- advertentie -

MIDDELBURG - De vijfde editie van de Schellachloop in Middelburg is vrijdag gewonnen door Joeri Versluijs uit Middelburg. Bij de dames was Evelien van Sparrentak de snelste. 

CADZAND - Het verlengen van het contract voor twee jaar met de hoofdsponsor heeft de ambities van wielerploeg Roompot Oranje Peloton niet veranderd. Dat zegt manager Michael Zijlaard van de wielerploeg.

OOST-SOUBURG - Hans Peter Minderhoud gaat individueel goud halen bij de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Dat voorspelt databureau Infostrada Sports. Volgens hun Virtual Medal Table haalt Nederland vijf gouden medailles, waaronder één door de dressuurruiter uit Westkapelle. 

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Kariem Amer (18) komt over van de JVOZ. Daar speelde de keeper afgelopen seizoen in de A1

CADZAND - Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel. Roompot Vakanties uit Kamperland heeft het contract met de wielerploeg Roompot Oranje Peloton met twee jaar verlengd. Dat is vrijdag in Cadzand bekendgemaakt.

VLISSINGEN - Schermvereniging L'Assaillant uit Vlissingen groeit. Die groei is vooral te danken aan de jongeren. Ten opzichte van 2014 zijn er nu de helft meer jeugdleden.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft zich met moeite geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Zeelandia Middelburg en HVV'24 slaagden daar niet in; zij doen komend seizoen een stapje terug. Groede promoveert naar de 4e klasse.

MEERSSEN - VC Vlissingen heeft de eerste ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse overleefd. Makkelijk ging het in en tegen Meerssen niet; de ploeg van trainer Ruud Pennings had een verlenging nodig om de thuisploeg op de knieën te krijgen.

EINDHOVEN - Voor Zeelandia Middelburg is het doek in de eerste klasse gevallen. De ploeg van trainer Daan Eikenhout ging ook in de tweede wedstrijd van de eerste ronde van de nacompetitie onderuit tegen RPC en keert na één seizoen weer terug in de tweede klasse.

OOST-SOUBURG - Serge Beulens is met ingang van het komende voetbalseizoen de trainer van DwO'15. Beulens volgt bij de fusieclub Jack Wijnands op. DwO'15 speelt in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. 

WESTKAPELLE - Wereldtopper Marianne Vos en de oud-profs Erik Dekker en Mathieu Hermans vormen zondagavond het forum bij een wielercafé in Westkapelle. In een avondvullend programma staan verhalen, anekdotes en voorspellingen van de drie gasten centraal. De entreeprijs is 12,50 euro. 

OOST-SOUBURG - Bruse Boys mag door een 4-0 overwinning nog hopen op lijfsbehoud in de eerste klasse. SSV'65, FC Axel en Dauwendaele spelen ook volgend jaar in de tweede klasse.

BRUINISSE - Dankzij een ijzersterke tweede helft mag Bruse Boys nog hopen op lijfsbehoud in de eerste klasse. De ploeg uit Bruinisse poetste de 3-1 nederlaag weg en won met 4-0 van Dauwendaele.

AXEL - De Belg David Destorme gaat volgend seizoen bij FC Axel spelen. De middenvelder komt over van Waasland-Beveren, dat uitkomt op het hoogste niveau van België.