- advertentie -

VIDAUBAN (FRA) - Bij het Europees kampioenschap dressuur in het Franse Vidauban is Jeanine Nieuwenhuis zesde geworden bij de Young Riders. Dit resultaat behaalde ze bij de kür op muziek.

KAMERIK - Karin Krappen maakt komend seizoen deel uit van de Nederlandse selectie. De Vlissingse dartster plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor de selectie.

MIDDELBURG - Liam Langendonk is geselecteerd voor het rugbyteam van Jong Oranje onder 16. Langendonk is jeugdlid van het Middelburgse Oemoemenoe.

NEELTJE JANS - Neeltje Jans is afgelopen nacht gereed gemaakt voor de finish van het grootste wielerevenement ter wereld. De organisator van de Tour de France was druk in de weer met voorbereidingen. Verslaggever Daniel Godinho Veiga was er sinds 04.00 uur bij.

UTRECHT - Bij de start van de Tour de France in Utrecht werd zaterdag al volop vooruit gekeken naar de etappe van zondag die finisht op Neeltje Jans. Vooral voor de sprinters wordt het de eerste echte test. En voor wie nog twijfelt of het wel algemeen bekend is dat de Tour naar Zeeland komt: in Utrecht was iedereen op de hoogte.

MIDDELBURG - Quirine Lemoine heeft in Middelburg het Challenger Zeeland tennistoernooi gewonnen. De als vierde geplaatste speelster uit Woerden versloeg in twee sets landgenote Arantxa Rus met 6-1 en 6-2.

MIDDELBURG - Jesse Huta Galung heeft in Middelburg de zesde editie van het Challenger Zeeland tennistoernooi gewonnen. De tennisser uit Hillegom versloeg in drie sets de Zwitser Yann Marti met 7-5, 2-6 en 6-3.

OOST-SOUBURG- Rohan Dennis heeft in Utrecht de eerste etappe van de Tour de France gewonnen. De Australiër deed over de 13,8 kilometer 14 minuten en 56 seconden. Tweede werd Tony Martin op 5 seconden, voor Fabian Cancellara die 6 seconden moest toegeven en derde werd.

OOST_SOUBURG - Wil je niets missen in aanloop naar en tijdens de Tour de France? Like dan de Facebookpagina Fietsen in Zeeland. Je vindt er alle nieuwtjes rond de Tour de France en op zondag 5 juli wordt er een liveblog op deze pagina bijgehouden.

NEELTJE JANS - Ondanks een verbod van Rijkswaterstaat en Tourorganisator ASO zijn er morgen toch 22 polyester wielrenners te zien op de Oosterscheldekering. Organisator Leo van Vliet laat het kunstwerk gewoon plaatsen.

NEELTJE JANS - Nog een kleine dag en dan finisht de Tour op Neeltje Jans. De aller- allerlaatste voorbereidingen zijn zaterdag gedaan. De organisatie was hekken aan het plaatsen, tenten aan het opbouwen en dat trok de aandacht.

OOST-SOUBURG- Johnny Hoogerland uit Langeweegje is met zijn ploeg Team Roompot tiende geworden in de openingsrit van de Ronde van Oostenrijk. De rit was een ploegenproloog over 5,4 kilometer en ging door de straten van Wenen.

NEELTJE JANS - Het moet zondag, wanneer de tweede etappe van de Tour de France op Neeltje Jans finisht, de drukste dag van het jaar worden voor snackbar De Helling. Eigenaar Kees Breure heeft in ieder geval veel goederen ingeslagen.

OOST-SOUBURG- Zwemmer Ruden de Ridder uit Vlissingen komt vanaf het nieuwe seizoen uit voor RTC uit Eindhoven. De Ridder (15) komt nu nog uit voor DZK uit Vlissingen maar gaat in het nieuwe seizoen in Eindhoven fulltime trainen en naar school.