MIDDELBURG - In de Overgangsklasse C van de veldcompetitie heeft TOP de Walcherse korfbalderby gewonnen. In Middelburg waren de Arnemuidenaars met 17-27 te sterk voor Swift.

PURMEREND - Oemoemenoe heeft de derde wedstrijd in de Ereklasse verloren met 41-14 op bezoek bij Waterland in Purmerend. De rugbyers uit Middelburg keken in de rust tegen een achterstand van 34-7 aan. Het is de tweede nederlaag van dit seizoen. Vorige week was 't Gooi met 3-33 te sterk.

BARENDRECHT - Kloetinge heeft de derde wedstrijd in de hoofdklasse B verloren van hekkensluiter Smitshoek. In Barendrecht verloor Kloetinge in blessuretijd met 2-1. Kloetinge wacht ook na drie wedstrijden nog altijd op de eerste zege van het nieuwe seizoen.

SLUISKIL - Michael Vink uit Groede heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen op het wereldkampioenschap driebanden tot 22 jaar. In Sluiskil verloor de 17-jarige biljarter met 14-25 van de Belg Wesley van Apers. De winnaar van die wedstrijd plaatste zich voor de kwartfinale.

VLISSINGEN - Groene Ster Vlissingen heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-5 verloren van TPP Rotterdam. De ploeg van Hicham Benhammou miste met name na rust veel kansen. De enige treffer van Groene Ster werd gescoord door Imad Azzanagui.

SLUISKIL - De beste driebanders van de wereld tot 22 jaar verzamelen zich dit weekend in Sluiskil. Daar wordt het wereldkampioenschap gehouden. Tussen het internationale geweld bevindt zich één Zeeuw, Michael Vink uit Groede.

ZOUTELANDE - De Belg Dieter Broeckaert en de in België woonachtige Marokkaan Hamid el Mouaziz doen op 4 oktober mee aan de Kustmarathon. Organisator Lein Lievense heeft de twee een wildcard gegeven. Martijn de Kok (foto) uit Heinkenszand doet ook mee. Hij is aan het deelnemersveld toegevoegd.

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche doet volgende maand mee aan het WK turnen in China. De turner uit Sas van Gent was eigenlijk reserve maar is een plek in de rangorde opgeschoven door een blessure van Boudewijn de Vries.