- advertentie -

OOST-SOUBURG - Lesley Kerkhove uit Zierikzee is hertseld van haar enkelblessure. De beste Zeeuwse tennisster maakt volgende week haar rentree bij het ITF-toernooi ($25.000) in het Belgische Westende. Ze was sinds half juli uit de roulatie.

MAASTRICHT - Vlissinger Remy Vasseur heeft de Iron Man triathlon in Maastricht zondag afgesloten met een negende plaats. De triatleet kwam na 9.02.18 uur over de finish.

ARNEMUIDEN - Hoofdklasser TOP Arnemuiden kent haar tegenstanders in het nieuwe veld- en zaalseizoen. De gepromoveerde korfballers beginnen het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen DSC uit Eindhoven.

NISSE - Michel Hendix uit Kessel is de grote winnaar geworden bij Jumpin' de Weel. De springruiter won de twee belangrijkste wedstrijden in Nisse, namelijk de hindernissen tot 1 meter 35 én de nationale rubriek tot 1 meter 40.

HOEK - Het gedegradeerde Hoek heeft nog maar twee oefenwedstrijden gespeeld, maar nu al meer dan twintig goals gescoord. Nadat vrijdagavond het West-Zeeuws-Vlaamse elftal met 12-2 werd verslagen, ging zaterdag het Reimerswaalse elftal met 1-9 onderuit.

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek in Amsterdam op de 400 meter horden op het podium geëindigd. De atleet uit Wolphaartsdijk werd net als vorig jaar derde.

AAGTEKERKE - Nancy Van de Ven heeft in de week na haar bronzen plak op het WK motorcross nauwelijks felicitaties in Zeeland ontvangen. 'Misschien dat ze het me niet gunnen'.

VLISSINGEN - Voor de 19e keer wordt komende week de Hogeschool Zeeland omgetoverd tot domein voor de beste schakers van de wereld. Wat kunnen we verwachten van het HZ-schaaktoernooi? Organisator Hans Groffen probeerde vannacht met de grootste moeite nog een topper naar Zeeland te halen.

AAGTEKERKE - Mark Boot uit Burgh-Haamstede heeft vrijdagavond voor de tweede keer in zijn carrière de Supercross van Aagtekerke gewonnen. In de finale was de 23-jarige coureur zijn concurrenten veel te snel af.

OOST-SOUBURG - Antwan Tolhoek (21) is de rest van het wielerseizoen ploeggenoot van de wereldtoppers Alberto Contador en Peter Sagan. De wielrenner uit Yerseke is door de World Tour ploeg Tinkoff-Saxo opgenomen in het team.

HOEK - Hoofdklasser Hoek moet op zoek naar een nieuwe penningmeester. Max-George Schaub heeft zijn functie per direct neergelegd. Volgens voorzitter Art van der Staal van Hoek voelde Schaub zich niet prettig in zijn rol.

KLOETINGE - Aanvoerder Jaap Esser van Kloetinge is tijdens de eerste training van de Bevelandse club in aanloop naar het nieuwe seizoen geblesseerd geraakt. Esser verzwikte zijn enkel en is twee tot drie weken uitgeschakeld.

OOST-SOUBURG - Wielrenner Nick van der Lijke rijdt komende zaterdag de Clásica San Sebastian. De renner uit Middelburg is door zijn ploeg Lotto NL-Jumbo opgenomen in de selectie voor de eendagskoers in het Spaanse Baskenland.

VLISSINGEN - Motorcrosser Nancy van de Ven (17) uit Vlissingen heeft haar overwinning in de Grand Prix van Tsjechië opgedragen aan haar overleden oma. Van de Ven won zondag in Tsjechië als eerste Nederlandse ooit een GP.

BIERVLIET - Hoofdklasser Hoek is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Ruud Pennings werd in Biervliet de eerste training afgewerkt. De doelstelling is duidelijk: Hoek wil promoveren naar de Topklasse.