschelde geen goede plek is voor deze dieren werd meteen een reddingsactie op touw gezet.

WESTERSCHELDE - Reddingswerkers van de KNRM hebben zaterdag twee sportvissers geholpen die aan weerszijden van de Westerschelde in de problemen kwamen. Beide sportvisbootjes kregen motorproblemen.

WESTERSCHELDE - De D66 in de Tweede Kamer wil een uitgebreid onderzoek naar een hoogspanningskabel in de Westerschelde in plaats van over land in Zuid-Beveland. Kamerlid Stientje van Veldhoven schrijft dat in vragen aan minister Henk Kamp.

OOST-SOUBURG - Bijna vijftienduizend automobilisten reden in 2015 te hard door de Westerscheldetunnel. Dat blijkt uit cijfers die de politie donderdag gepubliceerd heeft.

BRESKENS - De KNRM heeft vrijdagmiddag een windsurfer uit de Westerschelde gered nadat hij in de problemen was gekomen door materiaalpech. De reddingboot van Breskens is uitgevaren en heeft desurfer aan boord genomen.

WESTERSCHELDE - De petitie voor een tolvrije Westerscheldetunnel wordt mogelijk verlengd. Volgens initiatiefnemer Mark Perquin willen mensen niet alleen digitaal tekenen, maar ook op papier. Eigenlijk zou de petitie maar tot 1 februari getekend kunnen worden.

BORSSELE - De Westerscheldetunnel kreeg in 2015 weer meer voertuigen te verwerken. In totaal zijn ruim 6,2 miljoen voertuigen door de tolpoortjes gereden. Dat is een stijging van 2,6% ten opzichte van het jaar daarvoor.

VLISSINGEN-OOST - Zeeland Seaports moet vanaf 1 januari volgend jaar meer belasting gaan betalen, vindt de Europese Commissie. Nu hoeven de zes Nederlandse zeehavens geen vennootschapsbelasting te betalen. Dat is volgens de EU oneerlijke concurrentie.