Nieuws over Bevelanden

NIEUWDORP - Het echtpaar Bierens uit Nieuwdorp heeft postuum de Yad Vashem onderscheiding gekregen. Het echtpaar kreeg de bijzondere Israëlische onderscheiding omdat ze in de Tweede Wereldoorlog een Joods meisje op hun boerderij verborgen hielden.

GOES - Op straat en in de tuinen rond het Goese Meer wemelt het momenteel van de muggen De insecten hebben zich massaal genesteld in bomen en struiken. Vooral voor fietsers en wandelaars is het een bron van irritatie. De Goese wijk kampt voor het eerst in het 20-jarig bestaan met een muggenplaag.

GOES - De medewerkers van OPDC De Vliedberg en de Time-Out in Goes maken zich zorgen over de toekomst van de leerlingen als de school volgend jaar augustus dicht gaat. Het bestuur van de school voor speciaal voorgezet onderwijs sluit de deuren omdat er door de invoering van het passend onderwijs steeds minder leerlingen zijn.

WEMELDINGE - Een 46-jarige man uit Yerseke is woensdagavond rond 22.00 uur opgepakt omdat hij een 48-jarige man in een café in Wemeldinge had mishandeld.

GOES - Een automobilist heeft op de Nieuwstraat in Goes een kinderwagen geraakt tijdens de avondvierdaagse. Het kind viel daarbij uit de wagen, maar raakte niet gewond. Volgens getuigen heeft een boze menigte de automobilist staande gehouden.

GOES - De Raad van Bestuur van het ADRZ in 2014 heeft de Raad van Toezicht te laat en te rooskleurig geïnformeerd over de cijfers van het ADRZ. Dat zegt de voorzitter van de Raad van Toezicht, Willemien van Montfrans. De Raad van Bestuur bestond toen uit Rinus van Riel, die financieel directeur was en Huybert van Eck als directeur medische zaken.

KAPELLE - Negen keer gaat ze naar de theatertour 'Herinneringen' van haar grote idolen Nick en Simon. Valeska Schrier uit Kapelle is fan van het eerste uur. Gemiddeld een keer per week reist ze stad en land af om het duo te zien.

KAMPERLAND – Bij Kamperland en op Neeltje Jans zijn dode zeezoogdieren aangespoeld. Het gaat om een bruinvis en een zeehond. Dat meldt de stichting Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ).

BAARLAND - Kastelen lieten maandag de ophaalbrug zakken voor de kastelendag. Elk jaar op Tweede Pinksterdag zijn kastelen en buitenplaatsen geopend voor publiek.

KATTENDIJKE - De 19-jarige Boudewijn Lamper uit Kattendijke gaat morgen op bootcamp naar New Jersey, Amerika. Niet voor zijn fysieke conditie, maar om zijn marimba-spel te verfijnen. Hij krijgt daar les van Leigh Howard Stevens, de Messi van de marimba.