- advertentie -

MIDDELBURG / NOORDLAREN - De Zeeuwse schaatsbroers Niels en Erwin Mesu rijden mee in de eerste marathon op natuurijs van 2017. De Middelburgse broers staan aan het vertrek in Noordlaren dat dit jaar de eer heeft om als eerste een marathon op natuurijs te kunnen organiseren.

HOEK - Jannes Tant is ook volgend jaar trainer bij HSV Hoek. De 45-jarige coach heeft zijn contract met één jaar verlengd. Tant maakte dat dinsdag voor aanvang van de training van Hoek bekend aan zijn spelersgroep. 

MIDDELBURG - Het provinciebestuur gaat geen moeite doen de Ronde van Spanje naar Zeeland te halen. De Vuelta, zoals de Ronde van Spanje officieel heet - start in 2020 waarschijnlijk in Utrecht.

IJMUIDEN - Dennis de Nooijer stopt per direct met zijn werkzaamheden als assistent-trainer van Telstar. De uit Oost-Souburg afkomstige De Nooijer was sinds dit seizoen werkzaam bij de Jupiler Leauge-club uit IJmuiden. De oud-profvoetballer heeft zelf zijn contract ingeleverd.

TERNEUZEN - Ze won elf individuele gouden medailles tijdens de Zeeuwse zwemkampioenschappen in Terneuzen en was daarmee de meest succesvolle zwemmer van het toernooi. Nikita van den Ouden (17) uit Rilland is dan ook een groot talent. Toch wil ze niet verder in de zwemsport. Van den Ouden wil de Olympische Spelen halen als triatleet. 

TERNEUZEN - De Zeeuwse zwemkampioenschappen toonden de afgelopen weekenden aan dat een aantal Zeeuwse talenten flink aan de weg timmert. Toch zijn er ook problemen voor de zwemsport in de provincie. Alleen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen levert zwemmers die op nationaal niveau mee kunnen doen en ook in de breedte is de sport niet al te sterk. 

OUD-VOSSEMEER - Zaterdag vierdeklasser Vosmeer heeft in Frans Ceton (62) een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor volgend seizoen. Ceton volgt Cees Stoutjesdijk op. 

OOST-SOUBURG - De hoogst spelende Zeeuwse handbalclubs Delta Sport en Orion hebben hun duels in de Hoofdklasse C bij de mannen allebei gewonnen. Delta Sport won in Den Haag met 20-25 van Hercules 3, terwijl Orion thuis met 24-21 te sterk was voor Celeritas uit Bunnik.

TERNEUZEN - Op de slotdag van de Zeeuwse Zwemkampioenschappen in Terneuzen waren Nikita van den Ouden en Jonathan Davidse degenen heersten. Davidse won vandaag drie titels en ook Van den Ouden ging met drie zeges naar huis.

SLUISKIL - De biljarters van Dallinga hebben zondag een ruime nederlaag geleden. Thuis in Sluiskil werden allevier de partijen verloren van de spelers van HCR Prinsen uit Haarlo. 

OOST-SOUBURG - Vlissingen is goed aan het nieuwe kalenderjaar in de Hoofdklasse begonnen. De ploeg van trainer Ruud Pennings won met 1-0 thuis van IFC. Verder waren er vandaag maar weinig wedstrijden die doorgingen. 

LEWEDORP - Voetbalvereniging Lewedorpse Boys baalt dat de fusie met buurman Nieuwdorp eind vorig jaar is afgeketst. Dat zegt voorzitter Sjaak Labruyère in een nieuwe aflevering van het voetbalprogramma "Onze Club". Lewedorpse Boys is de tweede club die in 2017 bezoek krijgt van Omroep Zeeland. 

LAMSWAARDE - Dimitri Goossens keert terug als hoofdtrainer van SDO'63. De Belg vertrok twee jaar geleden bij de club uit Lamswaarde, maar staat vanaf komend seizoen weer voor de groep bij de zondag vijfdeklasser. 

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft na vier wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens een overwinning geboekt. IFC werd zondag net als op de eerste speeldag met 1-0 verslagen. Yves Nyemb was bij de thuisploeg de gevierde man.