OOST-SOUBURG - Matthew Lentink is opgeroepen voor het nationale elftal van Aruba. De doelman van Kloetinge speelt met Aruba komende week de ABCS cup. Dat is een vierlandentoernooi tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname.

YERSEKE - Gezelligheid en saamhorigheid. Dat zijn de termen die het meest voorbij komen als je vraagt nog het clubgevoel van leden van voetbalvereniging Yerseke. De Bevelandse club kreeg bezoek van presentator Jan-Jaap Corré en staat centraal in de vierde aflevering van het programma "Onze Club".

BARENDRECHT - Koploper AEJ/Dallinga heeft de topper in de eredivisie tegen nummer twee MCR/De Uitspanning gewonnen. De ploeg uit Sluiskil was in Barendrecht met 2-6 te sterk voor de thuisploeg.

VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn er in de 1e divisie B niet in geslaagd om het goede resultaat van de vorige weken voort te zetten. De Vlissingers verloren zondagmiddag met 72-77 van Pendragon uit Tilburg.

VLISSINGEN - De loting voor de achtste finales van de districtsbeker in de kantine van VC Vlissingen heeft de enige twee overgebleven derdeklassers aan elkaar gekoppeld. FC Axel gaat het in Dordrecht opnemen tegen Dubbeldam.

ROTTERDAM - Rick van Drongelen (foto, rechts) uit Axel heeft zijn eerste profcontract getekend. De linksbenige verdediger van Sparta is tot medio 2018 verbonden aan de Rotterdamse club. Van Drongelen speelt momenteel in de B1 van Sparta en is afkomstig van de JVOZ.

OOST-SOUBURG - Zeelandia Middelburg heeft in de 2e klasse E met 4-0 gewonnen van Unitas uit Gorinchem. Door deze overwinning staat Zeelandia bovenaan de ranglijst.

VLISSINGEN - VC Vlissingen is de koppositie in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal kwijt. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Ruud Pennings met 1-3 van Magreb'90 uit Utrecht.