- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

VLISSINGEN - Op de Westerschelde zijn twee schepen dinsdagmiddag met elkaar in aanvaring gekomen. Dat gebeurde bij de Drempel van Borssele, tussen Breskens en Vlissingen.

BATH - Op de Westerschelde heeft het 200 meter lange containerschip MSC Iris korte tijd vastgezeten in het Nauw van Bath. Omdat het net naast de vaargeul was, werd groot alarm geslagen.

WESTERSCHELDETUNNEL - Afgelopen zaterdag reden 16.469 voertuigen gratis door de Westerscheldetunnel. Dat is ruim duizend voertuigen minder dan tijdens de eerste tolvrije zaterdag van het jaar, in januari. 

HANSWEERT - De redders van KNRM-station Hansweert hebben zondagavond op de Westerschelde vier vrouwen en een hond gered van een zeiljacht in problemen. 

WESTERSCHELDE - De Telegraaf heeft de Westerscheldetunnel verplaatst. In de zaterdageditie van de krant staat de tunnel in een kaart met trajectcontroles een luttele vijftien kilometer naar het oosten. 

BORSSELE - Een automobiliste moest dinsdag haar rijbewijs inleveren. De 42-jarige vrouw uit Aardenburg zat dronken achter het stuur.

MIDDELBURG - De toltarieven voor de Westerscheldetunnel gaan de komende vier jaar niet omhoog. Een grote meerderheid in Provinciale Staten heeft vrijdag zijn steun uitgesproken voor dat voorstel van het dagelijks provinciebestuur.

TERNEUZEN - In het verkiezingsprogramma van de PvdA moet komen te staan dat de Westerscheldetunnel tolvrij wordt. Dat wil wethouder Cees Liefting van Terneuzen.

VLISSINGEN - Zeeuwse natuurorganisaties willen dat Zeeland Seaports stopt met het voorbereiden van het verdiepen van de vaargeul bij Vlissingen. De geplande 'maatwerkgeul' in De Wielingen moet de haven van Vlissingen beter bereikbaar maken.

MIDDELBURG - Met een nieuwe grotere veerboot en minder afvaarten kan het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens een stuk rendabeler worden. Dat staat in een ambtelijk advies dat vanmiddag aan Provinciale Staten is gepresenteerd. Een definitief besluit moet nog genomen worden.