Nieuws over Bevelanden

GOES - Er liggen geen plannen om op korte termijn asielzoekers onder te brengen in de Zeelandhallen in Goes. Dat meldt het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA). De ophef over de mogelijke komst van asielzoekers naar Goes was volgens een woordvoerder van het COA voorbarig.

'S-GRAVENPOLDER - Het was ontzettend spannend, vertelt directeur Cora van der Peijl van basisschool De Rank uit 's-Gravenpolder. Maandag ontving de school voor het eerst het predicaat 'Excellente school' van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

GOES - ZLM in Goes is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot de beste verzekeraar van Nederland. Uit het klanttevredenheidsonderzoek 2014 van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat klanten ZLM een 8,5 als rapportcijfer geven.

OOST-SOUBURG - Matthew Lentink is opgeroepen voor het nationale elftal van Aruba. De doelman van Kloetinge speelt met Aruba komende week de ABCS cup. Dat is een vierlandentoernooi tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname.

YERSEKE - Gezelligheid en saamhorigheid. Dat zijn de termen die het meest voorbij komen als je vraagt nog het clubgevoel van leden van voetbalvereniging Yerseke. De Bevelandse club kreeg bezoek van presentator Jan-Jaap Corré en staat centraal in de vierde aflevering van het programma "Onze Club".

KLOETINGE - Tientallen kandidaten en nog meer belangstellenden kwamen zondagmiddag naar de Geerteskerk in Kloetinge. Daar waren audities voor een amateuruitvoering van The Passion, het verhaal van de kruisiging van Jezus.

ROTTERDAM - GOES heeft de competitie in de eerste klasse B hervat met een ruime zege. Op bezoek bij XerxesDZB werd in Rotterdam met 0-4 gewonnen.

RILLAND - In Rilland is in de nacht van zaterdag op zondag twee keer ingebroken en één poging tot een inbraak gedaan.

GOES - Op de Grote Kade in Goes zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijf mannen uit het Limburgse Herkenbosch aangehouden. Volgens de politie maakten ze zich schuldig aan baldadigheid en het vernielen van een bromfiets. Dat gebeurde rond 4.30 uur.

GOES - Tientallen bezoekers deden zaterdagmiddag mee aan de eerste editie van de cultuurmanifestatie 'Vreemde Gans in de Bijt' in Goes...waarbij de Gans in de titel de stad Goes symboliseert. Tijdens de manifestatie presenteerden grote culturele instellingen zich aan het publiek, zoals de Zeeuwse Muziekschool, theater de Mythe, maar ook de bibliotheek, Podium 't Beest en het Historisch Museum.