- advertentie -

OOST-SOUBURG - De wielerwedstrijd ZLM Tour krijgt volgend jaar een vernieuwde route. De samenwerking met de gemeente Tholen wordt uitgebreid en de etappe op zaterdag ondergaat een facelift. 

do 29-09-2016, 14:56
- advertentie -

ZOUTELANDE - Erwin Harmes is er alles aan gelegen om zaterdag de Kustmarathon te winnen. De atleet uit Middelburg droomt al jaren van een triomf op de Langstraat in Zoutelande. Hij heeft dat moment, die toekomstige zege, alvast vereeuwigd op een schilderij. 

MIDDELBURG - De overschrijving van de Hongaarse keeper Marcell Vámosi naar Zeelandia Middelburg is rond. Vámosi moet nog even wachten voordat hij officiële wedstrijden kan spelen. Pas na de winterstop is hij speelgerechtigd voor de zondag tweedeklasser.

MIDDELBURG - Een opvallende overschrijving is aanstaande in het amateurvoetbal. Een internationale overschrijving zelfs. Zondag tweedeklasser Zeelandia Middelburg hoopt een Hongaarse keeper aan de selectie te kunnen toevoegen.

OOST-SOUBURG - Dressuuramazone Jasmien de Koeyer uit Sint-Jansteen is gepromoveerd naar de hoogste selectie voor jonge talentvolle dressuurruiters. De Koeyer maakt nu deel uit van het A-kader bij de Young Riders.

OOST-SOUBURG - De voetbalderby tussen de zondag derdeklassers Philippine en Terneuzen is een dag vervroegd. De wedstrijd wordt niet op zondag 9 oktober gespeeld, maar op zaterdag 8 oktober.

ZOUTELANDE -  Jaouad Ben Salem mag zaterdag gewoon meedoen met de Kustmarathon. De wildcard die hij heeft gekregen van de organisatie blijft geldig, ondanks het mysterie dat om de 26-jarige atleet hangt. Op basis van zijn tijden zou hij een van de favorieten zijn de overwinning, maar er is veel onbekend over de loper. 

OOST-SOUBURG - Wielertalent Jarno Mobach uit Philippine mag naar het WK in Qatar. De KNWU heeft de 18-jarige renner geselecteerd voor zowel de tijdrit als de wegrit voor junioren.

VLISSINGEN - Positieve reacties bij de vuurdoop van het nieuwe sportevenement Zeeland Beach Classics op het Badstrand in Vlissingen. Internationale toppers stonden op het strand in vier verschillende sporten: beachsoccer, beachvolleybal, beachtennis en het spectaculaire bossaball.

SLUISKIL - De driebanders van Dallinga.com hebben in eigen huis een zege geboekt. De ploeg uit Sluiskil was met 5-3 te sterk voor Burgmans Biljarts uit Luyksgestel. Door deze zege nestelen de driebanders zich in de top van de Buffalo League, de nationale eredivisie.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen is met 2-0 onderuit gegaan bij het nog puntloze EHC/Heuts uit Hoensbroek. In een klasse lager behaalde GOES de eerste zege van het seizoen door RKTVV met 2-1 te verslaan. HVV'24 kende een slechte middag en ging met 7-2 ten onder bij FC Bergen.

GERAARDSBERGEN (Bel) - De Zeeuws-Vlaamse wielrenner Brian van Goethem uit Sluiskil is ook in de slotetappe van de Eneco Tour in de aanval gegaan. Van Goethem zat in een groep van negen renners waarin onder andere de Belg Tim Wellens en de Colombiaan Winner Anacona zaten. Eerder in de World-Tour wedstrijd liet hij zich ook al zien, toen hij tijdens de openingsetappe in Friesland in de aanval ging. 

HOENSBROEK - VC Vlissingen heeft dure punten verspeeld tegen het nog puntloze EHC/Heuts. De Limburgse ploeg had tot zondag nog geen doelpunt gemaakt, maar slaagde daar tegen Vlissingen tweemaal in. Doelpunten van Kulpen en Milkovic bleken voldoende voor de zege: 2-0. 

GOES - Door twee goals van Mart de Kroo heeft GOES de eerste overwinning te pakken in de 1e klasse C. GOES won met 2-1 van RKTVV uit Tilburg. Door de zege heeft GOES weer aansluiting met de middenmoot.

SITTARD - Milan Vader is zaterdagavond tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap Eliminator. Op het parcours in Sittard moest de mountainbiker uit Middelburg alleen Daniel Prijkel voor zich laten.