- advertentie -

SLUIS - De Zwintriathlon is 'pure' promotie voor Sluis. Dat zegt organisator Willy Schram. Er staan zo'n 1100 deelnemers aan de start en die brengen ook allemaal supporters mee. Dat betekent volgens Schram voor de middenstand van Sluis vooral ook extra inkomsten.

HOEK - Hoofdklasser Hoek heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De bekerhouder was in de laatste poulewedstrijd met 3-1 te sterk voor Zeelandia-Middelburg, dat al uitgeschakeld was. Invaller Thomas van Renterghem opende na een klein uur spelen de score.

OOST-SOUBURG - Hans Peter Minderhoud is met zijn paard Glock's Johnson flink gestegen op de wereldranglijst. De combinatie staat zevende plaats op nieuwe mondiale ranking. Minderhoud stond met Johnson op de zestiende plaats, maar presteerde goed op het Europees kampioenschap in Aken.

OOST-SOUBURG - Bart Nieuwkoop (Feyenoord) uit Tholen en Augustine Loof (PSV) uit Koewacht zijn opgenomen in de definieve selectie van Oranje onder de 20. Het elftal van Remy Reijnierse speelt op vrijdag 4 en maandag 7 september een oefenduel tegen hun Franse leeftijdsgenoten.

SITTARD - De zaalvoetballers van Groene Ster hebben in de eerste ronde van de KNVB-beker gewonnen van zvv Awt Gelaen. Het werd een nipte 2-1 overwinning voor de club uit Vlissingen. Door de winst is Groene Ster nu door naar de volgende ronde.

KATWIJK - Het Nederlands elftal heeft de eerste training erop zitten onder leiding van de uit Oost-Souburg afkomstige Danny Blind. Oranje bereidt zich voor op de cruciale duels tegen IJsland en Turkije. Als Blind het elftal één Zeeuwse karaktertrek mag bijbrengen, dan is het wel ´ik worstel en kom boven', vertelde hij op de persconferentie.

ZELL AM SEE (OOS) - Marlies Kort uit Burgh-Haamstede is wereldkampioene Ironman 70.3 geworden in de categorie 40 tot 44 jaar. De triathlete, die uitkomt voor Curaçao, finishte de Halve Ironman in een eindtijd van 4:47.56'.

VLISSINGEN - Kinderen van waterpolovereniging De Zeeuwse Kust uit Vlissingen hadden een superdag dit weekend. De spelers van het Nederlands waterpoloteam kwamen namelijk langs voor een clinic en een meet en greet.

ROOSENDAAL - De biljarters van Dallinga.com zijn het seizoen in de eredivisie gestart met een overwinning. De formatie uit Sluiskil was in Roosendaal met 2-6 te sterk voor De Distel.

OOST-SOUBURG - Vijf Zeeuwse voetbalverenigingen hebben zich zondag geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker. Ria Westdorpe, ZSC'62, Smerdiek, Groede en Vosmeer verzekerden zich van een vervolg in het bekertoernooi en gaan door naar de tweede ronde.

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen Halsteren. De ploeg van Jan Poortvliet knokte zich knap terug van een 0-2 achterstand en houdt door dit resultaat een minimale kans op de volgende ronde. Bij een ruime zege van IFC op Halsteren gaat GOES door in de districtsbeker.

VLISSINGEN - De neutrale toeschouwer heeft een leuke middag gehad in Vlissingen waar de plaatselijke VC het opnam tegen Zeelandia Middelburg. Op de Irislaan werd het 4-2 in het voordeel van de thuisploeg.

KLOETINGE - Doelman Matthew Lentink komt voorlopig niet meer uit voor de nationale voetbalploeg van Aruba. De keeper van Kloetinge is het niet eens met de gang van zaken rondom de interlands en heeft daarom, samen met een groot deel van de selectie, besloten de wedstrijden te boycotten.

SCHEVENINGEN - Dirk Boehlé uit Hulst en zijn partner Steven van de Velde zijn Nederlands kampioen beachvolleybal geworden. In de finale werd het duo Keemink/Vismans in twee sets aan de kant gezet (21-17, 21-16)