Nieuws over Bevelanden

's GRAVENZANDE - Kloetinge heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij hekkensluiter 's-Gravenzande verloor de ploeg van trainer Diederik Hiensch met 4-1. De thuisploeg speelde bovendien een halfuur met een man minder.

HEINKENSZAND – Inwoners van de gemeente Borsele moeten extra letten op inbrekers. Dat vraagt de gemeente in een oproep aan haar inwoners, bedrijven en organisaties. De afgelopen week is er op verschillende locaties in de gemeente Borsele ingebroken of geprobeerd in te breken.

OOST-SOUBURG - De burgemeester van de Limburgse gemeente Echt-Susteren, Jos Hessels, zegt zich geen zorgen te maken over de komst van een grote groep orthodoxe joden. Het zijn de volgelingen van de omstreden rabbijn Berland die de afgelopen maand verbleven in Heinkenszand.

KLOETINGE - Kloetinge maakt zich op voor de Zeeuwse versie van 'The Passion'. Morgen staat het dorp in het teken van theaterspektakel 'De Passie van Kloetinge'.

KLOETINGE - Emergis heeft vrijdag de Herstelacademie geopend. In de academie worden antwoorden gegeven op vragen als: hoe kom ik uit de schulden en hoe vind ik de balans in mijn leven terug? De academie staat op het terrein van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Kloetinge.

HEINKENSZAND - De joodse volgelingen van rabbijn Eliezer Berland zijn vrijdagmiddag vertrokken uit vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. Bepakt en bezakt stapten ze rond 15:00 uur in bussen. Parkmanager Robert Jan Provoost denkt dat de groep naar Limburg vertrekt.

GOES - De blinde Johan Dingemanse (60) uit Goes is donderdagmiddag bijna geschept door een auto op een zebrapad. De automobilist schampte daarbij zijn geleidestok. "Ik had de schrik flink in de benen. Had ik mijn andere, kleinere stok bij me gehad dan was mijn hond overreden door die auto."

GOES - De Beerput met euromunten in Goes is zo goed als leeggeroofd. In het kunstwerk aan het begin van de Lange Kerkstraat zitten nog maar enkele muntjes. De laatste euro's hebben de vandalen niet los kunnen krijgen.

GOES - Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) heeft een passage uit het jaarverslag en de jaarrekening 2013 gerectificeerd. In dat jaarverslag stond dat twee cardiologen in dat jaar terecht waren ontslagen, maar dat klopt niet.

SCHORE - Waterschap Scheldestromen begint volgende maand met de bouw van een nieuw, visvriendelijk gemaal in Schore. Het nieuwe gemaal moet overtollig oppervlaktewater uit het achterliggende gebied afvoeren naar de Westerschelde. Het project kost in totaal bijna 3,5 miljoen euro. Het gemaal moet eind dit jaar klaar zijn.