- advertentie -

Zeeland bedankt Jos

Zeeland bedankt Jos

Wil je Jos Broeke bedanken voor zijn jarenlange trouwe diensten? Dat kan. Op deze plek kun je jouw persoonlijke boodschap aan Jos kwijt.

Na vele jaren in weer en wind op dijken en in polders gaat onze weerman Jos Broeke op 1 november met pensioen. Jos heeft vanaf begin jaren negentig van Omroep Zeeland alle weerberichten verzorgd. Eerst alleen op radio, later ook op televisie, teletekst en internet. Natuurlijk staan we uitgebreid stil bij dit afscheid. Van maandag 29 oktober tot en met woensdag 31 oktober toert Jos door de provincie met verslaggever Jan Parent. In de ochtend doet hij verslag vanaf speciale plekken in onze provincie en ’s avonds zie je hem in het televisie weerbericht na het Zeeuwse nieuws.

Per dezelfde datum starten onze vernieuwde weerberichten op radio, televisie en internet. De vormgeving is aangepast, je ziet satelliet-beelden van Europa en Zeeland en er is een buienradar voor de provincie Zeeland inclusief de omliggende gebieden. Omroep Zeeland voorziet alle Zeeuwen van nieuws, nieuwtjes en achtergronden uit de provincie en een goed weerbericht hoort daar zeker bij, alle dagen van het jaar.

Wat natuurlijk blijft is de betrouwbaarheid. Meerdere keren per dag zorgen de professionele meteorologen van Meteo Consult ervoor dat u bij Omroep Zeeland de best mogelijk voorspelling hoort en ziet. Wat ook blijft zijn de weerfoto’s die wij dagelijks ontvangen van onze kijkers en luisteraars en het dagelijkse Delta-weerbericht om 7:30 uur.

Op deze manier zorgen we ervoor dat we de Zeeuwen elke dag kunnen laten weten wat voor weer het wordt: vriezen of dooien, regen of zonneschijn.

Laat hier jouw persoonlijke boodschap achter voor Jos..

delen:


Reacties

weerbericht

Jos erg jammer dat je het weerbericht niet meer verzorgd. Het was altijd zeer nauwkeurig voor een landbouwer. We zullen je missen. We wensen je de Zegen van God toe die hemel en aarde gemaakt heeft. Hij bestuurt ook het weer en kan jou helpen in alles, ook in je gezondheidsproblemen.

bedankt en tot ziens

Jos, Wij kennen elkaar al heel lang en we kennen elkaar ook goed. Ik zou je graag persoonlijk nog eens willen spreken. Wanneer je eens een keer in Zierikzee komt zou ik het erg op prijs stellen als je bij me langs zou komen. Je was een goede weerman en een waardig opvolger. Vriendelijke groeten van Johan Hoogstrate

Bedankt Jos,

Beste Jos Broeke. Bij deze willen wij je van harte bedanken voor je gezellige weerpraatjes! Elke ochtend was je bij ons favoriet! We gaan je stemgeluid zeker missen! En de weersvoorspelling natuurlijk ook! We hopen dat je van je pensioen mag gaan genieten! Alle goeds toegewenst! Vriendelijke groeten van de familie Groen uit Sommelsdijk! (Ja, ja, al wonen we niet in Zeeland, we genoten toch mee!)

Beste Jos,

Beste Jos, hartelijk dank voor die vele jaren weervoorspellen. Zal je missen zowel op tv als op de radio. Was toch altijd "even kijken wat Jos te vertellen heeft". Geniet lekker van je vrije tijd en natuurlijk van het weer. Heel hartelijk bedankt.

Jos Broeke

Jos, bedankt voor je meestal zeer accurate weersverwachtingen. Het was altijd een genoegen naar je weerpraatje te luisteren, niet alleen voor het weerbericht, maar ook omdat je op een fantastische manier allerlei meteorologische verschijnselen wist uit te leggen en weerspreuken en folkloristische uitspraken wist te weerleggen. Je kennis op allerlei gebied; geschiedenis, astronomie natuur enz., die je regelmatig,vooral op de radio, met ons deelde en waarvan ik zeer genoot, zal ik zeker missen. Omroep Zeeland zal jouw erudiete persoonlijkheid zeker niet gemakkelijk kunnen vervangen! Voor mij zal het in elk geval een groot gemis zijn. Verder hoop ik dat je nog lang in gezondheid en als actief mens van je komende vrije tijd zal genieten.

bedankt Jos

Hoi Jos, Ga genieten van je pensioen en bedankt voor de leuke samenwerking tijdens mijn loopbaan bij Omroep Zeeland Sport. Door jou is o.a. de korfbal bij mij gaan leven...We zien elkaar vast wel weer bij of in de kroeg...eerste rondje van mij. Groetjes Jan

Bedankt

Dag Jos, bij ons thuis was het een veel gehoorde uitspraak: ' even naar Jos luisteren zo'. Het zal even wennen zijn om je nu niet meer te horen. Alle goeds toegewenst.

afscheid jos broeke

Beste Jos, dank je wel voor al de jaren dat ik altijd naar je weerbericht heb geluisterd, en de uitleg er om heen, en op de plaats waar je het weerbericht gaf.
Ook ik zal je gaan missen, maar er is een tijd van komen en gaan.
Geniet van alles wat je nog gaat doen, stil zitten kan je toch niet.
We komen elkaar best een keer tegen, groetjes

regionaal uniek

Beste Jos, als ik voor mijn werk of privé in Zeeland verbleef was jij met je weerbericht een icoon van de regionale omroep. Zelf afkomstig uit het Drentse land van Jan Pelleboer en met hem groot geworden, mogen de Zeeuwen en alle anderen die naar je luisterden en/of keken blij zijn dat ze zo'n deskundige en met weergenen doorspekte regen-, storm-, zon- en temperatuurdeskundige hebben mogen meemaken. Nuchter, reeël, betrokken maar bovenal gepassioneerd. Regionaal uniek. Ze zullen je missen. Ik ook als ik weer in Zeeland kom.

Jos bedankt

Beste Jos, ik zal je erg gaan missen. Het weer voorspellen is ontzettend moeilijk en zeker in Zeeland. Toch beheerste jij dit als geen ander. De voorspelling en anekdotes trommelde jij zo achter elkaar op. Ik genoot ook als je rotweer voorspelde want ik hou van extremen. De waarden voor vandaag gemeten in Domburg; min 7,3°C, max 11,9°C, luchtdruk gezakt van 1001 naar 989 hPa en heel bijzonder; vandaag geen regen, maar dat gaat morgen veranderen heb je verteld. Ik wens je veel gezondheid, geniet van je pensioen en ik wens je veel extreem weer toe.

Jos Bedankt

Beste Jos, Hartelijk bedankt voor alle goede en ook slechte weerberichten. Fabian Spierings

Bedankt Jos,

Bedankt Jos, Wonend in Gelderland bij de Duitse grens is Zeeland bereikbaar dankzij de glasvezel. Jouw weerbericht is mijn favoriet door de interessante aanvulingen die je gaf. Vaak schakelde ik s'avonds nog een keer naar ,,Zeeland "om het nog een keer te zien. Voor jou nu meer vrije tijd, voor mij over een half jaar en dan ook meer tijd om naar Zeeland te gaan! Groeten, Jetty

afscheid Jos Broeke

Hallo Jos, Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor je authentieke manier van presentatie van het weer en alle moeite die je deed om dit vanaf mooie zeeuwse locaties te doen. Uniek in Nederland! Als texelaar en zeelandfan keek ik dagelijks naar je weerbericht. Ik vind het bijzonder jammer dat zo'n unieke wijze van presentatie het veld moet ruimen voor zogenaamde moderne technieken. Blijkbaar vindt omroep zeeland dat zij mee moeten gaan in de vaart der volkeren met modernere lay - outs, etc. Ik en velen met mij vinden dat omroep zeeland hiermee een verkeerde keuze maakt. Hoe dan ook hartelijk dank en het ga je goed.

Je leerde me weer en wind

Je leerde me weer en wind kennen. Niet niks voor een zeiler. Ik zette in de vakantie speciaal mijn wekker voor jou op. Blij je zo vele jaren te hebben mogen horen. Ik heb véél van jou geleerd. Zal goed uitkomen nu je er zelf mee stopt. Oprecht bedankt ! Nu nog zien of we die wekker nog nodig zullen hebben ...

Dank aan Jos Broeke

Beste Jos, Het was geweldig om je te horen op de radio en te zien op de TV met je weerbericht etc. etc. We genoten van je verhaaltjes en de lokaties, ook nog zeer leerzaam. Hartelijk dank we zullen je missen. We wensen je vrede en alle goeds voor de toekomst. Geniet van je "vrije " tijd en blijf nog een beetje bezig. Fam. Minderhoud,Groen van Prinstererlaan 22, 4384 CG Vlissingen.

Time to say goodbye

Lieber Jos Broeke, als treue Gäste von Zeeland werden uns ihre wunderbaren Wetterberichte wirklich sehr fehlen. Wir haben ihre Anekdoten sehr geschätzt, auch dann schon, als unsere Sprachkenntnisse noch sehr gering waren. Wir haben ihre Wetterberichte in jedem Urlaub aufmerksam gehört und das waren immerhin doch ca. 8 Wochen pro Jahr. In den letzten Jahren haben Sie uns, dank dem Internet, auch die langen Wintermonate begleitet. Es hat uns auch immer sehr beeindruckt, dass sie sich in ihrer Berichterstattung von den Moderatoren nicht haben aus dem Konzept bringen lassen, wie es bei den deutschen Wetterberichten leider viel zu oft geschieht. Häufig haben wir von ihnen über interessante Details und Zusammenhänge über Wetter und Klima gehört, in Deutschland folgte das oft erst viele Wochen später, meist aber auch gar nicht. Wir werden sie und ihre Art der Wettervorhersage sehr vermissen. Genießen sie ihre neue gewonnene freie Zeit, wir wünschen ihnen viel Gesundheit und noch viele, lange glückliche Jahre. P.S. Bitte entschuldigen sie, dass wir diese Zeilen auf Deutsch geschrieben haben, aber das ist doch trotz inzwischen recht guter Sprachkenntnisse noch zu schwierig. An Omroep Zeeland richten wir die Frage, was aus Jul und Erik wird, die uns inzwischen auch recht lieb und vertraut geworden waren. Von den beiden Herren ist nämlich bei der Präsentation der Neugestaltung leider keine Rede. Alles Gute wünschen ihnen aus Deutschland Konni und Werner.

Bedankt, Jos

Beste Jos, bedankt voor de aangename wijze waarop jij de weersvoorspelling deed. Altijd een aangenaam verhaaltje en we wisten ook altijd waar je stond. Gewoon leuk om naar te kijken. Jos, geniet van je pensioen, in goede gezondheid, en veel geluk in de toekomst. Groetjes, Anton en Marianne vanuit Koewacht .

Ik en mijn vader keken vooral

Ik en mijn vader keken vooral naar het nieuws van Omroep Zeeland voor jouw weerbericht. Je deed het altijd zo goed, het was een genot om naar je te kijken. We zullen je missen en wensen je alle goeds voor de toekomst! Het beste, Jos! Groet van Harold en Georgia Pluijm.

Afscheid Jos Broeke

Al 38 jaar verblijven wij met onze zeilboot gedurende de zomer op de Zeeuwse wateren. Toen Jos Broeke via de media begon met zijn weerpraatjes waren wij al snel trouwe fans van hem. Vaak stemden wij onze plannen af op de weersverwachtingen van Jos. Je was een betrouwbaar weerman en wist het ook vaak leuk te brengen, ook al was het weer soms niet al te best. Bedankt, Jos, en een fijne tijd gewenst. Riet en Kees Groenleer, Burgh-Haamstede.

Beste Jos

Bedankt voor de mooie weerpraatjes ,en geschiedenis en anekdote`s die je de kijkers en luisteraars hebt gebracht, en ook bedankt voor het tonen van de vele weerfoto's van mij, het zal nooit meer worden dat aparte weerpraatje op lokatie jammer. Jos, het allerbeste toegewenst en geniet van je pensioen, Piet Grim.

Afscheid Jos Broeke

Jos. Eénmaal, in 2008, heb ik het genoegen gehad je te ontmoeten. Dat was tijdens het 75-jarig bestaan van de korfbalvereniging TOGO te Goes. We hebben toen niet over het weer geproken maar over het korfbal in de jaren-60 toen iedere provincie nog met een eigen team speelde om het kampioenschap van Nederland. Maar natuurlijk hebben we door de jaren heen vrijwel dagelijks je weerbericht beluisterd. Dank daarvoor. Vooral voor de manier waarop je het bracht. Ik wens je, samen met je dierbaren nog veel gezonde en gelukkige jaren toe.

Beste wensen

De heer Jos Broeke, mijn beste wensen voor een mooi en gezond pensioen. Geniet ervan.

Jos Broeke

Beste Jos, wij wonen sinds 2001 in Zeeland en hebben altijd met veel genoegen naar uw weerpraatjes gekeken en geluisterd, we zullen u missen! Voor ons hoeft zo'n flitsend weerbericht niet. De mooie plekjes waar u stond en de wetenswaardigheden die u vertelde, vonden we altijd leuk om te horen! We wensen u het allerbeste en bewaren onze goede herinneringen! Nico en Diny.

Jos bedankt

Jos, bedankt voor al je weerpraatjes we hebben er van genoten en zullen jou en je weerpraatje missen zoals het was wordt het nooit meer. Wij hopen dat je nog lang van je pensioen kunt genieten in een goede gezondheid.

Bedankt Jos

Als Zeeuws-Vlaamse net over de zuidelijke landsgrens wonend zijn wij altijd heel blij geweest met uw weerberichten. We zijn er nog steeds niet aan uit of het nu aan de geografische situatie van onze woonplaats lag of aan uw bijzondere gave om het weer te voorspellen, maar het klopte altijd! Dank daarvoor en nu volop genieten van andere zaken in het leven!!

Bedankt Jos

Beste Jos. Bedankt voor je jarenlange weerpraatje. We hebben er altijd met genoegen naar geluisterd. Voor ik 's middags naar mijn moestuin ging, moest ik altijd eerst Jos horen, en hij zat er bijna nooit naast. Het ga je goed Jos, en we hopen dat je nog lang van geniet van je pensioen. We zullen je missen. Groet Mees.

bedankje Jos

Beste Jos. We zullen je missen. Je altijd duidelijke en betrouwbare uitleg over het Zeeuwse weer. Hartelijk dank voor al die jaren uitleg. We wensen je een goede tijd toe. En hopelijk komen we je nog eens tegen als je een lezing geeft of iets dergelijks. Hartelijke groet uit Tholen.

bedankje Jos

Beste Jos. We zullen je missen. Je altijd duidelijke en betrouwbare uitleg over het Zeeuwse weer. Hartelijk dank voor al die jaren uitleg. We wensen je een goede tijd toe. En hopelijk komen we je nog eens tegen als je een lezing geeft of iets dergelijks. Hartelijke groet uit Tholen.

Bedankt Jos!!

Beste Jos, Bedankt voor elke keer weer het doorgeven van de weersverwachting. Moest ik er uit voor m''n werk [ook op de fiets ja], na jouw weerpraatje 's morgens wist ik wat me te doen stond. Natuurlijk was het niet altijd wat je gedacht had, maar weer staat onder zoveel invloeden, dat kan niet anders. Jos, een kopje koffie, de krant, en dan van start! Je bent in zeer goed gezelschap, we zullen je missen, ook je deskundigheid. We wensen jou alle goeds. Ook de andere twee Zeeuwse weermannen, een beetje onbegrijpelijk dat die ook niet meer te horen zijn.

Een bedankje aan Jos

Beste Jos, Bedankt voor de leuke en afwisselende leerzame spontane weerpraatjes. Ik zal het erg missen, en zeker de locaties waar u stond, die ik dan kon raden ondertussen (zat er vaak naast). Soms lag ik zelfs in een deuk als u weer eens is verkleed stond in een prachtig kostuum. Ik hoop dat u nog mooie weers dagen tegemoet komt tijdens de pensioen, en wie weet kom ik U nog eens tegen. Kan ik ook met u op de foto hi hi Vriendelijke Groetjes & Happy Halloween, Marina uit Vlissingen