NORWICH (ENG) - Anita de Ridder uit Arnemuiden is in het Engelse Norwich wereldkampioen geworden met Jong Oranje 2. De finale speelde ze tegen Jong Oranje 1 met daarin Naomi Zuidweg uit Middelburg en won ze met 28-23.

NOORDWIJK - Kloetinge heeft een belangrijke overwinning geboekt op Noordwijk. De 1-2 zege was nodig, want de concurrentie onderin de hoofdklasse won zaterdagmiddag ook.

GOES - Crispijn Ariëns heeft in Goes Zeeland on wheels gewonnen. De tweede en laatste etappe werd gewonnen door de 28 jarige Fries Mark Horsten. Hij bleef na 40 minuten en 2 ronden van 1850 meter Crispijn Ariëns net voor. De bekende schaatser Jan Blokhuijsen eindigde als derde. Ariëns wint hierdoor wel het eindklassement.

OOST-SOUBURG - In de Topklasse heeft Hoek een nederlaag geleden. In Capelle aan den IJssel werd met 3-1 verloren van Capelle. Kloetinge deed wel goede zaken. In de hoofdklasse B won de Bevelandse ploeg met 1-2 in en tegen Noordwijk. Kloetinge staat hierdoor derde van onderen.

GOES - De slotetappe van de ZLM Roompot tour is gewonnen door Mads Pedersen. De Deen was in de sprint van een grote kopgroep de sterkste. De eindzege ging naar zijn landgenoot Søren Kragh Andersen.

AMSTERDAM- De rugbyers van Oemoemenoe zijn weer een stapje dichter bij handhaving in de ereklasse gekomen. Op bezoek bij Ascrum won de ploeg uit Middelburg met 7-29.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Hoek heeft belangrijke punten laten liggen in de strijd voor behoud in de topklasse. De Zeeuws-Vlaamse topklasser verloor zaterdagmiddag met 3-1 van Capelle. Een dure nederlaag, want concurrent ONS Sneek won wel.

OOST-SOUBURG - Ben Provoost is bij het Nederlands kampioenschap dammen in Emmeloord op de gedeelde zevende plaats geëindigd.