- advertentie -

KWADENDAMME - Lopen voor het goede doel. Dat kon zondag in natuurgebied Zwaakse Weel in Kwadendamme. Voor de zesde keer op rij werd daar de Zwaakse-Weelloop gehouden ten behoeve van kankerpatiënten. Het leverde 2000 euro op.

VELDHOVEN - GOES heeft in Veldhoven met 2-4 gewonnen van Marvilde. De ploeg van trainer John Karelse wordt ondanks die overwinning definitief tweede in de eindstand in de eerste klasse C, want Baronie uit Breda won ook en is kampioen. 

STUTTGART (DUI) - Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd om het hoofdschema van het WTA-toernooi in Stuttgart te bereiken. In de tweede kwalificatieronde verloor de uit Zierikzee afkomstige tennisster in twee sets van de Amerikaanse Jennifer Brady. Het duel ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna won Kerkhove nog maar twee games. 

MIDDELBURG - De tafeltennissers van TTC Middelburg zijn als derde geëindigd in de 2e divisie D van de landelijke competitie. Op de laatste speeldag had de Walcherse formatie nog een waterkansje op het kampioenschap, maar de slotwedstrijd tegen Scylla 3 uit Leiden eindigde in 5-5. Daardoor grepen beide teams naast de titel. 

'S-HEERENHOEK - "Het is vervelend en we hebben het gevoel dat we voor het blok gezet worden door de UCI", zegt Arno Witkam, voorzitter van de EPZ Omloop van Borsele. Bij de wielerwedstrijd voor vrouwen ontbrak zaterdag een groot deel van de wereldtop omdat de Omloop flinke concurrentie had van Luik-Bastenaken-Luik.

KOOG AAN DE ZAAN - Het is de korfballers van TOP Arnemuiden niet gelukt om de eerste punten van het veldseizoen binnen te halen. Uit tegen KZ/Hiltex verloor de ploeg van Arco Goedkoop met 27-18.

'S-HEERENHOEK - De 34e EPZ Omloop van Borsele is zaterdag gewonnen door Riejanne Markus van WM3 Pro Cycling. In de sprint versloeg ze de Poolse Eugenia Bujak. Marianne Vos werd derde door de sprint van het peloton te winnen.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse amateurclubs hebben vanmiddag goede zaken gedaan. Kloetinge pakte een eenvoudige overwinning op Zuidland. Doordat concurrent WNC punten verspeelde in eigen huis nam het ook de koppositie over in de 1e klasse C. Hoek was thuis te sterk voor naaste belager RVVH en blijft stabiel in de middenmoot meedraaien. Bruse Boys heeft nog een punt nodig om kampioen te worden in de 2e klasse.

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe hebben met 26-90 van HRC uit Den Haag verloren. Dat is de grootste nederlaag van het seizoen voor de Middelburgers. Doordat Oemoemenoe 4 keer een try scoorde krijgt het wel een bonuspunt. Voor de club is dat het eerste punt ooit dat de Oemoemenoe haalt in de kampioenspoule.

ZUIDLAND - Kloetinge mag zich opnieuw koploper noemen van de 1e klasse C. De Zeeuwse formatie schoot uit de startblokken tegen laagvlieger Zuidland, maar door veel gemiste kansen in de eerste helft bleef het toch lang spannend. In het slotkwartier maakte Kloetinge toch het verschil en won het uiteindelijk verdiend met 0-3. Omdat concurrent WNC een nederlaag moest incasseren tegen LRC gaat de ploeg van Arie van de Zouwen weer aan de leiding.

HOEK - Guillaume Clinckemaillie heeft Hoek met twee treffers de zege bezorgd op RVVH. De aanvallende middenvelder maakte beide goals in het met 2-0 gewonnen hoofdklasseduel.

ZIERIKZEE - MZC'11 heeft niet weten te winnen van Almkerk. De thuiswedstrijd ging met 2-4 verloren, de club uit Zierikzee startte nog wel goed aan de wedstrijd maar zag de Brabantse club in de tweede helft voorbij komen.

VLISSINGEN - Ilham Abali uit Vlissingen is opgeroepen voor Oranje onder de 16. Het is voor de voetbalster van JVOZ-15 de eerste keer dat ze zich mag melden bij dit vertegenwoordigende elftal. 

BORSELE - De tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele is gewonnen door Hayley Simmonds van team WNT Pro Cycling. De Britse was de snelste over 19.6 kilometer.