- advertentie -

Nieuws over Bevelanden

WEMELDINGE - Kevin Spruijt uit Meliskerke heeft zaterdag tijdens de clubcross van De Sproeier in Wemeldinge de finale van de MX1 gewonnen. Hij finishte voor de Fin Rene Rannikko en de Belg Stef Goetheer.

OOST-SOUBURG - 'Parijs halen' is voor wielrenners een belangrijk doel in de Tour de France. Cees Priem (65) reed vijf keer de Tour, maar reed de wedstrijd niet één keer uit. Wel won hij twee etappes.

OOST-SOUBURG - 'Parijs halen' is voor wielrenners een belangrijk doel in de Tour de France. Cees Priem (65) reed vijf keer de Tour, maar reed de wedstrijd niet één keer uit. Wel won hij twee etappes.

HEINKENSZAND - Een Amerikaans avontuur maakt voorlopig een einde aan de politieke loopbaan van Jolanda Boerjan uit Heinkenszand. Het VVD-Statenlid verhuist in augustus naar het dorp Middletown, vlakbij Washington. Het afscheid van Zeeland valt haar zwaar.

GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van meeuwen in de binnenstad aanpakken. Ze roept daarvoor de hulp in van winkeliers, bezoekers en inwoners. Gevraagd wordt de komende tijd geen afval op straat te gooien, maar in de daarvoor bestemde bakken.

VLAKE - De Vlakebrug wordt pas in september gerepareerd. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Tot die tijd mag het verkeer op de brug niet harder dan 50 kilometer per uur rijden. 

'S-HEERENHOEK - De snelheidscampagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt' op de Molendijk in 's-Heerenhoek was een succes. Dat concludeert de provincie omdat de gemiddelde snelheid flink is gedaald, net als het aantal snelheidsovertredingen. 

GOES - De actiegroep Abortusinformatie.nl heeft vanmorgen met bloederige borden geprotesteerd bij de abortuskliniek in huisartsencentrum De Pijlers in Goes. Volgens de demonstranten zijn gezondheidscentra bedoeld voor genezing en niet om patiënten te doden. 

WOLPHAARTSDIJK - De twee basisscholen De Achthoek en de Ichthusschool in Wolphaartsdijk gaan samen verder onder de naam Het Samenspel. De openbare en christelijke scholen fuseren vanaf 1 augustus, maar groep 1 en 2 konden afgelopen schooljaar al oefenen. 

LEWEDORP - De brandweer moest in de nacht van woensdag op donderdag in actie komen voor een brand in een pension in Lewedorp. In het pension sliepen vier gasten toen de brand uitbrak. De brand ontstond iets na 3.00 uur.