Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - De deels Zeeuwse Hardrockgroep Vanderbuyst stopt. De bandleden kondigden het nieuws aan op facebook. Gitarist Willem Verbuyst en drummer Barry van Esbroek hebben Zeeuws-Vlaamse roots.

TERNEUZEN - De deels Zeeuwse Hardrockgroep Vanderbuyst stopt. De bandleden kondigden het nieuws aan op facebook. Gitarist Willem Verbuyst en drummer Barry van Esbroek hebben Zeeuws-Vlaamse roots.

TERNEUZEN - Transportbedrijf Tieleman in Kloosterzande wordt het Europees distributiecentrum voor het Amerikaanse bedrijf Chemtura. Daarvoor breidt Tieleman uit met vierduizend vierkante meter opslag en extra personeel.

SLUISKIL - AEJ/Dallinga heeft in de elfde speelronde met 8-0 gewonnen van Post Luchtkanalen uit Rosmalen. Alle partijen werden gewonnen door de Zeeuws-Vlaamse ploeg.

HULST - Het restant van de wedstrijd tussen HVV'24 en Zeelandia Middelburg in de tweede klasse E is met 5-0 gewonnen door de Walcherse ploeg. In de 39 minuten die nog gespeeld moesten worden scoorde Zeelandia vijfmaal.

KLOOSTERZANDE - Na ruim negen maanden is het rouwbord van Henricus Bornius in de Hof te Zandekerk in Kloosterzande in ere hersteld. Het bord verkeerde in erbarmelijke staat en is door beeldhouwer Ronny Ivens uit Hulst volledig gerestaureerd.

HEERJANSDAM - FC Axel heeft voor een verrassing gezorgd in de vierde ronde van het bekertoernooi. De zaterdagderdeklasser wist het twee klassen hoger spelende Heerjansdam met 0-3 te verslaan.

HOEK - Hoek heeft in de vierde ronde van de districtsbeker met 2-0 gewonnen van hoofdklasser ASWH. De topklasser kwam in de eerste helft al op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Doelpuntenmakers: Thomas van den Houten en Birgen Martens.

SAS VAN GENT - De politie is op zoek naar een automobilist die woensdagmiddag betrokken was bij een aanrijding in Sas van Gent. Na de aanrijding is hij er met een smoes vandoor gegaan.

HULST - De gemeenteraad van Hulst heeft donderdag besloten een positief advies uit te brengen aan de minister van Binnenlandse Zaken over de herbenoeming van burgemeester Jan-Frans Mulder.