- advertentie -

HOEK - Josimar Pattinama speelt komend seizoen voor zaterdag hoofdklasser Hoek. De aanvaller had eerder aangegeven bij zondag hoofdklasser VC Vlissingen te blijven, maar vertrekt nu toch.

vr 29-04-2016, 16:30
- advertentie -

OOST-SOUBURG - De naamgeving voor jeugdcompetities in het amateurvoetbal gaat op de schop. Dat betekent voor de 92 voetbalclubs in Zeeland dat er straks geen A-junioren t/m mini-pupillen meer zijn. In het nieuwe systeem wordt de leeftijd van de spelers genoemd. De F-pupillen gaan bijvoorbeeld JO7 (jeugd onder 7) heten. 

ZOUTELANDE - De winnares van de Kustmarathon van vorig jaar Miriam van Reijen doet dit jaar niet mee. Ze zegt met veel plezier terug te kijken op haar zege van vorig jaar, maar dat ze zich wil richten op het EK duathlon. 

TERNEUZEN - Jarno Mobach wint de eerste Zeeland Seaports stimulerings- en aanmoedingsprijs voor sporttalenten. De 17-jarige wielrenner uit Philippine kreeg 40 procent van de stemmen. Hij bleef daarmee zwemmer Ruden de Ridder (34 procent) en zeiler Finn Kribbe (26 procent) nipt voor.

TERNEUZEN - Tennisvereniging Animo in Terneuzen geniet momenteel nog van elf tennisbanen, maar volgens sportwethouder Jack Begijn van Terneuzen kunnen ze ook makkelijk met zes banen toe. Dat zegt hij op basis van het aantal leden van de vereniging.

TERNEUZEN - Heeft Zeeuws-Vlaanderen alle sportaccommodaties nog wel nodig? De vergrijzing in de regio neemt toe, en de verwachting is dat er in de komende jaren steeds minder mensen gebruik gaan maken van sportvoorzieningen.

THOLEN - Bart Nieuwkoop heeft afgelopen zondag zijn eerste hoofdprijs als profvoetballer gewonnen. De Tholenaar pakte met Feyenoord de KNVB-beker. "Fantastisch dat ik in mijn eerste seizoen meteen een prijs pak."

MIDDELBURG - De achtste editie van het Zeeuws kampioenschap 9-ball is gewonnen door Joris Lodder. De pooler uit Middelburg versloeg in de finale drievoudig winnaar Jeroen Damman.

KLOOSTERZANDE - Philippine heeft dankzij een 3-3 gelijkspel tegen Hontenisse het kampioenschap in de vierde klasse A binnengehaald. Een primeur voor trainer Dennis de Nooijer en zijn broer Gérard, die speler is bij de club. Nog nooit eerder werd de voetbaltweeling kampioen.

ANS (BEL) - Twee van de vier Zeeuwse renners die aan start van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik stonden, zijn gefinisht. Antwan Tolhoek en Johnny Hoogerland reden de 248 kilometer uit, Marco Minnaard en Nick van der Lijke stapten voortijdig af.

KOEWACHT - De 34e editie van de Wim Hendriks Trofee is gewonnen door Roy Eefting. De renner uit Harderwijk versloeg in de eindsprint Jason van Dalen en Robbert-Jan Mol. 

OOST-SOUBURG - In het Zeeuwse zondagamateurvoetbal stond vandaag weer een complete speelronde op het programma. En ook vandaag vielen er weer enkele beslissingen. Philippine werd kampioen in de vierde klasse door een 3-3 gelijkspel in de topper tegen Hontenisse. In de derde klasse zijn Luctor'88 en Patrijzen gedegradeerd. Hieronder de uitslagen. 

MIDDELBEERS - In de eerste klasse C van het zondagamateurvoetbal heeft GOES een belangrijke zege geboekt. De ploeg van trainer John Karelse won de uitwedstrijd bij Beerse Boys met 2-3. GOES blijft hierdoor meedoen om de play-off plaatsen. 

HAAREN - Zeelandia Middelburg heeft uit bij Nemelaer met 2-1 verloren. Het is een dure nederlaag voor de Middelburgers want degradatiekandidaat Roosendaal wist wel te winnen. Hierdoor deelt Zeelandia Middelburg nu de voorlaatste plek met Roosendaal.

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft zondag met 0-2 verloren van OSS'20. Sinds de terugkeer van Ruud Pennings wacht VC Vlissingen nog altijd op een overwinning. De degradatiezorgen nemen bovendien toe in Vlissingen nu de ploeg zakt naar de elfde plaats.