Nieuws over Bevelanden

MIDDELBURG - GroenLinks in Provinciale Staten van Zeeland stelt vragen aan het dagelijks provinciebstuur, over een conflict bij de kerncentrale in Borssele (EPZ).

GOES - De jaarlijkse bietentocht gaat maandag pas van start, maar zondagmiddag werden 24 deelnemende schepen alvast vervoerd vanaf Goese Sas naar Goes.

WEMELDINGE - Pim van de Swaluw uit Kwadendamme heeft de eerste wedstrijd van de Zeeuwse ATB-wintercompetitie gewonnen. Hij finishte in Wemeldinge 7 seconden voor de Belg Danny Sleeckx. Bart Claeys, ook een Belg, werd derde.

BORSSELE - Door een conflict tussen een aantal medewerkers en de directie van de kerncentrale in Borssele houdt de Kernfysische Dienst (KFD) intensiever toezicht bij de kerncentrale.

GOES - Twee mannen uit Goes zijn vrijdag aangehouden vanwege mishandeling en vernieling. Donderdagavond werd een jongen op de Westwal met een honkbalknuppel geslagen. Ook werd zijn scooter vernield.

GOES - Op het Zuidplein in Goes heeft donderdag een automobilist een verkeersregelaar aangereden. De man raakte hierbij lichtgewond. De verkeersregelaar zag rond 17.30 uur een auto over het fietspad rijden. Hij sprak de bestuurder aan, maar deze weigerde terug te gaan. Toen de verkeersregelaar voor de auto ging staan, reed de automobilist tegen hem aan.

GOES - De GGD in Zeeland en Midden/West-Brabant krijgt één miljoen euro om prostituees die uit het vak willen stappen daarbij te helpen. In Zeeland werken naar schatting tussen de 200 en 300 vrouwen in de prostitutie. Daarvan werken er zo'n 75 legaal. Ook andere instanties zoals de politie, maatschappelijk werk en uitzendbureau's worden bij het project betrokken.

GOES - Supermarkten in Goes mogen op zondag alleen 's middags hun deuren openen. Dat heeft de gemeenteraad van Goes donderdagavond besloten. Nu zijn verschillende supermarkten de stad vanaf 10:00 uur geopend, dat wordt straks van 13:00 uur tot 18:00 uur.

MIDDELBURG - De fietsenstalling op het Zusterplein in Middelburg is helemaal vernieuwd. De rekken om de fietsen in te zetten staan nu vast in de grond, waardoor het er meer geordend uit ziet. Er zijn ook meer plekken voor fietsen bijgekomen en staan de fietsen overdekt.

GOES - Bij Venduhuis De Jager in Goes is gisteravond een bloedkoralen ketting geveild voor 30.000 euro. Volgens het veilinghuis heeft een sieraad van bloedkoraal nog nooit zo'n hoog bedrag opgeleverd.