DEN HAAG - Dirk Boehlé, afkomstig uit Hulst, is in de kwartfinale van het Nederlands kampioenschap beachvolleybal uitgeschakeld. Boehlé verloor met Mart van Werkhoven met 1-2 van het duo Daalmeijer/Spil. Ook voor Timko Lokerse uit Dishoek bleek de kwartfinale het eindstation.

NIEUWDORP - GOES heeft de Borsele Sloepoort Cup gewonnen, het jaarlijkse oefentoernooi voor Zeeuwse voetbalclubs. De ploeg van Jan Poortvliet won in de finaleronde van zowel Oostkapelle (3-0) als GPC Vlissingen (1-0).

ARBENT (FRA) - Wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge is in het eindklassement van de Franse rittenkoers Tour de l'Ain (UCI 2.1) op de 27e plaats geëindigd. Minnaard eindigde in de slotrit als tiende, maar die klassering leverde de renner van Wanty-Groupe Gobert geen tijdwinst op om te stijgen in het klassement.

DEN HAAG - De Zeeuwen Timko Lokerse uit Dishoek en Dirk Boehlé uit Hulst staan in de kwartfinales van het Nederlands kampioenschap beachvolleybal in Den Haag.

ZITTAU (DUI) - Lindy van Anrooij uit Kapelle heeft het wereldkampioenschap crosstriatlon bij de junioren op haar naam geschreven. Van Anrooij was in Duitsland veel te sterk voor de concurrentie.

HOEK - Topklasser Hoek gaat wellicht op zoek naar een andere doelman nu Mitchell Braafhart kampt met een knieblessure. Braafhart onderging een scan en daaruit bleek dat de doelman een scheur in zijn meniscus heeft.

GOES - Erwin Harmes uit Middelburg heeft vrijdag bij baanwedstrijden in Goes zijn persoonlijk record op de drie kilometer aangescherpt tot 8.32'10". Dat was vier seconden sneller dan zijn oude persoonlijk record.

OOST-SOUBURG - Voor beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst staat komend weekend het Nederlands kampioenschap op het programma. Na de hele zomer eredivisietoernooien gespeeld te hebben, start Boehlé met zijn partner Mart van Werkhoven met veel vertrouwen. De laatste drie eredivisietoernooien (Bergen op Zoom, Vrouwenpolder en Scheveningen) werden gewonnen.