- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

OOST-SOUBURG - Violist Mathieu van Bellen uit Hulst heeft met zijn Busch Trio de Kersjesprijs gewonnen. Dat is een prestigieuze, jaarlijkse prijs voor jonge musici. Er is 50.000 euro aan verbonden.

TERNEUZEN - Het telefoontje naar 112 over een man met een vuurwapen in De Rede is gedaan vanuit de middelbare school in Terneuzen zelf. Volgens de politie is er meerdere keren naar het alarmnummer gebeld.

TERNEUZEN - Zeeuws-Vlaanderen heeft er een nieuwe televisiezender bij: GO-TV. De zender is in heel Zeeland via de kabel te ontvangen, maar richt zich voornamelijk op de Zeeuws-Vlamingen.

OOST-SOUBURG - Dressuuramazone Jasmien de Koeyer uit Sint-Jansteen is gepromoveerd naar de hoogste selectie voor jonge talentvolle dressuurruiters. De Koeyer maakt nu deel uit van het A-kader bij de Young Riders.

OOST-SOUBURG - De voetbalderby tussen de zondag derdeklassers Philippine en Terneuzen is een dag vervroegd. De wedstrijd wordt niet op zondag 9 oktober gespeeld, maar op zaterdag 8 oktober.

PHILIPPINE - Een van de spaarbekkens bij De Braakman is weer gedeeltelijk gevuld met water. De enorme opvangbak voor water werd de afgelopen jaren onderhouden en was daarom volledig leeggepompt. Dinsdag is begonnen met het vullen van de bekken.

TERNEUZEN - De politie heeft gezocht naar een verwarde man met een vuurwapen in scholengemeenschap De Rede in Terneuzen. Tijdens de zoekactie werd de school hermetisch afgesloten en moesten de leerlingen in hun lokaal blijven. De verdachte is niet aangetroffen. 

MIDDELBURG - Een 30-jarige man uit Nijmegen heeft voor de rechtbank in Middelburg een werkstaf van 120 uur tegen zich horen eisen. De man zou verschillende keren stiekem zijn schoonzus hebben gefilmd toen zij onder de douche stond. Dat gebeurde tussen 2012 en 2014 in het huis van zijn toenmalige vriendin in Aardenburg.

OOST-SOUBURG - Wielertalent Jarno Mobach uit Philippine mag naar het WK in Qatar. De KNWU heeft de 18-jarige renner geselecteerd voor zowel de tijdrit als de wegrit voor junioren.

OOST-SOUBURG - Wielertalent Jarno Mobach uit Philippine mag naar het WK in Qatar. De KNWU heeft de 18-jarige renner geselecteerd voor zowel de tijdrit als de wegrit voor junioren.