- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

TERNEUZEN - In het verkiezingsprogramma van de PvdA moet komen te staan dat de Westerscheldetunnel tolvrij wordt. Dat wil wethouder Cees Liefting van Terneuzen.

VLISSINGEN - Zeeuwse natuurorganisaties willen dat Zeeland Seaports stopt met het voorbereiden van het verdiepen van de vaargeul bij Vlissingen. De geplande 'maatwerkgeul' in De Wielingen moet de haven van Vlissingen beter bereikbaar maken.

MIDDELBURG - Met een nieuwe grotere veerboot en minder afvaarten kan het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens een stuk rendabeler worden. Dat staat in een ambtelijk advies dat vanmiddag aan Provinciale Staten is gepresenteerd. Een definitief besluit moet nog genomen worden.

BRESKENS - De technische storing aan een van de hoofdmotoren van de veerboot tussen Breskens en Vlissingen duurt langer dan gedacht. Daardoor zijn vrijdag vier vaarten geschrapt. Voor maandag zijn er in totaal zeven vaarten geschrapt. 

BRESKENS - Het fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens vaart donderdagavond en vrijdagochtend minder vaak heen-en-weer. Dat komt door een technische storing aan een van de hoofdmotoren.

WESTERSCHELDETUNNEL - De Westerscheldetunnel richting Terneuzen is zaterdagmiddag even afgesloten geweest. In de westbuis stond een auto met pech die geborgen moest worden.

VLISSINGEN / BRESKENS - De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens vaart vanaf dinsdag met maar één boot. De andere veerboot, de Prinses Maxima, heeft een technisch mankement en gaat voor korte tijd het dok in. 

OOST-SOUBURG - Binnenschippers vinden dat zeeschepen op de Westerschelde te hard varen. Dat veroorzaakt hoge golven waar de binnenschepen last van hebben, staat in een petitie op internet.

WINTAM (B) - De narwal die op 27 april dood werd aangetroffen in de Schelde, in de sluis van Wintam bij Bornem in België is waarschijnlijk gestorven aan verhongering. Dat heeft de autopsie uitgewezen. Het is de allereerste keer dat dit Arctische zeezoogdier in België werd gesignaleerd.

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt dat beter moet worden gecontroleerd op de stabiliteit van beunschepen. De Raad komt met dit advies naar aanleiding van het kapseizen vorig jaar van twee van die schepen kort na elkaar op de Westerschelde.