Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

HOEK - Hoek leek na vijf wedstrijden niet te hebben gewonnen weer eens de volle drie punten te pakken, maar in de blessuretijd kwam Scheveningen toch nog op gelijke hoogte. De doelpunten voor Hoek werden gemaakt door Fabian Wilson en Kyle Doesburg.

AXEL - Tijdens de brandweer- en hulpverleningsbeurs in Axel zaterdag zijn zo'n 450 handtekeningen verzameld tegen de eventuele sluiting van de brandweerpost in Zuiddorpe. Door middel van een handtekeningenactie proberen de brandweervrijwilligers de politiek te overtuigen de post open te houden.

BRESKENS - De politie heeft vrijdagavond een tweede verdachte aangehouden in de zogenoemde Breskense babbeltruczaak. De 45-jarige man is opgepakt in zijn woning in Capelle aan de IJssel. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het bestelen van bewoners van een verzorgingstehuis in de Westlandstraat in Breskens.

IJMUIDEN - Voetballer Tom Boere heeft gisteren zijn eerste goal in het Nederlandse betaalde voetbal gescoord. De uit Terneuzen afkomstige Boere was met zijn club FC Eindhoven op bezoek bij SC Telstar. Het werd 0-5 en daarmee klom de Brabantse club naar de vierde plek.

BRESKENS - De politie heeft een 28-jarige vrouw uit Capelle aan de IJssel aangehouden voor oplichting van ouderen. Ze zou drie bewoners van verzorgingstehuis Hooge Platen in Breskens hebben opgelicht met een babbeltruc.

TERNEUZEN - Werknemers van ZorgSaam zitten nog altijd in onzekerheid over hun baan. Tijdens de personeelsbijeenkomst van donderdag in De Brouwzaele in Terneuzen werd, volgens de aanwezigen, weinig nieuws verteld.

SINT JANSTEEN - Het leek er lang op dat de dieren op het veld van het falliete Neckermann weg moesten van de curator. Maar van de nieuwe beheerder van het terrein, Schrijver Vastgoed mogen de geiten, schapen en kippen van Neckermann gewoon blijven.

TERNEUZEN - Bij snelheidscontroles afgelopen weekend zijn bij de omleiding van de Tractaatweg vijfhonderd bestuurders geflitst. De N62 tussen Terneuzen en Axel was afgesloten vanwege werkzaamheden voor de aanleg van de Sluiskiltunnel, het verkeer werd omgeleid via de N252.

SLUIS - De gemeentesecretaris van Sluis doet onderzoek naar het gedrag van oud-VVD-wethouder Stan Lauret. Bij het dagelijks gemeentebestuur hebben meerdere ambtenaren melding gemaakt over het gedrag van Lauret. Volgens verschillende bronnen zou het gaan om ongewenste intimiteiten en belediging.

BRESKENS - Het hoogwater van afgelopen nacht heeft in de haven van Breskens geen schade veroorzaakt. Door een combinatie van hoogwater en noordwesterstorm kwam het peil in de haven op 3 meter en 56 centimeter boven NAP.