OOST-SOUBURG - Keetie van Oosten-Hage vertelt in de vijfde aflevering van Tour de Zélandedat ze het jammer vindt dat er in haar tijd nog geen wedstrijden voor vrouwen door de Tour de France werden georganiseerd.

ROTTERDAM - De wielerwedstrijd World Ports Classic rijdt dit jaar twee keer door Zeeland. De route voor de wedstrijd is vrijdag in Rotterdam bekendgemaakt. Er werden geen mededelingen gedaan over de toekomst van de wedstrijd.

MIDDELBURG - Nick van der Lijke doet zondag niet mee aan de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De coureur uit Middelburg is ziek. Hij wordt bij zijn ploeg Lotto-Jumbo NL vervangen door Moreno Hofland.

VELSEN - Profclub Telstar gaat Thomas van den Houten uit Goes een contract aanbieden. De verdediger van topklasser Hoek trainde voor de tweede week op rij mee bij de club uit de Jupiler League en heeft indruk gemaakt.

Laatste kans

KLOETINGE - Dimitri Hooftman uit Bruinisse speelt komend seizoen toch niet voor Kloetinge. De middenvelder gaat wonen en werken in Rotterdam en kiest daarom voor een terugkeer bij VVGZ uit Zwijndrecht.

DEN HAAG - De camera's van Remco van Leeuwen hangen in de stadions van AC Milan, Ajax, Feyenoord en ADO Den Haag. De Terneuzenaar bedacht een videosysteem dat door professionele voetbalclubs wordt gebruikt om analyses van wedstrijden te maken.

OOST-SOUBURG - De werkgever van de zwaargewonde motorcoureur Jordy de Jonge is donderdag gestart met een steunbetuigingsactie. De 17-jarige coureur uit Heinkenszand wordt sinds zijn ongeluk in Engeland afgelopen zondag kunstmatig in coma gehouden vanwege een zwaar hoofdletsel.

VLISSINGEN - Een meerderheid van de leden van atletiekvereniging Dynamica staat achter het gevoerde beleid van de club omtrent een opgestapt lid. Hierover werd woensdagavond gestemd tijdens een algemene ledenvergadering.