Niet Nijntje, maar Reintje: Monique uit Hulst schreef een kinderboek over de sluwe vos

Niet Nijntje, maar Reintje. Dat is het nieuwe kinderboek van Monique de Bruijn uit Hulst. Op haar werk, bij het infopunt Inulst, kreeg ze vaak de vraag of er kinderboekjes waren over Reynaert de Vos. Die waren er niet, tot nu.
Monique schreef een kinderboek over Reintje Vos
Het verhaal van Reynaert de Vos speelt zich af in de omgeving van Hulst. Het is een satirisch dierenverhaal over de sluwe, gemene vos Reynaert. "Het is eigenlijk niet echt een kinderverhaal, maar we hebben het in onze versie kindvriendelijk gemaakt", vertelt De Bruijn.

Nijntje als inspiratie

Ze liet zich voor het boekje inspireren door de bekende boekjes over Nijntje, van Dick Bruna. "Die haalde ik weer uit de kast toen ik oma werd en toen dacht ik: Nijntje Pluis, Reintje Vos... Dat lijkt wel op elkaar. Misschien is het wat." Om geen problemen te krijgen met die inspiratiebron, is de uitgave voorgelegd aan een jurist. "Dat was geen probleem gelukkig", geeft De Bruijn aan.
Reintje Vos en zijn dierenvrienden
Wellicht komt er nog een vervolg op Reintje, over de andere dieren © Omroep Zeeland
Ze ging aan de slag met de tekst en liet de eerste versie zien aan haar dochter. "Die was gelijk enthousiast", zegt De Bruijn. "Zij heeft het verder geredigeerd. We vullen elkaar heel goed aan."
Inmiddels is het boekje te koop op internet en via verschillende Zeeuwse boekhandels. "We zijn er helemaal weg van, we zijn heel trots." Ook krijgt De Bruijn enthousiaste reacties van lezers: "Heel erg leuk. Ik hoor eigenlijk alleen maar: oh, ik wil 'm ook! Ik wil 'm ook!", vertelt De Bruijn.

Wellicht nog een vervolg

De Bruijn heeft de smaak te pakken en geeft aan dat er wellicht nog een vervolg komt op Reintje. "Er zitten heel veel dieren in het boek, het zou wel heel erg leuk zijn om over al die dieren apart nog een verhaaltje te maken", vertelt ze.