Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Bij de politie zijn tot woensdagmorgen acht tips binnengekomen over de overval in augustus op de Kijkshop in Terneuzen. Om die tips werd dinsdagavond gevraagd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

TERNEUZEN - De daders van de overval op de Kijkshop in Terneuzen afgelopen zomer komen uit de buurt. Dat vermoedt de politie. De zaak kwam dinsdagavond aan bod in het programma Opsporing Verzocht.

HULST - Een 21 jarige man uit Clinge is vanmiddag aangehouden op verdenking van het vernielen van een raam in Hulst. Volgens de politie heeft de verdachte dit gedaan na een ruzie.

TERNEUZEN - De cliëntenraad van ZorgSaam is te goedgelovig geweest in hoe ze met de informatie van de directie zijn omgegaan. Voorzitter Frans Westerbeek steekt daarbij zijn hand meteen in eigen boezem. "We zijn met goede beloftes het bos in gestuurd."

TERNEUZEN - Charles ten Hengel van D66 in Terneuzen legt zijn functie als fractievoorzitter neer. Raadslid Peter de Kraker volgt hem op in die functie in de gemeenteraad.

TERNEUZEN - Directeur Maarten Rutgers van ZorgSaam denkt dat de zorginstelling eerder had moeten beginnen met bezuinigen. Nu begint ZorgSaam daar volgens hem vrij laat mee. "ZorgSaam heeft te lang gedacht dat het wel goed zou komen." Daarmee doelt Rutgers op de landelijke trend dat ziekenhuizen minder patienten krijgen.

TERNEUZEN - De ondernemingsraad van ZorgSaam zegt het vertrouwen op in de Raad van Bestuur. Ook aan het functioneren van de Raad van Toezicht wordt getwijfeld. Volgens de ondernemingsraad heeft het bestuur van de Zeeuws-Vlaamse zorginstelling de afgelopen jaren geen goed werk geleverd.

DEN HAAG - CDA-Kamerlid Sander de Rouwe wil zekerheid van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur dat er genoeg ruimte blijft in Terneuzen voor sleepbedrijven. Door de komst van de nieuwe zeesluis moeten bedrijven van hun huidige locatie in Terneuzen vertrekken.

TERNEUZEN - Een 35-jarige man uit Terneuzen is maandag door de politie opgepakt, omdat hij in de gang van een schoolgebouw in Terneuzen een 19-jarige leerling zou hebben bedreigd, uitgescholden en vervolgens hebben geschopt en geslagen.

OOSTBURG - Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor de diefstal van een laptop. Agenten troffen de man in de nacht van zondag op maandag aan om 4.00 uur aan bij een pompstation aan de Trageldam in Oostburg.