ROTTERDAM - Het eindklassement van de World Ports Classic is gewonnen door Kris Boeckmans uit België. Boeckmans won de tweede en laatste etappe naar Rotterdam over 164 kilometer. Bijna vijftig kilometer werd afgelegd in Zeeland. Zo werd er gereden over de Oesterdam en was er in Sint-Annaland een bonificatiesprint.

OOST-SOUBURG - Beach Soccer Zeeland mag over twee weken niet meedoen aan de Euro Winners Cup in Italië. Het team uit Terneuzen werd afgelopen seizoen kampioen van België en had daardoor recht op deelname aan het toernooi voor landskampioenen, maar de Belgische voetbalbond (KBVB) wil de Zeeuwse ploeg niet afvaardigen.

RIJSBERGEN - Het biljartteam AEJ/Dallinga uit Sluiskil heeft zich geplaatst voor de nationale bekerfinale. In de kruisfinale rekende de regerend landskampioen eenvoudig af met MCR/De UItspanning uit Barendrecht. Zondagmiddag wordt de finale tegen Prerssplate-Machielsen gespeeld.

OUD-VOSSEMEER - Vosmeer, dat sinds 1951 actief is in het zondagvoetbal, stapt over naar de zaterdagcompetitie. De club acht de overstap noodzakelijk voor een gezonde toekomst van de vereniging.

AXEL - Max Kanter begint als klassementsleider aan de slotetappe van de Junioren Driedaagse van Axel. De Duitser verdedigt zondag in de slotrit naar Velzeke een voorsprong van 0.29' op Matthew Bostock uit Engeland.

BATHMEN - Angelique van der Meet uit 's Heer Abtskerke heeft op de eerste speeldag van de landelijke tenniscompetitie twee nederlagen geleden. Haar team, De Lobbelaer uit Zevenbergen speelde met 3-3 gelijk tegen Salland. Van der Meet verloor zowel haar enkel- als dubbelspel partij in drie sets.

AXEL - Op de eerste dag van de Zeeuwse Zwemkampioenschappen in Axel is de 100 meter vlinderslag gewonnen door Joeri van Wallenburg van ZPC De Zeeuwse Kust in een tijd van 1.02'22'. Diego de Meyer zette in een andere leeftijdscategorie de snelste tijd van de dag neer. Hij zwom dezelfde afstand in 1.00'22''.

VROUWENPOLDER - ASO-directeur Prudhomme ziet de World Ports Classic als generale repetitie voor komende zomer als de Tour de France op Neeltje Jans finisht. Met name voor de renners. "Ze kunnen hun kopmannen nu informeren over hoe het eraan toegaat met de wind."