- advertentie -

Tour de France in Zeeland 2015

Tour de France in Zeeland 2015

Jaren werd geprobeerd een etappe van de Tour de France een keer in Zeeland te laten finishen. In 2015 was het zover en werden de Zeeuwse inspanningen beloond. Bekijk op deze pagina alle berichten over de Tour de France en Zeeland.

MIDDELBURG - Het provinciebestuur gaat geen moeite doen de Ronde van Spanje naar Zeeland te halen.  De Vuelta, zoals de Ronde van Spanje officieel heet - start in 2020 waarschijnlijk in Utrecht.

OOST-SOUBURG - 'Parijs halen' is voor wielrenners een belangrijk doel in de Tour de France. Cees Priem (65) reed vijf keer de Tour, maar reed de wedstrijd niet één keer uit. Wel won hij twee etappes.

NEELTJE JANS - Hebben de Tourbeelden van Zeeland kijkers in het buitenland overgehaald om naar onze provincie te komen?  De mooie plaatjes die wereldwijd de etappe-aankomst van de Tour de France op 5 juli 2015 op Neeltje Jans lieten zien, zouden voor een stroom extra toeristen moeten zorgen op de lange termijn. 

OOST-SOUBURG - Van de elf Zeeuwse deelnemers aan de Tour de France is Frans Pauwels wellicht de grote onbekende. De Zeeuws-Vlaming reed in 1948 en 1949 de Tour de France. Een renner met een bijzonder verhaal.

OOST-SOUBURG - Van de elf Zeeuwse deelnemers aan de Tour de France is Frans Pauwels wellicht de grote onbekende. De Zeeuws-Vlaming reed in 1948 en 1949 de Tour de France. Een renner met een bijzonder verhaal.

OOST-SOUBURG - Op 17 juli 1970, vandaag exact 46 jaar geleden, behaalde wielrenner Cees Rentmeester uit Ovezande zijn beste prestatie in de Tour de France. Rentmeester (69) is een van de elf Zeeuwen die mee heeft gedaan aan de belangrijkste wielerwedstrijd.

OOST-SOUBURG - Theo Middelkamp zorgde op 14 juli 1936 voor een unieke prestatie. De Zeeuws-Vlaming won die dag, vandaag tachtig jaar geleden, als eerste Nederlander een etappe in de Tour de France.

OOST-SOUBURG - Johnny Hoogerland (33) is voorlopig de laatste Zeeuw die de Tour de France heeft gereden. Hij deed drie keer mee en haalde drie keer Parijs. Vooral de Tour van 2011 was opmerkelijk: Hoogerland reed vijf dagen in de Bolletjestrui, maar vooral zijn zware val in het prikkeldraad is veel mensen bijgebleven. Dat is vandaag vijf jaar geleden.

OOST-SOUBURG - Johnny Hoogerland (33) is voorlopig de laatste Zeeuw die de Tour de France heeft gereden. Hij deed drie keer mee en haalde drie keer Parijs. Vooral de Tour van 2011 was opmerkelijk: Hoogerland reed vijf dagen in de Bolletjestrui, maar vooral zijn zware val in het prikkeldraad is veel mensen bijgebleven. Dat is vandaag vijf jaar geleden.

OOST-SOUBURG - Jan Westdorp (81) is een van de elf Zeeuwse wielrenners die ooit de Tour de France reed. Westdorp deed in 1961 mee en was in zijn debuut dichtbij een ritzege. Door een onfortuinlijke val ging de ritzege aan zijn neus voorbij.