- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

OOST-SOUBURG - De watersport in Zeeland moet veiliger worden. Die oproep doet de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De organisatie vreest met name voor een botsing tussen een zeilboot en een sportduiker met dodelijke afloop.

OOST-SOUBURG - De middelbare scholen in Zeeland worden dit schooljaar voor het eerst hard getroffen door de bevolkingskrimp. In heel Zeeland zijn er 219 middelbare scholieren minder, wat overeenkomt met 8 volle klassen. De krimp die eerder al heel wat Zeeuwse basisscholen trof, heeft nu ook het voortgezet onderwijs bereikt.

GOES - De belangen van patiënten moeten een centralere rol krijgen als er iets verandert in het ziekenhuis. Dat vindt de cliëntenraad van het ADRZ. Daarom is de raad een zogenoemde Patiënt Effect Rapportage gestart, die aan de Raad van Bestuur is aangeboden.

OOST-SOUBURG - Het onweer dat Zeeland in de nacht van zondag op maandag wakker hield, heeft op verschillende plaatsen voor veel overlast gezorgd. De brandweer ontving ruim honderd meldingen meldingen uit de provincie. Bij de ZLM bleef de telefoon rinkelen.

OOST-SOUBURG - De verkeerspolitie heeft afgelopen nacht op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden. Er zijn in totaal 212 blaastesten afgenomen, zes bestuurders hadden teveel gedronken..

OOST-SOUBURG - Vijf Zeeuwse voetbalverenigingen hebben zich zondag geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker. Ria Westdorpe, ZSC'62, Smerdiek, Groede en Vosmeer verzekerden zich van een vervolg in het bekertoernooi en gaan door naar de tweede ronde.

OOST-SOUBURG - De grote poolexpeditie op Spitsbergen is afgelopen. Zo'n zestig wetenschappers verzamelden in negen dagen gegevens over onder meer vogels, zoogdieren en planten om inzicht te krijgen in klimaatverandering in het gebied.

OOST-SOUBURG - De korfballers van Swift zijn het seizoen in de overgangsklasse goed begonnen. De Middelburgse ploeg won op eigen veld van De Meervogels.

OOST-SOUBURG - Negen Zeeuwse voetbalclubs hebben zich zaterdag geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker.

OOST-SOUBURG - De nieuwe dienstregeling van vervoerder Connexxion begint morgen. De huidige dienstregeling, die 1 maart inging, zorgde er voor dat veel Zeeuwse dorpen minder bereikbaar waren. De nieuwe dienstregeling loopt tot en met december 2016.