- advertentie -

MIDDELBURG - Lorenzo Stolk uit Vlissingen en de Middelburger Ruben Boutens zijn tijdens het Europees kampioenschap indoor karten in Middelburg in de top-drie geëindigd. De negentienjarige Stolk werd tweede. Boutens (24) eindigde als derde. De winst ging naar Rico Haarbosch uit Velserbroek.

zo 19-02-2017, 14:26
- advertentie -

OOST-SOUBURG - Trainer Kees Westerweele gaat komend seizoen aan de slag bij RCS. Westerweele wordt niet de hoofdtrainer van de club uit Oost-Souburg, maar gaat werken als assistent van John Bentschap Knook. Westerweele stapte eerder dit seizoen op bij FC Axel. 

DEVENTER - Schaatser Niels Mesu uit Middelburg staat met nog één wedstrijd te gaan nog altijd op de tweede plaats in het algemeen klassement van de KPN marathoncup. Mesu eindigde in Deventer op de vierde plaats en dat was genoeg om koploper Mats Stoltenberg te passeren, maar op zijn beurt zag Mesu dat Simon Schouten hem passeerde. 

SINT JANSTEEN - De naam STEEN lijkt misschien niet de mooiste voor een voetbalclub, maar als je weet dat het een afkorting is verandert dat de zaak. Strijd Trouw Eerlijk En Nobel heet de vereniging uit Sint Jansteen voluit. Het is één van de grotere voetbalclubs in de gemeente Hulst. 

COIN (SPA) - De Zeeuwse wielrenners Nick van der Lijke en Marco Minnaard zijn in de slotetappe van de Ruta del Sol zesde en zevende geworden. Van der Lijke en Minnaard reden de hele dag in de aanval.

OOST SOUBURG - Zondag eersteklasser GOES is zeker van deelname aan de nacompetitie. De ploeg van trainer John Karelse won vanmiddag op bezoek bij RKTVV in Tilburg en won zo voor de zesde keer op rij. Hoofdklasser VC Vlissingen deelde op eigen veld de punten met EHC/Heuts. 

MIDDELBURG - De korfballers van Swift uit Middelburg hebben zaterdagavond het kampioenschap in de 1e klasse E behaald. Door een 19-17 overwinning op concurrent Excelsior kunnen de Middelburgers zich opmaken voor een seizoen in de overgangsklasse.

OOST-SOUBURG - Bruse Boys voetballer Dylan Adelaar vertrekt na dit seizoen naar de Verenigde Staten. De 21-jarige buitenspeler zal per komend seizoen uitkomen voor LSUS Soccer uit Louisiana. Adelaar wordt geen prof, maar kan wel gratis gaan studeren in Amerika. 

ROTTERDAM - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben definitief afscheid genomen van de degradatiezone in de eredivisie. De ploeg van trainer Hicham Benhammou won zaterdagavond in Rotterdam van TPP en staat op de zesde plaats in de eredivisie. Ook een plaats in de play-offs om het landskampioenschap lijkt er niet meer in te zitten. 

ARNEMUIDEN - Na zeven wedstrijden zonder overwinning heeft TOP Arnemuiden eindelijk weer eens twee punten gepakt in de hoofdklasse. Tegen KVS/Maritiem werd met 25-18 gewonnen waardoor de ploeg zich sowieso handhaaft. Er is zelfs nog een kleine kans om de play-offs te halen. 

HOORNAAR - De dames van IJzendijke hebben zaterdag hun competitiewedstrijd tegen SteDoCo verloren. In Hoornaar werd het 3-0 voor de thuisploeg.  Volgens aanvoerder Maud Kuijpers verzuimde IJzendijke vooral om de kansen af te maken. De beste Zeeuwse damesploeg strijdt tegen degradatie in de hoofdklasse. 

TERNEUZEN - Erwin Harmes heeft de Scheldeloop in Terneuzen op zijn naam geschreven. De atleet uit Middelburg legde het 25 kilometer lange parcours langs de Westerschelde af in een persoonlijke toptijd van één uur, vijfentwintig minuten en drieënveertig seconden. 

OOST-SOUBURG - Hoofdklasser Hoek is in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Smitshoek niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Op Sportpark Denoek redde Thomas van Renterghem vlak voor tijd een punt voor de Zeeuws-Vlamingen. Een klasse lager verkleinde Kloetinge het gat met koploper Rijsoord tot één punt door met 0-1 te winnen van Almkerk. MZC'11 was een maatje te klein van LRC. De ploeg uit Leerdam was met 0-3 te sterk voor de nummer laatst in de 1e klasse C.

VLAARDINGEN - Jean Paul de Bruijn heeft de Grand Prix driebanden in Vlaardingen gewonnen. De biljarter uit Hulst was in de finale te sterk voor Jean van Erp. De Bruijn won met 40-37 in 28 beurten. 

MIDDDELBURG - Wie wint morgen de eerste editie van het EK indoor karten in Middelburg? Volgens de rijders zelf gaat Ruben Boutens uit Middelburg er met de hoofdprijs vandoor.