- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

DOMBURG - De mobiele bereikbaarheid op de Walcherse stranden is vanaf vandaag weer een beetje beter geworden. Vodafone heeft vanmiddag de laatste van in totaal honderd nieuwe mini-zendmasten geïnstalleerd. De Provincie Zeeland hoopt dat de rest van de aanbieders nu zal volgen. 

DOMBURG - Het strand van Domburg staat op de tweede plaats van duurste stranden van Nederland: direct na Ameland. In Domburg kost een gemiddeld dagje strand (flesje zonnebrandcrème, ijsje, flesje water, bier en een hapje eten) 35,02 euro. Het strand van Renesse is iets goedkoper met 32,62 euro.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is woensdag 27 juli. Dit is het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - Steeds meer jongeren zijn langs de Zeeuwse waterkant te vinden met een hengel. Steeds vaker zijn deze jonge vissers uitgerust met meer hengels en maken ze gebruik van technische snufjes.

VLISSINGEN - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden op verdenking van het aansteken van een brand in de achtertuin van zijn woning aan de Albert Cuijplaan in Vlissingen. Om de brand te kunnen blussen heeft de brandweer een tuinpoort en een schuurdeur geforceerd. 

ROOSENDAAL -  Instellingen voor verslavingszorg willen dat er ook in Zeeland een testlocatie komt waar partydrugs kunnen worden getest. Nu is er totaal geen zicht op wat op de Zeeuwse drugsmarkt wordt aangeboden.

GOES - Vanaf het Omnium in Goes is vanochtend de Fietsvierdaagse Zeeland van start gegaan. Vooraf hadden ongeveer 400 fietsers zich ingeschreven voor het evenement. De organisatie hoopt dankzij het mooie weer uiteindelijk zo'n 1300 deelnemers te krijgen.  

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse pontjes moeten de komende jaren hun zichtbaarheid en vindbaarheid verbeteren. Ze krijgen daarvoor bijna twintigduizend euro subsidie van de Provincie Zeeland.

OOST-SOUBURG - Het is dindag 26 juli 2016. Goeiemorgen, dit is in het nieuws in Zeeland: 

VLISSINGEN - In de wijk Baskensburg-Zuid in Vlissingen wonen verhoudingsgewijs de meeste gescheiden mensen van Zeeland. Dat blijkt uit cijfers die het CBS maandag heeft gepubliceerd. Bijna 17 procent van de inwoners van de wijk heeft een mislukt huwelijk achter de rug. Het Zeeuwse gemiddelde is 7,8 procent.