Nieuws over Zeeland Algemeen

MIDDELBURG - De SP in Provinciale Staten maakt bezwaar tegen een nieuwe bijbaan van commissaris van de Koning Han Polman. Hij is gevraagd om voorzitter te worden van de Waarderingskamer. De Waarderingskamer controleert of gemeenten de wet WOZ, Waardering Onroerende Zaken, goed uitvoeren.

MIDDELBURG - Delta mag van Provinciale Staten doorgaan met de verkoop van het afvalbedrijf Indaver. Alleen GroenLinks stemde vrijdag tegen. Van de andere partijen mag energiebedrijf Delta beginnen met het verkoopproces.

MIDDELBURG - Er komt geen provinciaal referendum bij de statenverkiezingen in maart volgend jaar. Een voorstel van D66 om de Zeeuwse bevolking te raadplegen over controversiële onderwerpen kreeg geen meerderheid in Provinciale Staten.

OOST-SOUBURG - Sinterklaas wordt ook dit jaar weer traditioneel vergezeld door Zwarte Piet. De sinterklaascomités in Zeeland gaan niet mee in wat ze de 'hype' rond Zwarte Piet noemen.

OOST-SOUBURG - In Zeeland worden steeds meer feesten gehouden op Halloween. Kinderen gaan verkleed langs de deur, maar ook bedrijfsfeesten krijgen als thema Halloween.

MIDDELBURG - Paul Colijn stelt zich volgend jaar niet herkiesbaar voor de ChristenUnie bij de statenverkiezingen. De partijleden hebben Jan Henk Verburg als nieuwe lijsttrekker naar voren geschoven.

OOST-SOUBURG - Het aantal mensen met een tatoeage stijgt. In Zeeland zijn ze steeds vaker in het straatbeeld te zien. Gemiddeld heeft 25% van de mensen tussen de 18 en 50 jaar een tatoeage.

MIDDELBURG - Liedjesfestival 'Zing Zeeuws!' beleeft vrijdag 7 november zijn vijfde editie. Deze keer wordt het tweejaarlijkse liedjesfestival gehouden in Brogum, Zierikzee.

MIDDELBURG - Liedjesfestival 'Zing Zeeuws!' beleeft vrijdag 7 november zijn vijfde editie. Deze keer wordt het tweejaarlijkse liedjesfestival gehouden in Brogum, Zierikzee.

MIDDELBURG – D66 vindt dat Zeeuwse kiezers meer betrokken moeten worden bij controversiële besluiten. Daarom heeft de partij een voorstel ingediend om tegelijk met de Statenverkiezingen van maart volgend jaar een provinciaal referendum te houden. Provinciale Staten nemen morgen een besluit over het voorstel van D66.