WACKERSDORF (DUI) - Menno Paauwe uit Biezelinge heeft dit weekend de eerste wedstrijd gewonnen op het Duits Kampioenschap Karting in Wackersdorf. De 17-jarige staat daardoor bovenaan in het klassement.

ARNEMUIDEN - Hij was keeper van het eerste elftal, zestien jaar lang voorzitter en is ook nu nog dagelijks bij de club te vinden. Salomon van Belzen (68) heeft dan ook echt 'Hart voor Erremuu'. In het voetbalprogramma Onze Club vertelt hij over zijn liefde voor de club.

CADZAND - Op het strand van Cadzand is zondagmiddag het beachsportseizoen geopend. Wie dat wilde kon kennismaken met allerlei sporten die zich afspelen op het strand en in het water, zoals bumpervoetbal en suppen. Dat is staand peddelen op een surfplank. Voor het eerst was er nu ook beachtennis.

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aniek Diks heeft bij Zeeland Outdoor Jumping de jackpot categorie over hindernissen tot 1.35 meter gewonnen. Bij de categorie tot 1.30 meter won Arnold Boerekamps.

BOCHOLTZ -  Matthijs Eversdijk heeft de Drielandenomloop op zijn naam geschreven. De renner uit Wilhelminadorp kwam in het Limburgse Bocholtz na 185 kilometer solo over de finishlijn. Het is zijn eerste zege als wielrenner op de weg.

WOUW - Zeelandia Middelburg heeft op bezoek bij Cluzona ternauwernood een punt bemachtigd waardoor het in de race blijft voor het kampioenschap in de 2e klasse E. Niels Luteijn zorgde in de laatste minuut voor het 3-3 gelijkspel.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft zich ondanks een zware nederlaag bij OFC geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de topklasse.

OOST-SOUBURG - Bruse Boys wil komend seizoen gaan verrassen in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Dat zegt voorzitter Dick van Wolferen van de club uit Bruinisse in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport van Omroep Zeeland. 'Dat is wat veel spelers gisteren na binnen halen van de titel zeiden', aldus Van Wolferen.