Nieuws over Zeeland Algemeen

OOST-SOUBURG - De prijzenkast van JB Meijers en zijn Common Linnets blijft maar groeien. Donderdagavond won de band in Berlijn een ECHO Award in de categorie 'Newcomer International'. De band van Ilse DeLange en de in Hulst opgegroeide JB Meijers werd verkozen boven onder meer George Ezra en Sam Smith.

OOST-SOUBURG - Oud-wielrenner Cees Rentmeester uit Goes blikt in het nieuwe programma Tour de Zélande terug op zijn twee deelnames aan de Tour de France. "Met pijn en moeite haalde ik Parijs", aldus Rentmeester die door een kniebreuk vroegtijdig afscheid moest nemen als prof.

OOST-SOUBURG - In Zeeland voelen steeds minder kinderen zich gepest. Ook de groep kinderen die zegt zelf te pesten is flink afgenomen. Maar de kinderen die gepest worden, worden wel steeds vaker gepest. Dat blijkt uit de Jeugdmonitor enquête basisonderwijs van onderzoeksinstelling Scoop.

MIDDELBURG - Tweeëntwintig leden van Provinciale Staten nemen donderdag afscheid. Ze maken plaats voor de politici die vorige week zijn gekozen. Een van hen is Leen Harpe van GroenLinks die de drie termijnen van vier jaar, bij zijn partij het maximum, heeft uitgezeten. Harpe verwacht niet in een zwart gat te belanden, maar zegt de politiek wel te gaan missen.

ZIERIKZEE - De komende drie maanden staat de Oosterscheldekreeft in de meeste Zeeuwse restaurants weer op de menukaart en kan er weer genoten worden van deze Zeeuwse delicatesse. Het kreeftenseizoen is vanmiddag officieel ingeluid met de overhandiging van de eerste kreeft aan voormalig minister Gerrit Zalm. De eerste kreeft is geveild en bracht 23.900 euro op. Dat bedrag gaat naar de stichting Pink Ribbon, die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker.

OOST-SOUBURG - Het LHBT-netwerk Zeeland gaat donderdagmiddag van start. Het nieuwe netwerk, een initiatief van homobelangenorganisatie COC, moet bijdragen aan de volledige acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Het COC wil dat daarvoor krachten worden gebundeld.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse toerismesector heeft een topjaar achter de rug. Het aantal gasten bij hotels, campings en vakantiewoningen is vorig jaar met 17 procent gestegen ten opzichte van 2013. Daarmee scoort de provincie het beste van heel Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

DEN-HAAG - De Tweede Kamer is akkoord gegaan met de bouw van een groot windmolenpark voor de Zeeuwse Kust. De vergunningen kunnen nu worden aangevraagd. Eind dit jaar wil het kabinet van alle gegadigden een bod binnen hebben. Begin 2016 neemt het kabinet dan een besluit wie het mag gaan bouwen. De bouw kan dan begin 2017 starten.

MIDDELBURG - Tweeëntwintig leden van Provinciale Staten nemen donderdag afscheid. Ze maken plaats voor de politici die vorige week zijn gekozen. Een van leden die afscheid neemt, is Leen Harpe van GroenLinks die de drie termijnen van vier jaar, bij zijn partij het maximum, heeft uitgezeten. Harpe verwacht niet in een zwart gat te belanden, maar zegt de politiek wel te gaan missen.

OOST-SOUBURG - Als het lage BTW-tarief wordt afgeschaft, kost dat zo'n 1.600 banen in Zeeland. Dat stelt de branchevereniging van recreatie-ondernemers RECRON. Volgens Arthur van Disseldorp, voorzitter van de Zeeuwse afdeling van de RECRON, is vooral het lage belastingtarief in Vlaanderen en Duitsland een gevaar voor de Zeeuwse toeristensector.