SEOUL (ZKO) - Jean Paul de Bruijn heeft op het wereldkampioenschap driebanden in het Zuid-Koreanse Seoul de achtste finale bereikt. Hierin neemt hij het op tegen zijn ploeggenoot en meervoudig wereldkampioen Dick Jaspers. De driebander uit Hulst won zijn twee poulewedstrijden.

OOST-SOUBURG - Zaalvoetballer Khalid el Hattach is geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Voor de speler van Groene Ster is het zijn eerste oproep voor de definitieve selectie. Saïd en Hoessein Bouzambou kregen ook een uitnodiging van bondscoach Marcel Loosveld.

MIDDELBURG - Marcel Lourens blijft ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij FC Dauwendaele. De trainer en de zaterdag tweedeklasser besloten een overeenkomst voor een extra jaar aan te gaan. Ook vanuit de spelersgroep zijn er alleen maar positieve geluiden te horen.

OOST-SOUBURG - Thomas de Ridder stopt aan het eind van dit voetbalseizoen bij zaterdag derdeklasser Nieuwdorp. De Ridder heeft de ploeg dan twee seizoenen getraind.

OOST-SOUBURG - FC Axel heeft zich woensdag geplaatst voor de vierde ronde van het districtsbekertoernooi. In Nispen werd zondag vierdeklasser NSV met 1-4 verslagen. In de volgende ronde speelt Axel tegen Heerjansdam.

OOST-SOUBURG In de stallen van De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland wordt een nieuwe indoor hardloopwedstrijd georganiseerd. De Barragerun, de naam van het evenement, zal worden georganiseerd op zondag 22 februari.

OOST-SOUBURG - Adrie Koster wordt assistent-trainer bij VfB Stuttgart. De in Zierikzee geboren Koster gaat in Duitsland samen aan de slag met Huub Stevens, die hoofdtrainer wordt bij de Bundesliga-club.

OOST-SOUBURG - Tennisster Lesley Kerkhove weet nog niet of ze in januari mee mag doen aan de kwalificaties van de Australian Open. De uit Zierikzee afkomstige Kerkhove staat op dit moment 222ste op de wereldranglijst. Maar of dat genoeg is, is nog even afwachten.

GOES – Oud-tennisster Angelique van der Meet is de nieuwe toernooimanager van het vrouwentoernooi van Challenger Zeeland. De in 's Heer Abtskerke geboren Van der Meet is aangesteld om speelsters aan te trekken voor de damescompetitie van het tennistoernooi.