Nieuws over Zeeland Algemeen

Ruime samenvatting 10e Marathon Zeeland

OOST-SOUBURG - Bekijk hier een uitgebreide samenvatting van de jubileumeditie van de Marathon Zeeland. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Hicham El Barouki. Bij de vrouwen was Marlies Kort uit Burgh-Haamstede de snelste.

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestormen waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke verkeerssituaties die kunnen ontstaan door slik op de weg. De afgelopen weken hebben agrariërs al veel gerooid en ligt er op een aantal plaatsen opgedroogde modder op de weg.

MIDDELBURG - Bax-shop, LuXeXcel, OOS International, Seafarm en Snappic. Dat zijn de vijf genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs 2014, die op 27 september in het Provinciehuis in Middelburg wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Zeeuwse Connectie. Wie de uiteindelijke winnaar wordt, is in handen van de jury én het publiek.

PHILIPPINE - In steden en dorpen zien we ze nog veel binnen de bebouwde kom, kinderkopjes. Ook wel kasseien genoemd. Maar in het buitengebied vind je ze op veel plaatsen ook nog terug. Waarom zien we zoveel kinderkopjes in Zeeland?

MIDDELBURG - GroenLinks roept alle partijen in Provinciale Staten op de extra informatiebijeenkomst over Delta van maandag te boycotten. Die bijeenkomst is belegd nu er grote politieke onrust is ontstaan over het voornemen van Delta om de winstgevende bedrijfspoot Indaver te verkopen.

GOES - Alle automobilisten die dinsdag betrokken waren bij de kettingbotsingen op de A58 krijgen hun schade uitgekeerd zonder verlies van hun claimkorting. Dat hebben alle Nederlandse verzekeraars woensdag gezamenlijk afgesproken.

MIDDELBURG - Veel praten over een traumatische ervaring helpt niet bij de verwerking, zegt docent psychotrauma en verliesverwerking Luuc Smit uit Middelburg. Volgens Smit gaat het er juist om dat de toehoorder echt in het verhaal is geïnteresseerd. Daarnaast is de aandacht van familie en direct betrokkenen ook heel belangrijk.

OOST-SOUBURG - Ton Veraart (55) uit Vlissingen is de nieuwe lijsttrekker van D66 bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. Veraart is de opvolger van Alex Hijgenaar die bij de vorige verkiezingen het gezicht van D66 was.

OOST-SOUBURG - Gebruikers van een iPhone of een iPad krijgen woensdag of donderdag een automatisch bericht dat er een nieuwe versie is van het besturingssysteem: iOS8. Uit testen blijkt dat dit nieuwe besturingssysteem van Apple problemen veroorzaakt voor de Omroep Zeeland app. We werken hard om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Naar verwachting is de app in de komende week aangepast en getest op het nieuwe systeem.

MIDDELBURG - De slachtoffers die vielen bij de kettingbotsingen op de A58 zijn twee mannen uit de gemeente Middelburg van 49 en 55 jaar oud. Dat meldt de politie. Door de mist botsten dinsdag zo'n 150 auto's op elkaar op verschillende plekken op de snelweg. De twee doden vielen bij een ongeluk in de buurt van tankstation Selnisse tussen Lewedorp en Goes.