- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

OOST-SOUBURG - De afgelopen drie jaar waren er in Zeeuwse ziekenhuizen zeker dertig calamiteiten met dodelijke afloop. Dat blijkt uit de lijsten met ziekenhuisdoden die RTL Nieuws maandag heeft gepubliceerd na een jarenlange juridische strijd.

OOST-SOUBURG - Zeeland blijft de onbetwiste recyclekampioen, blijkt uit de jaarlijkse inventarisatie door Wecycle. Zeeland is voor het zesde jaar op rij de provincie waar de meeste afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting naar de milieustraat worden gebracht.

OOST-SOUBURG - Zeeuwse sportclubs en beslissingswedstrijden. Het is de laatste jaren geen gelukkige combinatie. De afgelopen twee seizoenen kwamen de hoogst spelende Zeeuwse sportclubs vaak tekort als het er echt om ging. "Zeeuwse clubs hebben nog veel te winnen op het mentale gebied."

SHANGHAI - Twee docenten van mbo-opleiding Scalda zijn in Shanghai om daar onder meer les te geven in hun eigen vak ict. Jeroen van Os en Vincent Brunings reizen mee met een groep van 11 mbo-scholen uit Nederland en een delegatie van het ministerie van Onderwijs.

VLISSINGEN - Grienden, bultruggen, potvissen, dolfijnen en zelfs een narwal, allemaal zeezoogdieren die in de afgelopen periode in de Westerschelde zijn gespot of zijn aangespoeld. En de verwachting is dat dit de komende jaren gaat toenemen.

WISSENKERKE - In Zeeland hebben naar verhouding meer mensen een echtscheiding achter de rug dan in de rest van het land: 9,3 procent in de provincie tegen 9.0 gemiddeld in Nederland. Tien jaar geleden zat Zeeland nog onder het landelijk gemiddelde.

VLISSINGEN - Judoka Sam van 't Westende gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In zijn klasse tot 73 kilogram heeft de judobond Dex Elmont geselecteerd.

VLISSINGEN - Judoka Sam van 't Westende gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In zijn klasse tot 73 kilogram heeft de judobond Dex Elmont geselecteerd. 

MIDDELBURG -  De Veiligheidsregio Zeeland heeft last gehad van publiek bij de brand zaterdag in Axel. Een loods van een hoveniersbedrijf brandde volledig af en er was veel rook. Ondanks een oproep om niet te komen, kwamen er toch veel mensen kijken. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is maandag 30 mei. Dit is het nieuws in Zeeland: