- advertentie -

OOST-SOUBURG - De selectie van Jong Zeeland is bekend gemaakt. Jong Zeeland speelt op dinsdag 2 augustus een oefenwedstrijd tegen Feyenoord O19 in Zoutelande.

WEMELDINGE - Kevin Spruijt uit Meliskerke heeft zaterdag tijdens de clubcross van De Sproeier in Wemeldinge de finale van de MX1 gewonnen. Hij finishte voor de Fin Rene Rannikko en de Belg Stef Goetheer.

DORDRECHT - Bradley de Nooijer wil dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken in de hoofdmacht van FC Dordrecht. Vorig jaar speelde hij in de A1 van de Jupiler League-club. Deze zomer werd hij definitief bij de selectie gehaald.

BASTAD (ZWE) - De Zierikzeese tennisster Lesley Kerkhove heeft op het Ericsson open de finale in het dubbelspel niet weten te winnen van de Roemeense Andreea Mitu en de Poolse Alicja Rosolska. Kerkhove en haar Wit-Russische partner Lidziya Marozava verloren de wedstrijd met 6-3 en 7-5.

HELMOND - ''De man die dit jaar Helmond Sport gaat leiden, en die voor ons succes gaat zorgen dames en heren. Geef hem een hartelijk applaus.. Onze hoofdtrainer/coach... Roy Hendriksen!'' Met die woorden werd de uit Middelburg afkomstige trainer gepresenteerd op de Open Dag van Helmond Sport. Het is zijn eerste klus als hoofdcoach in het betaalde voetbal. 

OOST-SOUBURG - 'Parijs halen' is voor wielrenners een belangrijk doel in de Tour de France. Cees Priem (65) reed vijf keer de Tour, maar reed de wedstrijd niet één keer uit. Wel won hij twee etappes.

OLIVA (SPA) - Amazone Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) heeft zondag haar tweede gouden medaille gewonnen bij het Europees kampioenschap dressuur voor Young Riders. Nieuwenhuis won zondag de Kür op muziek.

ZIERIKZEE - Met nog één minuut op de klok werd Zeeuws Elftal-speler Tom Blomaard hard getackeld door FC Dordrecht-aanvoerder Alvin Daniels. Commotie ontstond toen spelers van het Zeeuws Elftal protesteerden tegen de beslissing van arbiter Cor Bos om 'slechts' geel te geven. Blomaard schreeuwde het ondertussen uit van de pijn. "Ik ben erg geschrokken van de tackle."

SCHEVENINGEN - Dirk Boehlé uit Hulst is er niet in geslaagd om bij het Nederlands kampioenschap beachvolleybal de halve finale te bereiken. Boehlé eindigde met zijn gelegenheidspartner Joris Marcelis op de negende plaats. 

ZIERIKZEE - Op het terrein van MZC'11 in Zierikzee heeft het Zeeuws Elftal verloren van Jupiler League-club FC Dordrecht. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer was de gehele wedstrijd beter en won verdiend met 0-2. Smet op de avond was de blessure die Zeeuws Elftal-speler Tom Blomaard in de slotminuut opliep.

OOST-SOUBURG - De bal rolt weer. De eerste voetbalclubs zijn volop in training op de nieuwe competitie. Dit weekend worden oefenwedstrijden gespeeld.

OLIVA (SPA) - Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) is zaterdag Europees kampioen dressuur geworden bij de Young Riders. Nieuwenhuis won in Spanje met overmacht de eerste individuele proef. 

SINT-MARGRIETE (BEL) - Erwin Harmes uit Middelburg heeft vrijdag in België een wedstrijd over tien Engelse Mijl gewonnen. Harmes won met overmacht.

BASTAD (ZWE) - De uit Zierikzee afkomstige Lesley Kerkhove heeft de finale van het dubbelspel gehaald van het WTA toernooi in Bastad. Samen met Lidziya Marozava uit Wit-Rusland won Kerkhove in de halve finale met 7-5 en 6-2 van de Nederlandse Schuurs en de Tsjechische Voracova.