Nieuws over Bevelanden

GOES - Stichting Jayden, de stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker, breidt het aantal evenementen dit jaar verder uit. Zo is er op zaterdag 13 september een eerste Zeeuwse Obstaclerun.

GOES - Op verschillende plaatsen in het Goese Meer zijn de afgelopen dagen tenminste vijf buitenboordmotoren gestolen. De politie is op zoek naar getuigen en roept booteigenaren in de buurt op preventieve maatregelen te nemen.

GOES - Een 31-jarige automobiliste uit Goes is woensdagmiddag aangehouden voor het inrijden op een parkeerwachter en het verwonden van een meisje.

HANSWEERT - De dijkversterking volgend jaar bij Hansweert biedt volgens de PvdA in Reimerswaal kansen voor het toerisme bij het dorp. Volgens de partij zou het werk aan de dijk kunnen worden gecombineerd met het aanleggen van toeristische voorzieningen.

GOES - De politie heeft donderdag vier winkeldieven opgepakt in Goes. Het gaat om vier vrouwen uit Breda. Volgens de politie hebben ze een tas gebruikt, speciaal gemaakt voor winkeldiefstal. Ze zouden uit verschillende winkels spullen hebben gestolen, onder andere kleding.

KAPELLE - In de Oude Bosstraat in Kapelle heeft de politie woensdag een hennepkwekerij met 152 kleine plantjes ontruimd. Ze groeiden op de eerste verdieping van een schuurtje. In de aangrenzende woning werd illegaal stroom afgetapt.

KAPELLE - Een 34-jarige man is gisteren in Kapelle bedreigd en mishandeld na een ruzie met twee mannen over parkeren. Hij liep daarbij een gebroken enkel op. Er werden door de politie twee mannen aangehouden. Zij zijn 20 en 42 jaar oud en komen uit de gemeente Reimerswaal.

GOES - De GGD Zeeland meldt dat er in de provincie kinderen zijn met de hand-, voet- en mondziekte. Dat is een besmettelijke aandoening die wordt veroorzaakt door een virus. Door de ziekte krijgen patiënten pijnlijke kleine blaasjes in de mond en aan handpalmen en voetzolen.

GOES - In een winkel in Goes zijn peperdure sokken te bewonderen. Ze zijn gemaakt van de wol van de Vicuña; een zeldzame lamasoort die leeft in het Andesgebergte. De sokken kosten 865 euro,, maar zijn niet te koop.

GOES - GroenLinks in Goes wil dat er kleine parkjes komen op plekken in de stad waar voorlopig niet wordt gebouwd. GroenLinks komt met het idee voor zogenaamde postzegelparken na berichten dat een kavel op de hoek van de Voorstad met de Oostsingel voorlopig wordt ingezaaid met gras.