MIDDELBURG - Het bedrijf Weststrate uit Middelburg wordt sponsor bij de nieuwe Nederlandse wielerploeg Roompot Orange Cycling. De naam van het bedrijf zal tijdens de wedstrijden te zien zijn op de rugzijde van de shirts. Het bedrijf levert onder meer kantoorartikelen en verpakkingsmaterialen.

HOEK - Het is vandaag exact een jaar geleden dat Hoek en Feyenoord elkaar troffen voor de KNVB beker. Het duel in de Kuip staat velen nog goed op het netvlies, zo ook bij de voorzitter van de supportersvereniging van Hoek: Jan Mieras.

HOEK - Ibrahim Maaroufi gaat niet naar Hoek, maar naar het Italiaanse Paganese Calcio 1926, dat meldt zijn begeleider Youssif Hamzaoui. De Marokkaanse voetballer trainde vorige week mee bij de topklasser en had een goede indruk achtergelaten.

OOST-SOUBURG - Kitesurfer Katja Roose, uit Vlissingen, heeft woensdag in het Chinese Pingtan haar wereldtitel geprolongeerd in de discipline slalom. Annelous Lammerts uit Schuddebeurs eindigde net achter Roose op een tweede plaats.

SITTARD - De uit Zierikzee afkomstige voetbaltrainer Peter van Vossen heeft met zijn club Fortuna Sittard net niet voor een verrassing kunnen zorgen in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Fortuna Sittard verloor op eigen veld na verlenging met 2-3 van eredivisionist NAC Breda.

RILLAND - Als het aan de Zeeuwse kartliefhebbers ligt komt er snel een outdoor kartcircuit in Rilland. De gemeente Reimerswaal gaat in december weer in gesprek over de plannen van Sjoerd Klip, hij is de initiatiefnemer.

KOUDEKERKE - Lindsey Paling uit Koudekerke is hard aan het trainen voor de Europese Jeugd Kampioenschappen Bowling. Het EK vindt in maart en april volgend jaar plaats in Leipzig. De zeventienjarige Koudekerkse zit in de voorselectie voor het EK samen met elf meisjes en twaalf jongens.

OOST-SOUBURG - Marathonschaatser Erwin Mesu uit Middelburg is voorstander van de invoering van snijvaste schaatspakken om ernstige blessures te voorkomen. Wel vindt Mesu dat alle schaatsers dan zo'n pak moeten dragen.