- advertentie -

OOST-SOUBURG - Saïd Bouzambou uit Vlissingen is opgeroepen voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Op 31 oktober en 1 november speelt Oranje een dubbele interland tegen Servië. Het worden de eerste interlands onder de nieuwe bondscoach Max Tjaden. Khalid el Hattach en Hoessein Bouzambou zijn niet opgeroepen. 

HULST - Pieter Ongena is de nieuwe trainer van derdeklasser HVV'24. Hij wordt per direct de opvolger van Ralph Zegers die moest vertrekken omdat hij een verkeerd jasje aan had getrokken. 

's-HEERENHOEK - De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele richt zich vanaf komend jaar alleen nog op het vrouwenwielrennen. De koers voor junior heren verdwijnt en wordt vervangen door een driedaagse voor junior vrouwen. Die wedstrijd zal meetellen voor de UCI Nations Cup, de belangrijkste categorie voor nationale teams. De Omloop van Borsele wordt gehouden op 21, 22 en 23 april.

STAVENISSE - SC Stavenisse leed zaterdag de eerste competitienederlaag. Dat mag de pret niet drukken bij de Thoolse vierdeklasser, want de club leefde de afgelopen tijd op een roze wolk. Stavenisse kende de beste competitiestart in 25 jaar.

BLUE MOUNTAIN (CAN) - Ivo van de Broeke uit Vlissingen is op de 28e plaats geëindigd tijdens de OCR World Championchips, het WK voor obstaclerunners. Van den Broeke finishte overall als 154e na 2:14.42 uur. Dat leverde hem in de leeftijdscategorie 30-34 jaar een plek op in de top 30.

BROUWERSDAM - Het EK Freestyle windsurfen is gewonnen door de Belg Steven van Broeckhoven. Hij was dit weekend de sterkte op de Brouwersdam. Beste Nederlander werd Davy Scheffers uit Zierikzee. Hij eindigde op plaats negen. 

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft in de hoofdklasse B averij opgelopen in de strijd om de eerste periodetitel. De Vlissingers kwamen in de thuiswedstrijd tegen DESO niet verder dan 1-1 en zakten naar de vierde plaats. In de 1e klasse C boekte Goes in de uitwedstrijd tegen Beerse Boys een klinkende 2-6 overwinning.

DEN HAAG - De biljarters van Dallinga.com uit Sluiskil hebben tegen Buffalo met 3-5 gewonnen. Door de overwinning staat Dallinga.com derde in de eredivisie met een punt achterstand op koploper Eureka Billard.

MIDDELBEERS - GOES heeft op bezoek bij Beerse Boys een ruime overwinning geboekt. Na een 0-3 ruststand werd het 2-6. Door de dikke zege komt GOES nu het linkerrijtje binnen.

DORDRECHT - Veldrijder Joannathan Duinkerke heeft zondag in Dordrecht de cross De Mol gewonnen. Voor de ID-renner was het zijn eerste veldrit van het seizoen. Duinkerke kwam met meer dan drie minuten verschil als eerste over de finish.

VLISSINGEN - Vlissingen is er niet in geslaagd om ook het vijfde thuisduel van dit seizoen te winnen. Tegen DESO speelde de ploeg van Ruud Pennings met 1-1 gelijk. Bij een overwinning had Vlissingen koploper kunnen worden. 

NIEUW-EN SINT JOOSLAND - De Grand Prix bij het paardensportevenement 'It's all Dressage' in Nieuw en Sint Joosland is gewonnen door Patrick van der Meer. Stephanie de Frel uit Koewach werd derde. 

GLASGOW - Sjors Riddersma heeft een bronzen plak veroverd bij de European Open in Glasgow. De Judoka uit Middelburg wist zich in de herkansingen naar een medaille te spelen. Het is voor het eerst dat Riddersma een wereldbekermedaille wint. 

OOST-SOUBURG - Duiveland heeft als eerste Zeeuwse ploeg dit seizoen een periode gepakt. Tegenstander Rillandia werd met 5-2 verslagen. Bekijk hier  de overige uitslagen van zaterdag 15 oktober.