OOST-SOUBURG - Het waterschap is als bestuursorgaan in Zeeland acht eeuwen oud, maar het kan over acht jaar helemaal afgelopen zijn. Een minderheid van de Zeeuwen (41 procent) wil dat het waterschap Scheldestromen overeind blijft, de rest weet het niet of ziet er geen toekomst meer voor, blijkt uit een onderzoek van GfK, in opdracht van Omroep Zeeland.

Provinciale Statenverkiezingen Zeeland 2015

OOST-SOUBURG - Hij stond derde op de lijst van de Partij voor Zeeland. Totdat hij begin februari bij die provinciale partij werd geroyeerd. Hij zou vrouwonvriendelijke mail aan partijleden hebben verstuurd. Aanstaande donderdag vindt een ledenvergadering plaats in vergadercentrum De Stenge in Heinkenszand. Daar vecht Marijn de Koeijer het besluit aan. "Ik wil eerherstel."

MIDDELBURG - Nog niet mogen stemmen, maar wel erg betrokken zijn bij de Zeeuwse politiek. De 16-jarige Marten van der Maas uit Aagtekerke is er dagelijks mee bezig. Voor de komende Provinciale Statenverkiezingen heeft hij de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen naast elkaar gelegd.

SLUISKIL – Afgelopen nacht is een stoeptegel door de ruit gegooid bij PVV-kandidaat Caroline Kooman. De nummer drie op de PVV-lijst voor Provinciale Staten had een verkiezingsposter met een foto van Geert Wilders aan de voorkant van haar huis in Sluiskil hangen.

MIDDELBURG – Boeren en bedrijven krijgen minder te zeggen in het algemeen bestuur van het waterschap. Een meerderheid in Provinciale Staten stemde vanochtend in met een voorstel om het aantal gereserveerde zetels voor boeren en bedrijven terug te brengen van negen naar zeven.

OOST-SOUBURG - Grote winst voor de SP in Zeeland, zwaar verlies voor PvdA en VVD bij de komende Statenverkiezingen. Het CDA verliest ook, maar minder. Dat blijkt uit de peiling die het onderzoeksbureau GfK in opdracht van Omroep Zeeland heeft gehouden. Aan dit onderzoek, ruim vijf weken voor de verkiezingen, werkten 1783 Zeeuwen van 18 jaar en ouder mee.

TERNEUZEN - De kandidatenlijsten voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart zijn vandaag ingeleverd. In totaal doen er tien partijen mee aan de verkiezingen van waterschap Scheldestromen. Dat zijn de negen zittende partijen: Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen, SGP, CDA, VVD, Partij voor Zeeland, PvdA, Water Natuurlijk, ChristenUnie en de Algemene Waterschapspartij Zeeland. Partij 50Plus doet voor de eerste keer mee.

MIDDELBURG – Commissaris van de Koning Han Polman heeft een onderzoek ingesteld naar het gebruik van fractiegeld door Johan Robesin van de Partij voor Zeeland. Aanleiding was een brief van Robesins fractiegenoot François Babijn met beschuldigingen over sjoemelen.

MIDDELBURG - Johan Robesin van de Partij voor Zeeland is bij de volgende verkiezingen voor Provinciale Staten lijsttrekker van een nieuwe partij. De nieuwe partij gaat Provinciaal Belang Zeeland heten. De afdelingen Terneuzen en Vlissingen van de Partij voor Zeeland stappen ook over naar de nieuwe partij.

MIDDELBURG – D66 vindt dat Zeeuwse kiezers meer betrokken moeten worden bij controversiële besluiten. Daarom heeft de partij een voorstel ingediend om tegelijk met de Statenverkiezingen van maart volgend jaar een provinciaal referendum te houden. Provinciale Staten nemen morgen een besluit over het voorstel van D66.

HOEK - Johan Robesin uit Hoek gaat vandaag aangifte doen bij de politie tegen partijvoorzitter Marc Rijk van de Partij voor Zeeland. Volgens Robesin heeft Rijk ingebroken in zijn e-mailbox. Hij beschuldigt Rijk ervan de mails niet alleen ongevraagd te hebben gelezen, maar ook door te hebben gestuurd naar anderen.