- advertentie -

AMSTERDAM - Zwemvereniging De Zeeuwse Kust zwemt ook volgend seizoen in de hoofdklasse, de hoogste nationale zwemcompetitie. Tijdens de promotie-degradatiewedstrijd in Amsterdam eindigde de Vlissingse vereniging op de derde plaats waardoor handhaving behaald werd.

MIDDELBURG - De Schouwse tennisster Lesley Kerkhove komt in de eerste ronde van het Challenger Zeeland toernooi de Noorse Melanie Stokke tegen. Maandag start het hoofdtoernooi in Middelburg. De finales zijn op zondag 3 juli.    

ROTTERDAM - Anthony van Assche heeft bij het Nederlands kampioenschap turnen in Rotterdam goud gewonnen op het onderdeel ringen. Het was voor de uit Sas van Gent afkomstige Van Assche zijn enige medaille. Door een duimblessure liet hij andere toestelfinales aan zich voorbij gaan.  

ROTTERDAM - Met een teleurstellende vierde plaats in de Grand Prix Special sloot de uit Westkapelle afkomstige dressuurruiter Hans Peter Minderhoud het CHIO in Rotterdam af.  "Het was mijn eigen schuld. Het arme beest had vandaag gewoon een amateur op zijn rug."

MANTOVA (ITA) - Nancy van de Ven uit Vlissingen denkt dat het moeilijk wordt om dit jaar nog wereldkampioen motocross te worden. Van de Ven liep zaterdag twintig punten mis in de strijd om de wereldtitel bij de GP van Italië. Dat ze zondag nog de tweede manche won, kan die teleurstelling niet wegnemen. 

OUDDORP - Hans Dekkers uit IJzendijke heeft bij het Nederlands kampioenschap wielrennen voor Zeeuws succes gezorgd. De renner van het Belgische Arrow Cycling Team won een bronzen medaille bij de elite-renners zonder contract.

ENSCHEDE - De uit Lewedorp afkomstige voetballer Ruben de Jager heeft zich laten zien in het eerste oefenduel van FC Twente. De aanvaller maakte een doelpunt tegen vierdeklasser EMOS.

MANTOVA (ITA) - Nancy van de Ven heeft dure punten laten liggen in de strijd om het wereldkampioenschap motocross. Van de Ven viel bij de vijfde wedstrijd in Italië in de eerste manche ver terug. Dat kwam door een aanrijding en materiaalpech. 

OOST-SOUBURG - Patrick de Vos uit Kattendijke is in Vlissingen winnaar geworden van de PZC familieloop. Hij had voor de 10 kilometer 36.52' nodig. Hij bleef daarmee Remy Vasseur uit Vlissingen 16 seconden voor. Tim van den Broeke uit Vlissingen werd derde in een tijd van 37. 43'.

OUDDORP - Geen Zeeuwen bij de eerste tien van het Nederlands kampioenschap wielrennen. De beste Zeeuwse prestatie kwam bij de profs op naam van Nick van der Lijke, die als 27e over de finish kwam. Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo werd Nederlands kampioen op de Brouwersdam.

HANSWEERT - Hansweertse Boys heeft een nieuwe trainer gevonden voor het komende voetbalseizoen. Piet Gabriels gaat aan de slag bij de zaterdag vierdeklasser.

ERMELO - Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke (W) en Jasmien de Koeyer uit Sint-Jansteen zijn geselecteerd voor het Europees kampioenschap dressuur voor Young Riders.

OUDDORP - Wielrenner Davy Gunst uit Yerseke is vrijdag op de elfde plaats geëindigd bij het Nederlands kampioenschap voor beloften. De renner van Rabobank Development Team speelde geen rol van betekenis in de massasprint.

ROTTERDAM - Rick van Drongelen heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam verlengd. De 17-jarige verdediger uit Axel blijft tot en met de zomer van 2019 bij de Rotterdamse eredivisionist. Afgelopen seizoen speelde hij vijftien wedstrijden voor Sparta en werd hij met de club kampioen van de Jupiler League.