HEERENVEEN - Schaatscoach Jillert Anema ziet in Niels Mesu een potentiële wereldtopper. Ook Mesu's ploeggenoot en winnaar van Olympisch goud op de 10 kilometer op de laatste Olympische Spelen, Jorrit Bergsma, ziet veel kwaliteit in de uit Middelburg afkomstige schaatser.

HEERENVEEN - Marathonschaatser Niels Mesu kiest dit seizoen in eerste instantie voor de marathon. De uit Middelburg afkomstige schaatser zal ook nog wel een aantal langebaanwedstrijden rijden, maar dat is met name om ervaring op te doen. Op de marathon wil Mesu dit seizoen een aantal keer op het podium eindigen. Ook zijn coach, Jillert Anema, verwacht dat dit ook mogelijk is.

SLUISKIL - In de eredivisie driebanden heeft AEJ/Dallinga de derde overwinning van het seizoen geboekt. In Sluiskil won de Zeeuwse formatie met 7-1 van Holland Mineraal uit Lochem.

OOST-SOUBURG – Steven Smulder uit ’s-Heerenhoek heeft zich met het Nederlands voetbalelftal onder 17 jaar gekwalificeerd voor het EK 2015 in Bulgarije.

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft zich door een overwinning op buurman Zeeland Sport geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. De zondaghoofdklasser maakte na een 0-1 ruststand in de tweede helft het verschil: 0-7.

AMSTERDAM - Sébastièn Schletterer uit Middelburg is tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap marathon in Amsterdam. Schletterer liep een tijd van 2:23.20' en was daarmee een kleine anderhalve minuut langzamer dan winnaar Paul Zwama uit Utrecht.

AMSTERDAM - Niels Mesu uit Middelburg is zaterdag op de negende plaats geëindigd tijdens de eerste wedstrijd van de KPN Marathon Cup. De schaatser van Team A-ware/Fonterra zag zijn teamgenoot Jorrit Bergsma, Olympisch Kampioen op de 10 kilometer bij de langebaanschaatsers, de eerste plaats bemachtigen.

IJMUIDEN - Windsurfer Dennis Klaaijsen heeft opnieuw een record op zijn naam staan. De Vlissinger surfte vandaag in zes uur twee minuten en vijftien seconden de Noordzee over. Dat is de snelste tijd op een surfplank ooit.