- advertentie -

AXEL - Stefan Hage is Zeeuws kampioen motocross geworden in de MX-1 klasse. In een spannende laatste wedstrijd in Axel eindigde de motocrosser uit Kapelle bovenaan het eindklassement. In de MX-2 4-takt won Mark Boot uit Burgh-Haamstede het eindklassement.

KLOETINGE - In de eerste klasse C heeft Kloetinge in de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland een punt gepakt. Op het Wesselopark scoorden beide teams voor rust één keer: 1-1.

ZIERIKZEE- MZC'11 heeft ook de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen verloren.  In eigen huis verloor de ploeg van trainer Alexander van Keulen met 2-4 van mede laagvlieger Zuidland. MZC'11 blijft hierdoor nu als enige club in de eerste klasse C puntloos. 

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben hun eerste punten gepakt in de eredivisie. In de eigen Baskensburg werd HV/Veerhuys net aan verslagen. Groene Ster won met 4-3.

DOMBURG - Op sommige momenten leek de kust tussen Domburg en Zoutelande vrijdagavond wel een lang gerekte kerstboom. Muziek, lampjes én ruim 1200 vrolijk verlichte deelnemers vormden samen de derde editie van de Light Kustrun over een deel van Kustmarathon parcours.

ZOUTELANDE - Anjolie Engels-Wisse uit Middelburg is de winnares van de 10 kilometer Ladiesrun. Ze kwam met een tijd van 41'06" als snelste over de streep.

ZOUTELANDE - Ruim 1700 atleten lopen zaterdag de Kustmarathon Zeeland. Op jacht naar eeuwige Zeeuwse roem. Wie zijn de kanshebbers op de overwinning in de veertiende editie? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

ZOUTELANDE - De hardlopers van de kustmarathon krijgen zaterdag vanaf drie uur te maken met hoog water. Dat houdt in dat vooral de recreanten over los zand moeten gaan lopen. Volgens atletiektrainer Jan de Wilde wordt het daardoor extra pittig. ''Het zand zal hobbelig worden en de lopers zullen daardoor meer energie verspelen.'' 

ZOUTELANDE - De top tien lopers in de Kustmarathon gaan steeds sneller lopen. Dat blijkt uit een analyse van Omroep Zeeland van de uitslagen van 2003 tot en met 2015. Deelname van sterke buitenlandse atleten en gerichte parcourstraining zorgen voor de snellere tijden in de grootste Zeeuwse marathon.

OOST-SOUBURG - De wielerwedstrijd ZLM Tour krijgt volgend jaar een vernieuwde route. De samenwerking met de gemeente Tholen wordt uitgebreid en de etappe op zaterdag ondergaat een facelift. 

BURGH-HAAMSTEDE - Er is een nieuw rugbyclub in Zeeland. Rugby Schouwen is de eerste rugbyvereniging op Schouwen-Duiveland. Aanstaande zondag speelt de nieuwe club zijn eerste oefenwedstrijd. 

HOEDEKENSKERKE - Het Hoondert Rally Team van Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke ziet af van deelname aan de Dakar Rally van 2017. Hoondert heeft door drukke werkzaamheden onvoldoende tijd om zich goed voor te bereiden.

ZOUTELANDE - Erwin Harmes is er alles aan gelegen om zaterdag de Kustmarathon te winnen. De atleet uit Middelburg droomt al jaren van een triomf op de Langstraat in Zoutelande. Hij heeft dat moment, die toekomstige zege, alvast vereeuwigd op een schilderij. 

MIDDELBURG - De overschrijving van de Hongaarse keeper Marcell Vámosi naar Zeelandia Middelburg is rond. Vámosi moet nog even wachten voordat hij officiële wedstrijden kan spelen. Pas na de winterstop is hij speelgerechtigd voor de zondag tweedeklasser.