- advertentie -

Nieuws over zeeland

OOST-SOUBURG - De islamitische vastentijd, de ramadan begint vrijdagavond. Moslims mogen dan een maand lang niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Niet alleen moslims kennen een vastenritueel, vrijwel elk geloof kent een vastenritueel die hetzelfde doel dient: reiniging van lichaam en geest. Volgens pastoor Van Hees van de Katholieke gemeente is dat "om weer in balans te komen met jezelf". 

TERNEUZEN - In Terneuzen is afgelopen nacht een feestje uit de hand gelopen na een melding over geluidsoverlast. Twee mannen zijn vastgezet wegens belediging en mishandeling van een politieagent.

MIDDELBURG - De man die werd gezocht voor de mishandeling van een jongen op de skatebaan in Middelburg, is aangehouden. De 41-jarige Middelburger werd opgepakt in de Middelburgse binnenstad. Hij zit nog vast.

MIDDELBURG - De 22-jarige man die was aangehouden omdat hij met een bijtende stof zou hebben gespoten, is vrijgelaten. Volgens de politie had hij een alibi en heeft hij niets met de zaak te maken.

MIDDELBURG - Een man van 22 uit Middelburg wordt verdacht van het spuiten met ammoniak, afgelopen week op de Pottenbakkerssingel in Middelburg. Hij werd aangehouden toen hij met een pijl en boog op het Vlissings Bolwerk liep.

OOST-SOUBURG - Op verschillende plekken in Zeeland wordt vandaag aan de weg gewerkt. Rijkswaterstaat heeft een deel van de A58 richting Goes afgesloten tussen de afslagen Ritthem en Middelburg-Oost bij knooppunt De Roode Leeuw. 

BREDA - Monseigneur Ernst, de voormalige bisschop van het bisdom Breda is vrijdag op 100-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het bisdom zaterdag bekendgemaakt. Ernst was van 1967 tot 1992 bisschop van het bisdom Breda, waar katholiek Zeeland onder valt.

OOST-SOUBURG - Stel je voor: je hebt een product besteld via internet, maar dat pakketje komt maar niet. En de verkoper is plotseling in geen velden of wegen meer te bekennen...

GOES - Rizan Janse uit Middelburg droomt van een baan bij een gewoon autobedrijf. Voor arbeidsgehandicapten is het moeilijk een gewone baan te vinden. Maar Rizan gaat ervoor. Zij werkt keihard om haar diploma autopoetser te halen.

HEDWIGEPOLDER - De Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen vormt het decor voor de film Schuilend in de Regen van de uit Kloetinge afkomstige Marijn de Zeeuw. Ze maakt de film voor haar afstuderen aan de Academie St.Joost in Breda . Het onderwerp is de machtige nietige mens en daar sluit de uitgestrektheid van deze polder volgens De Zeeuw perfect bij aan.