Nieuws over Westerschelde

NEELTJE JANS- Over honderd dagen komt het peloton van het grootste wielercircus van de wereld richting Neeltje Jans. Negen vragen en antwoorden over 5 juli 2015, de dag van de Tour de France.

NEELTJE JANS - Over honderd dagen komt het peloton van het grootste wielercircus van de wereld richting Neeltje Jans. Negen vragen en antwoorden over 5 juli 2015, de dag van de Tour de France.

OOST-SOUBURG - De drugsnetwerken die de grote cokelijnen tussen Zuid-Amerika en Europa beheersen, schakelen onder meer lokale vissers in voor het ophalen van grote pakketten cocaïne uit de Westerschelde. Dat meldt EenVandaag.

VLISSINGEN - De Westerschelde Ferry vaart de komende dagen maar één keer in de spitsuren. Dat komt door een technische storing aan de boot Prins Willem-Alexander.

ELLEWOUTSDIJK - Een 22-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag door zijn vriend in de Westerscheldetunnel uit de auto gezet. Dat gebeurde rond 02.00 uur. Daardoor is de tunnel in de richting van Terneuzen tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.

ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel zijn zaterdag 17.819 voertuigen gratis gepasseerd. Het was de tweede tolvrije dag van dit jaar. Er maakten meer automobilisten gebruik van dan van de eerste. Toen bleek de teller steken op ruim 16.000.

HOOFDPLAAT - De politie heeft dinsdag opnieuw een stuk zeebodem van de Westerschelde afgezocht naar de vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen. Het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) van de nationale politie meldt op Twitter dat 1,5 kilometer zeebodem is afgespeurd met sonarapparatuur, maar dat er niets is gevonden.

GRAAUW - Op de Westerschelde bij Graauw zijn vrijdagmiddag omstreeks 14.45 uur twee schepen, de Leonardo en de Grande Africa, tegen elkaar aan gevaren. Beide schepen hebben hun reis inmiddels hervat. Dat meldt Rijkswaterstaat.

OOST-SOUBURG - De Raad van State heeft woensdag het beroep afgewezen van Vogelbescherming Nederland in de procedure over het aanleggen en ophogen van een aantal strekdammen in de Westerschelde. De provincie probeert met die dammen natuurherstel te bewerkstelligen, zoals dat internationaal is afgesproken.

HOOFDPLAAT - De zoekactie op de Westerschelde naar de vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen uit Moerdijk is definitief gestopt. Hij wordt vermist sinds zijn schip donderdagnacht kapseisde ter hoogte van Hoofdplaat.