- advertentie -

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Biljarter Michael Vink uit Groede heeft zijn debuut in het hoofdschema van een nationale Grand Prix driebanden niet kunnen bekronen met een overwinning. De Zeeuws-Vlaming verloor in Capelle aan de IJssel alle drie zijn poulewedstrijden.

OOST-SOUBURG - Roompot Vakanties uit Kamperland stopt na twee jaar met de hoofdsponsoring van de wielerwedstrijd ZLM Roompottour. Het bedrijf wil meer geld steken in de professionele wielerploeg Roompot Oranje Peloton en dat gaat ten koste van de wielerwedstrijd.

VOGELWAARDE - Ze mogen dan op het laagste amateurniveau spelen met het eerste elftal, zondag vijfdeklasser Vogelwaarde is wel degelijk een club in beweging. De afgelopen tien jaar verrichte de klusploeg van de Zeeuws-Vlaamse club veel werk en ook met de jeugd van de vereniging gaat het goed, want alle jeugdteams zijn bezet.

SINT-ANNALAND - De oud-voetbalprofs Dennis en Gérard de Nooijer zetten zich in voor het jeugdvoetbal op Tholen. De voetbaltweeling verzorgen de komende maand enkele trainingen voor de talentvolle spelers op het eiland in de leeftijd van tien tot dertien jaar.

OOST-SOUBURG - De atletiekverenigingen uit Zeeland gaan verder samenwerken. Dat gaan ze doen onder de naam Vereniging Zeeland Atletiek (VZA). Dat werd gisteren bekend op de ledenvergadering van de VZA.

KRABBENDIJKE - Trainer John de Frel van Krabbendijke stopt na dit seizoen met zijn werkzaamheden voor de club. De Brabander is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Bevelandse zaterdagderdeklasser.

KAPELLE - Lindy van Anrooij gaat stoppen met de triatlon om zich volledig op het veldrijden te richten. De rijdster uit Kapelle wil bij het veldrijden tot de wereldtop behoren.

OOST-SOUBURG - Het was een succesvol Zeeuws sportweekend! Zowel de rugbyers van Oemoemenoe als de korfballers van TOP pakten de volle buit. En ook in het bekerweekend pakten alle Zeeuwse clubs de winst, ook al was dat soms pas in de derde helft. Wij hebben al het sportnieuws voor je op een rijtje gezet.

OOSTERHOUT- De biljarters van Dallinga.com hebben in de Eredivisie direbanden in Oosterhout met 2-6 gewonnen van de Eekhoorn. Voor de club uit Sluiskil wonnen.Jean-Paul de Bruijn, Danny Breur en Frederic Caudron hun partijen. Patrick Vasseur verloor van Jerry Hermans.

OOST-SOUBURG - Heel weinig amateurvoetbal omdat er een inhaal- en bekerronde op het programma stond. De enige Zeeuwse ploeg die zondag in actie kwam, was RIA Westdorpe. De Zeeuws-Vlaamse ploeg werd uitgeschakeld.

GROEDE - Het bekersprookje van v.v. Groede is ten einde. De vijfdeklasser hield zaterdag keurig stand tegen hoofdklasser ASWH maar verloor wel met 1-3. Na afloop was het groot feest in de kantine van Groede.

HEERENVEEN- Marathonschaatser Niels Mesu uit Middelburg is zaterdag als vijfde geëindigd in de vijfde wedstrijd van de KPN marathoncup in Heerenveen. Zijn broer Erwin kwam in het laatste deel van de wedstrijd ten val en moest twee ronden voor tijd de wedstrijd verlaten.

VEERE - Derdeklasser Veere moet weer op zoek naar een nieuwe trainer nu Nick Corré zijn vertrek heeft aangekondigd. Corré is aan zijn eerste seizoen bezig bij Veere.

ARNEMUIDEN - TOP Arnemuiden heeft zaterdag opnieuw gewonnen in de hoofdklasse A van de zaalcompetitie. Groen Geel uit Wormer werd met 22-16 verslagen. TOP is ongeslagen koploper.

ZOUTELANDE - Tim Pleijte heeft voor de derde keer op rij de Hobbeldebobbelloop gewonnen. De atleet uit Zoutelande legde in zijn woonplaats de 10 kilometer af in een tijd van 42 minuten en 22 seconden.