VALKENBURG - Johnny Hoogerland (Team Roompot) heeft in de Amstel Gold Race geen rol van betekenis kunnen spelen. De Limburgse heuvelklassieker werd gewonnen door Wereldkampioen Michal Kwiatowski.

GOES - Voetbalvereniging SV Robur houdt aan het eind van dit seizoen op met bestaan. Na 83 jaar komt er een eind aan de club uit Goes. De club heeft nog maar zeventig leden in haar bestand.

MIDDELBURG - Zeelandia Middelburg heeft goede zaken gedaan in de tweede klasse E. De koploper won op eigen veld met 3-0 van HVV'24 uit Hulst en heeft met nog drie duels te gaan alles in eigen hand in de race om het kampioenschap.

DEN HAAG - Zondageersteklasser GOES heeft tegen het lager geklasseerde Wateringse Veld geen goede beurt gemaakt. In Den Haag liep het elftal van Jan Poortvliet tegen een 3-0 nederlaag aan.

OOST-SOUBURG - Gèrard de Nooijer is met zijn ploeg FC Dordrecht officieel gedegradeerd uit de eredivisie. Zelf verloor het zaterdagavond van Vitesse met 3-0. Doordat concurrent Go Ahead Eagles verrasend won van Feyenoord is het doek gevallen voor de club uit Dordrecht.

AMSTERDAM - Nog één keer winnen en Oemoemenoe is veilig van degradatie uit de ereklasse. De rugby'ers uit Middelburg wonnen zaterdag met 7-29 bij Ascrum en ontliepen daardoor een enkele reis terug naar de eerste klasse.

LAS VEGAS (VS) - Hans Peter Minderhoud is bij de wereldbekerfinale dressuur als vijfde geëindigd. En dat is een betere prestatie dan vorig jaar. In Lyon werd de dressuurruiter toen achtste in de kür op muziek.

NORWICH (ENG) - Anita de Ridder uit Arnemuiden is in het Engelse Norwich wereldkampioen geworden met Jong Oranje 2. De finale speelde ze tegen Jong Oranje 1 met daarin Naomi Zuidweg uit Middelburg en won ze met 28-23.