Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

MIDDELBURG - De 18-jarige Guitho de Wolff houdt hoopt dat zijn sport de Olympische status krijgt. De turner van Turn '87 uit Oostburg is gespecialiseerd in twee onderdelen. De dubbele minitrampoline en airtumbling. Volgens De Wolff maakt de dubbele minitrampoline de meest kans om in aanmerking te komen.

HOEK - Topklasser Hoek heeft aan de voetbalwedstrijd tegen Sparta Nijkerk één punt overgehouden. Beide ploegen kwam niet tot scoren. Hoek stijgt door het gelijkspel één plaats in de stand. Hoek staat nu twaalfde.

AARDENBURG - Erwin Harmes heeft in Aardenburg ook de Elderschanscross op zijn naam geschreven. De atleet uit Middelburg liep de 9,6 kilometer in een tijd van 32.22'. Eerder won Harmes ook al de opening van het crossseizoen, de Moerschanscross in Hulst. In Aardenburg was de tweede wedstrijd in die competitie.

AXEL - De jaarlijkse kleindierenshow in Axel gaat niet door. Een nieuwe uitbraak van vogelgriep in Ter Aar (Zuid-Holland) gooit roet in het eten. Omdat er 72 uur geen pluimvee vervoerd mag worden, heeft de organisatie het evenement afgelast.

BRESKENS - Een 54-jarige beveiliger uit de gemeente Sluis is woensdagavond laat neergestoken in Breskens. De man betrapte twee fietsendieven bij een vakantiepark aan de Nieuwesluisweg, toen hij een surveillanceronde deed.

SLUIS - Of het nu vriest of dooit, eind dit jaar kan in Sluis sowieso geschaatst worden. In de Kaai komt op pontons een kunstschaatsbaan te staan die is geopend van 13 december tot 4 januari.

SEOUL (ZKO) - Biljarter Jean Paul de Bruijn uit Hulst neemt het in de poulefase van het wereldkampioenschap driebanden op tegen de Griek Nikos Polychronopoulos en Mohsen Fouda uit Egypte. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de achtste finale.

SEOUL (ZKO) - Biljarter Jean Paul de Bruijn uit Hulst neemt het in de poulefase van het wereldkampioenschap driebanden op tegen de Griek Nikos Polychronopoulos en Mohsen Fouda uit Egypte. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de achtste finale.

HOEK - Zonder al te veel moeite heeft topklasser Hoek de vierde ronde van het districtsbekertoernooi bereikt. Op eigen veld werd zondag derdeklasser Unitas'30 uit Etten-Leur met 9-2 verslagen. In de volgende ronde speelt Hoek thuis tegen ASWH.

TERNEUZEN - Bij een grootschalige controle in Terneuzen zijn dinsdag twee wietkwekerijen opgerold. Ook werd een verwaarloosde vrouw gevonden in één van de vele panden die op papier leegstaan, maar in de praktijk bewoond zijn. In totaal werden 93 adressen gecontroleerd.