- advertentie -

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Met zijn 29 jaar is Rogier Veenstra uit Middelburg een van de jongste hoofdtrainers in het amateurvoetbal. De oud-prof ziet Zeelandia Middelburg niet als zijn eindstation. Veenstra zit vol ambities. 

vr 02-12-2016, 16:46
- advertentie -

SINT-PHILIPSLAND -  NOAD'67 heeft de verbintenis met trainer Ad Palings met een jaar verlengd. De Brabander is bezig aan zijn derde seizoen bij de club uit Sint-Philipsland en plakt daar dus nog een jaar aan vast. Volgens het bestuur van NOAD ’67 is Palings toekomstgericht en houdt hij zich bezig met de leeftijdsopbouw en kwaliteit van de selectie. 

OOST-SOUBURG - Het is hoogst onzeker of Lesley Kerkhove begin volgend jaar mee mag doen aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open. De uit Zierikzee afkomstige tennisster is afgezakt naar plaats 207 op de wereldranglijst en keldert in december mogelijk nog verder op de mondiale ranking. Een toernooi in Dubai moet redding brengen. 

LEWEDORP - Paulus Poortvliet is ook in het seizoen 2017-2018 de eindverantwoordelijke bij Lewedorpse Boys. De trainer is sinds vorig seizoen actief bij de zaterdag derdeklasser. 

VLISSINGEN - De kogel is door de kerk: de start van de vierde editie van de BeNe Ladies Tour is volgend jaar in Vlissingen. Daarnaast krijgt de wielerwedstrijd een hogere UCI-status en een extra wedstrijddag. 

OOST-SOUBURG - Hoofdklasser VC Vlissingen en vierdeklasser Hontenissehebben zich geplaatst voor de vierde ronde van de districtsbeker. Vlissingen won eenvoudig van derdeklasser Gilze. Hontenisse stuntte door Terneuzen na strafschoppen te kloppen.

SINT-ANNALAND - Edwin Kriens gaat aan het einde van het seizoen vertrekken bij WHS. Dat maakte de trainer zelf bekend na afloop van de competitiewedstrijd tussen WHS en Rillandia van afgelopen zaterdag. 

HEINKENSZAND - Tevreden gezichten na de handbalderby tussen Orion uit Heinkenszand en Delta Sport uit Zierikzee. Spelers en trainers vonden de wedstrijd reclame voor het Zeeuwse handbal. Maar er zijn ook zorgen. Spelers trekken weg. Komt het nog goed met de sport?

DEURNE - De waterpoloërs van De Zeeuwse Kust hebben in de tweede klasse A een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Pim Bekkers verloor de uitwedstrijd tegen DZT'62 uit Deurne met 9-7.

SLUISKIL - De driebanders van Dallinga.com hebben in eigen huis een nederlaag moeten incasseren. De formatie uit Sluiskil verloor met 3-5 van Bousema Lochem. Door deze nederlaag is Dallinga.com de koppositie kwijt.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft aan het thuisduel met Quick één punt over gehouden. Yves Nyemb zorgde voor de 1-1, nadat de bezoekers in de eerste helft op voorsprong kwamen. In een klasse lager verloor GOES het topduel met 2-1 bij Baronie. 

BREDA - GOES heeft in de uitwedstrijd tegen koploper Baronie in een nederlaag geleden. De ploeg van John Karelse leidde bij rust met 0-1, maar zag de thuisploeg in de tweede helft dankzij twee goals van de uit Kloosterzande afkomstige Tom Janssen toch de winst pakken: 2-1.

HEINKENSZAND - De Zeeuwse derby in de hoofdklasse van het handbal is een prooi geworden voor Delta Sport. De ploeg uit Zierikzee won in een spannende wedstrijd met 24-26 van SV Orion uit Heinkenszand. 

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Quick uit Den Haag. Op de eigen Irislaan werd het 1-1. De bezoekende ploeg kwam op voorsprong, maar invaller Yves Nyemb zorgde voor de gelijkmaker.

NISSE - Jeroen van Damme uit Roosendaal heeft de Zakloop in Nisse op zijn naam geschreven. De 36-jarige atleet uit Roosendaal voltooide de halve marathon in één uur, veertien minuten en twee seconden. Remy Vasseur uit Vlissingen was de beste Zeeuw op de tweede plaats.