VALKENBURG - Marco Minnaard uit Wemeldinge heeft de finish van de Amstel Gold Race niet gehaald. De renner uit Wemeldinge kwam tijdens de wedstrijd na ongeveer ten val en kon daarna niet meer in zijn ritme komen. Na zo'n 165 kilometer staakte hij de strijd.

TERNEUZEN - Een vrijwilliger van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen is gisteren mishandeld door een fietser. De medewerker vroeg de fietser af te stappen, omdat op de laatste kilometer van het parcours geen meerijdende fietsers zijn toegestaan.

GOUDA - Hoek heeft de uitwedstrijd tegen Jodan Boys gewonnen. In Gouda werd het 2-4 voor de kampioen van de Hoofdklasse A.

ROTTERDAM - In de hoofdklasse van het zondagvoetbal heeft GOES zaterdagavond gelijkgespeeld bij VOC. In Rotterdam werd het 1-1, waardoor de ploeg van trainer Gérard de Nooijer een plaats klimt op de ranglijst.

GOES - Door de zege van Thomas Bodaut en de derde plaats van Marc Serreau is Frankrijk de nieuwe leider in de stand van de UCI Nations' Cup. De wielerwedstrijd ZLM tour in Goes draaide uit op een Franse dubbelslag.

LYON (FRA) - Hans Peter Minderhoud is bij de Wereldbekerwedstrijden in Lyon zesde geworden op het onderdeel Grand Prix. De dressuurruiter uit Westkapelle plaatste zich hiermee voor de kür op muziek van zondag.

MARAKECH (MAR) - Lesley Kerkhove is in de kwalificatie voor het WTA-toernooi in het Marokkaanse Marrakech uitgeschakeld. De tennisster uit Zierikzee verloor in de eerste ronde van de Italiaanse Gaia Sanesi in drie sets.

KLOETINGE - Het in degradatienood verkerende Kloetinge heeft zaterdag in de Hoofdklasse B met 1-1 gelijk gespeeld tegen XerxesDZB. De ploeg van Diederik Hiensch stond lang met 1-0 voor maar zag de tegenstander uit Rotterdam vlak voor tijd op gelijke hoogte komen. Door de puntendeling lijkt directe handhaving uit zicht voor Kloetinge.

OOST-SOUBURG - Zaamslag heeft in de 1e klasse C een punt gepakt tegen Nieuw-Lekkerland. Op eigen veld speelde de Zeeuws-Vlamingen met 2-2 gelijk.