- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

HULST - Een verwarde man heeft donderdagmorgen vroeg vernielingen gepleegd bij een woning aan de Mauritslaan. De melder hield hem tegen tot de politie arriveerde.

TERHOLE - Bij een ongeluk in Terhole is donderdagochtend een 20-jarige man uit de gemeente Hulst om het leven gekomen. De auto reed op de Hulsterweg tegen een woning, raakte in een greppel en vloog in brand. 

BRESKENS - Het zeilevenement Breskens Sailing Weekend duurt dit jaar voor het eerste geen drie maar vier dagen. Dat komt door het toevoegen van de One Ton Revival Cup, die ook al op donderdag wedstrijden zeilen.

BRESKENS - Een beveiliger van een bungalowpark aan de Nieuwesluisweg in Breskens is afgelopen nacht door inbrekers op zijn hoofd geslagen. Dat gebeurde toen hij reageerde op het inbraakalarm bij het magazijn van het restaurant.

IJZENDIJKE - Het gaat weer goed met de krulbollers van vereniging Molenzicht in IJzendijke. Ze hebben een nare tijd achter de rug waarin ze bestolen zijn door hun oude penningmeester. Nu de rechtszaak klaar is en het krulbollen tot cultureel erfgoed is verheven, kunnen ze naar de toekomst kijken.

AXEL - In de nacht van maandag op dinsdag is er een plofkraak gepleegd op een pinautomaat bij een supermarkt in Axel. Het gaat om een filiaal van de Albert Heijn. Een eventuele buit is waardeloos doordat het geld besmeurd is door inkt. 

CADZAND - De 375 stuks afval die gemiddeld op 100 meter strand liggen, worden vanaf 1 augustus aangepakt. In Cadzand wordt dan het startsein gegeven voor de schoonmaak van de hele Nederlandse Noordzeekust.

TERNEUZEN -  De eerste voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen zijn vanaf vandaag zichtbaar, hoorbaar en zelfs voelbaar. Op het sluizencomplex zijn vanochtend namelijk heiproeven gestart.

BRESKENS - De redders van de KNRM in Breskens hebben maandagochtend 27 opvarenden van een rondvaartboot veilig aan wal gebracht. De rondvaartboot was tijdens een 'krabbenexcursie' gestrand op de Plaat van Breskens in de Westerschelde.

TERNEUZEN - Twee mannen worden ervan verdacht zondagavond terrasmeubilair te hebben gestolen in Terneuzen. Een 46-jarige man uit Etten-Leur is opgepakt, een tweede man wordt nog gezocht. Zijn identiteit is al bekend bij de politie. De spullen werden gestolen tegenover het politiebureau van Terneuzen.