- advertentie -

MIDDELBURG - Het provinciebestuur gaat geen moeite doen de Ronde van Spanje naar Zeeland te halen. De Vuelta, zoals de Ronde van Spanje officieel heet - start in 2020 waarschijnlijk in Utrecht.

OUD-VOSSEMEER - Zaterdag vierdeklasser Vosmeer heeft in Frans Ceton (62) een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor volgend seizoen. Ceton volgt Cees Stoutjesdijk op. 

OOST-SOUBURG - De hoogst spelende Zeeuwse handbalclubs Delta Sport en Orion hebben hun duels in de Hoofdklasse C bij de mannen allebei gewonnen. Delta Sport won in Den Haag met 20-25 van Hercules 3, terwijl Orion thuis met 24-21 te sterk was voor Celeritas uit Bunnik.

TERNEUZEN - Op de slotdag van de Zeeuwse Zwemkampioenschappen in Terneuzen waren Nikita van den Ouden en Jonathan Davidse degenen heersten. Davidse won vandaag drie titels en ook Van den Ouden ging met drie zeges naar huis.

SLUISKIL - De biljarters van Dallinga hebben zondag een ruime nederlaag geleden. Thuis in Sluiskil werden allevier de partijen verloren van de spelers van HCR Prinsen uit Haarlo. 

OOST-SOUBURG - Vlissingen is goed aan het nieuwe kalenderjaar in de Hoofdklasse begonnen. De ploeg van trainer Ruud Pennings won met 1-0 thuis van IFC. Verder waren er vandaag maar weinig wedstrijden die doorgingen. 

LEWEDORP - Voetbalvereniging Lewedorpse Boys baalt dat de fusie met buurman Nieuwdorp eind vorig jaar is afgeketst. Dat zegt voorzitter Sjaak Labruyère in een nieuwe aflevering van het voetbalprogramma "Onze Club". Lewedorpse Boys is de tweede club die in 2017 bezoek krijgt van Omroep Zeeland. 

LAMSWAARDE - Dimitri Goossens keert terug als hoofdtrainer van SDO'63. De Belg vertrok twee jaar geleden bij de club uit Lamswaarde, maar staat vanaf komend seizoen weer voor de groep bij de zondag vijfdeklasser. 

ARNEMUIDEN - TOP Arnemuiden heeft opnieuw een nederlaag moeten slikken in de hoofdklasse. In sporthal De Blikken verloor de ploeg uit Arnemuiden met 13-16 van de nog puntloze hekkensluiter Oranje Wit.

ALKMAAR - Niels Mesu is bij de tiende KPN Marathon Cup geëindigd op de tweede plaats. De uit Middelburg afkomstige schaatser kwam tweeduizendste van een seconde tekort om Simon Schouten van de winst af te houden. 

HOEK - Opnieuw speelde Hoek zaterdag een prima partij, maar opnieuw stond de ploeg ook weer met lege handen. 'De rode draad door ons seizoen', zegt trainer Jannes Tant na de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Ter Leede. Hij vindt het net als Josimar Pattinama frustrerend dat Hoek maar niet de kansen weet te benutten. 'We zijn steeds beter, maar het staat niet op het scorebord.

TERNEUZEN - Zwemster Nikita van den Ouden uit Rilland pakte ook vandaag weer drie gouden en twee zilveren medailles op de Zeeuwse zwemkampioenschappen in Terneuzen. De 17-jarige zwemster van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen won de 100 meter vrije slag in een tijd onder de minuut en zette op de 800 meter vrije slag een Zeeuws record neer van 9.23'34". Ook op de 200 meter rugslag won ze goud.

OOST SOUBURG -  Voor de hoofdklasseteams begon de competitie vandaag weer na de winterstop. De andere teams grepen dit weekend aan om oefenwedstrijden te spelen.

OOST- SOUBURG - Zaalvoetballer Saïd Bouzambou is door bondscoach Max Tjaden opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Rusland op 23 en 24 januari 2017 in Zwolle. De twee oefenwedstrijden zijn onderdeel van de voorbereiding op Euro 2018 dat wordt gehouden in Slovenië.