- advertentie -

VLISSINGEN - Motorcrosser Nancy van de Ven (17) uit Vlissingen heeft haar overwinning in de Grand Prix van Tsjechië opgedragen aan haar overleden oma. Van de Ven won zondag in Tsjechië als eerste Nederlandse ooit een GP.

BIERVLIET - Hoofdklasser Hoek is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Ruud Pennings werd in Biervliet de eerste training afgewerkt. De doelstelling is duidelijk: Hoek wil promoveren naar de Topklasse.

BRUINISSE - Als enige Zeeuwse voetbalclub wisten ze deze zomer een BVO naar onze provincie te halen: Bruse Boys. Afgelopen vrijdag ontvingen ze voor de 21e keer in de geschiedenis een profclub. Ook FC Volendam zwichtte voor de mosselen van Bruinisse.

NISSE - Dressuuramazone Dinja van Liere uit Kapelle heeft bij Jumpin' De Weel in Nisse vijf gouden medailles gewonnen. Van Liere was de sterkste in de Prix St. George, won twee keer een kür op muziek en schreef ook twee keer de Z2-klasse op haar naam. Daniëlle Heikoop uit Rotterdam was de beste in de Intermediare II, de hoofdrubriek van het dressuurweekend.

MIDDELBURG - Zeelandia Middelburg is vanmiddag hard onderuit gegaan in het vriendschappelijk duel met de beloftes van Lierse SK uit Belgïe. Het werd in Middelburg maar liefst 2-10.

NEELTJE JANS - De Colombiaan Nairo Quinta kan onze provincie wel vervloeken. Dat laat de coureur weten in de Franse sportkrant l'Equipe. De achterstand die hij drie weken terug opliep in de etappe naar Neeltje Jans is beslissend geweest voor de overwinning van Froome tijdens de Tour de France.

VROUWENPOLDER - De Olympische Spelen van Tokyo in 2020 zijn het uiteindelijke doel. Maar vandaag was het nog een toernooi in Vrouwenpolder voor beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst. Hij speelde er voor het eerst op eredivisieniveau met zijn nieuwe partner Steven van de Velde. Het duo was tweede geplaatst en verloor in drie sets in de finale tegen het als eerste geplaatst duo Wessel Keemink en Sven Vismans.

DUINKERKE (FRA) - Beach Soccer Zeeland is op het tweedaagse toernooi van Duinkerke vierde geworden en plaatst zich hierdoor voor de finales van het Belgisch kampioenschap beachsoccer.

LOKET (TSJ) - Nancy van de Ven uit Vlissingen pakte dit weekend naast een bronzen plak ook haar eerste GP-zege ooit. De pas 17-jarige motorcrosster reageert uitgelaten. 'Ik ben super trots, hier heb ik heel hard voor gewerkt.''

CHIES D'ALPAGO (ITA) - Milan Vader is zondag negende geworden bij het EK mountainbiken voor beloften. Het 19-jarige talent uit Middelburg verscheen als enige Nederlander aan de start in Italië.

BURGH-HAAMSTEDE - Na het Zeeuws elftal heeft ook een selectie van spelers van Schouwen-Duiveland niet kunnen stunten tegen FC Dordrecht. Vrijdagavond verloor het gelegenheidselftal met 1-5 van de ploeg van assistent-trainer Gerard de Nooijer uit Oost-Souburg.

SINT-PETERSBURG (RUS) - De FIFA heeft zaterdag de loting verricht voor het kwalificatietoernooi van het WK voetbal 2018. Het Nederlands elftal, met de uit Oost-Souburg afkomstige Danny Blind aan het roer, treft onder meer Frankrijk en Zweden

LOKET (TSJ) - Nancy van de Ven uit Vlissingen heeft dit weekend voor een stunt gezorgd door voor het eerst in haar carrière een Grand-Prix wedstrijd te winnen. In het Tsjechische Loket pakte Van de Ven zowel zaterdag als zondag de dagzege. Daardoor is de pas 17-jarige motorcrosster ook gelijk verzekerd van de derde plaats in de eindrangschikking bij het WK motorcross voor vrouwen.

Sint-Petersburg (RUS) - Het Curaçao van Vlissinger Jeremy de Nooijer neemt het in de WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal 2018 in Rusland op tegen El Salvador. Kloetinge-doelman Matthew Lentink speelt met Aruba het tweeluik tegen St. Vincent/Grenadines.