Op 5 mei vieren we de vrijheid samen. En dat kan dit jaar weer met elkaar! Omroep Zeeland maakt op Bevrijdingsdag de hele dag een live-uitzending vanaf het Bevrijdingsfestival op het Scheldekwartier in Vlissingen én we zijn bij andere activiteiten die in de provincie worden georganiseerd.

Radio en TV

Van 09.00 tot 18.00 uur hoor en zie je ons live met onze radio-uitzending vanuit het glazen huisje naast het Dokje van Perry op het festivalterrein in Vlissingen. De hele dag door schuiven gasten aan tafel die in gesprek gaan met presentatoren Elsa van Hermon, Floris-Jan Sietsema en Michiel van der Velde. Daarnaast staat Martijn van der Werff midden in het festival om je de sfeer te brengen en rijdt Simone Gideonse door de provincie om te ontdekken wat Zeeland allemaal organiseert op bevrijdingsdag.

Online

We houden de hele dag een liveblog bij met alles wat er op 5 mei op en rond het Scheldekwartier gebeurt. Ook kun je ons via ons whatsappnummer 06-16800094 laten weten wat je van de uitzending vindt en hoe jij Bevrijdingsdag viert.

TV

Naast de live radio-uitzending, kun je tussen 11.00 en 12.00 uur live de Van Randwijklezing bij ons volgen op TV, via de website en de app. Dit jaar wordt de lezing gehouden door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam in de Sint Jacobskerk, met als thema: 'Vrijheid, wat mag het kosten?'

Als topper zie je ’s avonds na de uitzending van nu ZeelandNU een samenvatting van de ultieme hoogtepunten van Bevrijdingsdag.