- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

OOST-SOUBURG - Vanaf volgend voetbalseizoen ziet het jeugdvoetbal in Nederland er anders uit. De KNVB heeft zaterdag ingestemd met het vernieuwingsplan voor het pupillenvoetbal.

OOST-SOUBURG - Vanaf volgend voetbalseizoen ziet het jeugdvoetbal in Nederland er anders uit. De KNVB heeft zaterdag ingestemd met het vernieuwingsplan voor het pupillenvoetbal. 

MIDDELBURG - Zeeland moet snel één koers gaan varen, wil ze weer een intercity krijgen. Woorden van actievoerder en journalist Adrie Boxmeer. Hij vroeg vrijdagmiddag aandacht voor de kwestie in de Provinciale Statencommissie Economie.

MIDDELBURG - De Zeeuwse Kustvisie geeft nog lang geen duidelijkheid over de haalbaarheid van Brouwerseiland in het Grevelingenmeer, een vakantie-schiereiland in het Veerse Meer en het bouwen van huisjes in het Vlissingse Nollebos. In de Statencommissie Ruimte kwamen de fracties hard met elkaar in botsing over deze drie omstreden projecten aan de Zeeuwse kust.

RITTHEM - De schaatskoorts laait hoog op, maar veel stelt de vorst niet voor. Alweer niet, want het wil al jaren niet met de winters in Zeeland. Toch zegt weerman Jos Broeke in Ritthem dat kenners die op langere termijn nieuwe kou voorspellen gelijk kunnen hebben. 

STRIJENHAM - Deze zomer kunnen liefhebbers weer zwemmend de Oosterschelde over. De zwemtocht van 8,5 kilometer van Strijenham naar Yerseke wordt voor de tweede keer georganiseerd.

YERSEKE - Nieuwe oesterriffen en mosselbanken zorgen voor natuurherstel en voor nieuwe flora en fauna voor de Zeeuwse kust. Dat zegt Pauline Kamermans, wetenschapper bij IMARES in Yerseke. Zij is betrokken bij een groot onderzoek van natuurorganisatie ARK om schelpdierbanken in de Noordzee terug te brengen. 

MIDDELBURG - Het herstellen van schelpdierbanken, oesterriffen en mosselbanken in de Noordzee lukt alleen als ze beschermd worden. Marien bioloog Inez Flameling, verbonden aan het University College Roosevelt (UCR), pleit voor een tijdelijk visverbod om de banken een kans te geven.

MIDDELBURG - Een boer uit Aardenburg wil meer ruimte om zijn kippen een beter leven te geven. Maar provinciale regels laten dat niet toe. Maar na een noodkreet in de statencommissie Ruimte gaat verantwoordelijk gedeputeerde Carla Schönknecht nu kijken of de regels kunnen worden aangepast.

HOEK - De loting voor de achtste finales van de KNVB districtsbeker Zuid 1 is op zaterdag 4 februari bij hoofdklasser Hoek. De loting wordt verricht na afloop van de competitiewedstrijd tegen Swift.