- advertentie -

KUALA LUMPUR (MAL) - Lesley Kerkhove (25) heeft voor het eerst in haar carrière een wedstrijd gewonnen bij een WTA-toernooi. De WTA-tour is het hoogste mondiale niveau. De uit Zierikzee afkomstige tennisster klopte in de eerste ronde de Malaysian Open in Kuala Lumpur de Belgische nummer zeven van de plaatsingslijst Elise Mertens met 6-4 en 7-6.

MIDDELBURG - De Tacx Pro Classic is de nieuwe naam voor de enige Zeeuwse profkoers voor wielrenners: de Ronde van Zeeland. Het bedrijf Tacx uit Wassenaar heeft een driejarig contract afgesloten met de wedstrijd die daarmee behouden blijft. Maandag werden de plannen gepresenteerd. De Tacx Pro Classic moet uitgroeien tot de belangrijkste Nederlandse wielerklassieker na de Amstel Gold Race. 

ROTTERDAM - Dolf Roks uit Zierikzee blijft hoofd opleiding bij Sparta Rotterdam. Roks heeft zijn contract bij de Rotterdamse eredivisionist met twee seizoenen verlengd. Op dit moment is Roks ook nog hoofd scouting bij Sparta, maar daar stopt hij mee. 

BRUSTEM (BEL) – Thijs de Lange uit Kattendijke is de eerste wedstrijd van het nieuwe wielerseizoen begonnen met een vierde plaats. De renner van ZRTC Theo Middelkamp haalde die klassering zondag bij de Belgische wedstrijd Omloop van Haspengouw.

ZIERIKZEE - De Giro di Schouwen-Duiveland heet voortaan Giro di Schouwen Memorial Wim Evertse. De nieuwe naam is bedoeld om oud-renner en wielerorganisator Wim Evertse te herdenken. Evertse overleed in december vorig jaar.

AXEL - Eric Leijtens uit Waspik is winnaar geworden van de clubcross in Axel.  Leijtens was in de MX-1 in beide manches de sterkste. Dylan Verleysen uit het Belgische Affligem behaalde de tweede plaats. De derde plek werd een prooi voor Robbe Peeters uit Heppen (België).

SCHOONDIJKE - De wedstrijden tegen Breskens, Oostburg en Groede staan met hoofdletters in hun agenda. De Schoondijke supporters Jos Datthijn en Ronny Vastenhout verheugen zich er altijd op als hun club tegen één van de buren speelt, al wint Schoondijke dan lang niet altijd. Dat is niet gek, want met 85 actieve leden is de club één van de kleinere in de regio. 

ERMELO - Jasmien de Koeyer uit Sint-Jansteen heeft het KNHS indoorkampioenschap bij de Young Riders op haar naam geschreven. Met Esperanza was De Koeyer de sterkste in de twee proeven die gereden werden. 

RENESSE - Trail By The Sea is zondag gewonnen door Tim Pleijte uit Vlissingen. Pleijte bleef Erwin Adan uit Vlissingen ruim twee minuten voor op de marathonafstand. Zo'n achthonderd atleten liepen een hele of een halve marathon door de bossen en over de duinen en het strand van Schouwen-Duiveland. 

FALUN (ZWE) - Niels Mesu uit Middelburg is er niet in geslaagd het eindklassement van de KPN Grand Prix op natuurijs te winnen. Bij de vijfde en laatste wedstrijd in het Zweedse Falun moest Mesu voor leider Frank Vreugdenhil eindigen, maar dat lukte niet.

KUALA LUMPUR (MAL) - Voor het eerst sinds april 2016 heeft de uit Zierikzee afkomstige Lesley Kerkhove het hoofdschema van een WTA-toernooi bereikt. Kerkhove bereikte zondag het hoofdtoernooi van de Malaysian Open in Kuala Lumpur. De Schouwse tennisster won in de tweede en laatste kwalificatieronde van Barbara Haas uit Oostenrijk.

DÜSSELDORF - Judoka Sam van 't Westende is tijdens de Grand Prix in Düsseldorf niet verder gekomen dan de tweede ronde in de poulefase. De Vlissinger moest in de klasse tot 73 kilogram zijn meerdere erkennen in zijn Braziliaanse opponent Marcelo Contini.

MELONERAS (SPA) - Huub van Noorden is in de zware Transgrancanaria Trail op het Spaanse eiland Gran Canaria vierde geworden. De atleet uit 's-Heer Abtskerke kwam over de streep na een wedstrijd van tachtig kilometer, die meer dan acht uur duurde.

SASSENHEIM - De rugbyers van Oemoemenoe hebben in de inhaalwedstrijd tegen The Bassets uit Sassenheim een flinke nederlaag moeten incasseren. Het duel tussen de nummers vijf en zes in de Lotto Kampioenspoule (ereklasse) eindigde na een 19-0 ruststand in een 31-7 overwinning voor de thuisploeg.