- advertentie -

LOCHEM - De eerste wedstrijd van het seizoen voor de biljarters van Dallinga.com uit Sluiskil is in een 4-4 gelijkspel geëindigd. Jean-Paul de Bruijn en Patrick Vasseur wisten hun partijen tegen de biljarters van Bousema uit Lochem te winnen.

OOST-SOUBURG - Zondag derdeklasser HVV'24 heeft zich voor de volgende ronde van de districtsbeker geplaatst. De ploeg van Ralph Zegers was in de streekderby tegen STEEN met 0-2 te sterk. 

ASSEN - Nancy van de Ven is tweede geworden op het wereldkampioenschap motocross. De Vlissingse won vandaag de tweede manche en sloot de GP in Assen af als tweede, naar haar vijfde plek bij de eerste race.

OOST-SOUBURG - Istvan Bakx uit Vlissingen en Tom Boere uit Terneuzen spelen in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi met FC Oss tegen Feyenoord. In De Kuip treffen de Zeeuwen van Oss een andere Zeeuw; Bart Nieuwkoop uit Tholen.

SAINT-SORLIN-D'ARVES (FRA) - Antwan Tolhoek heeft de Tour de l'Avenir afgesloten op de 14e plaats. De renner uit Yerseke werd in de slotetappe 23e en steeg daardoor nog een plaatsje in het algemeen klassement.

OOST-SOUBURG - Eersteklassers GOES en Kloetinge hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. GOES won bij het al geplaatste MZC'11, Kloetinge had aan een punt tegen Roosendaal genoeg voor een plek in de volgende ronde.

ASSEN - De Motocross GP van Assen is voor Nancy van de Ven begonnen zonder podiumplaats. De Vlissingse kwam twee keer ten val en moest daardoor een inhaalrace rijden. Ze finishte uiteindelijk als vijfde op een kleine minuut van de winnares.

HOEK - Hoek heeft op het eigen sportpark de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. Tijdens de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld werd Ajax met 2-0 verslagen. 

ZIERIKZEE - De Wielerronde Zierikzee is gewonnen door Ronan van Zandbeek. De wielrenner uit Schijndel kwam na 45 rondes door het centrum van Zierikzee als eerste over de streep. Michel Stroosnijder uit Hansweert werd op de 4e plaats de beste Zeeuw.

MIDDELBURG - Ruben Martens uit Koewacht is de eerste winnaar geworden van de TOP Triatlon in Middelburg. De triatleet deed over de onderdelen zwemmen (500 meter), fietsen (20 km) en lopen (5 km) iets meer dan een uur. Martens (26) bleef Rens de Ridder uit Arnemuiden en Niels Koole (Zoutelande) voor. 

MIDDELBURG - Komend seizoen zal hij zo'n 30.000 kilometer afleggen in zijn auto. Mart van Bree woont in het Brabantse Wagenberg en wordt de trainer van Zeelandia in Middelburg. Maar naar eigen zeggen heeft hij 'gelukkig een goede auto'.

ARNEMUIDEN - Korfbalster Demi Mondeel heeft tijdens het met 18-14 gewonnen oefenduel van TOP Arnemuiden tegen Fortis een fikse enkelblessure opgelopen. De speelster die afgelopen zomer overkwam van Tjoba mist daardoor de seizoensstart van haar nieuwe club.

WESTKAPELLE - Klaas van Beek uit IJmuiden heeft de zwemtocht van Zoutelande naar Westkapelle op zijn naam geschreven. De openwaterzwemmer bleef Jan Brink uit Vlissingen en Remco van Althuis uit Breda voor.

NEW YORK - Na één potje tennissen zit voor Lesley Kerkhove de US Open er alweer op. De tennisster uit Zierikzee verloor in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de Bulgaarse Isabella Shinikova.