Nieuws over Zeeuws-Vlaanderen

AXEL - Bij de tweede dag van de Zeeuwse Zwemkampioenschappen heeft Bas van Houwelingen van zwemvereniging De Schelde twee Zeeuwse titels op zijn naam geschreven. Van Houwelingen won zowel de 200 meter rugslag als de 100 meter schoolslag.

DEN HAAG - AEJ/Dallinga is de play-offs om het kampioenschap goed begonnen. De biljartvereniging uit Sluiskil speelde de eerste partij van de halve finale ten Biljartcafé Jorissen uit Den Haag en won met 2-6.

TERNEUZEN - Een fietser is op het fietspad aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen door twee mannen op de grond geslagen en van zijn spullen beroofd. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag

VELZEKE (BEL) - Max Kanter (17) heeft de Junioren Driedaagse van Axel op zijn naam geschreven. In de slotetappe, met start en finish in het Belgische Velzeke, finishte de Duitser in het peloton en dat was genoeg voor de eindzege. De etappezege ging naar Bjorg Lambrechts uit België.

RIJSBERGEN - De biljarters van AEJ/Dallinga uit Sluiskil hebben de nationale beker gewonnen. De regerend landskampioen en bekerwinnaar was in de finale te sterk voor Pressplate-Machielsen uit Zundert.

RIJSBERGEN - De biljarters van AEJ/Dallinga uit Sluiskil hebben de nationale beker gewonnen. De regerend landskampioen en bekerwinnaar was in de finale te sterk voor Pressplate-Machielsen uit Zundert.

OOST-SOUBURG - Beach Soccer Zeeland mag over twee weken niet meedoen aan de Euro Winners Cup in Italië. Het team uit Terneuzen werd afgelopen seizoen kampioen van België en had daardoor recht op deelname aan het toernooi voor landskampioenen, maar de Belgische voetbalbond (KBVB) wil de Zeeuwse ploeg niet afvaardigen.

RIJSBERGEN - Het biljartteam AEJ/Dallinga uit Sluiskil heeft zich geplaatst voor de nationale bekerfinale. In de kruisfinale rekende de regerend landskampioen eenvoudig af met MCR/De UItspanning uit Barendrecht. Zondagmiddag wordt de finale tegen Prerssplate-Machielsen gespeeld.

AXEL - Max Kanter begint als klassementsleider aan de slotetappe van de Junioren Driedaagse van Axel. De Duitser verdedigt zondag in de slotrit naar Velzeke een voorsprong van 0.29' op Matthew Bostock uit Engeland.

AXEL - Twee personenauto's zijn zaterdagavond in Axel tegen elkaar gebotst. Hierbij ontstond flink wat schade. De aanrijding vond rond 19.15 uur plaats op de kruising van de Hulsterseweg met de Kijkuit.