- advertentie -

GOES - Kees Blomaard uit Goes, oud-voorzitter van de KNVB afdeling Zeeland, is zondag overleden. Blomaard had verspreid over tientallen jaren grote verdiensten voor het voetbal in Zeeland. Zo was hij 25 jaar bestuurslid van Kloetinge en dus voorzitter van de toenmalige afdeling Zeeland van de bond.

VEERE - De vierde wedstrijd van de eredivisie zeilen moet plaats vinden op het Veerse Meer. Dat is een wens van het Watersportverbond. De nationale bond houdt dit jaar voor het eerst de eredivisie zeilen.

OOST-SOUBURG - Dit weekend werd niet alleen carnaval gevierd maar ook gesport! We waren bij de halve marathon van Cadzand, de overwinning van TOP Arnemuiden en we keken vooruit op de Olympische Spelen, met een voorlopig zeer mager Zeeuws tintje. Dit en meer in Zeeuwse sport in 't kort!

POORTVLIET - Arno Anthonisse is ook komend seizoen trainer bij SPS uit Poortvliet. De oefenmeester heeft zijn verbintenis met de zaterdag vierdeklasser met één jaar verlengd.

Ranglijst

SINT MAARTENSDIJK - Johan Sulkers is ook volgend seizoen trainer van zaterdag vierdeklasser Smerdiek. Sulkers is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de club.

WESTDORPE - Fonny Verstraeten is ook komend seizoen trainer van zondag derdeklasser RIA Westdorpe. De oefenmeester, woonachtig in Schapenbout, is sinds december 2013 actief bij de ploeg uit Westdorpe.

MIDDELBURG - Marlon Mual is ook volgend seizoen trainer van zaterdag derdeklasser Jong Ambon. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Middelburgse vereniging.

VALENCIA (SPA) - Johnny Hoogerland en Marco Minnaard zijn in Valencia aan het wielerseizoen begonnen. Beide Zeeuwen eindigden hun eerste wedstrijd van het seizoen in de middenmoot.

WOLPHAARTSDIJK - Miguel Walraven en zaterdag vierdeklasser Wolfaartsdijk zijn tot een akkoord gekomen om de verbintenis met de oefenmeester met één jaar te verlengen.

COLIJNSPLAAT - Arjan Sandee en Colijnsplaatse Boys gaan met elkaar verder. De oefenmeester is momenteel met zijn derde seizoen bezig bij de zaterdag vierdeklasser. Na de zomer begint Sandee aan zijn vierde seizoen in Colijnsplaat.

BRESKENS - Hubert van den Hemel wordt met ingang van volgend seizoen trainer van Breskens. Van den Hemel volgt hiermee Elmar Lauret op.

OOSTBURG - Danny Magito wordt komend seizoen trainer van zondag vierdeklasser SV Oostburg. De oefenmeester volgt hiermee Patrick Boute op, die vanaf volgend seizoen trainer bij Biervliet is.

SINT-PETERSBURG (RUS) - Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd om het WTA-hoofdtoernooi in Sint-Petersburg te bereiken. De tennisster uit Zierikzee verloor in de tweede kwalificatieronde.

CADZAND - De halve marathon van Cadzand is gewonnen door Tim Pleijte uit Vlissingen en Annemie Danneels uit Knokke-Heist. Daarmee kreeg de wedstrijd dezelfde winnaars als in 2015.