Nieuws over Zeeland Algemeen

Ruime samenvatting 10e Marathon Zeeland

OOST-SOUBURG - Bekijk hier een uitgebreide samenvatting van de jubileumeditie van de Marathon Zeeland. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Hicham El Barouki. Bij de vrouwen was Marlies Kort uit Burgh-Haamstede de snelste.

OOST-SOUBURG - Zónder financiële hulp van de provincie, blijven Omroep Zeeland en de PZC relatief hetzelfde nieuws maken. "Nieuws dat van ons allemaal is, daar mag de provincie Zeeland best aan bijdragen. Alleen dan kunnen we meer unieke verhalen maken dan nu het geval is", zegt PZC-uitgever Erik van Gruijthuijsen.

WILHELMINADORP - De Ooster- en de Westerschelde liggen geografisch gezien zuidelijk en noordelijk in Zeeland. Waar komen deze namen dan toch vandaan? Omroep Zeeland geeft het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

OOST-SOUBURG - Uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de noodlottige vlucht van Malaysian Airlines is de programmering van Omroep Zeeland op woensdag 23 juli gewijzigd.

OOST-SOUBURG - Rijkswaterstaat versterkt de komende jaren de kust op verschillende plekken in Zeeland. In 2014, 2015 en 2016 wordt zand gespoten op de stranden bij Cadzand-Bad, Nieuwvliet, Dishoek, Vlissingen, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Renesse en de Brouwersdam.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland en de PZC vragen steun aan het dagelijks provinciebestuur voor verregaande samenwerking. Beide mediabedrijven zien samenwerking als een noodzaak om in de toekomst de Zeeuwen via verschillende platformen te kunnen blijven bedienen.

ZOUTELANDE - De babbelaar wordt al eeuwen gemaakt op Zeeuwse boerderijen. Dit komt omdat het snoepje erg goedkoop is om te maken. Het dankt zijn naam aan het woord babbelen.

OOST-SOUBURG - Vanaf donderdag gaan buitengewoon opsporingsambtenaren van Prorail extra surveilleren langs het Zeeuwse spoor. Dagelijks worden daar mensen gezien. Volgens spoorbeheerder ProRail is dat levensgevaarlijk. Ze hinderen het treinverkeer.

MIDDELBURG - GroenLinks in Provinciale Staten is helemaal klaar met de geheimzinnigheid over de sanering van het terrein van Thermphos in Vlissingen-Oost. Daarom heeft de partij nu met een beroep op de wet openbaarheid bestuur een verzoek ingediend om volledige openheid van zaken te krijgen.

OOST-SOUBURG - De kapucijner dreigt een uitstervend gewas te worden. Door lage prijzen en weinig vraag worden ze nog maar weinig verbouwd. Zeeland en vooral Zeeuws-Vlaanderen zijn altijd een belangrijk bonengebied geweest omdat de erwten het goed doen op de Zeeuwse klei.