- advertentie -

GOES - Voor Oranje-fan Jan Baart uit Goes staat de teller op 222 interlands. Zoveel keer zag hij het Nederlands elftal in een stadion voetballen. Deze, voor Nederland, EK-loze, zomer komen daar geen wedstrijden bij en daar baalt de supporter van.

HOEK - Douwe Zeegers (18) uit Biervliet speelt komend seizoen voor hoofdklasser Hoek. De vleugelaanvaller komt over van FC Dordrecht A1. De overgang van Zeegers was volgens Hoek al eerder geregeld. Nu zijn club en speler het ook eens over de voorwaarden. 

OOST-SOUBURG - Het Challenger Zeeland tennistoernooi voor dames in Middelburg kan wellicht een mooie Nederlandse toevoegen aan het deelnemersveld. Richèl Hogenkamp doet mee, mits ze het kwalificatietoernooi van Wimbledon niet overleeft.

LONDEN (ENG) - De uit Zierikzee afkomstige tennisster Lesley Kerkhove speelt dinsdag in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Wimbledon tegen Lauren Davis uit Amerika. De 22-jarige Davis is als zesde geplaatst in het kwalificatietoernooi. 

OOST-SOUBURG - Brian van Goethem doet woensdag niet mee aan het NK tijdrijden. Dat heeft zijn ploeg Team Roompot-Oranje peloton bekendgemaakt. Van Goethem kwam zondag in de slotetappe van de Ster ZLM Toer ten val en is niet op tijd hersteld. 

MIDDELBURG - Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg lijkt op 2 juli mee te kunnen doen aan het wereldkampioenschap voor beloften in Tsjechië. Vader kwam vier weken geleden ten val bij een training en liep daarbij twee scheurtjes in zijn ellebooggewricht op, waardoor hij het WK leek te gaan missen. Toch zat Vader afgelopen weekend alweer in wedstrijdverband op de fiets.

VLISSINGEN - Hoewel het lastig is om Nederlandse topclubs te strikken voor een oefenwedstrijd tegen het Zeeuws Elftal, blijft het streven topclubs uit te nodigen om tegen de beste Zeeuwse amateurvoetballers te spelen. Dat zegt Kees Roelse, voorzitter van de Stichting Zeeuws Elftal.

MIDDELBURG - Om top honderd spelers binnen te halen, zal het prijzengeld van Challenger Zeeland met vijftigduizend euro omhoog moeten. Ook zal het grootste Zeeuwse tennistoernooi naar een andere datum moeten verhuizen. Toernooidirecteur Sander van Buren heeft grote ambities. 

OOST-SOUBURG - Voor Antwan Tolhoek werd de Ronde van Zwitserland van 2016 een ronde om nooit te vergeten. De 22-jarige wielrenner uit Yerseke behaalde met de bergtrui in de sterk bezette World Tour ronde zijn eerste prijs als profrenner. De week van bergkoning Antwan Tolhoek in Zwitserland van dag tot dag.

DAVOS (ZWI) - Antwan Tolhoek (22) uit Yerseke heeft de bergtrui in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De renner van Team Roompot-Oranje Peloton moest in de slotetappe binnen de tijdslimiet de finish halen en slaagde daar met gemak in. Het is de eerste prijs voor Tolhoek in de World Tour, het hoogste mondiale niveau.

VEERE - De open water zwemwedstrijd van Kamperland naar Veere is gewonnen door Jan Brink uit Vlissingen. Brink was over 3,6 kilometer ruim een halve minuut sneller dan Arno Wouters uit Vlissingen. Bij de dames ging de zege naar Karin Stein uit Vlaardingen. Zij eindigde als vijfde overall. 

ARNEMUIDEN - Jouri van de Broeke uit Wolphaartsdijk gaat aan de slag bij TOP Arnemuiden. De oud-speler van ondermeer Tjoba en Fortis neemt komend seizoen het tweede team van de Walcherse club onder zijn hoede. Daarnaast is hij één trainingsavond per week bij het eerste team betrokken, dat wordt getraind door Arco Goedkoop en assistent Leon Kloet. 

AMSTERDAM - Joeri van der Hooft uit Oostburg heeft bij het Nederlands kampioenschap atletiek in Amsterdam zilver gewonnen op het onderdeel verspringen. Van der Hooft kwam tot een afstand van 7 meter en 17 centimeter en moest daarmee alleen wereldtopper Ignisious Gaisah voor zich dulden. 

POZNAN (POL) - Roeier Corné de Koning uit Goes heeft aan zijn laatste optreden voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro een medaille overgehouden. Samen met zijn partner Esther van der Loos won De Koning brons bij de World Rowing Cup in het Poolse Poznan.