THOLEN - Voetballer Bart Nieuwkoop uit Tholen is door bondscoach Aron Winter opgeroepen voor het Nederlands elftal onder negentien jaar. Oranje speelt volgende week in Polen een kwalificatietoernooi voor het Europees Kampioenschap.

NANNING (CHI) - De uit Sas van Gent afkomstige turner Anthony van Assche komt vrijdag op het wereldkampioenschap in de Chinese stad Nanning op alle toestellen in actie. Van Assche behoort tot de drie turners die de volledige meerkamp turnen voor het Nederlandse team.

AXEL - De finalewedstrijd van het Open Zeeuws Kampioenschap Motorcross in Axel van komende zaterdag is afgelast.

'S-HEERENHOEK - De EPZ Omloop van Borsele maakt promotie. De wielerwedstrijd voor vrouwen is door de wereldbond UCI opgewaardeerd tot een zogenoemde 1.1-wedstrijd.

ZOUTELANDE - De afgelopen weken is er in huize Lievense over niets anders gesproken dan de kustmarathon. Lein en Lenie Lievense zijn dag en nacht bezig met de allerlaatste voorbereiding van het grootste sportevenement van Zeeland.

VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen hebben hun openingswedstrijd in de 1e divisie kansloos verloren. De thuiswedstrijd met 56-94 verloren van Attacus. Vorig jaar degradeerde BC Vlissingen uit de Promotiedivisie en daardoor speelt het dit jaar weer in de 1e divisie.

SLUISKIL - De driebanders van AEJ/Dallinga hebben opnieuw een eenvoudige overwinning geboekt in de eredivisie. MCR/De Uitspanning werd met 8-0 naar huis gestuurd. In Sluiskil kwamen Caudron, Jaspers, Merckx en De Bruijn in actie.

GOES - Voor de vierde keer op rij wint GOES in de 1e klasse B. Thuis werd Kocatepe uit Rotterdam met 3-0 verslagen. De Bevelanders gaan na de zege met vier ploegen aan de leiding. Alle vier hebben zij met 12 punten de maximale score.