- advertentie -

Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

ZUIDZANDE - Het waren een paar hectische dagen, maar inmiddels zijn ze een beetje van de schrik bekomen. Marijke en Jacques Steijaert vormen een van de vijf echtparen die woensdag een lintje kregen. Ze kunnen nu samen uitvogelen wat de regels betreffende de onderscheiding zijn. 

IJZENDIJKE - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige Belg opgepakt omdat hij bij IJzendijke met zijn auto wegscheurde om aan de politie te ontkomen. Hij had te veel gedronken en wilde zo een boete voorkomen, maar raakte daardoor juist zijn rijbewijs kwijt.

HULST - De artsen hebben de hoop opgegeven dat Sabine Wortelboer uit Hulst nog geneest van een hersentumor. Ze is gestopt met alle medicatie. Haar laatste wens is om een berg ansichtkaarten te krijgen, dus roept ze iedereen op haar een lief kaartje te sturen.

OOST-SOUBURG - Jake Rainey noemt hij zich, singer-songwriter René Freijser (36) uit Terneuzen. Zijn credo is: een melodie, een tekst, gitaarspel met mondharmonica begeleiding. Wat dan ontstaat is 'contemporary folk'. Vorige maand verscheen zijn debuutalbum Sour Joy. Toch lagen die liedjes eerst jarenlang op de plank. In de Muziekmiddag legde hij uit hoe dat kwam. 

OOST-SOUBURG - Zeeland heeft er ruim 200.000 glasaaltjes bij. Dat meldt de Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN). Het gaat om 72 kilo babypaling die eerder deze maand op Schiphol in beslag is genomen. De paling zat in koffers van een Chinese man en vrouw. De vissen zijn vrijgelaten in kreken in Zeeuws-Vlaanderen.

KOEWACHT - In het slachthuis van Koewacht worden per week rond de twintig varkens geslacht door Jochem Huiskes en zijn vrouw Monica. Dat doen ze in de slachterij waar Jochem opgroeide met, zoals ze zelf zeggen, respect voor de varkens.

BRESKENS - Bij een vechtpartij tussen vijf mannen op de Oesterput in Breskens is in de nacht van woensdag op donderdag een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Oostburg, werd neergestoken. De ruzie ontstond iets na middernacht.

TERNEUZEN - Chemiebedrijf Dow heeft in het eerst kwartaal 888 miljoen dollar winst geboekt. Dat bijna vijf keer zoveel als in het eerste kwartaal van 2016. Vooral de plasticdivisie deed het goed, blijkt uit cijfers die het bedrijf donderdag publiceerde. De omzet van het chemieconcern groeide in het eerste kwartaal met 24 procent en kwam uit op 13,2 miljard dollar. 

SAS VAN GENT - De storing bij de brug van Sas van Gent is voorbij. Rijkswaterstaat meldt dat het verkeer weer over de brug mag. 

NIEUW-NAMEN - Gooi vochtige doekjes niet in het toilet. Die oproep doet de gemeente Hulst aan de inwoners van Nieuw-Namen na een storing in het rioolgemaal.