- advertentie -

AMSTERDAM - Niels Mesu uit Middelburg is zaterdag derde geworden bij de eerste KPN Marathon Cup. De schaatser van AB Transport Group moest in de finale alleen Arjan Stroetinga en Fabio Francolini voor zich laten. 

zo 23-10-2016, 14:06
- advertentie -

MIDDELBURG - Erwin Harmes uit Middelburg heeft voor de derde keer op rij de Singelloop in Middelburg gewonnen. Hij passeerde na 6,75 kilometer de eindstreep in een tijd van 21 minuten en 28 seconden.

LEEUWARDEN - In de Jupiler League-wedstrijd van FC Oss tegen Cambuur Leeuwarden hebben twee doelpunten van Tom Boere zijn club niet aan een overwinning geholpen. De uit Terneuzen afkomstige spits zag FC Oss verliezen met 4-2. 

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster uit Vlissingen hebben in de eredivisie een zekere overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd weggegeven. Twee minuten voor het einde stond de ploeg van trainer Hicham Benhammou nog op een 2-1 voorsprong, maar na het eindsignaal was de uitslag 3-4 voor TPP uit Rotterdam

MIDDELBURG - Mart van Bree is niet langer trainer van Zeelandia Middelburg. Van Bree stapt per direct op. 

JOUE-LES-TOURS (F) - Tennisster Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het ITF-toernooi in Joue-les-Tours. De speelster, afkomstig uit Zierikzee, verloor de halve eindstrijd van de Belgische Maryna Zanevska.

OOST-SOUBURG - Wielrenner Marco Minnaard (27) uit Wemeldinge rijdt ook in 2017 voor de Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert. Het wordt zijn vierde seizoen in dienst van de ploeg waar hij in 2014 als prof debuteerde.

JOUE-LES-TOURS (FRA) - Tennisster Lesley Kerkhove heeft de halve finale bereikt van het ITF-toernooi ($50.000) in het Joue-Les-Tours. De speelster uit Zierikzee won in de kwartfinale van het Franse toernooi van de Chileense Daniela Seguel. Kerkhove klopte haar Zuid-Amerikaanse opponente met 6-1 7-6. 

NIEUW EN SINT JOOSLAND - Bondscoach Johan Rockx geeft op vrijdag 4 november een clinic aan Zeeuwse dressuuramazones op in Zeeland gefokte paarden. Combinaties van het niveau L tot en met Grand Prix krijgen uitleg van Rockx. De clinic wordt gegeven in de wedstrijdhal van manege De Kroo in Nieuw en Sint Joosland. 

MIDDELBURG - SSC De Poel uit Middelburg gaat de komende twee jaar proberen kinderen enthousiast te maken voor de schaats- en skeelersport. Met het project 'Plezier en vertier in Dauwendaele en Nieuw-Middelburg' gaan zo'n 500 kinderen kennismaken met de sporten. Het project ontvangt hiervoor subsidie van Sportimpuls, een subsidieregeling dat lokale sportaanbieders ondersteunt. 

OOST-SOUBURG - Saïd Bouzambou uit Vlissingen is opgeroepen voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Op 31 oktober en 1 november speelt Oranje een dubbele interland tegen Servië. Het worden de eerste interlands onder de nieuwe bondscoach Max Tjaden. Khalid el Hattach en Hoessein Bouzambou zijn niet opgeroepen. 

HULST - Pieter Ongena is de nieuwe trainer van derdeklasser HVV'24. Hij wordt per direct de opvolger van Ralph Zegers die moest vertrekken omdat hij een verkeerd jasje aan had getrokken. 

's-HEERENHOEK - De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele richt zich vanaf komend jaar alleen nog op het vrouwenwielrennen. De koers voor junior heren verdwijnt en wordt vervangen door een driedaagse voor junior vrouwen. Die wedstrijd zal meetellen voor de UCI Nations Cup, de belangrijkste categorie voor nationale teams. De Omloop van Borsele wordt gehouden op 21, 22 en 23 april.

STAVENISSE - SC Stavenisse leed zaterdag de eerste competitienederlaag. Dat mag de pret niet drukken bij de Thoolse vierdeklasser, want de club leefde de afgelopen tijd op een roze wolk. Stavenisse kende de beste competitiestart in 25 jaar.

BLUE MOUNTAIN (CAN) - Ivo van de Broeke uit Vlissingen is op de 28e plaats geëindigd tijdens de OCR World Championchips, het WK voor obstaclerunners. Van den Broeke finishte overall als 154e na 2:14.42 uur. Dat leverde hem in de leeftijdscategorie 30-34 jaar een plek op in de top 30.