OSS - Vlissingen kreeg de beste kansen om de wedstrijd tegen OSS'20 te beslissen. Dat vonden trainer Ruud Pennings en aanvoerder Etienne Mallie van de Walcherse club. Het duel in de nacompetitie eindigde in 0-0. Zondag wordt duidelijk of Vlissingen in de race blijft voor promotie naar de Topklasse.

MIDDELBRUG - De Middelburgse voetbalclubs Zeelandia Middelburg en MZVC gaan samen. Vanaf het seizoen 2018-2019 is het de bedoeling om één vereniging te vormen.

SLUISKIL - De biljarters van AEJ/Dallinga hebben zich ten koste van Biljartcafé Jorissen geplaatst voor de finales van de play-offs om het landskampioenschap driebanden. Nadat ze eerste wedstrijd al met 2-6 was gewonnen werd het in eigen huis 8-0.

RIJSSEN - Hoek heeft de halve finale van de landelijke amateurbeker gehaald door hoofdklasser Excelsior '31 te verslaan. Op het veld van de bekerwinnaar van district Oost werd het 1-3 voor Hoek. Guillaume Clinckemaillie maakte twee doelpunten.

LONDEN - Het gaat super met Jordy de Jonge. Dat schrijft de vader van de 17-jarige motorcoureur uit Heinkenszand op zijn Facebookpagina. Binnen enkele weken vindt een laatste operatie plaats. Daarna verwacht de familie dat Jordy snel naar Nederland terugkeert.

LUGANO - Nick van der Lijke uit Middelburg is in de zeventiende etappe van de Giro d'Italia gefinisht in de top-10. De wielrenner van LottoNL-Jumbo werd tiende in de massasprint in de 134 kilometer lange etappe die van Tirano naar Lugano ging.

OOST-SOUBURG - Roy Hendriksen (46) uit Middelburg zet zijn trainersloopbaan mogelijk voort in Engeland. De assistent-trainer van NEC Nijmegen gaat maandag in gesprek met een Engelse club. Welke club het is wil Hendriksen niet zeggen, maar volgens hardnekkige geruchten gaat het om Brentford.

VLISSINGEN - Oud-wereldkampioen schaken Rustam Kasimdzhanov komt naar het Hogeschool Zeeland schaaktoernooi in Vlissingen. Dat begint op 1 augustus.

Winnaar