- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

VLISSINGEN - Beide veerboten die varen tussen Vlissingen en Breskens zijn uit de vaart genomen vanwege de harde wind. Dat heeft de Westerschelde Ferry BV, die de veerboten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima exploiteert, zondagmiddag laten weten.

BORSSELE - Door de Westerscheldetunnel zijn zaterdag 17.187 auto's en motoren gratis gereden. Het was de zesde en laatste tolvrije doorgang van dit jaar. In totaal gingen er dit jaar 108.158 voortuigen door de tunnel op de tolvrije zaterdagen. Dat is iets meer dan vorig jaar. Toen werden in totaal 107.903 passages geteld.

BORSSELE - Iedereen die zaterdag door de Westerscheldetunnel reed, hoefde geen tol te betalen. Het was de laatste van zes tolvrije dagen dit jaar. De vorige keer, 31 oktober, reden er bijna 20.000 voertuigen door de tunnel.

GENT (BEL) - In de haven van Gent is een dode, jonge walvis van een scheepsboeg gehaald. Het twaalf meter lange dier is waarschijnlijk op zee gestorven en vast komen te zitten op de uitstulping aan de voorkant van het schip ‘Premium Do Brasil’.

VLISSINGEN - De veerdienst Vlissingen-Breskens vaart tijdelijk met één boot minder. Vanwege de zeer dichte mist is besloten een van de twee veerboten uit de vaart te halen.

WESTERSCHELDETUNNEL - Bijna 20.000 voertuigen zijn zaterdag door de tolvrije Westerscheldetunnel gereden. Nog nooit verwerkte de tunnel zoveel passanten op een tolvrije dag.

BORSSELE - De bodem van de Westerschelde is minutieus onderzocht op de aanwezigheid van explosieven en andere obstakels. Dat is nodig om de aanleg van een kabel mogelijk te maken van de windmolenparken voor de Zeeuwse kust naar Borssele. Het onderzoek nam zo'n twee maanden in beslag.

HOOFDPLAAT - Drie reddingboten hebben woensdagavond op de Westerschelde tevergeefs gezocht naar een man die te water zou zijn geraakt. Het zou gaan om een man die zich rond 20.30 uur bij Hoofdplaat zou hebben uitgekleed en het water van de Westerschelde zou zijn ingelopen.

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel is zaterdag de hele dag tolvrij. Op het tolplein staan in beide richtingen drie slagbomen 24 uur lang open. Het is de vierde dag dit jaar waarop de tunnel gratis is. De resterende tolvrije zaterdagen in 2015 zijn op 31 oktober en 28 november.

WAARDE - Het vastgelopen containerschip MSC Manu op de Westerschelde is weer los. Het schip was vrijdagmorgen vroeg vastgelopen ter hoogte van Waarde. Rond 09.30 uur lukte het schip om zelf de reis te vervolgen.