- advertentie -

ROTTERDAM - Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle heeft goede zaken gedaan bij de CHIO in Rotterdam. De dressuurruiter won de Grand Prix met zijn paard Glock's Johnson. 

ARNEMUIDEN - Korfbalster Demi Mondeel speelt volgend seizoen voor TOP Arnemuiden. De inwoonster van Oost-Souburg komt over van Tjoba uit ’s-Heer Hendrikskinderen, waar ze de afgelopen jaren voor speelde. 

WIMBLEDON - Tennisster Lesley Kerkhove uit Zierikzee heeft de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Wimbledon niet overleefd. Tegen de Amerikaanse Lauren Davis verloor Kerkhove in twee sets; 6-3 en 6-3.

GOES - Voor Oranje-fan Jan Baart uit Goes staat de teller op 222 interlands. Zoveel keer zag hij het Nederlands elftal in een stadion voetballen. Deze, voor Nederland, EK-loze, zomer komen daar geen wedstrijden bij en daar baalt de supporter van.

HOEK - Douwe Zeegers (18) uit Biervliet speelt komend seizoen voor hoofdklasser Hoek. De vleugelaanvaller komt over van FC Dordrecht A1. De overgang van Zeegers was volgens Hoek al eerder geregeld. Nu zijn club en speler het ook eens over de voorwaarden. 

OOST-SOUBURG - Het Challenger Zeeland tennistoernooi voor dames in Middelburg kan wellicht een mooie Nederlandse toevoegen aan het deelnemersveld. Richèl Hogenkamp doet mee, mits ze het kwalificatietoernooi van Wimbledon niet overleeft.

LONDEN (ENG) - De uit Zierikzee afkomstige tennisster Lesley Kerkhove speelt dinsdag in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Wimbledon tegen Lauren Davis uit Amerika. De 22-jarige Davis is als zesde geplaatst in het kwalificatietoernooi. 

OOST-SOUBURG - Brian van Goethem doet woensdag niet mee aan het NK tijdrijden. Dat heeft zijn ploeg Team Roompot-Oranje peloton bekendgemaakt. Van Goethem kwam zondag in de slotetappe van de Ster ZLM Toer ten val en is niet op tijd hersteld. 

MIDDELBURG - Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg lijkt op 2 juli mee te kunnen doen aan het wereldkampioenschap voor beloften in Tsjechië. Vader kwam vier weken geleden ten val bij een training en liep daarbij twee scheurtjes in zijn ellebooggewricht op, waardoor hij het WK leek te gaan missen. Toch zat Vader afgelopen weekend alweer in wedstrijdverband op de fiets.

VLISSINGEN - Hoewel het lastig is om Nederlandse topclubs te strikken voor een oefenwedstrijd tegen het Zeeuws Elftal, blijft het streven topclubs uit te nodigen om tegen de beste Zeeuwse amateurvoetballers te spelen. Dat zegt Kees Roelse, voorzitter van de Stichting Zeeuws Elftal.

MIDDELBURG - Om top honderd spelers binnen te halen, zal het prijzengeld van Challenger Zeeland met vijftigduizend euro omhoog moeten. Ook zal het grootste Zeeuwse tennistoernooi naar een andere datum moeten verhuizen. Toernooidirecteur Sander van Buren heeft grote ambities. 

OOST-SOUBURG - Voor Antwan Tolhoek werd de Ronde van Zwitserland van 2016 een ronde om nooit te vergeten. De 22-jarige wielrenner uit Yerseke behaalde met de bergtrui in de sterk bezette World Tour ronde zijn eerste prijs als profrenner. De week van bergkoning Antwan Tolhoek in Zwitserland van dag tot dag.

DAVOS (ZWI) - Antwan Tolhoek (22) uit Yerseke heeft de bergtrui in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De renner van Team Roompot-Oranje Peloton moest in de slotetappe binnen de tijdslimiet de finish halen en slaagde daar met gemak in. Het is de eerste prijs voor Tolhoek in de World Tour, het hoogste mondiale niveau.