Zeeuwse lijsttrekker Forum voor Democratie is vooral onzichtbaar en onbereikbaar

Zeeuwse lijsttrekker Forum voor Democratie is vooral onzichtbaar en onbereikbaar
Zeeuwse lijsttrekker Forum voor Democratie is vooral onzichtbaar en onbereikbaar © Omroep Zeeland
De speurtocht naar Fred Walravens...
Forum voor Democratie (FvD) doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. En dan wil je wel graag weten wat zo'n nieuwe partij wil voor Zeeland. Maar FvD lijkt niet erg bereidwillig om de standpunten uit te dragen. Pas gisteren heeft de partij enkele standpunten op haar site staan. Een uitgebreid verkiezingsprogramma, zoals andere partijen dat hebben, ontbreekt.

Geen contact

Met de Zeeuwse lijsttrekker in gesprek komen is ook niet makkelijk. Onze redactie heeft meerdere keren geprobeerd contact te krijgen met Fred Walravens. We hebben gebeld met de regiocoördinator en met de landelijke persvoorlichter van Forum voor Democratie. Die zouden ons met Walravens in contact brengen, maar tot nu toe zonder resultaat. In de telefoongids op internet vinden we het bedrijf Walravens Consultancy Hulst, maar het telefoonnummer is afgeschermd.
Fred Walravens
Fred Walravens © Twitter Fred Walravens
Een bezoek aan het bedrijfsadres levert weinig op. Een naambordje op de deur vermeldt 'Familie F.C. Walravens'. Een bedrijfsnaam is niet te zien. Na herhaaldelijk aanbellen komt een man - vermoedelijk Walravens zelf - naar de deur, maar hij doet niet open. Misschien schrikt hij van de tv-camera.

Winst

Op verkiezingsposter van FvD in Zeeland is niet Walravens te zien, maar politiek leider Thierry Baudet. De strategie van de partij lijkt landelijk te werken. Volgens een recente peiling van EenVandaag gaat nieuwkomer FvD 8 van de 75 Eerste Kamerzetels veroveren, als de nieuwe leden van Provinciale Staten na 20 maart de leden van de Eerste Kamer kiezen.