- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

KRUININGEN- Treinreizigers die gebruik maken van het station Kruiningen-Yerseke zien het plan van vervoersdeskundige Lex Boersma niet zitten. Boersma stelt voor om de stoptrein te vervangen door een intercitytrein die alleen de grote plaatsen aandoet. De reizigers van de kleinere stations moeten maar met de fiets of de bus.

KAMPERLAND - Suriname viert woensdag zijn veertigste onafhankelijkheidsdag. Er zijn tal van connecties tussen Zeeland en de voormalige kolonie in Latijns-Amerika. Maar wat veel mensen niet weten is dat de huidige president van Suriname, Desi Bouterse, Zeeuwse roots heeft. En er wonen nog altijd verre achterneven van hem in Zeeland.

GOES - Zeeland zou beter af zijn met intercitytreinen in plaats van stoptreinen. Dat stelt vervoersdeskundige Lex Boersma. Het aantal treinreizigers in Zeeland daalt en Boersma denkt die daling dat komt doordat de trein sinds een paar jaar op alle Zeeuwse stations stopt.

MIDDELBURG - Een video gemaakt door vier studenten van de HZ in Vlissingen wordt woensdag getoond tijdens de conferentie van de Vlaams-Nederlandse Delta in Middelburg. De video past goed bij het thema van de dag: grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

OOST-SOUBURG - Van alle provincies hebben jongeren in Zeeland het meest een baan. Daarnaast is het aandeel jongeren in een bijstandsgezin het laagst van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het jaarrapport 2015 van de Landelijke Jeugdmonitor.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, het is woensdag 25 november. Dit is het nieuws in Zeeland.

GOES - De Powerwuuf Award 2015 gaat naar Jaqueline de Nood-Paree uit Middelburg. Ze kreeg het bijbehorende beeldje uit handen van Goese wethouder Loes Meeuwisse. Er waren tien vrouwen voor de award genomineerd.

DEN HAAG - De PvdA in de Tweede Kamer wil dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoek doet naar het opnieuw invoeren van intercitytreinen op het Zeeuwse spoor. Op dit moment stoppen de treinen op alle Zeeuwse stations.

WESTENSCHOUWEN - Naast landelijke acties om de kust te beschermen tegen bebouwing op het strand is op Schouwen een regionale actie opgezet. "Geen slaapstrandhuisjes langs de Schouwse kust" is het motto van de groep, die inmiddels 2500 handtekeningen binnen heeft tegen kustbebouwing.

OOST-SOUBURG - De gezonken Baltic Ace, ongeveer 65 kilometer uit de kust van Schouwen-Duiveland, is volledig verwijderd van de zeebodem. De vaarweg is dinsdag officieel vrijgegeven voor het scheepvaartverkeer. Twee zomers lang was Rijkswaterstaat in touw met de berging van het scheepswrak.