OOST-SOUBURG - Kloetinge heeft een belangrijke stap gezet naar de volgende ronde van de districtsbeker. Kloetinge won op eigen veld met 2-0 van Dongen en heeft op dinsdag 9 september genoeg aan een gelijkspel tegen Moerse Boys om de tweede ronde te halen.

BURGH-HAAMSTEDE - Martijn de Kok heeft de Halve Marathon van Burgh-Haamstede gewonnen. De atleet van Dynamica voltoide de ruim 21 kilometer in een tijd van 1:13.43' Dennis Postma van Pallas '93 werd tweede en Remy Vasseur van Dynamica derde.

's-HEER HENDRIKSKINDEREN - De eerste Zeeuwse korfbalderby in de overgangsklasse C is gewonnen door Tjoba. De ploeg van trainer Jouri van den Broeke versloeg promovendus Swift uit Middelburg met 14-12.

HOEK - Om half drie trapt Hoek af tegen ONS BOSO Sneek. Een uitwedstrijd waar Hoek ruim 314 kilometer voor moest afreizen. In competitieverband is er in Nederland geen verdere uitwedstrijd denkbaar dan Sneek-Hoek.

OOST-SOUBURG - Als eerste Zeeuwse voetbalploeg heeft Philippine de tweede ronde van de districtsbeker bereikt. De zondagderdeklasser won donderdag met 4-7 van Tholense Boys.

's HEER HENDRIKSKINDEREN - Met de debuterende trainer Jouri van den Broeke aan het roer begint Tjoba uit 's Heer Hendrikskinderen zaterdag aan het veldseizoen in de Overgangsklasse C. De eerste wedstrijd is meteen een derby, want Swift uit Middelburg is de tegenstander. 'Wij zijn er klaar voor', zegt Van den Broeke.

CHAMONIX (FRA) - Huub van Noorden uit Goes is bij de Ultraloop Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) in het Franse Chamonix veertiende geworden. Van Noorden liep de 119 kilometer in ruim 17 uur en kwam na middernacht over de finish.

AMSTERDAM - Corné de Koning uit Goes is er niet in geslaagd bij het wereldkampioenschap aangepast roeien een medaille te veroveren. Op de Bosbaan in Amsterdam werd De Koning (24) samen met Esther van der Loos vijfde in de klasse TA mix2.