SINT PHILIPSLAND - Assistent-bondscoach Danny Blind was vandaag in Sint Philipsland om een training te geven tijdens de jaarlijkse Voetbalschool van NOAD'67.

HOEK - Ibrahim Maaroufi traint de komende tijd mee bij topklasser Hoek. De Marokkaanse middenvelder (25) stond jaren geleden bekend als een groot talent en trainde bij het Italiaanse Inter Milaan samen met ondermeer Zlatan Ibrahimovic, Luis Figo en Maxwell. De laatste jaren ging zijn carrière bergafwaarts.

MIDDELBURG - Negen maanden voor de komst van de Tour de France naar Zeeland worden al volop lokale initiatieven bedacht om de provincie te promoten. Op zondag 5 juli 2015 finisht de tweede etappe van de Tour op Neeltje Jans.

HEERENVEEN - Schaatscoach Jillert Anema ziet in Niels Mesu een potentiële wereldtopper. Ook Mesu's ploeggenoot en winnaar van Olympisch goud op de 10 kilometer op de laatste Olympische Spelen, Jorrit Bergsma, ziet veel kwaliteit in de uit Middelburg afkomstige schaatser.

HEERENVEEN - Marathonschaatser Niels Mesu kiest dit seizoen in eerste instantie voor de marathon. De uit Middelburg afkomstige schaatser zal ook nog wel een aantal langebaanwedstrijden rijden, maar dat is met name om ervaring op te doen. Op de marathon wil Mesu dit seizoen een aantal keer op het podium eindigen. Ook zijn coach, Jillert Anema, verwacht dat dit ook mogelijk is.

SLUISKIL - In de eredivisie driebanden heeft AEJ/Dallinga de derde overwinning van het seizoen geboekt. In Sluiskil won de Zeeuwse formatie met 7-1 van Holland Mineraal uit Lochem.

OOST-SOUBURG – Steven Smulder uit ’s-Heerenhoek heeft zich met het Nederlands voetbalelftal onder 17 jaar gekwalificeerd voor het EK 2015 in Bulgarije.

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft zich door een overwinning op buurman Zeeland Sport geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. De zondaghoofdklasser maakte na een 0-1 ruststand in de tweede helft het verschil: 0-7.