- advertentie -

MIDDELBURG - Voor twee oud-winnaars is Challenger Zeeland voorbij. De Belg Yannick Mertens en Thomas Schoorel werden uitgeschakeld bij het grootste Zeeuwse tennistoernooi..

NEELTJE JANS - Tourfans, vips en pers op Neeltje Jans worden gewaarschuwd voor de bastaardsatijnrups. Er hangen gele waarschuwingsborden bij de ingang van het Topshuis.

VROUWENPOLDER - De eerste werkzaamheden voor de Tour de France op Neeltje Jans zijn begonnen. Aankomende dagen wordt de finishlocatie verder aangekleed.

MIDDELBURG - Tennister Lesley Kerkhove staat in de kwartfinale van het Challenger Zeeland in Middelburg. De geboren Zierikzeese won woensdag in twee sets van de Braziliaanse Laura Pigossi. De als eerste geplaatste Kerkhove won met 7-5 6-3 van de nummer 475 van de wereld.

OOST-SOUBURG - Hoek en VC Vlissingen krijgen in het landelijke KNVB-bekertoernooi te maken met ploegen uit de Topklasse. Het gedegradeerde Hoek speelt in de eerste ronde tegen EVV, Vlissingen gaat naar ONS Sneek. Bij winst wacht voor beide clubs een mooi affiche.

OOST-SOUBURG - De uit Oost-Souburg afkomstige Danny Blind is officieel gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Hij volgt zoals verwacht Guus Hiddink op, wiens assistent hij al was in de kwalificatie voor het EK van 2016.

OOST-SOUBURG - De voetbalbond KNVB heeft de indeling van het amateurvoetbal seizoen 2015-2016 bekendgemaakt. In onderstaand overzicht alle competities met de Zeeuwse voetbalploegen.

OOST-SOUBURG - Augustine Loof uit Koewacht is door bondscoach Aron Winter opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder de 19 jaar. Dat team speelt in juli het Europees kampioenschap in Griekenland.