- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

WESTERSCHELDETUNNEL - De Westerscheldetunnel richting Terneuzen is zaterdagmiddag even afgesloten geweest. In de westbuis stond een auto met pech die geborgen moest worden.

VLISSINGEN / BRESKENS - De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens vaart vanaf dinsdag met maar één boot. De andere veerboot, de Prinses Maxima, heeft een technisch mankement en gaat voor korte tijd het dok in. 

OOST-SOUBURG - Binnenschippers vinden dat zeeschepen op de Westerschelde te hard varen. Dat veroorzaakt hoge golven waar de binnenschepen last van hebben, staat in een petitie op internet.

WINTAM (B) - De narwal die op 27 april dood werd aangetroffen in de Schelde, in de sluis van Wintam bij Bornem in België is waarschijnlijk gestorven aan verhongering. Dat heeft de autopsie uitgewezen. Het is de allereerste keer dat dit Arctische zeezoogdier in België werd gesignaleerd.

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt dat beter moet worden gecontroleerd op de stabiliteit van beunschepen. De Raad komt met dit advies naar aanleiding van het kapseizen vorig jaar van twee van die schepen kort na elkaar op de Westerschelde.

HOOFDPLAAT -De olietanker Sea Horizon die gisteravond rond 19.45 uuur op de Westerschelde bij Hoofdplaat op een zandbank liep, ligt weer op zee. Rond 23.00 uur kon het schip loskomen. 

BRESKENS - In de Westerschelde hebben zaterdagochtend één of twee potvissen rondgezwommen. Omdat de Westerschelde geen goede plek is voor deze dieren werd meteen een reddingsactie op touw gezet.

WESTERSCHELDE - Reddingswerkers van de KNRM hebben zaterdag twee sportvissers geholpen die aan weerszijden van de Westerschelde in de problemen kwamen. Beide sportvisbootjes kregen motorproblemen.

WESTERSCHELDE - De D66 in de Tweede Kamer wil een uitgebreid onderzoek naar een hoogspanningskabel in de Westerschelde in plaats van over land in Zuid-Beveland. Kamerlid Stientje van Veldhoven schrijft dat in vragen aan minister Henk Kamp.

OOST-SOUBURG - Bijna vijftienduizend automobilisten reden in 2015 te hard door de Westerscheldetunnel. Dat blijkt uit cijfers die de politie donderdag gepubliceerd heeft.