Nieuws over Zeeland Algemeen

MIDDELBURG - Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) gaat oudere fietsers evenwichtstrainingen aanbieden om het aantal fietsongelukken in die groep terug te dringen. Daarnaast wil het ROVZ onderzoeken of ouderen bereid zijn om een fietshelm te gaan dragen. De aanleiding is een rapport over fietsongelukken in Zeeland.

MIDDELBURG - GroenLinks heeft vanochtend keihard uitgehaald naar het dagelijks provinciebestuur vanwege de omstreden 57plus-regeling. Statenlid Leen Harpe stelde dat de regeling waarbij 160 ambtenaren van 57 jaar en ouder met behoud van 70 procent van hun salaris naar huis werden gestuurd, niets heeft opgeleverd.

VLISSINGEN - De Joodse Gemeente Zeeland verbaast zich over de groep volgelingen van de omstreden rabbijn Eliezer Berland. Het gaat om ongeveer 250 orthodoxe joden die samen met de rabbijn op een vakantiepark in Heinkenszand verblijven en die gisteren voor problemen zorgden in hotel Arion in Vlissingen.

AMSTERDAM - De Zeeuwse documentaire "Racoon: Blue Days, Song Days" is donderdag in de Melkweg in Amsterdam in première gegaan. De uit Bruinisse afkomstige Erik de Bruyn heeft de documentaire geregisseerd.

OOST-SOUBURG - Als het aan een meerderheid van de Nederlanders ligt hoeft de Eerste Kamer niet te worden afgeschaft. Maar de meeste mensen die vinden dat de Senaat wèl kan worden afgeschaft, wonen in Zeeland. Dat blijkt uit een panelonderzoek van EenVandaag in samenwerking met de regionale omroepen.

OOST-SOUBURG - Tijdens extra controles op bellen tijdens het rijden heeft de politie de afgelopen twee maanden 300 boetes uitgedeeld en 40 mensen gewaarschuwd. Sinds begin dit jaar wordt extra gecontroleerd op afleiding in het verkeer. De smartphone is daarbij één van de grootste boosdoeners. 5 tot 25% van alle verkeersslachtoffers valt door afleidingen in het verkeer.

NIEUW NAMEN - Onder meer bietjes, kool en tomaten gaan de strijd aan met de Zeeuwse zilte grond. Het gaat om een proef, die donderdag begint, om te zien welke smaak de zoute bodem afgeeft aan groenten en kruiden.

MIDDELBURG - Rechters in Zeeland gaan gebukt onder hoge werkdruk. Bij het voorbereiden van hun zaken moeten ze steeds vaker 's avonds doorwerken. Dat kan leiden tot onzorgvuldige rechtspraak en foutieve vonnissen.

GOES - Voorlopig komen er geen haltetaxi's in Goes, Vlissingen, Middelburg en Terneuzen. Dat zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. Ze had woensdag overleg met de gemeentes Middelburg, Vlissingen en Terneuzen over de nieuwe busdienstregeling met de verantwoordelijk gedeputeerde George van Heukelom.

Stof opwaaien

Campinghouders liggen wakker van wifi