- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

OOST-SOUBURG - In Zeeland wordt vrijdag opnieuw gestaakt voor een betere cao in de klein- en grootmetaal. De vakbonden FNV en CNV hebben hun leden opgeroepen om het werk voor 24 uur neer te leggen.

AARDENBURG - Zelfgeplukte paddenstoelen eten. Het is een hype, die niet ongevaarlijk is. Uit cijfers van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum blijkt dat in 2014 het aantal vergiftigingen in ons land door planten, paddenstoelen en dieren met maar liefst 19 procent is gestegen. Het centrum werd vorig jaar 178 keer geraadpleegd over vergiftiging door paddenstoelen. Het Voedingscentrum raadt af om zelf het bos in te trekken.

CADZAND-BAD - Om natuurgebied Het Zwin te beschermen is in de nacht van dinsdag op woensdag een extra zanddam aangelegd. De tijdelijke dam moet voorkomen dat olie, afkomstig uit het gezonken schip Flinterstar, in het kwetsbare natuurgebied terecht komt. De kans daarop wordt klein geacht, maar niet uitgesloten.

TERNEUZEN - Zorginstelling ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen oefent samen met de huisartsenpost het eigen rampenplan. Bij de oefening is het dak van het Scalda College in Terneuzen ingestort tijdens een informatieavond over de komst van vluchtelingen.

CADZAND-BAD - België en Nederland nemen maatregelen om natuurgebied Het Zwin te beschermen. Uit simulatiemodellen blijkt dat twee olievlekken voor de kust van Vlaanderen mogelijk toch aanspoelen.

BRESKENS - De Interballast I van DC Dredging uit Breskens is opgeroepen om te helpen met het opruimen van het oliespoor. Dat spoor is ontstaan na de aanvaring voor de Belgische kust dinsdagochtend.

TERHOLE - De politie onderzoekt of een man die maandagmiddag met hoge snelheid een huis aan de Hulsterweg in Terhole binnenreed meedeed aan een straatrace. De bestuurder, een 45-jarige man uit Terhole, raakte door de klap gewond en verklaarde niet meer te weten hoe het ongeluk kon gebeuren.

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche uit Sas van Gent doet eind deze maand niet mee aan het WK turnen in Glasgow. De meerkamper had graag onderdeel willen uitmaken van het landenteam dat zich opmaakt voor een van de belangrijkste wedstrijden in de geschiedenis van het Nederlandse turnen, maar is niet geselecteerd.

SCHOONDIJKE - In Zeeland vinden we de meeste vleermuissoorten in West-Zeeuws-Vlaanderen. In de buurt van de nieuwe rotonde bij Schoondijke leven populaties van de watervleermuis, dwergvleermuis en de grootoorvleermuis. Vleermuizen zijn een beschermde diersoort.

CADZAND-BAD - De 200 vluchtelingen die worden opgevangen in Cadzand-Bad zijn aangekomen bij de sporthal. De vluchtelingen worden ondergebracht in de sporthal en op de sportvelden.