ZEIST- Danny Blind krijgt onder Guus Hiddink een nog prominentere rol dan onder Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. De 'rechterhand' van de bondscoach zal niet alleen op het veld, maar ook daar buiten af en toe het voortouw nemen. De uit Oost-Souburg afkomstige Blind is vrijdag officieel als assistent-bondscoach gepresenteerd.

OOST-SOUBURG - In de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 spelen alle Zeeuwse voetbalclubs oefenwedstrijden om fit aan de competitie te kunnen beginnen. Omroep Zeeland heeft ze op een speciale pagina voor je op een rijtje gezet.

OOST-SOUBURG - Nancy van de Ven kijkt terug op een goed WK. Voor het tweede jaar op rij werd ze vijfde, en dat terwijl de Vlissingse motorcrosster nog maar zestien jaar is. Van de Ven heeft haar 125CC motor vervangen voor een 4-takt, waardoor ze in de toekomst nog sneller hoopt te zijn.

VLISSINGEN - Erwin Harmes en Anjolie Engels uit Middelburg hebben de Boulevardloop in Vlissingen gewonnen en daarmee ook het PZC-stratenloopcircuit. Harmes bleef ongeslagen in de stratenlopen. Hij won ze alle zes.

ANS (BEL) - Nick van der Lijke uit Middelburg is in de Tour de Wallonie (2.HC) als vijftiende geëindigd. In de slotetappe kwam de renner van Belkin vlak voor de finish ten val, maar zijn tijd werd gelijk getrokken met dat van winnaar Meersman. Van der Lijke sloot hiermee een sterke vijf dagen af in Wallonië.

KRUININGEN - Een streep onder het verleden en hard werken aan de toekomst. Met die instelling begint voetballer Tom Boere uit Terneuzen aan het nieuwe voetbalseizoen. Boere (21) is neergestreken bij FC Eindhoven en wil zijn belofte daar eindelijk inlossen.

KRUININGEN - Roy Hendriksen uit Middelburg gaat als assistent-trainer van NEC ambitieus het nieuwe seizoen in. Hendriksen verruilde onlangs RKC Waalwijk voor de club uit Nijmegen en wil terug naar de Eredivisie. "Wij gaan voor promotie."

SAO PAULO (BRA) - Annelien Boutens is er niet in geslaagd haar titel bij het WK karten te prolongeren. In het Braziliaanse Sao Paulo eindigde de 19-jarige Middelburgse als derde. Ruben Boutens werd bij de mannen teleurstellend zestiende.

OOST-SOUBURG - De 33-jarige Fabian Cancellara verschijnt op 11 augustus aan de start van de Eneco Tour. De wielrenner van Trek is voor het eerst sinds 2011 weer in Nederland te bewonderen, te beginnen in Terneuzen.