Nieuws over Westerschelde

ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel zijn zaterdag 17.819 voertuigen gratis gepasseerd. Het was de tweede tolvrije dag van dit jaar. Er maakten meer automobilisten gebruik van dan van de eerste. Toen bleek de teller steken op ruim 16.000.

HOOFDPLAAT - De politie heeft dinsdag opnieuw een stuk zeebodem van de Westerschelde afgezocht naar de vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen. Het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) van de nationale politie meldt op Twitter dat 1,5 kilometer zeebodem is afgespeurd met sonarapparatuur, maar dat er niets is gevonden.

GRAAUW - Op de Westerschelde bij Graauw zijn vrijdagmiddag omstreeks 14.45 uur twee schepen, de Leonardo en de Grande Africa, tegen elkaar aan gevaren. Beide schepen hebben hun reis inmiddels hervat. Dat meldt Rijkswaterstaat.

OOST-SOUBURG - De Raad van State heeft woensdag het beroep afgewezen van Vogelbescherming Nederland in de procedure over het aanleggen en ophogen van een aantal strekdammen in de Westerschelde. De provincie probeert met die dammen natuurherstel te bewerkstelligen, zoals dat internationaal is afgesproken.

HOOFDPLAAT - De zoekactie op de Westerschelde naar de vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen uit Moerdijk is definitief gestopt. Hij wordt vermist sinds zijn schip donderdagnacht kapseisde ter hoogte van Hoofdplaat.

HOOFDPLAAT - De waterpolitie zet de zoektocht naar schipper Rick Broekmeulen voort. Zijn zandschip kapseisde in de nacht van donderdag op vrijdag voor de kust van Hoofdplaat in de Westerschelde. Twee boten met sonar zoeken de zeebodem af naar het lichaam van de vermiste Broekmeulen. Ook worden dregmiddelen en een helikopter ingezet.

HOOFDPLAAT - Een speciale eenheid van de waterpolitie heeft de auto van de vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen uit Moerdijk gevonden in de Westerschelde. Van de schipper zelf ontbreekt nog steeds ieder spoor.

SLUISKIL- De waterpolitie heeft de vermiste 35-jarige schipper Rick Broekmeulen niet aangetroffen op het op de Westerschelde gekapseisde beunschip Rick. Het hele schip is zaterdag doorzocht, daarbij is onder meer het stuurhuis opengeknipt. Zondagmorgen gaat een onderwaterteam op de Westerschelde zoeken op de plaats waar het schip is omgeslagen.

HOOFDPLAAT - De vermiste opvarende van het gekapseisde beunschip Rick is nog niet gevonden. Een zoekactie op de Westerschelde met een helikopter heeft niets opgeleverd. Mogelijk ligt de man nog in het zwaar beschadigde stuurhuis van het schip.

HOOFDPLAAT - Eén van de vermiste opvarenden van het beunschip Rick is levend gevonden. De man is onderkoeld maar aanspreekbaar. Dat meldt de Kustwacht. De opvarende is door duiker John Gazan uit het schip gehaald.