- advertentie -

KLOETINGE - De Zeeuwse derby in de 1e klasse C tussen Kloetinge en Bruse Boys is in 0-0 geëindigd. In een fel duel met veel overtredingen bleken beide ploegen gelijkwaardig. Kloetinge eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart van Van Tiggele.

vr 29-04-2016, 16:30
- advertentie -

VLISSINGEN - Groene Ster uit Vlissingen heeft het seizoen in de eredivisie zaalvoetbal afgesloten met een nederlaag. In Sporthal Baskensburg was FC Eindhoven met 2-5 te sterk. Groene Ster eindigt het seizoen op de zevende plaats.

HOEK - Josimar Pattinama speelt komend seizoen voor zaterdag hoofdklasser Hoek. De aanvaller had eerder aangegeven bij zondag hoofdklasser VC Vlissingen te blijven, maar vertrekt nu toch.

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland heeft de ambitie uitgesproken om de beste van Nederland te worden, maar om dat te bewerkstelligen is er snel geld en goed personeel nodig. Hoofdsponsor Roompot heeft de opleiding vaarwel gezegd en ook bekende trainers als Jan Poortvliet en de broers de Nooijer verlieten de opleiding.

OOST-SOUBURG - De naamgeving voor jeugdcompetities in het amateurvoetbal gaat op de schop. Dat betekent voor de 92 voetbalclubs in Zeeland dat er straks geen A-junioren t/m mini-pupillen meer zijn. In het nieuwe systeem wordt de leeftijd van de spelers genoemd. De F-pupillen gaan bijvoorbeeld JO7 (jeugd onder 7) heten. 

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft zich versterkt met Francis Kabwe Manengela uit Kapelle. De aanvaller komt over van zaterdag eersteklasser Kloetinge. Kabwe Manengela (20) is de zesde nieuweling voor GOES. De uit Congo afkomstige vleugelaanvaller speelde één seizoen voor Kloetinge. 

VLISSINGEN - Hoofdklasser VC Vlissingen legt zich niet neer bij de uitkomst van de zaak waarin de club is beschuldigd van het uiten van doodsbedreigingen. Voorzitter Rens Reijnierse wil dat de KNVB de zaak seponeert op basis van een procedurefout. 'Stop er nou gewoon mee en seponeer het geheel op basis van een vormfout.' Als de KNVB dat niet doet, overweegt VC Vlissingen naar de burgerrechter te stappen.

ZOUTELANDE - De winnares van de Kustmarathon van vorig jaar Miriam van Reijen doet dit jaar niet mee. Ze zegt met veel plezier terug te kijken op haar zege van vorig jaar, maar dat ze zich wil richten op het EK duathlon. 

TERNEUZEN - Jarno Mobach wint de eerste Zeeland Seaports stimulerings- en aanmoedingsprijs voor sporttalenten. De 17-jarige wielrenner uit Philippine kreeg 40 procent van de stemmen. Hij bleef daarmee zwemmer Ruden de Ridder (34 procent) en zeiler Finn Kribbe (26 procent) nipt voor.

TERNEUZEN - Tennisvereniging Animo in Terneuzen geniet momenteel nog van elf tennisbanen, maar volgens sportwethouder Jack Begijn van Terneuzen kunnen ze ook makkelijk met zes banen toe. Dat zegt hij op basis van het aantal leden van de vereniging.

TERNEUZEN - Heeft Zeeuws-Vlaanderen alle sportaccommodaties nog wel nodig? De vergrijzing in de regio neemt toe, en de verwachting is dat er in de komende jaren steeds minder mensen gebruik gaan maken van sportvoorzieningen.

THOLEN - Bart Nieuwkoop heeft afgelopen zondag zijn eerste hoofdprijs als profvoetballer gewonnen. De Tholenaar pakte met Feyenoord de KNVB-beker. "Fantastisch dat ik in mijn eerste seizoen meteen een prijs pak."

MIDDELBURG - De achtste editie van het Zeeuws kampioenschap 9-ball is gewonnen door Joris Lodder. De pooler uit Middelburg versloeg in de finale drievoudig winnaar Jeroen Damman.

KLOOSTERZANDE - Philippine heeft dankzij een 3-3 gelijkspel tegen Hontenisse het kampioenschap in de vierde klasse A binnengehaald. Een primeur voor trainer Dennis de Nooijer en zijn broer Gérard, die speler is bij de club. Nog nooit eerder werd de voetbaltweeling kampioen.

ANS (BEL) - Twee van de vier Zeeuwse renners die aan start van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik stonden, zijn gefinisht. Antwan Tolhoek en Johnny Hoogerland reden de 248 kilometer uit, Marco Minnaard en Nick van der Lijke stapten voortijdig af.