ZOUTELANDE - De afgelopen weken is er in huize Lievense over niets anders gesproken dan de kustmarathon. Lein en Lenie Lievense zijn dag en nacht bezig met de allerlaatste voorbereiding van het grootste sportevenement van Zeeland.

VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen hebben hun openingswedstrijd in de 1e divisie kansloos verloren. De thuiswedstrijd met 56-94 verloren van Attacus. Vorig jaar degradeerde BC Vlissingen uit de Promotiedivisie en daardoor speelt het dit jaar weer in de 1e divisie.

SLUISKIL - De driebanders van AEJ/Dallinga hebben opnieuw een eenvoudige overwinning geboekt in de eredivisie. MCR/De Uitspanning werd met 8-0 naar huis gestuurd. In Sluiskil kwamen Caudron, Jaspers, Merckx en De Bruijn in actie.

GOES - Voor de vierde keer op rij wint GOES in de 1e klasse B. Thuis werd Kocatepe uit Rotterdam met 3-0 verslagen. De Bevelanders gaan na de zege met vier ploegen aan de leiding. Alle vier hebben zij met 12 punten de maximale score.

OOST-SOUBURG - In de hoofdklasse van het zondagvoetbal boekte VC Vlissingen zijn tweede overwinning van het seizoen. In Grootebroek won het met 1-4 bij De Zouaven.

GROOTEBROEK - In de hoofdklasse van het zondagvoetbal heeft VC Vlissingen een ruime 1-4 overwinning geboekt op De Zouaven. De Walchwerse formatie besliste een kwartier voor het einde de wedstrijd.

ROTTERDAM - Jeremy de Nooijer uit Vlissingen was zaterdagavond trefzeker voor eerstedivisionist Sparta uit Rotterdam. In de thuiswedstrijd won Sparta met 3-0 van Almere City FC. De Nooijer maakte in de slotfase het laatste doelpunt.

WEMELDINGE - Op het Open Zeeuwse kampioenschap motorcross in Wemeldinge is zaterdag een deelnemer om het leven gekomen. Het gaat om een 24-jarige inwoner van de gemeente Goeree-Overflakkee.