OOST-SOUBURG - De rugbyclubs Oemoemenoe en Tovaal willen alleen de Nederlandse Rugbybond te hulp schieten als dat betekent dat de bond ook écht gered wordt. De NRB heeft een schuld van bijna 1 miljoen euro en wil dat verhalen op de leden. Beide Zeeuwse clubs zijn voornemens dit bedrag uit de eigen clubkas te betalen.

ZOUTELANDE - Stéphane Cépèro en De Meeuwen hebben besloten om de samenwerking met een jaar te verlengen. De trainer uit Middelburg is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij de zaterdagtweedeklasser.

PHILIPPINE - In de vierde ronde van het districtsbekertoernooi is Philippine uitgeschakeld. De zondag derdeklasser ging op eigen veld met 4-1 onderuit tegen Cluzona uit Wouw, dat een klasse hoger speelt. Er zijn nu nog drie Zeeuwse clubs over in het toernooi.

SINT-ANNALAND- Erwin de Nijs uit Tholen vertrekt aan aan het einde van dit seizoen als trainer bij WHS uit Sint-Annaland. De oefenmeester heeft inmiddels ook al een nieuwe club voor volgend seizoen. Hij gaat aan de slag bij Tholense Boys.

TERNEUZEN - Zes worldtourploegen hebben interesse getoond om in 2015 mee te doen aan de Ronde van Zeeland Seaports. Volgens vice-voorzitter Ronald Apers gaan er daarvan zeker vier aan de start verschijnen. Dat zijn er twee meer dan in de editie van dit jaar.

ZIERIKZEE - Het nieuwe Laco sportcentrum in Zierikzee is nog maar net geopend, maar lijkt nu alweer te klein. Door de komst van het centrum zijn er honderden nieuwe sporters bij gekomen op Schouwen-Duiveland. Het aantal mensen dat aan fitness doet is bijvoorbeeld bijna verdubbeld van 850 naar 1600 mensen. Hierdoor zijn wachtlijsten ontstaan.

OOST-SOUBURG - Het is winterstop voor de amateurvoetballers. Tijd om de balans op te maken voor de hoogstspelende Zeeuwse ploegen en te kijken welke clubs uit onze provincie het afgelopen jaar in positieve of negatieve zin opvielen. De feiten op een rijtje.

ZIERIKZEE - De handballers van Delta Sport hebben zondag een knap resultaat behaald. In eigen huis speelde het team uit Zierikzee met 26-26 gelijk tegen koploper Westlandia in de hoofdklasse D.