- advertentie -

WESTENSCHOUWEN- Marco Minnaard uit Wemeldinge heeft in Westenschouwen een wedstrijd om de ATB Cup gewonnen. De profwielrenner bleef Edzard van Ewijk uit Wolphaartsdijk met ruim een minuut voor. Derde werd Thijmen de Vrede uit Goes

DEN HAAG - Rugbyclub Oemoemenoe heeft in Den Haag niet kunnen winnen van HRC. Het werd 60-28 en daarmee betekent dat de Middelburgse ploeg de zevende nederlaag van het seizoen kan optekenen.

OOST-SOUBURG – In de zaterdag eerste klasse heeft Bruse Boys met 3-1 verloren in en tegen Zuidland. Op basis van de hele wedstrijd een terechte nederlaag voor de ploeg van trainer Wim Nieuwland.

KLOETINGE - Kloetinge is er niet in geslaagd om te winnen van Oude Maas. Op eigen veld verloren de Bevelanders met 0-1.

GOES - De grootste fans van Max Verstappen wonen misschien wel in Zeeland. De familie Meerman uit Goes is helemaal idolaat van de jonge coureur. 'Alles hier in huis staat in het teken van Max', aldus Noël, die samen met moeder Katrien en vader Kees naar alle Formule 1-races kijkt.

ZOUTELANDE - Hamid El Mouaziz heeft vrijdagavond dan toch zijn prijzengeld voor de Kustmarathon gekregen. De hardloper won in een parcoursrecord, maar vergat om zijn gewonnen 1000 euro op te halen.

OOST-SOUBURG - Tom Boere uit Terneuzen is vrijdagavond van grote waarde geweest voor zijn club FC Eindhoven. In het uitduel met Go Ahead Eagles maakte de aanvaller de 1-2, wat ook de eindstand was.

EINDHOVEN - De zaalvoetballers van Groene Ster hebben vrijdagavond FC Eindhoven verslagen. In Eindhoven werd de regerend landskampioen met 5-4 aan de kant gezet, mede dankzij drie treffers van Saïd Bouzambou.

MIDDELBURG - Een zestal Middelburgse sportverenigingen zet de deuren open voor asielzoekers. De clubs zijn gevestigd in sportcomplex De Sprong, dat vlakbij het asielzoekerscentrum in Middelburg ligt. "Het is een win-win situatie", zegt Peter Boon van Tafeltenniscombinatie Middelburg.

MIDDELBURG - Indoor Karting Middelburg heeft naar eigen zeggen flink geprofiteerd van de 'Max Verstappen-mania' in ons land. Het ledental van de vereniging is het afgelopen jaar met 50 procent gestegen.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Biljarter Michael Vink uit Groede heeft zijn debuut in het hoofdschema van een nationale Grand Prix driebanden niet kunnen bekronen met een overwinning. De Zeeuws-Vlaming verloor in Capelle aan de IJssel alle drie zijn poulewedstrijden.

WEMELDINGE - Tennis Organisatie Zeeland (TOZ) gaat fuseren. Samen met de Brabantse tennisschool Eye for tennis wordt per 1 september volgend jaar de Tennis Organisatie Zuidwest-Nederland gevormd. De nieuwe tennisschool, die als afkorting ook TOZ gaat heten, gaat van start vanuit Bergen op Zoom.

OOST-SOUBURG - Arjan Human uit Middelburg is niet langer trainer van zondag vierdeklasser Breskens. De club maakte dat woensdag bekend.

OOST-SOUBURG - Roompot Vakanties uit Kamperland stopt na twee jaar met de hoofdsponsoring van de wielerwedstrijd ZLM Roompottour. Het bedrijf wil meer geld steken in de professionele wielerploeg Roompot Oranje Peloton en dat gaat ten koste van de wielerwedstrijd.