Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

ZAAMSLAG - Na zeventig jaar komt zijn familie voor het eerst zijn graf bezoeken. De 19-jarige soldaat Allan uit Newcastle upon Tyne sneuvelde in de buurt van Kloosterzande en ligt sindsdien begraven in Zaamslag. Zijn familie komt over uit het Engelse Newcastle upon Tyne.

BRESKENS - Een 67-jarige inwoner van Breskens is vrijdagmorgen aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. Het is de derde keer in drie maanden tijd dat de man is betrapt, terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.

IJZENDIJKE- De dorpsraad van IJzendijke gaat langs alle IJzendijkse deuren om handtekeningen op te halen. Ze willen namelijk dat buslijn 1 weer door het dorp gaat rijden. Na ongeveer een week langs de deuren te hebben gelopen, zijn er al bijna 800 handtekeningen opgehaald.

SLUISKIL - Kunstmestfabriek Yara in Sluiskil heeft op dit moment meer iets weg van een operatiezaal dan van een fabrieksterrein. De patiënten zijn vier fabrieken op het terrein en de operatie is een soort van openhartoperatie. De ingreep kost per week tien miljoen euro.

HOEK - Het is vandaag exact een jaar geleden dat Hoek en Feyenoord elkaar troffen voor de KNVB beker. Het duel in de Kuip staat velen nog goed op het netvlies, zo ook bij de voorzitter van de supportersvereniging van Hoek: Jan Mieras.

HOEK - Het is vandaag exact een jaar geleden dat Hoek en Feyenoord elkaar troffen voor de KNVB beker. Het duel in de Kuip staat velen nog goed op het netvlies, zo ook bij de voorzitter van de supportersvereniging van Hoek: Jan Mieras.

HOEK - Ibrahim Maaroufi gaat niet naar topklasser Hoek. De Marokkaanse voetballer trainde vorige week mee bij de club en had een goede indruk achtergelaten. Maaroufi kiest echter voor het Paganese Calcio 1926. Deze club komt uit in de Italiaanse Serie C.

HOEK - Ibrahim Maaroufi gaat niet naar Hoek, maar naar het Italiaanse Paganese Calcio 1926, dat meldt zijn begeleider Youssif Hamzaoui. De Marokkaanse voetballer trainde vorige week mee bij de topklasser en had een goede indruk achtergelaten.

TERNEUZEN - De proef, waarbij huisartsen in opleiding een bonus krijgen als ze hun opleiding in een praktijk in Zeeuws-Vlaanderen doen, gaat nog anderhalf jaar door. Dat is de uitkomst van de evaluatie van de proef. De SBOH, die verantwoordelijk is voor de opleidingen van artsen, stelt nog voor 2 opleidingsplaatsen geld beschikbaar.

DEN HAAG - Theo en Elly Verbunt uit Vogelwaarde mogen niet meer dan 21 dieren houden, waaronder maximaal drie hanen. Dat heeft de Raad van State bepaald. De zaak kwam aan het rollen door een buurman, die klaagde over geluids- en stankoverlast.