- advertentie -

KAPELLE - Lindy van Anrooij gaat stoppen met de triatlon om zich volledig op het veldrijden te richten. De rijdster uit Kapelle wil bij het veldrijden tot de wereldtop behoren.

OOST-SOUBURG - Het was een succesvol Zeeuws sportweekend! Zowel de rugbyers van Oemoemenoe als de korfballers van TOP pakten de volle buit. En ook in het bekerweekend pakten alle Zeeuwse clubs de winst, ook al was dat soms pas in de derde helft. Wij hebben al het sportnieuws voor je op een rijtje gezet.

OOSTERHOUT- De biljarters van Dallinga.com hebben in de Eredivisie direbanden in Oosterhout met 2-6 gewonnen van de Eekhoorn. Voor de club uit Sluiskil wonnen.Jean-Paul de Bruijn, Danny Breur en Frederic Caudron hun partijen. Patrick Vasseur verloor van Jerry Hermans.

OOST-SOUBURG - Heel weinig amateurvoetbal omdat er een inhaal- en bekerronde op het programma stond. De enige Zeeuwse ploeg die zondag in actie kwam, was RIA Westdorpe. De Zeeuws-Vlaamse ploeg werd uitgeschakeld.

GROEDE - Het bekersprookje van v.v. Groede is ten einde. De vijfdeklasser hield zaterdag keurig stand tegen hoofdklasser ASWH maar verloor wel met 1-3. Na afloop was het groot feest in de kantine van Groede.

HEERENVEEN- Marathonschaatser Niels Mesu uit Middelburg is zaterdag als vijfde geëindigd in de vijfde wedstrijd van de KPN marathoncup in Heerenveen. Zijn broer Erwin kwam in het laatste deel van de wedstrijd ten val en moest twee ronden voor tijd de wedstrijd verlaten.

VEERE - Derdeklasser Veere moet weer op zoek naar een nieuwe trainer nu Nick Corré zijn vertrek heeft aangekondigd. Corré is aan zijn eerste seizoen bezig bij Veere.

ARNEMUIDEN - TOP Arnemuiden heeft zaterdag opnieuw gewonnen in de hoofdklasse A van de zaalcompetitie. Groen Geel uit Wormer werd met 22-16 verslagen. TOP is ongeslagen koploper.

ZOUTELANDE - Tim Pleijte heeft voor de derde keer op rij de Hobbeldebobbelloop gewonnen. De atleet uit Zoutelande legde in zijn woonplaats de 10 kilometer af in een tijd van 42 minuten en 22 seconden.

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe hebben de thuiswedstrijd tegen The Hookers in winst omgezet. Na een 5-8 achterstand bij rust trokken de Middelburgers uiteindelijk met 17-13 aan het langste eind.

OOST-SOUBURG - Adil Fertoute is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van FC Dauwendaele. Fertoute volgt bij de Middelburgse zaterdag tweedeklasser Marcel Lourens op.

OOST-SOUBURG - Ondanks de wind, regen en hagel werd er toch gevoetbald. In de derde ronde van de districtsbeker zorgde RCS voor een verrassing. De vierdeklasser uit Oost-Souburg schakelde eersteklasser Heerjansdam uit na een 2-3 zege.

KLOETINGE - Kloetinge heeft in de derde ronde van de districtsbeker gewonnen van WHS. Het duel tussen de Bevelandse hoofdklasser en de derdeklasser uit Sint-Annaland eindigde in 4-0.

HOEK - Zaterdag hoofdklasser Hoek heeft zich zonder problemen geplaatst voor de vierde ronde van de districtsbeker. Op eigen veld was de ploeg met 4-0 te sterk voor JEKA.