DORDRECHT - Wilmer Kousemaker uit Tholen mag van zijn club FC Dordrecht uitzien naar een andere club. De middenvelder heeft nog een doorlopend contract bij de eredivisionist, maar toch wil de club van assistent-trainer Gérard de Nooijer niet verder met Kousemaker. Hij mag transfervrij vertrekken.

BRAINE-LE-CHATEAU (BEL) - Beach Soccer Zeeland heeft in Braine-le-Chateau de tweede competitieronde in de Belgische Serie A gewonnen. In de finale was Beach Soccer Zeeland met 7-1 te sterk voor het team uit de speelplaats.

BRESKENS - Na vijftig jaar heeft de Scheldebeker een nieuwe winnaar. Wietse Beerens uit Tilburg was zondag de snelste in de zeezwemwedstrijd van Vlissingen naar Breskens.

PHILIPPINE - Emma Johansson heeft de eerste editie van de BeNeLadies Tour gewonnen. De Zweedse eindigde in Philippine als tweede in de slotetappe en hield net genoeg seconden over om Belgisch kampioene Jolien d'Hoore voor te blijven.

BIERVLIET - Hoek heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen verloren. De Zeeuws-Vlaamse Topklasser ging in Biervliet met 2-4 onderuit tegen de beloften van de Belgische Eersteklasser AA Gent.

VLISSINGEN - De Scheldebeker 2014 kan zondagmiddag doorgaan. Het weer is goed genoeg om negentig zwemmers de zwemwedstrijd op de Westerschelde van Vlissingen naar Breskens te laten zwemmen.

PARALIMNI (CYP) - Pim Bouwman speelt de komende twee seizoenen profvoetbal op Cyprus. De speler uit Oost-Souburg heeft een contract getekend bij Enosis Neon Paralimni. Die club komt uit in de tweede divisie van het Cypriotische voetbal.

VLISSINGEN - Alleen een hele harde wind lijkt de Scheldebeker nog in de weg te kunnen staan. Officieel neemt de organisatie pas morgenochtend een besluit over het doorgaan van de wedstrijd, maar de verwachte onweer lijkt in ieder geval aan het evenement voorbij te gaan.