- advertentie -

DEN HAAG - VC Vlissingen heeft met 1-0 verloren bij Quick. Daarmee lijkt die ploeg uit Den Haag de laatste periodetitel te gaan pakken ten koste van VC Vlissingen. Daarmee zijn de promotiekansen van de ploeg van Ruud Pennings overigens nog niet verspeeld.  

HEUBACH (DUI) - Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg is na een sprint tweede geworden in de MTB Bundesliga Heubach. In de Duitse wedstrijd moest Vader alleen Maximilian Brandle voor zich laten.

WEMELDINGE - Mark Boot heeft de eerste clubcross van het seizoen op zijn naam geschreven. De tweede manche was in Wemeldinge doorslaggevend na een spannende finale. 

EINDHOVEN - Groene Ster Vlissingen heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 6-1 verloren bij FC Eindhoven. Omdat 't Knooppunt door de KNVB uit de competitie is gezet, en WSV Shoepimp ook verloor eindigt de club op de vijfde plaats. 

IJZENDIJKE - De voetbalsters van IJzendijke spelen ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Door een 2-1 overwinning op Ter Leede 2 kunnen de "Tieke Dames" niet meer bij de laatste vier ploegen eindigen. 

CAPELLE - De korfballers van TOP Arnemuiden zijn er in de uitwedstrijd tegen KCC/SO Natural uit Capelle aan den IJssel niet in geslaagd om de eerste overwinning van het veldseizoen te boeken. De ploeg van trainer Arco Goedkoop stond vlak voor tijd met 17-18 voor, maar verloor in de laatste minuut met 19-18.

OOST-SOUBURG - Vier Zeeuwse clubs konden zaterdag kampioen worden, maar het werd er maar één. Bruse Boys is kampioen geworden in de 2e klasse en keert daarom na één seizoen weer terug in de 1e klasse. De andere drie clubs die kampioen konden worden, Arnemuiden, Noormannen en SPS blijven wel koploper in hun competitie. 

BRUINISSE - Bruse Boys is zaterdag kampioen geworden in de tweede klasse E. De club van trainer Marco Groeneveld speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Den Bommel. Hierdoor promoveert Bruse Boys na één seizoen weer terug naar de eerste klasse. 

HILVERSUM - Oemoemenoe heeft ook de negende en voorlaatste wedstrijd van de kampioenspoule van de Ereklasse verloren. De Middelburgse formatie ging in Hilversum flink onderuit tegen de landskampioen: 108-14. 

VEEN - Hoek heeft bij titelkandidaat Achilles Veen op de valreep met 2-3 gewonnen. De ploeg van Jannes Tant verspeelde tegen tien man bijna een 0-2 voorsprong, maar in extremis bleek Josimar Pattinama het goudhaantje voor Hoek. 

KLOETINGE - VV Kloetinge heeft thuis zonder problemen van MZC'11 gewonnen. Op het Wesselopark werd het 3-0 voor de koploper. Alle goals werden voor rust gemaakt. 

RABAT (MAR) - Het WTA-toernooi in het Marokaanse Rabat heeft voor Lesley Kerkhove twee sets geduurd. In de eerste kwalificatieronde verloor de tennisster met 0-6, 4-6 van Teilana Pereira uit Brazilië. 

KLOETINGE - In Kloetinge mag iedereen weten dat er vanmiddag een derby op het programma staat. Bij het huis van MZC'11 trainer Alexander van Keulen werd zaterdagmorgen een Kloetinge-vlag opgehangen. De ploegen ontmoeten elkaar om half drie op het Wesselopark. 

DORDRECHT - Gérard de Nooijer moet nog altijd vrezen voor degradatie met FC Dordrecht. De trainer uit Oost-Souburg verloor vrijdagavond met 0-4 van FC Emmen, terwijl directe concurrent Achilles '29 wel een punt pakte op bezoek bij De Graafschap.