Nieuws over Bevelanden

WOLPHAARTSDIJK - De filmcompetitie Filmstarz is weer in volle gang. Drie beginnende regisseurs krijgen van stichting CAVAK de kans om in een week een korte speelfilm te draaien. Lennart Gosman is deze week in Wolphaartsdijk aan het draaien. Daarna zijn Elke Verplanke en Ines den Hollander aan de beurt.

WILHELMINADORP - Stichting Het Zeeuwse Landschap wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de teruglopende visstand in de Oosterschelde. De invloed van onder meer de Japanse oester en de visserij moeten volgens de stichting kritisch bekeken worden.

GOES - In een jaar tijd is het aantal medewerkers in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector met 700 afgenomen. Dat zijn in totaal zo’n driehonderd voltijd banen minder, meldt ViaZorg, een arbeidsorganisatie voor de sector. Klik op de tweede afbeelding voor een overzicht.

YERSEKE - De Zeeuwse band Surrender mag toch optreden op de Mosselfeesten in Yerseke, maar bedankt voor de eer.

YERSEKE - De planten in Yerseke krijgen geen dorst op een dag als vandaag. Naast de hevige regen- en onweersbuien die over Zeeland heen trekken, hebben ze vanmorgen gewoon water gehad. De vrachtwagen met water ging de hangplanten allemaal langs.

GOES - Bij de Dancetour in Goes heeft zondagavond een persoon een klap gekregen. Afgezien van deze mishandeling is het feest op de Grote Markt volgens de politie rustig verlopen. Duizenden mensen bezochten zondag de Goese editie van het dansevenement.

GOES - Voor veilinghuis De Jager in Goes is het veilen van sieraden dagelijkse kost. Maar 19 en 20 augustus gaat een heel bijzondere verzameling onder de hamer. Het gaat om zeer zeldzame Zeeuwse streeksieraden.

GOES - In de binnenstad van Goes is zondagmorgen vroeg een man beroofd van geld. Volgens de politie werd hij door een andere man bedreigd met een mes.

KAPELLE - Ongeveer vijftig acteurs en actrices kwamen zaterdag op de castingdag af van de nieuwe film Zeeuws Meisje. De makers van de film zijn op zoek naar twintig mensen voor de belangrijke rollen. Komende week maken ze een definitieve keuze.

GOES - De 17-jarige Alan Blok heeft zondagmiddag de Dancetour in Goes geopend. Als eerste mocht de Goesenaar achter de dj-booth op de Grote Markt klimmen en plaatjes draaien.