- advertentie -

Nieuws over zeeland

OOST-SOUBURG - In de laatste week van 2015 werd er zoals elk jaar oliebollen getest, vuurwerk vroegtijdig afgestoken en prijzen gewonnen. Hier en over ander nieuws twitterde jullie er weer op los. Wij hebben een overzicht gemaakt!

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland brengt het nieuws en jullie - de Zeeuwen- reageren op Twitter! Soms grappig, soms met extra informatie en soms zijn jullie er gewoon als eerste bij.

OOST-SOUBURG - De weersvoorspellingen zijn eensluidend. We gaan morgen richting de veertien en misschien wel vijftien graden En daarbovenop weet de zon 's middags tussen of door de bewolking heen te schijnen. Krijgen we de allereerste rokjesdag in december?

BURG-HAAMSTEDE - In mei houdt Natuurmonumenten voor het eerst de Cultuur Monumenten Maand. Dan is een aantal van de 3000 cultuurhistorische bouwwerken te bezichtigen die de vereniging in beheer heeft. Normaal zijn deze gebouwen, waarvan er zo'n 250 een rijksmonument zijn, gesloten voor het publiek.

VLISSINGEN - Bij een vechtpartij in het uitgaansgebied van Vlissingen zijn afgelopen nacht vier mannen uit Tiel en Vlissingen aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 24-jarige Vlissinger en een 23-jarige man uit de gemeente Veere te hebben mishandeld. De slachtoffers liepen hoofdwonden op en zijn behandeld in het ziekenhuis.

ANTWERPEN - De haven van Antwerpen wil best meedoen aan een nieuwe conferentie over de Westerschelde, maar dan moet Nederland wel zijn afspraken nakomen. Dat zei de Antwerpse havenwethouder Marc van Peel zaterdag in het discussieprogramma Zeeuws Diep op Omroep Zeeland Radio.
MIDDELBURG - Hoewel ze begrijpen dat in deze tijd van bezuinigen er geld te besparen valt door te fuseren, moeten de Willem 3, de Vleeshal en het CBK Zeeland hun eigen identiteit houden. Dat vinden Leon Riekwel en Lorenzo de Benedetti.
MIDDELBURG - Het Centrum voor Beeldende Kunst, de Vleeshal in Middelburg en de Willem 3 in Vlissingen ontkomen volgens cultuur-gedeputeerde Ben de Reu niet aan een fusie.

MIDDELBURG - Een tentoonstelling van het Zeeuws Museum over Aziatisch porselein is de komende maanden te zien in Noorwegen.

WESTDORPE - Bij een ongeluk op de Finlandweg in Westdorpe heeft de brandweer woensdagmiddag een man uit de auto geknipt. Door nog onbekende oorzaak was de auto tegen een boom gereden.