Nieuws over Zeeland Algemeen

Ruime samenvatting 10e Marathon Zeeland

OOST-SOUBURG - Bekijk hier een uitgebreide samenvatting van de jubileumeditie van de Marathon Zeeland. De wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door de Marokkaan Hicham El Barouki. Bij de vrouwen was Marlies Kort uit Burgh-Haamstede de snelste.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse detailhandel is voor het eerst sinds lange tijd weer positief over de nabije toekomst. Dat blijkt uit de conjunctuurenquête die het CBS die deze maand heeft gehouden.

VLISSINGEN - Vier acts staan op 5 mei in de finale van de Zeeuwse Belofte: Clear Clamour, Nutz, The Venues en Monsun. De finale vindt plaats in de F* Freedomtent op de Zeilmarkt in Vlissingen en begint om 20:00 uur. De finalisten zijn geselecteerd tijdens de Zeeuwse muziekcompetities Podium Z, Regioruis, Spectra en Steenworp.

OOST-SOUBURG - Ruim 31.000 kinderen in Zeeland doen vrijdag mee aan de tweede editie van de Koningsspelen. De organisatie meldt dat 214 Zeeuwse scholen zich hebben aangemeld.

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie eist dertig maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen een 27-jarige man uit Burgh-Haamstede. Ook is twee jaar proeftijd geëist, plus een boete van 1500 euro.

MIDDELBURG - Het bestuur van het Waterschap Scheldestromen moet moderner en democratischer. Dat vinden de statenfracties van GroenLinks en D66. Want de Zeeuwse burger betaalt nu bijna alle lasten van het waterschap, maar is er niet goed vertegenwoordigd, stellen de twee partijen.

DEN HAAG - Het kabinet moet meer investeren in duurzaam transport, vooral in transport door ondergrondse leidingen. Dat zeggen vertegenwoordigers van zes provincies in Nederland en Vlaanderen. Woensdag werd er een overeenkomst ondertekend die moet leiden tot duurzame ontwikkeling van de Vlaams-Nederlandse Deltaregio. Dat gebeurde vijftien meter onder de grond in een tunnel in Moerdijk.

OOST-SOUBURG - Ruim de helft van de provinciale wegen in Zeeland is onveilig. Dat stelt verkeersorganisatie ANWB na onderzoek. De ANWB adviseert de provincie om de komende twintig jaar 99 miljoen euro te investeren in de Zeeuwse N-wegen.

MIDDELBURG - Busvervoerder Connexxion gaat de komende tien jaar het busvervoer in Zeeland verzorgen. Dat heeft de Provincie vanmorgen bekend gemaakt. Nu nog zijn in Zeeuws-Vlaanderen Veolia en in de rest van Zeeland Connexxion verantwoordelijk voor het busvervoer in de provincie.

OOST-SOUBURG - De Landmacht viert zijn 200-jarig bestaan vandaag en ook op acht plaatsen in Zeeland worden activiteiten gehouden. Zo worden wapens en uniformen getoond en zijn er voertuigen te zien. Dat gebeurt in Breskens, Goes, Middelburg, Oostburg, Terneuzen, Vlissingen, Westkapelle, Yerseke en Zierikzee.