KRUININGEN - Een streep onder het verleden en hard werken aan de toekomst. Met die instelling begint voetballer Tom Boere uit Terneuzen aan het nieuwe voetbalseizoen. Boere (21) is neergestreken bij FC Eindhoven en wil zijn belofte daar eindelijk inlossen.

BOXMEER- Niels Mesu heeft in Boxmeer beslag gelegd op de derde plaats in een skeelerwedstrijd over 40 kilometer. De Middelburger zag zijn ploeggenoot Jouke Hoogeveen de wedstrijd winnen nadat hij vier rondes voor het einde was weggesprongen.

OOST-SOUBURG- Quinten Ducarmon uit Terneuzen doet mee aan het HZ-schaaktoernooi in Vlissingen. De 20-jarige speler is de beste Zeeuws op het sterk bezette toernooi van Hogeschool Zeeland.

BURGH-HAAMSTEDEIn de eredivisie zijn komend seizoen twee Zeeuwse voetbaltrainers actief. Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg en de uit Goes afkomstige Rody Hoegee zijn allebei assistent-trainer bij het gepromoveerde FC Dordrecht. Ze hebben met de club handhaving als doel, maar persoonlijk lopen hun ambities uiteen.

VROUWENPOLDER - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft met zijn partner Mart van Werkhoven uit Groningen het eredivisietoernooi in Vrouwenpolder gewonnen. Het duo versloeg in de finale Timko Lokerse uit Dishoek en Eric-Jan Rothfusz uit Gouda met 21-16 en 21-18.

LOKET (TSJ) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is bij de Grand Prix van Tsjechië vijfde geworden. Die klassering behaalde ze ook in beide manches. De Grand Prix van Tsjechië in Loket was de zesde en laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap motocross voor vrouwen.

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek derde gewonnen op het onderdeel 400 meter horen voor mannen. De atleet uit Wolphaartsdijk, die uitkomt voor AAV'36 uit Alphen aan de Rijn, finishte in een tijd van 52'75".

BURGH-HAAMSTEDE - Het Schouws Elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist FC Dordrecht met 6-0 verloren. In Burgh-Haamstede was de ruststand 2-0. Na rust liep de profclub, waar de Zeeuwen Gérard de Nooijer en Rody Hoegee assistent-trainer zijn, verder weg.

ZELE (BEL) - Hoek heeft de oefenwedstrijd in en tegen het Belgische Zele met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Kenny Verhoene scoorde voor én na rust via Kyle Doesburg (foto). In de slotminuten deed de thuisploeg nog iets terug.