- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

OOSTERSCHELDE - Mosselen en oesters uit een groot deel van de Oosterschelde mogen niet worden verkocht. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bepaald, omdat in de schelpdieren een gevaarlijk gif is gevonden.

OUDDORP - Geen Zeeuwen bij de eerste tien van het Nederlands kampioenschap wielrennen. De beste Zeeuwse prestatie kwam bij de profs op naam van Nick van der Lijke, die als 27e over de finish kwam. Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo werd Nederlands kampioen op de Brouwersdam.

KORTGENE - Een team van Zeeuwse wielrenners fietste de afgelopen twee dagen door heel Nederland. Ze doen mee aan de Cycle for Hope, een estafettetocht waarmee geld wordt opgehaald voor De Hoop, een stichting die hulp biedt aan daklozen en verslaafden.

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wil een onderzoek naar de eigen organisatie. Elie van Strien, voormalig commandant van de brandweer Amsterdam-Amstelland en brandweercommandant van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, gaat het onderzoek uitvoeren.

OOST-SOUBURG - De export van uien uit Nederland is vorig jaar opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De meeste Nederlandse uien worden in Zeeland geteeld en/of verwerkt voordat ze naar het buitenland gaan. 

MIDDELBURG - Hopelijk is er geen aardbeving nodig om minister Kamp in beweging te krijgen voor kerncentrale, verzuchtte Goos Roeland van de SGP. De weigering van de minister van Economische Zaken om mee te helpen aan een oplossing voor de kerncentrale is slecht gevallen bij de Zeeuwse politiek.

KATS - Het Veteraneninstituut in Doorn krijgt een Zeeuwse directeur, kolonel Ludy de Vos. Behalve directeur is de in Kats geboren De Vos ook nog één dag in de week boer op Noord-Beveland. 

OOST-SOUBURG - Het nieuwe bord 'Welkom in Zeeland' wordt komende dinsdagochtend geplaatst langs de A58, bij parkeerplaats Het Scheld. Al maanden ontbrak daar een bord dat alle passanten welkom heette. 

OOST-SOUBURG - Directeur Gerrie Ruijs van de Veiligheidsregio Zeeland vindt het vooral voor haar organisatie 'heel spijtig' dat ze onder vuur ligt. PZC en BN De Stem melden op basis van een vertrouwelijk rapport dat er scherpe verwijten zijn aan haar adres. Ruijs ontkent de aantijgingen.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 24 juni. Dit is in het nieuws in Zeeland.