PHILIPPINE - De trainer van Hoek, Kenny Verhoene, wordt ook interim-trainer van Philippine. De zondag derdeklasser zit zonder trainer, sinds Henk Ottens vertrok vorige week. De spelers van voetbalvereniging Philippine hadden geen vertrouwen meer in Ottens.

KLOETINGE - Mark Schuit blijft bij hoofdklasser Kloetinge. De aanvallende middenvelder heeft zijn contract bij de Bevelandse club met een jaar verlengd.

SINT PHILIPSLAND - Jarenlang speler van het eerste elftal, maker van het belangrijkste doelpunt, de jongste debutant ooit of topscorer aller tijden. De clubiconen die in het voetbalprogramma Onze Clubvoorbij komen hebben veelal een glansrijke carrière bij hun club gehad. Dat geldt niet voor Gerard Noorthoek van NOAD'67.

MIDDELBURG - Het was hét Zeeuwse sportmoment van de afgelopen winter. De winst van schaatser Erwin Mesu bij de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Zaterdag werden Erwin en zijn broer Niels (zesde op de Weissensee) gehuldigd in Middelburg. En daar spraken ze zich vol vertrouwen uit. 'Als de Elfstedentocht komt horen wij bij de favorieten.'

LOCHEM - In de eredivisie driebanden heeft AEJ/Dallinga uit Sluiskil op bezoek bij Holland Mineraal met 5-3 gewonnen. Ripa Recycling/Pearle uit Sas van Gent ging uit bij Van Wanrooy met 8-0 onderuit.

HOLLUM - Tim Pleijte is bij de Vuurtorentrail op Ameland tweede geworden. De atleet uit Zoutelande moest alleen Pascal van Norden uit Gouda voor zich dulden.

VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen hebben in de eerste divisie B niet voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper Lokomotief. In de eigen Baskenburg verloor het met 70-78 van de club uit Rijswijk.

VLISSINGEN - Met een 2-1 overwinning op Hollandia heeft VC Vlissingen optimaal geprofiteerd van de nederlaag van De Dijk. De ploeg van trainer Ruud Pennings is door deze resultaten weer koploper in de hoofdklasse.