LOKET (TSJ) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is bij de Grand Prix van Tsjechië vijfde geworden. Die klassering behaalde ze ook in beide manches. De Grand Prix van Tsjechië in Loket was de zesde en laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap motocross voor vrouwen.

ZELE (BEL) - Hoek heeft de oefenwedstrijd in en tegen het Belgische Zele met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Kenny Verhoene scoorde voor én na rust via Kyle Doesburg (foto). In de slotminuten deed de thuisploeg nog iets terug.

NISSE - Jessica Nijpjes heeft bij de dressuurwedstrijd van Jumpin' de Weel in Nisse de Kür op muziek gewonnen. Met een score van 70.81% versloeg de amazone uit Sint Laurens Emily Wiskerke (68.375%) uit Kapelle die tweede werd.

OOST-SOUBURG - Romeo van Aerde (46) uit 's-Gravenpolder wordt komend seizoen trainer van JVOZ A1. De oud-prof was afgelopen seizoen nog trainer van RCS uit Oost-Souburg, maar werd daar weggestuurd. Bij de A1 van de Jeugd Voetbalopleiding Zeeland volgt Van Aerde Gérard de Nooijer op.

VROUWENPOLDER - Dirk Boehlé uit Hulst en Timko Lokerse uit Dishoek hebben de eerste dag van het eredivisietoernooi beachvolleybal in Vrouwenpolder zonder setverlies doorstaan. Met hun partners wonnen de twee Zeeuwse beachvolleyballers hun beide wedstrijden met 2-0 in sets.

MAASEIK (BEL) - Bernice van de Velde uit Kapelle is er niet in geslaagd het ITF-toernooi ($10.000) in Maaseik op haar naam te schrijven. In de finale van het Belgische toernooi verloor Van de Velde met 6-1 6-3 van Quirine Lemoine uit Woerden. Het was voor het eerst dat Van de Velde in de finale van een internationaal toernooi stond.

MAASEIK (BEL) - Voor het eerst in haar tenniscarrière heeft Bernice van de Velde uit Kapelle de finale gehaald van een internationaal tennistoernooi. Bij het ITF-toernooi ($10.000) in het Belgische Maaseik klopte de Bevelandse speelster landgenote Demi Schuurs in de halve finale: 7-6 1-6 6-4.

BIERVLIET - Topklasser Hoek heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op het veld van Biervliet klopte de ploeg van trainer Kenny Verhoene een West-Zeeuws Vlaamse selectie met 5-1.