OOST-SOUBURG - Lesley Kerkhove uit Zierikzee is de bekendste Zeeuwse tennisster. Maar achter haar kloppen er nu een zestal tennistalenten aan de deur. Twee van hen trainen in het buitenland, de andere vier 'gewoon' in de provincie bij de TOZ Academy. Een voorstelronde:

ZEIST - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zich ingeschreven voor de cursus Coach Betaald Voetbal (CBV). Hij heeft van de KNVB een uitnodiging gekregen voor de toelatingstest voor de cursus. Op 16 maart moet De Nooijer in Zeist de test ondergaan. Daarna wordt bekend of hij wordt toegelaten tot de CBV cursus.

'S-HEERENHOEK - Het is de enige club in Zeeland die het heeft en misschien wel in heel Nederland. Een "Bier en Thee Luuk". In de kantine van De Patrijzen in 's-Heerenhoek is tussen het clubhuis en elke kleedkamer zo'n luik bevestigd. 'We hebben het al sinds 1971', zegt voorzitter Jeanine van der Horst in het voetbalprogramma "Onze Club".

KAPELLE - Zeeland hoeft niet bang te zijn dat er na Lesley Kerkhove niet weer een nieuw tennistalent op staat. Zes Zeeuwse tennissers behoren momenteel binnen hun leeftijdscategorie tot de top-10 van Nederland.

SLUISKIL - In de eredivisie driebanden heeft AEJ/Dallinga de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Sluiskil werd met 2-6 verloren van A1 Biljarts uit Apeldoorn.

OOST-SOUBURG - De geplande toertocht voor wielerprominenten naar Neeltje Jans, voorafgaand aan de tweede etappe van de Tour de France, gaat niet door. De politie en tour-organisator ASO zien de tocht over het officiële parcours op zondag 5 juli niet zitten.

OOST-SOUBURG - In de derde klasse blijft Zeelandia Middelburg het goed doen. De koploper won met 3-1 van Uno Animo en zag concurrent JEKA punten verspelen.

VLISSINGEN - In de hoofdklasse A was VC Vlissingen op eigen veld te sterk voor JOS Watergraafsmeer. De ploeg van trainer Ruud Pennings won dankzij twee doelpunten van Josimar Pattinama met 2-0.