Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

OOSTBURG - Ambulances in Zeeuws-Vlaanderen doen vanwege de werkzaamheden op de N61 tussen Schoondijke en Hoek langer over een spoedrit. Volgens ambulancechauffeur Henk Steenbergen maken de tijdelijke maatregelen op de weg het de ambulance een stuk lastiger om in te halen. Hij roept weggebruikers op om goed te reageren op de ambulance.

OOST-SOUBURG - Vier buslijnen in Zeeuws-Vlaanderen moeten weer bemand worden door betaalde chauffeurs en niet langer door vrijwilligers. Dat stelt Jack d'Hooghe van vakbond FNV in een open brief aan het dagelijks provinciebestuur.

AARDENBURG - Een 42-jarige man is dinsdagavond aangehouden omdat hij iemand met een moker te lijf ging in Aardenburg. Een aantal buurtbewoners zat op het plein in de Verloren Kostje.

CADZAND-BAD - In Zeeland wordt nog te weinig gedaan met zorg en toerisme. Dat zegt campingeigenaar Pieter de Keuninck. Hij heeft naast zijn camping in Cadzand-Bad acht bungalows laten bouwen voor longpatiënten. Een gat in de markt volgens hem.

BRESKENS - Aan de grond lopen is op dit moment fout nummer 1 van zeilers in Zeeland. Dat blijkt uit de inventarisatie van alle reddingrapporten van de zes Zeeuwse KNRM-stations. In de eerste helft van 2014 waren er 23 reddingsacties voor zeilers en in 10 van die gevallen ging het om boten die moesten worden losgetrokken van een strekdam of zandbank.

CADZAND-BAD - Op het strand van Cadzand-Bad wordt 27 juli begonnen met de actie 'Schone jongens en meiden'. Een campagneteam van studenten zamelt de hele zomer afval in op Zeeuwse stranden en deelt zogenoemde strandasbakken uit.

LAMSWAARDE - Een gespecialiseerd bedrijf is dinsdag in Lamswaarde begonnen met het opruimen van asbest. Het asbest kwam zondag vrij bij een brand in een schuur aan de Frederik Hendrikstraat in Lamswaarde.

OOSTBURG - Bij de baggerwerkzaamheden in het Groote Gat in Oostburg zijn in totaal 105 niet gesprongen explosieven gevonden. Het gaat vooral om kleine munitie, maar het waterschap vond ook een Britse en Duitse Brisantgranaat in de kreek.

TERNEUZEN - Terneuzen en Sluis zijn de enige gemeenten in Zeeland die een condoleanceregister hebben geopend voor steunbetuigingen aan nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne.

HULST - Het schilderij “Gezicht op Hulst” komt op woensdag terug naar Hulst. Het werk van Cornelis de Vos was sinds april uitgeleend aan het Zentrum für Kunst und Medientechnologie in het Duitse Karlsruhe.