Nieuws over Bevelanden

BIEZELINGE - Het dorp Biezelinge heeft dinsdag een uur zonder stroom gezeten. Inwoners meldden via sociale media dat ze het sinds 21.30 uur zonder elektriciteit moesten doen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse drummer Harrie Roelse stapt uit Taymir. Dat maakte de indiepopband uit Den Haag vandaag bekend op zijn Facebookpagina. Taymir begint donderdag aan een clubtour en die maakt de band nog af in de huidige samenstelling.

OOST-SOUBURG - Rockmetalband La-Ventura uit Goes heeft een videoclip uitgebracht van Song For An Idiot. De band heeft al twee albums op zijn naam staan en treedt op in Nederland, België en Duitsland. In de studio van Omroep Zeeland speelden drie leden van de band een akoestische versie van Time And Time Again.

Onderscheidend

La-Ventura is female fronted, een onderscheidend kenmerk binnen de metal scene. Voor zangeres Carla van Huizen is dat wel een uitdaging: "Het is hard werken als 'boegvrouw' om iets neer te zetten. Je moet wel veel power hebben."

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse drummer Harrie Roelse stapt uit Taymir. Dat maakte de indiepopband uit Den Haag vandaag bekend op zijn Facebookpagina. Taymir begint donderdag aan een clubtour en die maakt de band nog af in de huidige samenstelling.

HEINKENSZAND - Volgende week vrijdag wordt in Heinkenszand het 'Huis van Indianen' officieel geopend. Dat laat de stichting House of Indians in Heinkenszand weten, die zich inzet voor de bescherming van volken die in het Amazone-regenwoud leven.

MIDDELBURG - Stephan van Belzen is met zijn 28 jaar de jongste bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand van Noord-Beveland. Afgelopen woensdag werd hij beëdigd voor de rechtbank in Middelburg. En vrijdagmiddag trouwde hij in Kats zijn eerste bruidspaar.

COLIJNSPLAAT - Op de N256 tussen Kats en Colijnsplaat is maandagmorgen een vrachtwagen geschaard. Dat zorgde voor de nodige verkeershinder.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de eerste klasse van het zondagvoetbal leek GOES op weg naar een doelpuntloos gelijkspel bij CVV Zwervers, maar pakte op de valreep toch nog de volle winst dankzij twee treffers van Frits Paap: 0-2.

KAPELLE - Angstige momenten waren het, afgelopen vrijdagavond voor de bewoners van Ceresstraat in Kapelle. Een buurtgenoot gaf een privéfeestje, maar dat toen het nieuws zich via social media verspreidde stonden plotsklaps 125 luidruchtige feestgangers in de straat.

HEINKENSZAND - Modeltreinliefhebbers konden vandaag hun hart ophalen in Heinkenszand. De Zeeuwse treinmodelruilbeurs bestaat alweer 25 jaar, maar de beurs is onverminderd populair onder hobbyisten.