Heb je niet kunnen kijken naar de Zeeuwse Documentaireweek? Niet getreurd. Op deze pagina kun je alle documentaires terugkijken.
Let wel op: de documentaires zijn maar 10 dagen beschikbaar.

Naast de Zeeuwse documentaireweek staat er nog veel op het decemberprogramma bij Omroep Zeeland. Deze maand hebben we een gevarieerd aanbod aan muziek, cultuur en nog veel meer. Benieuwd? Bekijk dan hier het overzicht.


Pronte Wuuven

25 december - 4 januari

Pronte Wuuven is een ode aan de laatste vrouwen in klederdracht. De film geeft een inkijkje in het leven van vier even gewone als bijzondere vrouwen in Arnemuiden. Deze vrouwen op leeftijd zagen de wereld om zich heen veranderen, maar wat onveranderd bleef, was hun dracht.


Een Fantast

26 december - 5 januari

In Een Fantast duikt muzikant, kunstenaar en theatermaker Rob Maaskant samen met zijn zoon Paco in het rijke privé-archief. De vele voorstellingen en de concerten die Rob gemaakt en gegeven heeft en de absurditeit en verwondering van Rob zijn creatieve geest, vormen de basis van Een Fantast, waarbij de kunstscene van de jaren ‘70 en ‘80 het decor vormt.


We noemden hem krielkip

27 december - 6 januari

De Vlissinger Dennis werd gepest op de basisschool, maar heeft dat ook invloed gehad op zijn zelfdoding? Dat onderzoeken documentairemakers Eric Holm en Mercy Kamermans samen met oud-klasgenoten van Dennis in We noemden hem krielkip. Ze reconstrueren het leven van Dennis samen met zijn broer Mark.

Praten over zelfmoordgedachten kan bij 113 Zelfmoordpreventie: bel 0800-0113 (gratis en 24/7 bereikbaar), 113 (gebruikelijke belkosten) of chat via www.113.nl


Sepia

28 december - 7 januari

In de documentaire Sepia staat de inktvisachtige zeekat, ook wel in het Engels bekend als cuttlefish, centraal. De afgelopen jaren neemt het aantal sepia’s dat naar de Zeeuwse wateren trekt af. Het is een zorgwekkende trend die documentairemaker Ronald Faber onderzoekt.  


Fallen Astronaut

29 december - 8 januari

De Vlaamse kunstenaar Paul van Hoeydonck, dacht wereldberoemd te worden door zijn kunstwerk naar de maan te sturen. Dat liep anders. Niemand mocht weten dat hij de maker was van het beeldje op die andere planeet. En dat had een enorme impact op de carrière van Van Hoeydonck. In Fallen Astronaut gaat de Zeeuwse documentairemaker Frank Herrebout op zoek naar het verhaal dat tot voor kort nog verzwegen moest worden.


Kruis in de duinen

30 december - 9 januari

In Kruis in de duinen gaat Colin Bal op zoek naar het verhaal achter het herdenkingskruis in de duinen bij Valkenisse. Het vervallen monument staat er ter nagedachtenis aan de zes mannen die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gefusilleerd. Maar wie waren die mensen? Documentairemaker Klaas van de Ketterij volgt Bal bij die zoektocht.


Show me Marinus Boezem

31 december - 10 januari

In het Kröller-Müller Museum vond afgelopen jaar de tentoonstelling Marinus Boezem. Alle shows plaats. Het was nogal een klus om zijn ingenieuze installaties te plaatsen. Want hoe krijg je een zandfontein of een schuimkamer in een museum? In Show me Marinus Boezem wordt uitgelegd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, én neemt Marinus ons mee in een reis door zijn huis, wat tevens een reis door zijn leven is.