- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

AXEL - De nieuwe productielijn van De Kraker Trailers in Axel moet deze zomer volop draaien. Dat verwacht directeur Jan de Kraker van het bedrijf. Op dit moment zijn de robots aan het proefdraaien.

BRUSSEL - Chemiebedrijven DOW in Terneuzen, Yara Sluiskil en Zeeland Refinery in Nieuwdorp hebben te veel gratis rechten gekregen voor de uitstoot van koolstofdioxide (CO2). En niet te weinig, zoals zij zelf meenden. Dat blijkt uit het oordeel van het Europees Hof van Justitie. 

OOST-SOUBURG - Sportvisser Felipe Zapata uit het Belgische Eke heeft de vangst van zijn leven gedaan. Hij viste een karper van 12,8 kilo op uit het Kanaal Gent - Terneuzen

HULST - De gemeente Hulst wil kleine ergernissen gaan aanpakken zoals zwerfvuil, hondenpoep, loslopende honden en fietsers in voetgangersgebieden. Daarom krijgen de gemeentelijke toezichthouders er vanaf 1 mei 2016 extra taken bij. 

TERNEUZEN - Bij een vechtpartij in Terneuzen is in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige man uit Aardenburg in elkaar geslagen. Zelf kan de man zich weinig herinneren, dus is de politie op zoek naar getuigen.

NIEUWVLIET - Ze zijn geliefd én omstreden. Slaapstrandhuisjes. In Nieuwvliet worden er deze dagen 15 neergezet. Dat blijkt een hele klus. De huisjes bestaan uit twee onderdelen en die moeten minutieus in elkaar worden gezet.

TERNEUZEN - Jarno Mobach wint de eerste Zeeland Seaports stimulerings- en aanmoedingsprijs voor sporttalenten. De 17-jarige wielrenner uit Philippine kreeg 40 procent van de stemmen. Hij bleef daarmee zwemmer Ruden de Ridder (34 procent) en zeiler Finn Kribbe (26 procent) nipt voor.

TERNEUZEN - Jarno Mobach wint de eerste Zeeland Seaports stimulerings- en aanmoedingsprijs voor sporttalenten. De 17-jarige wielrenner uit Philippine kreeg 40 procent van de stemmen. Hij bleef daarmee zwemmer Ruden de Ridder (34 procent) en zeiler Finn Kribbe (26 procent) nipt voor.

TERNEUZEN - Het opnieuw in hoger beroep behandelen van de strafzaak tegen de eigenaar van voormalig coffeeshop Checkpoint in Terneuzen heeft geen zin. Dat zegt de advocaat van de eigenaar van Checkpoint, André Beckers. Deze nieuwe behandeling is volgens hem verspilde moeite.

NIEUWVLIET-BAD - Het Zeeuwse vakantiehuis wint steeds meer terrein ten opzichte van de campingplaats. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal overnachtingen in vakantiewoningen voor het vijfde jaar op rij is toegenomen in onze provincie. Op campings daalde het aantal overnachtingen.