Nieuws over Bevelanden

YERSEKE - Johan van Nieuwenhuijzen wordt volgende maand de eerste directeur van de mosselveiling in Yerseke, die is overgenomen door de Zeeuwse mosselkwekers. Per 1 mei wordt de mosselveiling een zelfstandig bedrijf, omdat het Productschap Vis volgend jaar ophoudt te bestaan. Het productschap exploiteerde de mosselveiling sinds 1968.

GOES - Zondaghoofdklasser GOES heeft Salim Sandee aangetrokken. De aanvallende middenvelder (23) komt over van derdeklasser Kapelle.

KRUININGEN - Podium Reimerswaal krijgt van de nieuwe coalitie in de gemeente Reimerswaal geen subsidie. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord van de SGP, de VVD en het CDA. Jacques Boonman van Podium Reimerswaal is teleurgesteld. Vorige week had hij nog de hoop dat het CDA en de VVD hun verkiezingsbeloften zouden nakomen.

GOES - Een leegstaand gebouwtje van de tennisvereniging aan het Geldeloozepad in Goes is dinsdagmiddag uitgebrand. Het vuur werd rond kwart voor vijf ontdekt, en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

GOES - De zaalvoetballers van FM Sranang maken definitief geen kans meer op promotie naar de Eerste Divisie. De ploeg uit Goes is uit de nacompetitie gehaald.

GOES - De zaalvoetballers van FM Sranang maken definitief geen kans meer op promotie naar de Eerste Divisie. De ploeg uit Goes is door de KNVB uit de nacompetitie gehaald.

NIEUWDORP - Een aantal scholen uit de gemeente Borsele bezoekt dinsdag en woensdag het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Aanleiding is het 200 jarig bestaan van de Koninklijke Landmacht.

GOES - De Goese oud-wethouder Lieven de Leeuw is afgelopen weekend overleden, op eerste Paasdag. Lieven de Leeuw is 91 jaar oud geworden.

'S-HEERENHOEK - De statenfractie van GroenLinks wil dat er een fietsbrug komt over de verbrede Sloeweg, bij 's-Heerenhoek. Er liggen al plannen voor een rotonde met een oversteekplaats voor fietsers, maar volgens de partij biedt dat de fietsers niet genoeg veiligheid.

OOST-SOUBURG - Door blessures en afmeldingen kwam FM Sranang uit Goes niet in actie in de nacompetitie van het zaalvoetbal. "Ik had vrijdag maar twee spelers van het eerste team tot mijn beschikking", zegt coach Ramon Dahoe.