VLISSINGEN - De winnende tijd van de Scheldebeker was twaalf minuten langzamer dan het ruim vijftig jaar oude record. Terwijl de ontwikkeling de voorbije vijftig jaar ver is geëvalueerd, is het volgens wedstrijdleider Bart Roelse niet vreemd dat het record uit 1962 niet uit de boeken is gezwommen.

OOST-SOUBURG - Lesley Kerkhove uit Zierikzee heeft op de wereldranglijst haar hoogste positie ooit bereikt. Kerkhove (22) staat op de nieuwste mondiale ranking op de 227e positie. Ze is 21 plaatsen gestegen door haar zege in het ITF-toernooi van Aschaffenburg.

PHILIPPINE - De organisatie van de BeNeLadies Tour wil van de wedstrijd volgend jaar een vierdaagse maken. De etappekoers stond afgelopen weekend voor het eerst op het programma en duurde toen twee dagen. "We zijn al in gesprek met verschillende gemeenten", zegt Edwald Martijn van de BeNeLadies Tour.

DORDRECHT - Wilmer Kousemaker uit Tholen mag van zijn club FC Dordrecht uitzien naar een andere club. De middenvelder heeft nog een doorlopend contract bij de eredivisionist, maar toch wil de club van assistent-trainer Gérard de Nooijer niet verder met Kousemaker. Hij mag transfervrij vertrekken.

BRAINE-LE-CHATEAU (BEL) - Beach Soccer Zeeland heeft in Braine-le-Chateau de tweede competitieronde in de Belgische Serie A gewonnen. In de finale was Beach Soccer Zeeland met 7-1 te sterk voor het team uit de speelplaats.

BRESKENS - Na vijftig jaar heeft de Scheldebeker een nieuwe winnaar. Wietse Beerens uit Tilburg was zondag de snelste in de zeezwemwedstrijd van Vlissingen naar Breskens.

PHILIPPINE - Emma Johansson heeft de eerste editie van de BeNeLadies Tour gewonnen. De Zweedse eindigde in Philippine als tweede in de slotetappe en hield net genoeg seconden over om Belgisch kampioene Jolien d'Hoore voor te blijven.

BIERVLIET - Hoek heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen verloren. De Zeeuws-Vlaamse Topklasser ging in Biervliet met 2-4 onderuit tegen de beloften van de Belgische Eersteklasser AA Gent.