SLUISKIL - In de eredivisie driebanden heeft AEJ/Dallinga de derde overwinning van het seizoen geboekt. In Sluiskil won de Zeeuwse formatie met 7-1 van Holland Mineraal uit Lochem.

OOST-SOUBURG – Steven Smulder uit ’s-Heerenhoek heeft zich met het Nederlands voetbalelftal onder 17 jaar gekwalificeerd voor het EK 2015 in Bulgarije.

AMSTERDAM - Sébastièn Schletterer uit Middelburg is tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap marathon in Amsterdam. Schletterer liep een tijd van 2:23.20' en was daarmee een kleine anderhalve minuut langzamer dan winnaar Paul Zwama uit Utrecht.

AMSTERDAM - Niels Mesu uit Middelburg is zaterdag op de negende plaats geëindigd tijdens de eerste wedstrijd van de KPN Marathon Cup. De schaatser van Team A-ware/Fonterra zag zijn teamgenoot Jorrit Bergsma, Olympisch Kampioen op de 10 kilometer bij de langebaanschaatsers, de eerste plaats bemachtigen.

IJMUIDEN - Windsurfer Dennis Klaaijsen heeft opnieuw een record op zijn naam staan. De Vlissinger surfte vandaag in zes uur twee minuten en vijftien seconden de Noordzee over. Dat is de snelste tijd op een surfplank ooit.

ROTTERDAM - Judoka Sam van 't Westende uit Vlissingen is er niet in geslaagd voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen judo te worden in de klasse tot 73 kilogram. Van 't Westende verloor in de finale van het toernooi in het Rotterdamse Topsportcentrum van Richard Smit uit Haarlem.

WEMELDINGE - Pim van de Swaluw uit Kwadendamme heeft de eerste wedstrijd van de Zeeuwse ATB-wintercompetitie gewonnen. Hij finishte in Wemeldinge 7 seconden voor de Belg Danny Sleeckx. Bart Claeys, ook een Belg, werd derde.

OOST-SOUBURG - FC Axel heeft in het districtsbekertoernooi verrassend de derde ronde bereikt. De koploper in de zaterdag 3e klasse A, won de derby van Terneuzense Boys dat een klasse hoger speelt. Ook topklasser Hoek en hoofdklasser Kloetinge plaatsten zich voor de derde ronde.