WESTENSCHOUWEN - Tim Pleijte uit Zoutelande heeft de kortere versie van Trail by the Sea op zijn naam geschreven. Pleijte, die vorig jaar ook al de eerste editie won, liep de 20 kilometer door het bos bij Westenschouwen in 1:20.53'. Bij de dames ging de zege naar Vanessa Hartman uit Brielle. Zij won net als Pleijte ook de eerste editie.

SLUISKIL - Het wereldkampioenschap driebanden voor junioren tot 22 jaar is gewonnen door de Fransman Adrien Tachoire. In Sluiskil versloeg Tachoire de Koreaan Myungwoo Cho met 35-25 in 28 beurten.

OOST-SOUBURG - De zondag tweedeklassers HVV'24 en Zeelandia Middelburg zijn goed aan het seizoen begonnen. Door een zege in dit weekend staan beide ploegen na drie speeldagen in de top drie. HVV'24 won vanmiddag in Hulst met 3-1 van Unitas. Zeelandia Middelburg won zaterdagavond het thuisduel met RKTVV met 1-0.

DEN HAAG - Eersteklasser GOES heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Den Haag won de ploeg van de jarige trainer Jan Poortvliet (59) met 1-4 van HMSH. Leendert-Jan IJzelenberg, aanvoerder Sherief Tawfik, Shannon Braafhart jr. en Bart Deprez scoorden voor de Bevelandse club.

WESTENSCHOUWEN - Milan Vader (foto) uit Middelburg heeft het Open Zeeuws kampioenschap mountainbike gewonnen. Op het Patrick Tolhoek circuit in de Boswachterij van Westenschouwen won Didi de Vries uit Wilhelminadorp de wedstrijd bij de dames.

MIDDELBURG - In de Overgangsklasse C van de veldcompetitie heeft TOP de Walcherse korfbalderby gewonnen. In Middelburg waren de Arnemuidenaars met 17-27 te sterk voor Swift.

PURMEREND - Oemoemenoe heeft de derde wedstrijd in de Ereklasse verloren met 41-14 op bezoek bij Waterland in Purmerend. De rugbyers uit Middelburg keken in de rust tegen een achterstand van 34-7 aan. Het is de tweede nederlaag van dit seizoen. Vorige week was 't Gooi met 3-33 te sterk.

OOST-SOUBURG - Grote uitslagen vanmiddag op de Zeeuwse velden. In de 4e klasse A won Jong Ambon na een doelpuntrijke wedstrijd met 9-3 van Wolfaartsdijk. In diezelfde klasse versloeg Heinkenszand Waarde met 7-0.