- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

VLISSINGEN - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft code geel afgegeven voor een verhoogd risico op natuurbranden. Door warm en droog weer is de kans op brand in de natuur groter geworden.

OOST-SOUBURG - In de hoofdklasse heeft Vlissingen met 1-0 verloren van Quick. Ondanks het verlies houdt de ploeg van Ruud Pennings nog steeds zicht op de nacompetitie voor promotie. Een klasse lager verloor GOES de topper van kampioen Baronie.

OOST-SOUBURG - In de hoofdklasse heeft Vlissingen met 1-0 verloren van Quick. Ondanks het verlies houdt de ploeg van Ruud Pennings nog steeds zicht op de nacompetitie voor promotie. Een klasse lager verloor GOES de topper van kampioen Baronie. 

MIDDELBURG - "Discovery, Animal Planet en TLC zijn zenders waar hier dagelijks naar wordt gekeken. Als DELTA dit doorzet dan zijn we genoodzaakt om na al die jaren over te stappen naar een provider die deze zenders wel uitzendt." Honderden Zeeuwen hebben boos gereageerd op het nieuws dat DELTA het zenderpakket fors aanpast.

VLISSINGEN- CSW-locatie Bestevaêr in Vlissingen telt het laagste percentage rokers onder de Zeeuwse vmbo-scholen. Dat blijkt uit cijfers van de Jeugdmonitor Zeeland. En dat komt vooral doordat Bestevaêr een rookvrij schoolplein heeft, zo denken ze daar. 

MIDDELBURG - Kabelmaatschappij DELTA wijzigt het standaard televisie-aanbod fors. Onder meer Discovery en Eurosport worden geschrapt, FOX Sports 1 en Spike worden toegevoegd.

MIDDELBURG - Op het vmbo wordt veel meer gerookt dan op havo- en vwo-scholen. Dat blijkt uit de Jeugdmonitor Zeeland, een enquête onder derdeklassers. Op de vmbo-afdeling van de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee rookt de helft. De school is daarmee koploper. Het Calvijn College staat met drie vmbo-vestigingen in de top acht.

WOUW - Treinreizigers die Zeeland in of uit willen reizen hebben nog tot maandagochtend 5.00 uur vertraging door een ongeluk bij Wouw. Daar is vrijdagochtend om iets voor 7.00 uur een passagierstrein ontspoord na een aanrijding met een dieplader.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 28 april. Dit is het nieuws in Zeeland.

OOST-SOUBURG - In Zeeland werd donderdag Koningsdag gevierd. De provincie kleurde oranje. Door heel de provincie waren er activiteiten en evenementen met een oranje tintje. Van abseilen van een torenkerk tot de traditionele rommelmarkt, voor iedereen was er wat te doen.