BURGH-HAAMSTEDEIn de eredivisie zijn komend seizoen twee Zeeuwse voetbaltrainers actief. Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg en de uit Goes afkomstige Rody Hoegee zijn allebei assistent-trainer bij het gepromoveerde FC Dordrecht. Ze hebben met de club handhaving als doel, maar persoonlijk lopen hun ambities uiteen.

VROUWENPOLDER - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft met zijn partner Mart van Werkhoven uit Groningen het eredivisietoernooi in Vrouwenpolder gewonnen. Het duo versloeg in de finale Timko Lokerse uit Dishoek en Eric-Jan Rothfusz uit Gouda met 21-16 en 21-18.

LOKET (TSJ) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is bij de Grand Prix van Tsjechië vijfde geworden. Die klassering behaalde ze ook in beide manches. De Grand Prix van Tsjechië in Loket was de zesde en laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap motocross voor vrouwen.

AMSTERDAM - Steven Nuytinck is bij het NK atletiek derde gewonnen op het onderdeel 400 meter horen voor mannen. De atleet uit Wolphaartsdijk, die uitkomt voor AAV'36 uit Alphen aan de Rijn, finishte in een tijd van 52'75".

BURGH-HAAMSTEDE - Het Schouws Elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Eredivisionist FC Dordrecht met 6-0 verloren. In Burgh-Haamstede was de ruststand 2-0. Na rust liep de profclub, waar de Zeeuwen Gérard de Nooijer en Rody Hoegee assistent-trainer zijn, verder weg.

ZELE (BEL) - Hoek heeft de oefenwedstrijd in en tegen het Belgische Zele met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Kenny Verhoene scoorde voor én na rust via Kyle Doesburg (foto). In de slotminuten deed de thuisploeg nog iets terug.

NISSE - Jessica Nijpjes heeft bij de dressuurwedstrijd van Jumpin' de Weel in Nisse de Kür op muziek gewonnen. Met een score van 70.81% versloeg de amazone uit Sint Laurens Emily Wiskerke (68.375%) uit Kapelle die tweede werd.

OOST-SOUBURG - Romeo van Aerde (46) uit 's-Gravenpolder wordt komend seizoen trainer van JVOZ A1. De oud-prof was afgelopen seizoen nog trainer van RCS uit Oost-Souburg, maar werd daar weggestuurd. Bij de A1 van de Jeugd Voetbalopleiding Zeeland volgt Van Aerde Gérard de Nooijer op.