Nieuws over Westerschelde

MIDDELBURG - De provincie heeft geen daadkracht getoond toen een Belgische fabriek een poliovirus loosde dat vorige maand in de Westerschelde terecht zou komen. Dat vindt de PVV in Provinciale Staten.

VLISSINGEN - Een groep van 35 dolfijnen is vorige week voor de kust van Zeeland meegezwommen met een viskotter uit Den Helder. Volgens het Texelse onderzoeksinstituut Ecomare is het zeker tien jaar geleden dat er een grote groep dolfijnen of tuimelaars voor de Nederlandse kust werd gezien, Het ging toen om zo'n honderd dieren in het Marsdiep bij Texel.

ELLEWOUTSDIJK - Vanwege testwerkzaamheden is de Westerscheldetunnel vanavond tot en met woensdagmorgen gedeeltelijk of helemaal afgesloten. Tijdens de werkzaamheden zijn bezoekers welkom om een kijkje te nemen in de tunnel en vragen te stellen.

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat heeft een fotovlucht over de Ooster- en Westerschelde gemaakt om inzicht te krijgen in de toestand van de zandplaten. In verband met de zandhonger in de Oosterschelde en de vaargeulverdieping in de Westerschelde worden sommige platen bedreigd.

HANSWEERT - Het containerschip MSC Ilona is na urenlang oponthoud op de Westerschelde weer verder gevaren richting Noordzee. Het schip dat afgelopen nacht vertrok uit Antwerpen kreeg ter hoogte van Hansweert te kampen met een motorstoring.

ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel zijn zaterdag tijdens de vierde tolvrije dag van het jaar 19.392 voertuigen geteld. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als de 10.000 die op een gewone zaterdag passeren.

MIDDELBURG - Een meerderheid in Provinciale Staten steunt het plan van het dagelijks provinciebestuur om een eigen bv op te richten voor de veerdienst Vlissingen-Breskens. Nu heeft de provincie alleen nog toestemming nodig van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de veerdienst ook na 1 januari in de vaart te houden.

WESTERSCHELDE - Verhit zelfgeraapte schelpdieren goed voor consumptie, dat adviseren het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Schelpdieren die zijn geraapt in het oostelijke deel van de Westerschelde kunnen volgens de instanties namelijk besmet zijn met het poliovirus.

VLISSINGEN - De zeezwemwedstrijd de Scheldebeker krijgt een vervolg. De wedstrijd in de monding van de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens wordt weer gezwommen in 2019. Frans Reijniers van de organisatie noemt het schitterend en is trots.

VLISSINGEN - De zeezwemwedstrijd de Scheldebeker krijgt een vervolg. De wedstrijd in de monding van de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens wordt weer gezwommen in 2019. Frans Reijniers van de organisatie noemt het schitterend en is trots.