Nieuws over Zeeland Algemeen

Ruime samenvatting 10e Marathon Zeeland

OOST-SOUBURG - Bekijk hier een uitgebreide samenvatting van de jubileumeditie van de Marathon Zeeland. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Hicham El Barouki. Bij de vrouwen was Marlies Kort uit Burgh-Haamstede de snelste.

OOST-SOUBURG - Ondanks een eerste plaats bij de publieksstemming is de band De Hobbyisten door de jury niet geselecteerd als deelnemer aan de Grote Prijs van Nederland. Ook de andere Zeeuwse kandidaten haalden de kwartfinale niet.

OOST-SOUBURG - Vakantiegangers die weer thuis komen moeten hun waterleidingen goed doorspoelen. Dat adviseert Waterbedrijf Evides. Volgens het waterbedrijf voorkomt dat de kans op besmetting met de legionellabacterie.

OOST-SOUBURG - Het krulbollen is in Zeeuws-Vlaanderen een populaire volkssport, maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

OOST-SOUBURG - Het zeegebied voor de kust van Walcheren is niet de meest geschikte plek voor getijde-energie. Dat zegt Albert Jan van der Waal van Tocardo. Het bedrijf Tocardo uit Den Oever werkt sinds eind jaren negentig aan de ontwikkeling van een manier om stroom op te wekken uit eb en vloed.

OOST-SOUBURG - De politie waarschuwt dat er een oplichter actief is in de provincie die zich voordoet als verwarmingsmonteur. De man is rond de 60 jaar oud, netjes gekleed en heeft een normaal postuur met kort grijs haar.

HEINKENSZAND - Zeeuws fruittelers zijn optimistisch over de appel- en perenoogst. Volgens brancheorganisatie GroentenFruit Huis hangen er, in vergelijking met vorig jaar, 12 procent meer appels aan de bomen en 3 procent meer peren.

THOLEN - Het zangduo Anita en Ed uit Tholen wordt ambassadeur van de Zeeuwse afdeling van de Stichting 'Laat kinderen lachen'. Dat is een stichting die zich inzet voor kinderen die ziek zijn of in arme gezinnen wonen.

OOST-SOUBURG - De bouwvak voor Zuid-Nederland is begonnen, maar bij verschillende grote bouwprojecten gaat het werk gewoon door. Zo wordt er volop gewerkt aan de Sluiskiltunnel. Ook de aanleg van het natuurgebied Waterdunen bij Breskens gaat gewoon door.

IJMUIDEN - Reddingsbrigade Nederland wil dat zwemongevallen in open water worden geregistreerd. In de eerste weken van de zomervakantie kwamen meerdere mensen om het leven. Onder hen een 9-jarige jongen uit Ovezande, die verdronk in een recreatieplas bij Alblasserdam.