HOEK - Ondanks een eerste halfuur waarin zo'n beetje alles fout ging, haalde Hoek dinsdagavond ten koste van DOVO de finale van de nacompetitie om een plaats in de topklasse. Bij rust stond Hoek terecht 1-0 achter. Toch wanhoopte trainer Kenny Verhoene niet. 'Ik heb in de rust gezegd dat we twee of drie keer gingen scoren', aldus de trainer.

OOST-SOUBURG Niels en Dirk Jan Westmaas spelen volgend jaar niet meer voor Tjoba uit 's-Heer Hendrikskinderen. De broers gaan zich richten op onder meer kitesurfen. De korfballers zijn kinderen van de club. Tegen TOP Arnemuiden speelden ze hun laatste wedstrijd. Omroep Zeeland volgde het tweetal met de camera.

OOST- SOUBURG - Met je neus bovenop de finish zitten tijdens de Touretappe door Zeeland. Het is nog mogelijk en niet alleen voor sponsoren en hoogwaardigheidsbekleders. Ook 'Jan met de Wielerpet' is welkom. Je moet er wel wat geld voor over hebben.

OOST-SOUBURG - Roy Hendriksen uit Middelburg wordt assistent-trainer van Marinus Dijkhuizen bij Brentford FC in Engeland. De club uit het Championship maakte maandag de komst van het duo bekend.

VLISSINGEN - Het heeft er alle schijn van dat VC Vlissingen volgende week de finale speelt in Roosendaal. Het voormalige stadion van RBC is dan zondag het toneel voor de strijd tussen HBS en VC Vlissingen. De winnaar gaat naar de Topklasse.

VLISSINGEN - De Groene Ster Junior League wordt ook volgend seizoen georganiseerd door Groene Ster Vlissingen. De erediviosinist zet het samenwerkingsverband met de scholen Scheldemond, CSW en Nehalennia voort.

AXEL - Bij de slotdag van het Zeeuws Kampioenschap zwemmen in Axel heeft Manon Aerssens van De Zeeuwse Kust twee gouden medailles gewonnen. Aerssens was de snelste op de 50 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag.

MILAAN (ITA) - Met een 86e plaats in het algemeen klassement van de Giro d'Italia heeft Nick van der Lijke uit Middelburg zijn eerste grote ronde uitgereden.