Omroep Zeeland, 30 jaar voor jou

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat Omroep Zeeland begon met uitzenden op de radio. En dat gaan we vieren. Met jou. We blikken terug en kijken vooruit, zetten Zeeuwen in het zonnetje en we geven natuurlijk weg. Want wie jarig is, trakteert!

Beleef het mee 
Een verjaardag vier je niet alleen, dat doe je samen. Het publiek is erg belangrijk voor Omroep Zeeland en daarom willen we dit jaar iets extra’s terugdoen. In onze programmering maar ook door ludieke acties waar jij een bijdrage aan kan leveren en mooie prijzen kan winnen.

Ontbijtje van Remco
Update: in verband met het coronavirus zal het ontbijtje van 30 maart niet doorgaan. 
Op de 30e van de maand geven wij in het programma 'Zeeland wordt wakker' een ontbijtje weg. Is je zus op de 30e jarig, zijn jullie al 30 jaar bij elkaar of wil je gewoon iemand in het zonnetje zetten. Geef je op voor het ontbijtje van Remco. Vul dit formulier in en wie weet staan wij op de 30e bij hem/haar voor de deur. 

30-challenge
Hoeveel bolussen eet jij in 30 seconden? Wat kan jij met 30 Zeeuwse babbelaars? Wij dagen je uit: wat kan jij met het getal 30? Iedere maand een nieuwe challenge. Bekijk hier de challenge van maart Maak een foto/video, plaats deze op social met #30jaaromroepzeeland of upload hem hier en maak kans op mooie prijzen! De winnaar en de challenge wordt op de 30e van de maand bekend gemaakt. 

Praat mee
Omroep Zeeland is sinds 1990 de regionale, publieke omroep voor én van Zeeland. En in die 30 jaar is er veel gebeurd, praat met ons mee in onze uitzendingen en op social met de #30jaaromroepzeeland.

Groot nieuws
Update: in verband met het coronavirus zal dit onderdeel op 30 maart niet doorgaan.

Welk nieuws van de afgelopen 30 jaar heeft grote impact gemaakt? En weet jij het nog? Iedere 30e van de maand in ZeelandNu een achtergrondreportage. Wat gebeurde er toen en hoe is het nu? Praat ook mee bij Goedemorgen Zeeland, bel naar de studio 0118-499999.

Kijk mee
ZeeDoc; iedere zondag een Zeeuwse documentaire
Iedere zondag zendt Omroep Zeeland een documentaire uit die wij eerder hebben uitgezonden. Naast eerder uitgezonden documentaires staan er ook premières op de rol. Ga voor een overzicht naar www.omroepzeeland.nl/zeedoc 

Verzeeuwigd
Iedere 30e van de maand een speciale Verzeeuwigd met foto's uit de oude doos. Inzenden kan via deze pagina

Luister mee
Het DNA van...
Update: in verband met het coronavirus zal dit onderdeel op 30 maart niet doorgaan.
Op de 30e van de maand gaan we in gesprek met organisaties die bijdragen aan de Zeeuwse identiteit. Wat is hun DNA, wat doen ze, welke bijdragen leveren ze aan Zeeland en hoe ziet de toekomst eruit. We nodigen ze uit in de studio en praten erover in de Zeeuwse Kamer, van maandag tot en met vrijdag van 12.15 - 13.00.

30 jaar Zeeuwse muziek
Update: in verband met het coronavirus zal dit onderdeel op 30 maart niet doorgaan.
Welke bands hebben veel betekend voor de Zeeuwse muziek? Hoe belangrijk was Omroep Zeeland voor ze en welke hits zijn er grijs gedraaid de afgelopen 30 jaar. In de Muziekmiddag op werkdagen een gesprekje tussen Elias en Marcel over 30 jaar muziek bij Omroep Zeeland. Op zaterdag bij Zeeuwse Top 40 nodigen we een artiest uit die veel heeft betekend voor de Zeeuwse muziekindustrie. Op zondag maakt Marcel een speciale ‘Windorgel’ met hits die zijn grijsgedraaid bij Omroep Zeeland in de afgelopen 30 jaar.

 

Omroep Zeeland, 30 jaar voor jou
Omroep Zeeland is sinds 1990 de regionale, publieke omroep voor én van Zeeland. Dagelijks weten heel veel Zeeuwen ons te vinden via de radio, televisie, omroepzeeland.nl, de app en onze social media kanalen. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onverminderd staan we met onze resultaten al jaren bij de top 3 van de best bekeken, bezochte en beluisterde publieke regionale omroepen. Ons totale jaarbereik op onze kanalen is 88%. Onze naamsbekendheid onder de Zeeuwen is 100%. Omroep Zeeland is nog steeds het best beluisterde radiostation van Zeeland. Cijfers waar we trots op zijn. Want dat betekent dat veel Zeeuwen ons weten te vinden dankzij de kracht van de kanalen die elkaar aanvullen.

Zeeuwse trots
Omroep Zeeland wil als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron de spil zijn in de Zeeuwse samenleving en een bijdrage leveren aan de Zeeuwse identiteit en cultuur. In het nieuws, in onze programma’s, bij evenementen, maar ook door samen te werken met andere Zeeuwse partijen. Wat is het DNA van Zeeland, wat vinden Zeeuwen belangrijk? Deze kracht proberen we uit te stralen naar buiten. Naar overheden, maatschappelijke instanties, het bedrijfsleven en natuurlijk ook naar de burger. Dit doen wij met trots. Want Zeeland is een prachtige regio om in te wonen en te werken. En met deze trots houden we onze eigen identiteit in stand.