- advertentie -

EINDHOVEN - Zwemster Simone de Rijcke uit Hulst heeft op de regionale zwemkampioenschappen weer medailles binnengehaald. Op de 800 meter vrije slag haalde De Rijcke goud, op de 200 meter vrije slag greep ze net naast de eerste plek. Ze werd daar tweede.

AALSMEER - De kans op promotie naar de tweede divisie is voor de handballers van Delta Sport klein. In de nacompetitie wist de club uit Zierikzee een keer te winnen en gelijk te spelen. De andere twee wedstrijden gingen verloren.

OOST-SOUBURG - Vlissingen verliest met 4-1 van Quick en blijft volgend jaar hoofdklasser. Boshuizen wint van Nieuw-Buinen waardoor GOES donderdag thuis tegen Nieuw-Buinen speelt. Volgende week maandag volgt voor GOES het uitduel tegen Boshuizen. Zeelandia Middelburg verliest en blijft tweedeklasser. 

VLISSINGEN - In de finale van de nacompetitie neemt VC Vlissingen het op tegen Quick om een plek in de Derde Divisie. Op het eigen sportpark aan de Irislaan moet een 1-0 achterstand worden weggepoetst. Volg het hier live:

ERNEE - Nancy van de Ven is bij de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap motocross tweede geworden. De rijdster uit Vlissingen werd zondag vierde in de tweede manche van de grote prijs van Frankrijk nadat ze zaterdag tweede was geworden. 

ARNEMUIDEN - In navolging van Anita de Ridder gaat ook Kristian Huisman stoppen bij TOP Arnemuiden. Huisman speelde twee jaar voor de korfbalvereniging uit Arnemuiden.

's-GRAVENDEEL - Thijs de Lange uit Kattendijke is zijn leiderstrui in de clubcompetitie wielrennen kwijtgeraakt aan David Dekker, die de Omloop van de Hoekse Waard won. De Lange eindigde in het peloton.

VLISSINGEN - Het beachvolleybalduo Dirk Boehlé/Steven van de Velde hebben de halve finales van het eredivisietoernooi in Vlissingen bereikt. Boehlé, afkomstig uit Hulst, won met Van de Velde alle drie hun wedstrijden op zaterdag. 

VLISSINGEN - De strijd om een ticket voor de Derde Divisie tussen VC Vlissingen en Quick is zondag live te zien op de website van Omroep Zeeland. Daarnaast zijn er in de middaguitzending op de radio flitsen te horen van de wedstrijd.

VLISSINGEN - Zon, zee, strand en sport. Dat waren deze week de ingrediënten van Zeeland Beach Classics op het Badstrand in Vlissingen. Meer dan 500 teams deden de afgelopen week mee aan de verschillende strandsporten. 

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden zijn er niet in geslaagd om ook de laatste wedstrijd van het veldseizoen te winnen. De ploeg van trainer Arco Goedkoop verloor met 18-22 van PKC uit Dordrecht. 

EINDHOVEN - Op de derde dag van de Regio Zomer Zwemkampioenschappen in Eindhoven was er tweemaal Zeeuws succes. Zowel Kalle van Gemert als Simone de Rijcke won een bronzen medaille.

OOST-SOUBURG - Axel is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie in het zaterdagvoetbal te halen. Axel ging met 2-1 onderuit tegen GJS. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel. 

ERNÉE (FRA) - Nancy van de Ven is in een zenuwslopende eerste manche van de Grote Prijs van Frankrijk net de eerste plaats misgelopen. Ze kwam twee seconden tekort om de Franse Livia Lancelot van de zege af te houden.