SLUISKIL – Afgelopen nacht is een stoeptegel door de ruit gegooid bij PVV-kandidaat Caroline Kooman. De nummer drie op de PVV-lijst voor Provinciale Staten had een verkiezingsposter met een foto van Geert Wilders aan de voorkant van haar huis in Sluiskil hangen.

Provinciale Statenverkiezingen Zeeland 2015

MIDDELBURG – Commissaris van de Koning Han Polman heeft een onderzoek ingesteld naar het gebruik van fractiegeld door Johan Robesin van de Partij voor Zeeland. Aanleiding was een brief van Robesins fractiegenoot François Babijn met beschuldigingen over sjoemelen.

MIDDELBURG - Johan Robesin van de Partij voor Zeeland is bij de volgende verkiezingen voor Provinciale Staten lijsttrekker van een nieuwe partij. De nieuwe partij gaat Provinciaal Belang Zeeland heten. De afdelingen Terneuzen en Vlissingen van de Partij voor Zeeland stappen ook over naar de nieuwe partij.

MIDDELBURG – D66 vindt dat Zeeuwse kiezers meer betrokken moeten worden bij controversiële besluiten. Daarom heeft de partij een voorstel ingediend om tegelijk met de Statenverkiezingen van maart volgend jaar een provinciaal referendum te houden. Provinciale Staten nemen morgen een besluit over het voorstel van D66.

HOEK - Johan Robesin uit Hoek gaat vandaag aangifte doen bij de politie tegen partijvoorzitter Marc Rijk van de Partij voor Zeeland. Volgens Robesin heeft Rijk ingebroken in zijn e-mailbox. Hij beschuldigt Rijk ervan de mails niet alleen ongevraagd te hebben gelezen, maar ook door te hebben gestuurd naar anderen.

MIDDELBURG - De SP is blij met de uitkomsten van de verkiezingspeiling in Zeeland. Volgens de prognose behaalt de partij het meeste aantal zetels bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. De SP wil afrekenen met het zittende college. De PvdA en VVD gaan, als grote verliezers, harder campagne voeren om het naderend onheil te keren.

MIDDELBURG - Ben de Reu is de nieuwe lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid bij de Provinciale verkiezingen in maart volgend jaar. Vier jaar geleden was Annebeth Everts dat. Zij staat nu tweede op de lijst.

IJZENDIJKE - Bij de notaris in IJzendijke is vanochtend de nieuwe politieke partij Provinciaal Belang Zeeland ( PBZ) officieel opgericht. De partij doet mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart. Beoogd lijsttrekker is Johan Robesin uit Hoek.

MIDDELBURG - De CDA-fractie in Provinciale Staten presenteert zondag het programma van CDA Zeeland in braille. Het is dan Wereld Braille Dag.

MIDDELBURG - Aan de Statenverkiezingen in Zeeland van volgend jaar doet de nieuwe politieke partij StemNL mee. De sociaal-liberale partij heeft als speerpunt dat de provincie voortaan elk jaar een aantal referenda moet houden voor belangrijke beslissingen.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland, de PZC en Scoop/Zeeuwse Bibliotheek organiseren maandag 16 maart gezamenlijk een verkiezingsdebat in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. De avond wordt georganiseerd in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezing op woensdag 18 maart.