OOST-SOUBURG - De broers Hoessein en Said Bouzambou spelen ook volgend seizoen bij Vlissingen. Dat heeft de koploper in de 1e klasse van het zondagvoetbal bekendgemaakt.

TERNEUZEN - Vrijwilligers in Zeeuws-Vlaanderen maken alles gereed voor de marathon van aanstaande zaterdag. 650 deelnemers lopen dan de zesde editie van de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Ferdie de Klerk (foto) is daar een van.

GOES - Doelman Niels Zoutewelle maakt komende zomer de overstap van Kloetinge naar GOES. Zoutewelle was het afgelopen seizoen bij Kloetinge vooral wisselkeeper. De komst van Zoutewelle gaat samen met het vertrek van Matthew Lentink. Hij vertrekt bij de zondaghoofdklasser.

WEMELDINGE - Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge rijdt volgende week behalve de Amstel Gold Race ook de klassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Minnaard heeft dat te horen gekregen van zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert.

OOST-SOUBURG - Wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje is zeker van deelname aan de Giro d'Italia, meldt de Spaanse website Biciciclismo woensdag. Manager Gianni Savio van de Italiaanse wielerploeg Androni-Giocattoli heeft al zes van de negen namen op papier gezet.

TERHOLE - Ze moesten er ruim drie jaar op wachten maar afgelopen zondag mocht het eerste elftal van Terhole eindelijk weer eens juichen. Op bezoek bij Vivoo won de zondag vijfdeklasser met 2-4. De laatste overwinning van de Zeeuws-Vlaamse voetbalclub dateerde van 27 maart 2011.

OOST-SOUBURG - De Schouwse voetbalclubs Duiveland, SKNWK en Ouwerkerk gaan hun leden vragen om in te stemmen met een onderzoek naar een mogelijke fusie tussen de drie clubs. De verenigingen hebben voor 9 mei aanstaande een extra ledenvergadering over dat onderwerp uitgeschreven.

OOST-SOUBURG - Turner Anthony van Assche uit Sas van Gent is door bondscoach Mitch Fenner niet geselecteerd voor het EK turnen in Sofia. Epke Zonderland, Casimir Schmidt, Yuri van Gelder, Bart Deurloo en Michel Bletterman kregen de voorkeur. Van Assche is wel als reserve aangewezen.