NEELTJE JANS- Over honderd dagen komt het peloton van het grootste wielercircus van de wereld richting Neeltje Jans. Negen vragen en antwoorden over 5 juli 2015, de dag van de Tour de France.

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) heeft donderdag de plannen voor de toekomst gepresenteerd aan de leden. De JVOZ heeft de namen bekendgemaakt van de vernieuwde organisatie. Zo treden onder meer Danny Blind en Adrie Koster toe tot de Raad van Advies.

OSS - Istvan Bakx (29) blijft een jaar langer bij FC Oss. De Vlissinger verlengde donderdag zijn contract met één jaar bij de profclub uit de Jupiler League.

KLOETINGE - Hoofdklasser Kloetinge heeft zich versterkt met Bert den Ridder. Den Ridder (23) is een linksbenige verdediger die op verschillende posities uit de voeten kan. De Brabander speelt nu nog voor Dinteloord.

PHILIPPINE - De trainer van Hoek, Kenny Verhoene, wordt ook interim-trainer van Philippine. De zondag derdeklasser zit zonder trainer, sinds Henk Ottens vertrok vorige week. De spelers van voetbalvereniging Philippine hadden geen vertrouwen meer in Ottens.

KLOETINGE - Mark Schuit blijft bij hoofdklasser Kloetinge. De aanvallende middenvelder heeft zijn contract bij de Bevelandse club met een jaar verlengd.

SINT PHILIPSLAND - Jarenlang speler van het eerste elftal, maker van het belangrijkste doelpunt, de jongste debutant ooit of topscorer aller tijden. De clubiconen die in het voetbalprogramma Onze Clubvoorbij komen hebben veelal een glansrijke carrière bij hun club gehad. Dat geldt niet voor Gerard Noorthoek van NOAD'67.

MIDDELBURG - Het was hét Zeeuwse sportmoment van de afgelopen winter. De winst van schaatser Erwin Mesu bij de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Zaterdag werden Erwin en zijn broer Niels (zesde op de Weissensee) gehuldigd in Middelburg. En daar spraken ze zich vol vertrouwen uit. 'Als de Elfstedentocht komt horen wij bij de favorieten.'