- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

KLOETINGE - Op de afdeling verslavingszorg van Emergis is het norovirus aangetroffen. Voor de afdeling geldt voorlopig tot 6 maart een opnamestop. Bezoekers zijn tot nader order niet welkom.

WILHELMINADORP - Een zwaargewonde en vermagerde bruinvis is donderdag vanuit België overgebracht naar de zeezoogdierenopvang en onderzoekscentrum Seamarco in Wilhelminadorp. Medewerkers van het Boudewijn Seapark in Brugge hadden het dier eerste hulp verleend.

KAPELLE - Zo'n 100 inwoners van Kapelle konden hun fitheid vandaag laten testen. Deze fitheidstest wordt op initiatief van de gemeente Kapelle gehouden om ouderen te stimuleren meer te bewegen. Wethouder Jon Herselman hoopt op deze manier geld uit te sparen dat anders naar de zorg moet. 

GOES - Begin 2016  begonnen medewerkers van Indigo filmpjes te maken om via Facebook en YouTube Zeeuwse jongeren te bereiken. Een jaar later vallen de cijfers een beetje tegen, maar Leo de Pan en Peter van der Zaag geloven nog steeds in de aanpak. "We hebben nog wat tijd nodig."

GOES - In het splinternieuwe OK-complex in Goes zijn de eerste baby's ter wereld gekomen. Sinds deze week vinden alle operaties van het ziekenhuis daar plaats.

HEINKENSZAND - Een 60-jarige vrouw uit Heinkenszand is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een familieruzie in haar woonplaats. Een 26-jarige man is door de politie aangehouden als verdachte. 

KWADENDAMME - De Bevelandse bluesrockgroep The Juke Joints komt met een akoestisch album. De plaat heet Crossroads: The Juke Joints un&plugged. Het is een registratie van een optreden in Bergen op Zoom. 

GOES - Op het Auris College in Goes zijn ze druk bezig met actie voeren. Leerlingen maken posters, strips, filmpjes, ondertekenen een petitie. En dat allemaal om een gele ANWB-praatpaal te bemachtigen.

KRUININGEN - Het aantal hectare biologische grond groeit in Zeeland. Maar nog niet hard genoeg, vindt de bioboer Alex van Hootegem uit Kruiningen. Hij teelt zelf natuurlijke producten en runt daarnaast een biowebwinkel. Hij roept normale boeren op om te schakelen. Want, zegt Van Hootegem, hoe meer biologische boeren, hoe beter.

KAPELLE - De gemeente Kapelle vraagt om hulp bij het opstellen van een canon van de Kapelse geschiedenis. Er is een eerste versie van de canon gemaakt en nu wil het dagelijks gemeentebestuur weten of deze canon 'breed gedragen wordt' door de inwoners en oud-inwoners van de gemeente.