Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Vrienden van de eind november doodgeschoten Gideon Verhelst hebben een videoclip gemaakt ter nagedachtenis van het slachtoffer. De videoclip is sinds zondagavond al meer dan 3.000 keer bekeken. De clip is ook gemaakt uit frustratie dat burgemeester Jan Lonink van Terneuzen een stille tocht verbood.

BARENDRECHT - Koploper AEJ/Dallinga heeft de topper in de eredivisie tegen nummer twee MCR/De Uitspanning gewonnen. De ploeg uit Sluiskil was in Barendrecht met 2-6 te sterk voor de thuisploeg.

SAS VAN GENT - Een hal bomvol carnavalskleding in Sas van Gent zondag. Mensen konden er terecht om hun afgedankte carnavalskleren te verkopen of een ander setje op de kop te tikken. En daar was veel belangstelling voor. Mensen schoven voetje voor voetje langs de rekken.

ROTTERDAM - Rick van Drongelen (foto, rechts) uit Axel heeft zijn eerste profcontract getekend. De linksbenige verdediger van Sparta is tot medio 2018 verbonden aan de Rotterdamse club. Van Drongelen speelt momenteel in de B1 van Sparta en is afkomstig van de JVOZ.

HULST - De politie is op zoek naar getuigen die zondagmiddag even na half één een man hebben zien zwaaien met een pistool op het Statonsplein in Hulst.

HOEK - Hoek heeft op eigen veld gelijkgespeeld tegen GVVV uit Veenendaal. Op sportpark Denoek werd niet gescoord en dus is de eindstand 0-0. Door dit resultaat staat de Zeeuws-Vlaamse ploeg nu op elfde plaats in de topklasse.

KAMPERLAND - Met een speeltuin voor de jeugd heeft Waterlandkerkje zaterdagmiddag de titel 'Kern met Pit' gewonnen. In Kamperland werd het project uitgeroepen tot Zeeuwse winnaar. Waterlandkerkje dingt nu mee naar de landelijke titel 'De Beste Kern met Pit van Nederland' die 28 maart wordt uitgereikt.

GROESBEEK - Tom Boere heeft zijn club FC Eindhoven vrijdagavond een goede dienst bewezen. Vlak voor tijd scoorde de spits, die afkomstig is uit Terneuzen, de 1-1 in de uitwedstrijd tegen Achilles '29.

DOEL - De kernreactor Doel 3, net over de grens bij Antwerpen, blijft zeker nog tot 1 juli stilliggen. Dat meldt het Belgische stroombedrijf Electrabel. Kernreactor Doel 3 werd in maart vorig jaar buiten werking gesteld, nadat haarscheurtjes in het reactorvat werden gevonden.

SINT JANSTEEN - In Sint Jansteen was het vrijdag druk bij het pand van het failliete postorderbedrijf Neckermann. Want hoewel de zaak niet meer open is en het personeel is ontslagen, was er wel handel. De voorraden van het failliete bedrijf wordt in delen geveild en kopers konden vrijdag hun spullen komen ophalen.