- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

HOEK - Hoek heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. Op eigen veld ging de ploeg van Jannes Tant met 1-2 onderuit. Het is de tweede thuisnederlaag van het seizoen. 

HOEK - De kerk van Hoek is zaterdagmorgen open gegaan voor publiek. Veel inwoners waren benieuwd naar de vernieuwde kerk die bijna twee jaar geleden, op 1 januari 2015 in vlammen op ging.

HULST - Een man die donderdag in Hulst van achteren op een auto reed, is er na het ongeluk vandoor gegaan. De man gaf de andere automobilist aan verderop langs de weg gegevens uit te willen wisselen. De geraakte automobilist stopte op de afgesproken plek, maar de man reed door.

NIEUW NAMEN - De politie heeft donderdag vijf Britse stropers aangehouden op verdenking van stroperij. De mannen werden aangehouden in de Emmapolder bij Nieuw Namen.

HOEK - Voor de drieduizend inwoners van Hoek begon het jaar 2015 dramatisch. Op nieuwjaarsdag brandde de dorpskerk volledig af. Het jaar 2016 eindigt een stuk feestelijker. De herbouwde kerk is vrijdag geopend.

SLUIS - Een museum vol bizarre uitvindingen opent dit weekend in Sluis. In het Bizarium zijn uitvindingen te bekijken die ooit bedacht zijn, maar niet uitvoerbaar waren.

HOEK - De protestantse kerk in Hoek is weer klaar voor gebruik. Bijna twee jaar geleden werd de dorpskerk grotendeels verwoest door een brand. De gemeente zat niet lang bij de pakken neer en herbouwde een modernere kerk. Vandaag is de officiële opening.

TERNEUZEN - De politie heeft een man aangehouden die over de balie bij het stadhuis in Terneuzen was geklommen en stampij maakte. Het gaat om een 43-jarige man uit Terneuzen.

HALLE - VILVOORDE (B) - Voetbalclub HSV Hoek moet het de komende maanden waarschijnlijk zonder Armand Doka stellen. De voetballer is in België veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, wegens mishandeling van zijn vriendin. Hij moet ook een boete van 1200 euro betalen.

GROEDE - Een tweede woning als vakantiehuis. In de gemeente Sluis waar ook het dorpje Groede onder valt kan dat en het is de inwoners een doorn in het oog.