- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

COLIJNSPLAAT - Bij een verkeersongeluk in Colijnsplaat is vrijdagochtend een persoon gewond geraakt. Twee auto's botsten met elkaar op de kruising van de Colijnplaatseweg en Noordlangeweg. Eén van de auto's kwam daarbij op de kop terecht. De andere auto belandde in de sloot.

BATH - Een schip met zes bemanningsleden is vrijdagochtend vastgelopen op de Westerschelde bij Bath. Rijkswaterstaat is ter plaatse samen met drie sleepboten van bergingsbedrijf Multraship. Het is onbekend of er gewonden zijn. Het ongeluk gebeurde om 7.00 uur.

KLOETINGE - Voetbalvereniging Kloetinge herdenkt vrijdag speler Frank Bouwmeester, die tien jaar geleden overleed aan de gevolgen van een blikseminslag. De club doet dat met een voetbalwedstrijd tussen oud-teamgenoten, vrienden en familie van de destijds twintigjarige Frank.

OVEZANDE - Een 60-jarige vrouw uit Ovezande heeft een 240 uur taakstraf gekregen wegens stalking. Daar heeft de rechtbank in Middelburg haar tot veroordeeld.

GOES - De zingende non met het tragische leven. Op het Zeeland Nazomerfestival is dinsdag Soeur Sourire in première gegaan. Het verhaal van de Waalse 'Zuster Glimlach' is door Louis van Beek vertaald naar het podium en werd voor het eerst aan het publiek vertoond in de Grote Kerk in Goes.

BORSSELE - De bibliobus in de gemeente Borsele verdwijnt. Vanaf maandag rijdt de bus alleen nog in het dorp Borssele. De gemeente verruimt ter compensatie de openingstijden van de bibliotheek in Heinkenszand.

GOES - Het popup-pretpark bij sport- en zwemcomplex Omnium in Goes heeft deze zomer ongeveer 20.000 bezoekers getrokken. Met dit aantal aan bezoekers zijn de kosten gedekt, maar winstgevend is het nog niet.

GOES - Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) doet opnieuw een oproep voor vrijwilligers die willen helpen bij de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes. Het gaat om mensen die bijvoorbeeld een potje willen voetballen met de asielzoekers.

KRUININGEN - Sneeuwballen gooien in de zomer. Dat konden de kinderen van de kindervakantieweek in Kruiningen. De organisatie had een dik pak sneeuw geregeld, zodat de kinderen zich uit konden leven tijdens een sneeuwballengevecht.

COLIJNSPLAAT - Een Aziatisch eerbetoon aan ingenieur Johannis de Rijke in Colijnsplaat vandaag. Een groep Japanners bezocht de geboortegrond van de man die ervoor zorgde dat veel Japanners droge voeten hielden en houden.