- advertentie -

GOES - In theater De Mythe in Goes heeft marathonschaatser Erwin Mesu uit Middelburg de prijs Zeeuws sportman van het jaar binnengesleept. Het is de eerste keer dat Mesu deze prijs pakt. Motorcrosser Nancy van de Ven uit Vlissingen werd verkozen tot sportvrouw van het jaar.

GOES - In De Mythe in Goes zijn donderdagavond de Zeeuwse sportprijzen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het Zeeuws topsportgala. Bekijk alle winnaars: Zeeuwse sportawards voor Erwin Mesu en Nancy van de Ven

OOST-SOUBURG - Vanavond worden de Zeeuwse sportprijzen uitgereikt. Dat gebeurt tijdens het Zeeuws topsportgala in Goes. In zes verschillende categorieën worden de prijzen verdeeld. En dat is live te volgen via de website van Omroep Zeeland.

HOEK - Hoofdklasser Hoek heeft de contracten van zes spelers uit de selectie verlengd. Keeper Jordi de Jonghe, Nick de Groote (foto), Lionel Fitsch, Thomas van Renterghem, Reguillo Vandepitte en Birgen Martens spelen ook volgend seizoen voor de Zeeuws-Vlaamse club.

TERNEUZEN - Waar veel individuele sporters moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen lijkt het Erik Bastiaansen (17) allemaal voor de wind te gaan. De talentvolle snowboarder gaat in een zetel richting de Olympische Spelen voor de jeugd.

OOST-SOUBURG - Kees Blomaard heeft in de tientallen jaren dat hij actief was als voetbalbestuurder veel voor het Zeeuwse voetbal betekend. In 2006 leverde de zondag overleden Blomaard misschien wel zijn grootste kunststukje door Australië met bondscoach Guus Hiddink naar Zeeland te halen.

GOES - Kees Blomaard uit Goes, oud-voorzitter van de KNVB afdeling Zeeland, is zondag overleden. Blomaard had verspreid over tientallen jaren grote verdiensten voor het voetbal in Zeeland. Zo was hij 25 jaar bestuurslid van Kloetinge en dus voorzitter van de toenmalige afdeling Zeeland van de bond.

VEERE - De vierde wedstrijd van de eredivisie zeilen moet plaats vinden op het Veerse Meer. Dat is een wens van het Watersportverbond. De nationale bond houdt dit jaar voor het eerst de eredivisie zeilen.

OOST-SOUBURG - De beachvolleybalpartner van Dirk Boehlé uit Hulst zit in Engeland vast voor verkrachting van een twaalfjarig meisje. Boehlé is "diep geschokt" en zegt per direct de samenwerking op met zijn ploeggenoot. Het duo werd afgelopen zomer Nederlands kampioen beachvolleybal.

OOST-SOUBURG - Dit weekend werd niet alleen carnaval gevierd maar ook gesport! We waren bij de halve marathon van Cadzand, de overwinning van TOP Arnemuiden en we keken vooruit op de Olympische Spelen, met een voorlopig zeer mager Zeeuws tintje. Dit en meer in Zeeuwse sport in 't kort!

POORTVLIET - Arno Anthonisse is ook komend seizoen trainer bij SPS uit Poortvliet. De oefenmeester heeft zijn verbintenis met de zaterdag vierdeklasser met één jaar verlengd.

Ranglijst

SINT MAARTENSDIJK - Johan Sulkers is ook volgend seizoen trainer van zaterdag vierdeklasser Smerdiek. Sulkers is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de club.

WESTDORPE - Fonny Verstraeten is ook komend seizoen trainer van zondag derdeklasser RIA Westdorpe. De oefenmeester, woonachtig in Schapenbout, is sinds december 2013 actief bij de ploeg uit Westdorpe.

MIDDELBURG - Marlon Mual is ook volgend seizoen trainer van zaterdag derdeklasser Jong Ambon. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Middelburgse vereniging.