- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

MIDDELBURG - Zorgewekkend, ontgoocheld en de grootste angst over Thermphos is waarheid geworden. Provinciale Staten reageren geschokt op het bericht dat de sanering van de failliete fosforfabriek in Vlissingen-Oost veel duurder gaat uitpakken.

DEN HAAG - Zeeland moet eerst zelf alles uit de kast halen voor een oplossing voor de verliesgevende kerncentrale. Pas daarna wil de rijksoverheid te hulp schieten. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Dat is een enorme tegenvaller voor de provincie Zeeland.

MIDDELBURG - De Halve Maen is één van de blikvangers tijdens de VOC-dagen in Middelburg. De replica van het VOC-schip met het roemruchte verleden is zaterdag en zondag te bewonderen in de haven aan de Maisbaai.

BERGEN OP ZOOM - Behalve om te drinken kan je gin ook uitstekend gebruiken om te koken. Dat hebben de chefkoks Sander Doggen van restaurant Hemingway uit Bergen op Zoom en Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer uit Wilhelminadorp bewezen. 

MIDDELBURG - Het is nog niet duidelijk wanneer de sanering van Thermphos klaar is en hoeveel dat gaat kosten. Het provinciebestuur roept de hulp in van de rijksoverheid om het probleem op te lossen. Het bedrag dat beschikbaar was voor de sanering van het Thermphosterrein, is al op.

MIDDELBURG - Als de NS de nieuwe dienstregeling niet aanpast in het voordeel van Zeeland, tekent de provincie bezwaar aan bij staatssecretaris Dijksma. Dat zei gedeputeerde Van der Maas vrijdag tijdens een commissievergadering over de begroting van de provincie.

OOST-SOUBURG - Tien bedrijven in Zeeland mogen zich hofleverancier noemen. Om hofleverancier te worden, hoef je niet letterlijk aan het koninklijke hof te leveren. Het is een eretitel die kan worden aangevraagd door alle bedrijven die minstens honderd jaar bestaan, van onbesproken gedrag zijn en een regionale uitstraling hebben.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 21 oktober 2016 en dit is het nieuws in Zeeland.

ANTWERPEN (B) - Het Zeeuwse MIRG-team is opgeroepen voor het blussen van een grote brand in de haven van Antwerpen. Daar staat al de hele dag een boot vol tweedehands auto's in brand, maar het Zeeuwse team kon niet helpen.

OOST-SOUBURG - Ronald Slager, Kees Wondergem en Adrie Oosterling zitten op zaterdag 29 oktober in de jury van de Beste Zeeuwse Cover. Zij bepalen wie dit jaar de beste Zeeuwse cover heeft gemaakt.