- advertentie -

OLIVA (SPA) - Bij het Europees kampioenschap dressuur voor Young Riders heeft Nederland zilver gewonnen in de landenwedstrijd. In de Nederlandse ploeg deden twee Zeeuwen mee: Jasmien de Koeyer uit Sint Jansteen en Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W)

PORTO (POR) - Jean Paul de Bruijn uit Hulst is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de wereldbeker driebanden in Portugal te bereiken. De Bruijn werd donderdag uitgeschakeld in de laatste kwalificatieronde.

BRESKENS - Scoren tegen een profclub. Het is het hoogtepunt in de carrière van een amateurvoetballer. Althans zo denkt Marc de Kunder er over. Hij scoorde in 1995 tegen het 'grote' Ajax toen hij met het Zeeuws Elftal een oefenwedstrijd speelde tegen de ploeg van trainer Louis van Gaal. "Dat team had net de Champions League gewonnen en dan scoor je in zo'n wedstrijd. Da's uniek", aldus de Kunder.

SOFIA (BUL) - Voetballer Jeremy de Nooijer uit Oost-Souburg is met zijn Bulgaarse club Levski Sofia al in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschakeld. Levski Sofia speelde donderdagavond op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Maribor en werd met dat resultaat uitgeschakeld, omdat de eerste wedstrijd in 0-0 was geëindigd. De Nooijer speelde heel de wedstrijd mee bij de thuisploeg.

HOEK - Op het hoofdveld van hoofdklasser Hoek is begonnen met de aanleg van kunstgras. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de club in vervulling. De aanleg zal ongeveer een week duren. Op 30 juli wil Hoek voor het eerste een wedstrijd spelen op het gloednieuwe biljartlaken. Dan staat een oefenduel tegen het Belgische FC Knokke gepland. 

WESTKAPELLE - Martijn de Kok uit Heinkenszand en Monique Verschuure uit Yerseke hebben woensdag de Stratenloop in Westkapelle gewonnen. Zowel De Kok als Verschuure had een ruime voorsprong op de concurrentie.

MIDDELBURG - De Open Zeeuwse kampioenschappen tafeltennis gaan dit jaar niet door. De organisatie stuit op meerdere problemen waardoor het toernooi dit jaar niet gespeeld kan worden.

OOST-SOUBURG - Veel wereldwijd bekende sporters hebben het. Een attribuut uit hun sport dat naar ze vernoemd is. Lionel Messi heeft z'n eigen schoenen, Roger Federer z'n eigen racket en Lebron James z'n eigen bal. Piëdro Schweertman kan nu ook aan het rijtje worden toegevoegd, want een leverancier van squash artikelen brengt het Schweertman squashracket op de markt.  

OOST-SOUBURG - Van de elf Zeeuwse deelnemers aan de Tour de France is Frans Pauwels wellicht de grote onbekende. De Zeeuws-Vlaming reed in 1948 en 1949 de Tour de France. Een renner met een bijzonder verhaal.

LIVIGNO (iTA) - Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke won in juni de bergtrui in de Ronde van Zwitserland. Hij kreeg veel complimenten voor die prestatie. Tot concrete belangstelling van andere teams leidde het nog niet. Maar Tolhoek is ambitieus: "Als ik een stap hoger kan, wil ik dat doen."

OOST-SOUBURG - Het Zeeuws Elftal speelt komende zaterdag tegen FC Dordrecht definitief zonder spelers van Hoek en VC Vlissingen. Beide hoofdklassers kunnen geen spelers afstaan omdat ze zelf oefenwedstrijden spelen.

ZELZATE (BEL) - De BeNe Ladies Tour is net als in 2015 gewonnen door Jolien D'Hoore. De Belgische boekte in de slotetappe haar derde ritzege en zag haar leidende positie in het algemeen klassement niet in gevaar komen.

VROUWENPOLDER - Willeke Goudzwaard uit Zierikzee heeft vanmiddag de internationale menwedstrijd in Vrouwenpolder gewonnen. Ze behaalde over het hele weekend 134 strafpunten. Perry Boogaard uit Zoutelande had 11 strafpunten meer en werd tweede. De derde plaats was voor Marianne Wolters uit Vierpolders.

ERMELO - Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle is tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap dressuur in de Zware Tour. Met Glock's Johnson eindigde Minderhoud in Ermelo derde in de afsluitende Kür op muziek. Na die wedstrijd werd de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bekend gemaakt. Ook daar zit Minderhoud, zoals verwacht, bij.