Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

OOSTBURG - De Vrienden van de Oostburgse Watertoren houden opnieuw een benefietconcert. De opbrengst is dit keer bedoeld om een documentaire over kunstenaar Johnny Beerens mee te kunnen betalen. Het concert is op 13 september in het Ledeltheater in Oostburg.

TERNEUZEN - In Terneuzen is woensdagavond een ambitieus plan gepresenteerd om de stad aantrekkelijker te maken. Ondernemers Piet van Alten en Willy Naeye hebben het plan tijdens een openbare informatiebijeenkomst voorgelegd aan de gemeenteraad.

HULST - Een inwoonster van de gemeente Hulst is maandag slachtoffer geworden van een computeroplichter die zich voordeed als een medewerker van Microsoft. Hij vertelde haar dat er bij Microsoft een melding binnengekomen was dat er virussen op haar computer actief waren. Vervolgens bood hij aan om dit probleem te verhelpen door middel van besturing op afstand.

TERNEUZEN - Een 18-jarige man is gistermiddag in de Diepenbrockstraat in Terneuzen aangehouden omdat hij met een gasdrukwapen op struiken en bomen aan het schieten was.

HULST - Het is weer uit met de vakantiepret, want de scholen in Zeeland zijn weer begonnen. Voor de leerlingen van de Sint Willibrordusschool in Hulst verliep deze eerste schooldag extra speciaal. Zij zagen voor het eerst hun nieuwe, gerenoveerde schoolgebouw.

HOEK - Na de eerste wedstrijd in de Topklasse staat Hoek nog met lege handen. Na afloop was er bij de Zeeuws-Vlamingen zeker geen reden voor paniek. "Ik ben niet ontevreden over het niveau", zei trainer Kenny Verhoene.

HOEK - Na de eerste wedstrijd in de Topklasse staat Hoek nog met lege handen. Na afloop was er bij de Zeeuws-Vlamingen zeker geen reden voor paniek. "Ik ben niet ontevreden over het niveau", zei trainer Kenny Verhoene.

TERNEUZEN - Een 58-jarige Vlissinger is maandagmorgen aangehouden tijdens een inval in een wietkwekerij in Terneuzen. De politie kwam de kwekerij in een woning aan de Axelsestraat op het spoor na een melding van een sterke wietlucht in de buurt.

SCHOONDIJKE - De 56-jarige man die vorige week dood in zijn verbrande woning aan de Dorpsstraat in Schoondijke gevonden werd, is door geweld om het leven gekomen. Deze conclusie heeft een patholoog anatoom getrokken na sectie op het lichaam van het slachtoffer.

HOEK - Een 36-jarige man is kort na middernacht in Hoek aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin hebben geslagen. Ze is per ambulance naar de huisartsenpost gebracht om te worden onderzocht.