- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

TILBURG - De band Destine stopt ermee. De leden kondigen het einde aan op hun Facebookpagina. Gitarist Hubrecht Eversdijk en toetsenist Laurens Troost zijn uit Zeeland afkomstig.

ZOUTELANDE - Voor de tweede keer deze maand is een waterhoos in Zeeland waargenomen. Dit keer is de waterhoos bij Zoutelande en Vlissingen gezien.

OOST-SOUBURG - Als je wil weten of je wel genoeg betaald krijgt voor je vakantiebaan, kun je jouw salaris vergelijken met het minimumjeugdloon. De overheid stelt jaarlijks een minimumloon vast om jongeren te beschermen. Je moet dus tenminste dat bedrag verdienen, meer mag natuurlijk ook.

MIDDELBURG - Hij toerde twee maanden door enkele Amerikaanse staten met een aantal collega's, dj en producer Jaimy Lageweg uit Middelburg. Nu is hij terug in Zeeland met een vracht aan ervaringen. En wat hem betreft is dit nog maar het begin.

MIDDELBURG - Het dreigt een vergeten groep op de arbeidsmarkt te worden. Mensen met een arbeidsbeperking. Tot voor kort kon die groep terecht bij sociale werkplaatsen. Maar vanaf begin dit jaar is een nieuwe wet ingevoerd; de Participatiewet.

OOST-SOUBURG - Heb je deze zomer vakantiewerk? Dan is het interessant om de vakantiebaanenquête van Omroep Zeeland in te vullen. De hoofdprijs die we verloten is een vrije dag!

OOST-SOUBURG - Voormalig gedeputeerde Harry van Waveren (48) wordt wethouder voor de lokale belangenpartij BINT (Beijerlands initiatief) in Oud-Beijerland. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

MALAGA - Sound Of Lighthouse brengt een nieuwe versie uit van hun allereerste single My Eyes Only. De remix tovert het nummer om in een dancetrack. De nieuwe videoclip is gemaakt in de bergen bij Malaga. Het is inmiddels de tiende single van het duo bestaande uit zangeres Josie Kneepkens en DJ Renegato.

OOST-SOUBURG - Een half jaar na het invoeren van de Participatiewet zijn er in Zeeland pas 52 garantiebanen. Die garantiebanen moeten er komen, omdat sociale werkplaatsen geen mensen meer aannemen. Eind 2016 moet de teller op 450 staan.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse muzikant Broeder Dieleman gaat met zijn muziek nu ook België en Frankrijk proberen te veroveren. Dat zei hij dinsdag in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer op Omroep Zeeland. Het eerste optreden is eind augustus gepland, in België.