- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

PHILIPPINE - Inbrekers hebben bij een inbraak in de Spar in Philippine een ravage achtergelaten. Ze probeerden sigaretten te stelen. Toen dat niet lukte, zijn ze ervandoor gegaan met een postpakket dat bij de balie lag.

CADZAND - De gemeente Sluis mist een belangrijk bouwplan in de provinciale kustvisie die nu aan de gemeenten wordt voorgelegd. In dat plan leggen verschillende instanties samen de regels vast rondom bebouwing langs de Zeeuwse kust. Het wellnesspaviljoen dat onderdeel was van het plan waarmee Cadzand-Bad de badstatus heeft gekregen, staat er niet in.

OOST-SOUBURG - In 2016 verhuisden 743 Belgen naar Zeeuws-Vlaanderen, honderd meer dan in 2015. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Zeeuws & Vlaanderen, de stichting die is opgericht om Vlamingen te verleiden zich in Zeeland te vestigen. Volgens de stichting zijn er nog nooit zoveel Belgen in een jaar naar Zeeland verhuisd. 

HOEK - Hoofdklasser Hoek en Fabian Wilson hebben elkaar gevonden in een nieuwe overeenkomst. De verdediger verlengt zijn contract in navolging van aanvoerder Reguillo Vandepitte. 

VOGELWAARDE - In totaal vijf auto's zijn dinsdagochtend beschadigd bij twee botsingen in Vogelwaarde en Hulst. De eerste van de twee ongelukken gebeurde om 07.35 uur op de Provincialeweg (N290) bij Vogelwaarde. Drie auto's reden daar door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. 

SLUIS - Een auto met een Belgisch kenteken is in de nacht van dinsdag op woensdag in een sloot beland bij Sluis. Het ongeluk gebeurde rond 04.20 uur op de Rondweg (N253).

HOEK - Hoofdklasser Hoek heeft de zesde nieuwe speler voor het komende seizoen aangetrokken. Middenvelder Aaron Verwilligen (23) komt over van Temse. Met de komst van Verwilligen krijgt de selectie van de Zeeuws-Vlaamse club steeds meer vorm. 

TERNEUZEN - Gemeenteraadsleden van Terneuzen en Hulst werden maandagavond eerder dan voorheen bijgepraat over de begroting van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Waarnemend directeur Elie van Strien presenteerde de cijfers. Raden moeten zo niet meer voor een voldongen feit komen te staan met een begroting waarin niks meer te kiezen valt.

HOEK - Reguillo Vandepitte speelt ook volgend seizoen voor Hoek. De aanvoerder van de zaterdaghoofdklasser speelt sinds het seizoen 2011/2012 voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg.

HULST - Een man is maandagmiddag ernstig gewond geraakt na een bedrijfsongeval in Hulst. De man raakte onder een rol die van een heftruck af viel. Dat gebeurde bij een transportbandenbedrijf aan de Afrikaweg.