- advertentie -

OOST SOUBURG - VC Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Uit tegen HVCH wisten de Vlissingers met ruim verschil te winnen waardoor de return donderdag op voorhand een formaliteit lijkt.

BRUINISSE - Bruse Boys is op eigen veld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen GRC'14. De ploeg van trainer Leendert Geelhoed keek lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan, maar scoorde in het slot van de wedstrijd toch nog een belangrijke gelijkmaker. Dinsdag is de return in Giessen. De winnaar van het duel plaatst zich voor de finale van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. 

SAS VAN GENT - Diego de Meyer uit het Belgische Overslag heeft tijdens de Zeeuwse Zomer Zwemkampioenschappen in Sas van Gent de 100 meter vlinderslag op zijn naam geschreven. De zwemmer van De Bruinvis zwom een mooie ronde tijd van 1.00'00" en bleef Joeri van Wallenburg (DZK) en Alex Eversdijk (De Bruinvis) ruimschoots voor.

OOST-SOUBURG - Vandaag zijn er negen wedstrijden gespeeld in de nacompetitie van het amateurvoetbal in onze regio. Vlissingen en Rillandia promoveren naar de derde klasse. 

ANNECY (FRA) - Tim Pleijte heeft zich tijdens de Maxi Race in Annecy (Frankrijk) gekwalificeerd voor het WK trailrunning in Portugal dat in oktober wordt gehouden. De atleet uit Vlissingen legde het 85 kilometerlange parcours af in 10:07.36' uur.

MIDDELBURG - De vijfde editie van de Schellachloop in Middelburg is vrijdag gewonnen door Joeri Versluijs uit Middelburg. Bij de dames was Evelien van Sparrentak de snelste. 

CADZAND - Het verlengen van het contract voor twee jaar met de hoofdsponsor heeft de ambities van wielerploeg Roompot Oranje Peloton niet veranderd. Dat zegt manager Michael Zijlaard van de wielerploeg.

OOST-SOUBURG - Hans Peter Minderhoud gaat individueel goud halen bij de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Dat voorspelt databureau Infostrada Sports. Volgens hun Virtual Medal Table haalt Nederland vijf gouden medailles, waaronder één door de dressuurruiter uit Westkapelle. 

GOES - Zondag eersteklasser GOES heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Kariem Amer (18) komt over van de JVOZ. Daar speelde de keeper afgelopen seizoen in de A1

CADZAND - Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel. Roompot Vakanties uit Kamperland heeft het contract met de wielerploeg Roompot Oranje Peloton met twee jaar verlengd. Dat is vrijdag in Cadzand bekendgemaakt.

VLISSINGEN - Schermvereniging L'Assaillant uit Vlissingen groeit. Die groei is vooral te danken aan de jongeren. Ten opzichte van 2014 zijn er nu de helft meer jeugdleden.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft zich met moeite geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Zeelandia Middelburg en HVV'24 slaagden daar niet in; zij doen komend seizoen een stapje terug. Groede promoveert naar de 4e klasse.

MEERSSEN - VC Vlissingen heeft de eerste ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse overleefd. Makkelijk ging het in en tegen Meerssen niet; de ploeg van trainer Ruud Pennings had een verlenging nodig om de thuisploeg op de knieën te krijgen.

EINDHOVEN - Voor Zeelandia Middelburg is het doek in de eerste klasse gevallen. De ploeg van trainer Daan Eikenhout ging ook in de tweede wedstrijd van de eerste ronde van de nacompetitie onderuit tegen RPC en keert na één seizoen weer terug in de tweede klasse.