AMSTERDAM - Niels Mesu uit Middelburg is zaterdag op de negende plaats geëindigd tijdens de eerste wedstrijd van de KPN Marathon Cup. De schaatser van Team A-ware/Fonterra zag zijn teamgenoot Jorrit Bergsma, Olympisch Kampioen op de 10 kilometer bij de langebaanschaatsers, de eerste plaats bemachtigen.

IJMUIDEN - Windsurfer Dennis Klaaijsen heeft opnieuw een record op zijn naam staan. De Vlissinger surfte vandaag in zes uur twee minuten en vijftien seconden de Noordzee over. Dat is de snelste tijd op een surfplank ooit.

ROTTERDAM - Judoka Sam van 't Westende uit Vlissingen is er niet in geslaagd voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen judo te worden in de klasse tot 73 kilogram. Van 't Westende verloor in de finale van het toernooi in het Rotterdamse Topsportcentrum van Richard Smit uit Haarlem.

WEMELDINGE - Pim van de Swaluw uit Kwadendamme heeft de eerste wedstrijd van de Zeeuwse ATB-wintercompetitie gewonnen. Hij finishte in Wemeldinge 7 seconden voor de Belg Danny Sleeckx. Bart Claeys, ook een Belg, werd derde.

OOST-SOUBURG - FC Axel heeft in het districtsbekertoernooi verrassend de derde ronde bereikt. De koploper in de zaterdag 3e klasse A, won de derby van Terneuzense Boys dat een klasse hoger speelt. Ook topklasser Hoek en hoofdklasser Kloetinge plaatsten zich voor de derde ronde.

ROTTERDAM - Judoka Sam van 't Westende uit Vlissingen is nog altijd in de race om voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen te worden. Van 't Westende plaatste zich vanmiddag voor de finale in de klasse tot 73 kilogram, waarin hij tegen Richard Smit uit Haarlem uitkomt.

ZOUTELANDE - Maarten Harthoorn uit Kapelle heeft de tweede editie van de Nighttrail by the Sea in Zoutelande gewonnen. Harthoorn liep 25 kilometer in het donker in 1:42.56'. Ada Geuze uit Middelburg won bij de vrouwen.

HOORN - Bij een 3-0 voorsprong tegen een man minder en met nog zes minuten op de klok leek eredivisionist Groene Ster Vlissingen vrijdagavond zeker van de eerste zege in dit seizoen. Toch ging het nog fout. Tegenstander HV/Veerhuys wisselde de keeper voor een extra veldspeler en scoorde prompt nog drie keer: 3-3.