Nieuws over Bevelanden

KLOETINGE - Hoofdklasser Kloetinge heeft het cruciale degradatieduel tegen concurrent SHO gewonnen. Op het eigen Wesselopark won de ploeg van trainer Diederik Hiensch met 3-1. Yves Nyemb was de grote man bij de thuisploeg. De aanvaller scoorde de eerste twee goals.

WEMELDINGE- De 25 buurtverenigingen in Wemeldinge pakken iedere vijf jaar groots uit tijdens Koninginnedag, tegenwoordig Koningsdag, in Wemeldinge. Vijf jaar geleden werd het dorp op 30 april bezocht door de Koninklijke familie.

's-HEERENHOEK - Voor het vierde jaar in successie heeft Ellen van Dijk de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele gewonnen. De wielrenster van de Boels-ploeg reed de 19,9 kilometer in 26 minuten en 14 seconden.

GOES - Kinderen en jongeren die traumatisch hersenletsel oplopen krijgen sinds vandaag nazorg. Het is een pilot van Zeeuwse zorginstanties, die bij succes navolging krijgt in het hele land. Daar zijn jaarlijks bijna achtduizend kinderen bij gebaat.

OUDELANDE - De Dorpsraad van Oudelande wil dat de bustijden voor schoolkinderen worden aangepast. De huidige vertrek- en aankomsttijden van de speciale bus zijn volgens de raad ondoenlijk.

GOES - Zeeland speelt een rol in het nieuwste stripboek van Agent 327: De Daddy Vinci Code. Agent 327 is een strip van Martin Lodewijk over een agent van de Nederlandse geheime dienst. De nieuwe strip werd donderdagvond gepresenteerd in het Stadhuis van Goes.

GOES - De Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) wil dat de hoogspanningskabels voor het toekomstige windmolenpark voor de kust van Walcheren onder water komen te liggen. De instelling pleit voor onderzoek om de kabels bij Rilland aan land te laten komen.

KLOETINGE - Dimitri Hooftman uit Bruinisse speelt komend seizoen toch niet voor Kloetinge. De middenvelder gaat wonen en werken in Rotterdam en kiest daarom voor een terugkeer bij VVGZ uit Zwijndrecht.

KAMPERLAND - De man die woensdag door een arrestatieteam in een vakantiewoning in Kamperland is aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugssmokkelzaak. Ook in Bruinisse is een verdachte in deze zaak aangehouden.

GOES - Het treinstation van Goes is een van de 82 stations in Nederland waar de Nederlandse Spoorwegen toegangspoortjes plaatst. De NS doet dit om zwartrijden tegen te gaan en agressie terug te dringen. De werkzaamheden voor het neerzetten van de toegangspoortjes in het station zijn inmiddels begonnen.