Nieuws over Bevelanden

RILLAND - Het project 'Rilland doet het' bespaart de gemeente Reimerswaal geld. Dat blijkt uit een evaluatie van het project dat ongeveer anderhalf jaar geleden begon. 'Rilland doet het' is opgezet om inwoners te helpen door verschillende maatschappelijke organisaties en vrijwilligers bij elkaar te brengen.

ZUNDERT - Kloetinge heeft de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker bereikt. De zaterdaghoofdklasser speelde maandag het bekerduel tegen Moerse Boys met 1-1 gelijk.

GOES - Sommige bewoners van de Riethoek en het Oostmolenpark in Kloetinge en Goes moesten even slikken toen zij maandagavond vlak boven hun huis en hoofd een luchtballon zagen vliegen. Het gevaarte landde vlak achter hun huizen. Filmpjes en foto's werden al snel volop gedeeld op verschillende social media.

BORSSELE - De kerncentrale in Borssele krijgt vanaf vandaag bezoek van 20 onderzoekers van het Internationaal Atoom- en Energieagentschap (IAEA). De komende drie weken gaan ze op zoek naar dingen die beter kunnen. De deskundigen komen op verzoek van de Nederlandse regering. Het gaat om een periodiek onderzoek.

's-HEER HENDRIKSKINDEREN - De eerste Zeeuwse korfbalderby in de overgangsklasse C is gewonnen door Tjoba. De ploeg van trainer Jouri van den Broeke versloeg promovendus Swift uit Middelburg met 14-12.

'S-HEER ARENDSKERKE - Een 48-jarige man uit Goes en een 27-jarige inwoner van 's-Heer Hendrikskinderen zijn zaterdag aangehouden op verdenking van het stelen van zuurstofflessen. Een getuige had gezien dat de mannen de flessen op een bedrijfsterrein aan de Noordweegseweg in 's-Heer Arendskerke in een auto laadden.

's-HEER HENDRIKSKINDEREN - De eerste Zeeuwse korfbalderby in de overgangsklasse C is gewonnen door Tjoba. De ploeg van trainer Jouri van den Broeke versloeg promovendus Swift uit Middelburg met 14-12.

BAARLAND - Een zogenoemde klapmuts is bij Baarland gevonden. Vrijdagavond werd vanaf camping Scheldeoord een aangespoelde zeehond gemeld. Het bleek om een klapmuts te gaan, een zeehondensoort die normaal gesproken in de Noordelijke IJszee voorkomt.

KRUININGEN - Openluchtzwembad Den Inkel in Kruiningen staat in de top tien van de 'Zwembad van het jaar verkiezing' voor openluchtzwembaden. Den Inkel kreeg van de stemmers een ruime 9 en belandde daarmee op plek 9. Zwembad De Goudvijver uit Serooskerke is op de 14e plaats terechtgekomen.

'S-HEER ARENDSKERKE - Automobilisten die gebruik maken van de Sloeweg zal het niet zijn ontgaan. De weg wordt de komende twee jaar verdubbeld. De aannemer is inmiddels begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.