- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

TURIJN (ITA) - Buschauffeur Piet de Vos uit Heinkenszand wist het tot twee dagen geleden zeker: Steven Kruijswijk zou de Giro d'Italia gaan winnen. Maar toen sloeg het noodlot toe voor de renner uit Nuenen. Kruijswijk viel, waardoor hij de zege kon vergeten. De buschauffeur van de Nederlandse wielerploeg maakte de emoties van de renners van dichtbij mee.

GOES - Bakker Van Meijel uit Clinge is wederom de beste Zeeuwse bolusbakker. Op de Bolusdag in Goes ontving hij zaterdag de Zeeuwse Bolustrofee 2016. Ook in 2014 en 2015 nam de bakker de trofee naar huis. 

GOES - Gewapend met bloem, eieren en Zeeuwse ingrediënten zijn de tien finalisten van Zeeland Bakt Taart vanochtend aan de strijd begonnen. Wie wordt de Beste Zeeuwse Thuisbakker van 2016? Volg de wedstrijd via de radio-uitzending van Omroep Zeeland.

'S-GRAVENPOLDER - Twee auto's zijn vrijdagmiddag frontaal met elkaar in botsing gekomen bij 's-Gravenpolder. De motorkap van een van de wagens raakte daarbij zwaar beschadigd. Het lijkt erop dat niemand gewond is geraakt.

RILLAND – Gewasveredelaars zijn nu al bezig met de aardappel en ui van de toekomst. Die toekomst ziet er volgens de Wageningen Universiteit niet best uit vanwege verwachte klimaatverandering. Dat betekent code rood in bijvoorbeeld de kraamkamer van de Nederlandse ui in Rilland.

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Kariem Amer (18) komt over van de JVOZ. Daar speelde de keeper afgelopen seizoen in de A1

GOES - Een 27-jarige asielzoeker uit de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat hij een beveiliger van de noodopvang had bedreigd met keukenmessen. De beveiliger werd bedreigd bij het maken van zijn nachtelijke ronde.

KORTGENE - Een noodkreet van de chauffeurs van de buurtbussen op Noord-Beveland. Het voortbestaan van de buurtbuslijn wordt bedreigd door een tekort aan vrijwilligers. De bus vervoert mensen tussen Colijnsplaat, Kats en Kortgene.

UTRECHT - Dikke vette pech voor The Royal Engineers. De poprockband uit Utrecht, met twee Zeeuwse leden, verloor woensdagavond al zijn instrumenten toen het busje waarmee ze terugreden van een optreden in brand vloog. Iedereen bleef ongedeerd.

BORSSELE - Als de kerncentrale van Borssele niet zijn eigen broek kan ophouden, heeft de centrale geen bestaansrecht meer. Dat zeggen milieuorganisaties WISE en Greenpeace in reactie op berichten dat de centrale, ondanks dat er verlies wordt gedraaid. beter open kan blijven.