Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

NUMMER EEN - Op de Westerschelde bij Nummer Een is maandagavond een beunschip gekapseisd. De twee opvarenden zijn van boord gehaald. Het 80 meter lange schip, de Willem maakte rond 19:30 uur water en kapseisde vijftien minuten later.

TERNEUZEN - Terneuzen krijgt na jarenlang gesteggel een nieuw winkelcentrum aan de Kennedylaan West. Dat maakte aannemersbedrijf Van der Poel maandag bekend. Ook komt er een wooncomplex met vijftig appartementen.

HOEK - Kenny Verhoene is door de Belgische voetbalbond toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal. In België heet dat Pro License. Deze week komen de cursisten voor het eerst samen. 'Een spannend en klein volgend stapje in m'n carrière', zegt Verhoene.

VOGELWAARDE - Een bus met ruim 40 tegenstanders van de komst van twee megastallen voor varkens is vanmorgen vanuit Vogelwaarde richting Den Haag vertrokken. Bij de Raad van State dient vandaag een rechtszaak tussen de gemeente Hulst en twee Brabantse varkensboeren.

TERNEUZEN - Het grote onderhoud aan een van de fabrieken van chemiebedrijf Dow loopt volgens planning. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan kraker 3 over de helft. Voor het onderhoud zijn zo'n 1200 extra mensen op het terrein in Terneuzen aan het werk.

SLUISKIL - Het driebandenteam van AEJ/Dallinga uit Sluiskil heeft zondag een wereldrecord gevestigd. De regerend landskampioen uit Sluiskil, waarvoor ook Jean Paul de Bruijn uit Hulst speelt, won van Van Wanrooy met een nooit eerder vertoond teamgemiddelde van 2.597.

's GRAVENHAGE - In de eredivisie driebanden heeft Ripa Recycling/Pearle nog altijd kans om degradatie te ontlopen. Op de voorlaatste speeldag pakte de ploeg uit Sas van Gent een belangrijk punt bij Café Jorissen.

DUSSELDORF (D) - Kimberly van Hoorn uit Axel is dit weekend derde geworden op het EK voor visagisten in Dusseldorf. Deelnemers uit 33 landen streden daar om de prijzen. Het thema was 'today's bright'.

NIJKERK - Hoek heeft in de topklasse een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Sparta Nijkerk. Door twee treffers van Guillaume Clinckemaillie werd het 0-2 voor Hoek.

NIJKERK - Hoek heeft in de topklasse een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Sparta Nijkerk. Door twee treffers van Guillaume Clinckemaillie werd het 0-2 voor Hoek.