Nieuws over Zeeland Algemeen

Ruime samenvatting 10e Marathon Zeeland

OOST-SOUBURG - Bekijk hier een uitgebreide samenvatting van de jubileumeditie van de Marathon Zeeland. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Hicham El Barouki. Bij de vrouwen was Marlies Kort uit Burgh-Haamstede de snelste.

OOST-SOUBURG - Het aantal mensen met een bijstanduitkering in Zeeland is nog altijd een stuk lager dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vandaag zijn bekendgemaakt. Waar in Zeeland 1,8 procent van de Zeeuwse bevolking een bijstanduitkering ontvangt, is dat voor heel Nederland 2,4 procent.

MIDDELBURG - Leerlingen van de Zeeuwse basisscholen gaan hun fietsvaardigheden voortaan met helm op trainen. Volgens de Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) is een fietshelm voor kinderen noodzaak.

OOST-SOUBURG - Als eerste Zeeuwse voetbalploeg heeft Philippine de tweede ronde van de districtsbeker bereikt. De zondagderdeklasser won donderdag met 4-7 van Tholense Boys.

BERGEN OP ZOOM - Het grootste deel van de medewerkers van sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom komt vandaag voor de laatste keer naar de fabriek. Van 10.00 tot 14.00 uur worden de laatste spullen ingeleverd, kan er nog eenmaal geluncht worden in het gebouw en neemt het personeel afscheid van elkaar.

GOES - Verzekeraar CZ zet de reserves in om de premie laag te houden. Dat meldt de verzekeraar, waar veel Zeeuwen verzekerd zijn, na ophef over verhoging van de premie van de basisverzekering bij veel zorgverzekeraars. Onder meer de Consumentenbond deed daarna een oproep aan zorgverzekeraars om de premies laag te houden.

GOES - De deelnemers en bezoekers van de Ride for the Roses worden via het Twitterkanaal @EvenementinZld op de hoogte gehouden van informatie rondom het evenement.

OOST-SOUBURG - Bart Nieuwkoop (foto) uit Tholen en Ruben de Jager uit Lewedorp zijn opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal in hun leeftijdscategorie. Oranje onder 19 (Nieuwkoop) en Oranje onder 18 (De Jager) spelen begin september twee oefeninterlands.

KAMPERLAND - Het dak van de schuur bij boerderij Land- en Zeezicht in Kamperland speelt een hoofdrol in de voorstelling Aards Paradijs op het Zeeland Nazomerfestival. De klassieker van Tenessee Williams gaat over een dreigende watersnood en twee broers die strijden om het eigendomsrecht van de boerderij.

MIDDELBURG - Bureau Jeugdzorg Zeeland heet vanaf oktober Intervence. Die verandering van naam heeft te maken met een reorganisatie, waarbij taken worden overgeheveld naar andere organisaties.