OOST-SOUBURG - Het Hoondert Rally Team wil beter presteren dan ooit bij de Dakar Rally. Het team onder leiding van coureur Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke gaat voor een plaats in de top 25 in de bekendste autosportrally ter wereld.

SEOUL (ZKO) - Biljarter Jean Paul de Bruijn uit Hulst neemt het in de poulefase van het wereldkampioenschap driebanden op tegen de Griek Nikos Polychronopoulos en Mohsen Fouda uit Egypte. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de achtste finale.

SITTARD - Alles in het sportleven van mountainbiker Milan Vader uit Middelburg staat in het teken van de Olympische Spelen in Tokio, in 2020. De achttienjarige Vader werkt in Sittard aan een carrière als topsporter.

HOEK - Zonder al te veel moeite heeft topklasser Hoek de vierde ronde van het districtsbekertoernooi bereikt. Op eigen veld werd zondag derdeklasser Unitas'30 uit Etten-Leur met 9-2 verslagen. In de volgende ronde speelt Hoek thuis tegen ASWH.

MIDDELBURG - De komst van de Tour de France naar Zeeland in juli volgend jaar gaat de provincie miljoenen opleveren. Dat zegt sportmarketeer Bob van Oosterhout. Van Oosterhout was dinsdagavond in Middelburg waar hij in een door SportZeeland georganiseerde bijeenkomst sprak over zijn vakgebied.

RENESSE - Op het strand van Schouwen-Duiveland wordt 25 januari een nieuwe mountainbikewedstrijd gereden. Bij de KOGA MTB Beachrace 2015 komt de landelijke mountainbiketop in actie, maar ook amateurs kunnen zich opgeven.

AMSTERDAM - In een besloten oefenduel heeft Jeremy de Nooijer met Sparta Rotterdam gewonnen van Ajax. Op Sportpark De Toekomst werd het 2-3 voor de Rotterdammers. De Vlissinger scoorde eenmaal.

BRESKENS - Het zorgde voor een schok door de Zeeuwse voetbalwereld tien jaar geleden. De dood van Esad Osmanovski. De toen 23-jarige voetballer van Breskens kreeg een hartstilstand tijdens een training en overleed totaal onverwacht. Nog elk jaar wordt de talentvolle voetballer herdacht door middel van de Esad Osmanovski Memorial Cup.