Geloof in Zeeland - op zoek naar verbinding

Omroep Zeeland gaat samen met de Zeeuwse kerken op zoek naar verbinding. In het nieuwe programma ‘Geloof in Zeeland’ werken verschillende kerkgenootschappen samen aan een gemeenschappelijke uitzending op de zondagmorgen. ‘Geloof in Zeeland’ is de komende vijf weken elke zondag van 09u00 tot 12u00 doorlopend te zien bij Omroep Zeeland.   

Verbinding in de samenleving

Het initiatief is genomen door Arie van der Maas, classispredikant van de Protestantse Kerk voor de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Hij benaderde Omroep Zeeland met dit voorstel, omdat vanwege het coronavirus diensten geen doorgang kunnen vinden.  “In heel korte tijd is het aantal online kerkdiensten fors gegroeid, steeds meer ook met beeld. In aanvulling daarop - juist voor mensen die geen online mogelijkheden hebben - dit initiatief. Ik ben blij dat Omroep Zeeland samen met de kerken de verbinding in de samenleving, die in deze corona - crisis zo belangrijk is, wil ondersteunen. Mijn ambitie is troost, inspiratie en verbondenheid op zondagmorgen, niet alleen voor kerkmensen maar voor alle Zeeuwen.”, aldus Van der Maas.

Online-kerkdiensten

Naast 'Geloof in Zeeland' kan er zondag ook een groot aantal kerkdiensten online gevolgd worden. Bekijk het overzicht van de online kerkdiensten in Zeeland.