- advertentie -

VLISSINGEN - Groene Ster Vlissingen staat tot het einde van het seizoen onder leiding van Said Ouasti. De assistent-trainer neemt samen met Andre Siereveld het stokje over van Hicham Benhammou die naar Indonesië vertrok. 

OOST-SOUBURG - Nederland moet zich weer bewust worden van de gevaren van water. Vooral de jeugd moet er beter op gewezen worden wat het betekent om in een waterrijke omgeving te wonen. Om dat te bereiken heeft de stichting Zeeland Sport en Leisure de campagne We Are Water opgezet in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

HOEK - Hoofdklasser Hoek heeft de zesde nieuwe speler voor het komende seizoen aangetrokken. Middenvelder Aaron Verwilligen (23) komt over van Temse. Met de komst van Verwilligen krijgt de selectie van de Zeeuws-Vlaamse club steeds meer vorm. 

ALMERE - Saïd Bouzambou heeft met het Nederlands zaalvoetbalteam België met 6-3 verslagen. De zaalvoetballer uit Vlissingen scoorde de openingstreffer in duel met de Zuiderburen.

HOEK - Reguillo Vandepitte speelt ook volgend seizoen voor Hoek. De aanvoerder van de zaterdaghoofdklasser speelt sinds het seizoen 2011/2012 voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg.

HOOGVLIET - Hij won al meerdere medailles bij Nederlandse kampioenschappen en is dus één van de grootste talenten in ons land. Toch is het allerminst zeker dat judoka Mauk Moerman (20) een glansrijke toekomst tegemoet gaat. Door het centraliseren van trainingen op Papendal kan Moerman niet voldoen aan nieuwe eisen van de judobond.

ROUFFACH (FRA) - Erwin Adan uit Vlissingen mag in juni meedoen aan het Wereldkampioenschap Ultratrail in Italië. Hij plaatste zich voor het kampioenschap nadat hij als beste Nederlandse heer eindigde bij de Trail du Petit Ballon. 

COLIJNSPLAAT - Met 180 leden, waarvan 130 actief en alle jeugdelftallen bezet gaat het goed met Colijnsplaatse Boys. De club heeft daarnaast een groei aan vrijwilligers. Voorzitter Thijs 't Hart vertelt in het voetbalprogramma Onze Club dan ook vol trots over zijn vereniging. 

PAPENDAL - Als je de top wil bereiken in de sport moet je er alles voor over hebben. En dat hebben de judoka's Sam van 't Westende en Sjors Riddersma. Ze hebben hun hele leven omgegooid en trainen sinds zes maanden op Sportcentrum Papendal met de beste judoka's van Nederland.

VLISSINGEN - Paul Telussa uit Oost-Souburg is met VC Vlissingen in gesprek over een technische functie bij de zondag hoofdklasser. De bedoeling is dat Telussa de huidige technische commissie gaat versterken.

BREDA - De driebanders van Dallinga.com zijn er niet in geslaagd de zege van zaterdag een goed vervolg te geven. De formatie uit Sluiskil verloor in Breda met 6-2 van MC Breda. Door deze nederlaag eindigt de ploeg op de vijfde plaats. Dallinga.com was al uitgeschakeld voor de play-offs.

OOST-SOUBURG - De derby in de 3e klasse A van het zondagvoetbal tussen Terneuzen en Philippine eindigde in een 1-0 zege voor Terneuzen. Bert den Hamer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgde ervoor dat Terneuzen sinds de aanstelling van trainer Eddy van der Hooft nog ongeslagen is: negen punten uit drie wedstrijden.

HEESCH - Zondag eersteklasser GOES heeft goede zaken gedaan. De ploeg van John Karelse won met 1-2 van HVCH en verstevigde hiermee de tweede plaats op de ranglijst. De Goese treffers werden gemaakt door Tim de Winter en Steve Schalkwijk. 

VLISSINGEN  - In de hoofdklasse van het zondagvoetbal heeft VC Vlissingen op eigen veld met 2-3 verloren van RKAVV uit Leidschendam. Vlissingen verspeelde een 2-0 voorsprong.