Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 16 april

Hoek blijft goed presteren in de Derde Divisie en GOES blijft ondanks een wonderbaarlijke comeback laatste. In de 1e klasse blijft Kloetinge ondanks een nederlaag koploper en in de 2e klasse wint Oostkapelle/Domburg de spectaculaire topper tegen Yerseke. De beelden van die wedstrijd zie je hieronder. In 3e klasse B lijdt WHS de eerste nederlaag van het seizoen tegen Krabbendijke. Ook in het zondagvoetbal werden vandaag wedstrijden gespeeld.
Uitslagen amateurvoetbal
De uitslagen van zaterdag 16 april © Wim Fase

Derde Divisie A

Hoek heeft de volle buit gepakt tegen Staphorst. De ploeg van trainer Lorenzo Staelens won met 3-1 dankzij doelpunten van Franse, Impens en De Jager. Door de zege houdt Hoek aansluiting met de subtop. GOES had aanvankelijk een lastige middag tegen Excelsior'31. De Bevelanders stonden met 3-0 achter, maar wisten zich knap terug in de wedstrijd te knokken. Van de Kreeke, Kabwe Manengela en Tiebosch bezorgden GOES alsnog een punt. Omdat concurrent VVSB ook won is het gat naar de zestiende plaats gegroeid tot zeven punten.

1e klasse B

Koploper Kloetinge ging op bezoek bij laagvlieger Brielle verrassend onderuit. Al snel kwam het team van Marcel Lourens op achterstand. Thomas de Rijke wist de gelijkmaker te verzilveren, maar vlak daarna sloeg Brielle tweemaal toe. Die klappen kwam Kloetinge niet meer te boven. Omdat concurrent Nieuwenhoorn ook verloor, behield Kloetinge wel de koppositie. Terneuzense Boys leek een knappe overwinning te boeken tegen Oranje Wit, maar kreeg alsnog het deksel op de neus.

2e klasse E

Oostkapelle/Domburg wint in de kraker op bezoek bij Yerseke met 2-3. De score werd in de vierde minuut al geopend door de bezoekers. Bas van der Wel via de onderkant van de lat. Guus de Leeuw maakt op het kwartier gelijk met een volley. Sjoerd Verhulst brengt Oostkapelle/Domburg weer op voorsprong nadat zijn schot van richting werd veranderd. Na de rust zorgde Arjen de Koeijer met een afstandsschot voor de 2-2. Bas van der Wel schoof het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen.
Bekijk hier de goals van Yerseke - Oostkapelle/Domburg
Arnemuiden heeft thuis met 2-1 gewonnen van VVGZ. Door deze overwinning is het puntenverschil tussen de twee ploegen nu een punt in het voordeel van VVGZ.

3e klasse A

Zowel VCK, Luctor Heinkenszand als Nieuwdorp hebben hun wedstrijden met 5-0 gewonnen. Nieuwdorp kwam al vroeg op voorsprong tegen Bevelanders door Tim Driesse. Nino de Jonge zorgde er binnen het kwartier voor dat het al 0-3 stond. Stefan van der Klooster maakte de vierde van de middag en Nino de Jonge maakte zijn hattrick in de tweede helft compleet.

Luctor Heinkenszand heeft op bezoek bij Lewedorpse Boys ook vijf keer gescoord. De bezoekers kwamen door een eigen doelpunt op voorsprong. Martijn Simonse, Kevin van Iersel en Daan Esser scoorden voor rust. Serge van 't Westeinde zette in de tweede helft de einduitslag op het scorebord.

3e klasse B

WHS verliest voor het eerst dit seizoen. Het was een eigen doelpunt van Joost van Dijke dat voor de overwinning van Krabbendijke zorgde.

De kelderkraker tussen Duiveland en NOAD'67 eindigde in een overwinning voor de ploeg uit Sint Philipsland. Het was Frank den Engelsman die voor beide doelpunten van NOAD'67 zorgde.

4e klasse A

MZVC is door een zege op hekkensluiter Cadzand periodekampioen geworden. Door doelpunten van Patrick Joossens en Gianni Tahitu stond het bij rust al op een comfortabele voorsprong. Die marge kwam niet meer in gevaar waarna de ploeg van Jacco Nelen feest kon vieren.

Wolfaartsdijk blijft in het spoor van koploper Kruiningen na een zege op Apollo'69. Rudy Ridderhof was met een hattrick belangrijk voor zijn ploeg. Daardoor is het verschil met koploper VC Vlissingen geslonken tot een punt, maar Wolfaartsdijk heeft wel twee duels meer gespeeld.

4e klasse B

SKNWK mag zich periodekampioen noemen. Trainer Johnny van Dijke zag zijn ploeg met 3-2 winnen in de topper tegen De Westhoek. Jarno van Nieuwenhuize was de gevierde man met drie doelpunten. Door de zege staat SKNWK nu op een tweede plaats met drie punten voorsprong op concurrent De Westhoek,

Vrouwen - 1e klasse A

De dames van IJzendijke boeken een knappe overwinning op koploper IJFC. Daardoor is het verschil met de koploper teruggebracht tot een punt.

Vrouwen - 1e klasse D Zondag

Hontenisse scoort drie keer, maar verliest de uitwedstrijd van Orion.

Vrouwen - 3e klasse G

Veel doelpunten in deze klasse. WVV'20 scoort zes keer en wint, DKS'17/FC Axel scoort vier keer en verliest.

Zondag - 3e klasse A

Een overwinning voor Hoeven op bezoek bij VVR. Het is de enige wedstrijd van vandaag in deze klasse. Terneuzen speelde donderdag al gelijk tegen Groen Wit en ziet Hoeven vandaag passeren op de ranglijst.

Zondag - 4e klasse A

De thuisploegen doen het goed in deze klasse vandaag. Sluis wint dik van Biervliet door onder anderen vier doelpunten van Ruben Steutel. Groede is op eigen veld met 2-1 te sterk voor Graauw. Bij Groede is Bickel Menue de gevierde man. Hij scoort beide goals.