- advertentie -

Nieuws over Zeeland Algemeen

MIDDELBURG - Is het een goed idee als alle Zeeuwse overheden fuseren tot één gemeente? De PvdA houdt maandagavond een debat waarin deze vraag centraal staat. Aanleiding is een artikel van onderzoeker Dick van der Wouw, waarin hij stelt dat bestuurlijke samenwerking in Zeeland niet voldoende is.

OOST-SOUBURG - Het is dinsdag 9 februari. Goedemorgen, dit is in het nieuws in Zeeland:

VLISSINGEN - Door de zuidwesterstorm is in de nacht van maandag op dinsdag aan de Branderijstraat in Vlissingen een stuk van een trapgevel afgewaaid. Het puin kwam terecht op een auto die voor het huis geparkeerd stond. De auto raakte zwaar beschadigd. "Het leek wel een meteorietinslag", zegt een ooggetuige.

OOST-SOUBURG - Het carnaval in Zeeland is nog volop bezig. Intussen zijn er verschillende optochten geweest. Hieronder een overzicht.

OOST-SOUBURG - Wie heeft hét Zeeuwse liefdeslied gemaakt? Op Valentijnsdag, zondag 14 februari krijgen we antwoord op die vraag. Die ochtend wordt het Zeeuwse Top 40 Valentijnsconcert uitgezonden. Dit zijn de twaalf finalisten.

OOST-SOUBURG - Zeeland moest vanmiddag en vanavond rekening houden met zware windstoten. Aan de kust waren uitschieters tussen 80 en 100 km/uur per uur mogelijk. Uiteindelijk werd om 19:30 uur een windsnelheid van 112 km/uur gemeten, de hoogst gemeten windsnelheid van heel Nederland op de maandagavond. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor heel Zeeland.

Onstuimig

OOST-SOUBURG - Wie heeft hét Zeeuwse liefdeslied gemaakt? Op Valentijnsdag, zondag 14 februari krijgen we antwoord op die vraag. Die ochtend wordt het Zeeuwse Top 40 Valentijnsconcert uitgezonden. Dit zijn de twaalf finalisten.

TERHOLE - De naderende zuidwesterstorm gooit roet in het eten voor carnavalfans. De optochten van Terhole en Nieuw-Namen gaan maandagmiddag wel door, maar zonder grote wagens. Begin van de avond worden windsnelheden tot 110 kilometer per uur verwacht.

OOST-SOUBURG - Het is maandag 8 februari. Goedemorgen, dit is in het nieuws in Zeeland:

AMSTERDAM - In de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam genaamd De Bunker begint maandag de rechtszaak tegen de opdrachtgevers voor de smokkel van cocaïne die leidde tot de grootste drugsvangst in Nederland tot nu toe. In de haven van Vlissingen werd in 2003 ruim vier ton cocaïne gevonden op een schip uit Venezuela.