- advertentie -

Nieuws over zeeland

OOST-SOUBURG - Wegens een storing waren er dinsdagmorgen geen radio uitzendingen van Omroep Zeeland te beluisteren via de kabel. Rond kwart voor tien was de storing opgelost. 

DEN HAAG - De Raad van State heeft de provincie Zeeland op de vingers getikt over het verbod om paramotorvliegtuigen buiten luchthavens te laten opstijgen of dalen. De provincie moet onderzoeken of het geluid van de paramotorvliegtuigjes de natuur verstoort.

OOST-SOUBURG - De dodelijke konijnenziekte RHD (Rabbit Hemorrhagic Disease) die zich sinds begin dit jaar over Nederland verspreidt, heeft ook Zeeland bereikt. Konijnen die eenmaal besmet zijn overlijden meestal binnen drie tot vijf dagen. 

MIDDELBURG - De bedrijven Allplast BV (Tholen), Bever Innovations BV (Zierikzee), Delmeco Fishing Technology BV (Colijnsplaat), Kraker Trailers BV (Axel) en Lubo International (Kortgene) maken kans op de Zeeuwse innovatieprijs Emergo 2016. Dat heeft de Provincie dinsdagavond bekend gemaakt.

BRUINISSE – Een Engelse fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt op de parallelweg van de N59 bij Bruinisse. De man reed hard achterop een langzaam rijdende auto, en vloog daarbij door de achterruit de auto in. De Engelsman is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

NEELTJE JANS - De vlucht van de Joint Strike Fighter, of F-35, boven Zeeland gaat niet door. De rondvlucht is afgelast vanwege de laaghangende bewolking. Daarom is het niet goed zichtbaar voor het publiek. Het was de bedoeling dat het toestel kort na vier uur over de Deltawerken zou vliegen. 

VLISSINGEN / BRESKENS - De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens kan sinds woensdag 14.00 uur weer twee boten inzetten. Tijdens de ochtendspits werd door technische problemen met maar één boot gevaren.

OOST-SOUBURG -Vanwege de aanhoudende droogte heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) code oranje ingesteld. Dit omdat het risico op natuurbranden groot is. In natuurgebieden geldt sinds vrijdag een vuurverbod.

OOST-SOUBURG - Liefhebbers kunnen dit weekend naar hartenlust aan de slag met de barbecue. Vrijdag tot en met zondag is er volop zonneschijn. Zaterdag verwacht MeteoGroup zelfs de eerste zomerse dag van het jaar, met een temperatuur van 25 graden.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is woensdag 4 mei 2016. Dit is het nieuws vanmorgen in Zeeland.