- advertentie -

GOES - GOES heeft door een 2-1 zege op Wittenhorst de finalepoule van de nacompetitie bereikt. Op sportpark 't Schenge hielp spits Steve Schalkwijk de ploeg van trainer John Karelse met twee goals aan de overwinning. GOES treft nu FC Boshuizen en Nieuw Buinen. 

VELSEN-ZUID - Thomas van den Houten uit Goes gaat Telstar verlaten. De verdediger krijgt onder de nieuwe trainer Mike Snoei geen nieuw contract bij de club uit de Jupiler League. 

HO CHI MINH (VIE) - Het is Jean Paul de Bruijn uit Hulst niet gelukt om het hoofdtoernooi van de wereldbeker in Vietnam te bereiken. In de laatste kwalificatiepoule verloor hij beide wedstrijden. 

IJZENDIJKE - Erik Vanhijfte wordt de nieuwe trainer van het vrouwenteam van IJzendijke. De dames waren op zoek naar een nieuwe coach, omdat de huidige trainer, Guust van de Velde, stopt.

VLISSINGEN - Voetballer Yves Nyemb speelt ook volgend seizoen voor VC Vlissingen. De spits die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Vlissingen heeft een nieuw contract getekend bij de hoofdklasser. 

KLOETINGE - Het is VV Kloetinge niet gelukt om nog een ronde in de nacompetitie te overleven. Op eigen veld verloor de ploeg van Arie van der Zouwen met 1-2 van Smitshoek, terwijl een overwinning nodig was om nog zicht te houden op promotie naar de hoofdklasse. 

PARIJS (FRA) Lesley Kerkhove is uitgeschakeld op het tennistoernooi van Roland Garros. In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi verloor de speelster uit Zierikzee van Hiroko Kuwata: 6-7, 6-3, 6-4. 

AARDENBURG - Ondernemer Salazar Azimi uit Aardenburg wil graag een Zeeuwse profclub in de Jupiler League. Dat heeft hij maandag gezegd bij Omroep Zeeland.

VLISSINGEN - Na de slijtageslag van zondag tegen Jong FC Den Bosch is VC Vlissingen zich alweer aan het voorbereiden op de finalewedstrijden tegen Quick. Donderdag moet de club er al staan, volgens Hoessein Bouzambou is de selectie er klaar voor.

PARIJS (FRA) - Lesley Kerkhove stuit in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Roland Garros op de Japanse Hiroko Kuwata. Voor de uit Zierikzee afkomstige tennisster is dat een gunstige loting. 

TERNEUZEN - Saïd Bouzambou speelt volgend seizoen voor Terneuzen. Dat meldt de Zeeuws-Vlaamse club op de website. Bouzambou speelt nu nog bij VC Vlissingen, maar is daar lang niet altijd basisspeler. De zaalvoetbalinternational (27) gaat hierdoor op het veld in de 3e klasse spelen. 

LEENDE - De golfers van Grevelingenhout spelen volgend jaar weer op het hoogste niveau van Nederland. De ploeg uit Bruinisse won in een promotiewedstrijd van de Rosendaelsche met 8-10. 

OOST-SOUBURG - Zeven wielerploegen, die komende zomer de Tour de France rijden, zullen hun opwachting maken in de Ster ZLM Toer. Deze rittenkoers begint op woensdag 14 juni met een proloog in Westkapelle. Een dag later gaan de renners van start in Tholen

VELZEKE (BEL) - De 36e editie van de Junioren Driedaagse Axel is gewonnen door Alex Molenaar. De renner van Midden-Nederland reed in de laatste etappe in België de Deen Johan Tiedemann Langballe uit de leiderstrui.