OOST-SOUBURG - Topklasser Hoek deed vanmiddag goede zaken. De uitwedstrijd tegen directe concurrent Sparta Nijkerk werd met 0-2 gewonnen dankzij twee goals van Guillaume Clinckemaillie. Hoofdklasser Kloetinge blameerde zich door met 4-1 te verliezen van hekkensluiter 's-Gravenzande.

's GRAVENZANDE - Kloetinge heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij hekkensluiter 's-Gravenzande verloor de ploeg van trainer Diederik Hiensch met 4-1. De thuisploeg speelde bovendien een halfuur met een man minder.

TERNEUZEN - Ronny van de Velde uit Axel wil de rust terug brengen bij voetbalvereniging Terneuzen. De nieuwe voorzitter heeft op termijn ook sportieve ambities. 'Maar het is eerst zaak om structuur en helderheid te brengen'; zegt Van de Velde.

OOST-SOUBURG - Topklasser Hoek en hoofdklasser Kloetinge spelen vanmiddag allebei een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie. Hoek gaat op bezoek bij mede-degradatiekandidaat Sparta Nijkerk. Kloetinge gaat naar 's-Gravenzande waar het tegen de hekkensluiter uit de hoofdklasse B speelt.

OOST-SOUBURG - Brian van Goethem uit Sluiskil doet zondag niet mee aan de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem. De wielrenner van Team Roompot kwam vrijdag ten val in de E3-prijs Harelbeke en hield daar gekneusde ribben aan over.

TERNEUZEN - Michel Leonhart is volgend seizoen de nieuwe trainer van Terneuzen. De oefenmeester uit Axel gaat zijn werk in Terneuzen combineren met het trainerschap bij RCS uit Oost-Souburg. Daarnaast heeft Terneuzen een nieuwe voorzitter naar voren geschoven. Ronny van de Velde moet de club gaan leiden.

ZEIST - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg is door de KNVB toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal (CBV). Daarmee komt het hoofdtrainerschap bij zijn club FC Dordrecht een stap dichterbij. Dordrecht wil De Nooijer graag als hoofdtrainer, maar hij beschikt nog niet over de juiste papieren.

OOST-SOUBURG - Oud-wielrenner Cees Rentmeester uit Goes blikt in het nieuwe programma Tour de Zélande terug op zijn twee deelnames aan de Tour de France. "Met pijn en moeite haalde ik Parijs", aldus Rentmeester die door een kniebreuk vroegtijdig afscheid moest nemen als prof.