Nieuws over Zeeland Algemeen

Ruime samenvatting 10e Marathon Zeeland

OOST-SOUBURG - Bekijk hier een uitgebreide samenvatting van de jubileumeditie van de Marathon Zeeland. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Hicham El Barouki. Bij de vrouwen was Marlies Kort uit Burgh-Haamstede de snelste.

MIDDELBURG - De Provincie gaat zelf de veerdienst Vlissingen - Breskens exploiteren. Dat is op dit moment de enige haalbare optie om nog een fietsvoetveer over de Westerschelde in de vaart te houden. Het betreft een tijdelijke maatregel voor maximaal drie jaar.

KAPELLE - De gevreesde vorstschade bij Zeeuwse fruittelers lijkt vooralsnog mee te vallen. Dat zegt Ad Slabbekoorn van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Met name in West-Zeeuws Vlaanderen heeft het dinsdagnacht gevroren.

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis schrapt nog voor 1 december 125 bedden. In combinatie met andere maatregelen wil het ADRZ dit jaar 6 miljoen euro besparen en volgend jaar 8 miljoen euro. Het ADRZ zegt het geld nodig te hebben voor andere doeleinden zoals een electronisch patiëntendossier, de nieuwbouw op de Mortiere, een nieuw OK-complex en investeringen in medische apparatuur.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse visserij kan de komende tijd in totaal 546.000 euro subsidie krijgen voor onder meer innovatie en vormen van samenwerking. Het geld voor de provincie is beschikbaar gesteld door het Europees Visserijfonds.

Duurzaam

OOST-SOUBURG - Hulpverleners die ouders helpen bij opvoedingsproblemen zien dat steeds meer gesloten gemeenschappen toch hulp toelaten. Bij twee proefprojecten in Bruinisse en Sint Annaland werden hulpverleners langzaamaan toch om raad gevraagd. Dat is een belangrijke ontwikkeling, volgens Steef Post die het onderzocht.

OOST-SOUBURG - Een aantal fruittelers in Zeeland heeft de afgelopen nacht de boomgaard beregend vanwege vorst. Op sommige plaatsen zakte het kwik in de nacht van dinsdag op woensdag onder nul.

ELLEWOUTSDIJK - Door een tijdelijke afsluiting van de oostbuis van de Westerscheldetunnel is woensdagochtend aan de Zeeuws-Vlaamse kant een file tot in Terneuzen ontstaan. Rond 08.00 uur reden twee auto's tegen elkaar. Daarbij raakten twee personen gewond.

MIDDELBURG - Overtredingen in de Zeeuwse natuur worden voortaan efficiënter en doeltreffender aangepakt. Politie, provincie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Regionale Uitvoerings Dienst (RUD) Zeeland hebben dinsdag in het provinciehuis in Middelburg een handtekening gezet onder een samenwerkingsakkoord.

OOST-SOUBURG - Zo'n 400 werknemers van Zeeuwse havenbedrijven als Verbrugge Terminals en Ovet krijgen een hogere uitkering als ze straks met pensioen gaan. Dat is het gevolg van het pensioenakkoord tussen verzekeraar Aegon en een stichting die de belangen van 8000 havenwerkers in Nederland vertegenwoordigt.