MAARSSEN - Het korfbalduel tussen OVVO/De Kroon en KVS/Maritiem in de Korfbal League is met 24-25 gewonnen door de ploeg uit Scheveningen. In de wedstrijd speelden de enige twee actieve Zeeuwen op het hoogste korfbalniveau mee, de Middelburgse Naomi Zuidweg (OVVO) en uit 's-Heer Hendrikskinderen afkomstige Daan Westmaas (KVS).

OOSTKAPELLE - De 49e editie van de Massaloop in Oostkapelle is gewonnen door Adriaan Walhout. In de wedstrijd over 15 kilometer versloeg de hardloper uit Middelburg Wim van Sparrentak uit Sint Laurens, die tweede werd.

OOST-SOUBURG - In de 2e klasse E heeft koploper Bruse Boys een ruime overwinning behaald op Arnemuiden. De ploeg uit Bruinisse won de thuiswedstrijd met maar liefst 7-0.

JERUZALEM (ISR) - Quinten Ducarmon heeft bij het EK schaken in Jeruzalem voor een verrassing gezorgd door in de vierde ronde te winnen van grootmeester Evgeny Postny. Het is voor Ducarmon zijn derde zege. Daarmee bezet hij voorlopig de gedeelde tiende plaats.

ERMELO - Amazone Dinja van Liere uit Goes heeft een succesvolle eerste dag achter de rug van het Nederlands kampioenschap dressuur in Ermelo. Van Liere wist zich als beste te plaatsen voor de finale in de rubrieken ZZ-Zwaar en Lichte Tour.

LOSAIL (QAT) - Nancy van de Ven (17) is in de eerste tijdtraining van de Grand Prix van Qatar derde geworden. De motorcrosser uit Vlissingen moest bij kwalificatie van de eerste WK-wedstrijd van het seizoen de Italiaanse wereldkampioene Kiara Fontanesi en Livia Lancelot uit Frankrijk voor zich dulden.

HOEK - Topklasser Hoek heeft weer vier contracten van spelers uit de huidige selectie verlengd. Aanvoerder Giovanni Siereveld, Kyle Doesburg, Ibrahim Eryürük en Mateusz Kuzmicki spelen ook volgend seizoen voor de Zeeuws-Vlaamse club.

OOST-SOUBURG - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zijn eerste overwinning als trainer gehaald met FC Dordrecht. De hekkensluiter in de Eredivisie was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Go Ahead Eagles.

OOST-SOUBURG - Het gaat hard met het aantal aanmeldingen voor de Oversteek Oosterschelde. Het aantal zwemmers staat binnen twee weken al op 60, zegt organisator Jan Boonman.