- advertentie -

BROUWERSDAM - Meer dan vijftig surfers uit achttien verschillende landen beginnen woensdag aan het EK freestyle windsurfen bij de Brouwersdam. Nog nooit eerder vond dit evenement in Nederland plaats.

VLISSINGEN - Met de mogelijke komst van vluchtelingen naar sporthal Baskensburg in Vlissingen is op voorhand de zaalvoetbalwedstrijd van Groene Ster van komende vrijdag afgelast.

ROTTERDAM - Bart Nieuwkoop (19) uit Tholen maakt sinds januari deel uit van de eerste selectie van Feyenoord. Afgelopen zondag maakte hij zijn competitiedebuut in de wedstrijd tegen De Graafschap (1-2 winst).

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche uit Sas van Gent doet eind deze maand niet mee aan het WK turnen in Glasgow. De meerkamper had graag onderdeel willen uitmaken van het landenteam dat zich opmaakt voor een van de belangrijkste wedstrijden in de geschiedenis van het Nederlandse turnen, maar is niet geselecteerd.

ROTTERDAM - Het kan niet op voor Bart Nieuwkoop uit Tholen. Afgelopen zondag maakte hij voor Feyenoord zijn competitiedebuut in de uitwedstrijd tegen De Graafschap (1-2). Daarnaast zit hij als enige Zeeuw in de populaire voetbalgame FIFA 16.

ZOUTELANDE - Wie denkt dat de winnaar van de Kustmarathon direct nadat hij over de streep is gekomen in grote hectiek terecht komt heeft het mis. Omroep Zeeland volgde winnaar Hamid El Mouaziz zaterdag een halfuur na zijn finish met een camera. Wat bleek: na zijn tweede zege op rij werd de Marokkaan niet eens door iedereen herkend.

OOST-SOUBURG - De wedstrijdleiding van de Kustmarathon vindt het niet nodig om Erwin Harmes te diskwalificeren. De Kustmarathon is namelijk geen officiële wedstrijd, zegt wedstrijdleider Wim Schot.

ALMERE - De watersportvereniging Breskens heeft het testevent eredivisie zeilen afgesloten met een negende plaats. Voor de laatste dag lag Breskens nog vijfde.

ZOUTELANDE - Hardloper Erwin Harmes moest gisteravond aan het infuus na het lopen van de Kustmarathon. Dat vertelt de Middelburger vandaag tijdens de Wandelmarathon in Zoutelande.

VLAARDINGEN - De handballers van Delta Sport hebben de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. In Vlaardingen ging de ploeg uit Zierikzee met 24-23 onderuit tegen Twist.

VLISSINGEN - Bij de eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse zwemmen hebben de Nederlandse zwemtoppers de prijzen bij de heren verdeeld. Maarten Brzoskowski pakte twee keer goud en een keer brons.

ZOUTELANDE - Maar liefst 1492 haalden zaterdag de finish tijdens de 13e editie van de Kustmarathon. Naast het wedstrijdverslag maakte Omroep Zeeland natuurlijk ook een sfeerverslag!

SLUISKIL - In de eredivisie driebanden heeft Dallinga.com een punt overgehouden aan het duel tegen A1 Biljarts. In Sluiskil werd het door zeges van Jean Paul de Bruijn en Fréderic Caudron 4-4.

VLISSINGEN - De heren van BC Vlissingen hebben in de eerste divisie de tweede overwinning op rij geboekt. In de eigen sporthal werd met 73-60 van Hoofddorp 2 gewonnen.