Nieuws over Bevelanden

GOES - De Serious Request-actie van het CIOS uit Goes/Breda heeft 12.000 euro opgeleverd. Vanochtend werd het bedrag op de Grote Markt in Haarlem overhandigd aan de drie dj's in het glazen huis.

GOES - Marco Groeneveld blijft nog een jaar actief als trainer van SSV'65. Het wordt voor de trainer zijn vierde jaar op rij bij de club die uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Daarin staat SSV'65 momenteel op de zesde plaats.

NIEUWDORP - Volgens Kees Traas is het een unieke gebeurtenis, de verhuizing van twee bunkers uit de tweede wereldoorlog. De voorzitter van Stichting Bevrijdingsmuseum Zeeland is blij dat de twee authentieke bouwwerken een plek krijgen in het themapark van het museum.

NISSE - De kerststallentocht in Ovezande van aanstaande zaterdag gaat niet door. Doordat eerder deze week een van de vrijwilligers ernstig gewond raakte bij een ongeluk bij Nisse ziet de organisatie af van de tocht en alle festiviteiten eromheen.

WESTKAPELLE - Vrijwilligers van de brandweerpost Westkapelle zijn een petitie begonnen tegen het voornemen van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om de post in 2015 te sluiten. Woensdagavond hadden ruim 300 mensen de petitie op internet getekend, sinds de start ervan dinsdag.

GOES - In de gemeenten Goes, Kapelle en Middelburg is dinsdag ingebroken in een aantal woningen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Bij de woniginbraken werden telefoons en laptops meegenomen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse bluesrockband The Juke Joints komt half januari met een nieuwe cd. Het album Heart On Fire bevat tien nieuwe nummers en covers van Cat's Squirrel van Dr. Ross en Funny Little Valentine van Louis King.

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp heeft twee oude bunkers uit Goes gekregen. Ze komen in het Bevrijdingspark te staan.

YERSEKE - In Yerseke heeft dinsdagavond een brand gewoed in een woning aan de Bernhardstraat. De schoorsteenbrand brak om 22.00 uur uit en om 23.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

BAARSDORP- Het laatste project van kunstenaars Paul en Menno de Nooijer is misschien ook letterlijk het laatste project van vader en zoon. Paul de Nooijer heeft een ernstige vorm van prostaatkanker en genezing is niet meer mogelijk.