Zeeuws Diep is het discussieprogramma over het nieuws van de afgelopen week. Met iedere week drie forumleden aan tafel. De presentatie is afwisselend in handen van Ad Hagesteijn, Martijn Katsman, Ferdinand Koppejan en Ariane Lafort.
 
Zaterdag 22 november

Laat de discussie maar losbarsten moet dagelijks provinciebestuurder George van Heukelom gedacht hebben bij zijn uitspraak, dat het busvervoer weer een overheidsdienst moet worden. De marktwerking is volgens hem mislukt en de gebruiker van de bus is daar de dupe van. En natuurlijk kunnen we deze week niet om de vogelgriep heen. Ligt het aan de intensieve manier waarop we pluimvee houden of is een uitbreek van vogelgriep niet te voorkomen? Verder deze week aandacht voor de besteding van WMO-geld in de gemeente Kruiningen, het opheffen van (weer) een baisschool op Schouwen-Duiveland en de zorg voor onze ouderen. Forumleden zijn Margot Tempelman (Kenniscentrum Kusttoerisme, Aad van der Wouden (hoofdredacteur Wereldregio) en Jan Kuipers (auteur). De presentator is Ad Hagesteijn.
 
Zaterdag 15 november
 
In deze Zeeuws Diep zitten forumleden Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland, Gijsbrecht Gunter van Yara en advocaat Mark Dunsbergen aan tafel. Het is de zaterdag van de intocht van Sinterklaas in Gouda, en dus dan het onderwerp Zwarte Piet niet ontbreken. Ze praten ook over onder meer de ontslaggolf in de zorg, de sluiting van Philips in Terneuzen en drugsoverlast rond coffeeshops. Sinds de invoering van het zogenoemde ingezetenencriterium, waarbij alleen softdrugs aan Nederlanders verkocht mogen worden, leidt tot toenemende illegale handel voor en met buitenlandse drugstoeristen. Tot grote ergernis van de omwonenden.
Presentatie: Ariane Lafort.
 
Zaterdag 8 november
 
 

 

Op de open dag van Omroep Zeeland een discussie over de regionale journalistiek. Hoe ziet de toekomst er uit? Wat maakt de regionale journalistiek belangrijk? De discussie wordt gevoerd door vier hoofdredacteuren. Peter Jansen van de PZC, Aad van der Wouden van Wereldregio, de krant van Schouwen-Duiveland, Peter de Jonge van CTV Zeeland en Edwin de Kort van Omroep Zeeland.
Presentatie: Martijn Katsman
 
Zaterdag 1 november
De week begon met een hoop paniek. In Vlissingen liep een verwarde man rond. De politie schoot hem in zijn been, terwijl hij mogelijk explosieven bij zich had. Was de paniek terecht en welke rol heeft Twitter hierin gespeeld. Verder komt het openbaar vervoer langs, want er gaat met name in het busvervoer veel veranderen, vooral als je in een klein dorp woont. En het provinciebestuur voelt er niks voor om de Zeeuwen via een referendum mee te laten praten over belangrijke zaken. Zou dat wel moeten? Te gast zijn social-media expert Erik-Jan Koedijk, Anita van Oostrom van de lobbyclub Made in Zeeland en Patrick Polie, directeur van VVV Zeeland.
Presentatie: Martijn Katsman
 
Zaterdag 25 oktober
Duizend euro per maand als je in Zeeuws-Vlaanderen wilt komen werken. Een wethouder die op zondag aftreedt omdat hij zijn ambities niet kan waarmaken. En hoe Zeeuws is de Zeeuwse etappe in de Tour de France van 2015? Forumleden zijn: Liliane Schoone van vakbond FNV, CTV-hoofdredacteur Peter de Jonge en Surrender-zanger Kees Wondergem. Zij staan garant voor een half uur verbaal vuurwerk uit je radio. Presentatie: Ferdinand Koppejan
 
Zaterdag 18 oktober
Hoe moeten we straks het Sinterklaasfeest vieren, mag een wethouder weigeren de regenboogvlag te hijsen en moeten we wel of niet verplicht worden orgaandonor te worden? Ziedaar drie vragen waar de forumleden Anita van Oostrom (Made in Zeeland), Roland de Wit (Incassobureau) en Mark Faasse (makelaar) antwoord op mogen geven. En daarnaast kunnen we niet heen op het schrappen van 288 banen bij ZorgSaam in Terneuzen. En ook de kritiek op Jeugdzorg in de zaak van een mishandeling van een driejarig meisje door haar stiefvader en de concurrentie in de taxibranche komt aan de orde deze week. De presentatie is in handen van Ad Hagesteijn.

 

Zeeuws Diep

Delen: