- advertentie -

SCHOONDIJKE - De wedstrijden tegen Breskens, Oostburg en Groede staan met hoofdletters in hun agenda. De Schoondijke supporters Jos Datthijn en Ronny Vastenhout verheugen zich er altijd op als hun club tegen één van de buren speelt, al wint Schoondijke dan lang niet altijd. Dat is niet gek, want met 85 actieve leden is de club één van de kleinere in de regio. 

FALUN (ZWE) - Niels Mesu uit Middelburg is er niet in geslaagd het eindklassement van de KPN Grand Prix op natuurijs te winnen. Bij de vijfde en laatste wedstrijd in het Zweedse Falun moest Mesu voor leider Frank Vreugdenhil eindigen, maar dat lukte niet.

DÜSSELDORF - Judoka Sam van 't Westende is tijdens de Grand Prix in Düsseldorf niet verder gekomen dan de tweede ronde in de poulefase. De Vlissinger moest in de klasse tot 73 kilogram zijn meerdere erkennen in zijn Braziliaanse opponent Marcelo Contini.

MELONERAS (SPA) - Huub van Noorden is in de zware Transgrancanaria Trail op het Spaanse eiland Gran Canaria vierde geworden. De atleet uit 's-Heer Abtskerke kwam over de streep na een wedstrijd van tachtig kilometer, die meer dan acht uur duurde.

SASSENHEIM - De rugbyers van Oemoemenoe hebben in de inhaalwedstrijd tegen The Bassets uit Sassenheim een flinke nederlaag moeten incasseren. Het duel tussen de nummers vijf en zes in de Lotto Kampioenspoule (ereklasse) eindigde na een 19-0 ruststand in een 31-7 overwinning voor de thuisploeg.

GENT (BEL) - Wielrenner Brian van Goethem uit Philippine heeft zich goed laten in de Omloop Het Nieuwsblad, de officieuze opening van het wielerseizoen. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij maakte in de Belgische klassieker deel uit van de vlucht van de dag.

GOES - Een sportarts, een chirurg en een fysiotherapeut onder hetzelfde dak die je helpen bij je herstel. Dat gaat het Admiraal De Ruyter ziekenhuis in Goes geblesseerde sporters vanaf april bieden. Sportgeneeskunde wordt een specialisme bij het ADRZ en daar kunnen Zeeuwen met blessures volgens het ziekenhuis veel profijt van hebben. 

FALUN (ZWE) - Marathonschaatser Niels Mesu uit Middelburg blijft kans houden op de eindzege in de KPN Grand Prix op natuurijs. Mesu eindigde zaterdag bij de vierde wedstrijd op de vijfde plaats.

KUALA LUMPUR (MAL) - De uit Zierikzee afkomstige Lesley Kerkhove heeft bij de Malaysian Open in Kuala Lumpur voor een verrassing gezorgd. In de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi won Kerkhove van de als eerste geplaatste Fangzhou Liu uit China.

HULST - HVV'24 uit Hulst heeft een nieuwe voorzitter. Jan Pleunis uit Sint-Jansteen werd donderdag gekozen tot nieuwe voorzitter van de zondag derdeklasser.

HULST - Pieter Ongena is ook volgend seizoen trainer van HVV'24 in Hulst. De voetbalclub heeft het contract van de Belgische oefenmeester verlengd.

OOST-SOUBURG - MOC'17 uit Bergen op Zoom heeft Ardian Lekaj uit Terneuzen aangesteld als trainer voor de rest van het seizoen. MOC'17 staat op de laatste plaats in de 1e klasse C van het zondagvoetbal.

LULEA (ZWE) - Niels Mesu heeft drie weken na zijn derde plaats bij de Alternatieve Elstedentocht, opnieuw genoegen moeten nemen met een bronzen plak bij een natuurijswedstrijd. Bij de tweede KPN Grand Prix wedstrijd in het Zweedse Lulea ging de winst naar Simon Schouten. Niels Mesu volgde op enkele tellen achter Frank Vreugdenhil. 

IJZENDIJKE - Het bekeravontuur voor de vrouwen van IJzendijke zit erop. Tegen eredivisionist Telstar hield de ploeg van trainer Guust van de Velde lang stand, maar trok het uiteindelijk toch aan het kortste eind. De bezoekers maakten pas laat in de tweede helft het verschil.