Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

HULST - De 71-jarige Rudi Boeting uit Hulst vertrekt vrijdag voor een driedaagse tocht van de Atlantische Oceaan naar de Zwarte Zee. Hij begint in Nantes aan de Franse westkust en eindigt in de Roemeense havenstad Constanta. In totaal legt hij zo'n 3600 km af om geld op te halen voor een goed doel.

HULST - In een woning aan de Clausstraat in Hulst is dinsdag een hennepkwekerij geruimd. De 60-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

TERNEUZEN - In het Scheldetheater in Terneuzen heeft de aftredende wethouder Co van Schaik van Terneuzen een erepenning ontvangen. Hij is benoemd tot ereburger van de gemeente. Pim Broekhuysen ontving bij zijn afscheid van het gemeentebestuur van Terneuzen een koninklijke onderscheiding.

SCHOONDIJKE - Ruim 220 wandelaars doen mee aan een wandeltocht door Zeeuws-Vlaanderen. Speciaal voor de viering van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen is er een route uitgezet van bijna 240 kilometer. De route voert deelnemers langs onder meer Eede, Hontenisse, Hulst en Cadzand.

HULST - De Zeeuwse bands Jimmy Dumbbell en De Hobbyisten strijden samen met twee Belgische bands op 25 april (Koningsnacht) om de laatste twee plaatsen op Vestrock. De concurrentie in deze Vestrockrally komt uit Sint Niklaas (Deerman) en Brugge (We Are Ooh People).

SAS VAN GENT - Bij Sas van Gent wordt dinsdag puin uit twee oude bunkers gehaald, zodat ze ingericht kunnen worden als winterverblijf voor vleermuizen. Het is een project van Landschapsbeheer Zeeland, samen met zetmeelfabriek Cargill en de Heemkundekring Sas van Gent.

TERNEUZEN - Wesley Visser (30) uit Heerhugowaard staat op het punt een meerjarig contract als trainer van zondagtweedeklasser Terneuzen te tekenen. Visser, die oorspronkelijk uit Philippine komt, is nu jeugdtrainer en analist bij eredivisionist AZ.

PERKPOLDER - Waar vroeger de auto's stonden te wachten om over te gaan met de PSD-boot naar Kruiningen zijn nu graafmachines aan het werk. Van de oude veerhaven in Perkpolder is inmiddels niks meer over. In de omgeving wordt gewerkt aan natuur- en woongebied Plan Perkpolder.

KOEWACHT - Voetbaltrainer Carlo van Grimberghe van STEEN werd vanmorgen wakker met een versierd huis. Hij speelt vandaag met zijn club in en tegen Koewacht, het dorp waar Van Grimberghe woont en trainer is geweest. "Carlo. Je bent een goede leermeester, maar vandaag zijn wij Koewacht heer en meester", stond op de spandoeken die aan zijn huis waren bevestigd.

TERNEUZEN - Tientallen mensen hebben op Paaszondag meegedaan aan de Vliegende Hollanderrace in Terneuzen. Café De Vliegende Hollander, een museumcafé in Terneuzen, organiseerde de activiteit.