- advertentie -

WILLEMSTAD (CUR) - De WK-droom van Curacao en Jeremy de Nooijer uit Vlissingen lijkt uiteen te spatten. Zaterdag verloor de ploeg van Patrick Kluivert thuis met 0-1 van El Salvador. Woensdag is de return.

OOST-SOUBURG - Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg is bij het wereldkampioenschap mountainbiken als 13e geëindigd op het onderdeel cross-country voor beloften in Vallnord, Andorra.

OOST-SOUBURG - Johnny Hoogerland uit Langeweegje rijdt ook volgend seizoen bij Team Roompot Oranje Peloton. Het management van de ploeg en de 32-jarige Hoogerland hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract voor één seizoen.

AMSTERDAM - Het debuut van de uit Oost-Souburg afkomstige bondscoach Danny Blind is uitgelopen op een deceptie. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland ging het Nederlands Elftal met 0-1 onderuit, waardoor plaatsing voor het Europees kampioenschap steeds moeilijker wordt.

OOST-SOUBURG - Roeier Corné de Koning en rolstoelbasketballer Mark Aalders mogen naar de Paralympische Spelen in Rion de Janeiro. De sporters, beiden uit Goes, plaatsen zich donderdag allebei en gaan hun debuut maken op Olympisch niveau.

OOST-SOUBURG - Danny Blind, de eerste Zeeuwse bondscoach ooit, is en blijft onlosmakelijk verbonden met het Walcherse dorp Oost-Souburg. Blind (54) werd er geboren en getogen en zette er zijn eerste stappen als speler. Ook zijn afscheidsduel als speler speelde hij in augustus 1999 bij RCS.

OOST-SOUBURG - Danny Blind uit Oost-Souburg zit vanavond voor het eerst als bondscoach van het Nederlands elftal op de bank. Oranje neemt het in een EK-kwalificatieduel op tegen IJsland. De uit Aardenburg afkomstige Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, heeft alle vertrouwen in zijn provinciegenoot.

SNEEK - Het bekeravontuur van Vlissingen is voorbij. De zondaghoofdklasser begon aan het restant in de eerste ronde van de KNVB beker tegen ONS Sneek met een 1-2 voorsprong. De topklasser uit Friesland trok het duel in de resterende 31 minuten naar zich toe en won na verlenging met 3-2.

SLUIS - De Zwintriathlon is 'pure' promotie voor Sluis. Dat zegt organisator Willy Schram. Er staan zo'n 1100 deelnemers aan de start en die brengen ook allemaal supporters mee. Dat betekent volgens Schram voor de middenstand van Sluis vooral ook extra inkomsten.

ZIERIKZEE - Oud-international Peter van Vossen heeft woensdagmiddag een voetbalclinic gegeven op het veld van MZC'11 in Zierikzee. Tientallen kinderen deden daar enthousiast aan mee.

VLISSINGEN - Aanvoerder André Siereveld gaat een stapje terugdoen bij Groene Ster, dat werd bekend bij de bekendmaking van de definitieve selectie. Siereveld is vanaf het begin betrokken geweest bij de zaalvoetbalclub.

ARNEMUIDEN - Het Nederlands korfbalteam komt op dinsdag 15 september naar Arnemuiden. Oranje zal een oefenwedstrijd spelen tegen de Zeeuwse selectie in Sporthal De Blikken.

HOEK - Hoofdklasser Hoek heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De bekerhouder was in de laatste poulewedstrijd met 3-1 te sterk voor Zeelandia-Middelburg, dat al uitgeschakeld was. Invaller Thomas van Renterghem opende na een klein uur spelen de score.

OOST-SOUBURG - Hans Peter Minderhoud is met zijn paard Glock's Johnson flink gestegen op de wereldranglijst. De combinatie staat zevende plaats op nieuwe mondiale ranking. Minderhoud stond met Johnson op de zestiende plaats, maar presteerde goed op het Europees kampioenschap in Aken.