Nieuws over Zeeland Algemeen

OOST-SOUBURG - Zeeland gaat vandaag zeventig jaar terug in de tijd. 130 oude oorlogsvoertuigen trekken over de Zeeuwse wegen naar Bergen op Zoom. De colonne is onderdeel van een grote herdenking rondom de Slag om de Schelde. Dit najaar is het precies zeventig jaar geleden dat het grootste deel van Zeeland werd bevrijd.

ELLEWOUTSDIJK - De Westerscheldetunnel is zaterdag voor de vijfde keer dit jaar tolvrij. Dat betekent dat het verkeer 24 uur lang gratis van de ene naar de andere overkant kan. Op een tolvrije zaterdag verdubbeld het aantal passages meestal in vergelijking met een zaterdag waarop wel tol betaald wordt.

OOST-SOUBURG - In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in. Om zo snel mogelijk aan het nieuwe ritme te wennen moeten we overdag naar buiten, adviseert onderzoeker Marielle Aarts van de TU Eindhoven. "Ongeveer een uur het daglicht in is het beste. En omdat de klok teruggaat; hoe later op de dag hoe beter. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van hormonen die bepalen hoe we ons voelen."

TERNEUZEN - Huisartsen in opleiding staan in de rij voor een opleidingsplek in Zeeuws-Vlaanderen. Als ze voor Zeeuws-Vlaanderen kiezen, krijgen ze een bonus van duizend euro bruto per maand. Deze maatregel moet het tekort aan huisartsen in de regio verhelpen.

MIDDELBURG - Landschapscamping de Zonnehoeve in Zonnemaire heeft de Zwarte Lamp gewonnen van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf). Campinghoudster Anja van der Bijl kreeg woensdagavond in de Drukkery in Middelburg de eerste Zeeuwse Zwarte Lamp trofee uitgereikt.

GOES - Het nieuws overviel uitbaatster Petra Hokkerse van café 't Boeike in Goes, toen ze hoorde dat er per direct niet meer gerookt mag worden in kleine cafés zonder personeel. Voorheen werd er voor deze kroegen een uitzondering gemaakt.

BAARLAND - Jan en Jannie zijn geboren. Geestelijk vader is kunstenaar Jan Willem Hament uit Baarland. Hij heeft deze nieuwe personages bedacht en getekend. Daarnaast is Hament de bedenker van "Zeeuwse meisjes" en "Leuntje en Merien".

VROUWENPOLDER - In de Franse hoofdstad Parijs is vanmorgen de officiële route van de Tour de France van 2015 bekendgemaakt. Op 5 juli zal de tweede etappe via de Brouwersdam Zeeland binnenrijden. De finish is vervolgens op Neeltje Jans.

VROUWENPOLDER - In de Franse hoofdstad Parijs is vanmorgen de officiële route van de Tour de France van 2015 bekendgemaakt. Op 5 juli zal de tweede etappe via de Brouwersdam Zeeland binnenrijden. De finish is vervolgens op Neeltje Jans.

OOST-SOUBURG - De Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct bij Middelburg gaan twee nachten dicht voor onderhoud.