- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

OOST-SOUBURG - Een vrouw in Zeeuws-Vlaanderen kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag de schrik van haar leven. Zij belde de politie omdat ze hoorde dat er iemand met een slijptol de rolluik van haar woning probeerde open te breken.

TERNEUZEN - Een huis in de Juliana van Stolbergstraat in Terneuzen is in de nacht van dinsdag op woensdag verwoest door brand. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd.

BRESKENS - De KNRM heeft dinsdagochtend voor de Zeeuwse kust een zinkend schip gered. Reddingsboten van de KNRM Westkapelle en Breskens voeren om 05.16 uit omdat het vaartuig water maakte.

SAS VAN GENT - Van een ziekenhuisbezoekje voor de kapitein tot het lossen van de vracht van een zeeschip. Cargadoors, oftewel scheepsagenten, regelen het allemaal. Deze maand viert de Vereniging van Zeeuwse Cargadoors haar honderdtiende verjaardag. 

HULST - Een begrip worden in de internationale wereld van het veldrijden en zo elk jaar de wereldtop binnenhalen. Als het aan het gemeentebestuur van Hulst ligt is dat de toekomst van de nieuwe Vestingcross in de stad. Wethouder Jean Paul Hageman is een fervent veldritliefhebber en heeft flink moeten lobbyen om een internationale cyclocross binnen te halen.

HULST - Een begrip worden in de internationale wereld van het veldrijden en zo elk jaar de wereldtop binnenhalen. Als het aan het gemeentebestuur van Hulst ligt is dat de toekomst van de nieuwe Vestingcross in de stad. Wethouder Jean Paul Hageman is een fervent veldritliefhebber en heeft flink moeten lobbyen om een internationale cyclocross binnen te halen.

TERNEUZEN - De politie heeft nog twee verdachten aangehouden voor de schietpartij in Axel van zondagnacht. Daarbij werd een 28-jarige man uit Terneuzen neergeschoten. In totaal zitten in deze zaak nu drie verdachten vast.

GEERAARDSBERGEN (B) - De absolute wereldtop in het veldrijden doet op zondag 12 februari mee aan de Vestingcross in Hulst. Ondermeer wereldkampioen Wout van Aert en de Nederlandse toppers Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn vastgelegd door de Belgische organisatie.

GEERAARDSBERGEN (B) - De absolute wereldtop in het veldrijden doet op zondag 12 februari mee aan de Vestingcross in Hulst. Ondermeer wereldkampioen Wout van Aert en de Nederlandse toppers Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn vastgelegd door de Belgische organisatie.

LOCHEM - De eerste wedstrijd van het seizoen voor de biljarters van Dallinga.com uit Sluiskil is in een 4-4 gelijkspel geëindigd. Jean-Paul de Bruijn en Patrick Vasseur wisten hun partijen tegen de biljarters van Bousema uit Lochem te winnen.