- advertentie -

LULEA (ZWE) - Niels Mesu heeft drie weken na zijn derde plaats bij de Alternatieve Elstedentocht, opnieuw genoegen moeten nemen met een bronzen plak bij een natuurijswedstrijd. Bij de tweede KPN Grand Prix wedstrijd in het Zweedse Lulea ging de winst naar Simon Schouten. Niels Mesu volgde op enkele tellen achter Frank Vreugdenhil. 

wo 22-02-2017, 15:36
- advertentie -

IJZENDIJKE - In IJzendijke gaat het al een paar weken nergens anders meer over. Vanavond spelen de 'Tieke Dames' tegen Telstar in de 1/8e finale van de KNVB Beker. IJzendijke is de enige overgebleven amateurclub in het bekertoernooi bij de vrouwen. "Ik wil er niet meer dan tien tegen krijgen'', zegt doelvrouw Marloes Eggebeen. 

ARNEMUIDEN - Afgelopen zaterdag was het weer een paar keer billen knijpen in Sporthal de Blikken. Bij het duel tussen TOP Arnemuiden en KVS/Maritiem grepen spelers van beide ploegen massaal naar de enkel, achillespees of knie. Toch is het aantal blessures bij TOP dit seizoen minimaal. En dat komt volgens de spelers volgens de nieuwe warming-up. 

PHILIPPINE - Wielrenner Brian van Goethem uit Philippine kan in april zijn debuut in Parijs-Roubaix maken. Zijn ploeg, Team Roompot, heeft van de organisatie van de Hel van het Noorden een wildcard gekregen.

MIDDELBURG - Lorenzo Stolk uit Vlissingen en de Middelburger Ruben Boutens zijn tijdens het Europees kampioenschap indoor karten in Middelburg in de top-drie geëindigd. De negentienjarige Stolk werd tweede. Boutens (24) eindigde als derde. De winst ging naar Rico Haarbosch uit Velserbroek.

OOST-SOUBURG - Trainer Kees Westerweele gaat komend seizoen aan de slag bij RCS. Westerweele wordt niet de hoofdtrainer van de club uit Oost-Souburg, maar gaat werken als assistent van John Bentschap Knook. Westerweele stapte eerder dit seizoen op bij FC Axel. 

DEVENTER - Schaatser Niels Mesu uit Middelburg staat met nog één wedstrijd te gaan nog altijd op de tweede plaats in het algemeen klassement van de KPN marathoncup. Mesu eindigde in Deventer op de vierde plaats en dat was genoeg om koploper Mats Stoltenberg te passeren, maar op zijn beurt zag Mesu dat Simon Schouten hem passeerde. 

SINT JANSTEEN - De naam STEEN lijkt misschien niet de mooiste voor een voetbalclub, maar als je weet dat het een afkorting is verandert dat de zaak. Strijd Trouw Eerlijk En Nobel heet de vereniging uit Sint Jansteen voluit. Het is één van de grotere voetbalclubs in de gemeente Hulst. 

COIN (SPA) - De Zeeuwse wielrenners Nick van der Lijke en Marco Minnaard zijn in de slotetappe van de Ruta del Sol zesde en zevende geworden. Van der Lijke en Minnaard reden de hele dag in de aanval.

OOST SOUBURG - Zondag eersteklasser GOES is zeker van deelname aan de nacompetitie. De ploeg van trainer John Karelse won vanmiddag op bezoek bij RKTVV in Tilburg en won zo voor de zesde keer op rij. Hoofdklasser VC Vlissingen deelde op eigen veld de punten met EHC/Heuts. 

OOSTERHOUT - De driebanders van Dallinga.com hebben een zware nederlaag geleden. De formatie uit Sluiskil verloor in Oosterhout met 8-0 van middenmotor 't Hartje/van Wanrooy. Door deze nederlaag verliest de ploeg de aansluiting met de bovenste plaatsen in de eredivisie.

TILBURG - Zondag eersteklasser GOES heeft op bezoek bij RKTVV drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van John Karelse won in Tilburg met 0-2 en pakte zo de tweede periodetitel. Het is alweer de zesde competitiezege op rij. 

VLISSINGEN - Hoofdklasser VC Vlissingen heeft in de hoofdklasse gelijk gespeeld tegen EHC/Heuts. De wedstrijd aan de Irislaan in Vlissingen eindigde in 1-1. Yves Nyemb (foto) scoorde de enige treffer voor de ploeg van trainer Ruud Pennings. 

MIDDELBURG - De korfballers van Swift uit Middelburg hebben zaterdagavond het kampioenschap in de 1e klasse E behaald. Door een 19-17 overwinning op concurrent Excelsior kunnen de Middelburgers zich opmaken voor een seizoen in de overgangsklasse.

OOST-SOUBURG - Bruse Boys voetballer Dylan Adelaar vertrekt na dit seizoen naar de Verenigde Staten. De 21-jarige buitenspeler zal per komend seizoen uitkomen voor LSUS Soccer uit Louisiana. Adelaar wordt geen prof, maar kan wel gratis gaan studeren in Amerika.