- advertentie -

GOES - Eersteklasser GOES heeft geen punten weten te pakken in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Nuenen. Hierdoor verkleinen de kansen op een plek in de nacompetitie voor de Bevelandse club.

VLAARDINGEN - In de hoofdklasse van de golfcompetitie was Grevelingenhout uit Bruinisse kansloos tegen de Eindhovensche Golfclub. Het werd maar liefst 18-0.

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De belangrijkste rubriek bij Zeeland Outdoor Jumping is gewonnen door Niclas Parmler uit Zweden. Parmler (43 jaar) was de sterkste in de Grote Prijs nationaal met hindernissen over 1 meter 40.

NIEUW-AMSTERDAM -  Wielrenner Davy Gunst uit Yerseke is vijfde geworden in de ZODC Zuidenveldtour (UCI 1.2). Gunst maakte deel uit van de beslissende kopgroep van de wedstrijd in Drenthe.

OOST-SOUBURG - In het zaterdagamateurvoetbal is MZC'11 er niet in geslaagd om zaterdag kampioen te worden. De club uit Zierikzee verloor in en tegen Hellevoetsluis met 4-1. In de vierde klasse B werd SKNWK uit Nieuwerkerk kampioen, terwijl Nieuwland degradeerde uit de derde klasse. 

ARNEMUIDEN -TOP uit Arnemuiden heeft goede zaken gedaan in de hoofdklasse B van het veldkorfbal. De ploeg van trainer Arco Goedkoop versloeg DSC uit Eindhoven met 23-17 en blijft koploper.

SASSENHEIM - Hoek heeft in de hoofdklasse B een flinke nederlaag moeten incasseren. In de uitwedstrijd tegen Ter Leede ging de ploeg van trainer Jannes Tant na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 3-0 ten onder tegen het team uit Sassenheim.

KLOETINGE - De Zeeuwse derby in de 1e klasse C tussen Kloetinge en Bruse Boys is in 0-0 geëindigd. In een fel duel met veel overtredingen bleken beide ploegen gelijkwaardig. Kloetinge eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart van Van Tiggele.

VLISSINGEN - Groene Ster uit Vlissingen heeft het seizoen in de eredivisie zaalvoetbal afgesloten met een nederlaag. In Sporthal Baskensburg was FC Eindhoven met 2-5 te sterk. Groene Ster eindigt het seizoen op de zevende plaats.

HOEK - Josimar Pattinama speelt komend seizoen voor zaterdag hoofdklasser Hoek. De aanvaller had eerder aangegeven bij zondag hoofdklasser VC Vlissingen te blijven, maar vertrekt nu toch.

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland heeft de ambitie uitgesproken om de beste van Nederland te worden, maar om dat te bewerkstelligen is er snel geld en goed personeel nodig. Hoofdsponsor Roompot heeft de opleiding vaarwel gezegd en ook bekende trainers als Jan Poortvliet en de broers de Nooijer verlieten de opleiding.

OOST-SOUBURG - De naamgeving voor jeugdcompetities in het amateurvoetbal gaat op de schop. Dat betekent voor de 92 voetbalclubs in Zeeland dat er straks geen A-junioren t/m mini-pupillen meer zijn. In het nieuwe systeem wordt de leeftijd van de spelers genoemd. De F-pupillen gaan bijvoorbeeld JO7 (jeugd onder 7) heten. 

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft zich versterkt met Francis Kabwe Manengela uit Kapelle. De aanvaller komt over van zaterdag eersteklasser Kloetinge. Kabwe Manengela (20) is de zesde nieuweling voor GOES. De uit Congo afkomstige vleugelaanvaller speelde één seizoen voor Kloetinge. 

VLISSINGEN - Hoofdklasser VC Vlissingen legt zich niet neer bij de uitkomst van de zaak waarin de club is beschuldigd van het uiten van doodsbedreigingen. Voorzitter Rens Reijnierse wil dat de KNVB de zaak seponeert op basis van een procedurefout. 'Stop er nou gewoon mee en seponeer het geheel op basis van een vormfout.' Als de KNVB dat niet doet, overweegt VC Vlissingen naar de burgerrechter te stappen.