Film by the Sea door het jaar - in quarantaine

Het kabinet heeft besloten dat culturele instellingen, waaronder bioscopen, vanaf 1 juni weer (beperkt) open mogen. Tot 1 juni is het dus nog niet mogelijk om naar de film te gaan. Daarom brengen wij de bioscoop naar jou! De komende drie weken zenden we elke dinsdagavond om 20u30 in samenwerking met Film by the Sea een door festivaldirecteur Jan Doense aanbevolen film uit.

Let op: de film Tel Aviv on fire wordt zaterdag 23 mei om 20u30 uitgezonden.

Dinsdag 12 mei: I Nostri Ragazzi (2014)

Intelligent familiedrama waarin twee broers en hun echtgenotes worstelen met een door hun (stief)kinderen gepleegde gruweldaad, losjes gebaseerd op Herman Kochs wereldwijde bestseller 'Het diner'. De hoofdpersonages zijn minder onsympathiek en karikaturaal dan in het boek (en de gekunstelde verfilming van Menno Meyjes), maar mensen van vlees en bloed. Regisseur De Matteo sleept de kijker op fantastische wijze mee in een boeiende tweestrijd over de zin en onzin van rechtvaardigheid. Het abrupte, gemakzuchtige einde laat echter een bittere nasmaak achter.Dinsdag 19 mei: Tel Aviv on fire (2018)
De charmante 30-jarige Palestijn Salam werkt bij de crew van de populaire Palestijnse soapserie 'Tel Aviv on Fire', dat geproduceerd wordt in Ramallah. Elke dag moet Salam door een Israëli-checkpoint om op zijn werk in de studio te komen. Hij ontmoet de commandant daar, Assi, wiens vrouw groot fan is van de show. Om indruk te maken op zijn vrouw raakt Assi betrokken bij het schrijven van de show. Voor Salam werkt dit ook gunstig, want hij krijgt al snel promotie. Maar de schrijfselen van Assi beginnen al snel te botsen met die van de financiers van de soapserie. Let op: deze film wordt zaterdag 23 mei om 20u30 uitgezonden.Dinsdag 26 mei: An unexpected love (2018)
Marcos (53), professor in de literatuur en Ana (50), psychologe zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Ze wonen in Buenos Aires en leiden een rustig en aangenaam leven. Ze zijn tevreden en gelukkig met hun carrières. Ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven. Ze zijn een solide en redelijk gelukkig stel. Maar als de 19-jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk. Wat in eerste instantie, met name voor Ana, een leeg-nest-syndroom lijkt te zijn, maakt al snel plaats voor een diepe existentiële crisis. Het huwelijk begint leeg en sleets aan te voelen. Marcos en Ana beginnen zich zelfs af te vragen of ze nog wel verliefd zijn op elkaar.

 

Film by the Sea door het jaar - in quarantaine, elke dinsdag om 20u30 bij Omroep Zeeland op tv.