- advertentie -

ROTTERDAM - De definitieve selectie wordt pas over twee weken bekend, maar Anthony van Assche denkt de uitkomst al te weten. Hij verwacht niet dat hij bij het Nederlands team hoort dat mee gaat doen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

OOST-SOUBURG - IJsland scoort, letterlijk, ontzettend goed op het EK. En dan te bedenken dat dit land ongeveer hetzelfde aantal inwoners heeft als wij. Hoe kan het dan dat wij nog niet eens een profclub van de grond krijgen?

VLISSINGEN - GPC Vlissingen en Zeeland Sport willen best met buurman VC Vlissingen samenwerken, maar een fusie is voorlopig nog niet aan de orde. "Dan zal er nog heel wat water door de Schelde moeten gaan." Beide clubs reageren terughoudend op de fusieplannen van Rens Reijnierse, de oud-voorzitter van VC Vlissingen.

VLISSINGEN - GPC Vlissingen, Zeeland Sport en VC Vlissingen moeten fuseren zodat er in de toekomst een grote gezonde voetbalclub ontstaat. Dat vindt Rens Reijnierse, oud-voorzitter van VC Vlissingen. Reijnierse wil dat de clubs binnen drie jaar fuseren. 

VLISSINGEN - Rens Reijnierse is gestopt als voorzitter van zondag hoofdklasser VC Vlissingen. Chris van Tiel is aangesteld als interim-voorzitter. 

DORDRECHT - Voetbaltrainer Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zijn eerste training als hoofdtrainer in het betaald voetbal erop zitten. De Nooijer leidde vanmorgen de eerste training van zijn club FC Dordrecht in de aanloop naar het nieuwe seizoen. 

AMSTERDAM - Zwemvereniging De Zeeuwse Kust zwemt ook volgend seizoen in de hoofdklasse, de hoogste nationale zwemcompetitie. Tijdens de promotie-degradatiewedstrijd in Amsterdam eindigde de Vlissingse vereniging op de derde plaats waardoor handhaving behaald werd.

MIDDELBURG - De Schouwse tennisster Lesley Kerkhove komt in de eerste ronde van het Challenger Zeeland toernooi de Noorse Melanie Stokke tegen. Maandag start het hoofdtoernooi in Middelburg. De finales zijn op zondag 3 juli.    

ROTTERDAM - Anthony van Assche heeft bij het Nederlands kampioenschap turnen in Rotterdam goud gewonnen op het onderdeel ringen. Het was voor de uit Sas van Gent afkomstige Van Assche zijn enige medaille. Door een duimblessure liet hij andere toestelfinales aan zich voorbij gaan.  

ROTTERDAM - Met een teleurstellende vierde plaats in de Grand Prix Special sloot de uit Westkapelle afkomstige dressuurruiter Hans Peter Minderhoud het CHIO in Rotterdam af.  "Het was mijn eigen schuld. Het arme beest had vandaag gewoon een amateur op zijn rug."

MANTOVA (ITA) - Nancy van de Ven uit Vlissingen denkt dat het moeilijk wordt om dit jaar nog wereldkampioen motocross te worden. Van de Ven liep zaterdag twintig punten mis in de strijd om de wereldtitel bij de GP van Italië. Dat ze zondag nog de tweede manche won, kan die teleurstelling niet wegnemen. 

OUDDORP - Hans Dekkers uit IJzendijke heeft bij het Nederlands kampioenschap wielrennen voor Zeeuws succes gezorgd. De renner van het Belgische Arrow Cycling Team won een bronzen medaille bij de elite-renners zonder contract.

ENSCHEDE - De uit Lewedorp afkomstige voetballer Ruben de Jager heeft zich laten zien in het eerste oefenduel van FC Twente. De aanvaller maakte een doelpunt tegen vierdeklasser EMOS.

MANTOVA (ITA) - Nancy van de Ven heeft dure punten laten liggen in de strijd om het wereldkampioenschap motocross. Van de Ven viel bij de vijfde wedstrijd in Italië in de eerste manche ver terug. Dat kwam door een aanrijding en materiaalpech.