WEMELDINGE - Het wordt zijn eerste grote klassieker ooit en dus is Marco Minnaard (25) gespannen voor de Amstel Gold Race van aankomende zondag. De renner van Wanty-Groupe Gobert gaat voor het eerst meer dan 250 kilometer fietsen en mikt op een vroege ontsnapping.

OOST-SOUBURG - Wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje is zeker van deelname aan de Giro d'Italia, meldt de Spaanse website Biciciclismo woensdag. Manager Gianni Savio van de Italiaanse wielerploeg Androni-Giocattoli heeft al zes van de negen namen op papier gezet.

TERHOLE - Ze moesten er ruim drie jaar op wachten maar afgelopen zondag mocht het eerste elftal van Terhole eindelijk weer eens juichen. Op bezoek bij Vivoo won de zondag vijfdeklasser met 2-4. De laatste overwinning van de Zeeuws-Vlaamse voetbalclub dateerde van 27 maart 2011.

OOST-SOUBURG - De Schouwse voetbalclubs Duiveland, SKNWK en Ouwerkerk gaan hun leden vragen om in te stemmen met een onderzoek naar een mogelijke fusie tussen de drie clubs. De verenigingen hebben voor 9 mei aanstaande een extra ledenvergadering over dat onderwerp uitgeschreven.

OOST-SOUBURG - Turner Anthony van Assche uit Sas van Gent is door bondscoach Mitch Fenner niet geselecteerd voor het EK turnen in Sofia. Epke Zonderland, Casimir Schmidt, Yuri van Gelder, Bart Deurloo en Michel Bletterman kregen de voorkeur. Van Assche is wel als reserve aangewezen.

GOES - Zaalvoetbalclub Groene Ster uit Vlissingen was maandag in een oefenwedstrijd met 4-0 te sterk voor Oranje onder negentien jaar. De wedstrijd werd gespeeld in de nieuwe hal van Sportpunt Zeeland in Goes.

OOST-SOUBURG - Drie wedstrijden voor het eind van de competitie werd Hoek afgelopen zaterdag al kampioen van de hoofdklasse B. Het is de kroon op een zeer succesvol en bijzonder seizoen voor Hoek. Met uitstekende prestaties in de competitie en de wedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord.

VLISSINGEN - Groene Ster Vlissingen gaat volgend jaar met een aantal nieuwe gezichten het tweede eredivisieseizoen in. Dit jaar eindigde de club op een knappe zevende plaats in de eredivisie. Volgend jaar zal de club het moeten doen zonder voorzitter Youssef Afkir en sterspelers Hoessein en Saïd Bouzambou.