- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

ARNEMUIDEN - De A58 tussen Heinkenszand en Arnemuiden was maandag rond 16.00 uur enige tijd afgesloten na een aanrijding tussen twee taxibusjes van vervoerder TCR. In de taxibusjes zaten kinderen, meldt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

OOST-SOUBURG - 'U hoort nog van ons'. Dat is de titel van het boek over 25 jaar Omroep Zeeland. Radiopresentator Remco van Schellen schreef het boek. Het komt uit in het jaar dat de omroep 25 jaar bestaat.

OOST-SOUBURG - De Tour de Hollande wordt vandaag weer Tour de France. Na twee etappes in Nederland heeft de Tour-karavaan zich vandaag richting België verplaatst. De Nederlandse renners hebben genoten van de Tour in eigen land. 'Ik ben trots om Nederlander te zijn door de finish in Zeeland.'

MIDDELBURG - Constructiebedrijf Hillebrand BV in Middelburg is uitgeroepen tot beste bedrijf in de staalbranche. Het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in het bedrijf een voorbeeld van oerdegelijk ondernemerschap met oog voor haar omgeving.

VLISSINGEN - Singer-songwriter Peetman uit Middelburg heeft een nieuwe single met videoclip gelanceerd: Sad Country Song. De clip is gemaakt in samenwerking met twee Vlissingse kunstenaars en is een combinatie van fotografie en muziek.

OOST-SOUBURG - Met bijna 2 miljoen kijkers is de touretappe naar Neeltje Jans de best bekeken etappe ooit in Nederland. Toch liep niet alles goed. We hebben de Westerscheldekering langs horen komen, een Zeelandbrug die wel heel erg op de pijlerdam lijkt en Mark Cavendish als winnaar. Een aantal bloopers op een rij.

OOST-SOUBURG - De Tour de Hollande wordt vandaag weer Tour de France. Na twee etappes in Nederland verplaatst de Tour-karavaan zich vandaag richting België. De Nederlandse renners hebben genoten van de Tour in eigen land. 'Ik ben trots om Nederlander te zijn door de finish in Zeeland.'

ROOSENDAAL - De afdeling Spoedeisende Hulp van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal is weer volledig open. Afgelopen zaterdag was daar een patiënt binnengebracht die mogelijk besmet is met Ebola. Daarna is besloten de afdeling te sluiten uit voorzorg voor mogelijk verdere besmettingen.

MIDDELBURG - De provincie wil graag weten wat de finish van een etappe in de Tour de France ons oplevert. Daarom is een vragenlijst gemaakt om dit te meten en dat onderzoek begint vandaag. Met bijna 2 miljoen Nederlandse kijkers was de touretappe naar Neeltje Jans, de best bekeken etappe ooit op eigen bodem.

NEELTJE JANS - De provincie Zeeland heeft zondagmiddag wereldwijd ruim een half uur reclame gehad met de aankomst van de tour-etappe op Neeltjes Jans. De wielrenners reden om twee minuten voor vijf Zeeland binnen en daarna keken de mensen in ruim 190 landen vervolgens minimaal 19 minuten maar vaak veel langer live naar onze provincie.