NEW YORK (USA) - Lesley Kerkhove heeft haar eerste wedstrijd van het kwalificatietoernooi op de US Open gewonnen. Ze versloeg de Letse Diana Marcinkevica overtuigend in drie sets (6-1, 6-7 en 6-1) en is daarmee door naar de volgende ronde van het toernooi. Voor de Schouwse tennisster is het haar eerste deelname aan een Grand Slam.

VLISSINGEN - Youssif Hamzaoui is de nieuwe voorzitter van zaalvoetbalvereniging Groene Ster Vlissingen. De 41-jarige Vlissinger is de opvolger van Youssef Afkir die zeven jaar voorzitter was.

IJZENDIJKE - Het moest een feestje worden voor de profteams. Een nieuw jeugdvoetbaltoernooi in IJzendijke voor spelers tot 14 jaar. Onder meer Tottenham Hotspur, Besiktas, Queens Park Rangers, NAC Breda en Willem II kwamen naar Zeeuws-Vlaanderen voor een oefentoernooi dat uiteindelijk verrassend werd gewonnen door amateurs uit de regio.

OOST-SOUBURG - JVOZ-oprichter Dennis de Nooijer vindt dat de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland op zoek moet naar een nieuwe algemeen manager, die verantwoordelijk wordt voor de dagelijkse zaken bij de jeugdopleiding in Vlissingen. Dat vertelde hij zondag in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport bij Omroep Zeeland.

DEN HAAG - Dirk Boehlé, afkomstig uit Hulst, is in de kwartfinale van het Nederlands kampioenschap beachvolleybal uitgeschakeld. Boehlé verloor met Mart van Werkhoven met 1-2 van het duo Daalmeijer/Spil. Ook voor Timko Lokerse uit Dishoek bleek de kwartfinale het eindstation.

NIEUWDORP - GOES heeft de Borsele Sloepoort Cup gewonnen, het jaarlijkse oefentoernooi voor Zeeuwse voetbalclubs. De ploeg van Jan Poortvliet won in de finaleronde van zowel Oostkapelle (3-0) als GPC Vlissingen (1-0).

ARBENT (FRA) - Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge is in het eindklassement van de Franse rittenkoers Tour de l'Ain (UCI 2.1) op de 27e plaats geëindigd. Minnaard eindigde in de slotrit als tiende, maar die klassering leverde de renner van Wanty-Groupe Gobert geen tijdwinst op om te stijgen in het klassement.

DEN HAAG - De Zeeuwen Timko Lokerse uit Dishoek en Dirk Boehlé uit Hulst staan in de kwartfinales van het Nederlands kampioenschap beachvolleybal in Den Haag.