KRUININGEN - Een streep onder het verleden en hard werken aan de toekomst. Met die instelling begint voetballer Tom Boere uit Terneuzen aan het nieuwe voetbalseizoen. Boere (21) is neergestreken bij FC Eindhoven en wil zijn belofte daar eindelijk inlossen.

KRUININGEN - Roy Hendriksen uit Middelburg gaat als assistent-trainer van NEC ambitieus het nieuwe seizoen in. Hendriksen verruilde onlangs RKC Waalwijk voor de club uit Nijmegen en wil terug naar de Eredivisie. "Wij gaan voor promotie."

SAO PAULO (BRA) - Annelien Boutens is er niet in geslaagd haar titel bij het WK karten te prolongeren. In het Braziliaanse Sao Paulo eindigde de 19-jarige Middelburgse als derde. Ruben Boutens werd bij de mannen teleurstellend zestiende.

OOST-SOUBURG - De 33-jarige Fabian Cancellara verschijnt op 11 augustus aan de start van de Eneco Tour. De wielrenner van Trek is voor het eerst sinds 2011 weer in Nederland te bewonderen, te beginnen in Terneuzen.

BOXMEER- Niels Mesu heeft in Boxmeer beslag gelegd op de derde plaats in een skeelerwedstrijd over 40 kilometer. De Middelburger zag zijn ploeggenoot Jouke Hoogeveen de wedstrijd winnen nadat hij vier rondes voor het einde was weggesprongen.

OOST-SOUBURG- Quinten Ducarmon uit Terneuzen doet mee aan het HZ-schaaktoernooi in Vlissingen. De 20-jarige speler is de beste Zeeuws op het sterk bezette toernooi van Hogeschool Zeeland.

BURGH-HAAMSTEDEIn de eredivisie zijn komend seizoen twee Zeeuwse voetbaltrainers actief. Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg en de uit Goes afkomstige Rody Hoegee zijn allebei assistent-trainer bij het gepromoveerde FC Dordrecht. Ze hebben met de club handhaving als doel, maar persoonlijk lopen hun ambities uiteen.

VROUWENPOLDER - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft met zijn partner Mart van Werkhoven uit Groningen het eredivisietoernooi in Vrouwenpolder gewonnen. Het duo versloeg in de finale Timko Lokerse uit Dishoek en Eric-Jan Rothfusz uit Gouda met 21-16 en 21-18.