- advertentie -

Nieuws over Westerschelde

BATH - Het schip dat vrijdagochtend op de Westerschelde bij Bath was vastgelopen, is weer los. Rond 12.45 uur kwam het schip bij het opkomend tij los van de kant. Het vrachtschip Nathalie vaart op eigen kracht verder naar de haven van Gent. Daar zal het schip geïnspecteerd worden op schade.

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel is vanmiddag korte tijd dicht geweest, omdat er een voetganger door de tunnel liep. Dat gebeurde rond 12:45 uur.

VLISSINGEN - Omstanders hebben woensdagmiddag in Vlissingen een 21-jarige man uit Purmerend overmeesterd omdat hij zich agressief gedroeg op de veerboot.

WESTERSCHELDE - De MSC ZOE, het grootste containerschip ter wereld (gerekend in tonnage) is vandaag over de Westerschelde gevaren. Het was voor het eerst dat een schip van dit formaat over de Westerschelde kwam.

WESTERSCHELDE - Tienduizenden bergeenden zijn geland op zandplaten in de Westerschelde. De vogels zijn in de rui. Daardoor kunnen ze niet vliegen en zoeken ze gezamenlijk hun heil op de Hooge Platen bij Hoofdplaat.

PERKPOLDER - Op de Westerschelde is dit weekend een proef gedaan met een drone bij een fictieve brand op een schip. Door inzet van het onbemande vliegtuigje moet er sneller informatie over een brand op zee bij de brandweer aan wal terecht komen.

BRESKENS - De opvarenden van een zeiljacht hebben de nacht noodgedwongen doorgebracht op de Spijkerplaat in de Westerschelde.

VLISSINGEN - Een bijzonder schouwspel vanmorgen op de Westerschelde. Op verschillende plaatsen in Vlissingen en Breskens is een waterhoos gezien en vastgelegd.

OOST-SOUBURG - Het nieuwe windmolenpark voor de monding van de Westerschelde wordt mogelijk veel groter dan gepland. De Commissie millieueffectrapportage adviseert dat het kabinet een vergroting van de plannen gaat onderzoeken.

BRESKENS - Een boot met twee vissers aan boord is zondagmiddag in de problemen geraakt op de Westerschelde. Alle olie was in een keer uit de motor gelopen. Tijdens het wachten op de reddingdienst begon het hard te waaien waardoor het anker het niet langer hield en de vissersboot wegdreef.