GOES - TOP heeft de laatste wedstrijd van het jaar omgezet in weer een overwinning door Excelsior te verslaan. Tjoba verloor voor het eerst. De topper tegen Avanti ging verloren.

HEERJANSDAM - FC Axel heeft voor een verrassing gezorgd in de vierde ronde van het bekertoernooi. De zaterdagderdeklasser wist het twee klassen hoger spelende Heerjansdam met 0-3 te verslaan.

HOEK - Hoek heeft in de vierde ronde van de districtsbeker met 2-0 gewonnen van hoofdklasser ASWH. De topklasser kwam in de eerste helft al op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Doelpuntenmakers: Thomas van den Houten en Birgen Martens.

OOST-SOUBURG - Slechts een handjevol wedstrijden in het amateurvoetbal omdat het inhaal- en bekerweekend is. Zaterdag bereikten FC Axel en Hoek de achtste finales van de districtsbeker.

AAGTEKERKE - De vijftiende editie van de Aagtekerkerun is gewonnen door Tim Pleijte uit Zoutelande. Pleijte liep de wedstrijd over veertien kilometer, die in de omgeving van Aagtekerke wordt gehouden. in een tijd van 44.27'.

VLISSINGEN - Voor de tweede keer op rij heeft Groene Ster Vlissingen een thuisnederlaag moeten slikken. Het Amsterdamse AORC was, net als Marlene vorige week, met 5-9 te sterk voor de ploeg van trainer Hicham Benhammou.

GOES - Marco Groeneveld blijft nog een jaar actief als trainer van SSV'65. Het wordt voor de trainer zijn vierde jaar op rij bij de club die uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Daarin staat SSV'65 momenteel op de zesde plaats.

VROUWENPOLDER – Christian Prudhomme, directeur van Tour de France organisator ASO, was woensdag op bezoek in Zeeland. Veel nieuws over de Zeeuwse touretappe in 2015 had hij niet te melden. Wel sprak hij zijn verwachtingen uit. "Het wordt fantastisch op 5 juli 2015".