- advertentie -

Nieuws over zeeland

MIDDELBURG - De bedrijven Allplast BV (Tholen), Bever Innovations BV (Zierikzee), Delmeco Fishing Technology BV (Colijnsplaat), Kraker Trailers BV (Axel) en Lubo International (Kortgene) maken kans op de Zeeuwse innovatieprijs Emergo 2016. Dat heeft de Provincie dinsdagavond bekend gemaakt.

BRUINISSE – Een Engelse fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt op de parallelweg van de N59 bij Bruinisse. De man reed hard achterop een langzaam rijdende auto, en vloog daarbij door de achterruit de auto in. De Engelsman is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

NEELTJE JANS - De vlucht van de Joint Strike Fighter, of F-35, boven Zeeland gaat niet door. De rondvlucht is afgelast vanwege de laaghangende bewolking. Daarom is het niet goed zichtbaar voor het publiek. Het was de bedoeling dat het toestel kort na vier uur over de Deltawerken zou vliegen. 

VLISSINGEN / BRESKENS - De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens kan sinds woensdag 14.00 uur weer twee boten inzetten. Tijdens de ochtendspits werd door technische problemen met maar één boot gevaren.

OOST-SOUBURG -Vanwege de aanhoudende droogte heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) code oranje ingesteld. Dit omdat het risico op natuurbranden groot is. In natuurgebieden geldt sinds vrijdag een vuurverbod.

OOST-SOUBURG - Liefhebbers kunnen dit weekend naar hartenlust aan de slag met de barbecue. Vrijdag tot en met zondag is er volop zonneschijn. Zaterdag verwacht MeteoGroup zelfs de eerste zomerse dag van het jaar, met een temperatuur van 25 graden.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is woensdag 4 mei 2016. Dit is het nieuws vanmorgen in Zeeland.

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen heeft over 2015 zo'n 2,5 miljoen euro overgehouden. Dat staat in de jaarcijfers. Het waterschap houdt het geld onder meer over doordat werk is uitgesteld waar wel geld voor was uitgetrokken. Ook zijn de personeelskosten gedaald.

OOST-SOUBURG - Goeiemorgen, op donderdag 17 maart. Dit is in het nieuws in Zeeland: 

OOST-SOUBURG - In de laatste week van 2015 werd er zoals elk jaar oliebollen getest, vuurwerk vroegtijdig afgestoken en prijzen gewonnen. Hier en over ander nieuws twitterde jullie er weer op los. Wij hebben een overzicht gemaakt!