- advertentie -

MIDDELBURG - Marlon Mual is per direct vertrokken als trainer van Jong Ambon. Mual had sinds 2011 het eerste elftal van de Middelburgse club onder zijn hoede en vierde twee kampioenschappen. Dit seizoen presteert Jong Ambon terleurstellend. De club staat laatste in de 3e klasse A van het zaterdagvoetbal. 

HULST - Het parcours van de Vestingcross in Hulst is bekend en loopt over de Tivoliweg, Glacisstraat/ Ravelijn, Dubbele Poort, Molenbolwerk en Keldermanspoort. De cyclocrosswedstrijd vindt plaats op zondag 12 februari.

MIDDELBURG -  Hij is al de derde buitenlandse trainer van Oemoemenoe in negen jaar tijd. De Noord-Ierse Simon FitzGerald is sinds deze zomer de hoofdcoach van de club die uitkomt in de ereklasse. Dat is een excentrieke man. 

MIDDELBURG - Rugbyclub Oemoemenoe is bezig met het bestormen van de top in Nederland. Na vier seizoenen op het hoogste niveau van Nederland lijkt het dit jaar rijp te zijn om te gaan strijden om het landskampioenschap. 

OOST- SOUBURG - De twee hoogst spelende Zeeuwse handbalteams boekten zondag wisselend succes. Delta Sport won thuis met 27-21 van HVOS, terwijl Orion verloor van Helius met 28-21. 

ROSMALEN - De driebanders van Dallinga.com hebben in het uitduel met Team Eekhoorn met 4-4 gelijk gespeeld. Door het gelijkspel en de zege van concurrent Eureka Billard heeft de formatie uit Sluiskil drie punten achterstand op de koploper.

OOST-SOUBURG - De streekderby tussen Terneuzen en HVV'24 eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. In de eerste klasse toonde GOES veerkracht en boog een 1-2 achterstand om in een 4-2 zege. Grote man aan Bevelandse zijde was invaller Tim de Winter, die een officiële hattrick op zijn naam schreef.

GOES - In de eerste klasse van het zondagvoetbal heeft GOES zondag goede zaken gedaan. De ploeg van trainer John Karelse. won door een zuivere hattrick van invaller Tim de Winter met 4-2 van TOP uit Oss. GOES loopt hierdoor twee punten in op koploper Baronie dat in Eindhoven niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Brabantia. 

HALSTEREN - VC Vlissingen heeft aan het uitduel tegen Halsteren één punt overgehouden. Oud-prof Matthew Amoah zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, maar met een afstandsschot zorgde verdediger Renzo Roemeratoe na rust voor de gelijkmaker. Vlissingen is nu de nummer vier in de Hoofdklasse B. 

MIDDELBURG - De tafeltennissers van TTC Middelburg zijn gedegradeerd uit de eerste divisie. In het slotduel van de najaarscompetitie verloor de club van de kampioen Avanti. In de eigen sporthal werd het 1-9.

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben de thuiswedstrijd in de hoofdklasse B tegen Tempo gewonnen. In de eigen sporthal De Blikken werd het 27-21 voor de ploeg van trainer Arco Goedkoop. Daardoor heeft TOP nu zeven punten uit vier gespeelde duels. 

OOST-SOUBURG - Na elf nederlagen op rij heeft MZC'11 uit Zierikzee het eerste punt binnen. De ploeg van trainer Alexander van Keulen speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Heinenoord. In dezelfde klasse kwam Kloetinge en Oranje Wit niet tot scoren. Een klasse lager, in de 2e klasse, hadden de topploegen een zware dag. 

MIDDELBURG - Oemoemenoe heeft op het eigen veld weten te winnen van Amstelveense RC. Door de overwinning blijven de Middelburgers in de race voor de bovenste plaatsen in de Ereklasse. Aan het eind van het seizoen gaat de Top-6 naar de kampioenspoule. 

ZIERIKZEE - MZC'11 uit Zierikzee heeft het eerste punt van het seizoen binnen. Tegen de nummer drie van de competitie Heinenoord werd met 1-1 gelijkgespeeld. Er had volgens trainer Alexander van Keulen zelfs nog meer in gezeten, maar toch is de opluchting groot.