- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

HOEK - HSV Hoek heeft de thuiswedstrijd van Haaglandia gewonnen. Dankzij een uitstekende fase na de pauze, waarin Hoek vier keer scoorde, werd het 4-1. Kyle Doesburg en Guillaume Clinckemaillie tekenden voor de doelpunten.

HOEK - HSV Hoek heeft de thuiswedstrijd van Haaglandia gewonnen. Dankzij een uitstekende fase na de pauze, waarin Hoek vier keer scoorde, werd het 4-1. Kyle Doesburg en Guillaume Clinckemaillie tekenden voor de doelpunten.

AARDENBURG – De 30e Elderschanscross in Aardenburg is gewonnen door Job de Feijter uit Sint Jansteen Hij legde de 9350 meter af in een tijd van 35.31 minuut Daarmee bleef hij Martijn de Kok uit Heinkenszand voor die tweede werd en Erwin Harmes uit Middelburg werd derde.

TERNEUZEN - De voedselbank in Zeeuws-Vlaanderen heeft 352 rookmelders gekregen van Veiligheidsregio Zeeland. De rookmelders worden deze week samen met de voedselpakketten verspreid onder de klanten van de voedselbank.

OOST-SOUBURG - Tom Boere uit Terneuzen is vrijdagavond van grote waarde geweest voor zijn club FC Eindhoven. In het uitduel met Go Ahead Eagles maakte de aanvaller de 1-2, wat ook de eindstand was.

WALSOORDEN - Bij erotiekconcern Pabo in Walsoorden verdwijnen geleidelijk ongeveer dertig banen. Bij vestigingen in de rest van het land en in het buitenland komen nog eens tientallen mensen op straat te staan.

TERNEUZEN - De gemeenteraad van Terneuzen heeft donderdagavond ingestemd met de komst van 600 asielzoekers, het liefst gezinnen, naar Marina Beach bij Hoek. De opvang geldt voor één jaar.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Biljarter Michael Vink uit Groede heeft zijn debuut in het hoofdschema van een nationale Grand Prix driebanden niet kunnen bekronen met een overwinning. De Zeeuws-Vlaming verloor in Capelle aan de IJssel alle drie zijn poulewedstrijden.

TERNEUZEN - Op twee middelbare scholen in Terneuzen zijn woensdagmorgen zeven messen gevonden bij een kluisjescontrole. Bij vijf van de zeven messen ging het om een zakmes. Eén leerling is aangehouden voor verboden wapenbezit.

TERNEUZEN - De gemeenteraad van Terneuzen beslist vanavond over de komst van 800 vluchtelingen naar Marina Beach bij Hoek. Vorige week hield de gemeente bijeenkomsten voor omwonenden en vaste bewoners van het park.