CAEN (FRA) - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud heeft met het Nederlands team op de wereldruiterspelen brons gepakt in de landenwedstrijd. De uit Westkapelle afkomstige Minderhoud scoorde met zijn paard Johnson 74.357%. Dit was goed voor een twaalfde plek op de individuele ranglijst.

MIDDELBURG - Een wereld van verschil is het voor marathonschaatser en skeeleraar Niels Mesu. Vorig jaar vocht hij tegen huidkanker en dit jaar sluit hij het skeelerseizoen af met brons op het Nederlands kampioenschap. De uit Middelburg afkomstige Mesu start komend weekend aan de zijn voorbereiding voor het schaatsseizoen. De winter kan voor hem niet snel genoeg beginnen.

HOEK - Na de eerste wedstrijd in de Topklasse staat Hoek nog met lege handen. Na afloop was er bij de Zeeuws-Vlamingen zeker geen reden voor paniek. "Ik ben niet ontevreden over het niveau", zei trainer Kenny Verhoene.

KERKRADE - Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke is in de Eurode Omloop vierde geworden. De wedstrijd, die meetelt in de beloftencompetitie van de KNWU, werd gewonnen door Floris Gerts uit Voorschoten.

OOST-SOUBURG - De strijd om de districtsbeker barstte dit weekend los met de eerste wedstrijden in de poulefase. Hieronder de uitslagen van de wedstrijden van zondag 24 augustus.

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Het Reijnhout Electro Toernooi van Tjoba is gewonnen door Albatros. De overgangsklasser uit Zwijndrecht was in de finale te sterk met 7-13 te sterk voor het organiserende Tjoba.

HALLUM - Niels Mesu in bij het Open Nederlands kampioenschap inline-skaten in Hallum op het podium geëindigd. De Middelburger werd derde.

OOST-SOUBURG - Het amateurvoetbal seizoen 2014-2015 is begonnen met de eerste wedstrijden in de strijd om de districtsbeker en de eerste speelronde in de Topklasse.