- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

BRESKENS - Een uniek gebied wat duizenden toeristen gaat trekken en veel geld op gaat leveren. Dat is het project Waterdunen volgens vogelaar Eric Marteijn. Hij is een groot liefhebber van het natuurgebied met recreatie dat nu ontwikkeld wordt. 

CADZAND -  'De Sluuswachter' staat weer op zijn vertrouwde plekje in Cadzand-Bad. Het karakteristieke beeld van de man met pet heeft wel een nieuw uitzicht: hij kijkt nu op de strekdammen en haven.

OOSTBURG - In de raad van Sluis is waarschijnlijk geen meerderheid om mee te betalen aan het plan Waterdunen. Het plan ligt nog steeds te gevoelig, zegt wethouder Peter Ploegaert (CDA). Waterdunen is een natuurgebied bij Breskens met recreatie. De provincie wil een bijdrage van Sluis, omdat het gebied de gemeente veel toeristenbelasting gaat opleveren. 

SCHOONDIJKE - Het eerste, grotendeels particuliere zonnepark van Zeeland komt er. De samenwerking tussen tientallen inwoners van West-Zeeuws-Vlaanderen en een handvol bedrijven is vandaag vastgelegd in de oprichting van een coöperatie. 

TERNEUZEN - Aan de Schependijk in Terneuzen is begonnen met de sloop van de eerste panden. Ze moeten plaatsmaken voor de bouw van de Nieuwe Sluis.

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft te veel sportaccommodaties die bovendien te weinig worden gebruikt. Daarom komt het college nu met een plan van aanpak. En daar zit goed nieuws in voor de zwembaden, want Terneuzen wil die open houden. In elk geval tot 2025.

AARDENBURG - Afgelopen zomer verhuisden meneer (85) en mevrouw De Wilde (88) vanuit Breskens naar de achtertuin van hun dochter in Aardenburg. Ze wonen daar in een splinternieuwe mantelzorgwoning. De familie is een van de velen die de afgelopen jaren in Zeeland een mantelzorgwoning heeft laten bouwen.  

HULST - Pieter Ongena is de nieuwe trainer van derdeklasser HVV'24. Hij wordt per direct de opvolger van Ralph Zegers die moest vertrekken omdat hij een verkeerd jasje aan had getrokken. 

MIDDELBURG - Als het aan de Officier van Justitie ligt, moet een 25-jarige man uit de gemeente Hulst bijna een jaar de cel in omdat hij seks heeft gehad met een minderjarig meisje.

MIDDELBURG - Een 35-jarige man uit Aardenburg heeft acht maanden celstraf tegen zich horen eisen met aftrek van voorarrest. De man zou zijn partner met de dood hebben bedreigd en verschillende dieren hebben gestolen.