- advertentie -

Nieuws over zeeland

DEN HAAG - In de Tweede Kamer zijn de nieuw gekozen kamerleden geïnstalleerd. De Zeeuwse Kamerleden Joba van den Berg (CDA) uit Goes en André Bosman (VVD) uit Middelburg zijn nu officieel lid van de nieuwe Tweede Kamer.

MIDDELBURG - Donderdag om een uur leggen de nieuw gekozen Kamerleden de eed af en zijn daarna officëel lid van de Tweede Kamer. Onder wie ook de twee Zeeuwse Kamerleden: Joba van den Berg (CDA) uit Goes en André Bosman (VVD). "Ik ben er trots op en het is een voorrecht", zegt Bosman.

MIDDELBURG - De provincie trekt voor komend jaar ruim 1,3 miljoen euro uit voor de restauratie van vier rijksmonumenten. Het gaat om boerderij Sint Pieterspolder in Kruiningen, de Westerkerk in Goes, de Maria Hemelvaartskerk of Cuyperskerk in Sas van Gent en de spoorbaan van de stoomtrein Goes-Borsele.

GENT - De tijd dat Nederland en Vlaanderen recht tegenover elkaar stonden, zijn voorbij. Dat zegt de Vlaamse diplomaat Axel Buyse. Afgelopen jaren liepen de spanningen hoog op in de discussie rond de ontpoldering van de Hedwigepolder, als natuurcompensatie voor verdiepingen van de Westerschelde. Maar volgens Buyse ligt die tijd achter ons. 

GENT - Zeeland staat centraal op de Vlaams-Nederlandse top maandag in Gent. De Nederlandse premier Mark Rutte ontmoet daar zijn Vlaamse collega Geert Bourgeois om de band tussen Nederland en Vlaanderen te versterken.

TERNEUZEN - De grens tussen Nederland en België hoeft geen belemmering te zijn voor een fusie tussen de havenschappen van Zeeland en Gent. Dat zegt de Terneuzense burgemeester Jan Lonink.

OOST-SOUBURG - Wegens een storing waren er dinsdagmorgen geen radio uitzendingen van Omroep Zeeland te beluisteren via de kabel. Rond kwart voor tien was de storing opgelost. 

DEN HAAG - De Raad van State heeft de provincie Zeeland op de vingers getikt over het verbod om paramotorvliegtuigen buiten luchthavens te laten opstijgen of dalen. De provincie moet onderzoeken of het geluid van de paramotorvliegtuigjes de natuur verstoort.

OOST-SOUBURG - De dodelijke konijnenziekte RHD (Rabbit Hemorrhagic Disease) die zich sinds begin dit jaar over Nederland verspreidt, heeft ook Zeeland bereikt. Konijnen die eenmaal besmet zijn overlijden meestal binnen drie tot vijf dagen. 

MIDDELBURG - De bedrijven Allplast BV (Tholen), Bever Innovations BV (Zierikzee), Delmeco Fishing Technology BV (Colijnsplaat), Kraker Trailers BV (Axel) en Lubo International (Kortgene) maken kans op de Zeeuwse innovatieprijs Emergo 2016. Dat heeft de Provincie dinsdagavond bekend gemaakt.