BATHMEN - Angelique van der Meet uit 's Heer Abtskerke heeft op de eerste speeldag van de landelijke tenniscompetitie twee nederlagen geleden. Haar team, De Lobbelaer uit Zevenbergen speelde met 3-3 gelijk tegen Salland. Van der Meet verloor zowel haar enkel- als dubbelspel partij in drie sets.

OOST-SOUBURG- Bij de bekerfinale driebanden in Rijsbergen heeft AEJ/Dallinga de kruisfinales bereikt. Het team uit Sluiskil won met 2-1 van De Distel uit Roosendaal. Alle vier de spelers van Dallinga wonnen hun partij.

Kruisfinales De eerste ronde van de kruisfinales wordt vanavond om half negen gespeeld door de nummer drie en vier van beide teams. Bij AEJ/Dallinga nemen Jean-Paul de Bruijn en Eddie Merckx het dan op tegen naar alle waarschijnlijkheid MCR/de Uitspanning uit Barendrecht. De nummers één en twee van de teams spelen dan morgenochtend om 11 uur tegen elkaar. Bij Dallinga/AEJ zijn dat Frederic Caudron en Dick Jaspers.

Uitgeschakeld

OOST-SOUBURG - De Stichting Zeeuws Elftal heeft de selectie van Jong Zeeland bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg. Die wordt dinsdag gespeeld op Sportpark Veerse Poort. In de selectie zitten geen spelers van clubs die nog in de nacompetitie zitten.

MIDDELBURG - Tim Pleijte heeft de Stadsloop in Middelburg gewonnen. De atleet uit Zoutelande liep 7,5 kilometer 22.06'. Daarmee was hij ruim een halve minuut sneller dan Colin Bekers uit Tilburg. Martijn de Kok uit Heinkenszand werd derde.

SLUISKIL - De eerste etappe van de junioren driedaagse van Axel is gewonnen door de Est Karl Patrick Lauk. Lauk was in de etappe over 108 kilometer met start en finish in Sluiskil de sterkste van een kopgroep van twaalf renners.

OOST-SOUBURG - De Belg Jelle Walleys heeft in de eerste etappe van de World Ports Classic de tussensprint op Neeltje Jans gewonnen. Walleys maakte deel uit van een kopgroep van vijf renners in de etappe van Rotterdam naar Antwerpen. Het peloton reed zo'n 100 kilometer door Zeeland.

OOST-SOUBURG - Jaap Huissoon uit Goes was prof in de jaren vijftig, maar in de wielerwereld is hij vooral bekend om zijn eigen fietsmerk. Huissoon komt aan het woord in aflevering zeven van Tour de Zélande.

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft voor volgend seizoen een nieuwe doelman aangetrokken. Ariën Pietersma (28) komt over van eersteklasser Dinteloord. Eigenlijk zou hij vertrekken naar Tholense Boys.