Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

BREDA - Thomas van den Houten, Kyle Doesburg en Lionel Fitsch hebben vandaag twee keer mee getraind bij NAC Breda. De spelers van Topklasser Hoek werden uitgenodigd door Graeme Rutjes uit Goes, die technisch directeur is bij de Brabantse eredivisionist.

AXEL - De komst van het gezondheidscentrum in Axel is een stap dichterbij gekomen. De verschillende gebruikers van het centrum hebben vandaag een overeenkomst ondertekend met de gemeente Terneuzen en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

OOST-SOUBURG - Het jubileumfeest 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen duurt langer dan gepland. Door de stroom aan nieuwe projecten en activiteiten stopt het feestjaar niet in het weekend van 19 en 20 september, maar wordt die datum opgerekt.

OOST-SOUBURG - Van Broeder Dieleman is een nieuwe videoclip uitgekomen: Land van Verandering. De clip is gemaakt door Kimmo Films naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van Zeeuws-Vlaanderen en zit vol beelden van het Zeeuws-Vlaamse land.

IJZENDIJKE - Rozenkwekerij De Bierkreek in IJzendijke komt met speciale bevrijdingsroos. Die moet Poolse en Canadese soldaten eren die zuid-west Nederland bevrijdden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De roos wordt komende zaterdag gedoopt door twee veteranen.

HULST - In de haven van de Nieuwe Bierkaai in Hulst zit geen blauwalg meer. Dat laat de gemeente weten. De situatie wordt nog wel nauwlettend in de gaten gehouden.

KLOOSTERZANDE - Ann Maenhaut uit Kloosterzande baalt er flink van. Precies de nacht voor de halve finale tegen Argentinië zijn bij haar een Belgische en een Nederlandse vlag van de dakgoot afgerukt en gestolen. En ze is niet de enige in de omgeving van het Churchillhof.

SLUISKIL - Door asfaltering begint de Sluiskiltunnel steeds meer vorm te krijgen. In de noordbuis zijn drie lagen asfalt aangebracht en nu is de zuidbuis aan de beurt. In totaal moet zes kilometer weg worden aangelegd binnen én buiten de tunnel. Daarbij komen ook nog de toeritten naar bestaande wegen.

TERNEUZEN - Wie wil voorkomen dat het graf van een dierbare geruimd wordt, kan zich nog tot 1 september melden bij de gemeente. Terneuzen treft momenteel voorbereidingen voor grafruimingen op zeven begraafplaatsen. Het gaat om graven waarvan de rechten niet meer worden betaald.

WESTDORPE - Westdorpe is niet alleen het meest warme, maar ook het meest oranje dorp van Zeeland, volgens de dorpsraad van Westdorpe tenminste. Overal hangen oranje vlaggetjes en spandoeken.