- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

OOST-SOUBURG - De Veiligheidsregio Zeeland heeft een vacature opengesteld voor een regionaal commandant van de brandweer. Door de veranderingen die moeten worden doorgevoerd na het rapport van Twynstra Gudde in januari heeft de huidige waarnemend directeur en regionaal commandant Elie van Strien het druk genoeg zonder die functie.

OOST-SOUBURG - De gemeenten Sluis, Hulst en Schouwen-Duiveland willen meer aandacht van het nieuwe kabinet. Samen met twaalf andere gemeenten buiten Zeeland zeggen ze in een pamflet dat het platteland aantrekkelijker is dan de Randstad om te wonen en dat het voedsel voor mensen in de steden geteeld wordt op het platteland.

OOST-SOUBURG - Het is vrijdag 24 maart 2017 en dit is in het nieuws in Zeeland.

MIDDELBURG - Een 28-jarige man uit Terneuzen is door de rechtbank vrijgesproken van het verkrachten van een destijds 14-jarig meisje. Volgens de rechtbank is er geen bewijs van de verkrachting en is de verklaring van het meisje niet geloofwaardig genoeg.

OOST-SOUBURG - De alcoholcampagne IkPas is nu dik over de helft. Sinds 1 maart proberen ruim 400 Zeeuwen dertig of veertig dagen lang geen alcohol te drinken. IkPas-deelnemer Eric Holm kan zijn wijntje goed laten staan, merkt hij.

MIDDELBURG - Ondernemer Benno Wiersma mag definitief geen beslag leggen op de miljoenen van Delta. Wiersma wilde beslag leggen op 93 miljoen euro bij Delta, maar het Hof heeft besloten dat het beslag definitief van de baan is.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 23 maart en dit is in het nieuws in Zeeland.

WESTDORPE - De Spuikreek, De Sassing, Eversgadt en De Platte Kille. Dat worden de namen van de vier viaducten in de Tractaatweg in Zeeuws-Vlaanderen.

OOST-SOUBURG - Het is een illusie om te denken dat de Zeeuwse politie ooit voldoet aan de doelstelling in 90 procent van de gevallen binnen vijftien minuten na een spoedmelding ter plaatse te zijn. Dat zegt districtschef Ronald Weydema. Uit de cijfers blijkt dat het in 2016 in 76 procent van de gevallen lukte. 

KAPELLE - Op ruim zestig Zeeuwse basisscholen ging woensdag de Kinderkunstweek van start. De komende tien dagen leren de leerlingen van alles over kunst, bezoeken ze musea en galerieën en maken ze zelf kunst. Het is voor de zesde keer dat de Kinderkunstweek wordt georganiseerd. Dit keer doen voor het eerst ook scholen mee van buiten Zeeland.