- advertentie -

VLISSINGEN - Sven Vermeulen uit Vlissingen is de nieuwe tenniscoach van Bibiane Weijers uit Rhenen. Daarmee stopt hij met het zijn van scheidsrechter. Vermeulen gaat zich volledig richten op het trainersvak.

wo 26-10-2016, 15:51
- advertentie -

MIDDELBURG - Rogier Veenstra maakt dit seizoen af als hoofdtrainer van zondagtweedeklasser Zeelandia Middelburg. De oud-profvoetballer van onder meer NAC en Excelsior volgt daarmee de opgestapte Mart van Bree op. 

POITIERS (FRA) - Lesley Kerkhove uit Zierikzee heeft het hoofdtoernooi in Poitiers niet gehaald. De tennisster verloor in twee sets (6-4, 6-1) de laatste kwalificatieronde van de Russische Natalia Vikhlyantseva. 

BALAN - Het veldrijseizoen is nog maar net begonnen en Lindy van Anrooij uit Kapelle heeft haar eerste overwinning al binnen. Zondag won ze in de Franse Ardennen de veldrit in Balan. Het was een primeur voor haar, want ze pakte voor het eerst een zege in een UCI-cross. Dat is het op een na hoogste niveau.

SLUISKIL - De biljarters van Dallinga.com hebben in de eredivisie driebanden niet weten te winnen. Tegen Hartje/Van Wanrooy uit Oosterhout speelde het team uit Sluiskil met 4-4 gelijk. 

VLISSINGEN - De 31e editie van de strandcross in Vlissingen is gewonnen door Brian Bogers. De motocrosser uit Eindhoven was veruit de beste in de MX1/3 klasse. 

OOST-SOUBURG - Slechts drie Zeeuwse clubs kwamen vandaag in competitieverband in actie. Eersteklasser GOES wist op bezoek bij Moerse Boys niet te winnen. In het districtsbekertoernooi haalde hoofdklasser VC Vlissingen eenvoudig de volgende ronde. Hontenisse verraste HVV'24.

ZUNDERT - Zondag eersteklasser GOES heeft aan de uitwedstrijd tegen Moerse Boys één punt overgehouden. De ploeg van trainer John Karelse kwam in Zundert twee keer op voorsprong, maar zag de thuisploeg even zo vaak weer langszij komen. Steve Schalkwijk en Ray Kroon maakten de doelpunten voor GOES. 

AMSTERDAM - Niels Mesu uit Middelburg is zaterdag derde geworden bij de eerste KPN Marathon Cup. De schaatser van AB Transport Group moest in de finale alleen Arjan Stroetinga en Fabio Francolini voor zich laten. 

WOLPHAARTSDIJK - Erik Boer uit Wolphaartsdijk heeft de tweede wedstrijd van de ATB-wintercompetitie gewonnen. In zijn woonplaats bleef hij Mick van Dijke uit Wissenkerke en Bart Claeys uit België voor. 

MIDDELBURG - Erwin Harmes uit Middelburg heeft voor de derde keer op rij de Singelloop in Middelburg gewonnen. Hij passeerde na 6,75 kilometer de eindstreep in een tijd van 21 minuten en 28 seconden.

OOST-SOUBURG - Derdeklasser Kapelle heeft in de tweede ronde van de districtsbeker voor een verrassing gezorgd door eersteklasser Kloetinge na strafschoppen te verslaan. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. De penaltyserie werd met 5-4 door Kapelle gewonnen. Tom Wuyts, topscorer van Kloetinge, miste aan het einde van de wedstrijd en in de strafschoppenreeks van elf meter.

MIDDELBURG - Oemoemenoe heeft voor een verrassing gezorgd in de ereklasse van het rugby. De Middelburgse ploeg versloeg The Dukes uit Den Bosch met 37-19. Dat was vorig jaar nog de nummer twee van Nederland. Grote man aan de kant van Oemoemenoe was Joey Luitwieler, hij maakte zeventien punten.

LEEUWARDEN - In de Jupiler League-wedstrijd van FC Oss tegen Cambuur Leeuwarden hebben twee doelpunten van Tom Boere zijn club niet aan een overwinning geholpen. De uit Terneuzen afkomstige spits zag FC Oss verliezen met 4-2. 

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster uit Vlissingen hebben in de eredivisie een zekere overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd weggegeven. Twee minuten voor het einde stond de ploeg van trainer Hicham Benhammou nog op een 2-1 voorsprong, maar na het eindsignaal was de uitslag 3-4 voor TPP uit Rotterdam