- advertentie -

OOST-SOUBURG - In de eerste ronde van het toernooi om de districtsbeker kwamen vandaag elf Zeeuwse teams in actie. Tweedeklasser Zeelandia Middelburg en eersteklasser GOES speelden een boeiend duel dat eindigde in een gelijkspel: 2-2.

HENDRIK-IDO-AMBACHT - VC Vlissingen is het seizoen in de hoofdklasse goed begonnen. De ploeg van trainer Ruud Pennings won de uitwedstrijd tegen promovendus IFC met 0-1. Spits Yves Nyemb (foto) werd in Hendrik-Ido-Ambacht al vroeg in de wedstrijd de matchwinner. 

DOMBURG - Remy Vasseur uit Vlissingen is de eerste eindwinnaar geworden van de Hardloop3daagse. Hij begon al als leider van het algemeen klassement aan de slotloop en wist de derde wedstrijd, een wedstrijd van 25 kilometer over het strand bij Domburg, te winnen.

SCHEVENINGEN - De korfballers van TOP Arnemuiden zijn in Scheveningen tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap beachkorfbal. In de finale verloor TOP op het strand van Blauw Wit uit Amsterdam. Bij rust stond TOP nog met 2-1 voor, maar de ploeg van trainer Arco Goedkoop verloor met 9-4. 

RIO DE JANEIRO (BRA) - Anne Terpstra is bij de mountainbike wedstrijd op de Olympische Spelen 15e geworden. De uit Zierikzee afkomstige Terpstra finishte ruim zes minuten achter de Zweedse Jenny Rissveds, die Olympisch goud veroverde.

HALLUM - Niels Mesu is bij de Bartlehiem Skeelertocht, het Open Nederlands Kampioenschap 100 kilometer, tweede geworden. De inline-skater uit Middelburg moest in het Friese Hallum alleen Crispijn Ariëns voor zich laten.

OOST-SOUBURG - Voor vrijwel alle voetbalclubs begint dit weekend het seizoen officieel, met de eerste wedstrijden in het toernooi om de districtsbeker. Zaterdag eersteklasser MZC'11 opende met een 2-1 overwinning op FC Dauwendaele.

SASSENHEIM - Hoofdklasser Hoek is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een nederlaag. Ter Leede was in Sassenheim met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Jannes Tant (foto). Vorig seizoen verloor Hoek de eerste wedstrijd ook van de Zuid-Hollandse club.

BURGH-HAAMSTEDE - De 30e editie van de Halve van Westenschouwen is gewonnen door Tim Pleijte. De Vlissingse atleet legde de halve marathon af in een tijd van 1:11.57' en was daarmee ruim anderhalve minuut sneller dan Martijn de Kok uit Heinkenszand, die tweede werd.

GOES - De overgang van voetballer Jelle Klap van FC Dordrecht naar GOES is rond. De verdediger uit Wemeldinge gaf vorige maand al aan dat hij bij GOES wilde spelen. Nu is zijn overgang definitief. Klap (20) is zondag in het bekerduel tegen Zeelandia Middelburg al speelgerechtigd. 

VLISSINGEN - Piet de Visser, de voetbalscout van Chelsea, gaat aanstaande dinsdag zijn boek 'Meesterscout', overhandigen aan Sparta Rotterdam-speler Rick van Drongelen. "Ik vind Rick het grootste talent van Zeeland en het is een eer om mijn boek aan hem te geven."

OOST-SOUBURG - Ruben de Jager uit Lewedorp is opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 20, dat begin september tweemaal een oefenduel tegen Tsjechië speelt.

ZOUTELANDE - Het onderdeel open water (zee-)zwemmen op de Olympische Spelen lijkt aan te slaan bij het zee-zwemmen in Zeeland. Het aantal deelnemers aan de wedstrijd Dishoek - Zoutelande is dit jaar gestegen met vijfentwintig procent. Deden er in 2015 nog 157 zwemmers mee, dit jaar zijn dat er 194.

ARNEMUIDEN - Met de start van het nieuwe korfbal seizoen in zicht, raakt de ziekenboeg van TOP Arnemuiden steeds leger. Anita de Ridder, die in maart haar achillespees scheurde, heeft voor het eerst weer op het trainingsveld gestaan. Haar zus Petra van Belzen, die ook last had van een kwaal aan haar achillespees, maakte zelfs alweer wedstrijdminuten.