KOEWACHT - Ad Roovers is dinsdag ontslagen als trainer bij VV Koewacht. Volgens Roovers is er een verschil in visie. Serge Martinu, hoofd technische zaken, neemt zijn taken over tot het einde van het seizoen.

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) stelt Dolf Roks aan als coördinator opleidingen. Roks wordt daarmee verantwoordelijk voor het technisch beleidsplan. Hij wordt in zijn functie geassisteerd door Wim Ovaa uit Zoutelande, die terugkeert bij de JVOZ.

OOST-SOUBURG - Trainer Ruud Pennings uit Vlissingen treedt toe tot de technische staf van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ). Pennings zal tot het einde van dit seizoen JVOZ C1 trainen en coachen.

OOST-SOUBURG - Lesley Kerkhove uit Zierikzee is de bekendste Zeeuwse tennisster. Maar achter haar kloppen er nu een zestal tennistalenten aan de deur. Twee van hen trainen in het buitenland, de andere vier 'gewoon' in de provincie bij de TOZ Academy. Een voorstelronde:

ZEIST - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zich ingeschreven voor de cursus Coach Betaald Voetbal (CBV). Hij heeft van de KNVB een uitnodiging gekregen voor de toelatingstest voor de cursus. Op 16 maart moet De Nooijer in Zeist de test ondergaan. Daarna wordt bekend of hij wordt toegelaten tot de CBV cursus.

'S-HEERENHOEK - Het is de enige club in Zeeland die het heeft en misschien wel in heel Nederland. Een "Bier en Thee Luuk". In de kantine van De Patrijzen in 's-Heerenhoek is tussen het clubhuis en elke kleedkamer zo'n luik bevestigd. 'We hebben het al sinds 1971', zegt voorzitter Jeanine van der Horst in het voetbalprogramma "Onze Club".

KAPELLE - Zeeland hoeft niet bang te zijn dat er na Lesley Kerkhove niet weer een nieuw tennistalent op staat. Zes Zeeuwse tennissers behoren momenteel binnen hun leeftijdscategorie tot de top-10 van Nederland.

SLUISKIL - In de eredivisie driebanden heeft AEJ/Dallinga de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Sluiskil werd met 2-6 verloren van A1 Biljarts uit Apeldoorn.