Nieuws over Westerschelde

WESTERSCHELDETUNNEL - Bij een botsing op het Tolplein van de Westerscheldetunnel zijn maandagochtend een bestelauto en een vrachtwagen op elkaar gebotst. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

ELLEWOUTSDIJK - De belastingdienst heeft tijdens een controle elf auto's bij de Westerscheldetunnel in beslag genomen en ter plekke 6700 euro geïnd vanwege openstaande belastingschulden. Het ging om een gezamenlijke controleactie van de De Koninklijke Marechaussee, douane, Landelijke Eenheid van de politie en de belastingdienst.

HANSWEERT - In het Kanaal door Zuid-Beveland is woensdagochtend rond 10.30 uur een binnenvaarttanker vastgelopen bij Hansweert. Het gaat om het onder de Nederlandse vlag varende schip de Eternity.

OOST - SOUBURG - De 22-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 1200 kilo cocaïne, blijft nog zeker drie maanden in voorarrest. Dat heeft de rechter bepaald tijdens de pro formazitting in Dordrecht. De vingerafdrukken van de verdachte zijn gevonden op een partij cocaïne, hangend aan een boei in de Westerschelde.

VLISSINGEN - De reddingboot van KNRM Breskens heeft zaterdagmorgen een stuurloos geraakte boot van de Westerschelde gehaald. Waarschijnlijk was iets in de schroef van de motorkruiser gekomen.

VLISSINGEN - De Vlissingse viskotter VLI 7 Eben Haezer is woensdagmiddag in de problemen geraakt op de Westerschelde. De kotter had haar bakboord visnet in de schroef gekregen en lag stuurloos in het ankergebied. De ARM 25 Deo Volente schoot te hulp en sleepte de kotter naar Vlissingen.

OOST-SOUBURG - Het dinsdag bij Vlissingen gestrande containerschip Sea Land Meteor had diverse giftige en brandbare stoffen bij zich. Dat laten Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Zeeland weten.

NEELTJE JANS- Over honderd dagen komt het peloton van het grootste wielercircus van de wereld richting Neeltje Jans. Negen vragen en antwoorden over 5 juli 2015, de dag van de Tour de France.

NEELTJE JANS - Over honderd dagen komt het peloton van het grootste wielercircus van de wereld richting Neeltje Jans. Negen vragen en antwoorden over 5 juli 2015, de dag van de Tour de France.

OOST-SOUBURG - De drugsnetwerken die de grote cokelijnen tussen Zuid-Amerika en Europa beheersen, schakelen onder meer lokale vissers in voor het ophalen van grote pakketten cocaïne uit de Westerschelde. Dat meldt EenVandaag.