Nieuws over Bevelanden

WILHELMINADORP - Nog één keer de beest uithangen en dan is het toch echt gedaan met de schoolvakantie. Maandag worden de leerlingen van de Zeeuwse basisscholen weer in de klas verwacht.

GOES - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het aanleggen van ruim drie kilometer natuurvriendelijke oever ter hoogte van knooppunt De Poel bij Goes.

HEINKENSZAND - Het gregoriaans mannenkoor Sint Caecilia uit Heinkenszand heeft een cd gemaakt. Het is hun eerste en op 5 september presenteren ze die in de Blasiuskerk in Heinkenszand. Het mannenkoor bestaat al meer dan 150 jaar.

GOES - Het aantal schadeclaims dat verzekeraar ZLM krijgt na heftige regenbuien is in vijf jaar tijd verdubbeld. In 2009 zorgde zware regenval nog voor 300 meldingen op één dag. Nu is dat gestegen tot gemiddeld 600.

GOES - Een 28-jarige Goesenaar is opgepakt op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. De politie vermoedde dat de man een plaatsgenoot had bedreigd na een ruzie in de Robert Schumanlaan woensdagmiddag.

'S-GRAVENPOLDER - Bij de gewapende overval van woensdagmiddag op een winkel in 's-Gravenpolder is niets buitgemaakt. Het slachtoffer, de 75-jarige eigenaresse van de textielwinkel aan de Bosseweide, is met de schrik vrijgekomen. De recherche is op zoek naar getuigen van het misdrijf.

KORTGENE - Drie jongens van 15 en 16 jaar zijn afgelopen nacht in Kortgene opgepakt op verdenking van een woninginbraak in de Ooststraat. In Wolphaartsdijk werden vanochtend vroeg ook twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van een poging tot inbraak.

KLOETINGE - Een supporter van voetbalvereniging Kloetinge mag een jaar lang niet op sportpark het Wesselopark komen. De terreinontzegging geldt tot 1 augustus 2015. Het is de eerste keer dat Kloetinge zo'n straf oplegt.

KLOETINGE - Een supporter van voetbalvereniging Kloetinge mag een jaar lang niet op sportpark het Wesselopark komen. De terreinontzegging geldt tot 1 augustus 2015. Het is de eerste keer dat Kloetinge zo'n straf oplegt.

KRUININGEN - Het plukseizoen is weer begonnen. De eerste Polen zijn inmiddels in Zeeland gearriveerd. Uit controles blijkt dat hun huisvesting soms zodanig te wensen over laat, dat de gemeente Reimerswaal vanaf volgend jaar scherpere regels wil om mensonwaardige en onveilige situaties te voorkomen.