- advertentie -

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft zich met moeite geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Zeelandia Middelburg en HVV'24 slaagden daar niet in; zij doen komend seizoen een stapje terug. Groede promoveert naar de 4e klasse.

MEERSSEN - VC Vlissingen heeft de eerste ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse overleefd. Makkelijk ging het in en tegen Meerssen niet; de ploeg van trainer Ruud Pennings had een verlenging nodig om de thuisploeg op de knieën te krijgen.

EINDHOVEN - Voor Zeelandia Middelburg is het doek in de eerste klasse gevallen. De ploeg van trainer Daan Eikenhout ging ook in de tweede wedstrijd van de eerste ronde van de nacompetitie onderuit tegen RPC en keert na één seizoen weer terug in de tweede klasse.

OOST-SOUBURG - Serge Beulens is met ingang van het komende voetbalseizoen de trainer van DwO'15. Beulens volgt bij de fusieclub Jack Wijnands op. DwO'15 speelt in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. 

WESTKAPELLE - Wereldtopper Marianne Vos en de oud-profs Erik Dekker en Mathieu Hermans vormen zondagavond het forum bij een wielercafé in Westkapelle. In een avondvullend programma staan verhalen, anekdotes en voorspellingen van de drie gasten centraal. De entreeprijs is 12,50 euro. 

OOST-SOUBURG - Bruse Boys mag door een 4-0 overwinning nog hopen op lijfsbehoud in de eerste klasse. SSV'65, FC Axel en Dauwendaele spelen ook volgend jaar in de tweede klasse.

BRUINISSE - Dankzij een ijzersterke tweede helft mag Bruse Boys nog hopen op lijfsbehoud in de eerste klasse. De ploeg uit Bruinisse poetste de 3-1 nederlaag weg en won met 4-0 van Dauwendaele.

AXEL - De Belg David Destorme gaat volgend seizoen bij FC Axel spelen. De middenvelder komt over van Waasland-Beveren, dat uitkomt op het hoogste niveau van België.

OOST-SOUBURG - Het is treurig gesteld met het Zeeuwse amateurvoetbal. Vanaf volgend seizoen is er geen enkele Zeeuwse vereniging te vinden bij de beste 92 clubs van Nederland. Voetbalkenners pleiten voor meer samenwerking, en als je dat doet, kom je tot een aardig Zeeuws elftal.

OOST-SOUBURG - Het Zeeuwse amateurvoetbal heeft de slag gemist. Vanaf volgend seizoen wordt door de KNVB de nieuwe competitiestructuur ingevoerd. Bij de beste 92 clubs van Nederland vinden we straks geen enkel team uit Zeeland.

AXEL - Toen renners als Tom Boonen, Davide Rebellin, Robert Gesink, John Degenkolb en Bradley Wiggins er aan de start stonden, hadden nog weinig mensen van ze gehoord. Toch groeiden ze stuk voor stuk uit tot wereldtoppers. Het is het verhaal van de Junioren Driedaagse van Axel. 

GOES - De World Tour Teams Giant-Alpecin, BMC en Cannondale staan op 15 juni in Goes aan de start van de Ster ZLM Toer. De organisatie van de vijfdaagse wielerkoers meldt verder de komst van onder meer Roompot Oranje Peloton, Wanty Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen.

VELZEKE (BEL) - De 35e editie van de Junioren Driedaagse Axel is gewonnen door Stefan Bissegger uit Zwitserland. Jarno Mobach uit Philippine was dichtbij de eindzege maar moest Bissegger zowel in de slotrit als het eindklassement voor zich dulden.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen is met een overwinning begonnen aan de nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Zeelandia Middelburg, strijdend om in de eerste klasse te blijven, startte met een nederlaag.