Nieuws over Westerschelde

BRESKENS - De KNRM-reddingsboten van Cadzand en Breskens zijn donderdagochtend rond 5.30 uur uitgerukt voor een jacht dat was lekgeraakt. Het was op weg van Engeland naar Nederland en maakte water ter hoogte van de Westerschelde.

WESTKAPELLE - Wim Postma uit Westkapelle is de kapitein op het grootste containerschip ter wereld. Hij is sinds eind juli de eerste Nederlandse kapitein aan boord van een schip van de Triple-E klasse. Het gaat om de Matz van rederij Maersk, het schip kan achttienduizend containers vervoeren.

VLISSINGEN - De Koninklijke Luchtmacht oefent deze week met helikopters in de monding van de Westerschelde. Daarbij gaat het om het redden van mensen uit het water en vanaf schepen. Defensie noemt dit soort acties ''hoisten''.

VLISSINGEN - Wietse Beerens (27) uit Tilburg is zondag winnaar geworden van de zeezwemwedstrijd Scheldebeker. Negentig zwemmers staken de Westerschelde over. Ze vertrokken om 14.45 uur. Wietse Beerens kwam iets meer dan een uur later als eerste aan in Breskens.

VLISSINGEN - De Westerschelde gaat komende zondag dicht voor de scheepvaart. Dat is nodig voor de Scheldebeker, dat is een zeezwemtocht tussen Vlissingen en Breskens die voor het eerst sinds vijftig jaar weer wordt gehouden.

VLISSINGEN - De Westerschelde gaat komende zondag dicht voor de scheepvaart. Dat is nodig voor de Scheldebeker, dat is een zeezwemtocht tussen Vlissingen en Breskens die voor het eerst sinds vijftig jaar weer wordt gehouden.

VLISSINGEN - Door een noodzakelijke reparatie aan een fietsvoetveer wordt maandag vanaf 13.30 uur met één boot gevaren tussen Vlissingen en Breskens. Als het nodig is, worden er bussen ingezet. De normale dienstregeling wordt vanaf woensdag hervat.

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur wil het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens onderbrengen in een zelfstandige dochteronderneming. Dat schrijven de leden van het dagelijks provinciebestuur, gedeputeerde staten, in een voorstel aan provinciale staten.

VLISSINGEN - De veerdienst Vlissingen-Breskens kampte maandagochtend opnieuw met een storing aan een van de veerboten. Daardoor lag een boot eruit. Vanaf 9.33 uur wordt er volgens de zomerdienstregeling gevaren.

WESTERSCHELDE - GroenLinks in Provinciale Staten wil opheldering over het uitvallen van afvaarten op het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens. In een maand tijd moest de dienstregeling enkele keren worden aangepast vanwege spoedreparaties aan de veerboten. Ook zaterdag is enkele uren volgens een uurdienst gevaren, omdat er een defect was aan de motor van een van de veerboten.