- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

RETRANCHEMENT - Aan de Kanaalweg bij Retranchement is zondagmiddag een motorrijder onderuitgegaan. Dat gebeurde rond 16.15 uur. 

SCHOONDIJKE - De wedstrijden tegen Breskens, Oostburg en Groede staan met hoofdletters in hun agenda. De Schoondijke supporters Jos Datthijn en Ronny Vastenhout verheugen zich er altijd op als hun club tegen één van de buren speelt, al wint Schoondijke dan lang niet altijd. Dat is niet gek, want met 85 actieve leden is de club één van de kleinere in de regio. 

ERMELO - Jasmien de Koeyer uit Sint-Jansteen heeft het KNHS indoorkampioenschap bij de Young Riders op haar naam geschreven. Met Esperanza was De Koeyer de sterkste in de twee proeven die gereden werden. 

AXEL - Een 18-jarige man uit Terneuzen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op het Szydlowskiplein in Axel de ruit van een cafetaria te hebben vernield.

SINT JANSTEEN - De politie heeft zaterdagavond na een vechtpartij een 38-jarige Belg aangehouden. De man zou een Utrechter geschopt hebben terwijl hij al op de grond lag. De man uit Sint Gillis en Waas zit nog vast in een politiecel in Torentijd.

VOGELWAARDE - Een extra feestlijke carnavalsoptocht vandaag in Vogelwaarde. Carnavalsvereniging de Vogelpiek bestaat 55 jaar en dat soort getallen doen ertoe in het wereldje van de carnavalvierders. 

GENT (BEL) - Wielrenner Brian van Goethem uit Philippine heeft zich goed laten in de Omloop Het Nieuwsblad, de officieuze opening van het wielerseizoen. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij maakte in de Belgische klassieker deel uit van de vlucht van de dag.

HULST - Op de Absdaalseweg in Hulst is zaterdagochtend vroeg een 21-jarige voetganger uit Hulst ernstig gewond geraakt. Rond 4.45 uur reed een 69-jarige automobiliste uit Hulst hem aan. De weg was urenlang afgezet.

MIDDELBURG - De PVV in Provinciale Staten wil weten of een alternatief voor ontpoldering van de Hedwigepolder in 2009 is afgewimpeld door het toenmalige provinciebestuur. Oud-Statenlid Johan Robesin beweert dat in zijn pas verschenen boek Staart van de Walvis.

OOSTBURG - In lokaal 153 in het Zwin College in Oostburg is een herdenkingsruimte ingericht voor Justus Pfaff. De 17-jarige VMBO-scholier kwam woensdag in Hoofdplaat om het leven toen hij knutselde met munitie. "De verslagenheid op school is groot", aldus directeur Frank Neefs.