- advertentie -

MIDDELBURG - Het nieuwe dagelijks bestuur van Waterschap Scheldestromen bestaat uit CDA, SGP en Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen. Volgens de nieuwe coalitie blijft het waterschap zelfstandig en is er dus absoluut geen sprake van dat het wordt ingelijfd door de provincie.

- advertentie -

Provinciale Statenverkiezingen Zeeland 2015

MIDDELBURG - Lijsttrekker Marien Weststrate van de Partij voor Zeeland neemt zijn zetel in Provinciale Staten niet in. Weststrate was voor zijn partij lijsttrekker voor bij de Provinciale verkiezingen, maar stond ook op de lijst voor de waterschapsverkiezingen.

OOST-SOUBURG - Het CDA is definitief de winnaar van de waterschapsverkiezingen van afgelopen woensdag. Dat blijkt uit de uitslag die het Centraal Stembureau maandag bekendmaakte. De SGP, VVD, Partij voor Zeeland en Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen volgen met elk drie zetels.

MIDDELBURG - De restzetel die eerst was toegewezen aan GroenLinks gaat alsnog naar de SGP. Dat blijkt nu ook uit de officiële telling van het centraal stembureau. De SGP komt daardoor op zes zetels en is daarmee de enige partij die twee zetels heeft gewonnen bij de verkiezingen voor Provinciale Staten.

MIDDELBURG - Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar, gaat als informateur de mogelijkheden onderzoeken voor de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten van Zeeland. Hij is voorgedragen in een bijeenkomst van vertegenwoordigers van alle fracties in de nieuwe staten door Kees van Beveren, lijsttrekker van het CDA, de grootste partij na de verkiezingen.

HOEK - Statenlid Johan Robesin uit Hoek zegt dat hij stopt met de politiek. Met zijn nieuwe partij Provinciaal Belang Zeeland heeft hij geen zetel bemachtigd bij de statenverkiezingen van gisteren. Robesin zette de nieuwe partij op, nadat hij met ruzie uit de Partij voor Zeeland was gezet.

MIDDELBURG - Het CDA lijkt de winnaar te zijn geworden van de waterschapsverkiezingen van woensdag. De christendemocraten behalen in de voorlopige uitslag vier zetels. De Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen, SGP, VVD en de Partij voor Zeeland behalen drie zetels.

OOST-SOUBURG - De restzetel die eerst was toegewezen aan Groen Links gaat alsnog naar de SGP. Dat blijkt uit herberekeningen door de verkiezingsredactie van Omroep Zeeland. De SGP heeft de restzetel te danken aan de lijstverbinding met de ChristenUnie en is nu de grootste winnaar van de verkiezingen voor Provinciale Staten.

MIDDELBURG - Doorgaan met huidige coalitie van CDA, PvdA, SGP en VVD lijkt het meest voor de hand te liggen. Dat liet CDA-lijsttrekker Kees van Beveren donderdagmorgen weten in de extra verkiezingsuitzending van Omroep Zeeland.

OOST- SOUBURG - Bekijk de uitslagen van de Statenverkiezingen van 2015 in de provincie Zeeland. De uitslagen zijn ook per gemeente op te roepen.

OOST-SOUBURG - De PvdA is de grote verliezer van de Statenverkiezingen in Zeeland. In alle Zeeuwse gemeenten verloor de partij fors, zoals bijvoorbeeld in Vlissingen, Hulst en met name in Terneuzen (bijna 10%). Het CDA is de grootste partij van Zeeland geworden.