Nieuws over Bevelanden

DEN HAAG - Eersteklasser GOES heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Den Haag won de ploeg van de jarige trainer Jan Poortvliet (59) met 1-4 van HMSH. Leendert-Jan IJzelenberg, aanvoerder Sherief Tawfik, Shannon Braafhart jr. en Bart Deprez scoorden voor de Bevelandse club.

GOES - Met behulp van een winkeliersApp is zaterdagmiddag een 17-jarige vrouw uit Goes aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Klokstraat. Rond 14.15 uur ontdekte personeel van een winkel in de Gasthuisstraat dat er spullen uit de winkel waren gestolen.

GOES - Ruim 300 fietsers reden zondagmorgen mee met de 3e Grand Tour Johnny Hoogerland. De fietstocht wordt georganiseerd door Stichting Jayden die zich inzet tegen neuroblastoom kanker bij kinderen. Rond het middaguur was er ruim €4000 opgehaald voor het goede doel.

BORSSELE - De brandweer is zondagmorgen om 11:00 uur uitgerukt voor een melding van brand bij de kerncentrale in Borssele. Het bleek loos alarm. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er tijdens controlerondes niks aangetroffen.

BARENDRECHT - Kloetinge heeft de derde wedstrijd in de hoofdklasse B verloren van hekkensluiter Smitshoek. In Barendrecht verloor Kloetinge in blessuretijd met 2-1. Kloetinge wacht ook na drie wedstrijden nog altijd op de eerste zege van het nieuwe seizoen.

NIEUWDORP - Een jas van de Waffen-SS is zaterdag geschonken aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. De jas was van een Amerikaanse militair die met zijn vliegtuig op 18 september 1944 neerstortte in Heinkenszand.

'S- HEER ABTSKERKE - Op Hoeve Van der Meulen in ’s-Heer Abtskerke is zaterdagochtend de eerste klapbank van Zeeland onthuld. Dat gebeurde tijdens de 'Erfgoeddag in het Landschap'.

COLIJNSPLAAT - Zagerkwekerij Delta Farms opende donderdag drie nieuwe vijvers, maar denkt nu al aan uitbreiden. De zagers uit Colijnsplaat zijn wereldwijd in trek. Volgens Jaap Meijering komt dat door een virus in de garnalensector. Daarin worden de zagers als voedsel gebruikt.

HEINKENSZAND - Hulpverleners die geholpen hebben bij de kettingbotsingen op de A58 komen vanavond bij elkaar in Heinkenszand. De Veiligheidsregio Zeeland organiseert de avond. Het is een besloten bijeenkomst.

HEINKENSZAND - De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de kettingbotsingen dinsdag op de A58. Mensen die video's of foto's hebben gemaakt voor, tijdens of na de ongelukken, kunnen zich melden bij de politie.