- advertentie -

OOST- SOUBURG - De twee hoogst spelende Zeeuwse handbalteams boekten zondag wisselend succes. Delta Sport won thuis met 27-21 van HVOS, terwijl Orion verloor van Helius met 28-21. 

ROSMALEN - De driebanders van Dallinga.com hebben in het uitduel met Team Eekhoorn met 4-4 gelijk gespeeld. Door het gelijkspel en de zege van concurrent Eureka Billard heeft de formatie uit Sluiskil drie punten achterstand op de koploper.

OOST-SOUBURG - De streekderby tussen Terneuzen en HVV'24 eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. In de eerste klasse toonde GOES veerkracht en boog een 1-2 achterstand om in een 4-2 zege. Grote man aan Bevelandse zijde was invaller Tim de Winter, die een officiële hattrick op zijn naam schreef.

MIDDELBURG - De tafeltennissers van TTC Middelburg zijn gedegradeerd uit de eerste divisie. In het slotduel van de najaarscompetitie verloor de club van de kampioen Avanti. In de eigen sporthal werd het 1-9.

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben de thuiswedstrijd in de hoofdklasse B tegen Tempo gewonnen. In de eigen sporthal De Blikken werd het 27-21 voor de ploeg van trainer Arco Goedkoop. Daardoor heeft TOP nu zeven punten uit vier gespeelde duels. 

OOST-SOUBURG - Na elf nederlagen op rij heeft MZC'11 uit Zierikzee het eerste punt binnen. De ploeg van trainer Alexander van Keulen speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Heinenoord. In dezelfde klasse kwam Kloetinge en Oranje Wit niet tot scoren. Een klasse lager, in de 2e klasse, hadden de topploegen een zware dag. 

MIDDELBURG - Oemoemenoe heeft op het eigen veld weten te winnen van Amstelveense RC. Door de overwinning blijven de Middelburgers in de race voor de bovenste plaatsen in de Ereklasse. Aan het eind van het seizoen gaat de Top-6 naar de kampioenspoule. 

ZIERIKZEE - MZC'11 uit Zierikzee heeft het eerste punt van het seizoen binnen. Tegen de nummer drie van de competitie Heinenoord werd met 1-1 gelijkgespeeld. Er had volgens trainer Alexander van Keulen zelfs nog meer in gezeten, maar toch is de opluchting groot. 

KLOETINGE - In de 1e klasse C is Kloetinge er niet in geslaagd om te winnen van Oranje-Wit. De wedstrijd eindigde in 0-0 en daardoor ziet Kloetinge de koplopers verder uitlopen. 

KRUININGEN - Tim van den Broeke uit Vlissingen heeft de Den Inkelcross in Kruiningen gewonnen in een tijd van 32 minuten en 25 seconden. Op het negen kilometer lange parkoers was hij tien seconden sneller dan de nummer twee Niek den Exter uit Terneuzen. Martijn de Kok uit Heinkenszand werd derde.

DOETINCHEM - De uit Terneuzen afkomstige voetballer Tom Boere was vrijdag opnieuw trefzeker voor zijn club FC Oss. Boere maakte een hattrick tegen De Graafschap en bracht zijn seizoenstotaal in de Jupiler League op negentien treffers.

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Met zijn 29 jaar is Rogier Veenstra uit Middelburg een van de jongste hoofdtrainers in het amateurvoetbal. De oud-prof ziet Zeelandia Middelburg niet als zijn eindstation. Veenstra zit vol ambities. 

MIDDELBURG - Al na een seizoen gaan Adil Fertoute en Dauwendaele uit elkaar. De trainer uit Wolphaartsdijk verliet afgelopen zomer Kapelle om bij de club uit Middelburg aan de slag te gaan.

HEINKENSZAND - Mick Vujovic gaat aan het einde van het seizoen weg bij Luctor'88. De oefenmeester uit Vlissingen is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit Heinkenszand.