- advertentie -

home

Rescue Vlissingen 2014

Rescue Vlissingen 2014

De boulevard van Vlissingen was woensdag 16 juli de achtergrond van een ‘spectaculair hulpverleningsevenement’. Allerlei hulpverlenende instanties gaven tijdens de negende editie van Rescue demonstraties op het land, in het water en in de lucht. Omroep Zeeland deed vanaf 9.30 uur live verslag vanaf de boulevard en het badstrand. Onderaan deze pagina zijn alle hoogtepunten van de dag terug te zien en de extra aflevering van het programma Editie.
 

delen:


RESCUE VLISSINGEN GEMIST

Het hulpverleningsevenement Rescue in Vlissingen was gistermiddag op en voor de boulevard van Vlissingen. Er waren tientallen demonstraties te zien van hulpverleningsacties op land en water. Verslaggever Hannelore nam een kijkje, met gevaar voor eigen leven.

...

In het laatste deel van de uitzending praten Martijn Katsman en Elsa van Hermon verder met Albert Dijkstra van de Vlissingse Strandwacht en Maarten Janssens van de organisatie. Maar ook bezoekers van de Rescue mogen in de mobiele studio meepraten.

Uitzending vanaf Rescue Vlissingen vanaf 17.20 uur, tijdens de demonstratie van de stuntvliegtuigen van The Blades.

Verslaggever Michiel van de Velde laat voor één keer zijn beurt voorbij gaan. Hij kijkt toe hoe collega Hannelore Struijs wordt aangevallen door een politiehond als ze een dief speelt bij een politiedemonstratie.  

Martijn Katsman en Elsa van Hermon praten in het zevende uur verder met Jaap van der Laan van de KNRM. En Albert Dijkstra van de Vlissingse Strandwacht vertelt over zijn strand. Verslaggever Michiel van de Velde ziet hoe collega Hannelore Struijs wordt aangevallen door een...

Een aantal hoogtepunten van Rescue Vlissingen in een kleine minuut samengevat.

In het zesde uur van de uitzending is Maarten Janssens, de organisator van Rescue Vlissingen weer te gast. Op dat moment zit het helft van het programma van het evenement er al op. Drie dames van het Sigma Team vertellen in de mobiele studio wat het werk van deze...

Het zonnetje schijnt volop tijdens Rescue Vlissingen, dat betekent dat er goed gesmeerd moet worden tegen de zon. Verslaggever Annet Schut laat dat graag over aan de mensen van de insmeerbar. 

Eén van de vele demonstraties op het water is een operatie waarbij een duiker wordt gered door een helikopter. Michiel van de Velde stapt in een bootje en spreekt met het “slachtoffer”. 

In het vijfde uur van de live-uitzending vanaf de Vlissingse boulevard wordt gast Jaap van der Hiele van de Eerste hulp bij Zeezoogdieren weggeroepen omdat er in Westkapelle een bruinvis is aangespoeld. Zijn collega Kees Kooiman uit Noordwijk vertelt wat je het best kan...